Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az száz (10 db)

Mennyi az esélye egy zombiapokaliszisnek még a 21. században?

Mennyi az esélye egy zombiapokalipszisnek valamikor a jövõben?

Legjobb válasz: Egész pontosan nulla az esélye, zombik ugyanis - vámpírokhoz, vérfarkasokhoz, hófehérkékhez hasonlóan - nem léteznek. A fizika és orvostudomány jelenlegi állása szerint nem is létezhetnek.

Egész pontosan nulla az esélye, zombik ugyanis - vámpírokhoz, vérfarkasokhoz, hófehérkékhez hasonlóan - nem léteznek. A fizika és orvostudomány jelenlegi állása szerint nem is létezhetnek.
jól írja az elsõ. Semmi esély..
"A fizika és orvostudomány jelenlegi állása szerint nem is létezhetnek." Ezzel azért vitatkoznék. A biológia nem egy és nem kettõ olyan parazitát ismer, amely képes a gazdaállat idegrendszerét, ezen keresztül a viselkedését befolyásolni, amivel a saját terjedését igyekszik általában elõsegíteni. Lásd ugye a veszettség. A veszett kutya azért lesz ingerlékeny, és harapós, mert így terjeszti hatékonyabban a kórokozót. Mi több, emberen is ismert hasonló parazita: [link] Ezzel együtt a klasszikus, filmes zombi-apokalipszisra az esély csekély, hiszen egy igen erõs viselkedésváltozást kialakító parazita gyors evolúcióját követelné meg.
Azért a veszettséget összehasonlítani egy zombival, ami a klasszikus értelemben véve egy halott, vérkeringés nélküli, rothadó valami, végtagok, mûködõ belsõ szervek nélkül - nos, nem túl bölcs dolog.
A zombik eredetileg a Haiti voodo mágia által akaratuktól megfosztott embereket jelentik. Hogy ennek mekkora a realitása megint érdekes kérdés, de pszichoaktív szerekkel elég sok mindent el lehet érni. Ez alakult át teljesen a hatvanas évek végén, amikor a Legenda vagyok címû regény és a belõle készült Utolsó ember a Földön, eredetileg vámpírszerû lényeket használva létrehozta a "zombi-apokalipszis" koncepcióját. Ami szerint valamilyen fertõzés vagy más hatás átalakítja az embereket, és egy maroknyi egészséges túlélõ küzd velük. (Amire persze minden jó zombifilm rákérdez, hogy valóban kik is a rosszfiúk. ) A zombifilm klasszikus az Élõhalottak éjszakája (de ott is volt valami tudományos blabla, hogy mitõl keltek életre a halottak), és a belõle kinõtt trilógia, de messze nincs közmegegyezés, hogy a zombi élõhalott. Sõt az elmúlt évek zombifilmjei mind inkább a Legenda vagyok típusú "realisztikus" zombival operáltak, amelyik nem halott, hanem egy fertõzésen átesett, önmagából kifordult, élõ ember. Ha pedig valaminek a realitását vizsgáljuk, akkor nem azt kell nézni feltétlenül, hogy minden elemében realisztikus-e, hanem hogy hol érintkezhet a valósággal. Én legalább is ezt tekintem bölcs megközelítésnek.
[link] Bár nem szeretek a wikipédia szócikkeire mint tényekre hivatkozni, de úgy gondolom, az elsõ bekezdésen túl nem is érdemes a témával komolyan foglalkozni: A zombi egy a biológiai halál után újjáéledt, vagy újjáélesztett holttest. Eredete az afro-karibi vudu hitbõl származik, eszerint a zombik olyan halottak, akiket egy hatalmas mágus élesztett fel, hogy neki szolgáljanak. A vudu zombiktól jelentõsen eltérnek a horrorfilmek zombijai. A jelenlegi ismeretek szerint zombik nem léteznek.
2017.07.19.-27.

