Találatok a következő kifejezésre: Mennyi egy és a szülés (51 db)

Ha van fogadott orvosom egy kórházban (nem magánrendelés) , akkor illik a vizsgálatokon borítékot adni? Ha igen mennyit? És a szüléskor mennyit szoktak adni?

Nem tudom mit gondoljak,

Legjobb válasz: Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..

Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat! Nagyon nehéz és olyan kínos ez... Nem szeretném túlzásba vinni, (minden fillér számít most nekünk) Viszont annyira rendes a Doki, hogy mindenképp szeretném "meghálálni".
Szia.Ha az sztk-ba jársz hozzá, akkor szerintem nem, de amikor megfogadtad errõl nem volt szó? Ha csak a szülés után szeretnél adni valamit, akkor esetleg vehetnél neki egy üveg márkás italt, vagy ajándékkosarat, vagy ha dohányzik egy doboz finom szivart. Nem csak pénzzel lehet kifejezni a hálánkat. És jól mondtad, hogy most minden pénz számít. Üdv, 39 hetes kismama
Ha nem magánrendelés és felfogadtad az a szülésre vonatkozik inkább. Tehát nem kell fizetned csak a szülésnél majd. Szerintem mivel nem magánrendelésre jársz igy illik többet adnod szüléskor mint 30-40 ezer. De mindenkinek saját szive joga, ha nincs elõre megbeszélve. Attól is függ sokminden hogy szabadnapján megy e be a doki vagy épp munkaidõben lesz e. Ha gonsdolod adj neki 30-40 ezret és ha minden rendben lesz utána akkor még a 6 hetes kontrollon szoktak még vagy csomagot adni vagy pénzt.
ez nagy dilemma! Én is így vagyok magándoki és kórházi rendelés..nem engedte, hogy a maszekra menjek, de úgy gondolom, ha bejön a szülésre, mert ha lejár egy 24 órás ügyelet akkor nem vállalhatnak túlórát miattam sem-akkor 50-et kap , ha pedig nem akkor aki bejön az kap 30-at és a dokinak viszek a tanácsadásért valamit. de még változhat a teóóriám egyenlõre ezt találtam ki. Minden fillér számít így igaz-van mire költeni-ezen is fog mulni a hálás boríték!

Mennyi egy vizsgálat és a szülés szegedi Dr Szabo Jozsef orvosnál?

Legjobb válasz: 10-15 között van a vizsgálat, attól függ, hogy mirõl van szó, a szülés úgy emlékszem 50-80 között. Nem én járok hozzá, csak hallottam róla, hogy a helyi Czeizel.

10-15 között van a vizsgálat, attól függ, hogy mirõl van szó, a szülés úgy emlékszem 50-80 között. Nem én járok hozzá, csak hallottam róla, hogy a helyi Czeizel.

Ha elmegy a magzatvíz mennyit kell várni a szülés beinditásáig? Én mikor születtem 5 órát vártak és ennek köszönhetően egyik kezem kicsit bénább, mivel lenyeltem egy csomó nem is tudom mit és fél órán át élesztettek újra.

Legjobb válasz: Van olyan orvos, aki majdnem egybõl adja az oxitocint, ha nincsenek fájások és elfolyt a magzatvíz, viszont van ahol várnak hogy magától elinduljanak a fájások. Az hogy mennyit várnak, az kórházfüggõ ill. orvosfüggõ. Gondolom meconiumos volt a magzatvíz és abból nyeltél.

Van olyan orvos, aki majdnem egybõl adja az oxitocint, ha nincsenek fájások és elfolyt a magzatvíz, viszont van ahol várnak hogy magától elinduljanak a fájások. Az hogy mennyit várnak, az kórházfüggõ ill. orvosfüggõ. Gondolom meconiumos volt a magzatvíz és abból nyeltél.
nekem elõszõr adták az oxyt és utána volt burok repesztés-augusztusban szültem


Nyíregyházán Dr. Karászi Gyulánál mennyibe kerül egy vizsgálat? És a szülésre van tarifája?

Legjobb válasz: Alkalmanként 7000Ft, ha csinál rákszûrést 9000Ft, én hozzá járok havonta, szerintem alapos doki, nála fogok szülni is de nem tudom az mennyibe kerül, bár szerintem eggyáltalán nem pénzéhes és odafigyel a kismamákra és a pocaklakókra, 21 hetes kismama:)

Alkalmanként 7000Ft, ha csinál rákszûrést 9000Ft, én hozzá járok havonta, szerintem alapos doki, nála fogok szülni is de nem tudom az mennyibe kerül, bár szerintem eggyáltalán nem pénzéhes és odafigyel a kismamákra és a pocaklakókra, 21 hetes kismama:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, már felkérted a szülés levezetésére?Hogyan?Vagy csak hozzá jársz, és ez így természetes?Hány kg-nál jársz 21 hetesen?
7-én megyek hozzá és úgy gondoltuk a férjemmel mostmár itt az ideje, hogy felkérjük legyen ott a kislányunk születésénél, nem vagyok elfogult de kifejezetten megnyugtat a jelenléte, elõbb nem akartuk szerintem az még túl korai lett volna. A pocakom 91cm, eddig 5kg híztam 55-rõl indúltam, na és ti:)

Szekszárdon dr Varga Józsefnek mikor van magánrendelése? Mennyibe kerül nála egy vizsgálat? És a szülés?

