Találatok a következő kifejezésre: Mennyi esélye egy (863 db)

Mennyi esélyt adnátok egy 19 éves lány és egy 16 éves fiú kapcsolatának?

Legjobb válasz: Egy próbát megér! Bár nem sok rá az esély, hogy tartós lesz. Attól is függ, mennyire komoly a fiú, és mennyire komoly a lány.

Egy próbát megér! Bár nem sok rá az esély, hogy tartós lesz. Attól is függ, mennyire komoly a fiú, és mennyire komoly a lány.
50% vagy bejön vagy nem. komolyságtól függ.vagy a fiú viselkedik 19 éves mód vagy a lány 16 évesként. egyik se jobb a másiknál de mûködhet azért :D
én 23 éves vagyok, a barátom meg 16:) verseket is ír nekem, és tervezzük az együttélést is:) )ennyi.Am 8 hónapja vagyunk együtt
A szerelem nem korkérdés. A szerelem jön és bedarál. Nem nézi, ki a fiatalabb, ki az idõsebb. Olyan, mint a gépszíj, elkap és nincs menekvés. Én szurkolok Nektek.
Én csak röhögnék egyet, és nem tudnám felfogni, hogy mit tud adni egy 16 éves srác, egy 19 éves lánynak. :D
Jobb ha nem kérdezel senkit mert úgyis lehurrog a többség tisztelet a kivételnek, csak magadra hallgass az a lényeg. Nekem a barátnõm 9 évvel idõsebb és már 2 éve nagyon jól megvagyunk.
Ismerek olyan párt, ahol 14 év van a nõ javára. Persze ez nem tinédzserkorban kezdõdött, hanem jóval késõbb. Szerintem van rá esély, ha szeretitek egymást, Ilyen idõs korban azonban még változnak az emberek, lehet, hogy néhány év/hónap múlva már teljesen eltérõek lesznek az igényeitek, ízlésetek stb.

Ha a kiskutyák egyik szülője diszpláziás, akkor azt örökölheti? Ha igen mennyi esély van rá?

Legjobb válasz: Ezt nem lehet így megmondani, függ a másik szülõtõl is. Ha például az õ vonalában egyáltalán nem volt dp-s kutya, akkor kevesebb az esély, hogy a kölykök öröklik, viszont ha neki is több õse dp-s, csak õ véletlenül nem, akkor nagyobb az esély. A diszpláziáról vitatkoznak egyébként, hogy hány százalékban öröklött és mennyiben befolyásolja a tartásmód(étel minõsége, mozgatás mennyisége). Alapszabály egyébként, hogy dp-s kutyával nem tenyésztünk.

Ezt nem lehet így megmondani, függ a másik szülõtõl is. Ha például az õ vonalában egyáltalán nem volt dp-s kutya, akkor kevesebb az esély, hogy a kölykök öröklik, viszont ha neki is több õse dp-s, csak õ véletlenül nem, akkor nagyobb az esély. A diszpláziáról vitatkoznak egyébként, hogy hány százalékban öröklött és mennyiben befolyásolja a tartásmód(étel minõsége, mozgatás mennyisége). Alapszabály egyébként, hogy dp-s kutyával nem tenyésztünk.
Igen, és elég nagy, még van hogy mentes szülõktõl is születik sajnos de ha pl egyik szülõ átmeneti akkor a kölyök sem mentem lesz hanem inkább átmeneti.
Igen, örökölheti a hajlamot. 50 % hogy nem lesz DP-s és ugyanennyi, hogy az lesz. Persze, a fokozatokat nem lehet elõre tudni.
A hajlamot örökölheti, de megfelelõ tartással (jó minõségû, megfelelõ étel, kímélõ, de mégis elegendõ mozgás) és fõleg a növekedési idõszakban az izületei támogatásával mindezt minimalizálni lehet.

Mennyi esélye van egy átlagos kinézetű, kicsit gyerekes arcú 20 éves férfinak egy szép nőnél?

Legjobb válasz: Ha nagyon gyerekfejû, akkor egy komolyabb nõ nem biztos, hogy összejön vele. Pláne, ha idõsebb a srácnál. De bármi megtörténhet. Lehet, hogy éppen ez jön be a nõnek. Az átlagos kinézet már problémásabb. Elég nagy hátrány, még a jó pasikkal is alig akarnak összejönni a nõk, szóval nem sok az esély, de ha beléd szeret, akkor van esélyed. És hogy mibe szeret bele egy nõ... az rejtély. Láttam én már gyönyörû lányokat ocsmány és ápolatlan férfiakkal. Neked is lehet esélyed akárkinél.

