Találatok a következő kifejezésre: Mennyi családi jár (37 db)

Mennyi ideig jár koraszülöttség miatt az emelt családi?

Egyébként, hála Istennek, egészséges.

Legjobb válasz: Nem a koraszülöttségre jár,hanem azért mert 1500gr alatt született.Nekem ikreim vannak,koraszülöttek voltak,de csak az egyikre járt az emelt családi,mert a másik 1610gr-al született.Amúgy 3 évig jár.

Nem a koraszülöttségre jár, hanem azért mert 1500gr alatt született.Nekem ikreim vannak, koraszülöttek voltak, de csak az egyikre járt az emelt családi, mert a másik 1610gr-al született.Amúgy 3 évig jár.
A kérdező hozzászólása: Igen, természetesen tudom csak nem akartam olyan hosszan kiírni a kérdést. De aki érintett az így is érti, mint ahogy te is. :) Köszi a választ.
Így van, 3 éves koráig.

Visszamegyek dolgozni Gyes alatt 6. órában. Mennyit fognak levonni a fizetésemből? Mennyi családi adókedvezmény jár 1-gyerek után?

Hány %-ot fognak levonni?Vagy hogy m?ködik ez?

Legjobb válasz: Bruttó bér 34,5 %-át fogják levonni. Ha Te kéred a családi kedvezményt 1 gyermek után, akkor a megkapott nettóhoz adjál hozzá 10 ezer forintot, és annyi lesz a "családi kedvezményes" nettód. Egyébként 1 gyermek után 62.500 Ft ADÓALAPOT! csökkentõ kedvezmény a családi kedvezmény. Ez adó összegre átszámítva 10 ezer forint. Ennyivel kevesebb adót vonnak le havonta a bérbõl, tehát ennyi plusszot jelent az adózónak.

Bruttó bér 34, 5 %-át fogják levonni. Ha Te kéred a családi kedvezményt 1 gyermek után, akkor a megkapott nettóhoz adjál hozzá 10 ezer forintot, és annyi lesz a "családi kedvezményes" nettód. Egyébként 1 gyermek után 62.500 Ft ADÓALAPOT! csökkentõ kedvezmény a családi kedvezmény. Ez adó összegre átszámítva 10 ezer forint. Ennyivel kevesebb adót vonnak le havonta a bérbõl, tehát ennyi plusszot jelent az adózónak.

A minimálbér után mennyi táppénz jár, illetve egy gyermek után mennyi a családi pótlék összege?

Legjobb válasz: Szia én ugy tudom, igaz még nics gyermekem, hogy 1 gyermek után 12200forint a családi püték.De a a gyermek tartósan beteg esetleg mozgdkorlátozzott vagy egyébb més ogyatékossága van akkor emelt családi pótlékban részesül,melynek értzéke ghyermrkrnként25857 forint.

Szia én ugy tudom, igaz még nics gyermekem, hogy 1 gyermek után 12200forint a családi püték.De a a gyermek tartósan beteg esetleg mozgdkorlátozzott vagy egyébb més ogyatékossága van akkor emelt családi pótlékban részesül, melynek értzéke ghyermrkrnként25857 forint.
A táppénz a nettó jövedelem 65-70%-a.Attól függ hány évet dolgoztál.Az elsõ 15 napot a munkáltató fizeti.
hm... elismerem, elnéztem a témát kicsit. nem számolgattam utána. Mondjuk a jobban keresõk pampoghatnak ezek után, bár más téma, hogy hallgass a nevük az adókedvezmény miatt. viszont azt olvasom, hogy a táppénz így azoknak lesz rosszabb akik bruttó 260e felett keresnek, az egykulcsos adó pedig bruttó 300e felettieknek jött jól. Tehát lesz egy réteg aki csak rosszabbul jár. Igaz annyira nem hullatok könnyet a nettó 160e Ft-ot keresõkért sem (nem azért mert csóró szarul keresõ lennék, vagy lettem volna) noh mind1, ettõl még áll az állításom, hogy kocsog módon ellentétesen intézkednek mint ahogy ígérik, de bevallom, ebben a témában nem volt teljesen igazam.
fenébe. nem ide akartam írni, a második alkalom 2 év alatt, hogy ennyire félrepostolok egy kommentet. elnézést.

3 gyerek után mennyi családi potlék jár, és milyen egyébb kedvezményeket lehet igénybevenni? Nagyon sokba kerül 3 gyerek, a kettöhöz képest mennyiböl lehet kijönni havonta? 3gyerk után othon lehet maradni"hivatásos anyának, mennyi pénzt kapok arra?

Legjobb válasz: Te most nagy boldog családot szeretnél, vagy nem szeretnél többé dolgozni? 3 gyerek többe kerül,mint amennyi családi pótlékot kapnál utánuk. otthon is lehet 3-mal maradni hivatásos anyának, azthiszem alegkisebb 6 éves koráig, de ezt nem tudom pontosan , és nem is olyan sok pénzt fizetnek.. Nem értelek igazán mit szeretnél. Arra gondolj, hogy azt a 3 gyereket fel is kell nevelni és biztos nem szeretnéd hogy 40évesen is egy lakásban lakjatok mindannyian, mert nehéz 3 gyereknek segíteni a lakáshozjutásban.

