Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ch a (34 db)

Ha whey prot iszok ch. Nelkul az nagy baj? !? Mennyire csokken a hatasa? !

Legjobb válasz: edzés után igen baj, máskor pedig szilárd kaja ch forrás kell.

edzés után igen baj, máskor pedig szilárd kaja ch forrás kell.
A "hatása" ugyanaz lesz ch nélkül is, csak a szénhidrát elõnyei vesznek el, a fehérje attól még beépül, de edzés után a glikogénraktárak visszatöltése fontos, a szõlõcukor meg filléres dolog.
A kérdező hozzászólása: Es mennyit celszeru egy adag whey melle tenni???
Így a fehérje egy része fogja feltölteni a glikogén raktárakat. Igen kedves hitetlenkedõk (aki majd nem hiszi) a fehérje is visszatölti a raktárakat, csak így drágább a dolog és egy része erre megy rá.

Mennyi legyen a ch és fehérje ilyen esetben?

Barátnőmnek szeretnék étrendet csinálni,csak laza átmozgató edzéseket csinál,semmi komolyat vagy megerőltetőt. Mennyi legyen a ch nála és a fehérje?

Legjobb válasz: Szerintem 2g/testömeg kg a fehérje és 3g/testtömeg kg körül a ch.

Szerintem 2g/testömeg kg a fehérje és 3g/testtömeg kg körül a ch.
még annyi se kell, de még egy komoly étrend se
A kérdező hozzászólása: köszi, csak kb egészségesen akar kajálni.
Akkor csak annyi az irányelv, hogy hanyagolja a feldolgozott alapanyagokból készült ételeket, a cukrokat, mindenféle fis-fos itókát, és mellette törekedjen arra, hogy a lehetõségeihez képest minél többször egyen húst. Zab/rizs, kenyerekbõl - ha nagyon nem tud meglenni nélküle - akkor teljes kiõrlésû lisztbõl készültet, tésztáknál szintén. Húsokból is inkább a szárnyasokat vagy a marha kevésbé zsíros részeit részesítse elõnyben.

A köszméte levesben mennyi ch van és kcal mennyi? De fogyozos e? Aki tud az a kérdésre válaszoljaon. :D

Legjobb válasz: Attól függ, hogy hogyan készíted. A legtöbb gyümölcsleves kb ugyanannyi, nem a gyümölcs az, amit figyelembe kell venni, hanem hogy mivel (liszt, keményítö, puddingpor) és mennyivel van besürítve, tejszínböl van-e benne és mennyi, illetve mennyi cukrot használtak hozzá.

Attól függ, hogy hogyan készíted. A legtöbb gyümölcsleves kb ugyanannyi, nem a gyümölcs az, amit figyelembe kell venni, hanem hogy mivel (liszt, keményítö, puddingpor) és mennyivel van besürítve, tejszínböl van-e benne és mennyi, illetve mennyi cukrot használtak hozzá.
Hmm köszméte. Szép próbálkozás, vicces volt!
TÁPI: Azzal meg mi a bajod, hogy köszmételevest akar a kérdezö enni? Vagy nem ismered ezt a szót?


Kb mennyibe kerül a chaomilla vulgaris ch? Mennyi ideig elég?

Milyet vegyek,ch 15 vagy 30 azt hiszem a másik..Petikában meg tudom venni?

Legjobb válasz: Csak homeopátiás készítményeket árusító gyógyszertárban. Ára: 1430 ft, az ünnepek alatt ügyeleti díjat kell fizetni.

Csak homeopátiás készítményeket árusító gyógyszertárban. Ára: 1430 ft, az ünnepek alatt ügyeleti díjat kell fizetni.
400-600 ft között van. A CH15-ös elég. Kb egy hónapig jó. Holnap a szombaton nyitva tartó nagyobb patikákban biztosan van.
Én 535 Ft-ért veszem a chamomilla ch15-öt a patikában (szinte mindegyikben van itt) Hogy meddig elég az attól függ mennyit szedsz, vagy szed a babó.

Mennyi ch-t tud a szervezet elraktározni az izmokban?

Ami még nem zsírba megy hanem glikogén raktárakba.

Legjobb válasz: Az izom semennyit nem raktároz el.

