Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az hogy teherbe (236 db)

Nyugodj meg, nagyon kicsi!
eléggé közelít a nullához :)
Kicsi de azért esélyes!
"az orvostudományban gyakorlatilag 0%"
A kérdező hozzászólása: Én csak azért izgulok mert ez az utolsó nap ilyen se ilyen se olyan volt tehát nem volt rendes menszeszem már.Amikor együtt voltunk õ elég közel volt már a csúcshoz mikor megszakítottuk.Félek hogy nem e történt valami baj mégis?!

Több mint fél éve szedek fogamzásgátlót (Diane 35-t). Még soha nem mertem egyéb védekezési módszer nélkül szeretkezni. Hogyan küzdhetném le a félelmemet? Mit tanácsoltok? Egyáltalán mennyi az esélye körülbelül, hogy teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Nyugodj meg!!Én még csak egy hónapja szedek fogamzásgátlót és nem estem teherbe!1% esélye van annak hogy teherbe esel!De ez kizárt dolog!Felesleges más védekezési módot is használni hiszen teljes mértékben védve vagy!Én biztos vagyok benne hogy nem esel teherbe! De ha mégsem tudod leküzdeni a félelmedet akkor meg felesleges tablettát szedned!

Nyugodj meg!!Én még csak egy hónapja szedek fogamzásgátlót és nem estem teherbe!1% esélye van annak hogy teherbe esel!De ez kizárt dolog!Felesleges más védekezési módot is használni hiszen teljes mértékben védve vagy!Én biztos vagyok benne hogy nem esel teherbe! De ha mégsem tudod leküzdeni a félelmedet akkor meg felesleges tablettát szedned!
ilzen kerdes mar nagyon sok volt. Ha nem bizol a tablettaban, akkor folosleges szedni, kidobni ra a penzt, vedekezz ovszerrel. Amugy ez gyerekes, olvass utana az interneten, meg mielott eleve elkezdted, akkor kellett volna az orvosodat megkerdezni, szerinted mire talaltak fel??? ha rendesen szeded, akkor van olyan 0, 1 szazalek koruli az esely a teherbeesesre.
OFF Szia! Közvetlen nem ide tartozik, de.. figyelj rá, hogy 1-1, 5 évnél ne szedd tovább a Diane-t.. Én 4!!! évig szedtem az új nõgyógyász azt mondta, hogy ez abszurd...tulajdonképpen 4 éve alatt egyetlen normális vérzésem sem volt.. (én hormonprobléma miazz szedtem) szóval vigyázz szerintem te is a Dianeval.
én is egy hónap után kezdtem el védekezés nélkül nemi életet élni... de egyvalamire vigyázz, csak akkor csináld ezt, ha állandó partnered van, mert ha különféle fiúkkal fekszel le óvszer nélkül, akkor sokkal durvább dolgok is történhetnek veled egy terhességnél... a tabletta csak a nem kívánt terhességtõl óv meg de a nemi betegségektõl nem!
Én úgy tudom, fél évnél tovább nem szabad ezt szedni. Nekem is ezt akarta felírni a doki, de mondtam, hogy ne. Féltem, mert rengeteg rosszat hallottam róla. Így végül Lindynette 20 lett belõle. Inkább legyen az a pár pati rajtam, legyen zsíros a bõröm, minthogy csomó mellékhatás és fél év után váltogassak fog.gátlót. Ha meg abbahagyod, visszatérnek a problémák, amik miatt eredetileg felírta a doki, szal akkor nem sokra mész vele... Mivel van fogamzásgátló hatása is (eredetileg nem fog.gátló, hanem bõr, szõrösödési problémákra írják)ennek a gyógyszernek, így védett vagy. Bogyó mellett ritkán esnek teherbe a nõk. Az antibiotikum szedésével kell nagyon vigyázni, mert az gyengíti a hatását!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Nem a védekezés miatt kezdtem szedni.Ennek más oka van.De ha már szedem, akkor gondoltam felesleges más eszközökkel is védekezni.Csak biztosra akartam menni.