Mennyi az ország száz évre visszamenőleg számított átlag inflációrátája?

Egy gazdasági szöveg megírásához lenne szükségem erre az adatra; kerestem mindenfelé, de sehol nem találtam. Hálás köszönettel vennék minden segítséget.

Legjobb válasz: szerintem ez a felejtsd el kategória. A mai forint amúgy is csak 46-óta létezik, arra találhatsz, de hogy mit kezdesz a forint elötti pengõvel, a 2 világháború elszállt inflációjával, nameg a 29-es gazdasági világválsággal, arra ötletem sincs...

szerintem ez a felejtsd el kategória. A mai forint amúgy is csak 46-óta létezik, arra találhatsz, de hogy mit kezdesz a forint elötti pengõvel, a 2 világháború elszállt inflációjával, nameg a 29-es gazdasági világválsággal, arra ötletem sincs...
A kérdező hozzászólása: 46-tól számítva is jó - igazából nem a száz év a lényeg, hanem csak az, hogy egy sok évtizedes átlag legyen; 46-tól kiindulva tehát az a máig tartó 6 évtized+két év is elég.
Talán az MNB honlapján megtalálod az inflációt, de szerintem kizárt hogy ilyen régi adatok is mind meglegyenek, és kiszámolod magad. De minek ez egyáltalán, ennek az adatnak szerintem nem igazán van értelme, és nem hinném hogy ilyet találsz valahol. Max az inflációt, de szerintem azt se neten kéne keresni.
A kérdező hozzászólása: Hálás köszönetem a segítségért! Jól jöttek mind a linkek, mind az MNB-s tipp. A kérdést ezennel kielégítõ mértékben megválaszoltnak nyilvánítom, és mégegyszer köszönök mindenkinek mindent. :)

Az mennyire számít jónak, ha egy adott faluról több száz fotó van a Wikimédia Commonsban? Ez azt jelenti, hogy híres/népszerű az adott falucska?

http://commons.wikimedia.org/

Legjobb válasz: Vagy hogy van pár buzgó személy, akik tömegesen töltenek fel képeket oda.

Vagy hogy van pár buzgó személy, akik tömegesen töltenek fel képeket oda.
A kérdező hozzászólása: Buzgó személy?

Hozzám került egy több mint száz éves olasz festmény, ami Jézust ábrázolja? Maga a kép egy remekmű, nem tucatgiccs, szerintetek mennyi lehet az értéke?

Volt már valakinek dolga antik festmény üzleteléssel? Mennyit érhet egy ilyen kép? A festő nevét még nem tudtam kiolvasni, nagyon halovány.

Legjobb válasz: Annyit sikerült kiderítenem azóta, hogy a festõ nem olasz, hanem osztrák. A Giovanni álnév, valódi neve Josef Untersberger. A kép a jelek szerint valóban 100 éves. Korrekt képet nem találok róla, http://www.tincanchurch.com/data/uploads/giovanni.jpg , ez egy repró, az én festményem színei nem ilyenek, és a kompozíció is sokkal szélesebb.

A kérdező hozzászólása: Annyit sikerült kiderítenem azóta, hogy a festõ nem olasz, hanem osztrák. A Giovanni álnév, valódi neve Josef Untersberger. A kép a jelek szerint valóban 100 éves. Korrekt képet nem találok róla, http://www.tincanchurch.com/data/uploads/giovanni.jpg , ez egy repró, az én festményem színei nem ilyenek, és a kompozíció is sokkal szélesebb.
A kérdező hozzászólása: Amit még kiderítettem, hogy a kép akár fél-1 millió forintot is érhet, feltéve, ha eredeti. Kora tekintetében nincs kétségem, az a fontos, hogy eredeti e. Maga a kép nagyon közkedvelt volt a korában, kromolitográfiával sokszorosították késõbb, így elgiccsesítették a kompozíciót idõvel.
Vidd be egy régiség boltba, és értékeltesd fel.
A neten utananezve Unterberger egy masik, hasonlo kepet 1400 eurora (kb 400e Ft) ertekeltek. Felbecsultetheted az erteket egy galerianal vagy aukcios haznal.
Vidd el TÖBB galériába, és mindnél értékeltesd fel. Akkor tudod, hogy mennyit érhet. Annak add el, aki a legtöbbet kínálja érte, vagy árverésre bocsájtja.

