Találatok a következő kifejezésre: Mennyi esélyem Meddig (17 db)

Ha 32. héten születne meg a baba, mennyi esélye lenne az életben maradásra? Meddig kellene kórházba lennie?

Legjobb válasz: Hogy életben maradjon, szerintem ahhoz már elég jók az esélyei, úgy 85-95%. Az, hogy egészséges lesz e, az más kérdés. 100%esélye arra, hogy egészséges legyen, a 37. hetet betöltve szokták mondani. Mivel 32 hetesen még az agy, és a tüdõ nem teljesen fejlett, szerintem kábé 80% esélye lehet egy ilyen korú babának a teljesen egészséges életre.

Jó olvasni, hogy nem csak én agyalok ezen. Szörnyû, számolom a napokat és nyugtatgatom magam, hogy most már talán nem lesz semmi baj.:) Én is 32 hetes vagyok.
Hogy életben maradjon, szerintem ahhoz már elég jók az esélyei, úgy 85-95%. Az, hogy egészséges lesz e, az más kérdés. 100%esélye arra, hogy egészséges legyen, a 37. hetet betöltve szokták mondani. Mivel 32 hetesen még az agy, és a tüdõ nem teljesen fejlett, szerintem kábé 80% esélye lehet egy ilyen korú babának a teljesen egészséges életre.
Elõzõ vagyok: 32 hetes terhes vagy? Én 33+3, én is állandóan latolgatom az esélyeket:D
Ti mirõl beszéltek? Annak az esélye, hogy túléli és egészséges lesz 98% vagy annál több. Én is 8. hónapra jöttem farral, kemény két hetet voltunk anyával kórházban. Igazából ma már a 24. héten megszületõ magzatot is meg lehet menteni (jó nem Magyarországon).
Habár az sem mindegy, hogy honnan számoljuk a heteket. Az elõzõ kommentem a megtermékenyítéstõl számított.
Gondoltam, de ne aggódj, nem lesz semmi baj, én mindig azt mondogatom magamnak, hogy minden nappal nagyobb az esély, és ezt már a 24. héttõl mondom, mert én is tudom, hogy egy 24 hetes akár életben is tud maradni...csak mindig mond meg a picibabádnak, hogy várjon még, ne legyen türelmetlen---habár mostanában már azt szoktam neki mondani, hogy jó lesz az is, ha 38. hetet betöltve kibújik, azt se bánom, mert egyre kényelmetlenebb, nem igaz? Bocs az offért:D
Kedves utolsó, attól, hogy te egészséges maradtál, 8 hónapra születtél, attól még vannak olyanok, akik szintén 8 hónapra születtek, de valami maradandó károsodást szenvedtek. Nekem van olyan ismerõsöm, aki 6 hónapra született és kutya baja, de van olyan ismerõsöm is, aki 7 hónapra született, és maradandó károsodása lett, amiatt, hogy a tüdeje nem volt rendesen kifejlõdve.
Minimum egy hónapot lenne kórházban, és egy jó koraszülött osztályon egy 29 hetes babának 90% az esélye tehát a 32 hetesnek szerintem majdnem 100%.
8. hónapra minden kifejlõdik, csak súlynövekedés van a 9. hónapban.
35.hétre születtek ikreim, semmi gond nem volt velük. A születési korukhoz képest szerintem szép súllyal 2490g és 2380g. A közvetlen környezetemben vannak 29. hétre született ikrek, már 4 évesek, nem voltak egy kilósak születésükkor, korai fejlesztõbe jártak, de azon kívül egészséges és szép gyerekek.
aminap egy 26 hetes baba születésérõl hallottam, ma 3 éves és egészséges. csodák vannak!
A baratnom a 33. heten szulte meg a babajat. Azon kivul, hogy nagyon picike volt es nehany hetet a korhazban voltak, mas gond nem volt. Most mult masfel eves, majdnem egyidos a fiammal. Joval kisebb ugyan, illetve a mozgasa nem annyira fejlett, de ez nem feltetlenul miatta van, hanem amiatt, mert a fiam nagy kolyok es hamar elindult, tobb ideje volt gyakorolni. A szokincsuk kb ugyanannyi, szinte semmi. :-) De naluk szules utan nem volt semmilyen komplikacio, sem agyverzes, sem semmi mas, ez sokat szamit. Amugy a nyolc honapra szuletesen mit ertunk? Betoltott nyolc honapra szuletest? Mert az mar messzirol sem 32. het, hanem inkabb 35 kornyeki, ez azert nem mindegy. (mert ugye egy honap nem pont negy het, egy terhesseg pedig nem pont kilenc honap, nem pont 36 het, hanem negyven. A 32 hetes terhesseg naptari honapok szerint nem nyolc honapos terhesseg. Szoval ha igy nezzuk, akkor a nyolc honapra szuletessel nem nagyon lehet peldalozni.)
Én is nyolc hónapra születtem illesztgették anyát de köszönöm jól vagyok:D
A kérdező hozzászólása: Igen az utolsó menstruáció szerint vasárnap leszek 32hetes km. 32hetes válaszoló!Nyugi!Ki tudjuk húzni legalább a 36.hétig! :)
Akkor gratulálok a kérdezõnek és a másik 32 hetesnek:D A 33 hetes és 3 napos kismama:D
Egy 34 hetes baba sincs kifejlõdve még rendesen, mert ha a megtermékenyítéstõl számolsz 32 hetet, akkor az az utolsó menstruációtól számítva a 34. hét.(a megtermékenyítés hozzávetõlegesen 2 héttel az utolsó menszi elsõ napja után van) De egyébként szerintem a kérdezõ az utolsó menszitõl számítja, ugyanis így szokás.
A kérdező hozzászólása: szia!vasárnap leszek 32hetes. :)
Hát, én ismerek olyat akinek 3-ból 3x 32-33. hétre születtek a gyerekek. Mind lány. Mind makk egészséges. És nincsenek lemaradva sem.

