Találatok a következő kifejezésre: Mennyi bejelentett után kap (3 db)

Ha nincs 2 éve bejelentett munkahelyem és most terhes vagyok milyen állami támogatást kapok és mennyit? Magam után a tb-t fizetem amióta nem dolgozom.

Legjobb válasz: Ha a tb fizetés alatt a 4.500,- Ft-ot érted, akkor az egészségügyi ellátásra jogosít, baba után járó ellátásra nem. Munkaviszony nélkül csak az alanyi jogon járó gyesre leszel jogosult. Ennek bruttó összege a legkisebb öregségi nyugdíj összegével egyezõ, jelenleg 28.500,- Ft. Jogosult vagy még egyszeri anyasági támogatásra. Összege 64.125,- Ft. Feltétele legalább 4 alkalommal részt kell venni a terhes gondozáson. (koraszülés esetén egy alkalom is elegendõ) Egy gyerkõcre járó családi pótlék jelenleg 12.200,- Ft, egyedül állóként 13.700,- Ft.

Ha a tb fizetés alatt a 4.500, - Ft-ot érted, akkor az egészségügyi ellátásra jogosít, baba után járó ellátásra nem. Munkaviszony nélkül csak az alanyi jogon járó gyesre leszel jogosult. Ennek bruttó összege a legkisebb öregségi nyugdíj összegével egyezõ, jelenleg 28.500, - Ft. Jogosult vagy még egyszeri anyasági támogatásra. Összege 64.125, - Ft. Feltétele legalább 4 alkalommal részt kell venni a terhes gondozáson. (koraszülés esetén egy alkalom is elegendõ) Egy gyerkõcre járó családi pótlék jelenleg 12.200, - Ft, egyedül állóként 13.700, - Ft.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm segítségedet!

Mennyi bejelentett munkaidő után kap valaki GYES-t vagy bármiféle segélyt?

Legjobb válasz: Ha a szülést megelözõen 180 napon át biztositott volt. De itt mindent megtudhatsz. www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/csalad/gyermekvall2005 0802

Ha a szülést megelözõen 180 napon át biztositott volt. De itt mindent megtudhatsz. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/csalad/gyermekvall20050802

Mennyi a bruttója és a nettója egy 6 órára bejelentett dolgozónak? Valamint általában egy üzletkötő mekkora jutalékot kap az eladásai után?

Legjobb válasz: Amennyi fizetést adnak neki, erre nincsen általános recept. A minimum a minimálbér 75%-a, a maximum a csillagos ég (bár azt ritkán verdesi).

Amennyi fizetést adnak neki, erre nincsen általános recept. A minimum a minimálbér 75%-a, a maximum a csillagos ég (bár azt ritkán verdesi).
"a maximum a csillagos ég (bár azt ritkán verdesi)." Igaz, bár az "oktatáson" még arról beszélnek, hogy verdesni fogja.
A bruttóból, annak 34, 5 %-át levonva megkapod a nettó béred. Ez akkor érvényes, ha nem vagy jogosult semmilyen adóalap-, vagy adókedvezményre. A minimálbér 93.000, - Ft. Ez napi 8 órára vonatkozik. 6 órára ennek arányos része jár minimálisan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. De a pontos összeg érdekelne, vagyis hátha van így még valaki rajtam kívül, hogy ennyit keres. Mert a neten 100 variáció van a számítására, és az összegre is.
Szerintem itt valaki ingyen fog dologzni...
A minimálbér (nem a garantált bérminimum - "szakmunkás bér") 93.000, - Ft. Ezt köteles a munkáltató napi 8, heti 40 órás munkaidõre minimálisan megadni a dolgozónak. Ha arányt számítasz, akkor egy napi 6 órás esetén ez az összeg: 69.700, - Ft, bruttóban. Ha ebbõl levonod a kötelezõ adókat, járulékokat (34, 5 %), akkor marad nettóban: 45.654, - Ft-od. Ez akkor igaz, ha nem vagy jogosult mondjuk családi kedvezményre, vagy egyéb adókedvezményre, mert akkor az befolyásolja a nettó béredet is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!