1 hónapja nem szedek gyógyszert, sejnos most nem estem teherbe. Következő hónapban próbálkozunk igy talán lesz babám. Mennyi az esélye hogy teherbe esek?

tényleg várni kell fog.gátló után 3 hónapot?ha most terhes leszek nem lesz baja a kicsinek?minden nap próbálkozunk mert nem tudom mikor van peteérésem.mennyi esély van a megtermékenyülésre?

Legjobb válasz: Orvosa válogatja, az én dokim szerint várni kellett 3 hónapot, a barátnõmé azt mondta, hogy nem kell, mert a szervezeted úgyis tudja, hogy "mikor lehet teherbe esni" (persze Õ már régen terhes, szept.-ben fog szülni). A pé idejének meghatározására pedig mérd a hõdet és használj ovu tesztet, a kettõ együtt eléggé pontos eredményt ad. 1 hónap próbálkozás pedig még nagyon kevés, nálunk már közel egy év eltelt, de mivel tudom, hogy minden rendben, így próbálok türelmesen várakozni. Ja, nekem a dokim még azt is mondta, hogy ha jó idõben akcióztok, akkor is kb. 20-30% esély van a megtermékenyítésre, mert szinte minden 2. hónapban nem megfelelõ a petesejt minõsége, van, hogy egyáltalán nem is lehet megtermékenyíteni. Szóval türelem és szurkolok, hogy sikerüljön!

Orvosa válogatja, az én dokim szerint várni kellett 3 hónapot, a barátnõmé azt mondta, hogy nem kell, mert a szervezeted úgyis tudja, hogy "mikor lehet teherbe esni" (persze Õ már régen terhes, szept.-ben fog szülni). A pé idejének meghatározására pedig mérd a hõdet és használj ovu tesztet, a kettõ együtt eléggé pontos eredményt ad. 1 hónap próbálkozás pedig még nagyon kevés, nálunk már közel egy év eltelt, de mivel tudom, hogy minden rendben, így próbálok türelmesen várakozni. Ja, nekem a dokim még azt is mondta, hogy ha jó idõben akcióztok, akkor is kb. 20-30% esély van a megtermékenyítésre, mert szinte minden 2. hónapban nem megfelelõ a petesejt minõsége, van, hogy egyáltalán nem is lehet megtermékenyíteni. Szóval türelem és szurkolok, hogy sikerüljön!
nem kell várni 3 hónapot!ezek már korszerû bogyók.uncsitesóm, ahogy letette össze is jött a következõ ciklusban a keresztlányom és gyönyörû kismanó lett belõle!!!Makk egészséges!!!
Egyetértek az elõttem szólóval, nem kell várnotok! A mai világban már tabi mmellett is teherbe esnek, mégsem lesz baja a babának! Hajrá!!! :) ) Csak ne görcsösen! Az nem tesz jót a kapcsolatnak... tapasztalatból tudom.
Szia! Én januárban hagytam abba a gyógyszert és még mindig semmi, most már két hete késik, teszteltem de negatív lett. Azt mondta a dokim, hogy a mensi napjától számított 15-17. napon(30-35 naposak a ciklusaim) hívjam fel és akkor ultrahanggal megnézi hogy van-e peteérésem, és ha nincs akkor ad gyógyszert. Mostmár csak meg kéne jönnie, ha már nem vagyok állapotos.

Abortusz után mennyi az esélye annak, hogy teherbe lehet esni az elöváladéktól?

nekem sajnos a 12 hétben vették már el a babát de ennek kb 2éve már (anyagi okok miatt nem tudtam válalni)és egy abortusz után tényleg nehezebben lehet teherbe esni föleg ha ennyire rizikos volt az abortuszom? 28L

Legjobb válasz: "Abortusz után mennyi az esélye annak, hogy teherbe lehet esni az elöváladéktól?" 28éves létedre továbbra is ennyi eszed van, hogy védekezés nélkül akarsz .ugni??? Gratulálok!!!

