Találatok a következő kifejezésre: Mennyi esélyem ha (991 db)

346 ponttal mennyi esély van bekerülni a Győri egyetem, Gazdálkodási és menedzsment BA szakára, és ha esetleg bejutnék mennyi esélyem lenne bentmaradni?

Legjobb válasz: A tavalyi ponthatár alapján az államilag támogatott képzésre elég csekély esélyed van. Költségtérítésesre nagy valószínûséggel fel fognak venni, ha nem lesznek hatalmas változtatások az idén. Az, hogy mennyi esélyed van bennmaradni, igazából csak te tudod megsaccolni, hisz az egyetlen adat, ami kiderült rólad, hogy 346 pontod van, ami nem jelent semmit. Ha szorgalmas vagy és rendesen tanulsz, akkor menni fog. Ha pedig nem, akkor lehet alapból 456 pontod a felvételikor, ki fognak rúgni.

A tavalyi ponthatár alapján az államilag támogatott képzésre elég csekély esélyed van. Költségtérítésesre nagy valószínûséggel fel fognak venni, ha nem lesznek hatalmas változtatások az idén. Az, hogy mennyi esélyed van bennmaradni, igazából csak te tudod megsaccolni, hisz az egyetlen adat, ami kiderült rólad, hogy 346 pontod van, ami nem jelent semmit. Ha szorgalmas vagy és rendesen tanulsz, akkor menni fog. Ha pedig nem, akkor lehet alapból 456 pontod a felvételikor, ki fognak rúgni.
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ!

Ha a kiskutyák egyik szülője diszpláziás, akkor azt örökölheti? Ha igen mennyi esély van rá?

Legjobb válasz: Ezt nem lehet így megmondani, függ a másik szülõtõl is. Ha például az õ vonalában egyáltalán nem volt dp-s kutya, akkor kevesebb az esély, hogy a kölykök öröklik, viszont ha neki is több õse dp-s, csak õ véletlenül nem, akkor nagyobb az esély. A diszpláziáról vitatkoznak egyébként, hogy hány százalékban öröklött és mennyiben befolyásolja a tartásmód(étel minõsége, mozgatás mennyisége). Alapszabály egyébként, hogy dp-s kutyával nem tenyésztünk.

Ezt nem lehet így megmondani, függ a másik szülõtõl is. Ha például az õ vonalában egyáltalán nem volt dp-s kutya, akkor kevesebb az esély, hogy a kölykök öröklik, viszont ha neki is több õse dp-s, csak õ véletlenül nem, akkor nagyobb az esély. A diszpláziáról vitatkoznak egyébként, hogy hány százalékban öröklött és mennyiben befolyásolja a tartásmód(étel minõsége, mozgatás mennyisége). Alapszabály egyébként, hogy dp-s kutyával nem tenyésztünk.
Igen, és elég nagy, még van hogy mentes szülõktõl is születik sajnos de ha pl egyik szülõ átmeneti akkor a kölyök sem mentem lesz hanem inkább átmeneti.
Igen, örökölheti a hajlamot. 50 % hogy nem lesz DP-s és ugyanennyi, hogy az lesz. Persze, a fokozatokat nem lehet elõre tudni.
A hajlamot örökölheti, de megfelelõ tartással (jó minõségû, megfelelõ étel, kímélõ, de mégis elegendõ mozgás) és fõleg a növekedési idõszakban az izületei támogatásával mindezt minimalizálni lehet.

Mennyi az esélye annak, hogy terhes leszek peteéréskor ha nem szedek fogamzásgátlót és amúgy meg seh sem védekezünk? És mennyi az esélye ha nincs peteérésem és úgy csináljuk védekezés nélkül?

azt tudom h peteéréskor nagyobb az esély h terhes elsz vki,de enmtom h 100% v kicsit kevesebb. és mennyi az esély ha nincs peteérése csak úgy szimplán gumi és egyéb fogamzásgátló nélkülc csinálja vki.kb hány százalék lehet?

