Találatok a következő kifejezésre: Mennyi családi jár Hogyan (8 db)

Szerintetek kaphatok GYED-et? Mennyit? Meddig jár? Hogy megy utána GYES, családi?

Novembertől dolgozok az új munkahelyemen, 4 órába vagyok bejelentve. Még nem jött össze a baba, de amint összejön, ott kell hagyni a munkahelyemet, mert olyan munka ami árt a babának. Utána kérdeztem, eddig a kismamák elmentek táppénzre. Velem se lesz másképp,de akkor szülésig táppénzen leszek, utána hogy megy ez a dolog?? Valaki világosítson fel!!!! :)

Legjobb válasz: ezek régebbi cikkek de hát ha kicsit segít. http://www.szuloklapja.hu/hivatalos-ugyek/367/tgyas-gyed-gye.. http://www.profession.hu/kalkulatorok/gyes

Van néhány régi és rossz info az eddigi hozzászólásokban, ezért igyekszem korrigálni: TGYÁS-ra és GYED-re akkor vagy jogosult, ha a szülést megelõzõ két évben van 365 nap biztosított napod, a szülés idején is biztosított vagy. Teljesen mindegy, hogy ez hány órás munkaviszony. A TGYÁS és a GYED is a fizetés 70%-a, tgyás-ból csak adóelõleget, míg a gyed-bõl az adóelõlegen kívül 10 % nyugdíjjárulékot is vonnak. Így lehet, hogy jobban jársz a GYES-sel. A férjed a terhességed 91. napjától igényelheti a családi adókedvezményt, ami 10.000.-Ft/hó. De fontos, hogy házastárs legyen, mert a baba születése elõtt csak ebben az esetben igényleheti az adókedvezményt.
Hát hogy rád mi vonatkozik nem tudom, mert mint ha lenne olyan szabály, hogy csak bejelentett legalább 1 év munkaviszony szükséges a gyed-hez. De lehet az elmúlt 2 évben kell 180 nap bejelentett munkaviszony, ennek nézz utána mindenképpen, mert a 4 órásra talán nem vonatkozik csak a 6 és 8 órásra. A Gyed: a fizetésed 60% általában, TGYÁS: 70% a fizetésednek A TGYS-t a szülés elõtt legkorábban 28 nappal veheted igénybe és kb. 3 hónapig jár. A GYES fix összeg kb. 25.000 Ft és erre rá jön a kedvezményes adózás ami 10.000 ft fixen. A kedvezményes adózást a magzat 91 napos korától veheted igénybe. Remélem nem írtam nagy butaságokat, és nem vezetlek félre.
mennyi a bejelentett 4 órás béred?Mert, ha nagyon alacsony, akkor jobban jársz a gyessel.
8-as vagyok 11-es rosszul tudod: magzat után csak az anya illetve házastársa érvényesítheti a családi kedvezményt. Ha megszületik, utána az apa is, akkor nem kell házastársaknak lenniük.
Nem számít hány órában vagy bejelentve, a gyedet a bruttó átlagbéredbõl számolják vagy a szerzõdés szerinti béredbõl, illetve a tényleges, bejelentett béredbõl. Ha tudnak átlagbért számolni, mert megvan a 180 bérezett nap, akkor átlagbért néznek. Ebbe beleszámít a túlóra, pótlékok, prémium, ehhez hasonlók. Ezek ugye emelik a bruttó átlagbér összegét, így lehet a legjobban járni. Ha nincs 180 bérezett nap, mert a tárgyévben több mint 180 napot voltál táppénzen például, akkor nézik a szerzõdés szerinti bért vagy bejelentett bért, de ebbe a túlóra, pótlék már nem számít bele! Az nincs megszabva, hány órában kell dolgozni a tgyáshoz és gyedhez, illetve nem kevesebb a gyed, mert te 4 órában dolgozol 8 helyett. Neked is ugyanúgy 70% a tgyás és gyed.
