Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ebben évben a (21 db)

Ebben az évbe a szegedi tudományegyetem környezetmérnöki államilag támogatott szakának mennyi volt a pontszáma?

Legjobb válasz: Valahol 240 és 300 között lehetett. Miért? És miért nem nézed meg??

Valahol 240 és 300 között lehetett. Miért? És miért nem nézed meg??

Mennyibe kerül ebbe az évbe a veszetség és a kombinált oltás kutyának?

Legjobb válasz: De jó :) Nekünk veszettség+féreghajtás 60 kg-os kutyáknak 3000ft.

De jó :) Nekünk veszettség+féreghajtás 60 kg-os kutyáknak 3000ft.
Én 7000 ft-ot fizettem.
Nálunk 6000, de mivel több kutyánk van a doki kutyánként 4000ért oltotta.
spánielnek Budafoki állatgyógyászati klinikán 5000-ért, volt.
a második válaszoló vagyok. nálunk is 3000 ft az oltás, de csak amikor a helyi önkormányzati szervezett oltás van (1 évbe 1szer)

Mennyi pont kellett ebben az évben a Pázmány Katolikus Egyetem pszichológia szakára költségtérítésesen?

Vagy esetleg hol tudnám ezt megnézni? Felvin keresgéltem, de ezt nem találtam meg...

Legjobb válasz: Hát,ha ez neked nem szúrja ki a szemed..... felvi.hu középen:Felvételi ponthatárok – 2010. szeptemberben induló képzések

Hát, ha ez neked nem szúrja ki a szemed..... felvi.hu középen:Felvételi ponthatárok – 2010. szeptemberben induló képzések
Amúgy:http://www.felvi.hu/bin/content/vonal10a/index.html
426, ha jól emlékszem :)


Ebben a jó időben mennyi ideig vagytok a levegőn 1 év körüli gyereketekkel? Mit szoktatok csinálni?

köszi.

Legjobb válasz: 11,5 hónapos a kisfiam. Napközben van egy kicsit az erkélyen, de csak amíg nekem nincs dolgom bent, mert nem hagyom kinn egyedül. Ma délután egy órát voltunk a játszótéren, ott mászkált meg hintázott egy kicsit, de azt annyira nem élvezte. Utána még elmentünk ide-oda, összesen két órát voltunk kint. Nálunk nincs kert, de mindegyik nagyszülõnél van, ha megyünk, gondolom, kinn leszünk mi is egész nap. :)

11, 5 hónapos a kisfiam. Napközben van egy kicsit az erkélyen, de csak amíg nekem nincs dolgom bent, mert nem hagyom kinn egyedül. Ma délután egy órát voltunk a játszótéren, ott mászkált meg hintázott egy kicsit, de azt annyira nem élvezte. Utána még elmentünk ide-oda, összesen két órát voltunk kint. Nálunk nincs kert, de mindegyik nagyszülõnél van, ha megyünk, gondolom, kinn leszünk mi is egész nap. :)
Lányom is 1.5 éve, rengeteget vagyunk kinn.Reggel bolt, utána tízórai, majd egész délelõtt odakinn.Fõzni este szoktam.Ebéd után alszik, utána irány a bicajozás, mamáék.Ma délután is ott voltunk, mi is kertészkedtünk.Most az a sláger, hogy a kis homokozós vödrébe kér vizet, és egy faággal, vagy bármivel "fest" a járdára:) )Ezt nagyon élvezi.Most apa elvitte a játszóra egy kicsit bicajjal, közel van.Szóval nagyon sokat.Nyáron is szinte csak enni, és aludni megyünk be, de van amikor a nagy fánk alatt terítek.Úgyhogy végre itt a "nyár"!!!!
10 órakor mentünk ki, kertes házban lakunk. Szinte csak aludni jött be a kisfiam, egész nap kint játszott, tologatta a kis talicskáját, motorozott, hintázott, homokozott. Igaz, Õ már két éves:)
1 éves lánykámmal délelõtt kb 2 órát vagyunk kint. (sajna panelban lakunk). Aztán ebéd, alvás, majd uzsonna után ismét 2-3 órát kint vagyunk. Természetesen így hajnalban gyorsan megfõzök, vasalok. De már alig várom a hétvégét, mert olyankor a nagyszülõknél vagyunk és kint lehet.

Mennyi ebben az évben a GYED maximum összege nettóban?

Még TGYS-en vagyok, tudom, hogy a maximum Gyedet kapom majd júniustól, de nem tudom az mennyi. Köszi el?re a válaszokat.

Legjobb válasz: ezeken az oldalakon nézz utána! http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta.. http://www.csaladinet.hu/index.php?target=cool&category=0&ty..