Legjobb válasz: miért kell ilyeneket kérdezni? kockáztatni akarsz? akkor ne védekezz. de az abortusz elég drága, és fájdalmas is, testileg is, és lelkileg is. ha nem védekezel, akkor lehetsz terhes. ha sehogy se védekezel, akkor 85 % az esély rá. nézd csak meg a pearl - indexet.

miért kell ilyeneket kérdezni? kockáztatni akarsz? akkor ne védekezz. de az abortusz elég drága, és fájdalmas is, testileg is, és lelkileg is. ha nem védekezel, akkor lehetsz terhes. ha sehogy se védekezel, akkor 85 % az esély rá. nézd csak meg a pearl - indexet.
Ne írjunk már marhaságokat, a Pearl-index NEM így mûködik. Az egy statisztikai irányszám. A 85-ös érték NEM azt jelenti, hogy 85% az esélye.... Peteéréskor ha szexeltetek, nem védekeztetek sehogy és beléd élvezett a párod akkor 10% körüli a teherbeesés esélye. Ha megszakítást alkalmaztatok, akkor pár % körülire csökken ez az érték. A "nincs peteérésed" nem ennyire egyszerû. Itt az un "naptármódszer"-nek van egy táblázata, amibõl le tudod szûrni, hogy mikor kockázatosabb és mikor nem, de ez stabil ciklussal rendelkezõ nõknél számolható igazán jól.

Ha peteéréskor megszakítással védekeztünk mennyi esély van babára?

Legjobb válasz: Mennyi az esély? ezt senki nem tudja, és senki nem fog neked %-os arányt írni. ha megszakítással védekeztek, mindig van rá esély, mert nem biztonságos megoldás a védekezésre.

Mennyi az esély? ezt senki nem tudja, és senki nem fog neked %-os arányt írni. ha megszakítással védekeztek, mindig van rá esély, mert nem biztonságos megoldás a védekezésre.
pontosan ahogy az elözö irta. Ezt a módot csak akkor szabad alkalmazni ha nem nagy gond ha becsuszik.

Lombikosoktól kérdezném h szerintetek mennyi esélyem van a sikerre (első lombik) 21 vagyok egészséges 16 petesejtem lett de nagyon rossz a spermakép! Ha lessz beülti van esély h megmarad?

Attól félek h mivel elég rossz minőségű a sperma még a beültiig sem jutunk el mivel nem fognak szépen osztódni a picikék

Legjobb válasz: erre bztos választ senki sem fog adni. Olyar ültetnek vissza amelyiket a legjobbnak látják, amelyiknél legnagyobb az esély. Egyébként ahol a nõ egészséges ott hamarabb szokott sikerülni általában. A nõi hormon probléma szokott a leggyakoribb oka lenni a sikertelenségnek, mert sajna sok midnennek kell éppen passzolnia ahoz hogy megmaradjon a baba. kényes ez az egyensúly. Ha jó pár napos az embrió és szépen osztódik akkor nagy rá az esély hogy meg is marad. Olyat nem raknak vissza aminél nincs esély.

