Találatok a következő kifejezésre: Mennyi egy hónap költségei (9 db)

Mennyi az ÁTLAG költsége egy albérletnek ahol 2 fő lakik? (rezsi+albérlet+egyéb kiadás) az albérlet 30-50Eft/hó Kauciót csak egyszer kell fizetni vagy minden hónapban?

Legjobb válasz: Attól is függ, milyen lakást bérelsz. Én egy családi házat bérlek a párommal ( Budapest agglomerációjában), az albérlet 50 ezer havonta (igaz, ismerjük a tulajdonost, ezért ilyen olcsó,így kaució sem kellett). A rezsi kb. 50 ezer 1 hónapra, télen persze a fûtés megdobja, ez kb. 40-50 ezer pluszba, de úgy szoktuk, hogy beüzemeljük,hogy reggel 7 és este 6 között legyen kikapcsolva,amíg nem vagyunk otthon. Szerencsére kb. 20 perc alatt felfût utána a lakás,ha bekapcsoljuk. Az átlag rezsin felül plusz költség a kábeltévé,amit most le fogunk mondani,mert szinte sose nézünk TV-t, felesleges a kb. 60 csatorna. Egyébként kauciót csak egyszer kell fizetni! Remélem tudtam segíteni.:)

Attól is függ, milyen lakást bérelsz. Én egy családi házat bérlek a párommal ( Budapest agglomerációjában), az albérlet 50 ezer havonta (igaz, ismerjük a tulajdonost, ezért ilyen olcsó, így kaució sem kellett). A rezsi kb. 50 ezer 1 hónapra, télen persze a fûtés megdobja, ez kb. 40-50 ezer pluszba, de úgy szoktuk, hogy beüzemeljük, hogy reggel 7 és este 6 között legyen kikapcsolva, amíg nem vagyunk otthon. Szerencsére kb. 20 perc alatt felfût utána a lakás, ha bekapcsoljuk. Az átlag rezsin felül plusz költség a kábeltévé, amit most le fogunk mondani, mert szinte sose nézünk TV-t, felesleges a kb. 60 csatorna. Egyébként kauciót csak egyszer kell fizetni! Remélem tudtam segíteni.:)
"albérlet 30-50Eft/hó" - ez mit jelent? A fütés szokott a legnagyobb rész lenni, és az nagyon függ a részletektöl: mekkora, milyen a szigetelés, milyen rendszerü a fütés (pl. méretlen távfütés tudtommal a legdrágább). Én debrecenben béreltem egy kb. 55 NMes panel lakást(pont jó két embernek, de kisebb is ok, ha szeretik egymást:) méretlen távfütéssel, és az egész rezsi durván olyan 50e körül volt. Pontosabban: asszem nyáron 40, télen 50 fölött - vagy legalábbis így emlékszem. A Kaució... bocs, de "google is your friend".
"pl. méretlen távfütés tudtommal a legdrágább" Nem feltétlen. Annak az ára is csak attól függ mennyit kell fûteni. Az meg az idõjárástól és attól, hogy mennyire szigetelt a ház. No és mennyire pazarolják a lakók. Na szóval egy régi építésû rendkívül rosszul (sehogyse) szigetelt családi ház egyedi gázos fûtése kerülhet jóval többe is akár, mint egy távfûtéses lakás fûtése. Természetesen légköbméter/négyzetméter arányosan számolva. (No és persze amit mindenki elfelejt: a távfûtésnél nem érhet olyan váratlan nagy költség mint az egyedi fûtésnél, hogy mondjuk tönkremegy a kazán)

Egy bmw x6 költségei egy hónapba kb mennyibe vannak?

Legjobb válasz: Diplomás vagy e? Egyébként ha egy összegben vetted nincs törlesztõd havonta nincs rajta casco és be sem indítod egész hónapban akkor semmi

