Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az korkülönbség 2 (3 db)

Mennyi az ideális korkülönbség 2 gyerek között?

a kisfiam most 8hónapos és szeretnénk még egyet. mikor a legideálisabb?

Legjobb válasz: szerintem az a legjobb nekik ha minnél kevesebb a korkülönbség,de ez attól is függ hogy mennyire birod az állandó "örséget" a baba mellett,és ebbe gondolj bele és szorozd meg 2vel.én nekem most fog jönni az elsõ kisfiam,de én legalább 2-3 évet szeretnék köztük.de elöbb még ez szülessen meg:D:D:D

szerintem az a legjobb nekik ha minnél kevesebb a korkülönbség, de ez attól is függ hogy mennyire birod az állandó "örséget" a baba mellett, és ebbe gondolj bele és szorozd meg 2vel.én nekem most fog jönni az elsõ kisfiam, de én legalább 2-3 évet szeretnék köztük.de elöbb még ez szülessen meg:D:D:D
Nincs általában ideális korkülönbség, mindenkinél más. Ha megszületik a tesó, amíg otthon vagy az elsõ babával, akkor folyamatosan otthon lehetsz. Ezt van, aki akarja, van, aki nem. Ha kicsi a korkülönbség a csemeték között, jobban "összenõhetnek", egymás játszópajtásai lehetnek, ha nagyobb a korkülönbség, a nagyobb gyerek kicsit anyáskodik, vagy "apáskodik" a kisebb felett, sokat segíthet Neked vele. Na ez persze mindkét esetben az ideális eset, nem számítva a tesvérféltékenységet és a veszekedéseket. A kisebb és a nagyobb korkülönbségre is hallhatsz érveket és ellenérveket, hogy Nektek hogyan lesz jobb, azt Nektek kell eldönteni. (Na meg persze a természet is besegíthet a döntésbe azzal, hogy mikor esel teherbe újra.) Sok sikert!
Magamból kiindulva szerintem nem igazi a nagy korkülönbség. Vagy legyen nagyon nagy, vagy kicsi. Max 3 év. Ha nagy korkülönbség, akko min. 10 év:) A nõvérem és köztem 6 év van. Nem tudtunk jó testvérek lenni igazán. Azért szeretjük egymást.
Nekem a két nagy lányom között 10 hónap 23 nap a különbség, és nem volt rossz. A két kicsi napi ritmusát könnyen igazíthattam egymáshoz. A kistesó érkezésekor már 3, 5 és 4, 5 évesek voltak, ez sem volt különösebben rossz, de a lányokkal azért talán könnyebb volt az elején, bár szerencsére még ekkor sem volt különösebb féltékenykedés vagy ilyesmi. Most pedíg mire megérkezik a kistesó a nagyok 6, 5 és 7, 5 évesek a kicsi pedig 3 éves lesz. Ettõl egy kicsit tartok mert a pici nagyon anyás lehet, hogy teljesen máshogy áll majd a kérdéshez mint annyi idõsen hozzá a nõvérkéje. De szerintem nincs is olyan, hogy ideális korkülönbség, bármekkora lehet jó is rossz is, csak a szülõnek kell ügyesen kezelni a dolgokat...
Nekem majdnem 9 éves lesz a fiam mikor megszületik a második babánk (májusban). Rosszat még nem hallottam, csak jóval biztatnak. Majd meglátjuk, de én örülök, hogy nem 2-3 év lesz közöttük.

Szerintetek mennyi az optimális korkülönbség 2 gyerkőc között?

15 hós a lányom. szeretnék neki kistestvért de nem tudom jó ötlet-e ilyenkor. Nagyon nehéz vele, hisztis, akaratos, nagyon sok figyelmet igényel. De fiatal vagyok, ? is korán jött(20). Apujával együtt vagyunk és jól megvagyunk, és ha minden jól alakul hamarosan kb december felé jófizet? állása lesz, kamionozni fog. Ti mit csinálnátok a helyemben?

Legjobb válasz: Ha kamionozni fog, azt számítsd bele, hogy alig lesz otthon, nem lesz segítséged, sokszor hetekig leszel egyedül egy kicsivel meg egy picivel. De ha te bírod, hát uccu neki! Szerintem 2-3 év az ideális korkülönbség, én ennyit akartam, de 4-4 év lett belõle.