Skate 3-mat mennyi eséllyel fogok kapni a media marktban?

Bocsi a kérdésért, de fontos...Mert sehol sem találok...

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy MM-be van-e (szerintem kicsi rá az esély), de pl. konzolvilag.hu-n még van raktáron. Vagy ha használtan is jó, akkor jatekaim.hu,

Nem tudom, hogy MM-be van-e (szerintem kicsi rá az esély), de pl. konzolvilag.hu-n még van raktáron. Vagy ha használtan is jó, akkor jatekaim.hu,
A kérdező hozzászólása: Köszi, pont találtam egyet :)

30 hetes terhes vagyok, a baba méretei alapján 32 hetes. CX: 2210. Nagyon rossz a méhszáj "állapota"? Ezzel meddig lehet kihúzni? Mennyi esélye lenne, ha megszületne most?

Legjobb válasz: ne láss rémeket nem fog megszületni most de amúgy nem lenne baja....akkor kórházba fektetett volna dokid ha most esélyed lenne szülésre

ne láss rémeket nem fog megszületni most de amúgy nem lenne baja....akkor kórházba fektetett volna dokid ha most esélyed lenne szülésre
Nem olyan rossz ez a méhszáj állapot, hiszen a belsõ méhszáj teljesen zárt. Nagyon fontos viszont hogy feküdj minél többet, mert így a baba súlya nem terheli a méhszájat és nem nyílik tovább és szedjél magnéziumot naponta a 37. hétig, ez ellazítja a méhizomzatot így ha kevesebb lesz a kontrakció a méhszáj sem nyílik tovább. De ha megtörténne a legrosszabb, azaz pl. most megszületne mégis, akkor is garantáltan életben maradna és fel tudna zárkózni az idõben született babákhoz.De kétlem, h koraszülött lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
Annyira azért nem rossz ez az állapot. Hosszú heteket ki lehet még ezzel húzni, de az orvos pihenésre vonatkozó tanácsait maximálisan betartani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. A doki is mondta, hogy pihenjek sokat és megneB6-t kell szednem napi 4*2-t. Remélem nem lesz semmi baj. Már megbeszéltem a babával, hogy még legalább 6 hétig maradjon bent. Remélem szót fogad. :) Másra kell még figyelnem, mert errõl elfelejtettem a dokit megkérdezni? PL: szex, fürdés, séta....
Nem rossz kis méhszáj ez, lehet hogy emiatt kevesebbet vajúdsz majd, lassan de biztosan tágulgatsz. Zuhanyozz inkább, a sex csak óvatosan, sétálni szabad, de inkább többször kicsit, otthon pihi, láb felrak - olvasás, TV... Jó babázást:)
A babád már most teljesen életképes, legfeljebb inkubátorba tennék egy kicsit szolizni:) ne aggódj minden rendben zajlik:)

Hogyan működik/mennyibe kerül/mennyi az esélye/meddig lehet? -pótfelvételi-

államilag támogatott képzésre vettek fel, de nappali tagozaton és rájöttem, hogy nekem jobb lenne a levelez?s. viszont annak ellenére, hogy a suliban van támogatott levelez?s tagozat, nem vesznek át csak költségtérítéses formában. ha pótfelvételizni akarok, akkor milyen dokumentumokra van szükségem, meddig lehet, mennyibe kerül és mennyi az esélyem, hogy felvesznek (számít, hogy pótfelvételizek, mert a pontjaim megvannak?!)? vagy kérvényezhetem e, hogy az államilag támogatott levelez?sre vegyenek fel?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy a pótfelvételi eljárásban csak azok vehetnek részt, akiket nem vettek fel sehova, illetve, akik nem jelentkeztek sehova. Két dolgot tudsz tenni, vagy beiratkozol a megadott feltételek figyelembevételével és betartásával, vagy nem iratkozol be, és jövõre újra megpróbálod.

