Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az hogy most (439 db)

Mennyire fogja befolyásolni a ponthatárokat az, hogy most már 500-as rendszer lesz?

Mennyire emelkedhetnek a ponthatárok?

Legjobb válasz: hát régen ugye 350 átlagos ponttal simán eltudtál helyezkedni. most ugyanúgy 350 körül van az átlag csak ahhoz, hogy felvételt nyerj 430 pont kell kb ennek mondjuk nem az emelkedéshez van köze, hiszen csak a + pontok emelkedtek, pl az emelt érettségire nem 40 hanem 50 pontot kapsz. így pl két emelt 80% os érettségivel van 420 pontod, amivel még mindig kitörölheted az ülõizmaidat :S

hát régen ugye 350 átlagos ponttal simán eltudtál helyezkedni. most ugyanúgy 350 körül van az átlag csak ahhoz, hogy felvételt nyerj 430 pont kell kb ennek mondjuk nem az emelkedéshez van köze, hiszen csak a + pontok emelkedtek, pl az emelt érettségire nem 40 hanem 50 pontot kapsz. így pl két emelt 80% os érettségivel van 420 pontod, amivel még mindig kitörölheted az ülõizmaidat :S
Jolvan de nem sokan kepesek az emelteket 80% fole vinni..ahhoz nagyon nagynak kell lenni..szerintem. Meg mindenki panaszkodik hogy nehez volt + keves pontja lesz emiatt..kepzeld el a 2 emelteseket...hiaba lesz max. Pluszpontjuk... Kiegyenlitodik a szazalekkal es ugyanott lesznek akik csak 1 emeltet tesznek+ 2 nyv... Max 10et emelkedik szerintem...vagy meg annyit sem. 20 at ott fog ami eddig is 480/480 rendszer volt...
Ez képzéstõl is függ, pl. jogra sokkal fog emelkedni a z államilag támogatott, orvosin viszont a keretszám bõvülése miatt kevesebb mint 20 pontot, de biztos emelkedni fog. Mivel az emeltért 10 ponttal több jár, így ahova kell emelt ott biztos nagyot fog emelkedni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg pont ezért nem fog emelkedni (vagy nem olyan sokat). Mert mi van, ha valaki csinál 2 emeltet, oké, hogy megkapja érte a plusz pontokat, de attól még az eredménye nem lesz olyan jó. Tehát orvosira kell 1 emelt. Ha valaki bioszból emelten elér 80%-ot, kémiából középen pedig 90%-ot. Viszont, nem biztos, hogy kémiából emelten is jó eredménye lesz. 1 emelt, 1 közép --> (80+90)*2 + 50 = 390 2 emelt --> (80+x)*2 + 100 = 390 , x = 65 Tehát minimum 65%-ot kéne elérnie kémia emelten.
Jogos, bár a példád pont rossz olyan szempontból, hogy orvosira 430-440 pont a várható.
Es mi a helyzet a mernoki karokkal? Most az lesz a slager :-) meg a vezetoseg is azt akarja... Ott mennyivel emelkedhet? Annak fenyeben hogy a matek emelten nem volt nehez...
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy orvosira több pont kell még, de most nem akartam a nyelvvizsgákkal bonyolítani a számításaimat.:)

Mennyire normalis az, hogy most a 32. hetben mikor mozog a pici, mintha apro pattogasok lennenek a hasam korul. Volt mar ilyen valakinek, ha igen mit jelent ez? Vagy kerdezzek ra inkabb a dokinal?

Legjobb válasz: Olyan, mintha a kis csontjai ropognának? Ha igen, akkor azért, mert azok ropognak. Nekem is volt, doki azt mondta nem gond. Megszületése után is sokáig ropogtak a lányom csontjai/izületei.