Ha kamionozni fog, azt számítsd bele, hogy alig lesz otthon, nem lesz segítséged, sokszor hetekig leszel egyedül egy kicsivel meg egy picivel. De ha te bírod, hát uccu neki! Szerintem 2-3 év az ideális korkülönbség, én ennyit akartam, de 4-4 év lett belõle.
A kérdező hozzászólása: Nem lennék egyedül, anyós is velünk van.
Szerintem a 4 év, mert akkor a nagyobbik már önálló és akkor könnyebb a picivel.
Szia! Az én férjem is kamionizik pár éve. Nálunk mindkét gyerek ebbe született bele. Bár én már nem vagyok olyan fiatal mint te, de bírom a strapát. Pedig semmi segítségem nincs. A fiúk nagyon örülnek, ha apa itthon van, szinte körülzsongják. Nálunk 4 éves a nagyfiú, a kicsi pedig 17 hónapos. Én azt mondom, de ez nem tanács és persze nem mérvadó, hogy ha a nagy 3 év körül lesz mire a pici megszületik, az teljesen jó. Már talán a nagy szobatiszta addigra, jobban elvan kicsit egyedül. Mi nagyon jókat sétáltunk, csavarogtunk, játszóházaztunk stb. mikor pocakos voltam. Szerintem nem bírtam volna, ha még babakocsis korban lett volna. Sok sikert.
3 év :)
Szerintem 2-3 év.De a 3 a maximum.Mi erre törekszünk:D
A kamionozás nem egy családbarát foglalkozás szerintem.Az apja nem fogja látni, hogyan nõ fel a gyerek, ez nagy veszteség szerintem.

2. babájukat váró kismamák, hogy vagytok? Hogy telnek a napok? Mennyi lesz a 2 gyermek között a korkülönbség? Aki az elsőt császárral szülte a 2. is azzal fogja?

Olyan anyukák is írhatnak akinek már megszületett a 2. kisbabája. 1 éves a lányom és szeretnénk neki kis tesót.

Legjobb válasz: Hogy hogy vagyok? Éberen :) Napközben aludnék, de éjjel nem tudok. A lányom 2-án lesz másfél éves, a pocaklakó 9 hetes. Pont két év lesz köztük :) Sima szülésem volt, remélem most is az lesz. Ti mikorra tervezitek a picit?

Hogy hogy vagyok? Éberen :) Napközben aludnék, de éjjel nem tudok. A lányom 2-án lesz másfél éves, a pocaklakó 9 hetes. Pont két év lesz köztük :) Sima szülésem volt, remélem most is az lesz. Ti mikorra tervezitek a picit?
A kérdező hozzászólása: Mi is kb. 2 év különbséget szeretnénk, de még élesben nem próbálkozunk, a lányuk egybõl összejött, remélem a tesója is. :) Mikorra vagy kiírva?
Én 10 hetes kismama vagyok, a tesó decemberben töltötte a 2 évet.Szerencsés vagyok , mert a rosszullétek elkerültek az elsõ babával és most is.:) Csak az állandó fáradtság van rajtam.A korkülönbség 2 év és 8 hónap lesz!Én simán szültem az elsõt, remélem most is sikerül.
Nálunk viszonylag nagy a korkülönbség: lányom 7 éves és 4 hónap múlva megérkeznek a kisöccsei is. Mi évekig vacilláltunk legyen-e tesó, aztán egybõl kettõ jött, de nagyon örülünk nekik. (Fõleg a nõvérkéjük.) A lányomat annak idején császárral szültem és most az ikrek is császárosak lesznek, de egészségügyi okok miatt (gerincsérvem van).
Szia! A lányom 15, 5 hónapos és 34 hetes vagyok. 17 hónap lesz a korkülönbség. Elég jól viselem, bár már nem tudok sokáig a szõnyegen ücsörögni a lányommal, vagy próbálom nem emelgetni. A lányom császáros volt, de most nem tudom mi lesz, a dokim engedi a sima szülést ha minden rendben, de én kicsit tartok tõle, mert általában 10 nõbõl 9 újra császár, vagy félek a hegszétválástól a vajúdás során. Na meg a pocaklakó aki ismét kislány lesz egyfolytában forog, hol faros, hol fejvégû, hol keresztbe van. :) Szerencsére egyik terhesség alatt sem volt komolyabb rosszullétem, 1 kezemen meg tudom számolni. Fáradtnak fáradt vagyok, de éjjel már nem nagyon tudok aludni. Napközben ha a lányom alszik, akkor van hogy én is ledõlök, de inkább akkor teszek-veszek. A kórházi cuccomat most kezdem összeszedni, és most mosom a babaruhákat. Szerencsére szinte semmit nem kell venni, 1-2 melegebb rugit, meg amiben hazahozzuk majd. Minden más van. Csak össze kéne rendszerezni a dolgokat, de nem sok energiám van rá. És ha a lányom ébren van, akkor nehéz mert imád pakolni. Bár az 56-os ruháig együtt szedtük szét, néztük át. Boldog babavárást! :)
Én teljesen jól viselem a 2. terhességem, 2szer hánytam, míg a kisfiammal a 17. hétig. Most 1 hetes vagyok, viszont a forgóim már fájnak. Ennyi, ami kellemetlen. Nálunk 22 hónap lesz a különbség. nagyon félek, mert segítségem nem igazán van, férjem sokat dolgozik. Az elsõ császár volt, most még nem beszéltünk az orvosommal arról h mi lesz, de jobban örülnék most én is egy prog. császárnak mert a kisfiamat így is nehéz lesz megoldani.
szóval 13 hetes :) ))))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok! Boldog babavárást és boldog babázást és jó egészséget a picikhez! Én szintén császárra számítok, mert a lányom sem volt kicsi és a 2. baba nagyobb szokott lenni. De elõbb foganjon meg! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!