Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az hogy genetikailag (4 db)

Magzat koromban volt egy ikertestvérem. Később egy kis komplikáció miatt egyedül maradtam. Mennyi az esélye, hogy nekem ikreim szülessenek? Genetikailag mennyire vagyok rá hajlamos? (Ha a párom nem iker)

Legjobb válasz: ez attól is függ hogy egy petéjûek voltatok vagy két petéjû. Amugy a terehsségek állitólag nagy százaléka iker terhességnek indul aztán az egyik mégsem fejlõdik.

ez attól is függ hogy egy petéjûek voltatok vagy két petéjû. Amugy a terehsségek állitólag nagy százaléka iker terhességnek indul aztán az egyik mégsem fejlõdik.
Úgy tudom, hogy 2 generációnként nagyobb az esély. Szóval ha neked volt ikertestvéred, akkor az esélyesebb, hogy a lányodnak is lesz. De persze ez egyáltalán nem biztos. És az elsõ válaszolónak is nagyban igaza van.
Én is egyetértek az elsõ válaszolóval. De azt sajnos nem tudjuk megmondani, mennyire vagy rá hajlamos.:) Nekem van egy barátnõm, az édesapja iker volt, neki is ikrei lettek. Egyik másoduncsim apjának is van ikertestvére, a férje anyukájának is, nekik mégsem lett ikergyerekük. Ez kb. besaccolhatatlan.:)

Mennyi az esélye, hogy genetikailag beteg lesz a baba ha a 12. heti uh-n minden rendben volt és nincs a családban beteg? nyaki redő 1, 1mm

Legjobb válasz: A 18-19. héten csinálnak majd genetikai uh-t, ott megnézik, hogy a fõbb szervek megvannak-e, mûködnek-e. Ha ott minden rendben lesz (és miért ne lenne), akkor nagyon-nagyon valószínû, hogy egészséges kisbabád lesz! Addig is koncentrálj arra, hogy minden rendben!

A 18-19. héten csinálnak majd genetikai uh-t, ott megnézik, hogy a fõbb szervek megvannak-e, mûködnek-e. Ha ott minden rendben lesz (és miért ne lenne), akkor nagyon-nagyon valószínû, hogy egészséges kisbabád lesz! Addig is koncentrálj arra, hogy minden rendben!
Nagy esély van arra, hogy egészséges lesz, de szerintem arányszámokkal nem érdemes dobálózni.Hiddd el minden ok, fõleg ha 35 év alatt vagy, és ahogy írod a családban nincs beteg , szval ne is törd ezen a fejed, gondolkkodj mindig pozitivan!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Egészséges a baba köszönöm a biztatásokat mindenkinek további sok sikert!

Az, hogy édesanyám mennyi ideig vajúdott, illetve milyen volt a szülés, az genetikailag öröklődhet?

Lehet hülye kérdés, csak hát a terhesség alatt nem volt semmi bajom, pont mint anyunak, és nem tudom, ez csak véletlen lenne e, vagy genetika. Tudjátok az utolsó héten már minden baromságon gondolkodik az ember.:D El?re is köszi!

Legjobb válasz: Szerintem nem sok köze van egymáshoz a két szülésnek. Minden szülés más.