Olyan, mintha a kis csontjai ropognának? Ha igen, akkor azért, mert azok ropognak. Nekem is volt, doki azt mondta nem gond. Megszületése után is sokáig ropogtak a lányom csontjai/izületei.
Lehet hogy csuklik? :-)
Húgom folyton csuklott anyum pocakjában :)
A primitív szöveged egyáltalán nem elfogadható...
Ha akarod elfogadjuk
Mivel szûz voltál, szerintem nem gáz. Mondjuk az fontos, h a lány hány éves volt és h õ is szûz volt-e.
Bocsi, de te tökre nem vagy komplett, olvasd már vissza a kérdésedet xDDD itt fetrengek rajta... xDDD
Egy jó nagy kretén vagy, csodálkozom, hogy egyáltalán van barátnõd...
Most már soha nem fog rendesen felállni, mert az elsõ a mérvadó, ha lankad, mindig lankadni fog! ;)
Ha megtanulsz értelmesen beszélni 5 percenként spontán orgazmusod lesz.

2éve volt candida fertőzésem. Mennyire befolyásolja ez azt, hogy most fél év elteltével sem lettem babás?

Fél évig kezelgetett egy doki,mire meguntam és váltottam.A másik dokinál 2kúra segített,azóta nincs problémám. volt-e már vkivel?

Legjobb válasz: Én elmennék egy hormonvizsgáltra. a hõmérõ nekem is jó volt, aztán kiderült, hogy kicsit alacsony a prolaktinom amire kaptam gyógyszert. és 2 hónap múlva jött is a baba..

Én elmennék egy hormonvizsgáltra. a hõmérõ nekem is jó volt, aztán kiderült, hogy kicsit alacsony a prolaktinom amire kaptam gyógyszert. és 2 hónap múlva jött is a baba..

Imádom nézni a Paprika TV-t és közben csinálni azokat az ételeket, amit ott látok (főleg sütiket). Na de most mennyi az egy csésze? Mindig ezzel volt bajom, hogy nem tudom, hogy az mennyi, hisz mindenkinek más van. Ezt most akkor hogyan?

Legjobb válasz: "Teljesen mindegy mennyi egy csésze, ha minden hozzávalót azzal mérnek." Ez NEM egészen igaz, CSAK akkor, ha a tojást is ezzel mérik. Ugyanis a legtöbb csészés receptben 1-2-3 DB tojás van megadva és akkor már egyáltalán nem mindegy, hogy 1 tojáshoz a 3 csésze lisztet 1/dl-es vagy 1/2l-es csészével méred ki. Viszont ha a receptben az van, hogy fél csésze tojás, akkor ok.

