Találatok a következő kifejezésre: Mennyi bejelentett után (23 db)

4 órás bejelentett munkaviszony után mennyi idő után kaphatok áruhitelt?

Ugye 3 hónap után lehet kapni áruhitelt, de gondolom az 8 órás munkaviszony esetén.

Legjobb válasz: 3 honap munkaviszony szukséges. Nem számít hány orában vagy, csak az, hogy mennyit utalnak át a számládra nettoban ez idõ alatt.

3 honap munkaviszony szukséges. Nem számít hány orában vagy, csak az, hogy mennyit utalnak át a számládra nettoban ez idõ alatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
Alapelvárás egy hitelnél, hogy a bér elérje a minimálbért (nem az a lényeg, hogy ez hány órás munkaviszonyból származik), de ez nem feltételnül elég, általában ennél többre van szükség. Az is lényeges szempont, hogy a havi törlesztõrészlet és megélhetési költségek beleférjenek a nettó bérbe, illetve egyes bankok 110-120.000Ft nettó alatt nem adnak hitelt.
És nem mindegy az sem, hogy egy 20, 000 Ft-os árut vagy 300, 000 Ft-os árut szeretnél. De az uzletben úgyis elmondják, mi szukséges hozzá, és majd a bank hitelbírálata dönti el, hogy képes vagy-e a részletet majd fizetni.

Mennyi bejelentett idő után lehet munkanélkülire menni? És a munkanélküli beleszámít a gyesbe?

Legjobb válasz: 200 nap után. áll.ker.segély, 365 nap után áll.ker járadék járhat. A gyes alanyi jogon jár mindenkinek, nem kell hozzá munkaviszony.

200 nap után. áll.ker.segély, 365 nap után áll.ker járadék járhat. A gyes alanyi jogon jár mindenkinek, nem kell hozzá munkaviszony.
A kérdező hozzászólása: bocsi, gyedre gondoltam.
Igen, beleszámít, de csak akkor ha az igényléskor jár még az álláskeresési járadék.

Németországban mennyi bejelentett idő után jár a munkanélküli segély? És mennyi az összeg?

lassan szeretnék fel mondani azért kérdezem.

Legjobb válasz: A felesleges idõd inkább fordítsd az új munka keresésére:)

A felesleges idõd inkább fordítsd az új munka keresésére:)


Szeretnénk 2. gyermeket, milyen ellátásba részesülök majd? Mennyi bejelentett nap kell? Melyik évi keresetből fogják kiszámolni? Tgyás, gyed alapját képzi-e majd a 2. gyermek után járó tgyásnak és gyednek?

2009. 06.16. -án született a kisfiunk.2009.11.30-ig kaptam tgyást kb.50000Ft-ot. (ugyanis minimálbért kaptam keresetpótlóként 2008. 07-t?l 2009. 06.16. -ig) Gyed-et kapok 2009.12. 03-tól jelenleg is (85000FT). (ugyanis 2009.12. 01- 3 napra elmentem dolgozni bruttó 140000Ft-ért)Mai napig is be vagyok jelentve arra a munkahelyre.

Legjobb válasz: Most akkor úgy kell érteni, hogy határozatlan idejû szerzõdésed van, ugye? És ha jól értem, 2011 júni 16-ig gyeden vagy, onnan gyes lenne. Most már próbálkoztok a tesóval? Ha igen, és összejön hamar, akkor még talán a gyedbe is szülhetsz, akkor a tesó születésétõl megint lehet tgyás és gyed. Ezeket mindig az elõzõ évi keresetbõl számolják, v a szerzõdés szerinti béredbõl. Ha 2011.06.16 után jön a kistesó, kivehetes a felgyûlt szabikat, aztán elmehetsz táppénzre, vagy a gyest is választhatod a kistesó érkezéséig.

Most akkor úgy kell érteni, hogy határozatlan idejû szerzõdésed van, ugye? És ha jól értem, 2011 júni 16-ig gyeden vagy, onnan gyes lenne. Most már próbálkoztok a tesóval? Ha igen, és összejön hamar, akkor még talán a gyedbe is szülhetsz, akkor a tesó születésétõl megint lehet tgyás és gyed. Ezeket mindig az elõzõ évi keresetbõl számolják, v a szerzõdés szerinti béredbõl. Ha 2011.06.16 után jön a kistesó, kivehetes a felgyûlt szabikat, aztán elmehetsz táppénzre, vagy a gyest is választhatod a kistesó érkezéséig.
A kérdező hozzászólása: Igen, határozatlan idejû a szerzõdésem.Még most gondolkozunk, hogy mikor is szülessen kb., hogy lenne a legjobb. Akkor jól értem, hogy kb. annyi pénzt kapnék mint most?
Igen, annyit kapnál mint most. A tgyás is több lenne mint az elsõvel, mert azt is a nagyobb bérbõl számolnák.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen

Ha nincs 2 éve bejelentett munkahelyem és most terhes vagyok milyen állami támogatást kapok és mennyit? Magam után a tb-t fizetem amióta nem dolgozom.