erre bztos választ senki sem fog adni. Olyar ültetnek vissza amelyiket a legjobbnak látják, amelyiknél legnagyobb az esély. Egyébként ahol a nõ egészséges ott hamarabb szokott sikerülni általában. A nõi hormon probléma szokott a leggyakoribb oka lenni a sikertelenségnek, mert sajna sok midnennek kell éppen passzolnia ahoz hogy megmaradjon a baba. kényes ez az egyensúly. Ha jó pár napos az embrió és szépen osztódik akkor nagy rá az esély hogy meg is marad. Olyat nem raknak vissza aminél nincs esély.
Koszi, drukkolok. :)
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó nektek!Gratulálok a gerkõcökhöz!:) remélem nekem is összejön
3.valaszolo vagyok: 33 eves, elso lombik, 7 petesejtem lett, 3 osztodott, 3 naposan kaptam vissza mindharmat, egyikojuk tapadt meg, ma vagyok 9 hetes kiismami. :) Hajra Neked is!!!
Nálunk sem volt valami fényes a férjem eredménye, de mégis IVF volt.Elsõ lombik volt.Azt mondta a biológus, hogy éppen az ICSI határán volt.Szóval 3 osztódott tovább, meg is kaptam mindhármat, mert elmúltam 35.Most 3, 5 évesek és itt ugrálnak mellettem. Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Kedves 3.válaszoló!Nálatok milyen eredménnyel zárult a program?Vagy még ti is beülti elõtt vagytok?
A kérdező hozzászólása: Igen már az elején kiderült hogy csak icsi-vel lehet!Nagyon bizakodok hogy minden rendben menjen már napok óta alig alszom annyira várom a hétfõt"akkor lehet érdeklõdni"Neked is nagyon köszönöm a bíztató szavakat!!:)
Nyugodj meg, ha rossz is a spermakep, de van benne eletkepes spermium, akkor is meg tudjak termekenyiteni, az ICSI modszerrel. Nalunk nem volt a spermaval baj, de a 7 petesejtbol 3-at hagytak maguktol megtermekenyiteni, 4-et ICSI-vel. Gondolom, nalatok mindet azzal fogjak. Az osztodas nem ettol fugg, ne izgulj. Drukkolok.
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak köszönöm a bíztatást, nektek pedig kitartás, mi is szedtünk-most már csak szedek egy csomó vitamint meg gyógyszert!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!Ha minden jól megy akkor kedden kapom vissza õket 5 naposan.velem semmi gond hormonok is rendben szépen reagáltam az összes gyógyszerre, szurira, szóval eddig "simán"mentek a dolgok:) most reménykedek
Ne haragudj, hogy nem tapasztalatból írok, de ugyanolyan helyzetben vagyunk. 21 éves vagyok (párom sem sokkal több), és szintén nagyon rossz lett a spermakép, de mi még nem tartunk a lombiknál :( Egyelõre kaptunk egy csomó vitamint, 3 hónap múlva megnézik, hogy használt-e... Én azt olvastam, hogy ilyenkor már az elsõ beültetés is sikerülni szokott (mármint, ha a férfivel van a probléma), szóval bizakodjatok! A legjobb minõségût teszik be, szerencsére ki tudják választani!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat és a biztatást!!:)

A barátomnak mennyi esélye lehet a kispest postára bejutni ha már beadta az önéletrajzát?

Általános iskolai végzettsége és egy eladói szakmája van

Legjobb válasz: Azért mert beadta az önéletrajzát még nem fog az esélye emelkedni. Amúgy attól is függ,hogy milyen munkakörre jelentkezett. Ha hajnali postásra,és újságkihordóra akkor van esélye.Ha postai dolgozó akar lenni,és bent a postán dolgozni,akkor ált. iskola + eladói végzettséggel 0 esélye lesz.

Azért mert beadta az önéletrajzát még nem fog az esélye emelkedni. Amúgy attól is függ, hogy milyen munkakörre jelentkezett. Ha hajnali postásra, és újságkihordóra akkor van esélye.Ha postai dolgozó akar lenni, és bent a postán dolgozni, akkor ált. iskola + eladói végzettséggel 0 esélye lesz.
Kézbesítõnek elég a 8 általános, ablakos felvevõnek legalább érettségi kell. Attól függ, hogy a kispesti postán keresnek-e embert jelenleg, mert a jelen helyzetben nem felveszik az embereket, hanem kirugdossák... De egy jó tanács: messzirõl kerülje a postát (csekkbefizetésen kívül) üdv: egy postás...
Szerintem elég sok esélye van, mostanában mifelénk sok kézbesítõt tanítgatnak repülni. :( Szerintem-ha nincs messze nektek-adja be a Soroksár 1-be is és az Erzsébet 1-be is.De elõre szólok hogy az egyik legrohadtabb melót választotta... Üdv:egy postás.

Ha 32. héten születne meg a baba, mennyi esélye lenne az életben maradásra? Meddig kellene kórházba lennie?

Legjobb válasz: Hogy életben maradjon, szerintem ahhoz már elég jók az esélyei, úgy 85-95%. Az, hogy egészséges lesz e, az más kérdés. 100%esélye arra, hogy egészséges legyen, a 37. hetet betöltve szokták mondani. Mivel 32 hetesen még az agy, és a tüdõ nem teljesen fejlett, szerintem kábé 80% esélye lehet egy ilyen korú babának a teljesen egészséges életre.

