Találatok a következő kifejezésre: Mennyi esélyem ha már (85 db)

A barátomnak mennyi esélye lehet a kispest postára bejutni ha már beadta az önéletrajzát?

Általános iskolai végzettsége és egy eladói szakmája van

Legjobb válasz: Azért mert beadta az önéletrajzát még nem fog az esélye emelkedni. Amúgy attól is függ,hogy milyen munkakörre jelentkezett. Ha hajnali postásra,és újságkihordóra akkor van esélye.Ha postai dolgozó akar lenni,és bent a postán dolgozni,akkor ált. iskola + eladói végzettséggel 0 esélye lesz.

Azért mert beadta az önéletrajzát még nem fog az esélye emelkedni. Amúgy attól is függ, hogy milyen munkakörre jelentkezett. Ha hajnali postásra, és újságkihordóra akkor van esélye.Ha postai dolgozó akar lenni, és bent a postán dolgozni, akkor ált. iskola + eladói végzettséggel 0 esélye lesz.
Kézbesítõnek elég a 8 általános, ablakos felvevõnek legalább érettségi kell. Attól függ, hogy a kispesti postán keresnek-e embert jelenleg, mert a jelen helyzetben nem felveszik az embereket, hanem kirugdossák... De egy jó tanács: messzirõl kerülje a postát (csekkbefizetésen kívül) üdv: egy postás...
Szerintem elég sok esélye van, mostanában mifelénk sok kézbesítõt tanítgatnak repülni. :( Szerintem-ha nincs messze nektek-adja be a Soroksár 1-be is és az Erzsébet 1-be is.De elõre szólok hogy az egyik legrohadtabb melót választotta... Üdv:egy postás.

Ha a csillagkapun nyolc ékzár van, és egy permutációban egy ékzárat csak egyszer használhatunk fel, akkor amennyiben hat ékzárat már ismerünk egy címből, mennyi esélyünk van eltalálni egy bizonyos címet?

A Csillagkapu Atlantiszban az volt, hogy 1/720, de nekem ez nem kicsit bűzlik. Szerintem 1/2 az esély, mert ugye ha már hat ékzárat benyomtunk, akkor vagy az egyik van előbb és a másik utána, vagy a másik van előbb és az egyik utána. Amennyiben viszont egymás után ugyan azokat az ékzárakat is benyomhatjuk, akkor 8^8 féleképpen variálhatjuk a szimbólumokat. Abban az esetben viszont 64 féle a kombináció lehetséges, ha már csak kettő ékzárat kell aktiválnunk, ugye 8^2 nem? Vagy rosszul gondolom?

Legjobb válasz: Gondolkodtam, hogy jöhet ki 1:720 esély. Ez abban az esetben jönne ki, ha ismert a címhez szükséges mind a 8 szimbólum, amibõl kettõnek a helye is ismert. Ugye egy címnél – ha jól értem a csillagkapu mûködését – nem mindegy, hogy az egyes szimbólumok milyen sorrendben vannak tárcsázva. Ha kettõnek a helye ismert, valamint a további 6 szimbóluma megvan, de nem tudjuk milyen sorrendben, akkor: Az elsõ ismeretlen ékzárhoz 6 féle szimbólumot tudunk tenni. Mindegyik esetén a második ismeretlen ékzárhoz a maradék 5-bõl tudunk választani. És így tovább. Ez egy egyszerû permutáció, összesen 6*5*4*3*2*1 = 6! = 720 lehetséges eset van, ami mind más-más címet fog jelenteni, amibõl csak egy helyes cím van. Most vagy félreértettél valamit a filmben, vagy rosszul számoltak a forgatókönyvírók. (Rég láttam már a sorozatot, rémlik az eset, de a részletekre már nem emlékszem.)