Ha jóltudom 250órától kell évet ismételned
ha 250 óránál több hiányzásod van (mindegy hogy milyen csak hiányzás) akkor kell ismételni évet vagy osztályzó vizsgázni. de amúgy nem akadályoz
illetõleg ha x tárgyból az összes óraszám 30 (33?)%-áról hiányzol, akkor már osztályozót kell tenned.

Mennyi folyadékot iszik 1 év körüli babád? Mennyi a javasolt folyadékfogyasztás ebben a korban?

Kislányom már csak egyszer-kétszer szopizik, így anyatejjel már nem visz be sokat. Cukor nélkül adtam neki eddig az édeskömény teát, de így csak max. 2 dl-t iszik meg. Nem kevés ez?

Legjobb válasz: En sem tudom, mennyi az, amennyit kellene, de az en kisfiam is kb 1,5-2 dl teat iszik meg, de nem cukrozom, csak izesitetlenul. Este elalvas elott szopik, illetve hajnalban 4-5 fele. Tapszert, tejitalt nem fogad el, max. 40-50ml-t, de csak reggel, ja es nesquick kakaoval. :-( En is orulnek, ha tobbet inna. Egesz nap kinalgatom...

En sem tudom, mennyi az, amennyit kellene, de az en kisfiam is kb 1, 5-2 dl teat iszik meg, de nem cukrozom, csak izesitetlenul. Este elalvas elott szopik, illetve hajnalban 4-5 fele. Tapszert, tejitalt nem fogad el, max. 40-50ml-t, de csak reggel, ja es nesquick kakaoval. :-( En is orulnek, ha tobbet inna. Egesz nap kinalgatom...
Ja, szerintem ne cukrozd. Attol csak szomjasabb lesz, es hozzaszokik az edes lottyokhoz. Raer meg kesobb is ezekkel.
Tegnap olvastam Kecskeméti bébiételes kis füzetecskét és abban az van, hogy egy 10-12 hónapos baba folyadékigénye 110-125 ml/kg. Na ez alapján (alsó értéket nézve) az én kislányomnak kb. 9 dl folyadékot "kellenne" inni, de õ tápszerrel együtt 500-600 ml többet nem iszik. Dokinénit kérdeztem, azt mondta nem gond.
Kisfiam 15 hónapos, kb. 3-4 dl vizet iszik, a teát nem nagyon szereti. 10 hónapos koráig szopizott, addig õ sem nagyon ivott, még nyáron sem. Amióta tápszert iszik, azóta jobban megy a víz is :)

Lehet hogy ez a kérdés nem ebbe a téma körbe való de azt akarom megkérdezni mennyi esély van arra hogy elnövöm az asztmát? Most vagyok 12 éves és 1 éve derült ki hogy az vagyok thx a válaszokat

Legjobb válasz: Csak 1 éve...?? Nem akarlak megijeszteni, de nekem már több, mint 6 éve van és nem úgy néz ki, mintha ki akarnám nõni... Jah és most vagyok 15 éves...

Csak 1 éve...?? Nem akarlak megijeszteni, de nekem már több, mint 6 éve van és nem úgy néz ki, mintha ki akarnám nõni... Jah és most vagyok 15 éves...
Nekem is ezt mondták a salicyl allergiáról 20 éve..nem jött be...
Elnõni nem lehet, max:kinõni!

Ha vérszegénységet és vashiányt állapítottak meg nálam, és megfelelően van kezelve mennyi idő kell ahhoz hogy újra "normális"legyek? Volt két vetélésem egymás után ebben az évben. Lehet a vérszegénység miatt?

Legjobb válasz: Szia! Amennyiben rendesen szeded a vastablettát (napont kétszer) amit az orvos felírt neked, akkor 3 hónap után áll helyre a szervezet, vagyis 3 hónapig kell szedni a tablettát. A vetélésnek és a vérszegénységnek semmi köze egymáshoz, viszont a második vetélésed tuti az elsõ miatt volt, mert a teherbeesést egyenesen tiltják az orvosok vetélé után, legalább 1 évig, mert annyi idõ kell hogy regenerálódjon a szervezet. Idén kétszer vetéltél, azt ajánlom jó idõre felejtsd el a gyerek vállalást, mert ha most megint teherbe esnél, nagy valószínüséggel vagy megint elvetélnél, vagy koraszülnél, vagy halva születne a magzat, vagy valamilyen rendellenesség állna fenn, plusz nagyon könnyen meddõvé válhatsz. Pihenj legalább 1 évet hogy helyre jöjj! Ha vastablettát még nem írt fel neked az orvos akkor menj el a háziorvoshoz és kérj tõle.