Most tervezzük a babát, Varga dokiról nagyon jókat olvasok és nekem fontos, hogy kedves szülészem legyen, nem futószalag szerűen szeretném csinálni. De hogy működik ez? Menjek el a magánrendelésére és mondjam meg neki, h őt akarom orvosomnak? Érdemes már ilyenkor felkérni, amikor még csak tervben van a baba? Meg tudja mondani valaki aki már volt nála, hogy milyen költségekkel jár az egész?

Mennyibe kerül Dr. Timmermann Gábornál egy vizsgálat, és a szülés?

Legjobb válasz: Szia, én most voltam nála, egy általános vizsgálaton: rákszûrés volt, és hüvelyi UH. 8 ezer ft volt. Szerintem nagyon kedvesm szimpi, korrekt a doktor úr.

Szia, én most voltam nála, egy általános vizsgálaton: rákszûrés volt, és hüvelyi UH. 8 ezer ft volt. Szerintem nagyon kedvesm szimpi, korrekt a doktor úr.
Tiszta, hangulatos, szép a rendelõje is. Az asszisztense Lilla is nagyon kedves. Nekem semmi kivetnivalóm nem volt a doktor úrról. Csak ajánlani tudom. A Péterfy kórházról is csal jókat hallottam eddig!
A szülést még nem tudom, a terhesgondozás minden alkalommal 5000.- Ft.
Terhesgondozás 5000/alkalom. Nagyon tudom ajánlani a doktor urat. Szülést nem tudom, de általánosságban kb. a rendelésen elkért összeg 10-szerese, tehát olyan 50 ezer Ft-tól. Mi ennyit fogunk adni, sajna többet nem engedhetünk meg....
Sziasztok! Így 2010ben változtak az árak nála? Most mennyibe kerül egy vizsgálat?

Szerintetek mennyibe kerülne, ha egy szülész-nőgyógyászt megbízunk a terhességgel és a szülés levezetésével (császár lenne)?

9 hónapos lesz a lányunk és egyenlőre még nem szeretnénk második gyermeket, de az orvosom miatt nagyon gondolkozom rajta. 2-3 év múlva tervezzük, de addigra nem ebben a városban fogunk élni. Mivel az orvosom minden egyes porcikámat ismeri és a sürgősségi császáromat is ő vezényelte le, így csak benne bízom és a szaktudásában! Lányunk születése nem volt zökkenő mentes (balesetünk volt) és az orvosom pillanatok alatt bent volt a kórházba már előkészülve. Nekem nagyon sokat jelent az orvosom. Tőle 120-130 km-re arrébb költözünk (haza a fővárosba). Gondolkozom azon, hogy felkérném, hogy vigye végig a második gyermekünket, de nem tudom mennyire kivitelezhető ez?! Az biztos, hogy a második szülés is császár lenne, mert nem javasolják a természetes úton szülést a körülményeket tekintve. Nem tudom, hogy ez esetben ilyenkor programozott szokott lenni? Vagy mi van olyan esetben, ha beindul a szülés? 200-300 ezer elég lenne a 9 hónapra + a szülésre az orvosnak vagy többe kerülne? Valaki olt már így?

Legjobb válasz: Nem értem mit szeretnél? Azt hogy a doki menjen le hozzád 120-130 km-re mindig megvizsgálni, és ott szülesszen meg? Egy orvos ott szüleszthet ahol praktizál, abban a korházban. Az az ö munkahelye, ha nincs szerzödése más korházzal oda nem állíthat csak úgy be hogy jöttem császározni. Olyan buta orvos nincs aki 120-130 km.t utazzon a te két szép szemedért, hogy otthon megvizsgáljon. ha arra gondolsz hogy te járnál fel hozzá, majd ugyan úgy nála szülsz, az teljesen más. az ugyen olyan mintha ott élnél a közelben. jogod van oda menni terhs gondozásra, és zsülni ahova akarsz.

