Találatok a következő kifejezésre: Mennyi egy hónap (845 db)

Az első hónapokban "mennyiben" van a baba? Mikre kel költeni, kb mennyi egy hónapban a kiadás?

Gondolok itt pelenka, ruhácskák, egyéb felmerül? költségek?

Legjobb válasz: Hát szerintem ez azon mulik leginkább milyen igényed van és milyen a baba.A hugom kislánya bukos volt,naponta 5-6szor kelett átöltöztetni még az én kisfiamat elég volt egyszer.pelus legalább 2csomag popsitörlõ is 2cs. popsikrém fürdetõ,ha van elég tejed az nagyon sokat jelent a tápszer sokba kerül.Kisruhák is nagyon különbözõ árban vannak.Sok apróság igen sokba van.Én már félidõs koromtól elkezdtün vásárolni ne egyszerre keljen mindent megvenni.

Hát szerintem ez azon mulik leginkább milyen igényed van és milyen a baba.A hugom kislánya bukos volt, naponta 5-6szor kelett átöltöztetni még az én kisfiamat elég volt egyszer.pelus legalább 2csomag popsitörlõ is 2cs. popsikrém fürdetõ, ha van elég tejed az nagyon sokat jelent a tápszer sokba kerül.Kisruhák is nagyon különbözõ árban vannak.Sok apróság igen sokba van.Én már félidõs koromtól elkezdtün vásárolni ne egyszerre keljen mindent megvenni.
Engem is érdekelne!
Szia, szerintem kezdj el vásárolgatni már ruhácskákat, meg minden kis kiegészítõt, mert ha bababoltba vásárolsz ott kapásból otthagyhatsz akár 100ezer Ft-ot, ha nem többet.Gondolj bele babakocsi, hordozó, amibe akarod fürdetni, pelusozó és a ruhácskák, pelusok, krémek stb. Én 29hetes vagyok és már van egy 6-8 ruhája a picurinak és még csak a kezdet.
Én voltam az elõzõ 22.28-as, tehát azért jó apránként megvenni a dolgokat, mert egyrészt nem egyszerre hagysz ott egy vagyont, másrészt idõt is spórol az ember, és ami nem elhanyagolható, hogy akkor jó ezeket is beszerezni, ha tudja az ember, mikor épp be vannak akciózva dolgok. Én pl. már vettem rettentõ sok akciós dolgot és összeadva már jó kis összeg lett megspórolva idáig. Ha nem is vásárolsz még nagyon, egy tanácsot fogadj meg: legalább nézelõdj (neten, babaújságokban, magazinokban, üzletekben), meg beszélj más kismamikkal, tapasztalt anyukákkal és gyûjtsd az infót, mert akkora választék van manapság mindenbõl, fõleg babakocsiból, hogy nekem már herótom van, ha néznem kell a neten, de muszáj mert májusban jó lenne megvenni, nehogy korán érkezzen a baba és akkor ne legyen meg. A lényeg, hogy ha mindent a végére hagysz és nem is nézel utána a dolgoknak, akkor nem nagyon lesz fogalmad arról, hogy mit érdemes venni, mit nem, illetve mibõl mit vagy milyet. Bocs, ettõl értelmesebben nem tudom elmagyarázni, azért remélem érthetõ. (Én is sokszor nézelõdöm a neten, hogy lássan milyen fajta babakocsik vannak, kiságyak, matracok, mi milyen árban, hogy legyen összehasonlítási alapom, hogy ha ez itt ennyibe kerül, a másik helyen meg annyi, akkor nehogy a drágább helyen vegyem meg ugyanazt, stb...)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok Köszi a válaszokat. Már szinte minden megvan véve, amire úgy gondoltuk, hogy szükség lehet. Nem vettünk semmi felesleges dolgot. Nem igazán erre voltam kíváncsi, hanem arra, ha már megvan a baba, akkor mennyit kell kb költeni rá egy hónapban?
Szia! Én már olvastam a babák-nál ilyen kérdést, ha gondolod keress rá. De én úgy emlékszem minimum 10000ft/ hónap ez attól függ szoptatsz-e vagy tápszer fog kelleni. Én elég sok 62es ruhát vettem remélem 2-3 hónapig nem kell venni esetleg napozót. Egy nap az elején 8-10 pelenkát írtak hogy elmegy. Ha a legdrágább pelenkát veszed 8000ft 2 csomag/ hónap fürdetõ popsikrém popsitörlõ ezek is attól függ milyet veszel. Mi ma vagyunk a 40. hétbe mára vagyok kiírva így tapasztalatom nincs csak amit már itt olvastam meg feltettem kérdéseket abból tudom. Boldog babavárást kívánok. Judit
Szia! Én szoptattam az elsõ hat hónapban tehát csak szinte a pelenkára kellett költeni. napi négy pelenka elég volt és a legolcsóbbat használtuk , aminek kb.25 forint a darabára. Egy csomag törlõkendõ sokáig elég , a fürdetéshez és bõrápoláshoz használatos dolgokat a gyerekorvos irja fel és a gyogyszertárban elég olcson megvehetõ. Mint látod havi 3000-3500 forintból kijöttünk.

