Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az hogy (9162 db)

21 hetes kismamik! Hogy vagytok? Bármi panasz? Mennyit érzitek a babátokat mozogni? Hogy írnátok le az érzést? Mennyire változékony, hogy melyik nap mennyit mozog?

Köszi.

Legjobb válasz: 21 hetes vagyok pont, néha húzódik eléggé mindenféle dolog odalent, és már úgy mozgok, mint egy pingvin :) de egyébként jól bírom, igaz, én már itthon vagyok egy hete. akkor van nagy buli odabent, amikor a bal oldalamon nyugiban fekszek, de 1-1 rúgás más helyzetekben is. nem érzem még nagyon élesen, inkább ez a tompa püfölés megy egész nap :) olyan egyébként, mint egy jó nagy szívdobbanás. nagyon változó, melyik nap mennyit érzem, de valami most már napok óta van :)

21 hetes vagyok pont, néha húzódik eléggé mindenféle dolog odalent, és már úgy mozgok, mint egy pingvin :) de egyébként jól bírom, igaz, én már itthon vagyok egy hete. akkor van nagy buli odabent, amikor a bal oldalamon nyugiban fekszek, de 1-1 rúgás más helyzetekben is. nem érzem még nagyon élesen, inkább ez a tompa püfölés megy egész nap :) olyan egyébként, mint egy jó nagy szívdobbanás. nagyon változó, melyik nap mennyit érzem, de valami most már napok óta van :)
20 hetes terhes vagyok. Álltalában este-éjjel vagy d.u 6 körül. Jól vagyunk, két het voltam magzatviz vételen. Utánna kezdtem el határozottan érezni.Eredményt várom eddig nem voltam ideges de jövö heten lesz meg az eredmény.MOstmár kiakadtam a várakozástól :/

Vettem egy Pöttyös túrórudit és nyertem vele még egyet, és azzal is még egyet. Mennyi az esélye, hogy a kövivel is nyerek? És hogyha most kitöltök egy lottót mennyi az esélye, hogy azzal is nyerek?

Legjobb válasz: Ha tudod hogy mennyit gyártanak és abból mennyi nyer, akkor ki lehet számolni. Ötöslottó esetén 1 a 43 millióhoz az esélye, hogy 1 szelvénnyel nyerhetsz. Olyan, mintha egy medencébe beletennének 43 millió golyót, amibõl 1 piros. Megkeverik, és ha az elsõ húzásra pirosat veszel ki, tiéd a fõdíj.

Ha tudod hogy mennyit gyártanak és abból mennyi nyer, akkor ki lehet számolni. Ötöslottó esetén 1 a 43 millióhoz az esélye, hogy 1 szelvénnyel nyerhetsz. Olyan, mintha egy medencébe beletennének 43 millió golyót, amibõl 1 piros. Megkeverik, és ha az elsõ húzásra pirosat veszel ki, tiéd a fõdíj.
Azt, hogy mennyivel jön, vagy mit?
Amennyi fájl éppen töltõdik annyi az aktív.
A kérdező hozzászólása: Nem. Mikor leállítom a fájlt akkor is csak azt írja hogy hány százalék /xy.fájl.

Angliába mennyibe kerül egy PS2, és mennyibe egy X360? Mert mennek ki ismerőseink és lehet, hogy megbízom őket azzal hogy vegyenek nekem.

Legjobb válasz: Jaj bocs!!Nem PS2, hanem 3.Elírtam.Tehát:Angliába mennyibe kerül egy PS3, és mennyibe egy X360? Mert mennek ki ismerõseink és lehet, hogy megbízom õket azzal hogy vegyenek nekem.

A kérdező hozzászólása: Jaj bocs!!Nem PS2, hanem 3.Elírtam.Tehát:Angliába mennyibe kerül egy PS3, és mennyibe egy X360? Mert mennek ki ismerõseink és lehet, hogy megbízom õket azzal hogy vegyenek nekem.

Mennyit fejsz le egyes szoptatások után? És mivel fejsz? Mennyi az a mennyiség, amire azt lehet mondani, hogy jó? És ebből következtethetünk arra, hogy sok a tejünk?

