Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az hogy a kiírt (16 db)

Mennyi az esélye hogy a kiírt időpontban fogok szülni?

Legjobb válasz: Szerintem nem az a fontos, hogy a kiírt idõpontban fogsz szülni vagy sem, hanem az, hogy amíg nem érett meg kellõen, addig maradjon bent a pocidban a baba. Egyébként a hivatalos adat: a nõk 58%-a szül a kiírt idõpontban. Szép napot neked!

Szerintem nem az a fontos, hogy a kiírt idõpontban fogsz szülni vagy sem, hanem az, hogy amíg nem érett meg kellõen, addig maradjon bent a pocidban a baba. Egyébként a hivatalos adat: a nõk 58%-a szül a kiírt idõpontban. Szép napot neked!
Nagyon kevés baba születik a kiírt napon, de elég sok 1 hetes körzetében. Ezt nem lehet elõre tudni..
Nekem az elsõ baba 2 héttel jött hamarabb, a második 10 nappal.
Szia, en ugy tudom, hogy 10-bol 4 baba szuletik a kiirt idopontban. En ma pont 5 nappal vagyok tul a kiirt idopontomon, de mar eldontottem, hogy nem idegesitem magam... az is lehet, hogy nem is jol szamoltak ki a szules idopontjat. 41. hetes kismama

Mennyire szültek pontosan a kiírt időben esetleg előbb vagy később azok a kismamák, akik egészen biztosan tudták, hogy mikor fogant a baba?

A kislányunk egy gyógyszeresen szabályozott ciklusban (Clostylbegyt+ Choragon)hónapban fogant, tehát elég pontosan tudom az idejét. Elméletileg dec. 24-re vagyok kiírva és érdekelne, hogy mennyire tartják be a babák az id?pontokat:)?

Legjobb válasz: Az én kislányom 2 nappal a kiírt idõ elõtt született, nagyon pontos volt, a a 2 nap is elírás miatt volt.

Az én kislányom 2 nappal a kiírt idõ elõtt született, nagyon pontos volt, a a 2 nap is elírás miatt volt.
Kiírt napon szültem, nekünk elsõ próbálkozásra sikerült a baba, tudom mikor fogant.
Én a 37. héten szültem. (Az idõpont tuti pontos). Egészséges, érett, szép baba. Sietett egy kicsit, én nagyon örülök neki :)
Háromszor szültem, mind a háromszor tudtam, hogy mikor estem teherbe. Az elsö a kiszámolt napon lett (kislány), a második 5 nappal késöbb (szintén lány), a harmadik 10 nappal korábban (fiú).
akirõl szó van az pont én vagyok:) anyukámat március 2-re írták ki, és március 3-án születtem elnézést hogy így írtam.csak hogy lássák/tok hogy a babák majdnem pontosak:)
elõzõ vagyok. az unokatesóm április 20-ra volt kiírva, és pont aznap szült.
A kérdező hozzászólása: Hûha, akkor lehet, hogy a mi kicsinket a fa alá hozza a gólya:) . Köszönöm a válaszokat!


Az szerintetek mennyire normális, hogy a számítógépem feketére vált majd magától kiírja hogy "Follow the white rabbit"?

Lehetséges, hogy ez egy vírus? mert ha nem, akkor valószín? kiválasztott vagyok (haha). Na de most komolyan. Kicsit meg vagyok ijedve, hogy mi ez:D

Legjobb válasz: egy az egyben ugyanúgy, mint a Matrixban

A kérdező hozzászólása: egy az egyben ugyanúgy, mint a Matrixban
S a neved se nem Neo, se nem Alice? Lehet, hogy kaptál egy poénos képernyõvédõt, legyünk optimisták. Egyébként fogalmam sincs, amúgyis kevés infó. Amennyiben komoly.
A kérdező hozzászólása: teljesen komoly (ja és nem, nem vagyok beszívva) mindjárt elkezdek parázni, hogy valaki figyel.
Nem kaptál elõtte netes linket valamelyik haverodtól? Vannak ilyen hülye programok amivel lehet szivatni a másikat, lehet ez is olyan.
Majd nemsokára jön Morpheus és megkérdezi milyen színû végbélkúpot választasz aztán fel kell dugnod magadnak jó mélyen!!!

7 hetes kismama vagyok! Az orvos kiirt táppénzre de nem értem hogy hogyan fizetik a táppénzt utána meg a gyedet! Melyik oldalon olvashatnék utána? Nem igazán vagyok tisztába azzal hogy mikor mennyit fogok kapni!