Szia! Én úgy tudom, hogy a pótfelvételi eljárásban csak azok vehetnek részt, akiket nem vettek fel sehova, illetve, akik nem jelentkeztek sehova. Két dolgot tudsz tenni, vagy beiratkozol a megadott feltételek figyelembevételével és betartásával, vagy nem iratkozol be, és jövõre újra megpróbálod.
A kérdező hozzászólása: és nem lehet erre valami kérvényt benyújtani? az a helyzet, hogy tényleg elég messze van a suli a lakhelyemtõl és ezért akarok levelezõre járni.
Ez tényleg probléma sajnos, ha nagyon messze laksz. De ott van még a kollégium lehetõsége is. Sokkal jobban jársz így, mintha fizetnéd a levelezõt. Az sem olcsó sajnos. A nappali képzéssel pedig részt veszel a közösségi életben, új arcokat ismersz meg, szóval szerintem nappalisnak lenni ráadásul úgy, hogy államilag támogatott nagyon megéri. Van annak is hangulata, hogy bejársz az órákra, nemcsak két hetente egy hétvégére. Pótfelvételivel pedig tényleg csak az jelentkezhet, akit sehova sem vettek fel. De azért megpróbálhatsz utánajárni tanulmányi osztályon, hátha átvesznek levelezõsre, pláne ha megéri neked fizetni is érte.
A kérdező hozzászólása: 1. fizetni nem akarok, ezért jelent problémát a dolog. és nemcsak, hogy nem akarok, nem is fogok 2. koleszba nem megyek. egyrészt nincs kedvem, másrészt itt vannak a barátaim, stbstb. 3. oké, hogy [email protected] bejárni, de ettõl függetlenül messze van és a bérlet ára is sokkoló szinte. deazértköszi

Mennyi esélye lehet a BL-ben az ETO-nak a Maccabi ellen, és szerintetek a Loki, a Vidi, és a Honvéd meddig menetelhet az EL-ben?

És szerinted a sorsolás szerencsés volt számukra?

Legjobb válasz: Az ETO és a Loki kemény ellenfelet kapott, de nem lehetetlent. Ez pont az az erõpróba számukra, hogy ha akarnak valamit, akkor õket le kell gyõzni. Az ETOból kinézem, hogy verik a Maccabit, fõleg az edzõváltásuk miatt, még nem biztos, hogy meglesz a harmónia a csapatban. A Debrecen viszont szerintem el fog vérezni sajnos, elég vérszegények voltak az utóbbi idõben. A Vidi megint eljuthat a csoportkörig, ha a sorsolás is úgy akarja, de a most ismert ellenfeleit kb kötelezõ kiütni. A Honvédnak is muszáj ezt a lényegében másodosztályú montenegrói csapatot legyõzni. A Vojvodina már necces lesz, valami Lanzafame-szintû játékost igazolni kellene addig.

Az ETO és a Loki kemény ellenfelet kapott, de nem lehetetlent. Ez pont az az erõpróba számukra, hogy ha akarnak valamit, akkor õket le kell gyõzni. Az ETOból kinézem, hogy verik a Maccabit, fõleg az edzõváltásuk miatt, még nem biztos, hogy meglesz a harmónia a csapatban. A Debrecen viszont szerintem el fog vérezni sajnos, elég vérszegények voltak az utóbbi idõben. A Vidi megint eljuthat a csoportkörig, ha a sorsolás is úgy akarja, de a most ismert ellenfeleit kb kötelezõ kiütni. A Honvédnak is muszáj ezt a lényegében másodosztályú montenegrói csapatot legyõzni. A Vojvodina már necces lesz, valami Lanzafame-szintû játékost igazolni kellene addig.
Az ETO túljuthat a Maccabin, Sousa stílusát és hozzáállását ismerik a gyõriek, újat nem tud nekik mutatni. A Vidi és a Honvéd elõtt lényegében kötelezõ kör áll, a Loki viszont búcsúzik, a Strömsgodset bitang erõs, hétrõl-hétre látom õket, igazi kemény északi stílus, itthon 15 pont elõnnyel lenne bajnok...

