Találatok a következő kifejezésre: Mennyi dl a (38 db)

1; 0, 002 dl az mennyi köbcm 2; 120, 4 ml mennyi köbcm 3; 20900000 köbmilliméter az menyi dl 4; 16, 184 l mennyi mm 5; 0, 1035 hl a mennyi köbdeciméter 6; 0, 00084 köbméter az menni hl 7;1709cl az mennyi köbdm 8;1003köbdm az mennyi dl. Mennyi ez?

Kérlek írjatok mihamarebb :D

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy kér-e indoklást; ha elegendõek az eredmények: 1) 0,2 2) 120,4 3) 209 4) 16184000 (ha mm³-rõl van szó) 5) 10,35 6) 0,01 7) 17,09 8) 10030 Egy kevés magyarázat: - 1 liter = 1 dm³ az átszámításhoz és - deci: tized - centi: század - mili: ezred - hekto: száz

Nem tudom, hogy kér-e indoklást; ha elegendõek az eredmények: 1) 0, 2 2) 120, 4 3) 209 4) 16184000 (ha mm³-rõl van szó) 5) 10, 35 6) 0, 01 7) 17, 09 8) 10030 Egy kevés magyarázat: - 1 liter = 1 dm³ az átszámításhoz és - deci: tized - centi: század - mili: ezred - hekto: száz

Mennyi az a 9cl víz? Hány dl?

egy amerikai receptben volt, és már teljesen összezavarodtam :S..az nincs egy deci, ugye?De az meg túl kevés szerintem :S:S áááááá, segítség....

Legjobb válasz: 1 dl = 10 cl = 100ml

1 dl = 10 cl = 100ml
0, 9 deci. Elõször próbáld meg a recepted ennyivel, és ha nem bizonyul elégnek, apránként tehetsz hozzá. Te vagy az úr, nem a recept.
A kérdező hozzászólása: :) köszi, megcsináltam 0.9 decivel, és jó lett :)

Mecsek Baby teát hány dl vízben kell elkészíteni? Mennyit adtok a babának belőle? Melegen vagy hidegen?

2 filtert kaptam a születés után egy csomagban, és ezért nincs doboz amin rajta lenne hogy hogyan készítsem. El?re is köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia! Én kb 2 dl-be szoktam tenni, éppen csak leforrázom a filtert, nem áztatom benne, hogy ne legyen erõs, inkább csak ízesítse a vizet. Utána lehûtöm, langyosra, mert a kislányom hidegen nem issza meg. Naponta olyan 80-120 ml között iszik meg belõle. 4,5 hós kislány anyukája

Szia! Én kb 2 dl-be szoktam tenni, éppen csak leforrázom a filtert, nem áztatom benne, hogy ne legyen erõs, inkább csak ízesítse a vizet. Utána lehûtöm, langyosra, mert a kislányom hidegen nem issza meg. Naponta olyan 80-120 ml között iszik meg belõle. 4, 5 hós kislány anyukája


A kérdező hozzászólása: Légyszi légyszi segitsetek:((
Nekem is olyan pizzatészta receptem van ahol, a langyos vízzel és cukorral el kell keverni az élesztõt. Nem kell keleszteni, de addig hagyhatod állni amíg összekevered a többi hozzávalót. Egy rendes sütõélesztõ 50 grammos, annak a fele 25 gramm. A szárított élesztõ 7 grammos, szerintem fél kiló liszthez beletehetsz egy csomaggal, de rajta van a hátoldalán.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat!!
Egészségedre! Ennyinek nincs semmi káros hatása.
A bor kismértékben gyógyszer! nyugodtan ihatsz, legalább kicsit el is lezulsz estére és nem csak a pé-re koncentrálsz. A tömény szesz az ártalmas. De egy pohár finom bor az nem.

Mennyi dl konkrétan a magzatvíz? Mi a sok és mi a kevés?