"Abortusz után mennyi az esélye annak, hogy teherbe lehet esni az elöváladéktól?" 28éves létedre továbbra is ennyi eszed van, hogy védekezés nélkül akarsz .ugni??? Gratulálok!!!
kb ugyanannyi, mint abortusz elött... védekezzéééé, gumira gyüjtsd a pénzt, ne abortuszra.
nee máááár.. nem volt elég az abortusz, megint nem akarsz védekezni??? észnél vagy te????
Hogy lehet valaki ennyire felelõtlen?? Sajnálom a leendõ gyerekedet!!!
nem a gyerekgyilkolással van a gond, hanem h 2 x is bevállalná!!
Ha nem toltak el semmit az ab. közben (aminek sokkal nagyobb a valószínûsége), akkor ugyanakkora mint elõtte. Ha eltoltak, akkor az életben nem lehet több gyereked.
Okoskák, nekem is volt egy abortuszom 2 éve, igen, ostorozzatok:) most a 7. Hétben vagyok:) egyébként, ítélkezés elõtt, ismerjék ék meg az abortusz valódi okait, ti tiszta, szent tehenek, , , , ,

Mennyi az esélye annak hogy barátnőm teherbe essen ha szex közben még nem mentem el? Mennyi az esélye, hogy előváladékban lévő spermáktól terhes lesz?

használtunk gumit de észrevettük közben hogy kiszakadt, azonnal abbahagytuk szóval nem mentem el. az el?váladékban vannak spermák attól is lehet terhes nem? és ez már háromszor megtörtént.

Legjobb válasz: Kimutatták, hogy azoknak a körében, akik még arra se képesek, hogy használják a keresõt bal oldalt, a teherbe esési esély 110%! Ami annyit tesz, hogy a barátnõd bár nem, de TE TERHES VAGY!

Kimutatták, hogy azoknak a körében, akik még arra se képesek, hogy használják a keresõt bal oldalt, a teherbe esési esély 110%! Ami annyit tesz, hogy a barátnõd bár nem, de TE TERHES VAGY!
ööö esély meg van... figyu:D 16/f vok és ki szaadt nekünk is 2x elõzõ hónapban nagy para stb ... de nem lett az:) elég minimális az esély:) vedd azt h az emberi faj a legterméketlenebb emlõs állat a világon... plusz az elõváladékban minimális az életképes spermium amit ki csinál a csaj védekezõje... 1 kérdés... milyen gumit használtatok? ha pl: Fehér lifestyle... akkor sztem semmi esély mert az spermicides... nézd meg a gumi leírásában... és ööö a sok gumi szakadásal valamit tenni kell... ööö sex elõtt izgasd fel de naon... tehát nem az h nedves legyen... folyon... :D lehesen a combján szét kenni:D szerencsére az én csajom ha már meg látja ... szét folyt... ajánlom a simogatást mell masszást ööö és a nemi szervénél való masszást... és sztem jó lesz:)
Szerintem elég minimális az esély rá, hogy terhes legyen ha abbahagytátok!
Ha a férfi ejakulátumában annyi spermium lenne, mint az elõváladékban, akkor küldenék a meddõségi intézetbe:) Kicsi az esély rá. Persze az ördög nem alszik, de tényleg nagyon kicsi:) De ha nagyon paráztok, akkor 72 órása. Viszont azt ugye nem tanácsos gyakran használni. Szóval ha véletlen egyszer úgy szakad ki véletlen, hogy el is mész benne, akkor már necces. Hát gondoljátok meg, én nem adok semmilyen tanácsot::D Nem bírnék a lelkiismeretemmel, ha "miattam" lenne terhes a bnõd:D A ciklusa melyik részében volt?
A kérdező hozzászólása: a hasznos információkat köszönöm szépen :D menzesz után egy héttel még pont az ovuláció elõtt történt, de az egyik eset pont a menzesz alatt volt. persze mi is gondoltunk 72 órás bogyóra de az kicsit drága :S

Kinek mennyi idő telt el az "álom kigondolása", hogy Anyuka lesz és "megvalósulás" között? Vagyis mennyire gyorsan estetek teherbe?

A hátrahajló méhem gond lehet??

Legjobb válasz: A kisfiammal az elsõ védekezés nélküli hónapban megfogant. A kislányomra kicsit többet vártunk, vele végül a szoptatás abbahagyását követõ második hónapban estem teherbe.