Gondolkodtam, hogy jöhet ki 1:720 esély. Ez abban az esetben jönne ki, ha ismert a címhez szükséges mind a 8 szimbólum, amibõl kettõnek a helye is ismert. Ugye egy címnél – ha jól értem a csillagkapu mûködését – nem mindegy, hogy az egyes szimbólumok milyen sorrendben vannak tárcsázva. Ha kettõnek a helye ismert, valamint a további 6 szimbóluma megvan, de nem tudjuk milyen sorrendben, akkor: Az elsõ ismeretlen ékzárhoz 6 féle szimbólumot tudunk tenni. Mindegyik esetén a második ismeretlen ékzárhoz a maradék 5-bõl tudunk választani. És így tovább. Ez egy egyszerû permutáció, összesen 6*5*4*3*2*1 = 6! = 720 lehetséges eset van, ami mind más-más címet fog jelenteni, amibõl csak egy helyes cím van. Most vagy félreértettél valamit a filmben, vagy rosszul számoltak a forgatókönyvírók. (Rég láttam már a sorozatot, rémlik az eset, de a részletekre már nem emlékszem.)
A 7. a kiindulópont, tehát 100%.
A kérdező hozzászólása: Amúgy most olvastam, hogy a Pegasus galaxisban 36 szimbólum van, ebbõl egyet mindig be kell nyomni, mert az jelzi, hogy melyik kaput használjuk. Így tényleg 6! féleképpen lehet a hat szimbólumot kiválasztani, mert csak 7 ékzárat kell kódolni a galaxison belüli utazás során. Én tévedtem, mert nem ismertem minden információt. :D
"és a bolygók nevei alapján jöttek ki az ékzárak a legtöbb esetben" Az volt az egyetlen eset.
Am lehet hogy ismétlõdhetnek a szimbólumok, mivel mindegyik szimbólum csak egy-egy betût vagy szótagot jelölt az Õsök nyelvében, és a bolygók nevei alapján jöttek ki az ékzárak a legtöbb esetben. Lásd Proclarush Teonas (Tûz által elveszett), és miért ne ismételhetnének egy-egy hangot?
De milyen nyolcadik? Galaxison belül 7 kell.
Meg tudnád adni: széria, epizód, melyik szakasza a filmnek?
A kérdező hozzászólása: Rájöttem amúgy hogyan számoltak. A néger gyerek látta, ahogyan a lidércek elmentek. 6 szimbólumot jegyzett meg. A szimbólumok lenyomásának a sorrendjét nem ismeri, pedig ez neuralgikus jelentõségû. Ezt a hat szimbólumot 6!-féleképpen lehet lenyomni. Namár most ez 720, ugyanakkor ezt még kettõvel meg kell szorozni, hiszen a fennmaradó 2 ékzárat kétféleképpen lehet beütni a tárcsázóba. Ami 1/1440, és nem 1/720. De mindez nem igaz, mert lehet, hogy csak 8 ékzár van, de 38 szimbólum. Így, mivel 38 szimbólum 8 ékzárat tud kódolni, így a variációs képletet használva, a 38 szimbólumból 8-at kiválasztva úgy, hogy a sorrend számít, összesen 1 987 690 320 címet tudunk tárcsázni. Ha ebbõl hat megvan, akkor 34*33 lehetõség van, amit meg kell szorozni 6!-al, mert a meglévõ hat szimbólum ennyiféleképpen nyomható meg. Amennyiben tudjuk az ékzárak kódolásának sorrendjét is, abban az esetben csak 34*33 lehetõséggel kell számolni, ami 1122.
"egy permutációban egy ékzárat csak egyszer használhatunk fel" Talán inkább: egy SZIMBÓLUMOT csak egyszer használhatunk fel. Ha 38(?) szimbólumból már 6-ot felhasználtunk, a 7. 32-féle, a 8. 31-féle lehet, tehát 1/(32*31) = 1/992 Ha 36(?) szimbólumból már 6-ot felhasználtunk, a 7. 30-féle, a 8. 29-féle lehet, tehát 1/(30*29) = 1/870
9 égzár van a kapun ennek az Univerzum sorozatban van jelentõsége.

Akinek sikerült clostytol teherbe esnie annak meg maradt a baba? Mennyi esélye van igy a vetélésnek ha closty segitségével fogan a baba?