Jó olvasni, hogy nem csak én agyalok ezen. Szörnyû, számolom a napokat és nyugtatgatom magam, hogy most már talán nem lesz semmi baj.:) Én is 32 hetes vagyok.
Hogy életben maradjon, szerintem ahhoz már elég jók az esélyei, úgy 85-95%. Az, hogy egészséges lesz e, az más kérdés. 100%esélye arra, hogy egészséges legyen, a 37. hetet betöltve szokták mondani. Mivel 32 hetesen még az agy, és a tüdõ nem teljesen fejlett, szerintem kábé 80% esélye lehet egy ilyen korú babának a teljesen egészséges életre.
Elõzõ vagyok: 32 hetes terhes vagy? Én 33+3, én is állandóan latolgatom az esélyeket:D
Ti mirõl beszéltek? Annak az esélye, hogy túléli és egészséges lesz 98% vagy annál több. Én is 8. hónapra jöttem farral, kemény két hetet voltunk anyával kórházban. Igazából ma már a 24. héten megszületõ magzatot is meg lehet menteni (jó nem Magyarországon).
Habár az sem mindegy, hogy honnan számoljuk a heteket. Az elõzõ kommentem a megtermékenyítéstõl számított.
Gondoltam, de ne aggódj, nem lesz semmi baj, én mindig azt mondogatom magamnak, hogy minden nappal nagyobb az esély, és ezt már a 24. héttõl mondom, mert én is tudom, hogy egy 24 hetes akár életben is tud maradni...csak mindig mond meg a picibabádnak, hogy várjon még, ne legyen türelmetlen---habár mostanában már azt szoktam neki mondani, hogy jó lesz az is, ha 38. hetet betöltve kibújik, azt se bánom, mert egyre kényelmetlenebb, nem igaz? Bocs az offért:D
Kedves utolsó, attól, hogy te egészséges maradtál, 8 hónapra születtél, attól még vannak olyanok, akik szintén 8 hónapra születtek, de valami maradandó károsodást szenvedtek. Nekem van olyan ismerõsöm, aki 6 hónapra született és kutya baja, de van olyan ismerõsöm is, aki 7 hónapra született, és maradandó károsodása lett, amiatt, hogy a tüdeje nem volt rendesen kifejlõdve.
Minimum egy hónapot lenne kórházban, és egy jó koraszülött osztályon egy 29 hetes babának 90% az esélye tehát a 32 hetesnek szerintem majdnem 100%.
8. hónapra minden kifejlõdik, csak súlynövekedés van a 9. hónapban.
35.hétre születtek ikreim, semmi gond nem volt velük. A születési korukhoz képest szerintem szép súllyal 2490g és 2380g. A közvetlen környezetemben vannak 29. hétre született ikrek, már 4 évesek, nem voltak egy kilósak születésükkor, korai fejlesztõbe jártak, de azon kívül egészséges és szép gyerekek.
aminap egy 26 hetes baba születésérõl hallottam, ma 3 éves és egészséges. csodák vannak!
A baratnom a 33. heten szulte meg a babajat. Azon kivul, hogy nagyon picike volt es nehany hetet a korhazban voltak, mas gond nem volt. Most mult masfel eves, majdnem egyidos a fiammal. Joval kisebb ugyan, illetve a mozgasa nem annyira fejlett, de ez nem feltetlenul miatta van, hanem amiatt, mert a fiam nagy kolyok es hamar elindult, tobb ideje volt gyakorolni. A szokincsuk kb ugyanannyi, szinte semmi. :-) De naluk szules utan nem volt semmilyen komplikacio, sem agyverzes, sem semmi mas, ez sokat szamit. Amugy a nyolc honapra szuletesen mit ertunk? Betoltott nyolc honapra szuletest? Mert az mar messzirol sem 32. het, hanem inkabb 35 kornyeki, ez azert nem mindegy. (mert ugye egy honap nem pont negy het, egy terhesseg pedig nem pont kilenc honap, nem pont 36 het, hanem negyven. A 32 hetes terhesseg naptari honapok szerint nem nyolc honapos terhesseg. Szoval ha igy nezzuk, akkor a nyolc honapra szuletessel nem nagyon lehet peldalozni.)
Én is nyolc hónapra születtem illesztgették anyát de köszönöm jól vagyok:D
A kérdező hozzászólása: Igen az utolsó menstruáció szerint vasárnap leszek 32hetes km. 32hetes válaszoló!Nyugi!Ki tudjuk húzni legalább a 36.hétig! :)
Akkor gratulálok a kérdezõnek és a másik 32 hetesnek:D A 33 hetes és 3 napos kismama:D
Egy 34 hetes baba sincs kifejlõdve még rendesen, mert ha a megtermékenyítéstõl számolsz 32 hetet, akkor az az utolsó menstruációtól számítva a 34. hét.(a megtermékenyítés hozzávetõlegesen 2 héttel az utolsó menszi elsõ napja után van) De egyébként szerintem a kérdezõ az utolsó menszitõl számítja, ugyanis így szokás.
A kérdező hozzászólása: szia!vasárnap leszek 32hetes. :)
Hát, én ismerek olyat akinek 3-ból 3x 32-33. hétre születtek a gyerekek. Mind lány. Mind makk egészséges. És nincsenek lemaradva sem.

