Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az hogy (8747 db)

21 hetes kismamik! Hogy vagytok? Bármi panasz? Mennyit érzitek a babátokat mozogni? Hogy írnátok le az érzést? Mennyire változékony, hogy melyik nap mennyit mozog?

Köszi.

Legjobb válasz: 21 hetes vagyok pont, néha húzódik eléggé mindenféle dolog odalent, és már úgy mozgok, mint egy pingvin :) de egyébként jól bírom, igaz, én már itthon vagyok egy hete. akkor van nagy buli odabent, amikor a bal oldalamon nyugiban fekszek, de 1-1 rúgás más helyzetekben is. nem érzem még nagyon élesen, inkább ez a tompa püfölés megy egész nap :) olyan egyébként, mint egy jó nagy szívdobbanás. nagyon változó, melyik nap mennyit érzem, de valami most már napok óta van :)

21 hetes vagyok pont, néha húzódik eléggé mindenféle dolog odalent, és már úgy mozgok, mint egy pingvin :) de egyébként jól bírom, igaz, én már itthon vagyok egy hete. akkor van nagy buli odabent, amikor a bal oldalamon nyugiban fekszek, de 1-1 rúgás más helyzetekben is. nem érzem még nagyon élesen, inkább ez a tompa püfölés megy egész nap :) olyan egyébként, mint egy jó nagy szívdobbanás. nagyon változó, melyik nap mennyit érzem, de valami most már napok óta van :)
20 hetes terhes vagyok. Álltalában este-éjjel vagy d.u 6 körül. Jól vagyunk, két het voltam magzatviz vételen. Utánna kezdtem el határozottan érezni.Eredményt várom eddig nem voltam ideges de jövö heten lesz meg az eredmény.MOstmár kiakadtam a várakozástól :/

Vettem egy Pöttyös túrórudit és nyertem vele még egyet, és azzal is még egyet. Mennyi az esélye, hogy a kövivel is nyerek? És hogyha most kitöltök egy lottót mennyi az esélye, hogy azzal is nyerek?

Legjobb válasz: Ha tudod hogy mennyit gyártanak és abból mennyi nyer, akkor ki lehet számolni. Ötöslottó esetén 1 a 43 millióhoz az esélye, hogy 1 szelvénnyel nyerhetsz. Olyan, mintha egy medencébe beletennének 43 millió golyót, amibõl 1 piros. Megkeverik, és ha az elsõ húzásra pirosat veszel ki, tiéd a fõdíj.

Ha tudod hogy mennyit gyártanak és abból mennyi nyer, akkor ki lehet számolni. Ötöslottó esetén 1 a 43 millióhoz az esélye, hogy 1 szelvénnyel nyerhetsz. Olyan, mintha egy medencébe beletennének 43 millió golyót, amibõl 1 piros. Megkeverik, és ha az elsõ húzásra pirosat veszel ki, tiéd a fõdíj.
Azt, hogy mennyivel jön, vagy mit?
Amennyi fájl éppen töltõdik annyi az aktív.
A kérdező hozzászólása: Nem. Mikor leállítom a fájlt akkor is csak azt írja hogy hány százalék /xy.fájl.


Angliába mennyibe kerül egy PS2, és mennyibe egy X360? Mert mennek ki ismerőseink és lehet, hogy megbízom őket azzal hogy vegyenek nekem.

Legjobb válasz: Jaj bocs!!Nem PS2, hanem 3.Elírtam.Tehát:Angliába mennyibe kerül egy PS3, és mennyibe egy X360? Mert mennek ki ismerõseink és lehet, hogy megbízom õket azzal hogy vegyenek nekem.

A kérdező hozzászólása: Jaj bocs!!Nem PS2, hanem 3.Elírtam.Tehát:Angliába mennyibe kerül egy PS3, és mennyibe egy X360? Mert mennek ki ismerõseink és lehet, hogy megbízom õket azzal hogy vegyenek nekem.

Mennyit fejsz le egyes szoptatások után? És mivel fejsz? Mennyi az a mennyiség, amire azt lehet mondani, hogy jó? És ebből következtethetünk arra, hogy sok a tejünk?