Ha nagyon gyerekfejû, akkor egy komolyabb nõ nem biztos, hogy összejön vele. Pláne, ha idõsebb a srácnál. De bármi megtörténhet. Lehet, hogy éppen ez jön be a nõnek. Az átlagos kinézet már problémásabb. Elég nagy hátrány, még a jó pasikkal is alig akarnak összejönni a nõk, szóval nem sok az esély, de ha beléd szeret, akkor van esélyed. És hogy mibe szeret bele egy nõ... az rejtély. Láttam én már gyönyörû lányokat ocsmány és ápolatlan férfiakkal. Neked is lehet esélyed akárkinél.
"Láttam én már gyönyörû lányokat ocsmány és ápolatlan férfiakkal. Neked is lehet esélyed akárkinél." - milyen megnyugtató xD
Attól függ ki az a szép nõ. :)
Ha megvan a megfelelõ fellépés és duma, akkor van esély. Olyanoknak nincs, akik ezt egy GYK oldalon képesek megkérdezni ...
xD
hát vannak anyáskodó tipusu nõk nem is kevesen, azoknak bejön csak aztán az isten mentsen meg tõlük....

Missed AB után mekkora a meddőség esélye? Ugyanannyira nagy, mint egy művi terhességmegszakítás után? És mennyire fejlett egy 5-6 hetes baba?

24 éves vagyok és sajnos az els? terhességem nem maradt meg. A m?vi befejezés pedig ugyanúgy zajlott technikailag, mint egy abortusz. F?ként abortuszos fórumokat találtam és ott azt látom, hogy elég nagy az esélye a medd?ségnek, annak, hogy ne lehessen többé gyerekem. A másik dolog pedig ami nagyon szíven ütött, hogy különböz? képeke és videókat láttam belinkelve és sokan írják, hogy egy ekkora embriónak már mindene megvan. Az orvos pedig nekem azt mondta, hogy még csak a petezsák látszott, az embrió még fél centi sem volt... Csak azért mondta, hogy megnyugtasson? Bocsánat a nagy összevisszaságért, de eddig nem gondoltam erre a történetre annyira tragikusan, de most az olvasottak eléggé felkavartak...

Legjobb válasz: Annyiban másabb egy missed ab, h gyakorlatilag egy élettelen embriót szednek ki, neki nem fáj semmije már. Az h ez mennyire veszélyes....? Hát figyelj, ha jól csinálja a doki (és miért ne csinálná, neki is érdeke)egy missed ab. (vagy abortusz) után még nem akkora a meddõség esélye. Minél több alkalom van, annál rizikósabb. Egy 5-6 hetes embriónak még nincs meg mindene, még kisbaba formája sincs, az kb. a 11-12. héten alakul ki.

Annyiban másabb egy missed ab, h gyakorlatilag egy élettelen embriót szednek ki, neki nem fáj semmije már. Az h ez mennyire veszélyes....? Hát figyelj, ha jól csinálja a doki (és miért ne csinálná, neki is érdeke)egy missed ab. (vagy abortusz) után még nem akkora a meddõség esélye. Minél több alkalom van, annál rizikósabb. Egy 5-6 hetes embriónak még nincs meg mindene, még kisbaba formája sincs, az kb. a 11-12. héten alakul ki.
Szia, volt missed AB-m, szintén a 6.héten, tapasztalatból beszélek tehát, és csak nyugtatni tudlak! Azóta csodaszép, egészséges kislányunk született...Missed AB-ra rá kb 8 hónapra estem teherbe...õ már megmaradt....:) Ne izgulj emiatt!!!Ahogy az elõttem szóló írta 6 hetesen nincs még meg mindene korántsem... Pajzsmirigy értéket néztek nálad? Mert nekem amiatt ment el az elsõ...
Szia! Szerintem ne ilyenekkel foglalkozzál. A meddõség esélye elég kicsi a missed ab után. Gondolj csak bele, miért is lennél meddõ egy kaparás után? Ha a mûtét során komplikáció lép fel, az már jelenthet a késõbbiekben problémákat, de a valószínûsége kicsi. Nekem is volt 1 missed ab-om. A mûtét közben kilyukadt a méhem, felvágták a hasamat és összevarrták. Nagyon szenvedtem, piszkosul fájt. De még ezek után is, 3, 5 hónap múlva, az elsõ próbálkozásra megfogant a kislányom.
Igen, ugyanolyanok az esélyek, mint a "sima" abortusznál. De gyakorlatilag nagyon kicsi az esély a meddõvé válásra, csak az abortuszosokat szokták ezzel riogatni. Az, hogy hogy nézett ki a baba, attól függ, hogy mikor halt el. Lehet, hogy már sokkal korábban elhalt, csak késõbb vették észre (nálam ez volt). De igazából teljesen mindegy, hogy hogy nézett ki, ezen ne agyalj már. Megerõsítésként egy példa: nekem a missed ab utáni második hónapban sikerült ismét teherbe esnem és most van egy gyönyörû 8 hónapos kisfiam.
Szia! Ezzel csak az abortuszellenesek riogatják a népet. Ezúton is gratulálok nekik, marhára elérték a céljukat. Valóban még csak petezsákról beszélhetünk 5 hetesen. A meddõség pedig nagyon nagyon ritka. Fõleg a mai technikákkal. Azért sokat fejlõdött az orvostudomány, nem lesz semmi baj.
Tényleg csak petezsák van ilyenkor. Sokan emiatt kb 8 hetesen mennek csak el az elsõ nõgyógyászati vizsgálatra. Sokan csak annyit érzékelnek egy 4-5 hetes terhességbõl, hogy késik a menstruáció. Nyugodj meg, próbáld meg feldolgozni, elgyászolni, és ha letelik a várakozási idõ, amit az orvos mondott, kezdjetek el újra próbálkozni, egy újabb baba gyógyír lesz a lelkednek!