Diplomás vagy e? Egyébként ha egy összegben vetted nincs törlesztõd havonta nincs rajta casco és be sem indítod egész hónapban akkor semmi
A kérdező hozzászólása: nincs rá pénzem csak kíváncsi voltam mennyi-be van egy ilyen dög.
Igen, hiszen mint tudjuk, a gazdagok szeretnek leginkább spórolni.
"Na igen, harmadiknál a pont. Ha X6-ost tudsz venni, miért5 érdekelnek az utána fizetendõ költségek?! Ha meg tudod venni, akkor telik rá. Ez olyan, mintha erre az autóra kérdezted volna meg, hogy mennyit fogyaszt... Kicsit szánalmasnak tartom a kérdést... Ha X6-ost veszel, akkor van pénzed a többire is." Na azért ezzel vitatkoznék, nézd meg Audi A6-nál, BMW 5er-nél a benzinesek és dízelek arányát. Sokkal több a kerregõ, pedig semmivel sem jobb, csak kevesebbet fogyaszt.
Ébredj fel, ne álmodozz. Egy X6-os BMW egy átlagembernek "kissé" drága.
Hát sokba :D Nincsennek pontos számításaim, de ha abból indulunk ki hogy egy X6 bérlése nagyjából havi 5-600.000 forint, akkor a fenntartása sem sokkal olcsóbb, 2-300.000 forint ha használod is és rendszeresen hordod szervízbe.
Na igen, harmadiknál a pont. Ha X6-ost tudsz venni, miért5 érdekelnek az utána fizetendõ költségek?! Ha meg tudod venni, akkor telik rá. Ez olyan, mintha erre az autóra kérdezted volna meg, hogy mennyit fogyaszt... Kicsit szánalmasnak tartom a kérdést... Ha X6-ost veszel, akkor van pénzed a többire is.
ki nem szarja le ha ilyen szarokra van pénzed?!
A fentieken kívül fix költség a teljesítményadó, a kötelezõ. Ezek autó és biztosítófüggõk.
Inkabb az a mervado, hogy mennyit esik az ara. Nem? Legyen csak 10 Guriga, ami evi 1, 8-at esik. Az is havonta 150.000 Ft ertekcsokkenes. Naponta 5.000 Ft. Minden nappali oraban egy 500-as. Nem keves.

Romániában élők! Mennyi ott kb. egy lakás rezsije és mennyiből van meg egy hónapra a bevásárlás? Az autó költségei (biztosítás stb. ) milyenek?

Szeretnék jobban keresni, de nem szeretnék Nyugatra költözni. Arra gondoltam, hogy átköltóznék Romániába, ami olcsóbb ország, de Magyarországra járnék át dolgozni. Szerintetek megérné?


3főre egy hónapra kb mennyi költség van?

Én párom és 1 éves kislányunk szeretnénk idővel külön költözni eddig aszüleinél laktunk. Egy nagyon színvonalas menüt állítottam össze négy hétre, az alapanyagok reggelivel+amit kb minden hónapbanmeg kell venni szappan sampon fogkrém mosogató stb... 65 000re jött ki.plussz a pék termékek, ebben nincs a rezsi. Mennyi pénz amiből meg lehet élni úgy h nem szenvedünk hiányt semmiből? És még erre arra marad is egy kevés?

Legjobb válasz: Legalább 250.000ft/hó. Mi is 3-an vagyunk,és semmi hitel,de ennyi simán elmegy.És ebben nincs hobbi,cigi,pia,kávé.Csak kevéske ruha.Csak az élés.

Legalább 250.000ft/hó. Mi is 3-an vagyunk, és semmi hitel, de ennyi simán elmegy.És ebben nincs hobbi, cigi, pia, kávé.Csak kevéske ruha.Csak az élés.
2 embernek gyerek nélkül az életben maradáshoz Budapesten 200.000 Ft.kell, ez kecó, rezsi, kaja stb... de nincs benne semmi szórakozás, étterem stb... (egy közepes kerületben) 1 embernek kb 150.000FT, gyerekkel 250e-300e a reális ezt persze összesen értettem, ha mind ketten kerestek 150-t nettó akkor ellehettek és marad havi 1 mozi, 1 közepes étteremre is... és talán 1 olcsó hobbi is kijön vagy nyugdíj elõtakarossági

A Pázmány Péter Katolikus egyetemen, és a Károli Gáspár református egyetemen, mennyibe kerülnek a kollégium költségei egy hónapra?

További kérdéseim: Milyen a felsorolt egyetemek bölcsészkari képzései? Kifejezetten a germanisztika érdekel. Illetve bármilyen hasznos információt szívesen fogadok.

