Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az számítógép (54 db)

Egy számítógépnek mennyi az átlag, és mennyi még az a hőmérséklet, amit még el lehet fogadni?

Van a google desktopon egy gép statisztika mér?, és ott általában 39-40 C volt a gépem, amit még zölddel mutatott. Most már 43 a géph?mérséklet, és már barnássárgával jelzi ki az infót, lehet ezzel valamit csinálni (nem tudom hogy a géppel vagy a programmal van e a baj)? Szerintem 4-5 órája lehet bekapcsolva a gépem, és semmi terhel?t nem futattam vele, végig torrent megy, meg már tegnap is 42 C volt, amit úgyszintén barnássárgával mutatott. Köszönöm az értelmes válaszokat!

Legjobb válasz: Ne kapj rögtön frászt! Elõször is ellenõrizd, hogy a lakás hõmérséklete emelkedett-e, a ventillátor nem kapta-e tele magát porral, a hûtõbordák nem porosodtak-e. (Nálunk egy kõmûvesmunka után volt hasonló, rájöttem, hogy amíg poroltunk ment a gép, úgyhogy ki kellett takarítani és kész... Ijedtemben plusz ventillátort is vettem.) Ha mindez oké, és nem az amúgy is melegedõ idõjárás miatt van, akkor kezdj el utánanézni a gyártó weboldalán, hogy mennyi a tûréshatár. (alaplap, processzor, videokártya) és használj inkább valami profi programot, mert az ilyen mindenkinek minden gépére tökéletes programokat én nem annyira szeretem. Egyébként ez olyan kismértékû emelkedés, hogy nem aggódnék miatta. Meg a gép minden rezdülésére sem kell azonnal ugrani, szóval nyugi. Ha minden lehetõséget kizártál, akkor is további emelkedések, és a piros mezõbe költözés kell ahhoz, hogy egy szervíz szóba álljon veled, és akkor is valószínûleg azt mondják vegyél egy ventillátort, amitõl jobban zúg a gép... (Ha az én gépemmel történne, levenném az oldalát és megnézném megnyugszik-e, ha igen visszatenném addig amíg tartós és komoly emelkedést nem produkál...) Nem tudom ez segített-e... Üdv: Tornádó

Ne kapj rögtön frászt! Elõször is ellenõrizd, hogy a lakás hõmérséklete emelkedett-e, a ventillátor nem kapta-e tele magát porral, a hûtõbordák nem porosodtak-e. (Nálunk egy kõmûvesmunka után volt hasonló, rájöttem, hogy amíg poroltunk ment a gép, úgyhogy ki kellett takarítani és kész... Ijedtemben plusz ventillátort is vettem.) Ha mindez oké, és nem az amúgy is melegedõ idõjárás miatt van, akkor kezdj el utánanézni a gyártó weboldalán, hogy mennyi a tûréshatár. (alaplap, processzor, videokártya) és használj inkább valami profi programot, mert az ilyen mindenkinek minden gépére tökéletes programokat én nem annyira szeretem. Egyébként ez olyan kismértékû emelkedés, hogy nem aggódnék miatta. Meg a gép minden rezdülésére sem kell azonnal ugrani, szóval nyugi. Ha minden lehetõséget kizártál, akkor is további emelkedések, és a piros mezõbe költözés kell ahhoz, hogy egy szervíz szóba álljon veled, és akkor is valószínûleg azt mondják vegyél egy ventillátort, amitõl jobban zúg a gép... (Ha az én gépemmel történne, levenném az oldalát és megnézném megnyugszik-e, ha igen visszatenném addig amíg tartós és komoly emelkedést nem produkál...) Nem tudom ez segített-e... Üdv: Tornádó
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen válaszod!
Szia! Nálam a proci(AMD) hõmérséklete mondjuk egy combosabb játék alatt(metro 2033) 45 C. Procinként változik, de szerintem 60C-ig nem kell félned. Unokatesóm I5-ös procija ha nekiáll dolgozni simán eléri a 90C-ot is. A videó kártyám procija terhelés alatt 65C(GTX260) körül van. Szerintem a 42C tökéletes hõmérséklet és még 50C környékén se kell félned.

Ezt hogy lehet megfejteni? Számítógépünknek 16 bites utasításai vannak 6 bites címrésszel. Az ut. Vagy egycímesek vagy kétcímesek. Mennyi az egycímes és kétcímes ut. Maximum dbszáma?