Egy humánkineziológus fizetése mennyi egy hónapra?

Mennyi ha simán humánkineziológia szakot végzek és úgy kapnék állást és mennyi ha mellé a gyógytornász szakot is elvégzem?

Legjobb válasz: ilyen per pillanat nem igazán van magyarországon h hk-s fizetés... többnyire nem lehet vele elhelyezkedni, mert nincsenek meg hozzá az eszközök, nincs mint dolgozni, igy gyakorlatilag ez sem létezik. más országokba viszont nagyon jól megy. egyszerübb egy sima gyógytornászt elvégezni, vélgül úgy is csak oda jutsz...

ilyen per pillanat nem igazán van magyarországon h hk-s fizetés... többnyire nem lehet vele elhelyezkedni, mert nincsenek meg hozzá az eszközök, nincs mint dolgozni, igy gyakorlatilag ez sem létezik. más országokba viszont nagyon jól megy. egyszerübb egy sima gyógytornászt elvégezni, vélgül úgy is csak oda jutsz...

A Boxakadémián mennyi egy hónapra a tagdíj?

Amatõr edzésre gondolok.

Legjobb válasz: valaki? szeretném tudni

A kérdező hozzászólása: valaki? szeretném tudni

Szerintetek így fogyhatok? Ha igen mennyit egy hónap alatt?

Reggelire egy natur joghurtot szoktam enni mézzel (1-2 teáskanál) délelött egy almát eszek. délbe általában sült csirkét szoktam enni párolt, nyers zöldségekkel. délután megszoktam enni egy gyümis joghurtot (nem mindig) vacsorára tejes kiőrlésű kenyeret szoktam enni, vagy salátát készítek magamnak. este 6 után már nem eszek. este szoktam szobabiciklizni közepes tempóba 40-45 percet vagy elmegyek futni fél órát (terepen)

Legjobb válasz: Reggelire egyél valami tartalmasabbat pl. tk kenyeret,tojást, zabkását

Reggelire egyél valami tartalmasabbat pl. tk kenyeret, tojást, zabkását
Kenyérféléket, pékterméket, zabot, gyümölcsöket érdemes délelõtt enni. Utána inkább hús, zöldséggel mehet ebédre is vacsira is. Egyébként ok, csak nekem kevésnek tûnik kicsit, de ha nem éhezel akkor lehet jó.
A kérdező hozzászólása: amúgy egyáltalán nem vagyok éhes nap közbe :) köszönöm a tanácsokat!
Kinek?
A postásnak
A kérdező hozzászólása: az tök mindegy csak ilyen átlagos meló meg ilyenek
Heti 500 dollár körül.
Kb 3-4szer annyi mint itt. hetente keresnek annyit mint itt havonta.
Melyik országban??

A lemezes díszhaltáp színezi a vizet? Leszáll az aljára? Dánióknak milyeny táp kell kb. mennyi egy hónapra (6 halnak)?

Én vettem egy nem tudom milyen tápot, a halaim eszik is, de nagyon színezi a vizet és le is száll az aljára.

Legjobb válasz: A márkáját csak le tudod olvasni, nem? Ha színezi a vizet, ne etess vele. Ha leszáll az aljára, túl sokat adsz belõle. Etess fagyasztott szúnyoglárvával, artemiával, cyclopssal, a tápokat felejtsd el.

A márkáját csak le tudod olvasni, nem? Ha színezi a vizet, ne etess vele. Ha leszáll az aljára, túl sokat adsz belõle. Etess fagyasztott szúnyoglárvával, artemiával, cyclopssal, a tápokat felejtsd el.
a lemezes haltápból is sok van. van amelyik meglágyul a vízben és leszáll az aljára, valamelyik meg hosszabb idejig lebeg a vizen
az olcsó kínai tasakos cuccokat sztem hagyd ki :)

Egy hónapra egy 90 kg embernek tömegnöveléshez mennyi fehérje port kell vennie? Nektek 1 hónapba hány kg megy el? és ez mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Ez egyénfüggõ, attól függ mennyit viszel be szilárd kajával. Napi 180 gramm fehérje kell, pl:reggel 40 gramm, edzés után 60 gramm. Ha pihenõnap csak reggel megy kb 2 kiló kell egy hónapra.