Legjobb válasz: Nem írtad ki, melyik kar kollégiumára vagy kíváncsi. :)

Nem írtad ki, melyik kar kollégiumára vagy kíváncsi. :)
A kérdező hozzászólása: Bölcsészkar kollégiumaira.. :)
Hali! Egy jó barátom a Károli bölcsészkolijában lakik, 13 ezer egy hónap. A 11. kerületben van azt hiszem. Õ pszichológiára jár, neki bejön. :) Van náluk germanisztika és anglisztika is; az egész Károli BTK nem egy mamutcég, legalább van esély rá, hogy a tanár megismer...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, küldtem a zöld kezet. :D

Minimálbérrel vagyok bejelentve 8 órába, a fizetésemen kívül mennyi költsége van utánam egy hónapban a munkáltatómnak? Vállalkozó a főnököm.

Legjobb válasz: A bruttó bér után számolva 27 % szociális hozzájárulási adó, valamint szintén a bruttó bér után számolva 1,5 % szakképzési hozzájárulás. A fenti mértékek akkor állják meg a helyüket, ha a fõnököd vállalkozása valamilyen segítõ támogatásra, vagy valamilyen kedvezményre nem jogosult a nála dolgozók bére és közterhei után.

A bruttó bér után számolva 27 % szociális hozzájárulási adó, valamint szintén a bruttó bér után számolva 1, 5 % szakképzési hozzájárulás. A fenti mértékek akkor állják meg a helyüket, ha a fõnököd vállalkozása valamilyen segítõ támogatásra, vagy valamilyen kedvezményre nem jogosult a nála dolgozók bére és közterhei után.

Mennyi egy átlag hónap költségei 1 családnak?

Nem értem három fizetés van. 256 százezer forint bevétel van és nem jövünk ki hó végéig. Két autóval

Legjobb válasz: a párom több mint 100 fölött kap. E mellet még jön két fizetés ami egyszer 85ezer és 70 ezer.

A kérdező hozzászólása: a párom több mint 100 fölött kap. E mellet még jön két fizetés ami egyszer 85ezer és 70 ezer.
Mi 4-en vagyünk, és 80ezerbõl kell kijönni. a 4 fõbõl egy keresõ, a többi kiskorú. Nekünk nincs autónk. Észnél kell lenni, és tudni kell spórolni. A hónap végéig mi is szûkösen jövünk ki, de muszáj szorítani a nadrágszíjon.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor ez nem normális helyzet ugye???:( Az megoldás lenne ha párommal elköltöznénk külön??? és csak õ dolgozik mert én picivel otthon lennék. kijönnénk 100 ezerbõl?
Szerintem ennyi pénzbõl ki lehet jönni, sok dolgon lehet spórolni. Energiatakarékos égõ, lekapcsolod a villanyt és két autó sem feltétlenül szükséges, meg hát attól is függ hogy mennyi a hiteletek meg milye "nagy lábon" éltek, de sokan sokkal kevesebbõl iskijönnek. Az meg nem megoldás hogy külön költöztök, mer t akkor két helyen kell villanyt, gázt, fûtést ... fizetni, elvileg ez kevesebb ha együtt laktok, csak egy háztartás. Egyébként hogy jönnétek ki 100bõl ha 250bõl sem megy. Okosan kell bánni a pénzzel, muszály spórolni.
Nekünk 27000 a rezsink (net, kábel tv is van, fûtés sz átalányos) meg plusz kaja, de én fõzök mindig és elég jól lehet ezzel is spórolni. Mondjuk nincs gyerekünk még és egy 50 négyzetméteres lakásban lakunk.
A kérdező hozzászólása: Na igen sokkal lehet sporólni de egyszerüen nem akarok az anyosom ellen lenni. Azért mondom hogy a párommal kapunk egy házat, és 1 autó lesz kutyákból is csak egy ezzel is már lehet sporolni. Én így nem nagyon tudok beleszolni.Mert csak rosszabb lenne. így már kijönnénk 2-ten nem?
A helyetekben én egy hónapig gyûjteném a blokkokat és a számlákat és jegyeznék minden egyéb kiadást, és minden nap beírnám egy excel-táblázatba. Ez jó áttekintést ad és segít meghatározni, hogy mibõl hogyan mennyit milyen áron. A kajaköltségekre talán külön érdemes ránézni. Ezer forintból két ember kétszer megeszik, amennyiben sajátkezûleg készíti el a kaját. (Most vacsiztunk pl. ennyibõl tepsiben sült csirkecombot sültkrumplival és tejfölös paradicsomsalátával, kétszer, tehát nem is pirítós volt. :) ) Ugyanez ételszállítótól négyszer ennyi. De ez csak egy kis utóirat volt, ezt úgyis ti látjátok majd. :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!!! Köszönöm a válaszokat!!!!! Az utolsó tanácsot megfogadom, ki is probálom.!!!