Mire volt jó DSK visszatartása, letartóztatása, ha száz százalékra borítékolni lehetett volna, hogy büntetlenül megússza? Mennyire lehetett részrehajló az ügyész (ség), a bíró?

Milyen asszony lehet Madame Strauss-Kahn, aki a nyilvánosságra került félrelépés ellenére úgy tesz, mint ha semmi sem történt volna? (Azt ugyanis megdönthetetlenül bebizonyították a szakért?k, hogy volt "etyem-petyem". A dúsgazdag, befolyásos ember azért tudott kibújni a vádak alól, mert kétségesé vált az er?szak.)

Legjobb válasz: Lek**vázták a szobalányt, mindig a kisemberek szívják meg...

Lek**vázták a szobalányt, mindig a kisemberek szívják meg...
"Mire volt jó DSK visszatartása, letartóztatása?" Az ellenfelei számára, azért, hogy jövõre ne indulhasson a francia elnökválasztáson.
Vagy hogy lemondjon az IMF elnöki székérõl nah meg amit az elsõ kommentelõ írt hogy ne indulhasson a francia elnöki székért...
"Mire volt jó DSK visszatartása, letartóztatása, ha száz százalékra borítékolni lehetett volna, hogy büntetlenül megússza?" Valószínûleg így is sikerült végleg eltávolítani az IMF élérõl és megakadályozni a francia elnökségért való indulását, ami mindenképpen eredmény.

Mennyit érhet több száz darabos bélyeggyűjtemény? (vannak régiek is) egész jó az állapota

Legjobb válasz: A Magyar Filatéliai Társaság honlapján találsz korrekt szakértõt, aki megnézi neked. A feltételekrõl egyeztess vele elõre! http://www.mafitt.hu/fooldal/index.html

A Magyar Filatéliai Társaság honlapján találsz korrekt szakértõt, aki megnézi neked. A feltételekrõl egyeztess vele elõre! http://www.mafitt.hu/fooldal/index.html

A 17. században mennyire volt gyakori az Ábrahám keresztnév?

pl. a Hajdúságban

Legjobb válasz: Ha ezt valaki meg tudja mondani... A 17. sz-ból még anyakönyvek sem maradtak fenn :( (legalább is a Hajdúságból nem) De az biztos, hogy az ószövetségi nevek inkább az erdéyli részen (voltak) népszerûek, fõleg a székelyek közt.