Te most nagy boldog családot szeretnél, vagy nem szeretnél többé dolgozni? 3 gyerek többe kerül, mint amennyi családi pótlékot kapnál utánuk. otthon is lehet 3-mal maradni hivatásos anyának, azthiszem alegkisebb 6 éves koráig, de ezt nem tudom pontosan , és nem is olyan sok pénzt fizetnek.. Nem értelek igazán mit szeretnél. Arra gondolj, hogy azt a 3 gyereket fel is kell nevelni és biztos nem szeretnéd hogy 40évesen is egy lakásban lakjatok mindannyian, mert nehéz 3 gyereknek segíteni a lakáshozjutásban.
Azt, hogy otthon maradj "hivatásos anyának" azt nagyon nem ajánlom. Kapsz 23 ezer forintot, aztán jónapot. Meg a csaldikat. A legkisebb gyerek 6 éves koráig. De ennek semmi értelme, hiszen három éves koráig úgyis ennyit kapsz minimum (gyes), utána meg úgyis mehet oviba, ahol szerintem egy ekkora gyereknek nagyon jó, sõt, szükséges. És akkor meg már el is lehet menni dolgozni, ahol azért 23 ezernél többet keresel. Ha a GYET-et veszed igénybe, akkor a hat év alattiak csak napi négy órát tölthetnek intézményben. Szóval az meg mire jó?
Szia! 2008-ban három gyerek után fejenként 17000ft-ot kapsz családi pótlékként. Oktatási intézményekben 50 % kedvezményt kapsz az étkezésekbõl. A harmadik babával ugyanúgy kaphatsz tgyást, gyedet, majd gyest a harmadik évben. Utána a legkisebb gyermek 8 éves koráig kapsz gyet-t, ami a gyessel megegyezik, 2008-ban 28500 ft. Amikor a harmadik babával vagy állapotos, akkor a terhesség 91. napjától 4000Ft adókedvezményre vagy jogosult. 3 gyermek után járó pótszabadság a párodnak-mivel te otthon-vagy összesen 7 nap. Hát hirtelen ennyit sikerült találnom. Egy 27 hetes kismami, aki a harmadik gyermekét várja. A legjobbakat!

Mennyi családi adókedvezmény jár 3 gyerek után? A férjem veszi igénybe most a két gyerekre, de szeretnénk 3. babát.120 ezer a fizetése.

Legjobb válasz: Annyi adókedvezmény jár, amennyi az adója, de maximum 99 eFt 3 gyerek esetén. Meg tudja nézni a bérpapírján mennyi adót vonnak tõle, de szerintem br. 120 eFt esetén még a 2 gyerekre igénybe vehetõ 20 eFt-ot sem tudjátok igénybe venni. Tehát ha neked nincs adód és nem tudjátok megosztani, akkor semmivel nem marad több, mint eddig.

Annyi adókedvezmény jár, amennyi az adója, de maximum 99 eFt 3 gyerek esetén. Meg tudja nézni a bérpapírján mennyi adót vonnak tõle, de szerintem br. 120 eFt esetén még a 2 gyerekre igénybe vehetõ 20 eFt-ot sem tudjátok igénybe venni. Tehát ha neked nincs adód és nem tudjátok megosztani, akkor semmivel nem marad több, mint eddig.
Ahhoz, hogy a teljes összeget vissza tudjátok igényelni, 618.750 Ft bruttó bérnek kell lennie. Ilyenkor 99.000 Ft a nettó családi adókedvezmény.
Neked van kereseted? Mert meg kellene osztani mert nincs akkora adóalapja, hogy igényelni tudja.
Te biztosított vagy? Csak mert a férjed fizetésébõl(ha ez nettó), kb 28-30 ezer forint az adó, így csak annyit tud igénybe venni, pedig a max. az 99ezer forint! Ha biztosított vagy, akkor a harmadikra te vedd igénybe, az is kicsit több, ha nem, akkor sajnos csak a férjed 30ezre jár...
A kérdező hozzászólása: Most tgyáson vagyok itthon.95 ezer az alapbérem.Mennyi jövededelemnek kell lennie?
Akkor kettõre igényelje meg a párod, egyre pedig te. Az is valami :)
A 120 bruttó vagy nettó. A teljeset tuti nem tudjátok igénybe venni a tgyásra te is kaphatsz valamennyit, meg a fizuja után a párod is, de a teljeset még megközelítõleg sem ilyen alacsony bér mellett.
Ha bruttó 120e a fizetése, akkor az szja, az 19-20e Ft közötti. Ennél többet nem tud igényelni. Ha nettó 120.000 Ft., akkor picivel talán kevesebbet :(
Utolsó.... nem! Ha nettó, akkor többet, nem kevesebbet!!!

Mennyi családi adókedvezmény jár nekünk?

