Találatok a következő kifejezésre: Mennyi egy mondjuk (327 db)

42 éves vagyok, jó nőnek mondanak. Egy pasi szeretné ha lefeküdnék vele pénzért de az árat nekem kellene mondanom! Nagyon kell a pénz, de fogalmam sincs mennyi egy ijennek az ára? Mennyit kérjek? .

Legjobb válasz: Miért? Csak pénzért vagy hajlandó vele lefeküdni? Ha nem, akkor már csak lelki ismeri okokból is felesleges pénzt kérned érte. Ha meg csak pénzért feküdnél le vele, akkor az Te tudod, hogy mennyi az a pénz, amennyinél már azt mondod, hogy "jó". Amúgy nekem ez kicsit fake gyanus.

Miért? Csak pénzért vagy hajlandó vele lefeküdni? Ha nem, akkor már csak lelki ismeri okokból is felesleges pénzt kérned érte. Ha meg csak pénzért feküdnél le vele, akkor az Te tudod, hogy mennyi az a pénz, amennyinél már azt mondod, hogy "jó". Amúgy nekem ez kicsit fake gyanus.
570 pengõt.
20 e. Alatta az utcaszéli repedtsarkúak adják. Elsõ alkalom 60.000-!
Tegnap nekem egy nagyfröccsbe került a dolog. Egy kicsit te is biztosan kérhetsz érte.
mivel felkértek téged, te szabod meg az árat. mondj sokat. legfeljebb alkudoztok :)
Mond meg neki, hogy 10 millió forint készpénzbe felét elõre felét utána. Ha nem tetszik neki akkor ne lengesse a szél a pofikáját hanem menjen hivatásoshoz. Ha kevesebbet mondasz pl 10-20-30 ezer forint [email protected] néz majd, mondjuk már most is annak néz akkor legalább fizesse meg az árát. Aki pedig nem gazdag az ne tegyen könnyelmûen ajánlatokat nõknek pláne ilyen vagányba, hogy a csaj mondja az árat. Azért kíváncsi lennék a fejére az összeg hallatán:D
utolsó igazad van
Legalsó határ 100-200 E. FT!!!
10 millióért is ku.vaság meg 10ezerért is. Kérj annyit+egy kicsit amennyire szükséged van. Alkalmanként!
Mennyire kell a pénz, és mennyire van elengedve? Inkább havi átalányt kérj, amennyi hiányzik a megélhetéshez :) Esetleg mellé egy aranygyûrût :) Nálam egy családi ház és holtig tartó apanásznál kezdõdik, ha teszik a férfi:)
20.000.-
hát piroslámpásban 10ezer fél óra, 15ezer egy óra.nekem is mesélték...
1 óra anál és szop.s nélkül 5000-10000 szerintem ennyit kérj. de ha vállalod a fentieket akkor 15-22 kb
Szerintem egy luxusprosti elkér 20 ezret...
(És 42 évesen az ilyeneket pontos ly-vel írod..?) Na figyelj annyit mondj neki, amennyit az erkölcsöd diktál, de azért reális:D
Igen, ez attól függ, mit vállalsz be és attól is, hogy a pasi mennyire van oda érted. Ha nagyon, akkor kérj bátran többet, biztos, hogy meg fogja adni.
20000-50000 ft attól függ hogy mit vállalsz be
Attól függ milyen leszel az ágyban. :)
szerintem minimum 10ezret :D
1milla

Ha van egy egyenes sínpár mondjuk 1 km hosszú, egyenes terepen, akkor elméletben mennyire kellene mondjuk az 1 km-re levő végét eltávolítani egymástól, hogy látszólag ne egy pontban találkozzanak, hanem látszólag párhuzamos legyen?

Legjobb válasz: Hát marha nehéz. Akkor "látszik" párhuzamosnak, ha ugyanazon szög alatt látszik ezer méterrõl,mint 20-ról. A sín szálainak távolsága 1,435m, vagyis igaz, hogy 20/1,435 = 1000/x. maci