A kisfiammal az elsõ védekezés nélküli hónapban megfogant. A kislányomra kicsit többet vártunk, vele végül a szoptatás abbahagyását követõ második hónapban estem teherbe.
3 éve voltuk együtt a párommal, mikor elkezdtem rágni a fülét, hogy kell nekünk egy baba! ezzel õ is egyet értett, de persze szabott feltételeket! saját ház kellett addig és minimum egy év munkaviszony! ez év májusát szabta meg, hogy akkor már mehet a menet! júliusban pozit teszteltem! most 8 hetes vagyok! :)
3 év, végül spontán, de volt lombikunk is.Már 3, 5 éves a gyönyörû kislányunk. Második baba 8.hónapban.Kettõ éves volt a lányunk, amikor azt mondtuk nincs mire várni.2, 5 éves múlt mikor terhes lettem.5 hetes a a kisebbik lányunk.
Mi 5 éve várunk a mi kis csodánkra, következõ ciklusban lesz inszeminációm. Remélem sikerülni fog! ja nekem is nagyon hátrahajló méhem van. Nekem a doki azt mondta, hogy az egy picit nehezíti, de a megfelelõ pózzal, meg gyertyázással nem okoz gondot.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom!!!Remélem sikerülni fog nektek!!Nem gondolod akkor, hogy az 5 év várakoznak a hátrahajló méh is az oka?Nekem is nagyon hátrahajló - így mondta az orvosom!
Mind a 2szer az elsõ hónapban sikerült.
A fiammal az elsõ hónapban sikerült annak ellenére hogy hátrahajló méhem van! Igaz nekem nem mondta a doki, hogy mennyire, de azt minden alkalommal megjegyzi, hogy hátrahajló. Most álltunk neki a kistestvér projektnek, úgyhogy két hét múlva tudok nyilatkozni róla, hogy õ is elsõre összejött-e!?!?! :)
A kérdező hozzászólása: De jó neked!Gratulálok!!Hát nem bánnám, ha nyilatkoznál róla!!!:-)Sok sikert!
Két éve november elején kezünk próbálkozni a lányommal és márciusban derült ki, hogy terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm!!!De jó nektek, elsõ hónapban sikerülõk!!!Tényleg csak eldöntöttétek, és sikerült is?Tipp van?:-)

Előváladéktól tényleg ilyen könnyű teherbe esni? Mégis mennyi esély van rá, hogy csak az előváladéktól teherbe essen valaki?

Legjobb válasz: Nekem is szakemberek mondták h az elõváladék tartalmazhat spermiumot. Ha nem tartalmazna mindenki megszakítással védekezne, és az orvosok se intenének ettõl a fajta védekezéstõl. Lehet sok tini elolvasta a te kis kommentárodat h nincs benne spermium, és nagy örömmel alkalmazzák majd a megszakítást...Van ismerõsöm aki így esett teherbe. A tények magukért beszélnek.

