Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az hogy túlhordom (3 db)

Többedik gyermek, hosszabb várakozás? Mennyi az esélye annak, hogy valaki a 3. babát is túlhordja valamennyit?

Esetemben:40+3 hét,41+0 hét. A harmadikat- ha nem jön közbe semmi,túlhordhatom? (persze,erre minden esély megvan,na de törvényszer?,hogy túl is hordjam?)

Legjobb válasz: Egyikk barátnõm elsõ fiát 3 héttel korábban, a 2. babát 2 héttel korábban, a 3. babát 1 héttel korábban szülte, mint ki volt írva.... Másik barátnõm mind a 3 babát a kiírt idõpontban szülte. Dokim szerint a többedik babáknál gyakoribb a túlhordás. De sztem semmi sem "törvényszerû".

Egyikk barátnõm elsõ fiát 3 héttel korábban, a 2. babát 2 héttel korábban, a 3. babát 1 héttel korábban szülte, mint ki volt írva.... Másik barátnõm mind a 3 babát a kiírt idõpontban szülte. Dokim szerint a többedik babáknál gyakoribb a túlhordás. De sztem semmi sem "törvényszerû".
Én elsõt 40+6 hétre szültem, másodikkal ma lettem 41 hetes. Kérdésedre válaszolva ctg vizsgálaton összefutottam egy 5.babáját váró nõvel, aki most az ötödikkel is túl van a 40.héten!!! Csak néztem!
A 2. gyerekem túlhordtam, burokrepesztéssel kellett indítani.Harmadszorra ikreim lettek, õket a 40. héten indították, szintén burokrepesztéssel.A méhszáj nyitva volt, de a doki mondta, h a szokásosnál erõsebb volt a magzatburok.Úgyh ha valaki ilyent "növeszt":) ), az akárhány gyerekét túl tudja hordani.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddig érkezett válaszokat! A másodikkal nekem is repeszteni kellett a burkot, mert bár már teljesen nyitva voltam, de valahogy a gyermek burokban "akart" születni. :D
Nekem a harmadik napra pontosan reggel érkezett fél óra alatt.Hihetetlenül gyorsan, pedig elég nagy volt. A negyedik gyermekem viszont már indított volt.
Az elsõ kettõt 4-4 nappal hordtam túl. Ezek után tartottam én is tõle, hogy harmadjára is ez lesz. A 4-es szám bejött, viszont fordítva. 4 nappal hamarabb érkezett a pici lányom.
Én egyiket sem hordtam ugyan túl, de talán annyit tudok segíteni, hogy a szülésznõm azzal riogatott a nõgyógyászommal együtt, hogy a harmadik babák mindig korábban jönnek. Nos õ is a kiírt napra jött, akárcsak a testvérei.

Mennyi az esély arra, hogy a második babámat is túlhordom?

Els? kislányomat egy héttel hordtam túl, meg kellett indítani a szülést. Nem elszámolták a napot, valóban túlhordásról volt szó. Most 39 hetes és 4 napos vagyok, ismét kislányt várok, de még mindig semmi. :( Lehet megint túlhordom? Mit?l van ez??? Genetikailag valami hiba van bennem?

Legjobb válasz: Szia! Én az elsõ manómmal(fiú)1 héttel mentem túl,a 2. manómmal(lány)2 héttel.Szóval még azt sem lehet mondani,hogy azért mert kislány.....genetikailag nincs összefüggés a túlhordás között.Nem tudom mi az oka,én kicsit inkább a 12 éves versenyszerû sportolásra gondoltam. 16 órás vajúdás után is szûk egyujjnyira voltam nyitva :( Izmos a hasfalam a méhem,nem úgy nyúlnak a szalagok...gondolom én,de erre sztem még a doki sem tud pontos választ adni.

Szia! Én az elsõ manómmal(fiú)1 héttel mentem túl, a 2. manómmal(lány)2 héttel.Szóval még azt sem lehet mondani, hogy azért mert kislány.....genetikailag nincs összefüggés a túlhordás között.Nem tudom mi az oka, én kicsit inkább a 12 éves versenyszerû sportolásra gondoltam. 16 órás vajúdás után is szûk egyujjnyira voltam nyitva :( Izmos a hasfalam a méhem, nem úgy nyúlnak a szalagok...gondolom én, de erre sztem még a doki sem tud pontos választ adni.
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet, hogy amiatt. Én is világéletemben sportoltam, sõt az egész terhesség alatt többet mozogtam mint egy átlagos nem várandós nõ. Köszönöm a választ! :)
Szia! Én nem sportoltam túl sokat de elhízva soha nem voltam. Az elsõ lányom két nappal elõbb született mint a kiírt idõ a másodikat egy héttel hordtam túl a harmadikat pedig 12-nappal és meg is kellett indítani a szülést, most kisfiút várok és elõre tarok a túlhordástól:(! Gabi

Mennyi az esélye, hogy túlhordom a babát, ha a terhesség előtt hosszabb időre (31-32 napra) jött meg?

Holnap lépek a 38. hétbe, a méhszáj 2000-es, a dokim tegnap azt mondta, hogy lehet, hogy ráhúzok.

Legjobb válasz: Jó. A terminust ugyanis a 28 naphoz számolják. Pár napot ráhúzhatsz.

Jó. A terminust ugyanis a 28 naphoz számolják. Pár napot ráhúzhatsz.
Szerintem annyi az esélyed, mint bárki másnak. Nekem 30-31 naposak a ciklusaim, és mind a négy gyerekemet napra pontosan szültem. Szegénykém! Meg tudlak érteni, hogy ebben a nagy melegben már türelmetlen vagy!!! :) Kitartást, és minden jót Nektek!!!
ilyenkor mindig az uh alapján mért adatokat veszik alapul. aszerint hány hetesnek számítasz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az UH alapján lépek ma a 38. hétbe, egyébként kicsit korábbra lennék kiírva.
Nekem majd 40 napos ciklusaim voltak, 8 nappal húztam túl a terhességet, pedig minden uhom napra pontos volt, még az utolsó is 39 hetesen 4 naposan. Azt mondják, hogy 28 nap felett ahány nappal hosszabb a ciklusod, annyival túlhodhatod. TEhát neked akkor van kb 3 napod, de ez is statisztika. Légy türelmes, a baba tudja, mikor kell kijönnie:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!