"Teljesen mindegy mennyi egy csésze, ha minden hozzávalót azzal mérnek." Ez NEM egészen igaz, CSAK akkor, ha a tojást is ezzel mérik. Ugyanis a legtöbb csészés receptben 1-2-3 DB tojás van megadva és akkor már egyáltalán nem mindegy, hogy 1 tojáshoz a 3 csésze lisztet 1/dl-es vagy 1/2l-es csészével méred ki. Viszont ha a receptben az van, hogy fél csésze tojás, akkor ok.
Teljesen mindegy mennyi egy csésze, ha minden hozzávalót azzal mérnek.
HA! minden hozzávalót azzal mérnek. Ami amúgy elég szomorú, hogy a 21. században, visszafelé megyünk a Viktoriánus Anglia buta begyepesedett, követhetetlen mértékegységeit honosítva. Vannak kimondottan csészés receptek, elismerem, akad 1-2 dolog, amihez praktikus. De ez talán az 1 %-a annak, ahány dologhoz erõltetik az ostoba csészézést. Lisztbõl pl itt is mértük már le többen is, mennyi lehet egy csésze, elképesztõ, 25%-os eltérések voltak attól függõen, milyen liszt volt, át volt e szitálva, mennyire volt összetömörödve, stb. A deka meg deka, az S.I. mértékrendszer nem csal! Szóval egyáltalán nem mindegy, mennyi egy csésze!
Utolsónál van a pont. Az arányok számitanak. Ha gyûszûvel méred az egyiket, akkor azzal kell a másikat is.
Tojásból is van kisebb, nagyobb. Ha több kell, akkor elég szép eltérés is összejöhet.
A 7. vagyok még egyszer: általában a csésze 230 ml, ha nem irnak mást. Ha egy 2, 5 dl-es bögrével mérsz mindent, akkor sikerülnie kell a receptnek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én a 7.-kel értek egyet, mert ha a tojást is cup-pal mérik akkor jó...na mindegy. Még töprengek ezen :D
Igen, én is úgy tudom hogy cup az csésze.. nekem csak rendes 2-3dl bögréim vannak. Nem tudom miket nézel de általában amiket én nézek abban megmondják a mértékegységet is :)
Na, akkor ezt megbeszéltük, mi lenne, ha sütnénk is valamit? :)
2, 5 deci az általános, bár mostanában már sokféle van.
Minden szupermarketben lehet kapni "cup" készletet. Ezek általában 1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup és 1/4 cup darabokból állnak. Ezekkel ki lehet mérni mindent. A csésze a cup fordítása, és itthon egy bögrét/csészét 2, 5 vagy 3 dl alatt el sem tudnak képzelni, pedig az 1 cup-os poharam szerintem maximum 2 dl, de semmiképpen sem 2, 5. És mivel az amerikai receptekben nem minden van csészére megadva, így nem mindegy, hogy mennyi liszthez teszel mennyi folyadékot, ha az egyik csészével van megadva, a másik meg mondjuk dl-ben.
"A hivatalos mértékegység táblázat szerint egy csésze 2, 36 dl, a gyakorlatban általában 2, 5 dl-el számolnak. Egy csésze cukor kb. 200 gr, egy csésze sütõmargarin kb. 250 gr, egy csésze liszt kb. 150 gr, egy csésze tej kb. 2, 5 dl."
"Tojásból is van kisebb, nagyobb. Ha több kell, akkor elég szép eltérés is összejöhet." ELVILEG igazad van, csak a receptben közepes méretü (M-es) tojást adnak meg, ha ettöl lényesen kisebb vagy nagyobb tojásokat használ valaki, akkor azt neki kell figyelembe vennie.

Ha halvany barnas folyasom van az mit jelent? Most Vasarnap kellett volna megjonnie a menzeszemnek, de csak vilagos barna folyasom van! Most mertem a homet digitalis homerovel kb.3-percig 36, 7c-volt! Mennyi az eselyem hogy en most terhes vagyok?

Legjobb válasz: van rá esély!mert ha valaki terhes elõfordul,hogy menses helyett csak barnázása van.a hõmérsékletre nem tudok mit mondani mert tudni kellene mennyi az alaphõd.de barnás folyás mensi elõjele is lehet.egyéb tüneteid nincsenek?

van rá esély!mert ha valaki terhes elõfordul, hogy menses helyett csak barnázása van.a hõmérsékletre nem tudok mit mondani mert tudni kellene mennyi az alaphõd.de barnás folyás mensi elõjele is lehet.egyéb tüneteid nincsenek?
Szia.A terhesség oka lehet hogy az elsõ kimaradt menzi helyett csak kevés barnás folyás jön.Nálam is így volt.
Tesztet csináltál? Az választ adna a kérdésedre!
Bizony, tesztelj!

Megbízható innen a rendelés? Ez most akkor milyen színű? ! Akkor most összesen mennyi az ár? Többi lent! Hogy is van ez most?

http://www.argep.hu/popup.asp?pid=226766725&pnr=10001&foto=1 Ezt szeretném megrendelni az argep.hu - ról. 1. Megszeretném kérdezni,elsősorban azokat akik már rendeltek innen.. Megbízható? Tapasztalatok? 2. A képen pirosnak látszik (és én pirost is szeretnék),de a leírásban narancssárgát ír.. Akkor ez most hogy van?! 3. Ezt írja: " Aktuális ajánlat 790 Ft + száll. költség min.1092 Ft" Akkor most összesen mennyibe fog kerülni? Ehhez csak én vagyok ilyen tudatlan?! 1882 Ft akkor összes? Valaki segítsen tisztába tenni nekem!:) Köszönöm!

