Találatok a következő kifejezésre: Mennyi esélye annak, hogy a babámnak (11 db)

Mennyi az esélye annak, hogy a babám örökli apai ágról a halláskárosodást?

A párom már csak nagyon minimális mértékben halláskárosult ( 10% ), de az apukája és neki a családja egész komoly mértékben (csak hallókészülékkel hallanak egyik vagy mindkét fülükre). A párom testvérei is csak nagyon kismértékben örökölték. Attól tartok, hogy a babánk is örökölni fogja. Mikor tudják ezt megállapítani?? :((

Legjobb válasz: szia. én halláskárosult vagyok a ball fülemre egyálltalán nem hallok. kisfiam született és vizsgálták a hallását is még 1hetes korában azt mondták, hogy nincs gond a hallásával. szerintem ha megszületett mond a gyerekorvosnak hogy nállatok ez a helyzet apa részéröl és tuti hogy megnézik. szép ünnepeket! 8hós baba anyukája

szia. én halláskárosult vagyok a ball fülemre egyálltalán nem hallok. kisfiam született és vizsgálták a hallását is még 1hetes korában azt mondták, hogy nincs gond a hallásával. szerintem ha megszületett mond a gyerekorvosnak hogy nállatok ez a helyzet apa részéröl és tuti hogy megnézik. szép ünnepeket! 8hós baba anyukája
szia, én örököltem... 24 vagyok, gyerekkoromban sem hallottam jól, tesóm sem. Ö 7 évvel fiatalabb. Egyelõre 50 és 60 decibel , amit nem hallunk, apa rosszabbul hall.
Igen, minden terhesseg mas.
Szia! Nekem rendellenes hasi vénatágulat alakult ki a terhesség alatt, ami nem húzódott vissza, ezért az orvosom már most megmondta, hogy a következõ terhességemmel is veszélyeztetett leszek, császár, és a hatodik hónaptól fekvés. :((((
Minden terhesség más. Jó, hogy az elején mérlegeled a kockázatokat. A körülményeket, okokat te ismered. Én imádom a gyerekeket, nekem már 2 problémás volt, vállalnám a 3. terhességet is.
Az elsõnél már 10 hetes korom óta magas vérnyomásom volt, és szívproblémák. Kaptam kb 4 féle gyógyszert, amire az egyiknél az volt írva, hogy súlyos fejlõdési rendellenesség léphet fel terhesség során. Aztán 4D-n azt mondta a doki 27 hetesen, hogy a baba már beilleszkedett a szülõcsatornába, és koraszülött lesz. Majd kiderült az is, hogy már 2 újjnyira nyitva voltam. Tiszta ideg voltam, feküdnöm kellett végig, és azon járt az agyam, hogy a gyógyszer miatt amit a vérnyomásomra kaptam, beteg lesz a kisbabánk. Teltek a napok, nagyon lassan, és a 41. héten beindították a szülést, mert a kisasszony nem akart kibújni. Szerencsére egészséges kislányunk született, aki ma már 5 éves, és tervezzük a kistesót már egy ideje, de nem akar jönni. Simán bevállalom a következõ terhességet, nem jelenti azt, hogy ez is ugyan ilyen problémás lesz. ( az orvos mondta ) Azóta egészségesebben élek, és fogytam is jó pár kilót, remélem ha sikerül a baba, akkor minden rendben lesz.
nekem gáz volt nagyon az elsõ terhességem:( nem merünk bevállalni kistesót.....de nálad mi volt a probléma?
A kérdező hozzászólása: 29 héten született, 2 hónap kórház és aggodalom ..., bár az aggodalom még mindig megvan

Mennyi esélye van annak, hogy a babámnak is vörös haja lesz, mint nekem? Hogyan öröklődik ez?

Legjobb válasz: Több mindentõl függ a gyermek haj illetve szem színe. Mennyi és milyen géneket örököl az egyik vagy a másik szülõétõl. De mindíg a sötétebb hajú szemû a domináns!(persze elõfordulnak kivételek)

Több mindentõl függ a gyermek haj illetve szem színe. Mennyi és milyen géneket örököl az egyik vagy a másik szülõétõl. De mindíg a sötétebb hajú szemû a domináns!(persze elõfordulnak kivételek)
Nekem is vörös a hajam eredetileg, szeplökkel az arcomon. Anyukám és apukám sem volt vörös, sõt nagypapáim és nagymamáim sem. Csak a nagypapám apukája...szóval szerintem kicsi az esélye hacsaknem a párod is vörös vagy szõkés.
Hú, ez nagyon régi kérdés, de remélem azért még olvassa a kérdezõ (gondolom azóta már a gyerek is megvan). A vörös hajat okozó gén, egy lappangó gén, 6-7 generációnként jöhet elõ, hacsak nem vörös mindkét szülõ. Ha mindkét szülõ vörös, akkor nagy esélye van, de ha csak az egyik akkor 5-10% esély, ha egyik sem, de volt a felmenõk között, akkor kevesebb mint 1%. A vörös hajért felelõs gén, felelõs a fehér bõrért, ami az északi népeknél játszott szerepet. Ez segítette elõ a több D-vitamin termelõdését a bõrõn napfény hatására.