Ez egyénfüggõ, attól függ mennyit viszel be szilárd kajával. Napi 180 gramm fehérje kell, pl:reggel 40 gramm, edzés után 60 gramm. Ha pihenõnap csak reggel megy kb 2 kiló kell egy hónapra.
A kérdező hozzászólása: és ez mennyibe kerül?
Ezt így nem tudom megmondani. Attól függ milyet, és hol veszed.

Mennyi a havi kiadásotok egy hónapra?

hitel/lakbér,stb. rezsi telefon és internet,kábel tv szolgáltatás útiköltség a munkába étkezés a hónapban,bevásárlások tanulmányi pénzek,különórák,stb. egyéb hitelek Marad pénzetek a hónap végére?

Legjobb válasz: Mennyi a havi kiadásotok egy hónapra? hitel/lakbér: nincs rezsi:60.000 telefon és internet,kábel tv szolgáltatás: 4000Ft útiköltség a munkába: 3000Ft bérlet étkezés a hónapban,bevásárlások: nagyon sok soha nem mertem összeszámolni tanulmányi pénzek,különórák,stb.: nincs egyéb hitelek : nincs Havi 30- 40. ezer marad egy jó hónapban.

Mennyi a havi kiadásotok egy hónapra? hitel/lakbér: nincs rezsi:60.000 telefon és internet, kábel tv szolgáltatás: 4000Ft útiköltség a munkába: 3000Ft bérlet étkezés a hónapban, bevásárlások: nagyon sok soha nem mertem összeszámolni tanulmányi pénzek, különórák, stb.: nincs egyéb hitelek : nincs Havi 30- 40. ezer marad egy jó hónapban.
lakbér: 50.000 rezsi: 30.000 telefon és internet, kábel tv szolgáltatás+mobil: 20.000 útiköltség a munkába: 0 étkezés a hónapban, bevásárlások: 60.000 tanulmányi pénzek, különórák, stb.: 114.500/félév egyéb hitelek - lakáselõtakarékosság: 40.000 háziállat: 10.000 Gyógyszerre, öltözködésre, ajándékokra, lakberendezésre, tisztítószerekre költjük a maradékot. Nem marad semmink.
Marad. Ketten vagyunk, 240-et keresünk összesen. Ebbõl 60 a lakbér, most télen 40 a rezsi , 12 a mobil, 6 a korlátlan net tv és vezetékes telefon egyben és kb 50-60 a kaja plusz egyéb. Havonta kb 60-70 marad, nyáron több.
Az 5000ft tüzifapénzt azért írtam a kiadásokhoz, mert télen fûtésszámla helyett tüzelõ van, szóval az nem is megtakarítás, inkább a gázszámlát helyettesítõ kiadás.
Utolsó, dehogynem marad:) A lakás-elõtakarékosság azért az én szememben megtakarításnak számít:) (és ezt most "dicséretképpen" írtam)
4000 forintból nem sok cigit veszel. Érdemesebb lenne leszokni róla. Vagy töltöd?
Miért kérdezed?
Az uti kérdésedre, nem. Nem marad. De miért érdekel? Fizetni akarod a rezsimet ? :)
3-an lakunk együtt, 36 nm szoba konyhás lakás, ebbõl én vagyok a keresõ, párom gyesen van, meg a kisbaba. Hitelem nincs közös k. 5600 ft villany 5000 ft körül gáz most a decemberi 16000 ft, januári kb 12000 ft, de most már csak kevesebb lesz, elzártam teljesen az egyik konvektort, meg jó idõben nem fûtünk, akkor az alap díj van meg ami fõzésre megy el, kb 1500 ft körül. víz havi 4-6 m3 net tv telefon csomag 5000-6000 között mobil 4000 körül kaja kb. 30-50000 ft, változó pelenka, popsitörlõk, babacuccok kb 20as/hó, változó. Közlekedés 10000 ft/hó. Meg az is változó, hogy mennyi marad, nem fix a fizetésem, de egy minimum összeg mindig megvan.
jaaaj, elküldtem véletlenül :) szóval amibõl majd nagyobbra cseréljük a lakásomat, ha babánk születik a párommal :) nekem marad egy kis pénzem, igaz a fizum nem olyan magas, de igyekszem minél többet tartalékolni belõle. a páromnak nem tudom mennyi pénze marad, de tervezgeti, h lecseréli az autóját, szóval sztem õ is be tudja osztani a fizuját :)