Mennyibe kerul egy abortusz? Mennyi az eselye hogy utana nem lehet gyerekem 21/L

Legjobb válasz: Nem tudom hogy mennyibe kerül,de nagyon kicsi az esélye hogy utána nem lehet gyermeked.

Nem tudom hogy mennyibe kerül, de nagyon kicsi az esélye hogy utána nem lehet gyermeked.
Én diák voltam, egyáltalán nem önellátó, de nekem is 28 ezer volt, vagy 30 körül legalábbis. Pontosan nem tudom.
30 ezer, de csak ha teljesen önellátó vagy, ez a legmagasabb összeg. szociális helyzettõl függõen egyre alacsonyabb. pl ha még diák vagy, akkor asszem majdnem ingyen van.
30 ezer körül. Én egyelõre nem próbálkoztam de nem félek attól, hogy nem lehet majd gyerekem. Egyelõre az sem biztos, hogy akarok valaha is. Így a sors majd eldönti. De inkább akkor lehet ilyenre számítani, ha a gyógyulás alatt volt valami probléma. Gyulladás, felfázás, nem tisztultál, fertõzés, stb. Ha kontrollon is mindent rendben találtak akkor tényleg minimális az esély.
30 ezer forintba kerül. és ne félj attol hogy nem lehet utána nekem is volt abortuszom . rá egy évére babát akartunk 2 honap után összejött.
Minimális. De mi van, ha épp te leszel az? Most pedig már van egy gyereked.
A teljes összeg 30 ezer ft. Mennyi az esélye? 50%, vagy lehet vagy nem... de manapság kevés az esélye, hogy ne lehessen.
1-2% az esély, de akkor mi van, ha beleesel?
30 ezer. A másik kérdésre nem tud válaszolni senki, mert senki nem jósnõ. Nekem egy barátnõmnek volt abortusza, azóta 4x elvetélt, nem sikerül kihordani a babát.
30-35 ezer, most nem tudom pontosan.Esély szerintem most már kicsi, de persze megvan az esély, hogy nem lehet gyereked.De a környezetembe akinek volt abortusza, mindnek lett gyereke.
Magyarországon azt hiszem 30 ezer korul van. Nagyon kis esély van rá, hogy valami fertõzést kapj, még kisebb, hogy utána ne lehessen gyereked. De egy orvos tudna biztos értéket mondani, de tényleg minimális.
Szia. 29 710 Ft az abortusz teljes áron. Félárat kell fizetni, ha valamilyen rendszeres segélyben részesülsz. Ingyenes ha tartósan beteg gyermeked van, ill ha nem töltötted be a 18-at. Az eljárás már szinte teljesen biztonságos, már nem "kaparnak" hanem vákuummal kiszippantják az embriót :( Altatással kb 15 perc.

Ha egy hajléktalan rám köhögött 1-2 méterről, mennyi esélye van, hogy TBC-t vagy ilyesmit elkapjak?

Eléggé félek, ennyit?l elkapható ez? Tényleg közel volt. Veletek volt már hasonló, hogy épp felétek vagy rátok köhögött közelr?l egy csöves?:(

Legjobb válasz: BKV-val utazol? Csak mert mennyi az esély, hogy ha leülsz elõtted nem egy hajléktalan ült le arra a helyre vagy egy részeg hányt oda... ezen még nem gondolkoztál?