A kérdező hozzászólása: Semmit nem jelent az h 4 órásban vagyok?Nem lesz kevesebb a GYED?
6-os rengeteg hülyeséget írt! Ha megvan a 365 biztosított napod, szülést megelõzõ 2 évben, akkor jár tgyás és gyed. Viszont az igényléskor is kell fennálló munkaviszony. A 365 biztosított napban lehet megszakítás, 30 napnál több is, a 30 napnál több megszakítás a gyed összegénél fontos, a jogosultságba nem számít bele. A tgyás a bruttó átlagbér 70%-a, illetve a gyed is. Általában a szülést megelõzõ évet nézik, ha van az adott évben 180 bérezett nap. Ha nincs az igénylést megelõzõen 180 bérezett nap, akkor a szerzõdés szerinti bér az alap, illetve amivel be vagy jelentve. Ilyenkor nem tudnak átlagbért számolni. Ha tehát 2014-ben szülsz, tavasszal, akkor a tgyás-t és a gyedet is a 2013-as bruttó átlagbéredbõl számolják, gondolom idén meglesz a fél év bérezett nap. A táppénz már nem számít bérezett napnak, de a biztosítási idõbe beleszámít. A tgyás 168 napig jár, vagyis kb. 5 és fél hónap. A gyed, ha 365 napod van, akkor a gyerek másfél éves koráig jár. Ahhoz, hogy a gyerek 2 éves koráig gyedet kapj, 562 biztosított idõ kell. Az nem számít, mennyi órába vagy bejelentve!
8/9- es A családi kedvezményhez abszolúlt nem fontos hogy házasok legyenek, mi sem vagyunk azok, még is meg jár alanyi jogon az adókedvezmény a páromnak.
Mindig az elõzõ évet nézik, tehát 2013 lesz neked az irányadó. És ha nem volt a munkahelyek között 30nap megszakítás, akkor nem baj, ha nem egy munkahelyed volt... De a pénzed még mindig annyi lesz, amennyit már a 5. válaszadóként leírtam.
A kérdező hozzászólása: 21:51! Nekem megvan úgymond a 2 év alatt a 365 munkaviszony(bejelentett), de nem egy munkahelyen folyamatosan... Az nem baj ugye? Ha 2014 tavasz környékén szülök, akk a 2012-13az évet nézik?
Ebbõl számolva talán egy-két ezerrel több lesz a gyeded, mint a gyes...26-28ezer forint. édes kevés sajnos, szinte a baba havi kiadásait épphogy fedezi. Nem lehet, hogy egy kis ideig 8órás munkaidõben legyél te is?
A kérdező hozzászólása: átlagban 35 körül kapok utalva a 4 óra bejelentettre... viszont 8-12órákat dolgozok, a többit kpban.. Így akk mire számítsak? Elv aki 8ba volt bejelentve 55 körül kapott gyedet... Én?
Ez nettó? Akkor olyan 40-45körül kapsz kézhez? Talán jobban jársz a gyeddel, de kéne tudni, hogy pontosan mennyi a béred.
A kérdező hozzászólása: Kõ keményen 564ft-os órabérem van... :(
11-es, valóban nem kell házasnak lenni a családi adókedvezménynek, hanem alanyi jogon jár mindkettõtöknek, viszont ha nem vagytok házasok, akkor apa nem kérheti a terhességed alatt hivatalosan, csak amikor megszületett a pici, visszamenõlegesen. Tehát így is jár, csak nem mindegy mikor kapod meg. Jól írta a 8-as.

Mennyi családi pótlék jár? Hogyan számolják? Három gyermekem van. Első 22 éves, egyetemet kezd szeptemberben. Második 20 éves, esti tagozaton-középiskola- tanul tovább. Harmadik 17 éves.

