Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az idő (6087 db)

Chicagoban hajnali 4 es los angelesbe hajnali 5
Amúgy mit nem lehet ezen érteni? Összeadni, kivonni kell maximum kétjegyû pozitív egész számokat, már ez sem megy?
Azt talán tudod, hogy a föld egy pontján akkor mondjuk, hogy dél van, ha a nap a legmagasabban áll (azon a napon). Mivel ugyanebben a pillanatban a föld más pontjain a nap másképpen áll, ott más az idõ. Hogy a dolgot kezelni lehessen, a földet felosztották 24 részre, és kimondták, hogy egy részen belül az idõt azonosnak vesszük. Persze ezek a vonalak illeszkednek az államhatárokhoz is (ahol lehet), ezért eléggé girbegurbák. De a lényeg, hogy ezt az idõsorozatot zónaidõnek nevezik, és egy adott ponton éppen érvényes idõt helyi idõnek. Tehát valamihez képest (ahol a helyi idõt tekinted) egy másik helyen úgy tudod megmondani az ottani helyi idõt, hogy megszámolod a két pont közötti zónákat. Pl. ha Londonban dél van, akkor nálunk a nap már elment kissé nyugat (London9 felé. Mivel London és Budapest között egy zóna van, ezért ha Londonban a helyi idõ 12 óra, akkor Budapesten eggyel több, azaz 13 óra a helyi idõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!amúgy tudok számolni, kivonni, szorozni....csak ezt pont nem értem sehogy sem!biztos te is voltál már úgy hogy nem értettél semmit pedig jó tanuló voltál!!
Ha a telefonom jól irja ki akkor 17óra eltolódás.
7 ora az idoeltolodas
7 óraval elõbb kel a nap/és "jobban" süt most is"
Elsõ vagyok. 7órát akartam írni nem tudom hogy lett 17. Én is Mexikóvárost néztem.
Mexikóváros -7 (5:00 aznap), Chihuahua -8 (4:00 aznap)
ha itt 12, ott 5. 7 óra eltolódás, nem 5
mindig hét órát számolj vissza, és annyi:)
Az elsõ nem teljesen jó, nem 17 óra az eltolódás, hanem -5 óra. Tehát ha nálunk 12:00 van, Mexikóban 07:00 van ugyanazzal a dátummal.

Ha a Föld időzónákra van osztva, pontosan az északi sarkon mennyi az idő?

Legjobb válasz: Ott nincs konkrét idõszámítás. Mivel sarkvidékek pingvineit, fókáit, jegesmedvéit nem érdekli különösebben a pontos idõ, a kutatók, akik a sarkokon dolgoznak, maguk határozzák meg, hogy melyik idõzóna szerint osztják be idejöket. Így ha pl. a Déli Sarkra Új Zélandról érkezik kutatócsoport, akkor az új zélandi idõt használják. Gyakorlatilag mindegy, mivel egy fél évig egyfolytában nappal van, aztán egy fél évig éjszaka. Forrás: http://geography.about.com/library/faq/blqztimeatpoles.htm

Ott nincs konkrét idõszámítás. Mivel sarkvidékek pingvineit, fókáit, jegesmedvéit nem érdekli különösebben a pontos idõ, a kutatók, akik a sarkokon dolgoznak, maguk határozzák meg, hogy melyik idõzóna szerint osztják be idejöket. Így ha pl. a Déli Sarkra Új Zélandról érkezik kutatócsoport, akkor az új zélandi idõt használják. Gyakorlatilag mindegy, mivel egy fél évig egyfolytában nappal van, aztán egy fél évig éjszaka. Forrás: http://geography.about.com/library/faq/blqztimeatpoles.htm
Pingvinek kizarolag csak a Deli sarkon elnek - bocs ezt muszaj volt hozzatennem...
Üdv! Az északi sark nemzetközi víznek minõsül, senkihez sem tartozik, így ez alapján nem lehet idõt számolni. Valóban bárhogyan meghatározható, egy dokumentumfilmben régebben úgy láttam, hogy feljegyzéseknél a Greenwich-i idõt szokás beírni.
Valóban nincs konkrét idõzóna - de azért "idõ" van! Ezen azt értem, hogy a Nap emelkedik és süllyed az égbolton. Néha nem érdekes (mert fel se kel, vagy csak kering körbe, nagyjából egyforma magasan) - ez évszakfüggõ. Értelmes ember ott a Naphoz igazítja a helyi idõt.
Egyátalán kihez tartozik? Sztem annak az országnak a beállításai vannak..:D
Ott nincs külön idõszámítás, vannak ilyen helyek, nem csak az Északi-sarkpont.


Mennyi az idő New Orleansban ha magyarul éjfél van Berlinben?

New Orleans?

