Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az vércukor (16 db)

A vércukor szint mérőnél ha mg/dl-ben adja meg az értéket, mennyi a váltószám, hogy mmol/l-ben mennyi az érték? Hogyan váltom át?

A google-ba beírtam de ahány oldal, ammyi válasz. Szóval nem tudom, hogy melyik a valós. A gép német és nem lehet átkalibrálni.

Mennyi az a vércukorszint, ami felett nem végzik el a terheléses vércukor vizsgálatot?

Azt tudom, hogy az első vérvételnél ellenőrzik, csak nem tudom, hogy mennyi ez az érték.

Legjobb válasz: Labortól függ, ha jól emlékszem 7 körül lehet a határ

Labortól függ, ha jól emlékszem 7 körül lehet a határ
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. Akkor ilyenkor már az inzulin változását sem tudják gondolom ellenõrizni.... Innen akkor már az érték cukorbetegséget jelent?
Hogy inzulint néznek-e az a beutalótól függ. Ha terheléses cukrot kért az orvos, akkor cukrot néznek, ha terheléses inzulint, akkor inzulint és cukrot. A 7 fölötti éhgyomri vércukorszint már cukorbetegséget valószínûsít, de érdemes megismételni a vizsgálatot egy ilyen diagnózis felállítása elõtt.

Mennyi az a vércukor szint a terhelés után ami kórósnak számít és ilyenkor mit csinálnak, ha magas?

Legjobb válasz: 7,8 mmol felett már oda kell figyelni,szigorú diétát kell betartani, a babaneten is pl. olvashatsz róla.

7, 8 mmol felett már oda kell figyelni, szigorú diétát kell betartani, a babaneten is pl. olvashatsz róla.


Most megyek vércukor vizsgálatra és teljes laborra. Mennyi idő után lesz eredmény? Esetleg még aznap? Ha megküldik a háziorvosnak az kb. mennyi idő?

Ha van tapasztalatotok, akkor írjatok légyszi! 22 hetes

Legjobb válasz: Szia! Annak küldik aki a beutalót adta. Nálunk a nõdoki adja a beutalót, õ egy épületben van a laborral, így másnapra nála van az eredmény. Ettõl függetlenül másnaptól lehet kérni a leletrõl másolatot a laborban - ez régebben pénzbe került, szerintem most is.

Szia! Annak küldik aki a beutalót adta. Nálunk a nõdoki adja a beutalót, õ egy épületben van a laborral, így másnapra nála van az eredmény. Ettõl függetlenül másnaptól lehet kérni a leletrõl másolatot a laborban - ez régebben pénzbe került, szerintem most is.
Szia!Hétfõ reggel 8-ra mentem lötyit inni, és kedd reggelre már a háziorvosnál volt az eredmény (pár utcával odébb van a rendelõ).
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek a válaszokat!

Mennyi lett a terheléses-vércukor erdményetek? Mennyi volt az alap? Cukros vizet vagy zsemlét tejjel kellett ennetek/innotok?

én holnap megyek a vérvételre..kíváncsi vagyok kinek mennyi lett az értéke... köszi!

Legjobb válasz: mindkétszer cukros löttyöt ittam elsõ babánál. terhelés elõtt 3,9 terheléssel 3,7 másodiknál: terhelés elõtt 4,3 terheléssel 4,7

mindkétszer cukros löttyöt ittam elsõ babánál. terhelés elõtt 3, 9 terheléssel 3, 7 másodiknál: terhelés elõtt 4, 3 terheléssel 4, 7
nekem a minimum szint alatt volt... :) nekem a gyógyszertárban kellett kiváltanum egy zacskó fruktózport, azt kellett vinnem a vérvételre és citromlevet. Nekem ott keverték bele két dl vízbe. Nem olyan vészes ám ahogy sokan mondják.
Szerintem sem olyan vészes, mint ahogy sokan beállítják. Nekem 75 mg glükózt kellett vennem a patikába + én is vittem magammal citromlevet. Nekem is a vérvételnél keverték be. Éhomi értékem 4, 3 Terheléses 5, 6 30 hkm
cukros lötty 5 volt a terhelés elõtt 4, 7 utána. még kevesebb lett :)
Cukros lötty... blöe.. 0': 4, 8 60': 6, 5 120': 5, 1
Én cukros löttyöt ittam, gyógyszertárban kellett 75 gramm glükózt venni. Nem volt olyan vészes szerintem, mondjuk én 1 citrom levét belefacsarhattam. 0': 4, 7 120': 5, 2 26 hkm