Legjobb válasz: Argep.hu nem egy üzlet, hanem sok üzlet összefoglaló oldala, konkrétan tõlük nem tudsz rendelni :) Csak összegyûjti neked mi hol mennyibe kerül

Argep.hu nem egy üzlet, hanem sok üzlet összefoglaló oldala, konkrétan tõlük nem tudsz rendelni :) Csak összegyûjti neked mi hol mennyibe kerül
1. Argep.hu-ról nem rendelsz semmit sem. Mivel ez egy árösszehasonlító oldal. 2. Az adott boltnál ( amit listáz az argep.hu) tudsz érdeklõdni a pontos árakról, szállítással együtt.
A kérdező hozzászólása: Akkor helyesbítek!:) http://www.kijelzovedofolia.hu/index.php?content2=termek_kii.. Innen megbízható?:)
Ez összesen:1882 forint.
A kérdező hozzászólása: A többi kérdésre tudtok választ adni, vagy inkább hagyjam?:D Köszönöm mindenkinek, aki eddig válaszolt.

Akkor ez most hogyan is van? 34 hetesen mennyi az a súlygyarapodás, ami konkréttan a baba miatt van?

Legjobb válasz: ez is csak elméleti.. úgy olvastam, hogy a 30.hét után hetente 200-300 grammot gyarapodnak a babák. teljesen mindegy szerintem, hogy mennyi az annyi, most már hamarosan vége, ne ezen agyalj, hanem egyél, hogy hízhasson a babád! boldog babavárást!

ez is csak elméleti.. úgy olvastam, hogy a 30.hét után hetente 200-300 grammot gyarapodnak a babák. teljesen mindegy szerintem, hogy mennyi az annyi, most már hamarosan vége, ne ezen agyalj, hanem egyél, hogy hízhasson a babád! boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Én eszek rendesen mindent, amit éppen megkívánok, igaz mértékkel, de semmit sem vonok meg magunktól. :) Mostanában viszont nem nagyon kívánok semmi mást csak görögdinnyét, kopasz barackot és sárgarépát, de ezeket minden mennyiségben, ja és a tejet. :) Jelenleg 33 hetes 5 napos terhes vagyok és 4 kiló hízásnál tartok. A baba kb súlya 2400 gramm. Csak kíváncsi vagyok, hogy a 34. hét környékén mi mennyit nyom, ami a baba miatt van? Illettve kb mennyi jön majd még fel? ( a fiammal nem híztam sokat, ami a szüléssel le is ment egybõl, vele az utolsó kb 4 hétben nem híztam semmit)
Azt mondják, hogy a baba súlya szorozva kettõvel. A méhlepény, a magzatvíz, a vizesedésed ha van az mind kb. megegyezik a baba súlyával. De ez ha jól rémlik szülésre vonatkozó infó. Szóval 34 hetesen ez lehet kevesebb.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk, mostanában elégé vizesedek. Fõleg a lábfejem, de a kezem is szokott néha. De gondolom ez a melegtõl van.
Hány kilóval kezdted a terhességet?
A kérdező hozzászólása: 173 centi vagyok és 83 kilóval. Jelenleg 86-87 kiló vagyok
Akkor nem is baj, hogy nem híztál sokat. Nyugi, volt elég tartalékod, amibõl a baba elvehetett.

Tudható már, hogy milyen videókártyák jönnek 2011-re? Esetleg a mostaniaknak csökken e az áruk? Most van egy GT240-em, de jővőre szeretnék egy újat. Ha minden igaz Sapphire Radeon HD5670 512mb DDR3.23. 000ft most. Jővőre nemtudom mennyi. Megéri?