Legjobb válasz: A táppénz a bérednek nagyjából 70%-a,ez attól is függ mióta van folyamatos munkaviszonyod..akár több helyrõl is , hoszabb megszakítás nélkül. A táppénz után a szülés kiirt idõpontja elõtt 28. naptól igényelhetõ Tgyás, amit a munkáltatónál kell majd, a háziorvos igazolásával kérni, a többit a munkáltató intézi ezzel kapcsolatban, összege nagyjából annyi lesz mint a táppénz, de ezt kérheted a szülés napjától is, azonkívül szülés után igényelhetõ: -egyszeri anyasági támogatás kb 64 ezer most. -családi pótlék Utóbbi kettõ csak a szülés után, mert szükség lesz az anyakönyvi kivonatra és meg kell várni a baba taj kártyáját is..azt is jobb, ha te intézed, vagy párod, mert jól elhúzzák. A GYED-et a Tgyás lejártakor kérheted a baba 2 éves koráig..a tgyás 168 napig jár.. Nem lehet érthetõbben leírni, a legjobb ha minden honlapon megnéze: MAGYARÁLLAMKINCSTÁR honlap, szuloklapja.hu, mamanet.hu.. és jó elõre érdeklõdhetsz a hivatalokban is. Van mégidõd erre.

A táppénz a bérednek nagyjából 70%-a, ez attól is függ mióta van folyamatos munkaviszonyod..akár több helyrõl is , hoszabb megszakítás nélkül. A táppénz után a szülés kiirt idõpontja elõtt 28. naptól igényelhetõ Tgyás, amit a munkáltatónál kell majd, a háziorvos igazolásával kérni, a többit a munkáltató intézi ezzel kapcsolatban, összege nagyjából annyi lesz mint a táppénz, de ezt kérheted a szülés napjától is, azonkívül szülés után igényelhetõ: -egyszeri anyasági támogatás kb 64 ezer most. -családi pótlék Utóbbi kettõ csak a szülés után, mert szükség lesz az anyakönyvi kivonatra és meg kell várni a baba taj kártyáját is..azt is jobb, ha te intézed, vagy párod, mert jól elhúzzák. A GYED-et a Tgyás lejártakor kérheted a baba 2 éves koráig..a tgyás 168 napig jár.. Nem lehet érthetõbben leírni, a legjobb ha minden honlapon megnéze: MAGYARÁLLAMKINCSTÁR honlap, szuloklapja.hu, mamanet.hu.. és jó elõre érdeklõdhetsz a hivatalokban is. Van mégidõd erre.
Próbáld meg írdd be a google-be. Hirtelen ennyi. http://www.babazo.hu/bebi/20070514mijar.html
Szia!Ha táppénzre vett, elötte dolgoztál, volt munkahelyed, a táppénzt is onnan kapod, s az elõzö ledolgozott évbõl (2007) számolják majd ki a gyed-et!!!!!!minimálbér után kb 30-40közt kapsz, ha 120e fölötti a Bruttod, akkor a maximálisan adhatót megkapod, az kb 75-80e közt mozog!!!! most hirtelen ennyi jutott eszembe!.... M
A kérdező hozzászólása: 1 év és 7 honapja dolgozom itt már! Az jo nem?
Szia. A 4. vagyok. ez azt jeleni, hogy amíg nincs meg a 2 éved, addig 60% táppénzt fogsz kapni, amint megvan a 2 év-5 hónap múlva-onnantól 70%-ot. A DYED-re jogosult vagy.

Mennyire igaz az az állítás, hogy a lány babák a kiírt időpont elött szoktak születni, míg a kisfiúk később?

Több helyen olvastam,hallottam ezt már,kiváncsi vagyok,mik a tapasztalatok.

Legjobb válasz: Erre most csak ellenpéldát tudnék írni!