Legjobb válasz: Egy címes utasítások: 16 bit-bõl 6-ot elvisz a címzés tehát marad 10 az utasításnak. 10 biten 2^10 = 1024 utasítást lehet kódolni. Két címes utasításoknál 16ból 12 visz el a címzés tehát 4 bit marad. 2^4 = 16 utasítás lehetséges

Egy címes utasítások: 16 bit-bõl 6-ot elvisz a címzés tehát marad 10 az utasításnak. 10 biten 2^10 = 1024 utasítást lehet kódolni. Két címes utasításoknál 16ból 12 visz el a címzés tehát 4 bit marad. 2^4 = 16 utasítás lehetséges
A kérdező hozzászólása: és nem :D ezt írtam le de csak 10 pontból 2-t ért :D


A számítógép egyes részeinek (processzor, vga ezek. ) mennyi az épp jó, és a tökéletes hőmérsékletük?

Legjobb válasz: 0 K Ez lenne a tökéletes, de kizárt dolog, hogy elérd. :P 50 C fok alatt tûrhetõ 40 alatt már egész jó 30 alatt jó 20 alatt már szuper :P

0 K Ez lenne a tökéletes, de kizárt dolog, hogy elérd. :P 50 C fok alatt tûrhetõ 40 alatt már egész jó 30 alatt jó 20 alatt már szuper :P
A kérdező hozzászólása: Küldtem egy e-mailt Neked. Mint azt már írtam, olyan alaplapot szeretnék, amit nem kell pár év múlva másikra cserélnem, mert a játékok többet követelnek annál, ami benne van. :)
mûködne, de áruld már el nekem, hogy minek kell neked 90ezres alaplap? egyébként igen, amit elõször linkeltél, az is sandy bridge, csak a szemem leragadt az 1156-nál.
A kérdező hozzászólása: ...és ha a Te processzorod beletennénk abba az alaplapba amit mutattam? Az MSI P67-es chipsete ellene az i5-ös Intel processzorral?
http://ipon.hu/webshop/product/_intel_core_i5_2500k_3.30ghz_.. http://ipon.hu/webshop/product/_asus_p8z68_v/177944 ha csúcskonfigot akarsz. a lapon lehet spórolni, ha nem kell z68 chipset
A kérdező hozzászólása: A Proci linkjében Socket 1156-ot ír, ám a leírásban és a termék nevében 1155-öt. Akkor ez hogy van? Nem rekordot akarok dönteni, hanem egy olyan gépet (alaplapot) amit szépen ki lehet bõvíteni, és nem növi magát ki pár éven belül. :)
nem, mert a proci 1156-os, az a régi core i széria. amit ajánlok, az az i5 2500k. de megkérdezhetem, hogy minek neked 90ezres alaplap? ha nem rekordoka akarsz döntögetni, akkor bõven elég egy 20-30ezres lap is.
A kérdező hozzászólása: Szóval, ezt a processzort ( http://www.vasarolj.hu/intel-core-i7-3-4ghz-dobozos-socket-1.. ) bele lehet tenni ebbe az alaplapba ( http://ipon.hu/webshop/product/_msi_big_bang_marshal_(b3)/17.. )?
arra, hogy ez egy olyan foglalat, amibe már nem fognak új processzorokat csinálni, ráadásul irreálisan drága, és nem is olyan gyors, mint a sandy bridge alapú procik (lga1155)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. De most az LGA-1366, "halott platformmal" mire akartál utalni? Arra, hogy az alaplapom nem jó, mi a gond vele? A "cache" mit takar a processzoroknál?
nem akarok beleszólni, de ez így konkrétan pénzkidobás. olcsóbban lehet jobb gépet összerakni. az lga1366 halott platform. sandy bridge-et érdemes venni (ahogy ez elõttem szóló is mondta). és az elsõ válaszolóval én szembemennék, még 60-70 fok is teljesen ideális hõfok, 80-90 fölött már el lehet kezdeni aggódni. amiket õ írt, az már olyan konfigokra igaz, ahol a hûtõk ára összemérhetõ azoknak az alkatérszeknek az árával, amiket hûtenek :D
Nem akarok beleszólni abba, hogy mit veszel, de sokkal jobba járnál egy i7-2600Kval...
A kérdező hozzászólása: *(Nem tudom, össze lehet-e rakni ezekbõl egy gépet) ezt úgy értem, nem tudom "kompatibilisek-e"... 64 bites Win 7-es operációs rendszer lesz rajta.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy merevlemez meg ilyenek..., de kábelek, pl tápegység, meg ilyenek, ezekbõl mik kellenek?...
A kérdező hozzászólása: Elvileg ilyenek lesznek a gépembe (Nem tudom, össze lehet-e rakni ezekbõl egy gépet) Alaplap: http://www.edigital.hu/Alaplap/Gigabyte_s1366_GA-X58A-OC_ala.. Memóriakártya: http://www.minibook.hu/?action=termekOldal&azonosito=74631 Videókártya: (Még nincs kiválasztva, aki tudna ajánlani, várom a javaslatokat) Processzor: http://ipon.hu/?product_id=174021 Mik kellenék még egy gép összerakásához?
Nem igaz, baromira típus függõ! Már egy celeron sem hasonlítható egy HT procihoz, i7-esrõl nem is szólva.
Alkatrészenként és gyártónként 10-20 fok is lehet az optimálisak közötti eltérés szóval inkább írd le pontosan a típusukat.
A kérdező hozzászólása: Minden alkatrészre vonatkozik a 20 fok alatt? :) Köszi a gyors választ.
akkor procira és videókártyára, meg tápra kell sokat költeni, alaplapra nem kell ennyit. még az a 40ezer amit linkeltem, az is sok, csak most a z68 a legfrisebb chipset. persze ha mindenképpen el akarsz szórni félmillát mondjuk, akkor add nekem, én meg összerakok neked egy kompromisszumoktól mentes konfigot, a különbözetet meg elrakom tiszteletdíjnak :D