Szerintem nem sok köze van egymáshoz a két szülésnek. Minden szülés más.
Szia! Nem tudom, hogy genetikailag mennyi összefüggés lehet közte. Leírom nekünk hogy volt. Anyukám az elsõt nagyon nehezen szülte. 37 évvel ez elõtt még teljesen más volt minden, az orvosok hozzáállása, a tudása, a szülõágy stb. Akkoriban még nem volt vízben szülés meg labda, EDA, stb. A kiírt nap elõtt 2 nappal megrepedt a burok és elkezdett csöpögni a vize, alig vette észre mert olyan kevés volt, fájása egy szem sem volt. Bement a kórházba megvizsgálták és oxitocint adtak neki, onnantól az 5. napon született meg a babája elkékülve, oxigén hiányosan. Akkor azt mondta soha többé nem szül, de idõközben elvált, hozzáment az apukámhoz és 7 év múlva megszületett a második babája. Vele volt a legkönnyebb dolga mert nagyon gyorsan megszült. Már a terhesség közepétõl ki volt nyílva ezért bent tartották 2 hónapon keresztül a kórházban, végül a tesóm koraszülött lett, 8 hónapra született lyukas szívvel, de szerencsére nem ma már nincs semmi baja. Aztán apukám akart még egy kislányt is, anyu nem, de azért mégis csak besikerültem:) Akkor volt anyu 36 éves. Kiírt napon 16.-án este elfolyt a víz és rögtön jöttek a kisebb fájások, de még nem akart bemenni, másnap reggel ment be amikor már 10 percesek voltak, 17.-én délben születtem meg. A nõvérem szülése: Elsõ 24 óra, sima szülés kisfiú, második 5 óra szülõszéken szülve, kislány. Nekem egy kisfiam van, egyelõre nem tervezek másodikat. Én túlhordtam a babát, kiírt nap után egy héttel indították, 3 napot voltam a szülõszobán elõször fájós késõbb már nagyon-nagyon fájós fájásokkal, végül 2 percesekkel toltak be császározni mert minden fájásnál leesett a kisfiam szívhangja és nehezen jött vissza. Anyukám és az én terhességem teljesen más volt, õ mindegyik terhességekor rosszul volt, hányt, fõleg velem, én pedig teljesen jól voltam, mindent ugyanúgy tudtam csinálni mint egy nem terhes.
Semmi köze a genetikához. Anyukám 4 óra alatt szült meg engem, az öcsémet 3 óra alatt, természetes úton. Én 26 órát szenvedtem és császár lett a vége.
Terhesség elött azt hittem én is, hogy öröklödik. De a terhességünk is teljesen más volt, ö hányingeres volt, én nem, neki nem voltak jóslófájásai, nekem igen, és nekem végig hasmenésem volt. Szülés. Ö 6 órát vajúdott, én végigtoltam csupán 4 órát, viszont mindketten fájdalomcsillapító nélkül és éjjel... Kb ennyi összefüggés van. 22/L
Nem öröklõdik, én anyukám engem 3 óra alatt, tesómat másfél alatt szülte meg, elejétõl végéig, cakkumpakk. Én 9 és negyed óra alatt szültem, õ fájdalomcsillapító nélkül, én meg könyörögtem érte :)
Az anyukám villámgyorsan szült engem, én 18 órás vajúdás után császárral a lányomat. Szerintem ez nem öröklõdik.
én ezt így gondolom, h genetika is, nálunk hüvelyi szülés volt, komplikációmentes és gyors.....hasonló az alkatunk is....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagy többségben úgy látom, nincs köze a genetikához. Õszintén szólva nem is bánom, ha nekem nem 26 óra alatt jönne össze a baba.:) És persze az orvostudomány folyamatos megújulása is mellettünk áll. Szép és könnyû szülést kívánok azoknak, akik még velem együtt elõtte állnak, akik pedig már túl vannak rajta, azoknak jó babázást.:)
Szerintem nem öröklõdik. Az anyukám 4 gyereket szült természetes úton, én még csak egyet, de császárral. Õ max. 3 hónapig tudott szoptatni pótlással, én 1 évig. Õ több mint 20 kilót hízott a terhességei alatt, én 10 kilót. Viszont szerintem a baba súlya "genetikusan öröklõdhet". Neki is nagy súlyú babái születtek és nekem is.
Nem tudom hogy öröklõdik-e mindenesetre a családunkban mindenki nehezen szülte az elsõt, a másodikat meg könnyen:) remélem így is lesz nálam is, mert az elsõ császár lett komp.miatt reménykedem hogy a 2.ik könnyebb lesz és természetes.
Anyukám majd belepusztult annyira fájt a szülés neki ( nem is lett tesóm ) én meg fél óra alatt megszültem. Mondjuk a terhességet õ is könnyen viselte és sajnos õ sem tudott szoptatni. Mondj õ azért nem mert nem volt tejcsi, én meg azért mert a kisfiam kis súllyal született és nem tudta megszívni, mire megtudta volna addigra a cumisüveghez hozzászokott meg a tejcsi is elapadt...:-(:-(
Szerintem sincs semmi köze a kettõnek egymáshoz. Édesanyám mindkettõnket császárral hozott a világra, nekem ráadásul a köldökzsinór a nyakamra volt tekerdeve, életmentõ volt a császár. Én 10 óra vajúdás után természetes úton hoztam világra a kisfiam.