A kérdésem az lenne, hogy amennyiben a háztartásunkban 3 kiskorú gyermek él, amib?l csak egy közös a férjemmel, kett? pedig az el?z? házasságomból van, akkor hogyan számolják a családi adókedvezményt? Más lesz az összege, mintha mindegyikük közös lenne? Most tervezzük a közös babát, és számolgatok, hogy hogyan változnak a bevételeink, ha a keresetem kiesik. Kérem, olyanok válaszoljanak, akik bérszámfejtésben, könyvelésben jártasak! Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem vagyok szakember, de szerintem azé az adókedvezmény, aki neveli a gyereket. Arra tippelek, hogy úgy tudjátok igénybe venni a gyerekek után járó adókedvezményt, mint ha mind a 3 gyerek közös lenne. 3 gyerekre egyébként igen nagy adókedvezmény jár, csak magas fizetéssel lehet teljesen kihasználni.

Nem vagyok szakember, de szerintem azé az adókedvezmény, aki neveli a gyereket. Arra tippelek, hogy úgy tudjátok igénybe venni a gyerekek után járó adókedvezményt, mint ha mind a 3 gyerek közös lenne. 3 gyerekre egyébként igen nagy adókedvezmény jár, csak magas fizetéssel lehet teljesen kihasználni.
A kérdező hozzászólása: Elnézést, véletlenül rossz kategóriába írtam a kérdést!

Tavalyi évben gyeden voltam, idén februártól tgyáson leszek.2 gyerek után mennyi családi adókedvezményre számíthatok? Mikor járok jobban? Havonta kérjem vagy jövőre egy összegben?

Legjobb válasz: Már most jogosult vagy a két gyerek utáni családi adókedvezményre, ami havi 20.000 Ft a befizetendõ adódból. Ha van annyi adód... Ha nincs, és van férjed, gyerekek apja, aki ott lakik veletek, akkor õ is igénybe veheti. A TGYÁS-odból lehet, hogy igénybe tudod venni teljesen, de a GYED-bõl már biztosan nem. Egyértelmûen havonta érdemes kérni, hiszen ha nem teszed, akkor is csak ugyanannyit kapsz, csak egy évig az állam használja helyetted. Ha kéred és jó lenne egyben a pénz, akkor azt a havi 20-at tedd félre kamatoztatni, mintha meg se kaptad volna, akkor is kamatot kapsz utána egy évig. Te és nem az állam.

Már most jogosult vagy a két gyerek utáni családi adókedvezményre, ami havi 20.000 Ft a befizetendõ adódból. Ha van annyi adód... Ha nincs, és van férjed, gyerekek apja, aki ott lakik veletek, akkor õ is igénybe veheti. A TGYÁS-odból lehet, hogy igénybe tudod venni teljesen, de a GYED-bõl már biztosan nem. Egyértelmûen havonta érdemes kérni, hiszen ha nem teszed, akkor is csak ugyanannyit kapsz, csak egy évig az állam használja helyetted. Ha kéred és jó lenne egyben a pénz, akkor azt a havi 20-at tedd félre kamatoztatni, mintha meg se kaptad volna, akkor is kamatot kapsz utána egy évig. Te és nem az állam.
Akkor 100.000 a bruttó béred és a havi 8.220 Ft adót fizetsz, amit családi adókedvezménnyel nem kéne.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az információt.

Mennyi családi pótlék jár? Hogyan számolják? Három gyermekem van. Első 22 éves, egyetemet kezd szeptemberben. Második 20 éves, esti tagozaton-középiskola- tanul tovább. Harmadik 17 éves.

Esti tagozatra való beíratkozáskor azt mondták, hogy CSP -re jogosult gyermekem 25 éves koráig. Nem teljesen esti oktatás, inkább délutáni -14-20 óráig, hetente 3 nap.

Legjobb válasz: Az egyetemistára biztos nem kapsz, de beleszámít, s így nagyobb összeget kapsz. Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt. http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/csaladi_potlek_ha..

Az egyetemistára biztos nem kapsz, de beleszámít, s így nagyobb összeget kapsz. Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt. http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/csaladi_potlek_ha..
Csak a nappalira járóra kapsz. A legnagyobb nappalira fog járni?

Ausztriában mennyi családi pótlék jár 2 gyerek után. És egy egészséges és egy tartósan beteg után?

A párom kint dolgozik és úgy tudom megigényelhetjük a családi pótlék különbözetét. Érdekelne az összeg, de nem tudom hol kell utánanézni!

Legjobb válasz: Ausztriában a csp kor függõ. Minél nagyobb a gyerek, annál több pénz jár. Részletesen meg tudod nézni a www.igr.hu oldalon.

Ausztriában a csp kor függõ. Minél nagyobb a gyerek, annál több pénz jár. Részletesen meg tudod nézni a http://www.igr.hu oldalon.
Nekem 2 gyerekem van a csaladipotlek 715 euro ket havonta.5-7 evesek.minnel nagyobb egy gyerek annal nagyobb osszegre vagy jogosult

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!