Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az számítógép előtt (3 db)

Közvéleménykutatás! Mennyit ültök egy nap a számítógép előtt? És miket csináltok az alatt az idő alatt?

Kort és nemet légyszi írjatok!

Legjobb válasz: Hobbi szinten ülök a gép elõtt,6 órát naponta nagyjából,általában játszom,filmet nézek,olvasgatok,egyszerüen szörfölök a neten.20\F

Hobbi szinten ülök a gép elõtt, 6 órát naponta nagyjából, általában játszom, filmet nézek, olvasgatok, egyszerüen szörfölök a neten.20\F
Sajnos nagyon sokat, sokszor egy nap, ha nem megyek sehova megvan a 12 óra is... kajaszünetet tartok, meg ilyen apróságokat, hogy leugrok a boltba, de az is max. félóra, szóval nagyon sokat. Ha megyek valahová értelemszerûen kevesebbet, de sokszor már érzem, hogy gépezni akarok... Telefonról, laptopról nem tudok, csak itthon van az asztali gépem. Összejöveteleken, találkozókon a gépezhetnék nem jön elõ természetesen, ha elõ is jönne, elfojtanám, tudom, hogy bunkóság erre hivatkozva lelépni. Szerintem félig már függõnek vagyok mondható. Hogy mit csinálok? Facebook megy egész nap, képeket, cikkeket nézegetek, zenét hallgatok, gyakorizok, filmeket, animéket töltök le és nézek, chatelek, levelezek, meg újabban állások után kutatok. 20/L
Én, bevallom, szint egész nap elõtte ülök.. Nincs semmi dolgom, nem megyek sehova, nincsenek barátaim se akikkel tudnék programot szervezni, max neten tudok pár emberrel beszélgetni, de azt is idõeltolódás miatt elég ritkán. Neten szoktam lenni, filmet nézek, zenét hallgatok, és ellenõrzöm a bejövõ üzeneteket, ha van egyáltalán. 18/L
Munkaidon kivul kb max 2-3 ora neten.Foleg Facebook-on es Skype- on toltom ezt az idot, es heti 1 alkalommal megnezem a kedvenc sorozatom legujabb reszet:D Munkaidoben meg plusz 2-3 orat kell gep elott ulnom, van hogy tobbet, de azt nem szorakozassal toltom:D Elozo munkahelyemen napi 8 orat ultem a gep elott, de utana otthon mar nem kapcsoltam be. 28N
Ha egész nap itthon vagyok, és semmi dolgom, akkor nagyon sokat, képes vagyok egész délután itt ülni, akár 5 órán keresztül is. De általánosságban kb 1-2 órát szoktam, de van amikor be sem kapcsolom, szóval elég változó. Internetezni szoktam, megnézem a facebookom, az e-mailjeim, ezt az oldalt, 1-2 nõi oldalt, híreket, esetleg idõjárást. Ha nagyon unatkozom/sok idõm van, akkor keresek valami játékot, vagy vicces oldalakat nézegetek. Újabban állandóan munkát keresek, úgyhogy ezzel foglalom el magam :) 20/L
Többet, mint kellene :/ (napi 4-5óra simán megvan). Általában játszom, vagy zenét hallgatok, filmeket nézek. 17/f
Én a pc elõtt mostanság nem is vagyok. Mobilrol metezek. (LG p990) Ha van rá idõm akkor egész nap abálom :-). Átlagban kb api 2 max3óra.
Nekem is váltózó, van amikor fél óra, 1 óra de valamikor majdnem egész nap. És ilyenkor Facebook, Youtube, GYK. (:
Változó. Van, amikor egyet sem, van, amikor fél napot:D
Sziasztok.Én napi 1 órát töltök sz.gép elõtt, és megnézem az e-mailom, meg a facebookom, stb
A kérdező hozzászólása: Én is pont ugyanúgy vagyok, mint az utolsó két válaszoló, ezért is tettem fel a kérdést. Viszont elég furcsa, hogy két lány van írta ezt, azt gondoltam volna, hogy ez az életmód inkább fiúkra jellemzõ.

Mennyire hatásos, ha miközben dolgozom – szellemi munkát végzek, számítógép előtt- angol szöveget hallgatok (nyelvtanulás céljából)? Van értelme és haszna így is, hogy közben nem az angol szövegre hanem a munkámra figyelek?

Vagy csak abban az esetben ha teljesen az idegennyelvű szövegre, annak megértésére koncentrálok?

Legjobb válasz: elvileg a tudatalattidba belefolyik némi ismeret, de speciel engem zavar, ha mondjuk német szöveget hallgatok, nyelvtanulás céljából, és közben magyarul, vagy angolul olvasok, vagy dolgozom.

elvileg a tudatalattidba belefolyik némi ismeret, de speciel engem zavar, ha mondjuk német szöveget hallgatok, nyelvtanulás céljából, és közben magyarul, vagy angolul olvasok, vagy dolgozom.

Mennyi az a számítógép előtt eltöltött óra, ami még nem károsítja a szemet?

Gyermekeim sokat ülnek a gép el?tt monitorra fókuszált tekintettel. Féltem ?kat.

Legjobb válasz: jó minüségû monitornál, 100 herc-cel (bocsi nemtom hogykell leirni) napi 2 óra (max 3) de bontással! óránként de jobb ha félóránként sétálni menni, ki a kertbe, messzire nézni. és figyelni, mert könnyen kiszárad a szemünk, mivel a monditor elõtt nem pislogunk annyit. Apa is ezzel nyaggat engem. de mikor ennyi minden információ van etlõttünk, nehéz félóránként abbahagyni!

jó minüségû monitornál, 100 herc-cel (bocsi nemtom hogykell leirni) napi 2 óra (max 3) de bontással! óránként de jobb ha félóránként sétálni menni, ki a kertbe, messzire nézni. és figyelni, mert könnyen kiszárad a szemünk, mivel a monditor elõtt nem pislogunk annyit. Apa is ezzel nyaggat engem. de mikor ennyi minden információ van etlõttünk, nehéz félóránként abbahagyni!
az elõzõ választ iró: a szemészem aztmondta van olyan szemüveg amely nem dioptriás de valamilyen szinesitõ, és ha számitógépenvaló olvasáshoz használod/játok akkor a betüket kiemeli nem kell annnyira erõltetni! Érdeklõdj róla!
Hát ha jó a szemed és a képernyõ is akkor 1 óra!De azért ennél többet ne mert fejfájást is okozhat
Egy dolgozónak elvileg 7 órát kell elõtte ülnie, 10 perces szünetekkel. Gyakorlatilag 8-9 órát, egy szünettel. A fele még bizos nem károsít, fél óránként szünettel.
Óránként 10perc szünet ajánlott.
Igen a 10 perc óránként kell(ene), de magamról tudom, hogy nem lehet betartani sajnos... (elõfordul gyakran, hogy egész nap a gép elõtt ülök, sõt néha még éjszaka is... :S )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!