BKV-val utazol? Csak mert mennyi az esély, hogy ha leülsz elõtted nem egy hajléktalan ült le arra a helyre vagy egy részeg hányt oda... ezen még nem gondolkoztál?
Szerintem neked valami komoly bajod van, ha ennyire félsz ilyen hülyeségtöl.
A buszon könnyebben elkaphatód...

Két kisgyerekkel és egy 9 hónapos pocaklakóval mennyi esélyem van új életet kezdeni?

Legjobb válasz: Nem akarlak bántani, de nem gondolod, hogy ehhez egy kicsit késõn van 3 gyerek után? Egyébként természetesen van esélyed új életet kezdeni, de nem biztos, hogy az "szebb" lesz mint a jelenlegi. Ismerkedni eléggé esélytelen szerintem. Ha magamból indulok ki, három gyerek elvinni reggel bölcsibe, oviba, suliba, odaérni a munkahelyre, ledolgozni a 8 órát, aztán összeszedni a gyerekeket, boltba menni, vacsorát fõzni, tanulni és játszani velük, fürdetni, lefektetni õket, aztán mosni, vasalni, mosogatni, takarítani. Ebbõl áll minden nap, ez pedig - nálam legalábbis - naponta körülbelül 18 órámat veszi el. Nálam teljesen esélytelen lenne akár csak egy randira elmenni nem, hogy új kapcsolatokat kialakítani. Nagyon nehéz ez így, sok függ attól, hogy a szüleid mennyire állnak melletted. Mindenesetre sok sikert kívánok!

Nem akarlak bántani, de nem gondolod, hogy ehhez egy kicsit késõn van 3 gyerek után? Egyébként természetesen van esélyed új életet kezdeni, de nem biztos, hogy az "szebb" lesz mint a jelenlegi. Ismerkedni eléggé esélytelen szerintem. Ha magamból indulok ki, három gyerek elvinni reggel bölcsibe, oviba, suliba, odaérni a munkahelyre, ledolgozni a 8 órát, aztán összeszedni a gyerekeket, boltba menni, vacsorát fõzni, tanulni és játszani velük, fürdetni, lefektetni õket, aztán mosni, vasalni, mosogatni, takarítani. Ebbõl áll minden nap, ez pedig - nálam legalábbis - naponta körülbelül 18 órámat veszi el. Nálam teljesen esélytelen lenne akár csak egy randira elmenni nem, hogy új kapcsolatokat kialakítani. Nagyon nehéz ez így, sok függ attól, hogy a szüleid mennyire állnak melletted. Mindenesetre sok sikert kívánok!
Ha arra gondolsz, hogy egyedül kell neveljed a 3 gyerekedet, akkor az borzasztó nehéz:( De egy anya sok mindent kibír, ha muszáj!
7/8-as! Ne haragudj, de muszály reagálnom. Mi az hogy késõ 3 gyerek után? Inkább készüljön ki anyuka az idegbeteg apukától. Így a gyerekeknek lesz 2 idegbeteg szülõje! De jó!
Jó esélyed van, csak legyél határozott. Az idegi nyugodtság mindent megérhet. Különösen, ha van kire támaszkodj lelkileg akár anyagilag, akkor azt most vedd igénybe, és lépj. Megfogja érni !
A kérdező hozzászólása: Idegbeteg a férjem, folyton kiabál velem. Nap mint nap sírok, úgy érzem ennél sokkal szebb életet érdemelnék...
Persze, hogy van esélyed! Nyilván nehéz lesz, fõleg az elsõ idõszak. Szülõi segítségre számíthatsz a gyerekekkel kapcsolatban?
Van, de nem lesz egyszerû.Mi történt?
Húú, csajok sajnálom...mindenképp borzasztó nehéz lesz, de igen, ha kell, hát kell!Kitartást és sok erõt kívánok!
Nekem 3, 5 éves, 14 hónapos, 3 hónapos. Én is üjat kezdek. Szüleim segítenek a gyerekek körül. Neked mennyi idõsek? Szüleid? Tényleg nehéz lesz, de muszály.
Én arra próbáltam rávilágítani, hogy az az álom élet, amit a kérdezõ elképzel, nem nagyon létezik, három kicsi gyerekkel meg pláne nem. Ha elválik, akkor persze nem lesz ott apuka, aki kiabáljon vele, de ott lesz a temérdek teendõ és az anyagi gondok. Az sem lesz "szebb" élet, csak mások lesznek a gondok. Talán érdemesebb lenne elbeszélgetni apukával. Egy terhes kismamával többnyire játszanak a hormonjai, ha szültél már gyereket, pontosan tudod, hogy sokkal érzékenyebb ilyenkor minden nõ. Talán meg kellene várni amíg megszületik a pocaklakó, nem kellene egybõl válni és meg kellene próbálni együtt megoldani a problémákat. A muszáj szót pedig j-vel írják. (bocsi, de én sem bírtam ki)