Ha a nénikémnek (anyukám féltestvére) ikrei születtek, és egyiküknek szintén ikrei lettek, valamint a barátom anyukája is egy ikerpár tagja, akkor nekünk mennyi eséllyel lesznek ikreink?

A két legjobb barátnõm szintén ikrek. :D

Legjobb válasz: Bioszból tanultuk, hogy az ikresség anyai ágon öröklõdik. Anyukád féltestvére elég necces, inkább anyukádnak kellene, hogy ikrei legyenek, hogy neked legyen esélyed rá. (nem feltétlenül neked kellene, hogy ikertesód legyen) A barátod családjának így semmi köze nincs a dologhoz, mert apai ágon nem öröklõdik. Ha anyukád és a tesójának az apja közös, akkor viszont nincs hajlamod rá, ha az anyjuk, akkor több rá az esély. de lombikkal pl. lehet ikerterhességed és szimplán véletlenül is lehet!

Bioszból tanultuk, hogy az ikresség anyai ágon öröklõdik. Anyukád féltestvére elég necces, inkább anyukádnak kellene, hogy ikrei legyenek, hogy neked legyen esélyed rá. (nem feltétlenül neked kellene, hogy ikertesód legyen) A barátod családjának így semmi köze nincs a dologhoz, mert apai ágon nem öröklõdik. Ha anyukád és a tesójának az apja közös, akkor viszont nincs hajlamod rá, ha az anyjuk, akkor több rá az esély. de lombikkal pl. lehet ikerterhességed és szimplán véletlenül is lehet!
Nem mindegy, hogy egy vagy ketpeteju ikrekrol van szo. Az egypeteju ikrek szuletese veletlen, nincs genetikai oroklodese, mig a ketpeteju ikrek szuletese anyai agon oroklodnek. Szoval, ahogy irta az elozo, ha anyud es a neniked kozos anyatol vannak, akkor van eselyetek.
A mi családunkban generációkra visszamenõen nem volt iker (anyai ág), de az unokatesómnak ikrei születtek. Az õ férjének a családjában több ikerpár is elõfordult. Most akkor miért nem öröklõdik apától? Nem vagyok biológiai zseni, de legfeljebb az öröklõdési hajlandóság, az esély lehet kisebb, nem pedig kizáró tényezõ, hogy nem, apai oldalról aztán soha. :D Szerintem elég nagy az esély, kedves kérdezõ. Persze azért nem biztos, egy gyerek is gyerek, ne ess kétségbe. :D Vannak ilyen jó kis népi babonák, hogy igyál "próbálkozások" elõtt sok tejet, meg hasonlók. Olvass utána, hátha valamelyik éppen nálad beválik. :)
3-mas vagyok: egypetéjû ikrek. :) Kifelejtettem.
igen, én is sokszor olvastam már ezt a véleményt itt a gyakorin, hogy apai ágon nem öröklõdik (azt nem tudtam, hogy bioszból ezt tanítják, jó ég!), de a gyakorlat mást mutat. Ikerkutatók szerint mindkét ágon öröklõdhet. Olyan is van, hogy egyik családban sem születtek ikrek, ezért kérdéses az öröklõdés szerepe. Viszont az ikrek sok esetben elhalnak még embrióként, ezért ki sem derül, hogy ikrek lettek volna... Nem is tudom, hány olyan családot ismerek, ahol az apa családjában voltak csak ikrek, és náluk is ikrek születtek. Olyat pedig konkrétan hármat ismerek, ahol az apa iker, és ikergyerekei lettek. A saját példánk pedig: a férjem családjában két helyen is születtek ikrek, s a mi elsõszülötteink is egypetéjû ikrek lettek, nálunk pedig nem volt iker senki, legalábbis nem tudunk róla. Kérdésedre pedig a válasz: kár esélyt latolgatni. :) Szerintem annyi esélyed van, mint bárki másnak.
Az egypeteju ikrek szuletese veletlen, nem pedig genetika.
A kérdező hozzászólása: Elõször is: köszönöm a válaszokat! :) Még elég messze állok a gyerekvállalástól, de mostanában elgondolkodtam ezen. A barátnõim apjának egy másik házasságból szintén egypetéjû ikrei születettek.