Legjobb válasz: 1-2 decit mellszívóval és/vagy kézzel Mennyi az a mennyiség ami már soknak számít? Az függ attól is mennyit szopik a babád. De igazából a lényeg az hogy a picinek elég legyen

1-2 decit mellszívóval és/vagy kézzel Mennyi az a mennyiség ami már soknak számít? Az függ attól is mennyit szopik a babád. De igazából a lényeg az hogy a picinek elég legyen
Èn sosem fejtem szoptatás után.Annyi legyen amennyi a babámnak elég.Minek több??Ha nem elég neki abból tudod, hogy sír, keveset alszik, gyakran kér enni. a lányomat 14 hónapig szoptattam, a fiamat majd meglátjuk, de kb.10 hónapig szeretném.
Én sem fejek minden szopi után. A babámnak elég amennyi van. Néha szoktam "fejõs napot" tartani, mikor úgy érzem, hogy több tejcsi van, mint szokott. Ilyenkor is igazából csak azért fejek, hogy legyen egy kis vésztartalék a fagyasztóban. Pl. ha olyan helyre megyünk, ahol tudom, hogy nem fogom tudni megszoptatni, de valószínûleg meg fog éhezni, akkor kimelegítek neki egy adagot, és már mehetünk is. Vagy ha csak én megyek valahova, és apa marad itthon a kicsivel. Most kb 6-7 deci van a fagyasztóban. Egyébként mellszívóval fejek. Arra szerintem nincs egyértelmû válasz, hogy mi a megfelelõ mennyiség, hisz ez csak attól függ, hogy a babád mennyit eszik. Ha kényelmesen jól lakik, és még akár plusz egy adagot le tudsz fejni, az nagyon is megfelelõ. És biztos elég a tejcsid.

Milyen metro balesetek történtek eddig? Mennyivel megy egy metro? Mennyi az esély rá, hogy baj történjen rajta?

Legjobb válasz: Túlnyomórészt gázolások történtek. Ez attól függ, hogy mennyi hülye ember van, aki a szerelvény elé ugrál. Hogy mennyivel megy azt nem tudom, de éppen két napja gondoltam erre én is, amikor metróztam.

Túlnyomórészt gázolások történtek. Ez attól függ, hogy mennyi hülye ember van, aki a szerelvény elé ugrál. Hogy mennyivel megy azt nem tudom, de éppen két napja gondoltam erre én is, amikor metróztam.
Hát kisebbek közé lehet sorolni a gázolásokat kisebb siklásokat. De volt már példa nagyobb balesetre is. (2000 körûl amikor érkezett két új szerelvény a 2es vonalra próbafutás közben a Pillangó utcai állomásnál felfutott a bakra) Átlag 70-80 km/h sebességgel mennek a metrók. Böngészd ezt az oldalt: http://www.metros.hu
Max 90-nel megy a metro.

Milyen igeszakaszok támasztják alá azt, hogy egy keresztény miután meghalt a Mennybe kerülhet? És milyen igeszakaszok támasztják alá azt, hogy amikor az elragadtatás lesz, akkor a keresztények (Jézusban hívõk) a Mennybe fognak vitetni?

Gondolkodtam Jehova tanúi elméletén és kétségbe vonnám azt, hogy az elragadtatáskor már csak pár "égi reménységû" fog a Mennybe vitetni... Ugyanis a Biblia szerint leginkább a szegényeké és a gyermekeké a Mennyek Országa. Szegényekbõl és gyerekekbõl pedig jó sok van a földön.

Legjobb válasz: (Zsoltárok 37:9-11) . . .Mert a gonosztevõk kivágatnak, De akik Jehovában reménykednek, öröklik a földet. ו [váv] 10 Egy kis idõ még, és nincs többé gonosz, Nézed a helyét, és nincsen sehol. 11 A szelídek pedig öröklik a földet, És gyönyörködnek majd a béke bõségében.. . . (János 6:40) 40 Mert az az én Atyám akarata, hogy mindenkinek, aki látja a Fiút, és hitet gyakorol benne, örök élete legyen, és én feltámasztom õt az utolsó napon.” Vagyis az utólsó napig halottak lesznek, és akkor majd feltámadnak! (János 11:25) . . .Jézus ezt mondta neki: „Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hitet gyakorol bennem, még ha meghal is, életre fog kelni; Ez azt jelenti, hogy nem a mennybe kerül, aki meghal, hanem majd életre fog kelni!