Nekem is szakemberek mondták h az elõváladék tartalmazhat spermiumot. Ha nem tartalmazna mindenki megszakítással védekezne, és az orvosok se intenének ettõl a fajta védekezéstõl. Lehet sok tini elolvasta a te kis kommentárodat h nincs benne spermium, és nagy örömmel alkalmazzák majd a megszakítást...Van ismerõsöm aki így esett teherbe. A tények magukért beszélnek.
Nem olyan könnyû... egyátalán... egyrészt a nõnek épp a legtermékenyebbnek kell lennie a férfinak meg kell, hogy legyen spermium az elõváladékában, és ez sem mindenkinek van! De ez sem elég, mert életerõs spermiumnak kell ott lennie és nem egy kis gyengécskének aki az elsõ kanyarban meghal. :) El kell jutnia a petesejtig de arra sincs garancia, hogy oda bejut... és elõváladék ha tartalmaz spermiumot akkor igen kis számban, hiszen nem az a funkciója, így még kevesebb az esély arra, hogy teherbe essen valaki... hiszen minél kevesebb spermium annál kisebb esély a teherbeesésre.
Utolsó 2: Ha tudnátok olvasni és eljutottatok volna a szövegértelmezés azon szintjére, hogy megértitek, amit olvastok akkor látnátok, hogy pontosan leírtam, hogy MILYEN ESETBEN TARTALMAZHAT spermiumot az elõváladék. Ezt a nõgyógyász is tudja, ezért mondta amit mondott. Csodák pedig nincsenek.
kb. 0, 1% esélyed van az elõváladéktól teherbe esni. Azzal a tévhittel szemben ami az elmúlt pár évben terjed (fõleg itt), az elõváladék NEM TARTALMAZ spermiumot. Egy külön mirigy termeli. Funkciója az, hogy kitisztítsa ejakuláció elõtt a hugycsövet, mivel a vizelet kémhatása káros a spermákra. Namost az elõváladékban akkorlehet spermium, ha a hugycsõben volt spermium. Tehát ha a férfi a legutolsó ejakulációja óta nem vizelt. Ha vizelt akkor a savas kémhatás minden bizonnyal az eselegesen ki nem mosódott spermát is megöli percek alatt. És ha még valami durva véletlen folytán mégis kerülne kis mennyiségû spermium az elõváladékba a hugycsõbõl, annak akkor is minimális az esélye arra, hogy elérjen a petesejtig. Egyrészt az "út" nagyon hosszú. A sperma nem "szórakozásból" spriccel ki a péniszbõl, hanem azért, hogy minél kevesebbet kelljen úsznia a spermának. Az elõváladék viszont nem spriccel. Másrészt a spermák 99%-a az út közben elpusztul. Az elõváladékban pedig ha van is akkor olyan alacsony az életképes spermiumszám, hogy veszélyesebb átmenni a zebrán, mert ott több esélyed van rá, hogy elüt egy autó. Az ilyen "jajj azelõváladéktól 2gumival teherbeeestem" típusú íróknál valószínûleg nem csupán elõváladékról volt szó, hanem a tapasztalatlan férfi tag elélvezett, un. részlegsen (közepes mennyiségû spermium távozik a péniszbõl, ám az nem lankad le és a nemi vágy nem múlik) csupán nem észlelte.
Nekem nõgyógyászati asszisztens mondta, hogy igenis tartalmaz az elõváladék spermiumot.
Szerintem akárhány % az esély, akkor is megvan...én inkább nem kockáztatok... Szerintem még túlzásba is viszem a parázást...:S Na de mindegy....én így gondolom...
Ja értem már...akkor legközelebbi együttlétnél majd megkérdezi a csaj a pasit h kicsim, pisiltél már a tegnapi óta? Igen...Oké akkor csináljuk megszakítással!:D
Igenis, és teherbe lehet esni elõváladéktól! Nekem a második gyermekem is így "sikerült", és barátnõmnél is a legkisebb! Nem egy netes kamudokinak kell hinni, hanem a valódi orvosoknak, és a statisztikának! Elõváladéktól esik teherbe 20-ból minimum 1 nõ!
Ja és még a linkhez hozzáfûzöm. Hogy aki azthiszi hogy az elõváladék tartalmaz spermát az nem tanult biológiát.
Van rá esély... de van aki nem esik ettõl teherbe..
Kb. 5% esélyed van. Döntsd el, hogy ez könnyû, avagy nehéz.
Egy valódi orvos pontosan tudja, hogy a Cowper mirigyek egy árva darab spermiumot sem termelnek... Ti meg azért esetetek teherbe, mert a pasitok ejakulált csak nem merte bevallani vagy maga sem vette észre. Csodák nincsenek, ez 8. elemi osztályos biológia.

Ha lehet hogy ondós volt a fiú keze, és úgy ujjazott meg, de vettem be tabit rá a másnapra, akkor mennyi az esély arra hogy teherbe estem? Vagy alapból be se kellett volna vennem? A gyógyszer neve escapelle.

Legjobb válasz: Fogamzás gátló szedése esetén az esély arra hogy a hölgy teherbe esik: 0,5-1%. De a barátod igazán moshatott volna kezet! Akkor még kisebb lenne az esély a terhessége vagy egyenesen 0!