Hát marha nehéz. Akkor "látszik" párhuzamosnak, ha ugyanazon szög alatt látszik ezer méterrõl, mint 20-ról. A sín szálainak távolsága 1, 435m, vagyis igaz, hogy 20/1, 435 = 1000/x. maci
" ... sajnos attól is függ, hogy kinek a szemével, pontosabban, milyen fókusztávolságú objektívvel nézzük...." "Szerencsére" nem függ tõle hogy kinek a szemével nézzük, ha én nézem is ez a helyzet, és ha te nézed, akkor is ... " Mert ha kérdést úgy tették volna fel, hogy fényképen mikor látszana párhuzamosnak, akkor bizony ez is számítana...." De a kérdést nem úgy tették fel ... De még csak a a fókusztól és a gyújtótávolságtól se függ. (nézzünk már egy objektíven keresztül egy tárgyat, és egy ugyanolyat ami kétszer messzebb van. Tök mindegy milyen az objektív, ami kétszer messzebb van az fele akkora lesz "ott" is. A kétszer akkora és kétszer messzebb lévõ meg ugyanakkora lesz. Hogy mekkora szög alatt látszik bármi az valóban nagyításfüggõ, de a relatív szögnagyítás már nem függ tõle ...) " ... methogy az emberek szemének különbözõ a fókusztávolsága. Ezeket a különbözõségeket egyenlíti ki az un. szemüveg...." Az "un. szemüveg" nem ezért kell! Ha már kötözködsz, legyél kínosan pontos, mert hamar beléd kötnek! Ha valakinek a szemtengelye abnormálisan rövid vagy hosszú, avagy a szemlencséjének görbülete abnormálisan kicsi vagy nagy ... no ezeket korrigálja a szemüveg és a kontaktlencse. (könnyen belátható, hogy nem egyforma az emberek szemének fókusztávolsága, hiszem egy gyermek szeme fizikailag kisebb, mint egy felnõtté ...ergo különbözõek a fókusztávolságok, és mégsem kell minden gyermeknek szemüveg avagy minden felnõttnek. Ha egészséges a szem nem kell kiegyenlíteni a különbözõ fókusztávolságokat .... És köszi az "építõ jellegû" hozzászólásodat Okostóni :P maci
" Tegyük fel, hogy mondjuk 20 méterre kezd elõttem elkezdõdni. " A kérdéses távolság 71.75m maci
khmmm sajnos attól is függ, hogy kinek a szemével, pontosabban, milyen fókusztávolságú objektívvel nézzük. Mert ha kérdést úgy tették volna fel, hogy fényképen mikor látszana párhuzamosnak, akkor bizony ez is számítana. Methogy az emberek szemének különbözõ a fókusztávolsága. Ezeket a különbözõségeket egyenlíti ki az un. szemüveg.
A kérdező hozzászólása: Maci, hogy számoltad ki??
Felfogtam!!! Csak nem tudom a választ..
Tegyük fel, de továbbra sem lehetséges. Nem tudsz ilyen módszerrel optikai csalódást elérni, soha nem fogod õket párhuzamosnak látni a gyakorlatban.
A kérdező hozzászólása: tegyük fel, hogy mondjuk 20 méterre kezd elõttem elkezdõdni...
Nem megy! Ugyanis, ha beállsz a sínek közé, akkor oldalt látod mindkettõt. Nagyon messze vannak egymástól. Olyat lehet, hogy pl. olyan távolságban szeretnéd látni, amilyen messze 10 m-es távolságban látod õket egymástól.
Attól függ, hogy honnan történik a leképzés (magyarul hogy milyen magasan van a sínhez képest a szemed :) )
A szemüveg azért kell, mert a szemben található szemlencse görbületét és így a fókusztávolságát, nem tudja a retinára, sárgafoltra fókuszálni az izomzat. A szemlencse elé helyezett lencse korrigálja ezt a hibát. Az hogy távollátásról, vagy közellátásról beszélünk a szemlencse "domboríthatóságának" korlátai miatt, az attól függ, hogy a szemlencse által a környezetrõl kivetített éles kép a retina felülete elõtt, vagy a mögött keletkezik. Hát én nem szeretnék ebben a kérdésben továbbmenni, csak sajnálkozni tudok, azt hittem az köztudott dolog.

Mennyi egy adag mondjuk bugonyából? Ill. ebéd és vacsi között mennyit lehet nasizni?

Legjobb válasz: Nem érthetõ a kérdés. Az adag kb. egy mélytányérnyi ebédre és ugyanennek a fele vacsorára. Nasizni meg nem nagyon lehet, hiszen ez egy diéta.

Nem érthetõ a kérdés. Az adag kb. egy mélytányérnyi ebédre és ugyanennek a fele vacsorára. Nasizni meg nem nagyon lehet, hiszen ez egy diéta.