Mennyi az esély egy revízióra?

ha esetleg a Jobbik választást nyerne (jó lehet ez nem a következ? választáson lesz... bár a remény hal meg utoljára)

Legjobb válasz: Kérdezõ! Milyen lehetõségekrõl beszélsz? Be kellett volna szállnunk a jugoszláv háborúba? Milyen lehetõséget teremtett Csehszlovákia kettéválása? Na és Ukrajna? Megtámadtuk volna? Vagy kikönyörögtük volna tõlük, hogy adják már vissza? Nem volt itt semmi lehetõség, legfeljebb egy õrült véres háború, amiben semmi esélyünk nem lett volna a világgal szemben. Illetve arra lett volna esélyünk, hogy egy fekete-afrikai nyomorúságot hozzunk létre Európa közepén. Ez még akkor is így van, ha egy-két agyament alak ma mást mond.

Kérdezõ! Milyen lehetõségekrõl beszélsz? Be kellett volna szállnunk a jugoszláv háborúba? Milyen lehetõséget teremtett Csehszlovákia kettéválása? Na és Ukrajna? Megtámadtuk volna? Vagy kikönyörögtük volna tõlük, hogy adják már vissza? Nem volt itt semmi lehetõség, legfeljebb egy õrült véres háború, amiben semmi esélyünk nem lett volna a világgal szemben. Illetve arra lett volna esélyünk, hogy egy fekete-afrikai nyomorúságot hozzunk létre Európa közepén. Ez még akkor is így van, ha egy-két agyament alak ma mást mond.
Röviden: 0! Ja és én egy négyzetcentiméterért sem lövetem szét a fejem, inkább lelélném a magam 80 évét békésen a földön és kész!
Hát a kérdezõnek csak annyi a rövid válaszom, hogy nem kell mindent elhinni, még ha komoly, professzoros kinézetû szakállas bácsik mondják, akkor se. De ha háborúzni akarsz az egész világgal (mert Trianon mögött az egész világ áll), akkor tegyél fel magadnak pár kérdést: Van-e kivel, és van-e mivel? Van-e nekünk háborúképes hadseregünk? És támogatna, vagy támogatott volna-e egy ilyen háborút az ország, a parlament, kivonultak volna zokszó nélkül a katonák? Lett volna mivel vonulni? Stb.
"mondj 1 pártot a rendszerváltás után aki tett vmit az országért? nah várom az ötleteket MDF Fidesz Mszp????" Ha elég magasra teszed a mércét, akkor mindenki hülye és gonosz, és minden [email protected] Csak olyan szemlélettel nem érdemes élni. Nyilván fiatal vagy és nem emlékszel a '89 elõtti világra, és fogalmad sincs, mekkora utat tett meg azóta az ország. Közben új problémák is keletkeztek, de alapvetõen nem negatív a mérleg. A rendszerváltás óta 1 kivételével mindegyik kormánynak voltak sikerei, igaz, kudarcai is.
Az elkövetkezõ 10 évben nem látok erre reális esélyt, utána már van rá esély, de ez rengeteg minden mástól is függ, pl. a világtörténelem is befolyásolja. Az szinte kizárt, hogy az összes területet visszakapjuk, de én simán megelégednék a magyarlakta területekkel is. És a Jobbik is csak egy dolog. Ha õk nyerik a választást még akkor is kicsi az esélye hogy visszakapunk valamit. Mondom ez sokminden mástól is függ.
Semmi esély nincs rá, és szükség sem. Kár ezzel foglalkozni, különösen egy olyan fiatalnak, mint te vagy. Ez kb. egy olyan kérdés, hogy ehetek-e még egyszer a nagymamám 1995. májusában készített finom töltöttkáposztájából. Nem ehetsz! De ha hiányzik az a töltöttkáposzta, tanuld meg te is megcsinálni, találj valakit, aki megcsinálja neked stb. Szóval nem szabad a múltban élni, a múlt problémáival foglalkozni. Van éppen elég gond a jelenben is, meg új lehetõségek is vannak. Ezekkel kell élni. Most, mikor már teljesen eltûntek a határok, vagy amelyek még nem, azok pillanatok alatt eltûnnek, tényleg akkora kérdés ez? Miért nem élünk ezekkel az új lehetõségekkel? Miért nem nyitunk cukrászdát a Felvidéken, miért nem mûködünk jobban együtt az ottani és a többi magyarokkal, és még van pár száz ilyen miért. Ezekkel kéne ma foglalkozni. Egyébként a kérdésednek sem katonailag, sem világpolitikailag semmi realitása nincs, és nem is lesz, nem csak a következõ 10, de 100 évben sem. Gondolod, hogy háborút indítunk az összes szomszédunk ellen, és nekimegyünk az összes nagyhatalomnak, aki Trianont aláírta? A Jobbik sem mondott ilyet soha, és nem is szerepel az elképzelései között.
Biztos, hogy jó lenne az amúgy is szegény államunknak, ha a szegénységgel küzdõ Erdélyt visszacsatolnánk???? Szlovákiával jól járnánk? Az is szegény ország, mióta leváltak Csehországról. És a Felvidék? Mi hasznunk lenne belõle? Most ne gyertek a magyarságtudattal és a többivel. Csak gondolkozzunk racionálisan! Egyébként szerintem elképzelhetetlen, hogy pl. Románia csak úgy, légyszikéremszépen-re visszadná Erdélyt...