Mennyi az a számítógép előtt eltöltött óra, ami még nem károsítja a szemet?

Gyermekeim sokat ülnek a gép el?tt monitorra fókuszált tekintettel. Féltem ?kat.

Legjobb válasz: jó minüségû monitornál, 100 herc-cel (bocsi nemtom hogykell leirni) napi 2 óra (max 3) de bontással! óránként de jobb ha félóránként sétálni menni, ki a kertbe, messzire nézni. és figyelni, mert könnyen kiszárad a szemünk, mivel a monditor elõtt nem pislogunk annyit. Apa is ezzel nyaggat engem. de mikor ennyi minden információ van etlõttünk, nehéz félóránként abbahagyni!

jó minüségû monitornál, 100 herc-cel (bocsi nemtom hogykell leirni) napi 2 óra (max 3) de bontással! óránként de jobb ha félóránként sétálni menni, ki a kertbe, messzire nézni. és figyelni, mert könnyen kiszárad a szemünk, mivel a monditor elõtt nem pislogunk annyit. Apa is ezzel nyaggat engem. de mikor ennyi minden információ van etlõttünk, nehéz félóránként abbahagyni!
az elõzõ választ iró: a szemészem aztmondta van olyan szemüveg amely nem dioptriás de valamilyen szinesitõ, és ha számitógépenvaló olvasáshoz használod/játok akkor a betüket kiemeli nem kell annnyira erõltetni! Érdeklõdj róla!
Hát ha jó a szemed és a képernyõ is akkor 1 óra!De azért ennél többet ne mert fejfájást is okozhat
Egy dolgozónak elvileg 7 órát kell elõtte ülnie, 10 perces szünetekkel. Gyakorlatilag 8-9 órát, egy szünettel. A fele még bizos nem károsít, fél óránként szünettel.
Óránként 10perc szünet ajánlott.
Igen a 10 perc óránként kell(ene), de magamról tudom, hogy nem lehet betartani sajnos... (elõfordul gyakran, hogy egész nap a gép elõtt ülök, sõt néha még éjszaka is... :S )

A számítógépünk naracomos nettel megy és azt át lehet valahogyan csatlakoztatni a laptopba? Úgyhogy utána alaptopon mennyen a net ne a számítógépen, és utána vissza csatlakoztatni a számítógépbe! Valahogyan lehetséges?

Legjobb válasz: Sajnos nem tudom, hogy milyen az a naracomos net, de ennek nincsen akadálya. Egyszewrûen át kell dugni a kábelt, és el kell indítani a laptopot. Aztán kiírja, ha még valami kell neki. Pl. hálókártya, csatlakozási adatok, bármi. A laptop eltávolítása után az eredeti gép természetesen ujra net képes lesz. Természetesen az összes eltávolítást, rádugást kikapcsolt géppel kell végezni

Sajnos nem tudom, hogy milyen az a naracomos net, de ennek nincsen akadálya. Egyszewrûen át kell dugni a kábelt, és el kell indítani a laptopot. Aztán kiírja, ha még valami kell neki. Pl. hálókártya, csatlakozási adatok, bármi. A laptop eltávolítása után az eredeti gép természetesen ujra net képes lesz. Természetesen az összes eltávolítást, rádugást kikapcsolt géppel kell végezni
Hát az Ethernet kábelt azt elég bátran dugdoshatod áram alatt levõ gépbe, leválasztó transzformátor van közvetlenül a dugó mögött.
Akarom mondani aljzat, na. Az alaplapon - kártyán van a trafó nem a dugóban :D
A kérdező hozzászólása: Igen de nem tudod hol keressem a bedugó kábelt ami a gépbe van! A monitoron vagy a gépházban van? De szerintem a gépházba!...???