A kérdező hozzászólása: Akkor elõször az új étel és utána a tápszer ugye?És jobb házilag elkészíteni míg meg nem eszik egy teljes adagot ugye?
Egy adag szilárd(abb) étel kb. 150-200 gramm, de van aki többet van aki kevesebbet eszik. Én úgy csináltam, hogy elõször teljes adag tápszert készítettem és ha láttam, hogy nem fogy el teljesen, akkor másnap annyival kevesebbet. Végül kb 2-3 hét után a tápszert vízre, teára cseréltem.
egyett ertek az elottem szoloval..igen eloszor a fott etel es utana a tapszer.hat en sosem adtam neki bolti fozit mindig en csinalom neki szerintem egeszsegesebb.8 hos a babom.

Adott egy amd fx 8320 processzor. Akinek ilyen van relatíve mennyit fogyaszt terhelés alatt, és mennyit alapjáraton, mondjuk filmnézés, netezés stb?

Olvastam teszteket, de személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Legjobb válasz: Elég nehéz otthon csak a processzor fogyasztását mérni. A prohardveren vannak részletes tesztek.

Elég nehéz otthon csak a processzor fogyasztását mérni. A prohardveren vannak részletes tesztek.

Horvátországban mennyire könnyen lehet parkolni autóval? A parttól csak messze lehet megállni? Mennyibe kerül, mondjuk egy óra?

Legjobb válasz: Viszonlyag könnyen megoldható, a strandok környékén általában zsúfoltak a parkolók és kell parkolási díjat fizetni. Kivéve pl.Splitben a Kasjuni beach és környéke, ott tavaly nem kellett fizetni. Azt javaslom, hogy gyalogosan közlekedjetek, ahová csak lehet.

Viszonlyag könnyen megoldható, a strandok környékén általában zsúfoltak a parkolók és kell parkolási díjat fizetni. Kivéve pl.Splitben a Kasjuni beach és környéke, ott tavaly nem kellett fizetni. Azt javaslom, hogy gyalogosan közlekedjetek, ahová csak lehet.
Helytõl függ :) Mi Povile-ben itt strandoltunk, és ott álltunk meg kocsival ahol a képen látod. http://static.panoramio.com/photos/1920x1280/45913339.jpg Minél kisebb a strand, annál nagyobb a valószínüsége, hogy találsz közel parkolót... Opátija nagy strand, autó 500m-re és még fizethettünk is a parkolásért.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat ! Azt nem tudjátok esetleg hogy egy óra hány kunába került kb? Egyébkén Isztriára mennénk.azon belül Pula és Medulin, meg a Krk szigetre.

Napi 10-14 óra tanulás mennyire számít soknak? Ti mennyit tanultok mondjuk egy nehéz vizsgára?

Legjobb válasz: Nagyon sok,legalábbis nekem az lenne. Hogy van ennyi idõd és energiád rá? És még a 10.óra után is fog az agyad?

Nagyon sok, legalábbis nekem az lenne. Hogy van ennyi idõd és energiád rá? És még a 10.óra után is fog az agyad?
Eléggé. Persze nem mindegy, hány napig csinálod.
Hát azért 10-14 órát nem szoktam tanulni még vizsgaidõszakban sem, pedig orvosira járok. Reggel 8-kor felkelek, kávé. Tanulok 10-ig, majd reggeli, addig pihi. Aztán tanulok délig, ebéd, addig is pihi. Aztán nyomom még max du. 4-5-ig. Este idõben lefekszem, aztán kezdõdik elölrõl. Vizsga elõtti utolsó pár napban fordul elõ, hogy max. este 8-ig még tanulgatok bár az már inkább csak olvasgatás, nem effektív tanulás).
A kérdező hozzászólása: Muszáj, hajtom magam. Mondjuk az is közrejátszik, hogy vizsga elõtt egy héttel, jobb esetben kettõvel ülök neki tanulni. Jobb lenne rendszeresen tanulni, de mindig közbejön valami, vagy egyszerûen ellustulom az idõt. Úgy csinálom, hogy fölkelek reggel fél hétkor és ameddig bírja az agyam. Idõnként közbeiktatok fél órás szüneteket, olyankor eszek vagy tornázok egy kicsit, az segít, hogy jobban bírjam.
Én nehéz vizsga elõtt is kb. ugyan úgy csinálom, mint a 3-as válaszoló, annyiban tér el az én "módszerem", hogy délután 4-7 között nem (mindig)tanulok, általában akkor érnek haza szüleim és olyankor együtt vacsizunk, beszélgetünk, és utána még visszamegyek tanulni, nekem este jobban fog az agyam.

Kb mennyit keres mondjuk egy Barátok közt vagy egy Éjjel-nappal Budapest szereplője egy hónapban?