Mennyi az esélye annak hogy 17 évesen gondtalanul szülöm meg a babát?

Legjobb válasz: Szia!Szerintem minden esély megvan rá,h minden ok legyen.van két ismerösöm az egyik 16 évesen,másik18 évesen szült.Minden ok volt náluk.Sõt sokkal könnyebben megszültek mint pl.én 25 évesen.Sok szerencsét.Egészséges babócit neked!!!!!

Szia!Szerintem minden esély megvan rá, h minden ok legyen.van két ismerösöm az egyik 16 évesen, másik18 évesen szült.Minden ok volt náluk.Sõt sokkal könnyebben megszültek mint pl.én 25 évesen.Sok szerencsét.Egészséges babócit neked!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!Én bevallom már nagyon sokat tervezgettünk a barátommal a baba témáról és nagyon szeretnénk, aug-ba abba hagytam a fog.gátlót, múlt hónapba nemjött meg és szerintem már most se fog, vettem tesztet is de negatív lett!!!lehet h csak a hormonjaim miatt nem jött meg!!!szóval ne reménykedjünk?
Ha te magad egészséges vagy, szerintem nagy az esélye, söt. Igaz, tényleg nagyonfiatal vagy, de vannak még fiatalabbak akik szültek gondtalanul. Szedjed a terhesvitaminokat, ne hagyd elmagad, a terhesség nem azt jelenti hogy mind a 10 honapot àgyban kell tölteni. A szomszédom a terhessége végéig nyirta az udvaron a füvet, rengeteget sétàlt, most a szülése 1 ora alatt zajlodott le. Én is követem öt, ràadàsul én emeleten lakom, lépcsözni kell, de én nem bànom. Persze pihenni is kell, de a legjobb ha terhességed végéig fitt maradsz! Sok.sok gyümi, kitartàs, energia! Boldog babavàràst!
Nagyon fontos, hogy a párod melletted maradjon, nehogy egyedül maradj a babával! Szerintem elõbb házasodjatok össze (1-2 év múlva), és utána jöhet a baba is.
2. vagyok. Ha nem vagy még terhes, azért ne csüggedj! Mondom, tényleg nagyon fiatal vagy. Persze mindenki akkor szül babàt, amikor akar. De én 21 évesen lettem elöször terhes, hiàba probàlkoztam 18 éves korom ota. Nem mindeninek egyforma a szervezete.
Elõzõ vagyok! Mondjuk náluk nem tervezett baba volt, de nem volt szíve elvetetni, és most anya lett... fiatalon, de ez van.SZereti nagyon a kicsit és ez a lényeg, szülei mellette vannak...
Nekem egy barátnõm 17 évesen szült, nagyon gyors volt de nehezebben viselte a fájdalmakat.Volt aki lenézte, volt aki gratulált, az a lényeg, hogy akkor szülj, amikor úgy érzed felkészültél rá!
Az a lényeg, hogy te akard a babát, na meg persze a párod, másokkal meg nem kell foglalkozni, persze fontos, hogy azanyagiak rendben legyenek, mert ezért az sem egy utolsó szempont sajnos :S ! Én ismerek egy csajszit õ 15 és a múlt héten adott életet egy gyönyörû kis lánynak! Õ is nagyon könnyen szült, egészségesek, boldogok!Szép nagy babája lett! Sok sikert a babához, és jó egészséget!!!
A kérdező hozzászólása: Te nem féltél akkor mikor 18 évesen próbálkoztál attól hogy vajon mit fognak szólni mások??vagy netán majd lenéznek?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!!!
egy gyerek nem jatek! akkor szuljel mindenkeppen ha testileg is lelkileg is kesz vagy ra egy gyerek melle rengeteg turelem kell!! es szerintem te meg nagyon fiatal vagy hoza... de ha kesz vagy ra ugy erzed akkor hajra!

Többedik gyermek, hosszabb várakozás? Mennyi az esélye annak, hogy valaki a 3. babát is túlhordja valamennyit?

Esetemben:40+3 hét,41+0 hét. A harmadikat- ha nem jön közbe semmi,túlhordhatom? (persze,erre minden esély megvan,na de törvényszer?,hogy túl is hordjam?)

Legjobb válasz: Egyikk barátnõm elsõ fiát 3 héttel korábban, a 2. babát 2 héttel korábban, a 3. babát 1 héttel korábban szülte, mint ki volt írva.... Másik barátnõm mind a 3 babát a kiírt idõpontban szülte. Dokim szerint a többedik babáknál gyakoribb a túlhordás. De sztem semmi sem "törvényszerû".