Legjobb válasz: 1-2 decit mellszívóval és/vagy kézzel Mennyi az a mennyiség ami már soknak számít? Az függ attól is mennyit szopik a babád. De igazából a lényeg az hogy a picinek elég legyen

1-2 decit mellszívóval és/vagy kézzel Mennyi az a mennyiség ami már soknak számít? Az függ attól is mennyit szopik a babád. De igazából a lényeg az hogy a picinek elég legyen
Èn sosem fejtem szoptatás után.Annyi legyen amennyi a babámnak elég.Minek több??Ha nem elég neki abból tudod, hogy sír, keveset alszik, gyakran kér enni. a lányomat 14 hónapig szoptattam, a fiamat majd meglátjuk, de kb.10 hónapig szeretném.
Én sem fejek minden szopi után. A babámnak elég amennyi van. Néha szoktam "fejõs napot" tartani, mikor úgy érzem, hogy több tejcsi van, mint szokott. Ilyenkor is igazából csak azért fejek, hogy legyen egy kis vésztartalék a fagyasztóban. Pl. ha olyan helyre megyünk, ahol tudom, hogy nem fogom tudni megszoptatni, de valószínûleg meg fog éhezni, akkor kimelegítek neki egy adagot, és már mehetünk is. Vagy ha csak én megyek valahova, és apa marad itthon a kicsivel. Most kb 6-7 deci van a fagyasztóban. Egyébként mellszívóval fejek. Arra szerintem nincs egyértelmû válasz, hogy mi a megfelelõ mennyiség, hisz ez csak attól függ, hogy a babád mennyit eszik. Ha kényelmesen jól lakik, és még akár plusz egy adagot le tudsz fejni, az nagyon is megfelelõ. És biztos elég a tejcsid.

Milyen metro balesetek történtek eddig? Mennyivel megy egy metro? Mennyi az esély rá, hogy baj történjen rajta?

Legjobb válasz: Túlnyomórészt gázolások történtek. Ez attól függ, hogy mennyi hülye ember van, aki a szerelvény elé ugrál. Hogy mennyivel megy azt nem tudom, de éppen két napja gondoltam erre én is, amikor metróztam.

Túlnyomórészt gázolások történtek. Ez attól függ, hogy mennyi hülye ember van, aki a szerelvény elé ugrál. Hogy mennyivel megy azt nem tudom, de éppen két napja gondoltam erre én is, amikor metróztam.
Hát kisebbek közé lehet sorolni a gázolásokat kisebb siklásokat. De volt már példa nagyobb balesetre is. (2000 körûl amikor érkezett két új szerelvény a 2es vonalra próbafutás közben a Pillangó utcai állomásnál felfutott a bakra) Átlag 70-80 km/h sebességgel mennek a metrók. Böngészd ezt az oldalt: http://www.metros.hu
Max 90-nel megy a metro.

Miben nyilvánul meg az hogy egy autónak mennyire kopott a motorja? Lehet tõle több a fogyasztás és kb mennyivel?

Legjobb válasz: Igen ha kopott a motor akkor több a fogyasztása,gyengébb és lehet hogy hangja is van. Nem tudom hogy kocsikba mennyire jó cucc,de Én kipróbáltam motorba a xado.hu 2t adalékát és azt kell hogy mondjam hogy érezni hogy jobb a moci amióta azt az olajat használom amiben a xado adaléka van,és nem horrordrága(ukrán olaj holland technológiával) Ha régikocsiról van szó szerintem akkor érdemes kipróbálni.

Igen ha kopott a motor akkor több a fogyasztása, gyengébb és lehet hogy hangja is van. Nem tudom hogy kocsikba mennyire jó cucc, de Én kipróbáltam motorba a xado.hu 2t adalékát és azt kell hogy mondjam hogy érezni hogy jobb a moci amióta azt az olajat használom amiben a xado adaléka van, és nem horrordrága(ukrán olaj holland technológiával) Ha régikocsiról van szó szerintem akkor érdemes kipróbálni.
Ha kopott a motor, akkor nem biztosít kellö olajnyomást, mert a kopott henger és dugattyú közt átmegy az olaj. Jelez az olajnyomás lámpa elöször csak akkor ha üzemmeleg, aztán idövel mindig, és végül besül a motor. Ekkor már nem megy tovább.