Legjobb válasz: Szio. Ugyanannyi eselye van a vetelesnek mint spontan ciklusban fogant terhesegkor.Az mar mas kerdes hogy closty utan sokan kapnak progipotlast ami a progielegtelensegbol szarmazo vetelesek nagy szazalekat megelozi.

Szio. Ugyanannyi eselye van a vetelesnek mint spontan ciklusban fogant terhesegkor.Az mar mas kerdes hogy closty utan sokan kapnak progipotlast ami a progielegtelensegbol szarmazo vetelesek nagy szazalekat megelozi.
Clostit szedtem én is 1 hónapig. A következõben mikor nem szedtem teherbe estem. PCOS-es vagyok. Most 23 hetes. A closti hatása több hónapig fennáll (SOTE II-n mondta a doki), így én utrogestant sem kaptam. Pedig 1 éve volt vetélésem. Ne gondolkodj ilyeneken. Ha ott a baba, akkor ott is marad. Erre gondolj. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: én is kapok most utrogestont napi 3*1 de én az mert márciusban sajnos 7 hetesen felszivodott a baba.aztán kaptam closty kurát elsöt most 6 hetes kismama vagyok utrogestont kaptam márciusban is mivel volt barnázásom 2 szer napi 2*1 de nem segitett sajnos.most nincs semmi gond se görcs se barnázás .
Ha ott a baba, akkor el is mehet.Erre gondolj. További szépnapot.


Ha az utolsó alacsony hőnél együtt voltunk, utánna már nem tudtunk, azóta magas a hőm, mennyivel kevesebb a teherbeesés esélye, ha az emelkedett hőnél egyátalán nem voltunk együtt?

Legjobb válasz: Ha 1 vagy 2 nappal elõtte együtt voltatok, nagy az esély a babára, mert 3-5 napig élhetnek a hímivarsejtek. Az én elsõ lányom úgy fogant, hogy 3 nappal az emelkedés elõtt voltunk együtt... Van remény!

Ha 1 vagy 2 nappal elõtte együtt voltatok, nagy az esély a babára, mert 3-5 napig élhetnek a hímivarsejtek. Az én elsõ lányom úgy fogant, hogy 3 nappal az emelkedés elõtt voltunk együtt... Van remény!
A kérdező hozzászólása: mi az emelkedés elötti napon, és 3 nappal az emelkedés elött.Csak elbizonytalanodtam teljesen, mert ezen az oldalon irjátok, hogy a biztos miatt, a megemelkedett hõ napján is együtt kell lenni.de ha megemelkedik a hõ akkor már volt ovu, vagyis nem is nagyon értem, hogy akkor még miért olyan fontos az együttlét.
Mi is elõtte voltunk eggyütt 1 nappal, és utánna úgy alakult hogy nem tudtunk eggyütt lenni.Most vagyunk 21 hetesek:-))Úgyhogy van esélyed:-)
Általában hajnalban van az ovu, ettõl a reggeli hõ megemelkedik, a petesejt élettartama 12-24 óra, ezért ha aznap vagytok együtt, akkor a legnagyobb az esély, hogy a friss katonák közül valaki célba ér, ezért javasolják azt az együtt létet.
Az utolksó alacsony hõnél a legjobb együtt lenni. A petesejt csak egy napig életképes, a megemelkedett hõ azt jelzi, hogy már kiszabadult. Azaz ebben a szakaszban csak az elsõ nap termékeny még, a többi már nem az.
én elcsiptem az ovu hõjét, képzeld. reggel 5kor 36, 4, aludtam tovább, 6kor 36, 7, és 7kor amikor minden nap mérem, már 36, 9 volt. nem tudtam, mit irjak be.:)

Mennyi esélye van, hogy szoptatás alatt, gyógyszer mellett teherbe essen valaki, ha még nem volt meg szülés óta? Fordult már elö esetleg?

