Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az súlygyarapodás (13 db)

Mikorra nyeri vissza az újszülött születési súlyát? Mennyi az ideális súlygyarapodás hetenként az első hónapokban?

Legjobb válasz: Ez szerintem sokmindentõl függ...mekkora súllyal született, mennyit fogyott, meddig, mikortól hízik...kb 1 hét. Ideális súlygyarapodás pedig heti 100-600 gramm.

Ez szerintem sokmindentõl függ...mekkora súllyal született, mennyit fogyott, meddig, mikortól hízik...kb 1 hét. Ideális súlygyarapodás pedig heti 100-600 gramm.
kb 1 hét, de változó. Ha megindul a súlya felfelé, az már jó.
A szakirodalom szerint 150-200g hetente.
Az én lánykám 3200 al született 3140-el jöttünk el. És most 5 hetesen 4270 gramm :)
Attól függ, hogy születése után elviszik-e tõled, vagy végig nonstop veled marad és igény szerint szopizik-e. Ha igen, simán elõfordul, hogy egyáltalán nem veszít egy grammot sem a súlyából - három gyerekemmel jártam így, azonnal szopiztak ahogy kibújtak és egy másodpercre se voltak nélkülem utána sem. Semmit sem veszítettek a súlyukból, már az elsõ héten gyarapodtak is. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) Kedvesek vagytok!

Akkor ez most hogyan is van? 34 hetesen mennyi az a súlygyarapodás, ami konkréttan a baba miatt van?

Legjobb válasz: ez is csak elméleti.. úgy olvastam, hogy a 30.hét után hetente 200-300 grammot gyarapodnak a babák. teljesen mindegy szerintem, hogy mennyi az annyi, most már hamarosan vége, ne ezen agyalj, hanem egyél, hogy hízhasson a babád! boldog babavárást!

ez is csak elméleti.. úgy olvastam, hogy a 30.hét után hetente 200-300 grammot gyarapodnak a babák. teljesen mindegy szerintem, hogy mennyi az annyi, most már hamarosan vége, ne ezen agyalj, hanem egyél, hogy hízhasson a babád! boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Én eszek rendesen mindent, amit éppen megkívánok, igaz mértékkel, de semmit sem vonok meg magunktól. :) Mostanában viszont nem nagyon kívánok semmi mást csak görögdinnyét, kopasz barackot és sárgarépát, de ezeket minden mennyiségben, ja és a tejet. :) Jelenleg 33 hetes 5 napos terhes vagyok és 4 kiló hízásnál tartok. A baba kb súlya 2400 gramm. Csak kíváncsi vagyok, hogy a 34. hét környékén mi mennyit nyom, ami a baba miatt van? Illettve kb mennyi jön majd még fel? ( a fiammal nem híztam sokat, ami a szüléssel le is ment egybõl, vele az utolsó kb 4 hétben nem híztam semmit)
Azt mondják, hogy a baba súlya szorozva kettõvel. A méhlepény, a magzatvíz, a vizesedésed ha van az mind kb. megegyezik a baba súlyával. De ez ha jól rémlik szülésre vonatkozó infó. Szóval 34 hetesen ez lehet kevesebb.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk, mostanában elégé vizesedek. Fõleg a lábfejem, de a kezem is szokott néha. De gondolom ez a melegtõl van.
Hány kilóval kezdted a terhességet?
A kérdező hozzászólása: 173 centi vagyok és 83 kilóval. Jelenleg 86-87 kiló vagyok
Akkor nem is baj, hogy nem híztál sokat. Nyugi, volt elég tartalékod, amibõl a baba elvehetett.

4.5hós babánál mennyi az ideális súlygyarapodás?

2hét alatt most 160grammot hízott csak.Most 62cm és 6170gramm.35hétre született 2700grammal és 53cm-rel-

Legjobb válasz: Szia Az en babam 4 honaptol 4,5 honapig 40 grammot hizott, 4,5 honaptol 5-ig 300 grammot. 400 grammot kell hizzanak ebben a korban havonta de ez csak egy atlag.

Szia Az en babam 4 honaptol 4, 5 honapig 40 grammot hizott, 4, 5 honaptol 5-ig 300 grammot. 400 grammot kell hizzanak ebben a korban havonta de ez csak egy atlag.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszod.
Az enyém meg születésétõ kezdve havi fél kilót hízott. Míg más babja az elején 1-2 kg -ot is hízik havonta az enyém csak feleket, de most 7-8 hónapos kora között i meghízza. Az elején aggódtam, hogy miért olyan keveset hízik, de õ így van beállítva úgy látszik. Most 8, 5 hónapos lesz és 8220 gramm (3, 95 kilóval született) Eyébként õ 4, 5 hónaposan 6, 2 kg volt és 68 cm.