Ha egy adott hónapban egyáltalán nem használom az autómat, akkor is van költségem, kb. mennyi?

Legjobb válasz: Biztosítás, teljesítményadó azokra a hónapokra is ki van számlázva. Összegük egyén, illetve autó típus függõ.

Biztosítás, teljesítményadó azokra a hónapokra is ki van számlázva. Összegük egyén, illetve autó típus függõ.
Igen, jogos, a teljesítményadó is, de azt úgy is elõre befizeted :D
Adó, biztosítás és amirõl mindenki elfeledkezik: amortizáció. Az autód értéke minden percben csökken, ez egyfajta kiadás a te részedrõl. Alkatrészek meghibásodását (ami álló autónál is bekövetkezhet) ez még csak nem is veszi figyelembe.
Az amortizáció nem egyrészt nem költség, másrészt egymillió százalék hogy a kérdetõ a kötelezõ pénzbeli kiadásokra volt kíváncsi.
A kötelezõ, más költséged nincs vele.
Ha lenne autód tudnád....
Bocs a helyesírási bakikért.☺

Egy kistestű kutya első néhány hónapja kb mennyi költséggel jár átlagosan? És mik a legfontosabb dolgok amiket mindenképp be kellene szerezni minél előbb, vagy már a kutyus érkezésére?

Legjobb válasz: Oltások: összesen 6 db ebbõl jó esetben 2-3-at a tenyésztõnél kap meg á:3-4 eFt Féregirtás, bolhairtó: nagyon változó lehet 1000-3000 Ft Táp (érdemes szuperprémiumot, venni, akkor nem kell külön calciumot, vitamint etetni: 5-6000 Ft/hó (kistestû kutya) Egy fekhely, etetõ, itató, játékok, rágnivaló, póráz, nyakörv: 15- ~ Ft

Oltások: összesen 6 db ebbõl jó esetben 2-3-at a tenyésztõnél kap meg á:3-4 eFt Féregirtás, bolhairtó: nagyon változó lehet 1000-3000 Ft Táp (érdemes szuperprémiumot, venni, akkor nem kell külön calciumot, vitamint etetni: 5-6000 Ft/hó (kistestû kutya) Egy fekhely, etetõ, itató, játékok, rágnivaló, póráz, nyakörv: 15- ~ Ft
Oltások, póráz, nyakörv, etetõ és itató tálak, alvóhely, játékok, kutyasampon, kutyatáp stb. Az oltásnak (nálunk) 2500 ft darabja, nyakörv meg póráz: kb 4000 ft, tálak: 750 ft ami normális méretû, alvóhely is 4-5 ezer ft. Játékok is 2-3 ezer, kutyasampon max egy ezres, kutyakaja is havi szinten 4-5 ezer ft (nálunk) Ezek olyan közepes árak, lehet több lehet kevesebb, de ezek mind kellenek. És ha a kutya törzskönyves, az is "sokba" kerül. Ha megbetegszik, orvosi ellátásra kell költeni. Ha valamit tönkretesz, pótolni kell.
*Egy fekhely, etetõ, itató, játékok, rágnivaló, póráz, nyakörv: 15- ~ eFt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Még lenne 1 kérdésem.. Panelban lenne a kutyus ezért lesz kistestû .. milyen fajtákat ajánlanátok?
Ha egyenként rájuk keresel a neten, akkor megnézheted a képeiket, de mindenképp olvasd el a jellemzésüket is, hogy ki tudd választani melyik lenne a nektek való. Es ajánlom ezt az oldalt is: http://olcsokutya.uw.hu/ Bichon frisé Brüsszeli griffon Cavalier King Charles-spániel Csivava Japán csin King Charles-spániel Kis angol terrier Kis oroszlánkutya Kínai bóbitás kutya Majompincsi Máltai selyemkutya Mopsz Papillon Pekingi palotakutya Pomerániai törpespicc Si-cu Törpe pincser Õzpincser Uszkár West Highland White Terrier (Westie) Yorkshire terrier Dandie dinmont terrier
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors és bõ választ! Megnézem az oldalt és utánuk nézek. Köszönöm még1x.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!