lakbér nincs, a rezsi nagyjából 50 (ebben fûtés, víz, áram, KK, net van) telefon nekem olyan 3500 körül mozog, a páromét nem tudom, õ fizeti, és félig-meddig külön kasszán vagyunk. :) bérletet én nem veszek, mert 10rugót nem adok ki napi 3 megállóért. tudom, galád lopós csalós szemét vagyok :) a kaját sosem számolom, mindig van mit ennünk, de azért megnézzük az árakat. szórakozásra szoktunk költeni, szeretünk bulizni, de nem ész nélkül megyünk a legdrágább helyekre, a legfontosabb a jó zene és társaság. tehát nekünk nem az a hétvége fénypontja, h bebaszcsizva fetrengünk a Blahán :) személy szerint havi 10et teszek félre a leendõ autómra, meg anyummal gondolkodunk egy közös fundamentán, amibõl késõbb majd nagyobbra
Változó hányan élünk egy háztartásban. Férjem csak hétvégén van itthon, a gyerekeim egyetemisták, heti 2-3 nap elõfordul hogy itt alszanak/esznek stb. a párjaik. Nagy átlagban számoljunk 4 fõt. Hitel, lakbér: nincs Rezsi: 60 ezer telefon, internet, tv: 10 ezer egy csomagban útikötség munkába: a két gyereknek diákbérlet 2400 forint, tankolás 2 havonta egy autóba, hónapra lebontva legyen egy 10-es, tehát összesen 12400 forint. bevásárlások: heti 1bevásárlást tartunk, kb 15 ezer forint, ebben élelmiszertõl kezdve tisztálkodó szerekig minden benne van. Olykor kicsit megszalad, de ez a nagy átlag tanulmányi pénzek: A gyerekek hetente 2-3 ezer forintot kapnak ebbõl 1-1 nap ebédjét megoldják, megveszik maguknak a suliba kellõ dolgokat, ha megéheznek esznek, stb. Ezen felül a férjem hetente visz magával 5-10 ezer forintot. A céges autóját a fõnöke fizeti. Összesen tehát olyan 200 megy el. Szerencsére nem szûkölködünk, megvagyunk, diplomások vagyunk mindketten a férjemmel, õ így is azért dolgozik tõlünk ilyen távol, hogy megtudjunk élni valahogy (helyben nem talált munkát). Amit megveszünk azt meg is esszük, el is használjuk, mi ezzel próbálunk "spórolni", illetve nyilván semmi luxus nincs, márkás ruhák, termékek és így is ennyi az annyi. Havi szinten 50-80 ezret megtudunk spórolni, de sajnos nem akármilyen áron. :(
hitel: 35ezer rezsi: 30ezer élelmiszer+ tisztálkodási szerek és hasonlók: 80ezer ruhák, szórakozás: 15ezer Ennyi...pont annyi bevételünk van, amennyi kiadásunk...félretenni sajnos nem tudunk.
168e a hitel+szamlak. 62e marad. Az kajara, pelenkara meg egyeb koltsegekre megy el. Sajnos nem marad szinte semmi.
1 hete volt az esküvõnk :D és még rettentõen szokatlan, sokszor összetévesztem.
11-es! Férjed vagy barátod? Mert egyszer azt írod, hogy férjed, egyszer meg azt hogy a barátod. Miért?
A kérdező hozzászólása: A lakáselõtakarékosság szerintem is az :)
Nem értem a kedves pontozókat. Itt mindenki a kérdésre válaszolt, mégis 30-60% között mozog a válaszok hasznossága. Kinek mi nem teszik a válaszokban? Az ha valaki megteheti és tesz félre vagy az, ha nincs sok pénze és éppen csak megél? Komolyan elgondolkodom az emberek logikáján és rájöttem, hogy nem értem õket....

14 éves vagy 2-3 hónap alatt szeretnék leadni 5 kg-t milyen gyakorlatokkal lehetne hamar fogyni? Vagy mennyit egyek és mit naponta?