Mennyire jellemző, hogy ilyen kapcsolatok vannak manapság, mint az éjjel nappal Budapest egyik részében?

Az éjjel nappal Budapestnek láttam egy részét. És abban volt egy jelenet, amin kicsit elkeseredtem. 7:50 perctől

Legjobb válasz: Én láttam egy filmet, amiben Bruce Willis egy szál trikóban szétgyakta az összes gonoszt és megmentette a világot. Szerinted ez mennyire jellemzõ? És láttam egy másik filmet, amiben Rocco Siffredi két kézzel öklözte egy nõ ánuszát. Szerinted ez mennyire jellemzõ? Szerinted mennyire jellemzõ, amit az RTL Kulbon a pofádba tolnak?

Én láttam egy filmet, amiben Bruce Willis egy szál trikóban szétgyakta az összes gonoszt és megmentette a világot. Szerinted ez mennyire jellemzõ? És láttam egy másik filmet, amiben Rocco Siffredi két kézzel öklözte egy nõ ánuszát. Szerinted ez mennyire jellemzõ? Szerinted mennyire jellemzõ, amit az RTL Kulbon a pofádba tolnak?
A kérdező hozzászólása: 1-es Nyilván ez egy kitaláció film az egész, de vajon valós életben mennyire van ez jelen?
Én is mindig a Die Hard-ot hozom példának, de a másik filmet nem láttam :D
szerintem van ilyen a valóságban is, az ilyen kapcsolatokban van érzelem is de nem sok

Imádom nézni a Paprika TV-t és közben csinálni azokat az ételeket, amit ott látok (főleg sütiket). Na de most mennyi az egy csésze? Mindig ezzel volt bajom, hogy nem tudom, hogy az mennyi, hisz mindenkinek más van. Ezt most akkor hogyan?

Legjobb válasz: "Teljesen mindegy mennyi egy csésze, ha minden hozzávalót azzal mérnek." Ez NEM egészen igaz, CSAK akkor, ha a tojást is ezzel mérik. Ugyanis a legtöbb csészés receptben 1-2-3 DB tojás van megadva és akkor már egyáltalán nem mindegy, hogy 1 tojáshoz a 3 csésze lisztet 1/dl-es vagy 1/2l-es csészével méred ki. Viszont ha a receptben az van, hogy fél csésze tojás, akkor ok.