Legjobb válasz: Szia! Gyógyszerrel szinte kizárt, hogy valaki teherbe essen. Gyógyszer nélkül meg elég nagy az esély, még akkor is, ha nem jön meg szülés óta. (Peteérés ugyanis attól még lehet)

Szia! Gyógyszerrel szinte kizárt, hogy valaki teherbe essen. Gyógyszer nélkül meg elég nagy az esély, még akkor is, ha nem jön meg szülés óta. (Peteérés ugyanis attól még lehet)
Esély mindig van. De minimális!
Nem sok esély van rá, hogy teherbe estél, de mindig ott a "mi van ha mégis". Ha terhes lettél, akkor igen, most nem jön meg. Elvileg.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Szerintem ha terhes lettél akkor is megjön, mert a méh belsõ rétege már felkészült a leválásra. De ilyenkor kicsi az esély a teherbe esésre.
érzem hogy terhes vagy, az erõ azt súgja

Mennyi az esélye annak szerintettek, hogy menthető egy kapcsolat, ha már a másik fél kijelentette nem érez úgy mint régen?

1 éve vagyunk együtt. Sok volt nagyon a vita mostanában közöttünk, ? kijelentette valamelyik nap még szeret de már nem úgy mint régen. Mintha kezdene bel?le kihalni valami. Ilyen esetbe szerintettek érdemes még küzdeni a kapcsolatért vagy engedjük elegymást? A viták feloszlóban vannak. Ennek ellenére se tudom szakítsak vagy szenvedjek mindennap valyon melyik nap szakít:( .

Legjobb válasz: Egy év még nagyon hamar van ahhoz képest, hogy már most a szakítás szélére kerüljetek! Mi lesz késõbb, ha már most ennyit vitáztok és ha már most kételkedik a közös jövõben?! Szerelem nélkül nem mûködik egy kapcsolat, akárki akármit mond, én próbáltam ezt is - azt is, tudom mit beszélek! Én a helyedben megkérdezném tõle, hogy mit akar, konkrétan, hogy akar-e szakítani. Mert ha igen, én nem állok útjába, bár tudnia kell, hogy szeretem. Aki menni akar, azt el kell engedni, mert ha tényleg szeret, akkor visszatalál, ha lenyugszik.

Egy év még nagyon hamar van ahhoz képest, hogy már most a szakítás szélére kerüljetek! Mi lesz késõbb, ha már most ennyit vitáztok és ha már most kételkedik a közös jövõben?! Szerelem nélkül nem mûködik egy kapcsolat, akárki akármit mond, én próbáltam ezt is - azt is, tudom mit beszélek! Én a helyedben megkérdezném tõle, hogy mit akar, konkrétan, hogy akar-e szakítani. Mert ha igen, én nem állok útjába, bár tudnia kell, hogy szeretem. Aki menni akar, azt el kell engedni, mert ha tényleg szeret, akkor visszatalál, ha lenyugszik.
én küzdenék. ha még szeret, akk nincs minden veszve!!!
Nem érezhetjük mindig azt mint rég:) A szerelem elillan, és onnantól kezdve jönnek a hullámvölgyek. Nekem is volt egy nagyon mély hullám, de szerencsére meg tudtuk beszélni a dolgokat, és rendbejött..
A szerelem régi érzése egy kb. két hétig tartó hormonzûrzavaros állapot. Ezt képtelenség évekig fenntartani. De egyébként ez csupán egy szép megfogalmazása annak, hogy a partnered rád unt, esetleg talált valaki mást, aki tetszik neki, és csak azt várja, hogy leakadj róla és mehessen tovább, mert megcsalni mégsincs képe.
A kérdező hozzászólása: azt nem hiszem kedves utolsó, mivel miko ezt elmondta és többször mondtam neki szakítsunk még most, mert késõbb még rosszabb lesz. Mindig nemet mondot rá, hogy nem akar szakítani, helyre akarja hozni.
Akkor fura emberke lehet. Mondjuk veszekedés közben nem azt az arcot mutatjátok egymásnak, amit az elsõ randin maszkírozva tártatok fel. Így a szerelem kopik.Hétköznapi csalódások. :)
A kérdező hozzászólása: 1éve vagyunk együtt. Nem hiszem, hogy a maszkirozással lenne gond a veszekedések ebbe az utolsó 1-2 hónapban kezdõdtek. Szerinte most, hogy nincsenek veszekedések úgy érzi még menthetõ.