Az izom semennyit nem raktároz el.
Ez pedig igy van minden ch feltolti a glikogén-t.
Mire megemesztodik barmilyen ch forras es a veraramba jut glukoz lesz mindbõl és azt pedig aktiv embereknél megy szépen az izom/máj glikogénraktáraiba.
A kérdező hozzászólása: Utolsó akkor szerinted kristálycukorral is újra lehet tölteni eddzés után.
/Direkt ki is emeltem hogy nincs szukseg ENERGIAHOZ./ igen de annak a mondatnak meg semmi értelme nem volt. kit érdekel hogy energiához nem szükséges mert ch ból van elég? ettõl függetlenül még a zsírt be kell vinni. gondolkozz már mielõtt írsz.
Azt azert irtam hogy leirjam a kerdezonek hogy barmennyit el tud raktarozni ch-bol. A szervezet a zsirokat raktarozza el feleslegkent mert nem nyersz energiat beloluk. Nem a ch-t. Egy szoval se allitottam hogy a szervezetnek nincs szuksege zsirokra a jo mukodeshez. Kerdezo: igen ujra lehet
/Azt azert irtam hogy leirjam a kerdezonek hogy barmennyit el tud raktarozni ch-bol. A szervezet a zsirokat raktarozza el feleslegkent mert nem nyersz energiat beloluk. Nem a ch-t./ tudod te egyáltalán hogy mit írsz le vagy csak be gépelsz valamit? össze vissza irkálsz. egyik mondatoddal cáfolod a másik mondatodat. na jól van vitatkozzon veled az aki unatkozik, nekem ennyi elég volt belõled.
ja és kérdezõ a kristálycukorral nem lehet vissza tölteni mert a kristálykor fele fruktóz ami nem tölti a glikogénraktárakat csak a májat, ha az megtelt akkor pedig feleslegbe lerakódik.
Itt komolyan azt hiszik emberek, hogy a szénhidrát nélkülözhetetlen és esszenciális makrotápanyag, míg a zsírra nincs is szükség?
OrizaTriznyáák látod hogy vannak ilyenek is, mondom én kozeleg a nyár, ilyenkor szoktak elbukkani volt valamelyik éven olyan is amelyik leírta hogy már 2-3 hónapja is hogy edz, aztán itt osztotta az észt
Egy szoval se irtam hogy zsirra nincsen szukseg emberek. Azt irtam hogy a szervezet barmennyi ch-t beepit glikogenba csak így zsírokra nem lesz szuksége mint ENERGIAFORRÁSRA ezért azt raktározza el zsírba.
Mi az, hogy bármennyi? Végtelen glikóraktáraink vannak? Meg mi ez a ch és zsír vagy-vagy alapon való energiaforrásként kezelése? Szerinted mindig csak egyikhez vagy csak másikhoz nyúl hozzá a szervezet?
Direkt ki is emeltem hogy nincs szukseg ENERGIAHOZ. Ezert raktarozodik el. Attol hormonokhoz vitaminokhoz stb kell. Telitett/telitettlen attol meg zsirsav es az raktarozodik el zsirban nem a ch még a cukor sem.
68%-os elég nagy hülyeségeket beszélsz. Hogy ne lenne már zsírra szükség? Meg miért raktároznánk már feltétlenül el? Meg ez is, hogy bármilyen ch feltölti a glikogénraktárat, behalás.
De igen. Pillanat.....
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sajnos nem volt alkalmam még sok könyvet elolvasni a témában. Ez a forrás viszonylag régi, de elég komplex és következetes: Anita Bean – Modern sporttáplálkozás – idétzet: „Hogyan raktározza testünk a szénhidrátot? A szénhidrát glikogénként az izomban és a májban raktározódik. Összességében háromszor annyi glikogén raktározódik az izmokban, mint a májban. A glikogén egy nagy molekula, amely több glükózegységbõl áll. Azonban a test csak egészen csekély mennyiséget képes raktározni. Ugyanúgy, mint az autókban az üzemanyagtartály, a test is csak bizonyos mennyiséget tud megtartani. Egy átlagos testben a raktározott glikogénmennyiség kb. 500 g, megközelítõleg 400 g az izomban és 100 g a májban. Ez megfelel 1600-2000 kcal-nak, és elegendõ lenne 1 napra, ha semmit nem ennénk.”
A könyv 2000-es. A 11. oldalról idéztem, és köszi a kérdésért. Végre nem azt kérdezik 200-adszor, hogy mennyire jó ez a fehérje.
A kérdező hozzászólása: Én köszönöm a választ, nem számítottam rá hogy ennyire pontos választ kapok. Gyakorlatilag pont erre voltam kiváncsi. Ment a plusz.
kb az összeset elraktározza amit beviszel olyanoknál aki edzz. Viszont mivel igy az összes energiát a ch-bol nyered, a zsirra nincs szukseg es az megy zsirba. a ch lehet bármennyi es barmilyen megy a glikogenraktarakba.