Tudom hogy változik, nálam kb. 1 hónapja átlagosnál lényegesen több magzatvitet állapítottak meg most meg teljesen normális mennyiséget.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy attól függ, hogy hány hetes vagy. Most 1- 1,5 liter lehet. Asszem a Felicitás kiskönyvben olvastam ezt az adatot. Nyílván a gyerek már a kezdetektõl a magzatvízben úszkál, de nem mindjárt egy 1,5 literes "medencében". Szóval pontos adattal én sem tudok szolgálni. Majd szól az orvosod, ha ez gáz lenne. Üdv, 37 hetes k.mami

Én úgy tudom, hogy attól függ, hogy hány hetes vagy. Most 1- 1, 5 liter lehet. Asszem a Felicitás kiskönyvben olvastam ezt az adatot. Nyílván a gyerek már a kezdetektõl a magzatvízben úszkál, de nem mindjárt egy 1, 5 literes "medencében". Szóval pontos adattal én sem tudok szolgálni. Majd szól az orvosod, ha ez gáz lenne. Üdv, 37 hetes k.mami
Számold ki, 1 adag leves 2-3 dl
Nem tudom aktuális-e még de ez egy nagyon jó oldal: http://www.kcal.hu/kcal.php

Mennyi kalória van a tejbegrízben? Ha úgy csináltam hogy csak 2 dl tejből, raktam bele édesítőt egy kevés citromlevet és tetejére fahéjat ( közepes állagú inkább híg)?

Azért kérdezem mert a normális tejbegríznek sem találtam sehol a kalória érkékét 1 tányérnak, ha valaki tudja írja meg..aki nem az inkább ne:D

Legjobb válasz: A tej kb 60kcal/dl, az édeítõnek nagyon minimális az energiatartalma, a citromlevet ne számold bele,mert annak is. Mennyi grízt tettél bele? A búzadara 350kcal/10deka. Számolgass:)

A tej kb 60kcal/dl, az édeítõnek nagyon minimális az energiatartalma, a citromlevet ne számold bele, mert annak is. Mennyi grízt tettél bele? A búzadara 350kcal/10deka. Számolgass:)
A kérdező hozzászólása: hát abba egy 3-4 teáskanálnyi de lehet sokat mondok nemtudom :) köszike
250 kcalnál nem lehetett több:) szal olyan 220-250 szerintem.

Mennyibe kerül 2.5 dl tiszta szesz a gyógyszertárban?

Érdekelne...

Legjobb válasz: Én tavaly télen kérdeztem (csokilikõr projekt miatt). Aztán lemondtam a dologról: fél (0,5!) dl 90%-os szeszt akartak adni 590 Ft-ért. Azóta, gondolom, drágább is lett.

Én tavaly télen kérdeztem (csokilikõr projekt miatt). Aztán lemondtam a dologról: fél (0, 5!) dl 90%-os szeszt akartak adni 590 Ft-ért. Azóta, gondolom, drágább is lett.
Nemcsak, hogy méregdrága, de nem is adnak egy személynek 2, 5 dcl-t! Egyetlen patikában sem.
Valóban nem adnak annyit, ezért több patikába is be kell menned. És ha nem ugyanolyat adnak akkor az szívás. Olyan 3500- Ftban biztos benne lesz.
A múlt héten vettem, ugyan "csak" 70%-osat adtak, de abból vehettem 300 g-t. Az kb 3 dl. 2.500 Ft volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Inkább maradok a vodkánál. :)
Kérj 70 v/v% szeszt és mondd hogy fertõtlenítésre kell. Abból talán többet is kiadhatnak
Ez nagyon nem értem. Nem mindegy nekik, hogy mire használom? Ezzel nem lehet szipuzni, a bolti vodka pedig még olcsóbb is. Nem adnak... Az eszem megáll, mintha még mindig a kommunizmusban élnénk.
"...Nem adnak... Az eszem megáll, mintha még mindig a kommunizmusban élnénk." Ha ott élnél kapnál. Egyébként szocializmusnak keresztelték. És nem olyan volt, mint sokan, Te is beállítják. Bár még ott tartanánk!

Hány dl vízben kell feloldani a 75g glükózt a cukorterheléshez? Utána mennyi vizet ihattatok a 120perces vérvételig?