Esti tagozatra való beíratkozáskor azt mondták, hogy CSP -re jogosult gyermekem 25 éves koráig. Nem teljesen esti oktatás, inkább délutáni -14-20 óráig, hetente 3 nap.

Legjobb válasz: Az egyetemistára biztos nem kapsz, de beleszámít, s így nagyobb összeget kapsz. Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt. http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/csaladi_potlek_ha..

Az egyetemistára biztos nem kapsz, de beleszámít, s így nagyobb összeget kapsz. Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt. http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/csaladi_potlek_ha..
Csak a nappalira járóra kapsz. A legnagyobb nappalira fog járni?

Családi adókedvezmény, hogy járnak a minimálbéresek? Mennyi marad az emberek zsebében? Hogyan működik?

Láttam egy táblázatot, hogy hogyan fognak alakulni a jövedelmek 2014-től, a kiegészítésnek köszönhetően. Egy minimálbéres 2 gyermeket nevelő 2014-től havi 4 rugót kap kb. Most akkor ez a 4 ezer forint összesen jár, vagy ez még pluszban jön hozzá ahhoz, amit eddig megkaptak a családok? És mennyi járt eddig? A kérdés: (Minimálbér) 2014-től, mennyit kap: (Összesen, és nem a kiegészített rendszernek köszönhetően, tehát mennyivel lesz több, ha most valaki igényelné?) Egykeresős 1 gyermekes? Egykeresős 2 gyermekes? Egykeresős 3 gyermekes? Két keresős 2 gyermekes? Kétkeresős 3 gyermekes?

Legjobb válasz: Jelenleg havi 10 ezer Ft, ha minimálbért keres. Egy gyerekre egy keresõ kap 10 ezret kettõre pár ezer Ft-tal több mert nincs elég adó alapja, hogy igényelni tudja. Egy keresõ 3 gyerekre szintén ugyan az. Két keresõ két gyerekre 10-10 ezer ft, 3-.ra plusz pár ezer szintén az adóalap miatt.

Jelenleg havi 10 ezer Ft, ha minimálbért keres. Egy gyerekre egy keresõ kap 10 ezret kettõre pár ezer Ft-tal több mert nincs elég adó alapja, hogy igényelni tudja. Egy keresõ 3 gyerekre szintén ugyan az. Két keresõ két gyerekre 10-10 ezer ft, 3-.ra plusz pár ezer szintén az adóalap miatt.


Valaki megtudná nekem irni hogy hol tudom megnézni a családi nevelési összegét hogy mennyi és hogy még mi jár ha nincs munkaviszonyom?

Legjobb válasz: Szia! Itt nézz szét: http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-jaro.html Nekem sincs munkaviszonyom, így sajnos csak családi pótlékot (12200Ft) és GYES-t kapok (25795Ft) + szülés után jár az egyszeri anyasági támogatás, ez 64125Ft volt. 4 hónapos kislány anyukája

Szia! Itt nézz szét: http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-jaro.html Nekem sincs munkaviszonyom, így sajnos csak családi pótlékot (12200Ft) és GYES-t kapok (25795Ft) + szülés után jár az egyszeri anyasági támogatás, ez 64125Ft volt. 4 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: gyermekágyi segély nem jár és a nevelési ?
Szia! Én írtam Neked tegnap. Én csak ezeket kapom, amiket felsoroltam. Ezt találtam: A terhességi-gyermekágyi segély (tgyás) annak a nõnek jár, aki a gyermeke születését megelõzõ két esztendõben legalább 180 napon keresztül az egészségbiztosítás szempontjából biztosítottnak minõsült, és 1. a biztosítás idõtartama alatt (például a munkaviszony fennállása alatt), vagy 2. a biztosítás megszûnését követõ negyvenkét napon belül, vagy 3. a biztosítás megszûnését követõ negyvenkét napon túl, de még a táppénz, illetve a baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt, vagy a folyósítás megszûnését követõ huszonnyolc napon belül szül. Ki jogosult a gyetre? A gyermeknevelési támogatást az a szülõ, nevelõszülõ illetve gyám veheti igénybe, aki saját háztartásában egyidejûleg legalább három kiskorú gyermeket nevel. A támogatás a legkisebb gyermek három éves korától a nyolcadik életéve betöltéséig vehetõ igénybe. Így ezekre munkaviszony nélkül és 1 babával nem vagyok jogosult. :o(