Legjobb válasz: Zóna idõ szerint 18 óra.De ha valós idõt számolsz akkor 17:30 és 18 óra között jön ki.De gondolom elég a zóna idõ,TEHÁT:este 18 óra,vagy 6 P.M.

Zóna idõ szerint 18 óra.De ha valós idõt számolsz akkor 17:30 és 18 óra között jön ki.De gondolom elég a zóna idõ, TEHÁT:este 18 óra, vagy 6 P.M.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Jelenleg (a nyári idõszámítás szerint) Anglia és Magyarország között mennyi az idõeltolódás?

Legjobb válasz: Ugyanannyi, mint a téli idõszámítás szerint: vagyis 1 óra. Amikor Angliában déli 12 óra van, akkor nálunk 13.

Ugyanannyi, mint a téli idõszámítás szerint: vagyis 1 óra. Amikor Angliában déli 12 óra van, akkor nálunk 13.
A kérdező hozzászólása: akkor ott is van óraátállítás?
Muszáj, hogy legyen. Ha az egyik állít, a másik is kell állítson - csak úgy marad meg ugyanaz a különbség...
A kérdező hozzászólása: csak mert nem mindenütt van...
Ahol óraátállítás szokott lenni, ott mindig van óraátállítás. Most itt kint Angliában este 7 óra van.
He-he... fõleg, hogy az angolok élharcosai az egésznek...

A nõk ismerkedésnek foglyák fel azt, ha a férfi elnézést kér ha nem fér oda a boltban a hûtõpulthoz, vagy ha megkérdezi mennyi az idõ?

Legjobb válasz: A hûtõpultost szerintem biztos nem. Az idõ megkérdezését már inkább, mert ma már mindenhol és mindenen van óra. Ebbõl adódóan lehet hülyének is nézik.

A hûtõpultost szerintem biztos nem. Az idõ megkérdezését már inkább, mert ma már mindenhol és mindenen van óra. Ebbõl adódóan lehet hülyének is nézik.
13: Nem, te azért nem kezdeményezel, mert képtelen vagy észrevenni, hogy mikor lehet és mikor nem. Az én viselkedésemnek az az oka, hogy kapcsolatban vagyok, érthetõ, hogy inkább kerülöm az ilyen szitukat. De ha egy lány kedves és mosolyog, akkor nem értem mi tart vissza attól, hogy kezdeményezz. Persze nyilván könnyebb most itt erre fogni, mint hogy bevalld, képtelen vagy észrevenni, ha valakinek bejössz, vagy épp ez az, senkinek sem jössz be.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó. Nem értem azt, hogy miért nem lehet kedves az a lány/nõ, akinek van barátja? Szerintem ez nem túl normális viselkedés. Szerintem egy kicsit túlkomplikáljátok a dolgot. Ilyen erõvel én sem lehetek kedves, vagy meg sem beszélhetek idegen nõvel, mert van párom?? Ez régen falun ment így, vicces elavult szokások...
A kérdező hozzászólása: Az a nõ, akinél meg bepróbálkoznak, az nyugodtan szólhat, hogy foglalt, ezt megérti egy intelligens pasi... De ez a játszuk a foglalt nõt elég vicces, meg minden férfiaktól jövõ kérdést kezdeményezésnek felfogni nagyon éretlen nõre vall...
Kérdezõ: Neked vicces, mert a másik oldalon vagy, nekem, aki ha véletlen elmosolyogja magát, mert kedves, majd próbálkoznak, rendszerint nem túl intelligensen és le kell koptatnom és még én vagyok a büdös K. szóval nekem annyira nem vicces. Megértelek, hogy neked kell a kedvesség, de megérthetnéd intelligens pasi lévén, hogy ez kétoldalú dolog és nem véletlen vagyunk ilyenek. Ennyi.
elofordult mar, hogy meg kellet kerdeznem mennyi az ido, nem gondoltam, hogy manapsag ennek ilyen nagy jelentoseget tulajdonitanak amugy a leanyzo tenyleg ugy viselkedett mintha azt kerdeztem volna milyen szinu bugyit huzott reggel, furcsalltam is
es azert kerdeztem ot, mert pont o volt keznel, semmifele hatso szandekom nem volt
;)
A kérdező hozzászólása: Stelpa Mááttur. Még gyerek lehetsz, ha ilyeneken kiborulsz. Még mindent túl komolyan veszel. Magadat is. ..
Értem. Majd ha a sötétben te utánad mennek, hogy márpedig beszélgess, majd le k****váznak, amikor visszautasítod, akkor tárgyaljuk újra a dolgot, jó? Meg azt is, hogy milyen az intelligens férfi, mert te azt max csak hallomásból ismered ezek szerint.
A kérdező hozzászólása: Ki beszél itt arról, amikor sötétben mennek utánad? Kérdést értelmezni tudod, vagy nem? Sötétben mennek utánad, ki beszél errõl?!
Egyre több a nagyarcú flegma csaj, ez most egyértelmûen látszik!
Na látjátok én ezért nem kezdeményezek lányoknál már kb. másfél éve...
Szerintem a legtöbben nem. A hûtõpultosat pláne nem, de az idõ megkérdezését sem nagyon venném annak. Nemrég jártam úgy, hogy otthon felejtettem a telefonom, órám nincs, fogalmam sem volt, mennyi idõ múlva indulhat a busz, úgyhogy bõven reális, hogy valaki megkérdezi, mennyi az idõ.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdezem, mert néha itthon a nõk olyan flegma fejet vágnak be ha mondjuk véletlenül el kell menned a sorban elõre. Vagy az eladótól kérsz segítséget a ruhaboltban. Kedvesség elég ritka. Igaz nem várom el, de azért a flegma fej...
Én nem. Idõt kérdezni tényleg fura, de megmondom, és slussz.
Dehogy is. Ezek tök alap dolgok. Miért ne lehetnék én is ilyen helyzetben.
*fogják. Egyébként én egyszer kedvesen, mosolyogva megköszöntem, hogy elállt a srác az útból, erre vagy egy háztömbig követett, meg beszélgetni akart, meg ismerkedni... Na ezért a flegma fej.
Hát igen, valahol önvédelem a flegmaság...annyi pszichopata van, az ember lánya inkább alapból tüskét növeszt :)
Akkor növesszetek csak tüskét és legyetek hülye, beképzelt p*csák!
Ja, baromi beképzelt pi**csa lehetek, mert nem akarom, hogy úton-útfélen idegenek szólítgassanak le.
Azért miért kell bunkózni, az aku leszólított/követett bunkón tette ezt? Pszichopata moódjára? Mert ha nem akkor ne nyafogj! Örüljetek, hogy vannak még kezdeményezõ pasik, mert ha így folytatjátok nem marad egy sem
Nem bunkózom, csak nem vagyok kedves, hanem közömbös. Tényleg ekkora retard vagy, hogy nem tudsz a kettõ közt különbséget tenni? Gratulálok.
De ha már itt tartunk, ne szopjalak le helybõl, amiért voltál olyan kegyes és hozzám szóltál?
A kérdező hozzászólása: Amikor kérdést tesznek fel neked, arról van szó, nem beszélgetésrõl... Pláne sötétben menni utánad. Menjél csinálj inkább egy selfie-t és oszd meg a bukon... :) )