Szerintetek mennyi esélyem van a természetes szülésre és meddig húzhatom még?

Tudom, hogy ezt pontosan nem lehet megmondani, csak érdekelne más véleménye is a sajátomon, ill. az orvosomén kívül: 2. gyerek, 37 hetes vagyok. Az els? császár volt, de nem programozott, hanem vajúdás közben nagyon leesett a kisfiam szívhangja. Egyéb baj nem volt egész terhesség alatt sem. Most: kb. 1 hete nagyon vizesedik a lábam és kicsit magasabb a vérnyomásom mint szokott lenni. Jöv? hét elején lesz meg a vérvétel és vizelet eredményem. Az el?z? heg rendben van és a méhlepény sem meszes egyáltalán. Az orvosom azt mondja eddig, hogy nekifutunk a term.szülésnek, de most, hogy magas a vérnyomásom és ennyire vizesedek...? Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Orvosfüggõ, de a legtöbben nem kockáztatnak. Szerintem készülj azért a császárra, mert így nagyobb a valószínûsége. Viszont írd meg majd végül hogy történt, kíváncsi vagyok, mert az elsõ nekem is császár lett, és a dokim azt mondta, hogy a másodikkal, ha történik bármi kis eltérés is, akkor egybõl császározni fog.

Orvosfüggõ, de a legtöbben nem kockáztatnak. Szerintem készülj azért a császárra, mert így nagyobb a valószínûsége. Viszont írd meg majd végül hogy történt, kíváncsi vagyok, mert az elsõ nekem is császár lett, és a dokim azt mondta, hogy a másodikkal, ha történik bármi kis eltérés is, akkor egybõl császározni fog.
Hát, kérdéses. A vérnyomásodtól függ majd, de a leírtak alapján így kicsit nagyobb esély van sajnos az újabb császárra.
Sokat mondani tényleg nem tudok, csak annyit, h a vajúdás alatt rengeteg vérnyomásmérést csinálnak. Ha magas, akkor adnak csökkentõt, ha az sem segít, akkor császár. Ha az orvos meg akarja próbálni a term. szülést, akkor rábízhatod magad, tudni fogja, mikor mit kell tenni.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm! Rendben, majd megírom, elvileg még 3 hét, de ki tudja.
Nekem is magas volt a vérnyomásom, és nagyon ödémás volt mindenem, de simán szültem.Igaz a szülés elõtt teljesen rendben volt a vérnyomásom, és utána sem ugrott meg(persze szedtem egy csomó gyógyszert rá), de nem említette a doki hogy ezért esetleg császároznának.De nekem a gyógyszerek rendben tartották a vérnyomást.

Meddig él az olyan cica amelyik nagyon kis kortól nem anyatejet eszik? Mennyi esélye van a betegségekkel szembe?

Legjobb válasz: Mi egy kétnapos picicicát neveltünk cumisüvegbõl ráadásul tehéntejjel,17 évig élt velünk családtagként.

Mi egy kétnapos picicicát neveltünk cumisüvegbõl ráadásul tehéntejjel, 17 évig élt velünk családtagként.
2-3 hétig.
Az attól is függ mit eszik anyatej helyett. Ha tehén tejet akkor tényleg megeshet, hogy csak 2-3 hétig. :S
Mi mindenféle speciális tejeket adtunk neki, de az orvos megmondta hogy akkor is esélytelen.
Férjem szüleinek van egy 2 éves cicája, aki 1-2 hetesen vesztette el az anyját(autó), szép, egészséges cica. Nekem van egy cicám, aki 1 hónapos kora óta van velem, már nem voltak hajlandók eltürni, ö is jól van, nagyobb lett mint a testvére, aki pedig kandúr és hónapokig az anyja mellett volt.
úgy már persze hogy túlélik, de az elsõ 2-3 hétben mindenképp anyatej kell nekik.
na az jó, gratulálok:) a kivétel erõsíti a szabályt:)

Mennyi esélyem van? Meddig életképesek a spermák?

A párommal csütörtökön este szeretkeztünk, és vasárnap volt peteérésem! Mennyi esélyem van, hogy betaláltunk? De egyébként még együtt voltunk vasárnap hajnalban is! Lehet bel?le valami?

Legjobb válasz: Honnét tudod,hogy vasárnap volt peteérésed?Doki mondta?Vagy valami abszoút "megbízható" ovuteszt?Vagy csak a naptár?Amúgy az érett pete még néhány napig megtermékenyíthetõ,nem "romlik meg" azonnal.