Befordulhat még egy 27 hetes baba? Mennyi rá a esély? Ha 30. hétig nem fordul be akkor már nem is fog mert nem fér el ugye? Valakinek van ilyen téren tapasztalata?

Az egyik legjobb barátn?m kisbabát vár és a 24. heti UH-n faros volt a kislánya, 26. héten pedig már haránt volt, azt mondta érezte is ahogy fordul. A méretei alapján átlagos vagy az átlagnál valamivel kisebb a baba. (az én kisfiam 24. heti méreteivel hasonlítottuk össze aki 3400 g-mal született) Nincs fogadott dokija ezért 1000 véleményt hall, nem tudja kinek higgyen. Volt valaki ilyen helyzetben? Mi történt? Én nem tudok neki semmit mondani ezzel kapcsolatban mert nekem végig fejvég? volt a babám. A császármetszésr?l viszont már beszélgettünk mert nekem is az volt, arról tudok neki mesélni, de err?l nem.

Legjobb válasz: 24 hetes terhesség és a baba 3400 grammos? ott a heteket elmérték. képtelenség. ez a súly egy 38-40 hetesre illik. 24 hetesen még egy kiló sincs. amúgy simán akár az utolsó napon is befordulhat, de azt érezni fogja. amúgy a 30.ik hét körül szoktak befordulni, mivel a fej nehezebb ezért még rengeteg esélye van. söt akinek pár fejjel lefe vanannak is simán vissza fordulhat.

24 hetes terhesség és a baba 3400 grammos? ott a heteket elmérték. képtelenség. ez a súly egy 38-40 hetesre illik. 24 hetesen még egy kiló sincs. amúgy simán akár az utolsó napon is befordulhat, de azt érezni fogja. amúgy a 30.ik hét körül szoktak befordulni, mivel a fej nehezebb ezért még rengeteg esélye van. söt akinek pár fejjel lefe vanannak is simán vissza fordulhat.
nem kell aggódni, van még ideje befordulni.akár az utolsó héten is befordulhat.
Nekem a 28-29. héten fordult be.
Lemaradt 30 hetes vagyok.
Az enyem napjaban tobbszor fordul.Harant es fejvegu kozt valltoztatja a pozicioit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor próbálom megnyugtatni mert nagyon fél a császártól pedig én nyugtatgattam hogy nem fáj az annyira és hogy gyorsan meg van a baba, rutin mûtét, stb stb. Igen az én babám 3400 g-mal született és a 24. heti uh-n mért méretekkel hasonlítottuk össze az õ babáját. Az övé valamivel kisebb mint az enyém volt, de lehet azért mert kislány nekem pedig kisfiam van.:)
Én 39 hetes voltam amikor befordult a babám.
A babák még utolsó hetekben is foroghatnak, igaz nehezebben és kicsit fáj is de foroghatnak. Kolléganõm babája szülés elõtti héten fordult fejvégûbõl harántba, aztán pár nap múlva vissza.
Nyugi még befordulhat. Az én babám a 32. hetes uh-on ferde fekvésû volt, tegnap a 38. hetesen meg már fejvégû.
Szerintem te olvastad félre :D Az õ babjáa született 3400grammal, és a 24 hetes mérettel hasonlitották össze!Olvasd el ujra!
nekem is a 29.hétben fordult meg :) Ne aggódj

Mennyi esélye van annak, hogy megmarad a baba (most kb 7 hetes), ha volt már egy missed ab-a a Páromnak?

Már láttak szívhangot és most megfigyelésen van a kórházban.