S. O. s Miskolcon hol tudnék számitógép alaku tortát megrendelni és mennyi kb az ára?

Legjobb válasz: Engem érdekelne, hogy milyen az a számítógép alakú

Engem érdekelne, hogy milyen az a számítógép alakú
A kérdező hozzászólása: Olyan ami akár egy billenytyüzet vagy ilyesmi
Én a helyedben rákeresnék miskolci cukrászdák telefonszámaira, és reggel tõlük kérdeznék. Ugyanis minimális az esélye, hogy a miskolci cukrászok lesben ülnek itt a kezükben egy árlistával. De ahogy gondolod.

Ha az asztali számitógépemen leállitanám a ventillátort és elinditanék egy hosszan futo programot ( pl teljes rendszervizsgálat) mennyi idő után melegedne tul a gép?

ugy gondolom amig teljesen tropára megy a winchester.

Legjobb válasz: Egy számítógépen több ventillátor van mégis melyik?És minek kellene leállítani?

Egy számítógépen több ventillátor van mégis melyik?És minek kellene leállítani?
Az asztali PC-n a winchester van legkevésbé hûtve.A táp és a CPU hûtése elsõdleges!
Elõször a CPU fog túlmelegedni, az alaplapi csipogó fog sípolni figyelmeztetésül, utána leáll a gép. Ha valamelyik alaplapi eszköz melegszik túl, akkor is leáll. Szerintem ne szarozz, kezdd a tápegységgel. Jó esetben ha spórolós voltál, valami védelem nélküli vacak van benne, hadd melegedjen. Elõbb-utóbb valami durran benne, vagy a kondik, vagy más. Ha kis szerencséd van, elõtte azért beenged a gépbe egy kis stabilizálatlan feszültséget, ami megöl mindent, a CPU-tól a merevlemezen át a RAMig...
A kérdező hozzászólása: hát tegyük fel hogy titkos adatok lennének a gépemen . kitõrõlném õket még a lomtárból is . tudom hogy üldõznek meg már jõnnek értem ezért menekülõk elõlük .mielõtt távozok ezt csinálom a géppel hogy biztos ne találjanak semmit.( jó tudom hogy elvan rugaszkodva a valoságtól )
Ha ez a helyzet, akkor nem érnél sokat. Ha a tápegység pukkan el, és a merevlemez elektronikája tönkremegy, attól az adatok nem törlõdnek. Ha valaki ki akarja nyerni, akkor meg tudja oldani. Ráadásul ha a táp nem teszi tönkre elektronikailag, akkor bukta, mert elõbb áll le a gép, minthogy túlmelegszik a hdd. Sokkal jobban jársz, ha rakban tartod a merevlemezed, és a valaki üldözne, 2 másodperc alatt kikapod a hdd-t.
Kitalált problémák magoldásával szerintem nem érdemes foglalkozni.
fogd a wincsesztert vedd ki törd szét vágd a falhoz ha meg nem tudod mejik az szed le a gép oldalát és verj szét benne mindent amig minden nincs darabokban és kész :D

Egy olyan számítógépet akarnék összeállítani, hogy jó is legyen és olcsó is. Vagyis a mai játékokat, full grafikán gond nélkül elvigye. Ez mennyibe kerülne? Ez az összeállítás megoldható-e?

4 magos,3 GHZ Proceszor 4 Gb Ram 2 Gb Videókártya (Lehetőleg nVidia) 2 TB-os Winchester Ehez való alaplap.(Lehetőleg Asus)

Legjobb válasz: ", hogy jó is legyen és olcsó is. Vagyis a mai játékokat, full grafikán gond nélkül elvigye." Ez a számítógép még nem készült el. Sajnos :(

", hogy jó is legyen és olcsó is. Vagyis a mai játékokat, full grafikán gond nélkül elvigye." Ez a számítógép még nem készült el. Sajnos :(
Te ilyen gépet akarsz olcsón összerakni? :D
A kérdező hozzászólása: Igen.:) )
mi szàmìt neked olcsònak? 190ezer?
A kérdező hozzászólása: Akkor ugyanez 2 magos proceszorral?
Meg 1gb-os vga meg 1 TB vinyó!
újonnan gép ami mindent full grafikán visz full hdba 150 ezernél kezdõdik... elég paradoxon a jó és olcsó és atomerömü legyen kombináció. meg milyen proci a 4magos 3ghz-s? 5 éves phenom vagy mi?? a 4gb ram meg 10 éves sd tán? a videokártyáról meg semmit nem irsz és nem is tudod, de nvidia kell hogy legyen, gondolom szebb a doboza. vinyó meg tökmindegy mekkora. alaplapról meg ugyanannyi mint a vga-ról , semmi. szétszórt ez az egész leirás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!