Honnét tudod, hogy vasárnap volt peteérésed?Doki mondta?Vagy valami abszoút "megbízható" ovuteszt?Vagy csak a naptár?Amúgy az érett pete még néhány napig megtermékenyíthetõ, nem "romlik meg" azonnal.
A kérdező hozzászólása: Hõmérõ! Vasárnap még 36, 5 volt mára pedig felment 36, 8-ra! Ebbõl gondolom, vagy rosszul?
Változó, hogy kinek meddig életképesek a spermái. Az átlag 2-3 nap, de természetesen van, akinek csak 1 napig, és van, akinek egy hétig is életképes maradhat. Ezt a nõ testhõmérséklete is befolyásolja. Ha pl. lázas vagy, akkor hamar elpusztulnak a spermák.

Mennyi az esélye annak, hogy valamelyikünk meddõ? Hogy lehetne kideríteni, hogy meddõ vagyok-e?

Elejében gumival védekeztünk,de beleuntunk abba,hogy sokszor kiszakadt.(jó minõségût használtunk: durex,ultra thin)És mivel nem vettük észre,hogy kiszakadt így sajnos belém is élvezett mindig,de szerencsére nem lettem terhes.Aztán kipróbáltuk a megszakításos módszert és még mindig nem történt baj.Persze ennek csak örülünk.:) Utána olvastam a meddõség tüneteinek és szerepel köztük az is,hogy a menstruáció nem áll be,azaz nem normálisan jön meg,és ez nálam stimmel,az enyém sem állt még be.

Legjobb válasz: vegyetek meddõségi tesztet! jesus menjetek orvoshoz ha érdekel....

vegyetek meddõségi tesztet! jesus menjetek orvoshoz ha érdekel....
A kérdező hozzászólása: nem azt mondtam, hogy ez a bajom.én csak megkérdeztem, hogy mennyi lehet ennek az esélye..voltam nõgyógyásznál és azt mondta, hogy nem ír nekem fel fogamzásgátlót mert nem állt még be a havim és hogy 16 éves koromig várni kell és ha addig nem áll be akkor lehet hogy problémák vannak.(15 voltam amikor elmentem dokihoz)
Pff, 16 évesen teljesen normális hogy még nem állt be a menzeszed. Ezért nincs értelme a netes öndiagnosztizálásnak, mert ilyen alapvetõ ismeretei sincsenek sok embernek, csak olvasgatják a tüneteket, és gondolatban meg "pipa, pipa.. ahá, akkor ez a bajom!" :_ omg
Fiatal vagy még ahhoz, hogy a meddõségen gondolkozz. Egyrészt nem is biztos, hogy minden hónapban van peteérésed, pontosan azért mert a menzeszed sem szabályos. Szóval elsõ sorban figyeljetek a védekezésre, mert hamar beugrik a dolog, másodsorban pedig ezen akkor kell aggódni, ha lesz egy párkapcsolatod, pl házasság, és babát szeretnétek, és egy ideje nem jön össze. Nézd, én 33 éves leszek a nyáron, de még most sem aggódom. Te meg pláne ne tedd!!! Tanulj, és ha szexelsz védekezz, babázni vagy azon aggódni ráérsz tizen sok év múlva!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszokat:) nem is tudtam, hogy van meddõségi teszt:oo és 16 éves vagyok:)
Csak az orvos tudja biztosan kimondani, hogy mi a baj. Mennyi idõs vagy? Az orvosi vizsgálat során egy rakat hormonvizsgálaton kell átesned, ami vérvétellel jár. Az, hogy a menstruációd nem szabályos, az még nem egyenlõ a meddõséggel. Kérlek utánaolvasással ne diagnosztizáld magad. A neten sok marhaságot írnak helyenként, inkább kérdezz személyesen szakembert. 33/N
Mi a barátommal 2 hónapja vagyunk együtt, elvileg megszakítással védekezünk de sokszor bennem megy el és õ elõtte is volt párszor olyan hogy belém élveztek és nem lettem terhes, pedig be van állva a menstruációm, mindig pontos, és akikbe 1 éven át mindig beleélveznek, azoknak is csak 30%-a lesz terhes úgy emlékszem. 17/L
Alapból kevés az esélye a babának.... Persze itt mindig bejátszik, hogy aki szeretne, az sokszor hónapokig-évekig próbálkozik, akinek meg nem, annak elsõre összejön.
Menj el a gyógyszertárba és mondd el mit kérsz.Olyan 2500-3000Ft között mozog!
jaja meddõségi teszt!
szívesen beszélgetnék szingli nõvel /17-22 év körüli/ 21F

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!