Erre most csak ellenpéldát tudnék írni!
A kérdező hozzászólása: Á, szóval semmi alapja nincs, ez is csak amolyan "ha hegyes a hasad, akkor..." beszéd. :D Köszi a válaszokat! :) )
Az elsõ lányom a 41.héten született, a második pedig 39+4-napra, de progis császárral, valószínû, hogy õt is túlhordtam volna, semmi jele nem volt, hogy ki akarana bújni:-)
1 fiam , idõre szûletett. 2 fiam , 4 napal tulhordtam , de igy is inditott szülés lett. 3 kislányom , 1 hétel elöbb bár neki nem volt konkrét megirva mert 3 x mondtak 3 különbözö idöpontott , igy a lányom döntött a negyedik idöpont Mellett.
Az én lányom a 37+4 héten született, barátnõm viszont másfél héttel túlhordta a kislányát!
Nálam bejött a hiedelem. A fiamat a 8. túlhordott napon indítani kellett, míg s lányom expressz sebességgel kibújt a 38. héten.
Én is csak megcáfolni tudom. Fiam 1 héttel hamarabb jött. Engem anyukám több mint 1 héttel hordott túl (lány vagyok :-))
én mindkét lányomat 1héttel túlhordtam..
Fiam 39. hétre született, lányom szintén 39. hétre született:)
A gyerekeim ezt sem olvasták a terhesség alatt, a fiam 38w0d született, a lányom 41w4d...
Én is hallottam ezt a hiedelmet, nálam be is jött de ettõl még nem gondolom hogy valóban lenne alapja:) 1. Kisfiam 41+5 re született 2. kislányom 40 re pontosan 3. kisfiam 40+4 re.
Nálunk a családban több, a fiammal egykorú kisgyerek van, összesen 5 a fiammal együtt és egytõl egyik a lányokat túlhordták, a fiúk, köztük a mi fiúnk is (38. héten) elõbb született.:)
Lány vagyok és a kiírt idõpont után születem. Majdnem császár lett, de meggondoltam magam :-)
1. lány a kiírt napon született, 2. lány a kiírt naphoz képest 1 hétre.
Mindkét lányom a 41. héten született. Most fiam lesz, õ már 22 hetesen ki akart bújni:) Meglátjuk mikor érkezik:D 34hkm.
én 2. napja hordok túl egy kislányt, barátnõm 3 napig hordta túl a lányát, de azért csak eddig mert megindították, másik barátnõm meg pont idõre szülte a lányát. úgyhogy én is csak ellen példát tudok írni.
Én elõbb születtem két héttel, 2890/53al.Lányom 2nappal volt bent tovább, 3400/56al.Ismerõs 41+3ra szült kislányt 2900/54-el.Öcsém 37.hétre született 3550el...Tehát nem hiszem, hogy lenne benne igazság.

Elég gyakran kiírja azt a gépem, hogy a virtuális memória minimuma túl kicsi. Hol tudom ezt beállítani? És mennyi a maximum, amennyire be lehet?

Legjobb válasz: Sajátgép ikonjára jobb klikk > Tulajdonságok > Speciális fül > Teljesítmény beállítások > Speciális és ott legalul ismét Speciális. Akármekkorára állíthatod, ha van elég hely a gépeden, de érdemesebb venni RAM-ot a gépedbe, jobban jársz.

Sajátgép ikonjára jobb klikk > Tulajdonságok > Speciális fül > Teljesítmény beállítások > Speciális és ott legalul ismét Speciális. Akármekkorára állíthatod, ha van elég hely a gépeden, de érdemesebb venni RAM-ot a gépedbe, jobban jársz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.

A World of Tanks nevü játékhoz az XVM en kívül tudtok nekem olyan progit, moddot mondani ami kiírja hogy mennyit sebeztem?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, ahhoz már nem kell XVM, hogy kiírja, mennyit sebzel. A játékban be lehet állítani. Amúgy mi a gond az XVM-mel?

Ha jól tudom, ahhoz már nem kell XVM, hogy kiírja, mennyit sebzel. A játékban be lehet állítani. Amúgy mi a gond az XVM-mel?

Ha a laptopom kiírja, hogy javasolt a telepcsere, akkor az mit jelent pontosan, és kb mennyibe kerül egy ilyen kicseréltetése?

Nagyon nem értek ezekhez a dolgokhoz,kiírja,hogy csatlakoztatva,nem töltõdik... :(

Legjobb válasz: Sajnos valószínû, hogy a laptopod aksija megadta magát. Milyen tünetek jelentkeznek, kb mennyi az üzemidõ akkuról, egyáltalán mûködik e akkuról? Még kontakt hibára gondoltam de az a kevésbé valószínû eset. Igazából használtat tuti nem vennék, mert egy nagy lutri, marad az új aksi, ami típustól függõen 15-30 ezer között mozog.

Sajnos valószínû, hogy a laptopod aksija megadta magát. Milyen tünetek jelentkeznek, kb mennyi az üzemidõ akkuról, egyáltalán mûködik e akkuról? Még kontakt hibára gondoltam de az a kevésbé valószínû eset. Igazából használtat tuti nem vennék, mert egy nagy lutri, marad az új aksi, ami típustól függõen 15-30 ezer között mozog.
A kérdező hozzászólása: Jujjj...dejóó :( Tegnap lett kicserélve a winchester is, mert az is megadta magát ... Tényleg ha valami elromlik, akkor elromlik minden...Ma az autónkba is új aksit kellett venni...Nagyon jóó :( Most 97 %-on van, eddig nem nagyon ment még le, ahogy figyelgettem.
Ha elmegy 1, 5-2 órát aksiról és veszi a töltést is, és fel is töltõdik teljesen az akku, akkor nem kell kicserélni, valószínûleg a windows érzékel vmit hibásan. Ilyenkor nem kell foglalkozni azzal a hibaüzenettel, hogy javasolt a telepcsere.
A kérdező hozzászólása: Most megy egy ideje, de most lement egy százalékot, pedig töltõn van ....
nekem is ez a problémám, de feltudja tölteni nem csökken, mennyi ideig mehetek ezzel az aksival? és van valami szoftver az aksihoz ami pontos adatokat ir ki?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!