Nem értem mit szeretnél? Azt hogy a doki menjen le hozzád 120-130 km-re mindig megvizsgálni, és ott szülesszen meg? Egy orvos ott szüleszthet ahol praktizál, abban a korházban. Az az ö munkahelye, ha nincs szerzödése más korházzal oda nem állíthat csak úgy be hogy jöttem császározni. Olyan buta orvos nincs aki 120-130 km.t utazzon a te két szép szemedért, hogy otthon megvizsgáljon. ha arra gondolsz hogy te járnál fel hozzá, majd ugyan úgy nála szülsz, az teljesen más. az ugyen olyan mintha ott élnél a közelben. jogod van oda menni terhs gondozásra, és zsülni ahova akarsz.
"Megbízod a terhességgel". Ez aranyos. :o) Na komolyra fordítva, ha elköltöztök máshová, de azt akarod, hogy õ gondozzon, és nála is szülj, akkor hozzá kell járnod terhesgondozásra, ez azzal jár, hogy majdnem havonta el kell utaznod hozzá, és feltéve hogy tervezett császárod lesz, mondjuk a biztonság kedvéért a szülés elõtt 3-4 héttel teljesen odaköltözni, hogy ha bármi van, és elõbb beindulna a szülés, akkor már ne kelljen utazni. Az én véleményem az, hogy egy "orvos kedvéért" ez túl nagy áldozat. Hiszen a férjednek, kislányodnak is szüksége van Rád. Megértem, hogy ragaszkodsz az orvosodhoz, de hidd el, ha egy nagy városba költöztök, ott biztos hogy van hasonlóan nagy szaktudású és megbízható orvos. Ha még nem vagy terhes sem, akkor könnyedén nekiláthatsz keresni egyet.
Arról nem beszélve, hogy ha ne adj Isten bármi történik Veled terhesség alatt, és hirtelen van szükséged orvosi segítségre, akkor nincs az a mentõ, aki gyorsan az orvosodhoz szállítana, hanem bevisznek az legközelebbi ügyeletre, ahol "vad idegenek" fognak ellátni. Míg ha abban a városban van az orvosod, ahol laksz, akkor õt mégiscsak könnyebb értesíteni vészhelyzet esetén is.
Attól is függ, hogy mennyit kér a vizsgálatokért, szülésért! Akit én ismerek az alkalmanként 9ezret kért. 10*9= 90ezer, ennek tízszeresét "szokták" adni szülésnél , az 90ezer! Ha nem fogadsz szülésznõt akkor neki nem kell adnod! Tehát ez 90+90ezer azaz 180ezer.
Szia! Egy rokonunk Nagykanizsán lakik, és Pesten szült.Pestre járt mindig vizsgálatokra, és szülés elõtt pár héttel felköltözött B.pestre, ha beindulna a szülés a közelben legyen. Szerintem teljesen kivitelezhetõ a dolog, olyan sûrûn nem kell feljárni, ha minden rendben.
Hát igen, ha "minden rendben". De ha minden rendben, akkor az orvosnak amúgy sincs sok dolga, és egy problémamentes programozott császárt is "bármelyik" szülész-nõgyógyász megcsinál. Akkor van szükség "szuper orvosra", ha probléma van, de akkor nagyon...
A kérdező hozzászólása: Igen, letettem róla :(( De nincs az a pénz, hogy én még a következõ 3-4 évben Szolnokon lakjak. Imádom az orvosom, rettentõen jó, de most már haza vágyom és haza akarok költözni végre! Majd megkérem, hogy ajánljon valakit, ha itt lesz az idõ. :) )
És mégis hova költöztök? Hátha tudunk valakit ajánlani. 90 e egyébként nagyon sok egy szülésért. Én 50 e-t adtam, de a szobatársaim "csak" 30-at. A rendelésért 6000 ft-ot kért a doki.
ha pótoltad a hiányosságokat, utána még az átfutási idõ. kb. 2 hét
Én elpostáztam csütörtöki napon, és következõ csütörtökön megkaptam mindent kártyára.
A kérdező hozzászólása: Tehát én hétfõn postáztam a hiányosságaimat, akkor most(2014 07.07-én) itt lesz a pénz?
egyáltalán nem biztos. nekem 2 hét volt, a 2. válaszolónak 1. azt is számold hozzá, hogy 2 nap mire megkapják.

A 39. hét közepén járunk. Már a tegnap este kezdett fájni a hasam, azóta is fáj, van úgy hogy 1o percenként megkeményedik és fáj egyet, aztán kihagy egy-két órát. Tapasztalt anyukák, mennyire vagyok közel a szüléshez?

Legjobb válasz: Szia. Én nem vagyok tapasztalt anyuka, csak tapasztalt túlhordó kismama. Nekem is voltak, vannak napok, amikor rengeteget keményedig a pocakom, de sajnos nálam ez nem hozta meg még a babát, pedig szombatra voltam kiírva. Azért kívánom hogy Neked meghozza, mert nem jó túlhordani. Minden jót!

Szia. Én nem vagyok tapasztalt anyuka, csak tapasztalt túlhordó kismama. Nekem is voltak, vannak napok, amikor rengeteget keményedig a pocakom, de sajnos nálam ez nem hozta meg még a babát, pedig szombatra voltam kiírva. Azért kívánom hogy Neked meghozza, mert nem jó túlhordani. Minden jót!
Szia! Az én szülésem is így kezdõdött. Egy kiadós vacsival és egy pohár vörösborral...:-D Utána gyenge fájások, rendszertelenül. Ez ment egy napig aztán éjjel a 3 percesekre ébredtem. 3 óra alatt meglett. Szerintem holnap ilyenkor már te is szoptatni fogsz, nem fájogatni....:-D Sok sikert és hasonlóan boldog, gyors szülést Neked!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!