Fogamzás gátló szedése esetén az esély arra hogy a hölgy teherbe esik: 0, 5-1%. De a barátod igazán moshatott volna kezet! Akkor még kisebb lenne az esély a terhessége vagy egyenesen 0!
Esemény utáni tablettával minimális az esély. Az a baj ezzel, hogy majd jövõ hónapban, amikor tényleg baj lesz, mert kiszakad mondjuk az óvszer, és el is élvez benned, akkor meg majd csak pisloghattok, mert már nem vehetsz be esemény utánit. Ezzel persze nem azt mondom, hogy nem kellett volna bevenned, hanem azt, hogy oda kéne figyelni, hogy mit csináltok.
A kérdező hozzászólása: Szûz vagyok még, ez volt az elsõ alkalom:) De a fiú, nem tudja, hogy elment-e..Nagyon félek, még így is hogy bevettem a gyógyszert, és a szûzességem elvesztését se mostanra tervezem, ezek után.
Hasznos dolog ez az esemény utáni tabletta , de azért nem kéne feleslegesen sokkolni a szervezeted ilyennel... Ez arra való ha TÉNYLEG baleset történik, rossz az óvszer vagy bármi. Nem arra hogy bekapkodd minden szirre-szarra már bocsi... Oda kéne figyelni, a szex-szel pedig még várj, nem vagy elég érett hozzá a fentiek alapján.
Tájékoztatásul közölném, hogy hormonbomba tablettákat nem szokás úgy enni, mint az m&m-t.
A kérdező hozzászólása: Most vettem be elsõnek, mert kétségbe estem. De többet nem fog elõfordulni, azt garantálhatom.
Uramisten. Erre bevenni?! Mégis minek? Most majd örülhetsz, hogy majd menstruálsz 2 hetente, aztán 3 hónapig nem is fog megjönni. Csak, mert ennyi hormont tartalmaz az a sz*r. ;) Kiszakad az óvszer, elkapott a hév és megtörtént a védekezés nélküli AKTUS, beveszi a hölgyike, akkor oké. De erre mégis minek? Nagyon buta és tájékozatlan vagy...

Mennyi az esélye hogy teherbe estem?

Most kezdtem el szedni a Dalia fogamzásgátlót, és még van belőle 3 napom, és ma a Párommal lefeküdtünk és belém ment. Elvileg csütörtökre kéne meg jönnie! Már véd? Vagy van rá esély hogy teherbe estem?

Legjobb válasz: A betegtájékoztatóba le szokták írni, hogy mikortól véd. De azt tudni kell, hogy ha el is telt az az idõ, de történt bármi, szedtél bármit, ami gyengítette a hatását, akkor megint csak ott az esély. És mivel semmi sem száz százalékos, így még ha minden rendben van is a szedéssel, akkor is elõfordul, hogy teherbe esik mellette. Szóval nézd meg a tájékoztatón, hogy mikortól véd.