Mennyi az átlagos súlygyarapodás hetente egy 4-5 hónapos babánál?

Kisfiam 2 hete stagnál, vagy csak éppen hogy hízik valamicskét. Ez normális? Eddig szépen hízott minden héten. Most 5 hónapos lesz és 66 cm és 7300g.

Legjobb válasz: Szép súlya van, ne aggódj! :)

Szép súlya van, ne aggódj! :)
Fél éves kor környékén leáll a gyarapodás és a bevitt energiát a fejlõdés egyéb folyamataira hasznosítja a baba. Mind szellemi, idegi fejlõdéséhez, mind fizikai nyúlásához pld. sok energiára lesz szüksége. ne aggódj! Minden jól van.

A terhesség 13. hetére mennyi az ideális súlygyarapodás?

Ez a második terhességem, egy kis súlyfelesleggel kezdtem (kb 6-7 kg) de már így is híztam 1,5 kg-t.

Legjobb válasz: A 12.hétig nem kéne hízni elvileg de én (mivel le kellett tennem a cigit) híztam addigra kb.6 kilót.

A 12.hétig nem kéne hízni elvileg de én (mivel le kellett tennem a cigit) híztam addigra kb.6 kilót.

Tápszeres babának mennyi az átlag napi adagja, ill. az átlagos sulygyarapodás?

1 hete szültem 3910el, 3650el hoztuk haza, most lassan egy hetes és 3850g.sajna nincs nagyon tejem, ezért elkezdtünk tápszerezni, na meg amennyit ki tudott szopizni az pluszban ráadás.De az mennyire normális hogy azért elég sokat eszik.els? napokban 40 volt az átlag pár nappal kés?bb 60, és szintén pár napra rá már lassan a 80at is megenné.Ilyen gyors ütemben emelhet? e a napi kajaadag?

Legjobb válasz: Az én kisfiam is tápszeres, õ amint hazajöttünk(4 naposan) 90-et, majd 120-at evett.

Az én kisfiam is tápszeres, õ amint hazajöttünk(4 naposan) 90-et, majd 120-at evett.
Szia! Persze, normális! Figyeld, mennyit eszik átlagosan. Az én kisfiam egyhetesen 90-eket evett...ha meg sokallja, úgyis finnyog és kiköpi a cumit! :-)
Szia. Számolj egy átlagot úgy, hogy 150 ml szorozd be a testsúlykilójával és oszd el annyival, ahányszor eszik egy nap. Ne menj feltétlenül ezután, hanem tapasztald ki, hogy ehhez képest a Te babád többet vagy kevesebbet igényel-e. Ez csak egy támpont, erre tudsz támaszkodni. Úgyis észreveszed, ha nem elég, vannak babák, akik lényegesen többet esznek, mint az eszerint kiszámolt adag. Az én lányom 3, 5 hós és kb. most eszik napi 6x120 millit, de ez elég Neki, mert szépen fejlõdik, mosolygós baba.

Mennyi az 1-2 hónapos a babák átlag súlygyarapodása heti szinten? Hány dkg hízás a normális?

Legjobb válasz: A könyvek szerint 10-15deka.Az én lányom minden héten 30-at hízott

A könyvek szerint 10-15deka.Az én lányom minden héten 30-at hízott
Nekünk az elsõ hónapban napi 50gr volt, 2. hónaptól kezdve kicsit csökkent 20-40gr naponta
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megnyugodtam... Az én picúrom, most 2 hét alatt 50 dkg-ot hízott, akkor ez nem sok.(Így most 3550 gramm, nem egészen 5 hetes) Amúgy is kisebb volt a súlya, meg az elsõ 2 hétben nem nagyon gyarapodott, mert kevés volt a tejem. Köszi mégegyszer is!

A terhességem első harmadában fogytam 8 kg-ot, most 27 hetes vagyok, és most értem el a rendes súlyomat. i Ilyen esetben mennyi az ideállis súlygyarapodás?

Legjobb válasz: Az a 8 kiló már feljött, tehát minden rendben,ne aggódj ez változó,lehet ezután még újabb 8 kiló feljön, de az is lehet hogy nem,nem vagyunk egyformák.Amíg a babád jól van odabent,teljesen mindegy,vigyázz magatokra,próbálj változatosan étkezni,többször keveset,és nem lesz baj,boldog babavárást!