A kérdező hozzászólása: Am szerinted ez hogy van? diéta esetén ugye ezeket elég rendesen lemeríti az ember. Én tényleg csak magamból tudok kiindulni, de én azt érzem hogy amikor jelentõsen energia minuszban vagyok hoszabb ideig akkor mintha nem lennék fullon egész nap + minden édességet meg ch tartalmú dolgot fogozottan kívánok. Ilyenkor lehet gondolom 1/2 töltöttségi szinten ha lehet így fogalmazni. Mert ugye azért viszek is be tápanyagot, mert különben nem bírom az eddzéseket. ( van hogy napi 2-3 óra) Na és hogy ilyenkor mondjuk ha az ember elkezd nagyobb mennyiségû ch-t bevinni akkor elõbb a raktárak töltenek, aztán zsírban? Vagy párhuzamosan? Meg mivan ha eleve zsírt visz be az ember, gondolom abból nem lesz glikogén amit elraktározhat a test. am érdekel a téma kvára csak nem találok rendes korszerû szakirodalmat. Könyvtárba is kerestem már.
/Viszont mivel igy az összes energiát a ch-bol nyered, a zsirra nincs szükség/ látszik hogy közeledik a nyár, megjelentek az idióták akik azt sem tudják mit beszélnek.
a zsirra nincs szukseg energia-hoz ezert azt elraktarozza.
A kérdező hozzászólása: Am nem hiszem hogy így lenne és függ a zsír jellegétõl is. Pl szerintem 5 deka dió vagy mogyoró zsírtartalmát ami esszenciális zsírsav soha nem fogja úgy elraktározni mint pl a zala felvágott zsírtartalmát vagy 5 deka disznózsírt.
Jó a téma, amit boncolgattok. Mindegyik válasz mellett olvastam már rengeteg cikket pro és kontra, ezért és annál is inkább mert én sem találtam még választ ezere a kérdésere, csak figyelek. Szóljatok hozzá!
/a zsirra nincs szukseg energia-hoz ezert azt elraktarozza./ persze, elraktározza, hogyne raktározná már el de most nem telített zsírról beszülünk. nézz már utána a telítetlen zsíroknak az meg hogy nincs szükség rájuk kész vicc. hallottál már olyanról hogy zsírban oldódó vitamin? de biztos nem kell a zsír mert te a fejedben úgy logikáztad ki. olvass már egy kcisit Az igazán fontosak és esszenciálisak a telítetlen zsírok, ezek alkotják a sejtmembránokat, támogatják az idegmûküdést, hormonokat termelnek, fokozzák a zsíranyagcserét. Ezek közül is a legfontosabb linolsav és a linolénsav (omega-6 és omega-3). Ezeket be kell vinni, mert a szervezet nem tudja elõállítani. Kevés ember visz be elég omega-3 zsírsavat, pedig ez a kiinduló anyaga a eikozapentaénsav (EPA) és dokozahexaénsav (DHA) zsíroknak. Ezek azért nagyon fontosak, mert az agyunk nagy részét ezek alkotják. Ezek végsõ formájukban az olajos halakban fordulnak elõ, mint lazac, makréla, és szardínia. Ki tud ezekbõl sokat megenni? Lenolajból vagy halolaj kiegészítõkbõl tudjuk a legjobban megszerezni õket. Az omega-3 résztvesz a hormon szerû vegyi hírvivõ anyagok, a prosztaglandinok termelésében. Fokozza a zsírégetést, növeli az alapanyagcserét, javítja a jó/rossz koleszterin arányát (HDL/LDL), fokozza az inzulin érzékenységet. A prosztaglandinok három csoportját különböztetjük meg: PGE-1, PGE-2, PGE-3. Ezek szabályozzák a vérnyomást, gyulladásos reakciókat, inzulin érzékenységet, immun válaszokat, anabolikus/katabolikus folyamatokat. A testépítõk mindig is ösztönösen szerették a marhahúst, ebben megtalálható a konjugált linolsav (CLA), amelyik csökkenti a PGE-2 katabolikus hatását. Egy szó mint száz a testépítõk (és minden ember) táplálkozásában nagy arányban kell szerepelnie az esszenciális zsíroknak. Mind tömegnövelésnél, mind diétánál elengedhetetlen. Az egyetlen igazi természetes forrás a lenmagolaj, amely nagy arányban tartalmazza az omega-3 alfa-linolénsavat. A legteljesebb forrás a táplálékkiegészítõ formula, amely tartalmaz linolénsavat és már kész EPA-t, DHA-t, GLA-t és CLA-t is.
Igen, ez elég nagy ostobaság, simán lehet fordítva is, a ch is mehet zsírba, ha túllövöd a napi kalóriaigényedet, a zsírtól ezért nem kell félni jobban, mint a szénhidráttól. Szerintem a paleósok nem buta emberek, és õk a szénhidrátot általában méregnek könyvelik el(ennek a táplálkozástudományi kis elszigetelt csoportnak a szektaszerûsége és a radikálissága miatt nem szabad nagyon beleb4zulni a paleóba, de vevõnek kell lenni az õ okosságaikra is). Azonban azt még testépítõ körökben is elismerik(általában), hogy a szénhidrát kevésbé fontos, mint a zsír, a testépítõ étrendben a szénhidrát hatalmas túlsúlya viszont fontos, de értelmes ember objektívan nézi a dolgokat, a saját céljait pedig ennek függvényében alakítja.