Van olyan közületek, aki fejbõl tudja, hogy mikor mennyi az idõ? Lent leírom, bonyolult.

Elõször is, remélem jó helyre raktam ki a kérdést:)

Legjobb válasz: Vagyis nem csak az órát, hanem kb másodpercre mondok egy idõt. És kb 20-30 mp a különbség.

A kérdező hozzászólása: Vagyis nem csak az órát, hanem kb másodpercre mondok egy idõt. És kb 20-30 mp a különbség.
Igen, én is így vagyok. Úgy 5-10 perc eltérés szokott lenni, amikor tippelek. Emiatt idõben is fel szoktam kelni, ha a buszon elalszom, mindig felébredek a megállómban.
A kérdező hozzászólása: Nálam az a probléma, hogyha elalszom, olyan mintha resetelnék a képességem. Amíg egy órát meg nem látok, addig fogalmam nincs utána, hogy mennyi az idõ
Hú, ez nagyon jó lehet! Érdekesnek hangzik. Sajnos nem tudok semmi tapasztalatot megosztani... közel sem ilyen jó az idõérzékem.

Mennyi az idő?

Nincs óra a közelben. :(

Legjobb válasz: Az idõ végtelen.A bukta szilvás.Az RTL 2.

Az idõ végtelen.A bukta szilvás.Az RTL 2.
mi lett volna, ha megnézted volna a számítógép óráját???
szõr óra bõr perc....jaaaa várj csak nekem sincs órám :/
Igen.
Itt az idõ szeretni, megbocsátani, nagylelkûnek lenni... Istent szeretni.
nézd ennyi ♥
Annyi amennyi.
11:37
szilvásbukta 99
12 29
nekem 8
6 orra
6 órával kevesebb van, mint itthon.
A keleti parton. A nyugati parton 3 órával kevesebb.
*MÉG 3 órával kevesebb
http://www.timeanddate.com/worldclock/full.html?sort=1 itt szinte az összes nagyobb várost meg tudod nézni
en edmondtonba elek es 8 ora az eltoloda de pl ha vki windsorba el akkor 6 attol fugg canada melyik reszen elsz

Most mennyi az idő?

Legjobb válasz: A pontos idõ: http://www.pontosido.hu/ts/time1s.cgi

Most pont 17:43
17:46
Most: 17:49


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!