Ha ezt valaki meg tudja mondani... A 17. sz-ból még anyakönyvek sem maradtak fenn :( (legalább is a Hajdúságból nem) De az biztos, hogy az ószövetségi nevek inkább az erdéyli részen (voltak) népszerûek, fõleg a székelyek közt.
A témához csak annyit: A keresztes hadjáratok "szent célja" (a rabló és hódító hadjáratok mellett) épp a kereszténység terjesztése, a hitvallás védelme volt. Már akkor a hittérés következtében elterjedtek a bibliai nevek. Mint ahogy századokkal késöbb az amerikai földrészen (föleg Közép- és Dél-Amerikában!) is a kereszténység elterjedésével gyakorivá váltak a bibliai nevek adása (a bennszülött indiánok, aligha nevezhetöek, tarthatóak zsidóknak!), úgy Európában is a keresztény hitvallás elismeréseként bibliai nevekkel keresztelték utódaikat, söt késöbb családnévként is elterjedtek! Így Erdélyben is ez okból föleg a magyar ajkú népesség körében elég gyakoriak voltak a bibliai nevek: Ábrahám, Áron, Jákob, Benjamin, Izsák, Eszter, stb.! Ma aligha gondol valaki is arra, hogy a József és Mária nevek is ezen okból terjedtek el(!), és senki sem gondol rögtön arra, hogy viselöjük zsidó lenne(!), mint ahogy Gábor Áronról sem jut senkinek sem ilyen gondolat az eszébe! Akkor mi okból lehetne a többi név alapján bárkit is bárhova besorolni, mégha esetleg a neve zsidó eredetü is! Valóban vannak, olyan nevek, amit épp a Bibliának köszönhetöen a zsidók is szívesen használnak, de csupán név alapján, nem határozható meg a hovatartozás! Különben az Ábrahám névröl elég sok infó kering a neten. Pl.: http://hu.wikipedia.org/wiki/Ábrahám_(Biblia) ami szerint: "...Ábrahám (héberül: אַבְרָהָם Avraham, tibériai kiejtésselʾAḇrāhām, askenázi kiejtéssel Avrom, Avrohom vagy Avruhom; jelentése: sokak apja/vezére; arabul: ابراهيم, Ibrāhīm) próféta volt, akit a judaizmus mellett a keresztény, az iszlám és a Bahá’í vallás is õsatyaként tisztel. Fontos megjegyezni, hogy Ábrahám nem volt zsidó, hiszen akkoriban még nem léteztek zsidók. Viszont Sém és Héber leszármazottjaként Ábrahám sémita és héber volt..." Üdv
A kérdező hozzászólása: Hát, volt a családunkban két Ábrahám keresztnevû ember is a 17-18. században: a nagyapa és az unoka. A nagyapa fiát és másik unokáját Györgynek hívták. Az Ábrahámon kívül más "egzotikus" keresztnév nem fordult elõ a család azon ágán belül, ami bármire is engedne következtetni. (Amúgy az örmény eredetet én személy szerint inkább el tudom képzelni, mint a zsidót, mármint a vezetéknév miatt. Valószínûleg inkább magyarok voltak az õseim. Bár a kétséget kizárólag igaz, hogy létezik egy erdélyi örmény nemesi család, amely ugyanazt a vezetéknevet viseli, csak másik elõnévvel, mint a mienk.)
ehte zsidó név! Nincs menekvés:)
hát azt nem tom h akkor mien gyakori volt, de h most nem gyakori az biztos... mellesleg az öcsémet úgy hívják XD
A kérdező hozzászólása: A "Kövér Ábrahám" név zsidó lenne??? Az Ábrahám keresztnév az örmények között is elterjedt, ezért arra gondoltam, hogy esetleg lehetett valamilyen kapcsoltunk az örmény, rétháti Kövér családdal. Én ELMÉLETBEN Atilla királyig tudom visszavezetni a családfámat. :) De hogy valójában mi az igazság?!... Az anya a biztos, apa nem alapon gondolkodva családfakutatásnak valójában nincs semmi értelme, de jó belegondolni, hogy mi van, ha mégis....? Köszi, hogy megosztottátok velem a véleményeteket!
Az én legrégebbi õsöm egy 1637-es összeírásban szereplõ jobbágy, aki az 1590-es évek végén születhetett.
Amatõr szinten kutatgatom a családomat már jó pár éve. Egyes ágak a 18. sz. elejéig fel vannak térképezve.
Tapasztalataim szerint inkább zsidó név volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Lehet benne valami. A másik családnak Borsod megyében élnek/éltek leszármazottai. A mi családunk egyik elõnevét egy Borsod megyei településrõl kapta. Amúgy te mennyire vagy járatos a családfa-kutatási témában?
Elõfordul olyan, hogy 1-1 család 2 különbözõ ága eltérõ idõben és eltérõ elõnévvel kapott nemességet.
A kérdező hozzászólása: Az egyik õsöm 1626-ben kapott nemességet Bethlen Gábortól. (Más források szerint a család 1655-ben szerezte a nemességet.) A 17. században több Ábrahám is volt a családban. Van egy azonos vezetéknevû, de eltérõ elõnevû erdélyi család, amelyik örmény származású. Lehet kapcsolat közöttük??? Az én rokonaim a nagykereki vagy taktakenézi Kövér család, az erdélyi örmény nemesi család a rétháti.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Igaz, hogy sok erdélyi család bibliai vezetéknevet visel. Többek között a dédapámé is, aki szintén erdélyi származású (székely). Egy másik válaszoló írta, hogy bibliai keresztnevet fõleg az erdélyiek adtak a gyerekeiknek. Nem gondoltam bele, amíg nem írtad, de adja magát, hogy ez a keresztény mivoltukból fakadt. És éppen ezért nem tudok következtetni arra, hogy milyen származásúak lehettek ezen õseim. Erdélyiek vagy erdélyi örmények?