Legjobb válasz: Ha a tb fizetés alatt a 4.500,- Ft-ot érted, akkor az egészségügyi ellátásra jogosít, baba után járó ellátásra nem. Munkaviszony nélkül csak az alanyi jogon járó gyesre leszel jogosult. Ennek bruttó összege a legkisebb öregségi nyugdíj összegével egyezõ, jelenleg 28.500,- Ft. Jogosult vagy még egyszeri anyasági támogatásra. Összege 64.125,- Ft. Feltétele legalább 4 alkalommal részt kell venni a terhes gondozáson. (koraszülés esetén egy alkalom is elegendõ) Egy gyerkõcre járó családi pótlék jelenleg 12.200,- Ft, egyedül állóként 13.700,- Ft.

Ha a tb fizetés alatt a 4.500, - Ft-ot érted, akkor az egészségügyi ellátásra jogosít, baba után járó ellátásra nem. Munkaviszony nélkül csak az alanyi jogon járó gyesre leszel jogosult. Ennek bruttó összege a legkisebb öregségi nyugdíj összegével egyezõ, jelenleg 28.500, - Ft. Jogosult vagy még egyszeri anyasági támogatásra. Összege 64.125, - Ft. Feltétele legalább 4 alkalommal részt kell venni a terhes gondozáson. (koraszülés esetén egy alkalom is elegendõ) Egy gyerkõcre járó családi pótlék jelenleg 12.200, - Ft, egyedül állóként 13.700, - Ft.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm segítségedet!

8hetes vagyok, GYED-re ki jogosult szülés után, mennyi bejelentett munka viszony kell, mennyi az összeg? Errol semmit nem tudok.

Legjobb válasz: FÉL év munkaviszony kell, naptári napokban(a hétvége is számít).tGYÁS a bruttó fizetésed 70%-a bruttóban száz valamennyi napig, aztán a GYED max 90.000Ft. aztán a baba 2-3 éves kora között GYES 25.000FT.

FÉL év munkaviszony kell, naptári napokban(a hétvége is számít).tGYÁS a bruttó fizetésed 70%-a bruttóban száz valamennyi napig, aztán a GYED max 90.000Ft. aztán a baba 2-3 éves kora között GYES 25.000FT.

Bejelentett munkaviszonynál, mennyi idő után vagyok köteles bejelenteni a jövedelmemet a bank felé?

Legjobb válasz: Nem vagy köteles a bank felé semmit bejelenteni. Bõvebben mirõl beszélsz ?

Nem vagy köteles a bank felé semmit bejelenteni. Bõvebben mirõl beszélsz ?
A bank felé nem kell bejelentened semmit. A munkáltatónak kell megadni a számlaszámodat, hogy utalhassa a fizetésed.
A bankot legfeljebb akkor érdekli a te jövedelmed ha hitelt akarsz kérni tõle...

Mennyi bejelentett munkaidő után kap valaki GYES-t vagy bármiféle segélyt?

Legjobb válasz: Ha a szülést megelözõen 180 napon át biztositott volt. De itt mindent megtudhatsz. www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/csalad/gyermekvall2005 0802

Ha a szülést megelözõen 180 napon át biztositott volt. De itt mindent megtudhatsz. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/csalad/gyermekvall20050802

Egy év bejelentett munkaviszony után mennyi a munkanélküli járadék összege?

Legjobb válasz: Attól függ, mennyi volt a béred. Itt megnézheted, melyik idõre mennyit számolnak: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel..

Attól függ, mennyi volt a béred. Itt megnézheted, melyik idõre mennyit számolnak: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel..

Nyolc év bejelentett munkaviszony után kb. Mennyi munkanélküli jár? és mennyi ideig jár?

Legjobb válasz: 3 hónapig az elmúlt 1 éves nettó átlagfizetésed 60%-a, de maximum a minimálbér nettó összege (64 190 HUF).

3 hónapig az elmúlt 1 éves nettó átlagfizetésed 60%-a, de maximum a minimálbér nettó összege (64 190 HUF).
90 napig jár. Az összege a megelõzõ 4 naptári negyedév alapján számított bruttó napi jövedelmed 60%-a, de maximum a minimálbér bruttó napi összege. Ebbõl 10% nyugdíjjárulékot ás 16% SzJA elõleget vonnak (a családi kedvezmény érvényesíthetõ) A munkaügyi hivatalos oldaláról: "Mennyi az álláskeresési járadék összege? Az álláskeresési járadék összegét a kérelem benyújtását megelõzõ négy naptári negyedévben az érintett jogviszonyokban elért - a vállalkozói jogviszony esetén a megfizetett - munkaerõ-piaci járulék alapja (a továbbiakban: járulékalap) havi átlagos összegének alapulvételével kell kiszámítani. Abban az esetben, ha a nyilvántartásba vétel késõbbi idõpontban történik, mint az ellátás iránti kérelem, akkor a nyilvántartásba vétel idõpontjától kell vizsgálni a négy naptári negyedévet. Ha az álláskeresõ az álláskeresõvé válását megelõzõ négy naptári negyedévben több munkaadóval állt munkaviszonyban, vagy több vállalkozói tevékenységet is folytatott, vagy munkaviszonyban állt és vállalkozói tevékenységet is folytatott, az álláskeresési járadék összegét valamennyi munkaadónál, illetõleg vállalkozói tevékenysége során elért átlag járulékalap alapulvételével kell kiszámítani. A járadék összege a folyósítás teljes idõtartama alatt a járadékalap 60 százaléka, amely azonban nem lehet magasabb a jogosultság kezdõ napján hatályos kötelezõ legkisebb munkabér napi összegénél. " http://nfsz.munka.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkan..
90 napig jár és nettó 64 a maximális összege.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!