Szülés után mennyi időre kapom meg az első juttatásokat? Az anyaságit, gyedet, családit? Ja és a 23. heti vércukor mérést megszokták ismételni?

Nemrég hallottam, mi igaz ebb?l? Debreceni vagyok

Legjobb válasz: A tgyást a szülés elõtti 28 nappal orvos igazolással tudod 180napra igénybe venni..az azt jelenti, hogy szülékor már azt kapod..utána a gyed jön a kicsi 2 éves koráig a többit nem irom, mert az most fog változni azt majd 2 év múlva kérdezd..illetve, rögtön a szüléskor igényelheted az egyszeri szülési támogatást amihez orvosi igazolás kell, hogy 4 szer voltál legalább tanácsadáson..ezeket vagy a munkahelyed intézi, vagy neked kell az oep-nél es az államkincstárnál igényelni igénylõlapokon. ha a tgyas-t kéred akkor le kell záratni a táppénzt és szólni a munkahelyeden, de ezt a sorrendet nem tudom, hogy mikor zárad le a tp-t és ahhoz képest mikortól igényeld a tgyást, de szerintem lezáratod a tp-t monjuk 10.-én és úgy kéred a tgyást, hogy 11.-étõl az jó, mert visszamenõleg fizetik, de max a szülés elõtti 28 napot számold ki!De kérheted késõbbtõl is, addig úgyis van a tp!

A tgyást a szülés elõtti 28 nappal orvos igazolással tudod 180napra igénybe venni..az azt jelenti, hogy szülékor már azt kapod..utána a gyed jön a kicsi 2 éves koráig a többit nem irom, mert az most fog változni azt majd 2 év múlva kérdezd..illetve, rögtön a szüléskor igényelheted az egyszeri szülési támogatást amihez orvosi igazolás kell, hogy 4 szer voltál legalább tanácsadáson..ezeket vagy a munkahelyed intézi, vagy neked kell az oep-nél es az államkincstárnál igényelni igénylõlapokon. ha a tgyas-t kéred akkor le kell záratni a táppénzt és szólni a munkahelyeden, de ezt a sorrendet nem tudom, hogy mikor zárad le a tp-t és ahhoz képest mikortól igényeld a tgyást, de szerintem lezáratod a tp-t monjuk 10.-én és úgy kéred a tgyást, hogy 11.-étõl az jó, mert visszamenõleg fizetik, de max a szülés elõtti 28 napot számold ki!De kérheted késõbbtõl is, addig úgyis van a tp!
Csak kérdés második feléhez tudok hozzászólni, nálunk (Pápa)a 26. héten van cukorterheléses vérvétel és ha nem jó az eredmény akkor be kell feküdni a kórházba és ott 24 órás diéta melletti vérvétel van, naponta többször.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat :) )

A terheléses vércukor vizsgálat miatt ( tömény édes por+teás változat) kerüljem pár napig az édességet? Mennyire ártott a babának ez a nagy cukor mennyiség?

egyáltalán az én szervezetemnek kell lebontania a cukrot vagy a babának?