Legjobb válasz: Az nettó kb 300.000 körül lehet. Ennyi pénzért eladja valaki az életét és a személyiségét. Ez szerinted sok érte. Vannak aki ennél jóval semmibb munkáért többet kapnak. Ez is egy munka. Akkor is ott kell jópofizni a kamerák elõtt, ha semmi kedved hozzá. Akkor is ha rossz napod van. Ugyan úgy föl kell kelni minden reggel és ugyan úgy be kell menni egy munkahelyre. És az sem lehet túl felemelõ, hogy a nap végén az utcán ujjal mutogatnak rád az emberek, mert a szereppel azonosítanak. Neked pedig nincs már erõd a sok buta embernek elmagyarázni egyenként, hogy az amit a tévében látnak, nem te vagy csak egy elõre megírt szerepet játszol el, akkor is ha az a szerep nem túl szimpatikus. Nem tudsz úgy ismerkedni se emberekkel, hogy önkéntelenül is ne legyenek elõítéletei veled kapcsolatban az alapján, amit láttak. Szerinted sok érte? Neked csak ennyit ér a személyiséged?

Az nettó kb 300.000 körül lehet. Ennyi pénzért eladja valaki az életét és a személyiségét. Ez szerinted sok érte. Vannak aki ennél jóval semmibb munkáért többet kapnak. Ez is egy munka. Akkor is ott kell jópofizni a kamerák elõtt, ha semmi kedved hozzá. Akkor is ha rossz napod van. Ugyan úgy föl kell kelni minden reggel és ugyan úgy be kell menni egy munkahelyre. És az sem lehet túl felemelõ, hogy a nap végén az utcán ujjal mutogatnak rád az emberek, mert a szereppel azonosítanak. Neked pedig nincs már erõd a sok buta embernek elmagyarázni egyenként, hogy az amit a tévében látnak, nem te vagy csak egy elõre megírt szerepet játszol el, akkor is ha az a szerep nem túl szimpatikus. Nem tudsz úgy ismerkedni se emberekkel, hogy önkéntelenül is ne legyenek elõítéletei veled kapcsolatban az alapján, amit láttak. Szerinted sok érte? Neked csak ennyit ér a személyiséged?
De igenis, hogy sokat ér a személyiségem! Olyannyira, hogy inkább döglök éhen, minthogy belemásszak ilyen marhaságokba. De értem különben, hogy mit mondasz.
Az nem is olyan sok.
Nem is olyan sok?! Ezért a ripacskodásért?
nem vesziti el a személyiségét.. ezt hivják szinészetnek.. mondjuk elég sz*r modon, de szinészet..
"nem vesziti el a személyiségét.. " Konkrétan nem, de egy átlagos ember szemével igen, hiszen teljesen másképp ismer egy szerepbõl és azzal azonosít ami nem is a saját személyiségjegyed.
de akkor ennyi erõvel minden szinész elvesziti a személyiségét...

Mézes sütés: Van egy jó receptem, de kezdőként nem tudom annyira a mértékeket, 30-40 dkg méz az mondjuk mennyi egy 2-3 dl-es bögrében mérve?

Ill. ha valaki tud bevált mézes receptet az írhat! :)