Egy kezdő! Nek mennyi legyen a fehérje & ch-bevitele?

Most fogok elkezdeni edzeni, "kissebb" súlyokkal kezdenék, (így ajánlják) Kaja is ki van számolva ..Tehát kérdésem az hogy viszonylag kis súlyokkal is 2-3g féhérje ill. 5-6g ch legyen a kajabevitel? (Félek hogy ha nem mozgatok meg olyan nagy súlyokat és ennyi ch mellett meghízok): D

Legjobb válasz: Jó ez így ahogy leírtad.

Jó ez így ahogy leírtad.
A kérdező hozzászólása: másnéven krumpli :D
A kérdező hozzászólása: ja és gyors, közepes, vagy lassú ch a burgonya?
http://www.kaloriatablazat.extra.hu/index.html Keresd a zöldségek között! tudtommal gyors-lebontású, de majd jönnek a nálamnál okosabb fogyó-kúra-szakértõk és megmondják!
A kérdező hozzászólása: és reggelinek megfelelõ?
Keményítõ, jó az mindig. Jól megdobja a vércukorszintet, én edzés után enném. Hogy reggelire jó-e? Attól függ mennyire akarsz egészséges lenni. Ha hízékony vagy, akkor nem jó. Ha tömegelsz, és nem vagy hajlamos zsírosodásra, akkor mehet simán.
A kérdező hozzászólása: ok, csak nem volt más kéznél és ezért ettem, gondolom 1 alkalom még nem számít :D nem fogok zsírosodni nagyon?
Ha gyúrsz akkor nagyon sok szénhidrátot eszel. Nyilván nem egy kajálástól leszel hájas, de a sok keményítõvel ez kisebb-nagyobb mértékben együtt jár. Nem mindegy akkor? Nézz rá most az étrendedre, biztos lesz benne zab vagy rizs jó mennyiségben, akkor meg mindegy (valójában) hogy krumpli vagy rizs.. amikor elkezdtél gyúrni akkor belementél abba, hogy hájasodsz is kicsit. Cserébe szép izomzatot építesz fel. Ezzel nem árt tisztában lenni.
Mert több izom nem jön vele, viszont drágább lesz az étrended, drágábbat fogsz kakkantani.
Nem baj, csak feleslegestömegelésnél.
A kérdező hozzászólása: ja és tömegelés
A kérdező hozzászólása: miért?
A kérdező hozzászólása: *baj :DD
A kérdező hozzászólása: és csaj ha 200 g fõlé megyek fehérjében?
Kb 150g fehérje legyen nálad naponta.
A kérdező hozzászólása: fehérje is annyi kell?
4-6 gramm/ttkg, ha kardió is van kb 5rõl indulnék.
A kérdező hozzászólása: értem :D

Szerintetek mennyi CH-t tartalmazhat a reggelim?