Legjobb válasz: Neked kell lebontani a cukrot nem a babának,de a vér által kap belõle õ is. Ha bírsz édeset enni,akkor tedd, a szervezet szól úgyis,ha sok volt neki. 32hkm

Neked kell lebontani a cukrot nem a babának, de a vér által kap belõle õ is. Ha bírsz édeset enni, akkor tedd, a szervezet szól úgyis, ha sok volt neki. 32hkm
Nem ártott neki, különben ha ártana akkor nem is csinálnák ezt a tesztet. Ez azért van hogy megtudják hogy a szervezeted hogy reagál egy nagyobb cukorlöketre.
A kérdező hozzászólása: igen sok volt, nagyon hányingerem volt tegnap egész délelõtt, .. de ma jól vagyok, és ezért kérdeztem hogy ennek ellenére készíthetnék e valamilyen desszertet vagy megvolt a hétre való cukor adagunk :)
Pont azt vizsgálják, hogy bírkózik meg a szervezeted a nagyobb mennyiségû cukorral. Ha minden flottul mûködik, simán lebontja, ha nem, azt kimutatja a vizsgálat és akkor kell diétát tartanod. Remélhetõleg jó lesz az eredményed! Nyugodtan ehetsz, ami jólesik és eddig is etted.
A kérdező hozzászólása: nem ettem eddig túlzottan édességet inkább a zöldséget kívánom kilószámra ezért sem hízhattam semmit még eddig pedig nem vagyok sovány, 85 kg vagyok , most elég normálisan nézek ki, , 24 hetes vagyok. már tegnap is tervben volt hogy készítek somlói galuskát de a hányinger miatt nem tudtam, de most lehet nekiállnék ezért kérdeztem ti mit gondoltok errõl..
A szervezeted rég lebontotta, és abból a baba keveset érzékelt. Nyugodtan egyél olyan édességet amit megkívánsz. Gondolom nem ennéd meg az egész tepsi somlói galuskát :) 28+4hkm
A kérdező hozzászólása: nem enném meg :) arra itt van a férjem meg a 2 éves kislányom !!

Az átlag vércukor szint az mennyi?

Legjobb válasz: Nincs átlag.

Nincs átlag.
A kérdező hozzászólása: és az ami nem magas?
6.0 felett magas éhgyomorra, 2 órával evés után 7, 8 felett magas.
éhgyomorra 5 a normális.
vagy a 4

Múlt héten voltam a 2. vérvételen ami a terheléses vércukor vizsgálat is volt. Ezek az eredmények mennyire rosszak? Többi lent.

Ezeknél van csillag:Vörösvérsejtszám 3,5 T/L 4,1-5,1 Hemoglobin 116 g/L 123-153 MCV 101 fL 80-96 MCH 34 pg 28-33 MPV 7 fL 8-13

Legjobb válasz: csak kicsit vérszegény vagy, egyél sok friss zöldséget-gyümölcsöt-húst és/vagy szedj terhesvitamint!

csak kicsit vérszegény vagy, egyél sok friss zöldséget-gyümölcsöt-húst és/vagy szedj terhesvitamint!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Terhesvitamint szedek!
már nem emlékszem de valami nagyon minimális
Úgy emlékszem egy-kétszáz forint körül van az ára.
Azt hiszem 70ft volt nekem
Szombathelyen nem kell fizetni, sõt teába teszik.Ez érdekes.
Nekem receptre volt 70ft. Citromot nem kaptam hozzá azt mondta a csaj hogy ha nem birom pici citromos ücsit ihatok. 1, 5 bögrével megittam azért.
utolsó vagyok, recept nélkül vettem.
Sziasztok, én pont ma vettem meg (feltéve, ha jól értem, és tényleg a glucosum anhydricum-ra gondolt a kérdezõ), nos ez ma 200 ft-ba került.
Tegnap vettem meg. :) 75 g a mennyiség, receptre volt felírva, 98 Ft-ért.
Valahol képesek kifizettetni? Nálunk a vérvételen adták az összekevert löttyöt, még citromot is tett bele a vérvételes nõci.
Az a por csak szõlõcukor. 100 Ft alatt van.
Recept nélkül volt 200 ft alatt. Receptre is lehet kapni? :o)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! (Azt hittem, valami horribál ára van.)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, mindegyik hasznos volt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!