Egyikk barátnõm elsõ fiát 3 héttel korábban, a 2. babát 2 héttel korábban, a 3. babát 1 héttel korábban szülte, mint ki volt írva.... Másik barátnõm mind a 3 babát a kiírt idõpontban szülte. Dokim szerint a többedik babáknál gyakoribb a túlhordás. De sztem semmi sem "törvényszerû".
Én elsõt 40+6 hétre szültem, másodikkal ma lettem 41 hetes. Kérdésedre válaszolva ctg vizsgálaton összefutottam egy 5.babáját váró nõvel, aki most az ötödikkel is túl van a 40.héten!!! Csak néztem!
A 2. gyerekem túlhordtam, burokrepesztéssel kellett indítani.Harmadszorra ikreim lettek, õket a 40. héten indították, szintén burokrepesztéssel.A méhszáj nyitva volt, de a doki mondta, h a szokásosnál erõsebb volt a magzatburok.Úgyh ha valaki ilyent "növeszt":) ), az akárhány gyerekét túl tudja hordani.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddig érkezett válaszokat! A másodikkal nekem is repeszteni kellett a burkot, mert bár már teljesen nyitva voltam, de valahogy a gyermek burokban "akart" születni. :D
Nekem a harmadik napra pontosan reggel érkezett fél óra alatt.Hihetetlenül gyorsan, pedig elég nagy volt. A negyedik gyermekem viszont már indított volt.
Az elsõ kettõt 4-4 nappal hordtam túl. Ezek után tartottam én is tõle, hogy harmadjára is ez lesz. A 4-es szám bejött, viszont fordítva. 4 nappal hamarabb érkezett a pici lányom.
Én egyiket sem hordtam ugyan túl, de talán annyit tudok segíteni, hogy a szülésznõm azzal riogatott a nõgyógyászommal együtt, hogy a harmadik babák mindig korábban jönnek. Nos õ is a kiírt napra jött, akárcsak a testvérei.

Leszakad a hasam alja, barnás folyásom van, cicim kicsit feszül, hőm szinte folyton 37 felett van, állandóan aludnék. Mennyi az esélye annak, hogy babát várok?

Ma kellett volna menzelnem!3 napig biztosra vettem,hogy meg fog jönni,mert úgy éreztem leszakad a hasam alja.Pár csepp barnás folyásom két napja tart,ma is van még(egy tisztasági b?ven elég).A cicim feszül,de nem olyan vészesen,állandóan aludnék és a h?m szinte folyton 37 vagy afölött van.Betegnek nem érzem magam!Nem merek még tesztelni!Ez a "barnázás" nagyon zavar.Szerintetek mennyi az esélye,hogy babát várok?Örülnénk neki:-)

Legjobb válasz: Szerintem tesztelj egyet,de ne keseredj el,ha negatív,pár nap múlva ismételd meg.Szerintem baba lesz.A barnázás meg ne zavarjon,sokuknál elõfordult.Lehet,hogy a tested menstruálni akar,da már ott van a baba.Szorítok Nektek!!!

Szerintem tesztelj egyet, de ne keseredj el, ha negatív, pár nap múlva ismételd meg.Szerintem baba lesz.A barnázás meg ne zavarjon, sokuknál elõfordult.Lehet, hogy a tested menstruálni akar, da már ott van a baba.Szorítok Nektek!!!
Szia, nem értem miért húzod az idot a helyedben már régen teszteletem volna...szorítok..írd meg mi van.
Ha nem mersz tesztelni, akkor ha nem vagy szerencsés jön a hányás, majd a súlygyarapodás, a has növése, a mozgások tizenpárhét múlva, és a nyáron a baba.-) Na de, én mindjárt megcisnáltam, amint gyanúm volt, neked is ezt ajánlom, mert a tünetek stimmelnek!! Ha negatív lenne, csinál 4-5 nap mulva megint, és ha nem jön meg rendesen menj orvoshoz. Most már bizti látni fogják!
Teljesen egyértelmûek a tünetek, a folyás normális, mi meg itt lerágjuk a körmünket... TESZT!!!

A clostival mennyi az esélye annak, hogy babát vártam, mert megjött az első clostis hónap után, de nagy görcseim voltak és darabos is? Lehet, hogy babás voltam, d e valamiért a szervezetem kilökte?

Ez soha nem fordult még el? velem!

Legjobb válasz: Voltál ultrahangon?Mármint félidõben?Milyenek voltak a petesejtek?Mert ez alapján jobban tudnád a választ.Persze elõfordulhat a korai vetélés.De tudni kéne hogy volt e peteérésed a clostitól.