Az a 8 kiló már feljött, tehát minden rendben, ne aggódj ez változó, lehet ezután még újabb 8 kiló feljön, de az is lehet hogy nem, nem vagyunk egyformák.Amíg a babád jól van odabent, teljesen mindegy, vigyázz magatokra, próbálj változatosan étkezni, többször keveset, és nem lesz baj, boldog babavárást!
Szia! Én az elsõ 8 hétben 6 kilót fogytam 65-rõl 59-re. A tanácsadóban az elsõ mérésen 62kilót mértek. Nekem azt mondták , hogy azt kell alapul venni ami az elsõ tanácsadási súlyom volt és annak a 15% a reális súlygyarapodás a terhesség végéig. Most 65 kg vagyok!Ahogy kezdtem! De a tanácsadás szerint már híztam 3 kilót. Nekem 71- 72kg lenne a reális 40 hét alatt!Boldog babavárást ! 26.hetes kismami

Mennyi az ideális súlygyarapodás a terhesség alatt?

Holnap leszek 4 hónapos, és +5 kg-nál tartok.Az sok?

Legjobb válasz: Ez teljesen alkatfüggõ. Én most léptem a 23. hétbe és kb 8 kilónál tartok.

Ez teljesen alkatfüggõ. Én most léptem a 23. hétbe és kb 8 kilónál tartok.
A kérdező hozzászólása: Normál testalkat se nem sovány se nem túlsúlyos, normális :)
A kismama a várandósság elején ne egyen két ember helyett. Táplálkozása legyen rost- és fehérjedús, de nincs szükség többletkalória bevitelére. 10-14 kg-os súly-gyarapodásnál többre semmiképp nincs szükség. Lehetõleg ez is a terhesség második felére essen! babazo.hu
Az, hogy mekkora súlygyarapodás számít normálisnak a terhesség alatt, függ a babavárás elõtti súlytól és a magasságtól, valamint természetesen attól, hogy egy babát vagy ikreket vár valaki. Egy normális súlyú nõnél kb. 11-15, 5 kg az ajánlott súlygyarapodás, ennél többet az orvosok már egészségtelennek tartanak (általában ennél kevesebbet is).
Én is állandóan ezt a kérdést pedzegetem, de nagyon változó válaszokat kapok.Én a 19. hétbe vagyok és már 6 kg van rajtam.sok nõn ilyenkor még csak 3 kg van, de van aki már 12-t is felszedett.A nagy könyv szerint a 3 a jó.Na de mit lehet tenni.Legalább zabálnék, vagy tényleg tennék azért, hogy így jönnek rám a kilók, de nem.172cm/67kg voltam alapból 7 kg plusszal és már 73-ba léptem.Pedig úgy terveztem, hogy a 80-at nem fogom áthaladni...:o(
A kérdező hozzászólása: Köszi minenkinek! nem eszem 2 helyett max egy picivel többet nasizom:( de miután tegnap ráálltam a mérlegre lemondok róla:(
9-13 kg-ig elfogadott Mo-on, de hidd el semmi nem történik, ha Te ennél többet szedsz fel.Persze oda kell figyelni a magunk és babánk érdekében, de ha 20 kg jön fel is lehet egészséges babád, van aki a víztõl is hízni fog, szval ne aggódj, majd leadod.A változatos, egészséges táplálkozás fontos, és többször keveset, de ha ezek mellett több jön fel, hát puff neki.Az a lényeg, ne éhezz.
Szia...normalis etrend es kis odafigyeles..aztan amennyi feljon annyi jon fel:-)) En a 24 hetbe leptem...es 6-7 kg plussz kiloval rendelkezem.172 magas es 57 kg val kezdtem....

Hol tudom megnézni, hogy mennyi az ideális súlygyarapodás? (hetekre vagy hónapokra lebontva)

Legjobb válasz: Nincs mindenkire egyaránt vonatkozó adat. Talán itt megtalálod: http://www.apafej.hu/negyhet.php

Nincs mindenkire egyaránt vonatkozó adat. Talán itt megtalálod: http://www.apafej.hu/negyhet.php
Lehet, hogy rossz címet írtam az elõbb.bocsi http://www.mimi.hu/gyermek/sulygyarapodás.html
Szia, Nekem a terhes könyvemben így van feltüntetve: 12.-ig: 2 kg 16.-ig: 2.5 Kg 20.-ig: 3 Kg 24.-ig: 4.5 Kg 28.-ig: 9 Kg 32.-ig:11 kg 36.-ig: 12 Kg 40.-ig: 12 változatlan, sõt itt már fogyhat a kismama Na szóval én most vagyok a 17.ben és már 4 kg van rajtam Na nem baj.... Üdv


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!