Legjobb válasz: Köszönöm szépen! Lehet, hogy ezt a receptet próbálom ki. Egyébként már kb. 4 éves korom óta "sütök" mézest, persze ami abból áll, hogy a nagymamám megcsinálja a tésztát mi meg szaggatunk és díszítünk. De idén mivel külön háztartásba kerültem a családtól arra gondoltam meglepem õket egy kis mézessel! :)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Lehet, hogy ezt a receptet próbálom ki. Egyébként már kb. 4 éves korom óta "sütök" mézest, persze ami abból áll, hogy a nagymamám megcsinálja a tésztát mi meg szaggatunk és díszítünk. De idén mivel külön háztartásba kerültem a családtól arra gondoltam meglepem õket egy kis mézessel! :)
Mérleggel nagyon könnyen le tudod mérni. A bögrés változat azért nem ad reális képet, mert a különbözõ mézeknek különbözõ a fajsúlya.(fõleg, ha jó cukros méz utánzatot használ az ember)
Nagyon szívesen. Arra figyelj, hogy 1 kg lsiztbõl rengeteg lesz, átlag háztartásban bõven elég a felét is megcsinálni. Nagyon finom, régóta bevált recept.
A kérdező hozzászólása: Igen, igen tudom, hogy nagyon sok van belõle, legalább 8-10 tepsi...de nem is baj mert tudok belõle a nagyszülõknek is meg a párom szüleinek is adni :) . A mérleg az jó ötlet, csak sajnos nincsen nekem itthon :(
Hát, ez baj. Na matekozzunk akkor egy kicsit! Andizsuzsi írta, hogy 1 kg méz kb 7 dl, akkor 40 dkg méz az kb 2, 8 dl. Egy átlag bögre kb 2, 5 dl, tehát a 40 dkg méz az egy egész bögre, meg egy kicsi (kb 1-1, 5 evõkanál) Ez alapján próbáld megcsinálni.
Most nagyon jó fej vagyok (és ezért köszönetet várok.-))) Találtam egy amerikai receptet, ami nem súlyra, hanem csészére van megadva: 2, 5 csésze liszt 1 teáskanál szódabikarbóna 1 teáskanál mézessütemény fûszerkeverék 1/2 csésze vaj 1/2 csésze méz 1/2 csésze cukor 1 tojás csipetnyi só (1 csésze 2, 5 dl) A végeredményért garanciát nem vállalok, de egy próbát megér ( kezd kis adaggal és majd kiderül, hogy jó-e)
Ha 1 kg méz 0, 7 liter, akkor 25 dkg méz 0, 175 liter. Szerintem 2 dl mézet nyugodtan számolhatsz bele, attól a tészta állaga nem fog változni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek? Egyébként ha teszek fahéjat meg szegfûszeget bele akkor már a mézeskalács fûszerkeveréket ki hagyhatom? Ha beleteszem az úgy már nagyon fûszeres?
Egy csésze 220 ml ;) Megnéztem a kimérõpohárkámon. De tudom, hogy van, ahol 250-nek számolják. Én a mézet nem szoktam kimérni: a legtöbb recept 25 dkg mézzel operál, azt pedig szemre elintézem a félkilós üvegbõl. Nyilván nem halálpontos, de még sosem volt belõle baj :) Mézeskalács ügyben még Mohánál érdemes szétnézni :) http://mohakonyha.blogspot.hu/

Hány éves kortól lehet tetováltatni magad? és kb mennyibe kerül mondjuk egy sárkány a ball kézre [válltól csuklóig]?

Legjobb válasz: Egy ekkora sárkány százezres nagyságrend. Persze nyilván van, aki olcsóbban megcsinálná, de ha rám hallgatsz, akkor inkább gyûjtögetsz még egy évet, de nem az ár alapján választasz tetoválót. Ugyanis ha elszúrja (höhö érted, szúrja :D), azt egész életedben nézheted utána, és késõbb nagyon sokszor fel fogod tenni a kérdést, hogy megért-e ennyit az a megspórolt százezer forint. Egyébként a párom is hasonló méretû tetoválást tervez csináltatni, csak viking harcost, nála az a terv, hogy három szakaszban fog elkészülni, elõször csak a feje, aztán derékig, aztán a teljes alak. Azt nem tudom, hogy egészségügyi oka van-e a dolognak, de anyagi mindenképpen. Ha nem akarsz még éveket várni a sárkányra, de nem áll rendelkezésedre elég pénz, akkor esetleg próbáld meg te is ezt a megoldást.

Egy ekkora sárkány százezres nagyságrend. Persze nyilván van, aki olcsóbban megcsinálná, de ha rám hallgatsz, akkor inkább gyûjtögetsz még egy évet, de nem az ár alapján választasz tetoválót. Ugyanis ha elszúrja (höhö érted, szúrja :D), azt egész életedben nézheted utána, és késõbb nagyon sokszor fel fogod tenni a kérdést, hogy megért-e ennyit az a megspórolt százezer forint. Egyébként a párom is hasonló méretû tetoválást tervez csináltatni, csak viking harcost, nála az a terv, hogy három szakaszban fog elkészülni, elõször csak a feje, aztán derékig, aztán a teljes alak. Azt nem tudom, hogy egészségügyi oka van-e a dolognak, de anyagi mindenképpen. Ha nem akarsz még éveket várni a sárkányra, de nem áll rendelkezésedre elég pénz, akkor esetleg próbáld meg te is ezt a megoldást.
Én úgy tudom , hogy 18 alatt csak szülõi beleegyezéssel lehet.Az ára meg általában órabérben van.
A kérdező hozzászólása: és kb 1 óráért mennyi?
hát van ahol 1óra 5000 , van ahol 10000
A kérdező hozzászólása: utolsó: köszönöm kipróbálom:D
Szia. Ha jól tudom ekkora tetoválást amekkorát te is szeretnél nem is csinálnak meg egyszerre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!