ha a magyarországi magyaroktól függ akkor semennyi, az elszakított magyar részeken kiharcolják a magyarok elõbb utóbb az autonómiát, addigra meg magyarország izraeli gyarmat lesz, mert balfas*ok vagytok(itt az agymosott liberális birkákra gondolok)
Önként senki sem fog viszaadni semmit nekünk, és senki nem is támogatna bennünket ebben. Az utolsó esély a határváltoztatásokra 1938-1941 között volt, akkor a bécsi döntésekkel számos magyarlakta területet visszacsatoltak hozzánk. Sajnos nagyrészt az akkori magyar vezetés ostobasága és rövidlátó külpolitikája következtében ezek mindörökre elvesztek. Magyarország annyit tehet (és kell is tennie), hogy mindenben kiáll a határon túli magyarság mellett, és mindent megtesz annak érdekében, hogy azok a területek megtarthasság magyar jellegüket, kultúrájukat.
Nagy hülyeség a revízió ötlet. Ha te lennél olyan helyzetben, hogy az országod egy darabját le akarják választani, te örülnél neki? Ezen nem most kell már aggódni hanem 1920-ban kellett volna amikor aláírták a trianoni szart. Amúgy meg õszintén szólva, elõbb határokon belül kéne rendet tenni, nem állandóan azzal jönni, hogy a határon túli magyarok így meg úgy, amikor jó része olyan bunkó, hogy annak ellenére, hogy magyar és tud magyarul, meg nem szólalna magyarul, a Tesco pénztáros meg csak les, hogy mi van. Köcsögök!
Ilyen válaszok miatt érdemes olvasni ezt az oldalt, mint a 7.31-es!
Egy erdélyi magyar vagyok, s csak annyit szeretnék mondani, hogy szégyelje magát aki újból elárul/elárulna minket... sok agymosott birka, szerencse nem rajtatok fog múlni, hogy leszünke egyszer mi is magyar állampolgárok illetve, hogy Erdély lesze újra magyar föld! Ti csak nézzétek tovább Gyõzikét, Fekete Pákót és a Mónika showt, mi megleszünk nélkületek is valahogy :) ( még szerencse, hogy a normális magyarok nem csak fórumon jártatják a pofájukat mint ti, hanem ha kell kimennek az utcára... Ha Magyarország hõsei, királyai feltámadnának és meglátnák, hogy mi folyik az országban amiért életüket áldozták, biztos visszáásnák magukat a földbe! lepontozhattok de attól még az igazság, az igazság marad )
Szerintem 100%, jön Berlusconi és visszaveszi a Pannóniához tartozó területeket, mi meg húzhatunk vissza a sztyeppékre.
A kérdező hozzászólása: csak néhányat említsek (véletlen megnyomtam a komment küldése gombot :P) és még sok lehetõség lesz amit kihasználunk vagy nem... és igen kell foglalkozni a kérdéssel ez nem a múltba élés, hanem a jövõnk építése
A kérdező hozzászólása: ah határok lehet papíron el akarják mosni de Európában nem nagyon fognak eltûnni az Eu "csak" 1 gazdasági közösség, a határok is csak gazdaságilag nyitottak, és elég instabil lábakon áll a rendszerváltás kór 1 halom lehetõség volt a revízióra Cseszlovákia felbomlása dél szláv háború ukrajna kiválása Oroszországból hogy
Uhh. Az elobb volt egy komment, hogy "egy négyzetcentiméterért sem lövetem szét a fejem"-ez igen!!, igyazi hazafi bakker. Kárpátaljai vagyok, és hiába nem vok m.o-n de akkor is képes lennék meghalni érte, mert én tudom, hogy mit jelent a MAGYAR, és MAGYARORSZÁG szó. A revizióra nem sok esélyt látok, de aki ugy gondolkodik, mint a semmirekello zsidó politikusok, hogy nem is hiányzik magyarországnak a magyarlakta területek, annak üzenem, hogy lövesse fobe magát. És ez a gondolkodás, hogy iogy is szar a gazdasága bla bla... ez is hülyeség, mert minél nagyobb egy ország, annál jobban fel lehet lenditeni!!! 1920 elott magyarország európa egyik legerosebb államai közé tartozott, és nem 10 millió embere volt, s gazdasága sem volt a béka segge alatt mint most. Oroszország vajon miért eros állam? USA vajon miért eross állam? tegyétek fel ezeket a kéréseket magatoknak. Az tuti, mig a hadügy nincs megoldva, addig magyarországnak semmi esélye semmire!!! de akkor is mondom, hogy aki ellenezné a visszacsatolást, azt elkelene hozni egy kicsit kárpátaljára, vagy akár erdélybe, s akkor meglátná, hogy tényleg nem volt igaza, mert hiába van szegénység, akkor is az emberekben megvan a magyar virtus, az hogy magyarok voltak, vagynak, és lesznek is. A háboruban ha nincs kárpátalja, akkor az oroszok bent vannak magyarországon, és onnan mrá nincs kiut, és most meg hogy szépen mondjam LE SE SZARJÁK??? Üzenem a kérdezonek, és minden tiltakozónak, hogy látogassák már meg egy pár hétre a határontuli magyar falvakat!!!!! majd akkor megtudják!!!