Legjobb válasz: Hát, azt nem lehet tudni, hogy milyenek jönnek majd ki. Naponta készítenek új fejlesztést. Amit ma megveszel, az holnap "elavult" lesz( képletesen) Szerintem várd meg, hogy milyen lesz akkor a választék amikor vásárolni akarsz, meg hogy mennyi pénzed van rá, stb.

Hát, azt nem lehet tudni, hogy milyenek jönnek majd ki. Naponta készítenek új fejlesztést. Amit ma megveszel, az holnap "elavult" lesz( képletesen) Szerintem várd meg, hogy milyen lesz akkor a választék amikor vásárolni akarsz, meg hogy mennyi pénzed van rá, stb.
Õsszel fog kijönni a HD6xxx széria ez fix.A nVidia pedig továbra is gyártja az értelmetlen karikat (kivéve a GTX460at)
Az AMD idén októberben dobja piacra a Radeon HD6000-s sorozatot. A nVidia tovább bõvíti a 400-as szériát, most õsszel a GTS450-nem, majd sorban a belépõszintig. A GT240-et én nem cserélném HD5670-re. 10-30% a különbség az 5670 javára, attól függõen, hogy a te kártyád DDR3-as, vagy DDR5-ös. Ha cserélni akarsz akkor inkább 5750, vagy várd meg a 6670-et.
Az NVIDIA sem gyárt értelmetlen dolgokat. Az, hogy te nem látod az értelmüket nem az õ hibájuk. :) Az év vége fele (vagy akár hamarabb is, de semmi sem biztos) jönni fog a GeForce 500-as széria, és ezzel le fognak esni a 400as széria árai... Ugyanez lesz az AMDnél is, jönni fog a 6000es széria is. :D Mindkettõ nagyon jónak ígérkezik (bár még várnunk kell, hogy megtudjuk melyik lesz a jobb). Ha jövõre szeretnél újat venni, akkor még várj, határozottan csökkenni fog az áruk.
Hoppá tévedtem, a GTX500asok csak jövõre jönnek. :) )
A HD6000 egy ráncfelvarrt, javított optimalizált HD5000 lesz. Kb mint az elõzõ szériában a 4890 és a 4770. Annyi, hogy most minden szinten javítanak valamit. A Geforce 500-asokról még kósza pletykák sincsenek, mivel több mint fél évet késett a 400 is, és még ezzel sem fedték le a teljes piacot. Az év végére lefedik ezzel a szériával az a belépõszintet és az alsó-középkategóriát, és kiadják az 512 CUDA magos csúcskártyát, meg valószínûleg elõbb utóbb egy teljes értékû GF104-re épülõ kártyát is. A GTX470 és 480 pedig tényleg felesleges kártyák. Erõsek, de minden mást, amit egy kártyánál le lehet szúrni, azt elszúrták.
A kérdező hozzászólása: Hát úgy akarom, hogy eladom olyan 15.000-ért, oszt utána venni egy újat. Amúgy DDR3.

Vettem egy Pöttyös túrórudit és nyertem vele még egyet, és azzal is még egyet. Mennyi az esélye, hogy a kövivel is nyerek? És hogyha most kitöltök egy lottót mennyi az esélye, hogy azzal is nyerek?

Legjobb válasz: Ha tudod hogy mennyit gyártanak és abból mennyi nyer, akkor ki lehet számolni. Ötöslottó esetén 1 a 43 millióhoz az esélye, hogy 1 szelvénnyel nyerhetsz. Olyan, mintha egy medencébe beletennének 43 millió golyót, amibõl 1 piros. Megkeverik, és ha az elsõ húzásra pirosat veszel ki, tiéd a fõdíj.

Ha tudod hogy mennyit gyártanak és abból mennyi nyer, akkor ki lehet számolni. Ötöslottó esetén 1 a 43 millióhoz az esélye, hogy 1 szelvénnyel nyerhetsz. Olyan, mintha egy medencébe beletennének 43 millió golyót, amibõl 1 piros. Megkeverik, és ha az elsõ húzásra pirosat veszel ki, tiéd a fõdíj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!