Legjobb válasz: Miért figyelik meg??Van vmi baj?? Annyi esélye van mint mindenki másnak, sztem...bízni kell

Miért figyelik meg??Van vmi baj?? Annyi esélye van mint mindenki másnak, sztem...bízni kell
Jaj ez olyan durva. Úgy nem szeretem ezt. Miért kell egybõl ab-ra küldeni valakit, ha a 6. hét tájékán nincs még szívhang? Amúgy meg az orvosok is elszámolhatják magukat. Esélyt kell adni annak a pici lénynek és nem rögtök a frászt hozni mindenkire. Fel a fejjel! Ha már van szívhang, akkor már van esélye az apróságnak. Sok sikert és minden jót! 19 hetes kismami
Nekem a vetélésem utáni terhességemet méhen kívülinek nézték, aztán most mégis 6 hónapos és egy kis hisztizsák :D
Szia, Nyugodj meg, semmi baj nem lesz. Az a legfontosabb, hogy most a pici érezze nagyon akarjátok, javaslom beszélgess vele te is, és az anyu is:) 7heteske, most már nincs sok, és túl lesztek a nagy vízválasztón, addig sokat segíts neki. Nekem ugyan mûvi ab után, és egy apacsere után 3hónappal megfogant a babócám, és olyan hisztiket nyom a pociban... Pedig kis idõ telt el.. Semmi bajunk. Nálatok sem lesz semmi baj, sõt... Ne adjátok fel... Sok boldogságot nektek, és kitartást.
Nekem volt már egy sima abortuszom, volt egy vetélés utáni ab-om. És most ott alszik a kiságyban az 5 hónapos Hercegem :) Fõ az optimizmus, sokat beszélgessetek hozzá, simizzétek, és bízzatok ahogy elõttem szóló is irta. Drukkolunk nektek!!!!
A kérdező hozzászólása: Azért van megfigyelés mert, egy hete nem látszott semmi!És most is missed ab-t javasoltak.A mûtét elõtti uh-on látták meg, h van szívmûködés.(2 orvos is megnézte).Azóta bent van a Párom.Problémája eddig nem volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatásokat!
Ha van szívhang, márpedig van, azóta is, megfigyelik, ésminden oké, akkor szerintem, már nem lesz gond! Sokat beszéljetek hozzá, mondjátok neki, hogy erõsen kapszakodjon a mamijába! De ha beindult a szív, akkor erõs baba, hidd el, nem lesz gond! Csak elõre nézzetek, és csak pozitívan! Minden jót! (egy szintén beszélgetõs stádiumban lévõ 5 hetes kismama :)

Belement egy vékony drót a kézfejembe, pont oda, ahol előzőleg már volt műtve. Azt mondta a doki, csak akkor szedi ki, ha begyullad. Most gennyezik, fáj és vörös. Azt mondta ha ott újra műtené, akkor le is bénulhat a kézfejem. Mennyi esély van erre?

Legjobb válasz: Nem vagyok orvos, de szenvedtem már balesetet. Véleményem így a következõ: a normális orvos mindig a legrosszabbat mondja, hogy fel tudj rá készülni. Szóval nem valószínû, hogy lebénul, de ez a legeslegrosszabb, ami elõfordulhat. Ha egy mûtött testrészt újra megmûtenek, akkor az már sosem lesz tökéletes, de szerintem fölösleges aggódnod.

Nem vagyok orvos, de szenvedtem már balesetet. Véleményem így a következõ: a normális orvos mindig a legrosszabbat mondja, hogy fel tudj rá készülni. Szóval nem valószínû, hogy lebénul, de ez a legeslegrosszabb, ami elõfordulhat. Ha egy mûtött testrészt újra megmûtenek, akkor az már sosem lesz tökéletes, de szerintem fölösleges aggódnod.
A kérdező hozzászólása: Azt, hogy érted, hogy sohasem lesz tökéletes?
Hát, hogy érzékeny lehet melegre hifegre idojárásváltozásra, néha fájhat egy kicsit, meg iylenek.Szoval mint pl egy mmutott térdnél is az sosem lesz már ugynolyan, nem tudsz vele ugyanugy focizni meg sportolni mert kicsit fáj ha nagyon megerolteted meg ilyesmik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!