Mennyi esélyem van megnyerni egy válópert egyedül ügyvéd nélkül? Mennyi esélyem van arra hogy a kisfiamat nálam helyezze el a bíróság és ne a feleségemnek ítélje oda?

Legjobb válasz: Hát ha jó beszélõkéd van, jó érveket tudsz felhozni magad mellett és képviselheted magad, akkor lehet, hogy menne.

Hát ha jó beszélõkéd van, jó érveket tudsz felhozni magad mellett és képviselheted magad, akkor lehet, hogy menne.
Még ügyvéddel sincsen esélyed!! Viszont egy sztárügyvéddel megnyerheted.
Ügyvéddel minden könnyebb, nem véletlenül találták ki õket. Õk értenek hozzá.
Erre azért nagyon nehéz válaszolni úgy, hogy nem ismerjük a hátteret: a feleségedet, hogy van-e munkája/bevétele, el tudja-e egyedül tartani a gyereket, van-e rossz szokása (alkoholista), felelõsségteljes, - és ugyanezeket nem tudjuk rólad... Amúgy esélyed az van, olvasd el ezt: "Nem igaz az az állítás, hogy "válás esetén jobb esélyekkel indul az anya a gyermekelhelyezésért". "Dr. Grád András egykori bíró, pszichológus, jelenlegi alkotmánybíró és dr. Kõrös András, a Legfelsõbb Bíróság társelnöke a Pesti Központi Kerületi Bíróság ítéleteit vizsgálva arra jutott, hogy azokban a válóperekben, ahol nincs közös megegyezés, a gyerekek az eseteknek alig több mint a felénél kerülnek az anyjukhoz." "Azokban az esetekben, amikor a szülõk békésen válnak, 90 százalékban az anya kapja meg a gyermeket. Ugyanakkor, ha a szülõk csatáztak egymással, a gyerekek alig több mint fele került csak az anyákhoz. A jogászok tehát arra jutottak, hogy ha egy apa a megküzdést választja, helyzete - a közhiedelemmel ellentétben - távolról sem reménytelen." Hivatkozások: http://www.nol.hu/archivum/archiv-424775?ref=sso http://belfold.ma.hu/tart/rcikk/a/0/158848/1 Nem igaz, hogy az elvált apák kevésbé alkalmasak a gyermeknevelésre - legalábbis a bíróságok ítélkezési gyakorlata cáfolja ezt. Azokban a válóperekben, ahol a szülõk "harcolnak" a gyerekért, az elhelyezéseknél nagyjából fele-fele arányban döntenek az anya, illetve az apa javára."
Házassági bontópert nagyon megnyerni nem lehet, elválasztanak és kész. A vagyonmegosztásban, gyermekelhelyezésben, tartásdíjban, stb. persze kell dönteni. Ha hajlandó vagy a Csjt-t és a Pp-t végigbújni akkor talán van némi esélyed, de ügyvéddel többre mennél. Ha az asszony nem egy leaglja (alkoholista, munkanélküli, veszélyezteti a gyereket, stb, akkor nagy valószínûséggel nem fogják nem neki ítélni a gyereket.
"legalja"
Gyermekelhelyezés kérdését általában a nõ javára szokták eldönteni (az esetek 90%-ban) kivéve ha te sokkal jobb feltételeket tudsz biztosítani a szellemi, erkölcsi, fizikai fejlõdésének. Szerintem mindenképpen szerezz egy ügyvédet, nélküle esélyed sincs megtartani na gyermeked (mondjuk vele se sok, bár nem ismerem a helyzeted így nem mondok semmit inkább).