A betegtájékoztatóba le szokták írni, hogy mikortól véd. De azt tudni kell, hogy ha el is telt az az idõ, de történt bármi, szedtél bármit, ami gyengítette a hatását, akkor megint csak ott az esély. És mivel semmi sem száz százalékos, így még ha minden rendben van is a szedéssel, akkor is elõfordul, hogy teherbe esik mellette. Szóval nézd meg a tájékoztatón, hogy mikortól véd.
Van rá esély, hogy ne lenne...?
Mindig van rá esély, hogy mennyi, azt nem tudom, de szerintem nem sok. Kérdezz egy szakembert! Mikor felírattad nem kérdezted meg a dokidat hogy mi merre hány méter? Minek szedsz tablettát, ha azt sem tudod mi fán terem? Mondjuk ez a része már nem rám tartozik...
Az esélyét nem ismerem, de a valószínûsége az pontosan 1
Egyébként itt olvashatsz róla bõvebben, ahol pontosan leírják, hogy mikortól véd, csak sokszor venni kéne a fáradtságot és el kéne olvasni: Az elsõ csomag Dalia bevont tabletta szedése: Ha a megelõzõ hónapban nem szedett hormonális fogamzásgátlót: A menstruációs ciklus, vagyis a havi vérzés elsõ napján kezdje el a Dalia bevont tabletta szedését. A csomagoláson a hét aktuális napjának nevével megjelölt bevont tablettát vegye be. Ha például szerdán jelentkezett a havi vérzés, a "Szerda" feliratú tablettát válassza. Ezt követõen a nyilakkal megjelölt iránynak megfelelõen szedje a tablettát naponta egyesével, amíg mind a 21 tablettát be nem vette. Ebben az esetben a Dalia bevont tabletta hatása azonnal jelentkezik és nincs szükség további kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazására. A ciklus 2-5. napján is elkezdheti a gyógyszer szedését, ebben az esetben azonban az elsõ csomag esetében a ciklus elsõ 7 napján keresztül kiegészítõ (barrier-elvû) fogamzásgátló módszereket is alkalmaznia kell. Ha más, kombinált fogamzásgátló tablettáról, vagy (fogamzásgátló) tapaszról tér át a Dalia bevont tabletta alkalmazására: Az elõzõleg használt készítmény utolsó tablettájának bevételét követõ napon elkezdheti a Dalia bevont tabletta szedését (ez azt jelenti, hogy ne tartson gyógyszerszünetet). Ha a korábbi készítmény inaktív tablettákat is tartalmazott, az utolsó aktív (hormont tartalmazó) tabletta bevételét követõ napon kezdje el szedni a készítményt, (ha nem biztos benne, hogy melyik az aktív, ill. az inaktív bevont tabletta, kérje orvosa vagy gyógyszerésze tanácsát). Késõbbre is halaszthatja a Daliára való áttérést, azonban legkésõbb az elõzõ készítmény alkalmazása során elõírt gyógyszerszünet befejezõdése utáni (vagy az utolsó inaktív tabletta bevételét követõ) napon kezdheti el alkalmazását. Transzdermális fogamzásgátló tapaszról való áttérés esetében a Dalia bevont tabletta szedését lehetõleg a tapasz eltávolításának napján kell elkezdeni, de legkésõbb akkor, amikor a következõ tapasz felhelyezése esedékes lenne. Ha betartja ezeket az elõírásokat, nem szükséges további kiegészítõ fogamzásgátlási módszerekhez folyamodnia. Ha korábban kizárólag progesztogént tartalmazó készítményt (minitablettát) használt: Bármikor abbahagyhatja a minitabletta szedését, és a következõ napon, a megszokott idõpontban már Dalia bevont tablettát vehet be. Mindazonáltal, ha a Dalia bevont tabletta szedésének elsõ 7 napján nemi együttlétre kerül sor, kiegészítõ (barrier-elvû) fogamzásgátló módszert is alkalmaznia kell. Ha injekciós készítmény, implantátum, vagy méhen belüli progeszteron tartalmú fogamzásgátló eszköz (IUD) használatáról tér át Dalia bevont tabletta szedésére: A következõ esedékes injekció beadásának idõpontjában, illetve az implantátum vagy az IUD eltávolításának napján kezdje el a Dalia bevont tabletta szedését. Mindazonáltal, ha a Dalia bevont tabletta szedésének elsõ 7 napján nemi együttlétre kerül sor, kiegészítõ (barrier-elvû) fogamzásgátló módszert is alkalmaznia kell.
Nagyon minimális.

Mennyire érzitek Ti nők tehernek azt, hogy egyszerre több szerepet kell betölteni? (nő, anya, háziasszony, munka)

Legjobb válasz: Nem érzem tehernek. Persze vannak rosszabb napok, fõleg szülés után volt ez, mikor a hátam közepére sem kívántam a pelenkacserét például. De aztán belejöttem, azóta ovis a gyerek, én újra dolgozok, amit szeretek is szerencsére. A "nõséggel" sosem volt gondom, mindig adtam magamra, terhesen is, és szülés után is, nem volt rajtam csak 1-2 kiló felesleg, így egybõl rámjöttek a régi ruháim. Nem mackóba mentem gyereket sétáltatni, hanem sokszor magassarkúba és kisminkelve, ahogy azelõtt is tettem, ezt szoktam meg, nekem ez a természetes, nem az elhanyagoltság. A háziasszony részben néha a takarítással van gondom, utálom, sosem voltam rendmániás, így néha noszogatnom kell magam, hogy nekifogjak a takarításnak. A fõzés részét meg imádom, számomra a sütés-fõzés a kikapcsolódás része a napnak.