Voltál ultrahangon?Mármint félidõben?Milyenek voltak a petesejtek?Mert ez alapján jobban tudnád a választ.Persze elõfordulhat a korai vetélés.De tudni kéne hogy volt e peteérésed a clostitól.
Úgy emlékszem, hogy ez tipikusan a closti mellékhatása, olvasd el a tájékoztatót.
Ja, mármint az erõsebb vérzésre és a görcsre értettem, mint mellékhatás. (2.)
A kérdező hozzászólása: Nem voltam ultrahangon, nem is hívott be a doki semmilyen vizsgálatra, csak egy vérvételre.Ott kiderült, hogy kevés a sárgatest hormon a szervezetemben és ezért írta fel nekem a két havi Closty-t.Most vagyok a második hónapban, de ha nem jön össsze, akkor lehet, h dokit cserélek.

Mennyi az esélye annak, ha vkinél tumort, polypot állapítanak meg 13 hetesen, annak hogy ki tudja-e hordani a babát vagy el kell vetetni?

Vastagbél

Legjobb válasz: Gondolom a betegség stádiumától is függ. Van, hogy meg tudják várni, míg megszületik a baba, és utána kezdenek a kezelésbe. Sajnálom, nem lehet könnyû. A legjobbakat kívánom.

Gondolom a betegség stádiumától is függ. Van, hogy meg tudják várni, míg megszületik a baba, és utána kezdenek a kezelésbe. Sajnálom, nem lehet könnyû. A legjobbakat kívánom.

Január 11-én volt az utolsó normálisnak mondható menstruáciom, Most februr 8-án 1 napig beteg voltam! Tegnapi tesztem negatív lett! Lehet, hogy mégis babát várok? Mennyi az esélye hogy a teszt nem mutatta ki?

Most már 2-3 hete szinte folyamatosan hányingerem van, szurkál a hasam, szinte folyamatosan aludnék, állandóan pisilni járok, szomjas vagyok, h?emelkedésem van /37-37.2/

Legjobb válasz: Lehet, hogí babás vagy, de lehet nem. ez sajnos talán idegesítõ válasz, de 50-50%. Azt jelenti, hogy kb 5-7 napja meg kellett volna jönnie, persze attól is függ milyen a ciklusod. Mit értesz az alatt, hogy normálisnak mondható??? Az is lehet kevés a hcg, vagy roissz a teszt, vagy szimplán késik.. sjan van olyan hogy az embernek 36-40 napra jön meg, nyílván nem minden hónapban, de elõfordul. Néhány nap múlva tesztelj! Sok sikert!

Lehet, hogí babás vagy, de lehet nem. ez sajnos talán idegesítõ válasz, de 50-50%. Azt jelenti, hogy kb 5-7 napja meg kellett volna jönnie, persze attól is függ milyen a ciklusod. Mit értesz az alatt, hogy normálisnak mondható??? Az is lehet kevés a hcg, vagy roissz a teszt, vagy szimplán késik.. sjan van olyan hogy az embernek 36-40 napra jön meg, nyílván nem minden hónapban, de elõfordul. Néhány nap múlva tesztelj! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Biztos van olyan, hogy 30-40 napra jön meg, de az gondolom nem jár ilyen szörnyû hányingerrel, émelygéssel!? 28 napos a ciklusom! A normális alatt azt értem, hogy 2-3 napig tartott, szóval normális illetve szokványos lefolyású volt!
Nekem a melleim ugy fajtak mint meg soha, a /nem/jott mensi elott 1-2 hettel, puffadt volt a hasam, es egett a gyomrom, es annnyira ingerult voltam, semmi nem volt jo amit barki is mondott, csinalt.Nekem ezek a tunetek jelentkeztek amikor meg nem tudtam , h babas vagyok. Es a teszt kb.5 nappal a kimaradt mensi utan kimutatta nekem, de olvastam mar itt es hallottam is baratnomtol, h akar tobb honap mulva sem mutatott semmit, csak az orvos allapitotta meg, h babas. Probalj meg uj tesztet csinalni, hatha csak a hcg nem volt eleg magas a szervezetedben! Drukkolok neked! 10 hetes kismama
Nem akarlak elkeseríteni, én 5 hónapon vagyok túl(closti, duphaston)eredménytelenül.Remélem neked sikerül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.Reménykedek, de én is úgy érzem hogy hiába.Azért szurkolok mindkettõnknek.
Szia. Nekem is volt clostis kúrám, de nem volt peteérésem sem. Aztán, a kövi hónapban, amikor már nem szedtem, megfogant a baba. :) Én több helyen olvastam, és dokim is mondta, hogy a clostinak elnyújtott hatása van. :) Sok sikert!
Szia! Mielõtt mûtétre adnád a petefészkeidet, próbáld meg a metformint, ch diétával és mozgással kombinálva. Biztosabb, és tartósabb a hatása, mint a mûtétnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!