A kislányom 6 éves most derült ki hogy mind a 2 szemével baj van. A jobb szeme +2, 5 a bal +3, 5. Ezek az értékek mennyire rosszak? Azt mondják hogy ezekre az értékekre jár az emelt családi pótlék erről esetleg valakinek valami info?

Legjobb válasz: gondolom orvos állapította meg, miért nem kérdezted meg? amúgy sajna választ nem tudok adni de lehet ezt elnövik nem? gyerekeknél nem tudom ugyanazok az értékek vannak mint a felnõttnél. a családira ezt a választ találtam egy kérdés alatt, bemásolom: Tisztelt kérdezõ! Az emelt családi pótlék megítélésénél önmagában a szemüveg dioptria értéke nem befolyásoló, hanem a korrekcióval, szemüveggel elért látásélesség a döntõ. Például ha valaki akár +10,0 D-s szemüveggel is, de végig olvassa a táblát, 100% a látása épnek tekinthetõ a szeme ebbõl a szempontból. Van ugyanakkor olyan páciens, akinek mindössze -0,5D-s szemüvegre van szüksége, de egyéb okok miatt nem látja a legfelsõ számot sem, 10 % alatti a vízusa.

gondolom orvos állapította meg, miért nem kérdezted meg? amúgy sajna választ nem tudok adni de lehet ezt elnövik nem? gyerekeknél nem tudom ugyanazok az értékek vannak mint a felnõttnél. a családira ezt a választ találtam egy kérdés alatt, bemásolom: Tisztelt kérdezõ! Az emelt családi pótlék megítélésénél önmagában a szemüveg dioptria értéke nem befolyásoló, hanem a korrekcióval, szemüveggel elért látásélesség a döntõ. Például ha valaki akár +10, 0 D-s szemüveggel is, de végig olvassa a táblát, 100% a látása épnek tekinthetõ a szeme ebbõl a szempontból. Van ugyanakkor olyan páciens, akinek mindössze -0, 5D-s szemüvegre van szüksége, de egyéb okok miatt nem látja a legfelsõ számot sem, 10 % alatti a vízusa.
A kérdező hozzászólása: A doktornõ akinél voltunk az nem volt valami készsége. Azt mondta hogy 1 hónap múlva menjünk vissza és majd akkor megbeszéljük a dolgokat mert csuszásba volt az idõpontokkal és már behívta a másik beteget is és elkezdte vizsgálni.:(De a gyereknek kell szemüveg. Hétfõn kérek idõpontot privátilag szemorvoshoz hogy többet meg tudjunk, mert szeretnénk meg tudni hogy igazából mennyire rossz a gyerek szeme mert nekem az értékek nem igazán mondanak semmit:(
nem tudom h meg esedekes e kerdes de anyuka/apuka ne tessek aggodni +os szemuveget kitudjak noni a kicsik :) ) sokkal jobban rugalmas a szemuk mint nekunk :)

Mennyi ideig kapható a családi pótlék? Felvettek az egyetemre és anyu nem tudja, de engem meg érdekel. Meg az is, hogy ha anya meg a nevelőapám összeházasodnak akkor is jár a pótlék?

Ha nem, akkor én igényelhetem magamnak, ha nem édesanyámmal élek és nincs jövedelmem? Vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Nem, egyetemistának nem jár. Már rég el kellett volna intézni, hogy ne kapjátok, mert kamatostól kell visszafizetni.