Mennyire megbízhatók a biztosítók több száz ezres jutalék igérete a betanulási időre vonatkozóan? És utánna a fizetés, tényleg elég magas? Én pedagógusként dolgozok, de nagyon gondolkozok azon, hogy váltsak. Mit tanácsolnak?

Legjobb válasz: Szerintem megbízható, fõleg ha egy nagy múltú biztosítóról van szó. Azt azért nem árt tudni, hogy a betanulási idõ hány hónap (jellemzõen 3-6 hó)és utána tisztán jutalékos rendszer van. Én dolgoztam több évvel ezelõtt egy biztosítótársaságnál és 6 hónapon keresztül kaptam a fix. 100 000.-ot+jutalék. Ezután csak jutalék lett. Azaz kötni kellett rendesen ahhoz, hogy elég legyen. Ha szimpatikus ez a terület és hosszútávra tervezel vele inkább javaslom, hogy egy független pénzügyi tanácsadó céghez menj el, ahol bár nem feltétlenül kapsz fixet, de késõbb busásan megtérül, mert könyebb az értékesítés résza.

Szerintem megbízható, fõleg ha egy nagy múltú biztosítóról van szó. Azt azért nem árt tudni, hogy a betanulási idõ hány hónap (jellemzõen 3-6 hó)és utána tisztán jutalékos rendszer van. Én dolgoztam több évvel ezelõtt egy biztosítótársaságnál és 6 hónapon keresztül kaptam a fix. 100 000.-ot+jutalék. Ezután csak jutalék lett. Azaz kötni kellett rendesen ahhoz, hogy elég legyen. Ha szimpatikus ez a terület és hosszútávra tervezel vele inkább javaslom, hogy egy független pénzügyi tanácsadó céghez menj el, ahol bár nem feltétlenül kapsz fixet, de késõbb busásan megtérül, mert könyebb az értékesítés résza.
Biztosító??? Megbízható??? Hol élsz? Álomvilágban?
A kérdező hozzászólása: Nem élek álomvilágban. Tanár vagyok és hülye, hogy 2 diplomával még mindíg ennyi pénzért dolgozok.
Én most nem vagyok benne a munkakeresõs témában, de gazdasági vállság idején elgondolkodnék azon, hogy mennyire akarnak az emebrek illetve mennyire van pénzük biztosítást kötni. Te, hogy érzed, a bizonytalan fizuösszeg hogyan hatna lelkileg rád?
A kérdező hozzászólása: Én annyira nem ismerem a biztosítókat, hogy még azt sem tudtam, hogy tisztán jutalékos rendszer van. De azért köszönöm a felvilágosítást.
Az elõttem szólóhoz. Egy gazdasági válság idején a legjobb befektetni. Miért? Mert akkor lehet olcsón befektetési jegyeket /részvényeket/ vásárolni. Érdemes kicsit utánanézni ennek a témának, ha valakit érdekel, mert itt kifejteni kicsit hosszú lenne.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!