Nem érzem tehernek. Persze vannak rosszabb napok, fõleg szülés után volt ez, mikor a hátam közepére sem kívántam a pelenkacserét például. De aztán belejöttem, azóta ovis a gyerek, én újra dolgozok, amit szeretek is szerencsére. A "nõséggel" sosem volt gondom, mindig adtam magamra, terhesen is, és szülés után is, nem volt rajtam csak 1-2 kiló felesleg, így egybõl rámjöttek a régi ruháim. Nem mackóba mentem gyereket sétáltatni, hanem sokszor magassarkúba és kisminkelve, ahogy azelõtt is tettem, ezt szoktam meg, nekem ez a természetes, nem az elhanyagoltság. A háziasszony részben néha a takarítással van gondom, utálom, sosem voltam rendmániás, így néha noszogatnom kell magam, hogy nekifogjak a takarításnak. A fõzés részét meg imádom, számomra a sütés-fõzés a kikapcsolódás része a napnak.
Sosem éreztem magam jól a nõi szerepben.Sem a magassarkút nem szeretem, nem is sminkelem magam és a szoknyát is utálom.Persze azért nem hanyagolom el magam.Én biztos, nem fogom hagyni, hogy minden meló az én nyakamba szakadjon, azért van a házasság, hogy segítsük egymást és hogy közösen vigyük az összes terhet.
Nekem nagyon nehéz, mert mindenki mást vár el tõlem. Úgy érzem magam, mint egy automata, akit ide-oda kapcsolgatnak, különbözõ üzemmódokba. Fárasztó, nagyon, sokszor a nagy teljesítésben ezt se tudom, hogy ÉN ki vagyok. Azt tudom, hogy kinek a kije vagyok, és a szerepeket is, de azt, hogy én ki lennék, már lassan elfelejtem.
Nem érzem tehernek. Eleinte amikor megszületett a fiam akkor nehéz volt, akkor saját magam csináltam úgy az életet, hogy ne legyen más szerep csak az anyaság. Nekem így volt jó. Kb 5 hónapig volt ez, aztán belerázódtam. Nem csinálok nagy ügyet belõle, nem fõzök, mert utálok, rendelem a kaját, de itthon vagyok takarítok, minden mást megcsinálok, csak fõzni ne kelljen. Ui: nem értek egyet azzal a lánnyal aki azt írta, hogy nem jár melegítõbe, ergo nincs elhanyagolva, én sem vagyok nagy melegítõs fajta d evan melegítõm és szeretem is õket, és attól, hogy ebben vagyok itthon, vagy ebben szaladok ki a gyerekkel bicajozni még nem vagyok elhanyagolt. Kiváncsi vagyok, hogy tûsarkúban hogy tudnak egyesek szaladni a futóbiciklizõ gyerekük után.
Arról, hogy valaki tehernek érez dolgokat nagyban a környezet tehet róla.pl.az apa, szülõk,
Nekem abszolut nem teher. Szeretem a munkámat, szeretek háziasszonykodni, szeretek a gyerekeimmel lenni. A kedvesem sosem veszi zokon, ha éppen nincs kedvem takarítani, vagy nem fõzök. Nem vagyok egy takarítógép, nem vagyok bezzeganyu, de nem vagyok munkamániás sem.
Annyi szerepet tölts be, amennyit elbírsz, és csak azt, amit szívesen vállalsz - és nem lesz teher. :)
Elég furcsa a kérdésed számomra, hiszen minden ember több szerepet tölt be... A férfiak is egyszerre gyermekek, testvérek, férjek, apák, munkaerõk, stb. Szóval nem igazán értem. De nem érzek semmiféle megterhelést. 24N

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!