Ha a nénikémnek (anyukám féltestvére) ikrei születtek, és egyiküknek szintén ikrei lettek, valamint a barátom anyukája is egy ikerpár tagja, akkor nekünk mennyi eséllyel lesznek ikreink?

A két legjobb barátnõm szintén ikrek. :D

Legjobb válasz: Bioszból tanultuk, hogy az ikresség anyai ágon öröklõdik. Anyukád féltestvére elég necces, inkább anyukádnak kellene, hogy ikrei legyenek, hogy neked legyen esélyed rá. (nem feltétlenül neked kellene, hogy ikertesód legyen) A barátod családjának így semmi köze nincs a dologhoz, mert apai ágon nem öröklõdik. Ha anyukád és a tesójának az apja közös, akkor viszont nincs hajlamod rá, ha az anyjuk, akkor több rá az esély. de lombikkal pl. lehet ikerterhességed és szimplán véletlenül is lehet!

Bioszból tanultuk, hogy az ikresség anyai ágon öröklõdik. Anyukád féltestvére elég necces, inkább anyukádnak kellene, hogy ikrei legyenek, hogy neked legyen esélyed rá. (nem feltétlenül neked kellene, hogy ikertesód legyen) A barátod családjának így semmi köze nincs a dologhoz, mert apai ágon nem öröklõdik. Ha anyukád és a tesójának az apja közös, akkor viszont nincs hajlamod rá, ha az anyjuk, akkor több rá az esély. de lombikkal pl. lehet ikerterhességed és szimplán véletlenül is lehet!
Nem mindegy, hogy egy vagy ketpeteju ikrekrol van szo. Az egypeteju ikrek szuletese veletlen, nincs genetikai oroklodese, mig a ketpeteju ikrek szuletese anyai agon oroklodnek. Szoval, ahogy irta az elozo, ha anyud es a neniked kozos anyatol vannak, akkor van eselyetek.
A mi családunkban generációkra visszamenõen nem volt iker (anyai ág), de az unokatesómnak ikrei születtek. Az õ férjének a családjában több ikerpár is elõfordult. Most akkor miért nem öröklõdik apától? Nem vagyok biológiai zseni, de legfeljebb az öröklõdési hajlandóság, az esély lehet kisebb, nem pedig kizáró tényezõ, hogy nem, apai oldalról aztán soha. :D Szerintem elég nagy az esély, kedves kérdezõ. Persze azért nem biztos, egy gyerek is gyerek, ne ess kétségbe. :D Vannak ilyen jó kis népi babonák, hogy igyál "próbálkozások" elõtt sok tejet, meg hasonlók. Olvass utána, hátha valamelyik éppen nálad beválik. :)
3-mas vagyok: egypetéjû ikrek. :) Kifelejtettem.
igen, én is sokszor olvastam már ezt a véleményt itt a gyakorin, hogy apai ágon nem öröklõdik (azt nem tudtam, hogy bioszból ezt tanítják, jó ég!), de a gyakorlat mást mutat. Ikerkutatók szerint mindkét ágon öröklõdhet. Olyan is van, hogy egyik családban sem születtek ikrek, ezért kérdéses az öröklõdés szerepe. Viszont az ikrek sok esetben elhalnak még embrióként, ezért ki sem derül, hogy ikrek lettek volna... Nem is tudom, hány olyan családot ismerek, ahol az apa családjában voltak csak ikrek, és náluk is ikrek születtek. Olyat pedig konkrétan hármat ismerek, ahol az apa iker, és ikergyerekei lettek. A saját példánk pedig: a férjem családjában két helyen is születtek ikrek, s a mi elsõszülötteink is egypetéjû ikrek lettek, nálunk pedig nem volt iker senki, legalábbis nem tudunk róla. Kérdésedre pedig a válasz: kár esélyt latolgatni. :) Szerintem annyi esélyed van, mint bárki másnak.
Az egypeteju ikrek szuletese veletlen, nem pedig genetika.
A kérdező hozzászólása: Elõször is: köszönöm a válaszokat! :) Még elég messze állok a gyerekvállalástól, de mostanában elgondolkodtam ezen. A barátnõim apjának egy másik házasságból szintén egypetéjû ikrei születettek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!