Szia! Amennyiben rendesen szeded a vastablettát (napont kétszer) amit az orvos felírt neked, akkor 3 hónap után áll helyre a szervezet, vagyis 3 hónapig kell szedni a tablettát. A vetélésnek és a vérszegénységnek semmi köze egymáshoz, viszont a második vetélésed tuti az elsõ miatt volt, mert a teherbeesést egyenesen tiltják az orvosok vetélé után, legalább 1 évig, mert annyi idõ kell hogy regenerálódjon a szervezet. Idén kétszer vetéltél, azt ajánlom jó idõre felejtsd el a gyerek vállalást, mert ha most megint teherbe esnél, nagy valószínüséggel vagy megint elvetélnél, vagy koraszülnél, vagy halva születne a magzat, vagy valamilyen rendellenesség állna fenn, plusz nagyon könnyen meddõvé válhatsz. Pihenj legalább 1 évet hogy helyre jöjj! Ha vastablettát még nem írt fel neked az orvos akkor menj el a háziorvoshoz és kérj tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A vasat és gyógyszert szedem. A szülésem után 1 év telt el mire újra baba lett. Ez után pedig 7 hónap. Az orvosom a rendes szülés után 3 ciklust javasolt, a vetélések után, mivel nem volt mûszeres befejezés azt mondta nem kell várni. Ez a "nem kell várni" nem jött be, a baba nem sikerült egybõl. Szóval nem kapkodom el a dolgot, mint ahogy itt egyesek írják. Nem kell pálcát törni a fejem felett. REngeteg kisbaba született már egy spontán vetélés utáni ciklusból, mivel mensi szerûen kitisztul a szervezet, és nem vékonyodik a mhánylkahártya. A kérdésem a vérszegénységre vonatkozott, a választ megkaptam: 3 hónap kúraszerûen. Köszönöm a választ!
Na akkor figyelj rám! Az elsõ vetélésed idén valószinüleg nem függött össze azzal, hogy vérszegény vagy. De okozhattta a vérszagényésged, mert a vetélés vérvesztéssel jár. A második vetélés sem valószínû, hogy a vérszegyénysdég miatt volt. Az, hogy megszültél egy beteg és ha jól értem halvaszültél egy kisfiút. Már intõ jelnek kellett volna legyíne, hogy vlami nincs rendbem. Igaza van annak aki azt mondta most legalább 1 évig ne próbálkozz babával. Csak magadnak ártasz és a leendõ babának. Az a legfontosabb, hogy helyre jöjj mind fizikailag mind lelkileg. Nekem van egy barátnõm aki az elsõ kisfiát 9hónapra halva szülte. Az orvosa 1/2 év pihenõt javasolt és vaspótlást. Kivárták és most már van két gyönyörû gyerekük. Az egyik 4 a másik 2 éves. Szóval azt ne csináld, hogy gyerekem lesz ha beledöglök is, mert akkor ki neveli fel kinek lesz öröme3 benne ha nem neked. S az sem jó ha egy roncs anyja van. VIGYÁZZ MAGADRA! Épülj fel a mostani vetélésbõl. Szedd a vasat legalább 3 hónapig, utána kezdj el valamilyen nem magzatvédõ vitamin kúrát és vizsgáltasd ki miért vetéltél el már megint. Kívánom a legjobbakat és, hogy ne légy már ilyen.
Kérlek szépen, sürgõsen menj el egy méhnyakrák szûrésre. A testvéremnek is így kezdõdött /a vetélés kivételével/.
A kérdező hozzászólása: A jó anyádat azt!!!!
A kérdező hozzászólása: Miért van az hogy embernek épp elég baja van, még ilyen mocskok is belerúgnak egyet????
Sok erõt kívánok a további vetéléseidhez!
Kitartás, Kedves!
Kb 1/2-1 év kell, mire normalizálódik a vérkép. A vetélésben közrejátszhatott, de nem hinném, hogy ez volt az oka.
A kérdező hozzászólása: Most csinált a doki szûrést is! Minden ok :)
Akkor minek jössz ide siránkozni?? Senkit nem érdekel, ha téged meg másoknak a véleménye nem érdekel.
A kérdező hozzászólása: Neked meg NEM KÍVÁNOM hogy veszítsd el a saját gyereked. Mivel a körülményeket nem ismered ne kívánj nekem ilyet, te nagyon gonosz ember.
A kérdező hozzászólása: Te meg akkor minek válaszolsz annak aki síránkozik????? HOGY KIVÁNHATSZ OLYAT HOGY AKKOR JÓ VETÉLÉST?????? Mi vagy te??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A vetélést úgy értem hogy ebben az évben. Nem egymást követõ hónapban. :( A megfelelõ szünetet kivártam. feb / aug. Kanalas gyógyszert írt fel a dokim. Remélem segíteni fog. A gyermekvállalást nem felejtem el egy évre, mert már két vetélésem volt, és egy kisfiút meg kellett szülnöm mert beteg volt, ha belehalok sem állok meg és adom fel, fõleg nem egy évre, kevés az idõm. :((((((


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!