"Teljesen mindegy mennyi egy csésze, ha minden hozzávalót azzal mérnek." Ez NEM egészen igaz, CSAK akkor, ha a tojást is ezzel mérik. Ugyanis a legtöbb csészés receptben 1-2-3 DB tojás van megadva és akkor már egyáltalán nem mindegy, hogy 1 tojáshoz a 3 csésze lisztet 1/dl-es vagy 1/2l-es csészével méred ki. Viszont ha a receptben az van, hogy fél csésze tojás, akkor ok.
Teljesen mindegy mennyi egy csésze, ha minden hozzávalót azzal mérnek.
HA! minden hozzávalót azzal mérnek. Ami amúgy elég szomorú, hogy a 21. században, visszafelé megyünk a Viktoriánus Anglia buta begyepesedett, követhetetlen mértékegységeit honosítva. Vannak kimondottan csészés receptek, elismerem, akad 1-2 dolog, amihez praktikus. De ez talán az 1 %-a annak, ahány dologhoz erõltetik az ostoba csészézést. Lisztbõl pl itt is mértük már le többen is, mennyi lehet egy csésze, elképesztõ, 25%-os eltérések voltak attól függõen, milyen liszt volt, át volt e szitálva, mennyire volt összetömörödve, stb. A deka meg deka, az S.I. mértékrendszer nem csal! Szóval egyáltalán nem mindegy, mennyi egy csésze!
Utolsónál van a pont. Az arányok számitanak. Ha gyûszûvel méred az egyiket, akkor azzal kell a másikat is.
Tojásból is van kisebb, nagyobb. Ha több kell, akkor elég szép eltérés is összejöhet.
A 7. vagyok még egyszer: általában a csésze 230 ml, ha nem irnak mást. Ha egy 2, 5 dl-es bögrével mérsz mindent, akkor sikerülnie kell a receptnek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én a 7.-kel értek egyet, mert ha a tojást is cup-pal mérik akkor jó...na mindegy. Még töprengek ezen :D
Igen, én is úgy tudom hogy cup az csésze.. nekem csak rendes 2-3dl bögréim vannak. Nem tudom miket nézel de általában amiket én nézek abban megmondják a mértékegységet is :)
Na, akkor ezt megbeszéltük, mi lenne, ha sütnénk is valamit? :)
2, 5 deci az általános, bár mostanában már sokféle van.
Minden szupermarketben lehet kapni "cup" készletet. Ezek általában 1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup és 1/4 cup darabokból állnak. Ezekkel ki lehet mérni mindent. A csésze a cup fordítása, és itthon egy bögrét/csészét 2, 5 vagy 3 dl alatt el sem tudnak képzelni, pedig az 1 cup-os poharam szerintem maximum 2 dl, de semmiképpen sem 2, 5. És mivel az amerikai receptekben nem minden van csészére megadva, így nem mindegy, hogy mennyi liszthez teszel mennyi folyadékot, ha az egyik csészével van megadva, a másik meg mondjuk dl-ben.
"A hivatalos mértékegység táblázat szerint egy csésze 2, 36 dl, a gyakorlatban általában 2, 5 dl-el számolnak. Egy csésze cukor kb. 200 gr, egy csésze sütõmargarin kb. 250 gr, egy csésze liszt kb. 150 gr, egy csésze tej kb. 2, 5 dl."
"Tojásból is van kisebb, nagyobb. Ha több kell, akkor elég szép eltérés is összejöhet." ELVILEG igazad van, csak a receptben közepes méretü (M-es) tojást adnak meg, ha ettöl lényesen kisebb vagy nagyobb tojásokat használ valaki, akkor azt neki kell figyelembe vennie.

Az áramütés veszélyességét hogyan befolyásolja az, hogy ki mennyire fitt, és izmos?

Aki izmosabb, az kisebb veszélynek van kitéve?

Legjobb válasz: Az áramütés veszélyességét befolyásolja a feszültség, a frekvencia, az, hogy mekkora területen volt érintkezés, hogy mennyi ideig tartott az érintkezés, hogy hol történt az érintkezés a vezetékkel, mennyi volt a bõr ellenállása (pl. nedves volt-e a bõrfelület), meg úgy általában a vakszerencse. Valamennyire nyilván az egészségi állapot is befolyásolja.

Az áramütés veszélyességét befolyásolja a feszültség, a frekvencia, az, hogy mekkora területen volt érintkezés, hogy mennyi ideig tartott az érintkezés, hogy hol történt az érintkezés a vezetékkel, mennyi volt a bõr ellenállása (pl. nedves volt-e a bõrfelület), meg úgy általában a vakszerencse. Valamennyire nyilván az egészségi állapot is befolyásolja.
Az izomszövetben több a víz meg elektrolit mint a zsírban, úgyhogy aki sportos jobban vezeti az áramot.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem, mert például a medve, meg az elefánt izmosabbak, mint az emberek, mégis jóval erõsebb áramütést kibírnak. Legalábbis egy internetes videón olyat láttam, hogy egy medve rámászott a villanypóznára, megcsiklandozta a nagyfeszültség és leesett. Túlélte.
Azt nemtudom hogy a medvékre hogyan hat, de az embernél a fent már vázoltakon túlmenõen a legfontosabb az áthaladás iránya. A fej és láb közötti a legveszélyesebb, ezt nem nagyon élik túl akár milyen bika egy ember vagy egy medve. Viszont ha az ember, vagy a medve ujjai között (azonos kézen) vagy a két lábad között megy át akkor a szíved, agyad nincs kitéve az áramütésnek, így ezt könnyen túl lehet élni. De sajnos az áramütések legtöbbször a két kéz között, vagy kéz és láb között megy végbe, ami már annyira nem buli. De a túlélési esélyeket nagyban befolyásolja az éberség, és a lélekjelenlét.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!