Haly! 14 éves vok, mennyi a max súly amivel dolgozhatok kondiedzésen, hogy ne erőltessem túl az izületem, és mik azok a gyakorlatok, amiket ne csináljak? (genetikailag erősebb vagyok a korombelieknél) 163/60 de, nincs rajtam felesleg.

Legjobb válasz: én 15 évesen úgy vagyok vele, hogy annyival amennyivel csak bírom... fél éve edzek, ez elég volt arra, hogy minden gyakorlatot megtanultam szabályosan elvégezni, ezért már dolgozok nagy súlyokkal is. guggolásnál, felhúzásnál amikor nagy súllyal csinálom és veszélyben van a derék, gerinc stb., akkor felveszek egy súlyemelõ övet, elvégre azt ezért találták ki.

Szokásos .Látszik neked is csak az alakod számít.A Lábunkban van a test legnagyobb izomcsoportja nehogy már a lábadat ne edzd.
én 15 évesen úgy vagyok vele, hogy annyival amennyivel csak bírom... fél éve edzek, ez elég volt arra, hogy minden gyakorlatot megtanultam szabályosan elvégezni, ezért már dolgozok nagy súlyokkal is. guggolásnál, felhúzásnál amikor nagy súllyal csinálom és veszélyben van a derék, gerinc stb., akkor felveszek egy súlyemelõ övet, elvégre azt ezért találták ki.
40kg sztem elég neked, és ettõl garantáltan nem fognak elkopni a az izületeid és a csigolyák is kímélve lesznek. 17éves kortól már mehet majd a 60-80kg is de amit ne csinálj több kg-mal az a helybõl emelés, mert attól lehet gerinc sérv köldök sérv..
30-40 az átlagos 14 évesnél, én 15 vagyok és 70-nel nyomok fekve, de nem szabadna enyivel:S
én csak 10 kilót nyomok fekve, bár már kevésnek érzem nagyon, mert 80-szor kinyomom erõlködés nélkül..de a 40 kilót én is soknak gondolom, inkább 30..
A kérdező hozzászólása: köszi, de, amugy szentem az kevés..., mert 12 évesen amikor kajakoztam akkor 50-55 kilót kinyomtam..., és, még élek, és nem fáj semmim:D
A kérdező hozzászólása: ja, és én nem akarok ilyen gugolásokat csinni, sõt lábra nem is edzek, mert minek..., inkább futok néha...., és, . én nem testépítõ akarok leni, hanem csak izmosodni még, szélesedni....:)
énis 15vagyok és 80-al nyomok fekve 14évesen is 50-60-al nyomtam fekve és hát élek és két hetente emletem 5kg-val a súlyt körülbelül na hajráá!!
Aki 80x nyom ki 10 kilót, annak üzenem, hogy az ilyennek nem sok értelme van. Emeld a súlyt. Ha már valamit több mint 12x ki tudsz nyomni egy huzamban az könnyû és emelni kell egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: Egyetértek am az elöttem szólóval..., mert, általában én alapsúllyal kezdek..., és addig megyek, ameddig érzem, hogy 8x ki tudom nyomni...., ha már ugy vok vele, hogy abba is nagyon beleremegek, és az utolsó már szenvedve megy ki, akkor nem emelek csak...:)
jujjjjjj utcsó válaszoló nagyon félreértettél valamit:S:S!! mert én 80kg ra gondoltam nem 10kilót 80szor az ismétlésszám pedig nem a 80!!!!!
jah bocsi az utcsónak én értettem félre valamit:D:D:D:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!