Nem, egyetemistának nem jár. Már rég el kellett volna intézni, hogy ne kapjátok, mert kamatostól kell visszafizetni.
A 2-es jó linket adott, csak nem jól értelmezi. Egyetemistának nem jár. Már a nyári szünetre sem járt, ha mégis, vissza kell sajnos fizetni. Közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermekre tekintettel annak a tanévnek az utolsó napjáig jár, amelyben a gyermek a 20. életévét, sajátos nevelési igényû gyermek esetén a 23. életévét betölti. Közoktatási intézmény: óvoda, általános iskola, szakmunkásképzõ iskola, szakiskola, gimnázium, szakközépiskola, alapfokú mûvészetoktatási intézmény, gyógypedagógiai-, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmény, diákotthon és kollégium.
A kérdező hozzászólása: Nyáron nem kaptunk semmit és most fejeztem be a sulit is. Csak anyu úgy tudta, hogy 25 éves korig jár vagy valami ilyesmi és hogy újra kell igényelni ha fel vettek valahova. De ezek szerint nem. Köszönöm szépen a válaszokat.
Nem az baromi régen 7-10. éve volt, hogy 25 éves korig járt de akkor is csak akkor ha középiskolába jártál. Egyetemistaként nem jár családi majd a suliba igényelhetsz szociálit meg burshat.

A családi adókedvezménynél mennyi az a minimális bruttó összeg, hogy igénybe tudjam venni a két gyerek után járó 20 ezer ft adókedvezményt?

Az adókedvezményt csak a jöv? évi adóbevalláskor lehet érvényesíteni vagy havonta?

Legjobb válasz: Havonta érvényesitheted, ha akarod, vagy egy év múlva kapsz egy nagyobb öszeget, te döntöd el. Nyilatkozni kell, elvileg a céged adja hozzá a papirt, de te is beadhatod magadtól, aztán az a biztos. Két gyerek után 125.000 Ft-os bruttóból tudod teljesen kihasználni a kedvezményt. 2 pld-ban kitöltöd ezt és leadod: http://www.anyabarat.hu/wp-content/uploads/2011/01/adoeloleg..

Havonta érvényesitheted, ha akarod, vagy egy év múlva kapsz egy nagyobb öszeget, te döntöd el. Nyilatkozni kell, elvileg a céged adja hozzá a papirt, de te is beadhatod magadtól, aztán az a biztos. Két gyerek után 125.000 Ft-os bruttóból tudod teljesen kihasználni a kedvezményt. 2 pld-ban kitöltöd ezt és leadod: http://www.anyabarat.hu/wp-content/uploads/2011/01/adoeloleg..
utolsó vagyok, bocs... nem tanárként, hanem GYED-bõl nem jön ki.
Itt is leirom, a 158.000 Ft-os bruttó sem adózik 2 gyerek után (vagyis pontosan 6 Ft az adó). Az origo elkalkulálta.
Most kell a munkáltatónál nyilatkoznod, hogy kéred havonta a gyerek kedvezményt, vagy egyben év végén.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
Igen a 125ezer bruttó 16%-a valóban épp 20ezer Forint, DE ha az adójóváírást is figyelembe vesszük 158ezer Forintig nem adózol 2 gyerek után. Itt kiszámolhatod: http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=berkalkulator_2011&e..
De a béredet meg szuperbruttósitják és abból vonják az adót... Szóval...
Nekem a munkahelyemen azt mondták, hogy nem azt kell nézni, mennyi az adóm effektíve, amennyit befizetek, hanem mennyi az adóalapom... tanárként pl. nincs meg a 2x62500 Ft...
Nagyjából 109 ezer forintos bruttó bérre van szükség ahhoz, hogy egy, 154 ezer forintra, hogy kettõ és 487 ezer forintos bruttó jövedelemre ahhoz, hogy három gyerek esetében maradéktalanul fel lehessen használni a családi adózással járó kedvezményeket – számolta kis az origo.hu.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!