Legjobb válasz: Szia! Salgótarjáni vagyok. Itt 2 dl vízben oldják fel. Azt mondták, hogy legvégsõ esetben, ha hányingerem van, pár korty vizet ihatok! (Ha ugyanis kihányod, meg kell ismételni :( )

Szia! Salgótarjáni vagyok. Itt 2 dl vízben oldják fel. Azt mondták, hogy legvégsõ esetben, ha hányingerem van, pár korty vizet ihatok! (Ha ugyanis kihányod, meg kell ismételni :( )
Nekem adtak egy 2dl-s mûanyag poharat, öntsek bele vizet(vittem egy fél l-s flakonban csapvizet magamnak, elõre szólt a védõnõ, hogy vigyek). Felöntöttem kb félig, abba ment a glükóz, és le kellett húzni minél kevesebb kortyra. Utána azt mondta a nõci üljek be valahova, és igyak minél többet, de legalább legalább fél l vizet a 2 óra alatt.
Kaposvaron kb masfel deci (langyos) vizben oldja az a holgy aki a vervetelt is csinalja. Citromlet es poharat kell vinni. Azonnal meg kell inni ott o elotte. Inni lehet es oda mesz ahova csak akarsz. Szerintem senki sem ott varja ki a 120 percet. Ugyanigy volt 2 eve is.
2 dl víz, és hogy ne hányjam ki azonnal, önthettem bele egy kis citromlevet. Utána semmi vízivás, semmi mozgás. 2 óra múlva megint vérvétel, akkor már lehet inni.
2, 5, max. 3 dl vízben feloldani, max. 15 perc alatt meginni. Egy fél citrom levét bele lehet csavarni. Enni, inni tilos, amíg az összes vérvétel meg nem történt.
Nem tudom hány decis lehetett de jó nagy korsóban kaptam, 3 dl biztos volt, de inkább 4. Enni-inni nem lehet utána, de mehettem ahova akartam csak pontosan érjek vissza a vérvételre (el is mentem postára, bankba...). És nálunk is mindenkinek ezt csinálják, nem a zsemlés verziót!
Ha iszol illetve mozogsz utána, az befolyásolja az inzulintermelést, így téves adatot fogsz kapni 120 perccel utána. (sokkal alacsonyabbat mint valójában)
Nálunk is tilos inni utána, csak a számat öblögethetem ki egy kis vízzel... Mi 2dl-es pohárba tettük a cukrot, a vizet és egy fél citrom facsart levét engedik belerakni, hogy nem legyen olyan borzasztó!
Nálunk a honvéd kórházban cukros terhelést csinálnak, nem tej+zsömlét, mindegy hogy hányadik baba. Án 3 dl vízben oldottam fel a cukrot, de belecsavartam egy fél citrom levét is. SZABAD! nekem a doki és a védõnõ is ajánlotta és az elsõ babánál is így csináltam. Így ihatóbb a lötyi. Viszont inni nem ihattam utána semmit.
2. vagyok Bõ két dl vízben oldják, ill. oldották. Utána lehetett jönni-menni, de enni, inni tilos. Már csak azoknak csinálnak szirupos terhelést, akiknek a zsemle+tej határértékhez közeli vagy akiknek egy korábbi terhessége alatt volt gondja a cukorral. Bp. 18. ker.
én kb 2-3 dl-es pohárban kaptam készen .Utána lehetett inni nem ittam sokat 1 pohárral.De volt ott egy nõ akitõl nem tudták levenni a 120'-t mert nem ivott és sûrû volt a vére.Az asszisztens kiküldte h igyon vizet.Szóval nem tudom szerintem ihatsz utána a többiek is ittak.Viszont mászkálni nem nagyon szabad.
A kérdező hozzászólása: 2.tól kérdezném, hogy nálatok mennyi vízben oldják fel a glükózt?
Nálunk tilos utána vizet inni...
A kérdező hozzászólása: Tehát rögtön a cukros oldat után ihattatok-e még sima vizet, s ha igen, mennyit? Illetve a 120perces vérvételig még mennyi vizet engedtek inni, ha engedtek egyáltalán vmennyit. Azért kérdezem, mert ahogy hallom, mindenhol máshogy csinálják.
Zalaegerszegen nagy pohárba adják, talán 4 dl is megvan. És borítanak bele bõven citromlevet is, majdhogynem finom. Közvetlenül utána még szabad elmenni pisilni, de aztán két órán keresztül inni, pisilni tilos. Elvileg nem javasolják hogy nagyon mászkáljon a kismama (hátha nagyon meglök a cukor, szédülés, ilyesmi lehet), de nekem pl rengeteg dolgom volt, úgyhogy kocsiba vágtam magam és intéztem amit kellett...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!