Reggelire teljes kiőrlésű tönköly kocka nevezetű péksütit szoktam enni, talán egy hangyányit nagyobb, mint egy zsemle. Vajon mennyi ch lehet benne? A pékségben nincs róla infójuk. Ti miket esztek reggelire és mennyit pl 160g ch-s diétában?

Legjobb válasz: az összetétele sincs meg? mert van egy sanda gyanúm, hogy ez is csak a reklámfogásos teljes kiörlésû... amiben van 3 % telj.kiörl. liszt a többi meg búzaliszt, maláta és persze rengeteg cukor stb.... 25 gramm biztosan.

az összetétele sincs meg? mert van egy sanda gyanúm, hogy ez is csak a reklámfogásos teljes kiörlésû... amiben van 3 % telj.kiörl. liszt a többi meg búzaliszt, maláta és persze rengeteg cukor stb.... 25 gramm biztosan.
Szabad a gazda
A kérdező hozzászólása: Sajnos nincs összetétel :( Az a baj, hogy sokáig ettem a Wasa originalt, abban tudtam, hogy mennyi ch van, összetétel is szerepel a zacsiján, de nagyon megutáltam! Körül kell néznem a szeletelt kenyerek között, mert ott szerepel minden a csomagoláson.
Én wollkornbrot kenyeret szoktam enni, azt tényleg tiszta tömör szerintem nagyon finom. Aldi, lidl, auchan, tesco, penny, spar lehet kapni, ezeket tudom. 8 szeletes 200-250ft között van, szóval sztem megéri. Én mindennap reggelire eszem egy szeletet valamivel, ált ezekkel: -fõtt tojás+paradicsom -sonka és tolle light sajt+paradicsom -szarvasi mozzarella light golyó+paradicsom -fõtt hús+uborka -túrókrém+kapor -körözött+retek -méz+túró -cottage cheese+paradicsom
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippet, kipróbálom! :)
160g ch az minden, csak nem szénhidrátszegény sztem :)
én annyit 1 hét alatt eszem meg :D
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Sajnálom, hogy nem sikerült a kérdésemre válaszolnod, helyette csak okoskodsz... Ha nem haragszol inkább követem az ország legjobb diabetológusának javaslatát, te meg edd csak a napi 20g CH-dat, hadd merüljön ki a hasnyámirigyed... Ja, tessék én is nyomok neked smileyt: :-P A többieknek tényleg nagyon köszönöm!
Dietetikust akartál írni vagy cukros vagy? Egyébként az egyetlen normális válasz a kérdésedre: mi még annyira sem tudhatjuk mint te. Elkészítési módtól függ de utólag lehetetlen kiszámolni. Ha cukros vagy akkor szerintem nem felel meg olyan kaja aminek nem tudod a ch tartalmát.

Mennyi ch van a krumpliban?

Nyersen, pucolva 100 grammban érdekelne.

Legjobb válasz: Napi troll: A szénhidrogén, meg a szénhidrát még véletlenül sem egenérékû. HA általános képletben akarod kifejezni ezzel közelebb állsz a valósághoz: Cn(H2O)m. Nem is tudom miért nem alkottak ilen kérdésekhez kalóriatáblázatot, pedig igazán praktikus lenne. Ja de mégis alkottak is abban keresgélj...

Napi troll: A szénhidrogén, meg a szénhidrát még véletlenül sem egenérékû. HA általános képletben akarod kifejezni ezzel közelebb állsz a valósághoz: Cn(H2O)m. Nem is tudom miért nem alkottak ilen kérdésekhez kalóriatáblázatot, pedig igazán praktikus lenne. Ja de mégis alkottak is abban keresgélj...
jé, van tápanyagtáblázat is.:) http://body.builder.hu/kaloria.htm4?kid=8
Te most Svájcra gondolsz?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!