Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az kapacitása (3 db)

Mennyi az esélye, hogy májbetegségem van? Magas a vasam, a transzferrinem, és a teljes vaskötő kapacitásom.

Legjobb válasz: Vas: 38,2 umol/L 10,7-32,2 Transzf.: 4,3 g/L 1,7-3,4 Vaskötõ kap.: 108 umol/L 42,8-85,6

A kérdező hozzászólása: Vas: 38, 2 umol/L 10, 7-32, 2 Transzf.: 4, 3 g/L 1, 7-3, 4 Vaskötõ kap.: 108 umol/L 42, 8-85, 6
A kérdező hozzászólása: Az értékek utáni tartomány a "jó", és nekem az elsõ értékek jöttek ki, ennyivel magasabb.

Mennyi az agy kapacitása?

Legjobb válasz: N*R millifarád (mF), ahol N az idegsejtek száma, R pedig egy ismeretlen értékû állandó.

N*R millifarád (mF), ahol N az idegsejtek száma, R pedig egy ismeretlen értékû állandó.
E=m*c^2 Agytömeg*fénysebességnégyzet, ez az elméleti maximuma az agyból kinyerhetõ energiának. Egyébként meg pontosítsd a kérdést.
Az agynak nincsen fix kapacitása, mint egy memóriának. Eleve nem csak memória van benne... és szükség szerint átszervezi magát. Ha nincs szükség rá, akkor szép lassan elbutul, felejt (kapcsolatokat épít le) - ha szükséges, újakat fejleszt ki. A kettõ együtt is megy.

Mennyi az ébrenléti kapacitása egy 4 hónapos babának?

Kislányom másfél óra után (nappal) álmos és ny?gös lesz, el kell altatni. Ez normális? Nem kevés?

Legjobb válasz: Az én kisfiam is 4 hónapos, és minden napunk másként alakul. Van, hogy szinte egész nap alszik, van, hogy egész nap szinte semmit. Éjszaka most ott tartunk, hogy kb. reggel 5-kor ébreszt elõször, úgyhogy nincs éjszakai szopizás, de a nappal az kiszámíthatatlan.... Szerintem nincs ezzel semmi gond. Nálunk még a 3-4 órai szoptatás sem állt be. Van, hogy már másfél óra után enni akar, van, hogy két vagy három óra után. Én ebbõl sem csinálok problémát, mert szépen fejlõdik, ugyanakkor nem kövér. Hidd el, a kicsid annyit alszik, amennyire szüksége van.

Az én kisfiam is 4 hónapos, és minden napunk másként alakul. Van, hogy szinte egész nap alszik, van, hogy egész nap szinte semmit. Éjszaka most ott tartunk, hogy kb. reggel 5-kor ébreszt elõször, úgyhogy nincs éjszakai szopizás, de a nappal az kiszámíthatatlan.... Szerintem nincs ezzel semmi gond. Nálunk még a 3-4 órai szoptatás sem állt be. Van, hogy már másfél óra után enni akar, van, hogy két vagy három óra után. Én ebbõl sem csinálok problémát, mert szépen fejlõdik, ugyanakkor nem kövér. Hidd el, a kicsid annyit alszik, amennyire szüksége van.
Szerintem nem lehet pontosan meghatározni. Egyrészt babafüggõ meg idõjárásfüggõ is. Nekem 2 hónapos a babám és most többet alszik nappal, mint amikor 2 hetes volt. Volt hogy délután 4-tõl este 10-ig aludt majd szopi és újra alvás. Ne aggódj most ilyen napjai vannak.
Szerintem mormális. Másfél óra alatt rengeteg inger éri a pici baba agyát, amit fel is kell utána dolgoznia. Erre kell az alvás. Vannak babák, akik kevesebb ingert engednek be, õk tovább bírják a fenntlétet. Nekem a 3 gyerekem közül a két szélsõ fáradékonyabb volt, a középsõ pedig nyugisabb. Szóval, boldog babázást!
Minden baba más és más. Én éppen a napokban kérdeztem rá a védõnõmtõl, hogy mennyit kell aludnia egy ilyen pici babának. Az enyém 4 és fél hónapos. Azt mondta, hogy 12 órát kell kb aludnia, de ezt Õ úgy ossztja be, ahogy akarja vagy ahogyan igényli. Nálunk kb 3x alszik fél órát napközben a többit éjszakára hagyja. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Nekem alszik éjszaka is 12 órát, enni persze felkel, de félálomban:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!