Legjobb válasz: 14 vagyok és elég egyszerûen fogytam 4 kilót (eddig mert még szeretnék 6-ot leadni) 1 hónap alatt. Mindenféle (plusz) edzés és önsanyargatás nélkül ;) kulcsszó: KALÓRIASZÁMLÁLÁS http://kaloriabazis.hu/fooldal egyszerû és nagyszerû mármint az oldalon vezetni lehet, hogy mennyi kalóriát ettél egy nap (beírhatod az ételeidet és még összegzi is), beállíthatod a célodat (~hogy mikorra akarsz és mennyit fogyni), mutatja, hogy mennyit ittál, mennyi fehérjét, zsírt és szénhidrátot fogyasztasz nagyon egyszerû és mégis nagyon hatásos :D és az is jó még benne, hogy ezt sokáig lehet bírni. szóval nincs az, hogy soha nem ehetsz csokit, hanem az, hogy mondjuk naponta ehetsz egy kis kocka csokit szóval a lényeg a mennyiség. remélem ezzel az enyhén szólva össze-vissza szöveggel is tudok segíteni valamennyit :3

14 vagyok és elég egyszerûen fogytam 4 kilót (eddig mert még szeretnék 6-ot leadni) 1 hónap alatt. Mindenféle (plusz) edzés és önsanyargatás nélkül ;) kulcsszó: KALÓRIASZÁMLÁLÁS http://kaloriabazis.hu/fooldal egyszerû és nagyszerû mármint az oldalon vezetni lehet, hogy mennyi kalóriát ettél egy nap (beírhatod az ételeidet és még összegzi is), beállíthatod a célodat (~hogy mikorra akarsz és mennyit fogyni), mutatja, hogy mennyit ittál, mennyi fehérjét, zsírt és szénhidrátot fogyasztasz nagyon egyszerû és mégis nagyon hatásos :D és az is jó még benne, hogy ezt sokáig lehet bírni. szóval nincs az, hogy soha nem ehetsz csokit, hanem az, hogy mondjuk naponta ehetsz egy kis kocka csokit szóval a lényeg a mennyiség. remélem ezzel az enyhén szólva össze-vissza szöveggel is tudok segíteni valamennyit :3
Egyszerû, nagyszerû, és 1-2 év múlva már nem fog mûködni :3 Az emberi test olyan, hogy egy darabig lehet szórakozni vele, aztán kinél mikor de eljön már az annyira komoly kikészülés, hogy nem lehet egyensúlyt fenntartani az ócska kaják mellett, és hiába az alacsony kalóriabevitel -> lassul az anyagcsere, jönnek a kilók, betegségek. Na most a másik, hogy 14 évesen pont ezt nem kéne, kalóriát megvonni a szervezettõl. Ideális esetben nem esztek fölösleges kalóriát, szükségetek van a húsokra, zsírra, zöldségekre, gyümölcsökre. Ha ezeken kívül véletlenül mást is esztek, akkor azon kellene elgondolkodni, hogy miért esztek FÖLÖSLEGES kalóriákat, na ez már jó kérdés.
Ha valaki mindent eszik, akkor megkapjuk azokat a beteg embereket, akiknél már nincs hova lecsökkenteni a kalóriabevitelt.. mégsem fogynak. Persze hogy nem, mert megbetegítõ táplálékokat esznek. Ráadásul: meddig lehet csökkentgetni a kalória bevitelt? Minél rosszabb minõségû ételeket eszik valaki, annál kevesebb (hasznos) tápanyag jut a szervezetébe. Minél rosszabb minõségû ételeket eszik valaki, annál kevesebbet ehet hízás nélkül -> megint csak kevesebb tápanyagot vehet magához az ember. Arra gondolunk azért, hogy vannak szükségleteink is, és ezek nem csak 'kalóriák' ?
Oké, szerintem fejezzük be a "vitát" mert egyikünk sem tudja meggyõzni a másikat az "igazáról" és így nincs nagyon értelme ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! :) Minden nap fogok tornázik 1, vagy fél órát, és ugyanannyiszor fogok enni egy nap, de kevesebbet, na meg persze azért odafigyelek! :)
Szerintem nincs mirõl gyõzködni egymást, magunkat. Tények vannak. Sok-sok ember, akiken meg lehet nézni milyen hatással van 1-1 táplálkozás, ezután már csak jól kell tudni levonni a következtetéseket, a viták legfeljebb elméleti síkon folyhatnak, hiszen a gyakorlatban már vannak mûködõ, kevésbé mûködõ és nem mûködõ dolgok.
Oké...de ettõl függetlenül én még tovább fogyózom, Te nem fogsz így fogyózni soha (ha egyáltalán kell) és a Kérdezõ meg el tudja dönteni az elõzõ kommentekbõl is, hogy mit akar :)
A kérdező hozzászólása: így van.:D most az nem fogyókúra ha minden nap tornázok, attól csak jobban fogom érezni magam, meg ha odafigyelek, hogy mit eszek.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!