Ha egy hajléktalan rám köhögött 1-2 méterről, mennyi esélye van, hogy TBC-t vagy ilyesmit elkapjak?

Eléggé félek, ennyit?l elkapható ez? Tényleg közel volt. Veletek volt már hasonló, hogy épp felétek vagy rátok köhögött közelr?l egy csöves?:(

Legjobb válasz: BKV-val utazol? Csak mert mennyi az esély, hogy ha leülsz elõtted nem egy hajléktalan ült le arra a helyre vagy egy részeg hányt oda... ezen még nem gondolkoztál?

BKV-val utazol? Csak mert mennyi az esély, hogy ha leülsz elõtted nem egy hajléktalan ült le arra a helyre vagy egy részeg hányt oda... ezen még nem gondolkoztál?
Szerintem neked valami komoly bajod van, ha ennyire félsz ilyen hülyeségtöl.
A buszon könnyebben elkaphatód...

Holnap lesz a várható PÉ-m, ha ma együtt voltunk a párommal, mennyi esélye van, hogy összejöhet a bébi?

Már alig bírom kivárni a nemvárt mensit,hogy tesztelhessek! 3 napja fel van puffadva a hasam, és szédelgek. Kis hányingerem is van evés el?tt. Nem tudom mit?l lehet. Az eddigi ztesztjeim negatívak, de most mással próbálkozom. Hallottam hogy a Gabriel, a Clearblue és a Medilab elég jók. Most Clearbluet vettem, azzal tesztelek másfél hét múlva. Szorítsatok!

Legjobb válasz: Hajaj,nagyon is sok esélye van!Mivel a spermiumok 48 óráig élnek és holnap lesz peteérésed akkor a pete elindul és jó eséllyel találkozik a hímivarsejttel,a fiú gyors de kevés ideig él,a lány lomha de kitartó!Az utóbbira tippelnék a te esetedben!De ha ma voltatok eggyütt akkor kb 12 nap és kimutatja a teszt!NAGYON SZORÍTOK !ÍRJ IDE HA TESZTELTÉL!

Hajaj, nagyon is sok esélye van!Mivel a spermiumok 48 óráig élnek és holnap lesz peteérésed akkor a pete elindul és jó eséllyel találkozik a hímivarsejttel, a fiú gyors de kevés ideig él, a lány lomha de kitartó!Az utóbbira tippelnék a te esetedben!De ha ma voltatok eggyütt akkor kb 12 nap és kimutatja a teszt!NAGYON SZORÍTOK !ÍRJ IDE HA TESZTELTÉL!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Mindenképpen írok, ha sikerül a bébi! :)
Szia! Szerintem jó idõben voltatok együtt. De most már probálj másra gondolni. Tapasztalatból mondom. Én is túlságosan görcsösen akartam már terhes lenni. A ciklusom felétõl már szédültem, hányingerem volt. Már kezdtem beleélni magam, hogy igen sikerült. Aztán minden hónapban megjött. Ez volt négy hónapon keresztül. Elgondolkodtam azon, , hogy ez igy nem lesz jó. Elengedtem ezt a görcsös akarást, a köv. hónapban már nem jött meg.
A kérdező hozzászólása: gratulálok 2. válaszoló! Remélem én is így leszek...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!