(Zsoltárok 37:9-11) . . .Mert a gonosztevõk kivágatnak, De akik Jehovában reménykednek, öröklik a földet. ו [váv] 10 Egy kis idõ még, és nincs többé gonosz, Nézed a helyét, és nincsen sehol. 11 A szelídek pedig öröklik a földet, És gyönyörködnek majd a béke bõségében.. . . (János 6:40) 40 Mert az az én Atyám akarata, hogy mindenkinek, aki látja a Fiút, és hitet gyakorol benne, örök élete legyen, és én feltámasztom õt az utolsó napon.” Vagyis az utólsó napig halottak lesznek, és akkor majd feltámadnak! (János 11:25) . . .Jézus ezt mondta neki: „Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hitet gyakorol bennem, még ha meghal is, életre fog kelni; Ez azt jelenti, hogy nem a mennybe kerül, aki meghal, hanem majd életre fog kelni!
Szervusz Bár messze élhetünk egymástól, de én is igy tanultam a Bibliából, mint a válaszolók írták. Te, kedves kérdezõ, naponta olvasod a Bibliát? Erre vagyunk buzdítva a Zsoltárok 1:1-3-ban Üdvözöllek.
Ez valahogy másképp mûködik.
T. Kerdezo! Ha meghalunk, nem megyunk sem a mennybe, sem a pokolba. Mindenki egy helyre megy, a sirba. A Janos 3:13 verse ezt irja: "Es senki nem ment fel a mennybe, hanemha az, aki a mennybol szallott ala, az embernek fia a Krisztus." /Karoli Biblia/ Aki meghalt, egyszeruen megszunt letezni. De valoban ir a Biblia egyenekrol, akiket Isten kivalasztott, ezek az egyenek egeszen halalukig husegesen szolgaltak Istent. Ezek az egyenek halaluk utan elragadtatnak, es felmenve a mennybe /nem testben, hanem szellemkent/ Jezussal fognak uralkodni a fold felett, mint tarskiralyok. Ezeknek a szama meghatarozott, 144.000. Izrael "jelkepes torzseibol" 12.000-12.000 minden torzsbol. Azert "jelkepes", mivel Isten a zsido neptol megvonta a kegyet. Ezt a zsido nep elveszitette, miutan Jezust halalra adtak. Ezert Isten ezek utan egy "jelkepes, szellemi Izraelt" hozott letre. Az apostolok voltak az elsok akik a 144000-hez tartozok voltak. Eloszor ezek gyujtettek be. Miutan ez a szam betelt, akkor kezdodott a "mas juhok" begyujtese. Ezeknek a szama nem meghatarozott, barmennyi lehet. Minden nepbol, torzsbol es nyelvbol levo egyenek, akik csatlakoznak a 144.000-felkenthez az egyseges imadatban. Minderrol a Jelenesek konyveben olvashatsz. A "mas juhok" minden vallasbol is kijonnek. Hiszen az egesz vilagon valoban minden nepbol, es vallasbol valok vannak a tanuk kozott. Azt irja a Biblia: "egybegyujtetnek, es lesz egy akol, es egy pasztor". Az egy "akol" azt jelenti, hogy a felkentekkel egyutt imadjak Istent, egysegben. Az egy "pasztor" pedig Jezus Krisztus, aki a gyulekezetek feje. Ezek az egyenek itt fognak elni a foldon. Hiszen Isten helyreallitja mindazt, ami elromlott. A foldet az embernek adta orok lakhelyul. Az Esaias konyveben lehet olvasni arrol, hogy milyen lesz a "megtisztitott fold", ahol nem lesz tobbe szenvedes, oldokles, bunozes, ehinseg, betegseg es halal sem. Ha kerdesed lenne, nagyon szivesen valaszolok. Udv: Judit!
A menyország az a hely ahol Jézus Krisztus jelen van. Új ég és új föld lesz teremtve, amiben igazság lakozik , az új földön Jézus lesz a Király.A menyország tehát itt lesz az új földön , és akik elfogadták Jézus megváltójuknak , azok fognak rajta élni örökkön .örökké.(és nem a jehova tanúi, mert átkozott aki más evangéliumot hirdet.)
Kedves 8-as! Nem veszed eszre hogy mit irtal? Ugyan azt allitod, amit mi tanuk. Hogy itt a foldon fognak elni azok, akik elfogadjak Jezust, es kovetik az utjat. Mi is ezt tanitjuk, ha tehat egyforman gondolkodunk, akkor miert vadolsz minket hamis tanitassal? Udv: Judit!
Én vagyok a "8"as. Juditnak üzenem. Judit , a Jehova Tanúi, azt tanítják , hogy ismeret által, jó cselekedet által, kerülhet valaki a Királyságba.Majd Jehova eldönti, kit fog "feltámasztani"újra teremteni. Evvel szemben a Biblia azt tanítja , hogy egyedül a Jézus Krisztusba vetett hitáltal juthatunk a Királyságba, és Jézus dönti el , Õ támasztja fel a halottakat.Õ a bûneinkra a meg oldás , és nem""" Az ismeret amely örök életre vezet""". Sok könyveteket olvastam , és ha a Bibliát mellérakjuk és nagyon siralmas magyarázatok vannak. Egyszóval, ti más evangéliumot hírdettek , mint például amit az Apostolok cselekedetében lehet olvasni, figyeld meg figyelmesen Pál apostol mit hírdetett, és miröl ír majd késõbb a leveleiben.De ne úgy figyeld meg ahogy szoktátok, hogy csak egy egy verset, hanem olvasd végig az egész részt vagy levelet, hogy meglásd a tiszta képet. Végül is leírnád pár mondatban hogy milyen evangéliumot hírdettek??Hátha én nem jól tudom. Elõre is köszönöm! üdv:Gábris
Kedves utolsó Jézus Krisztus azt mondta, hogy senki sem mehet az Atyához, csak én általam. Te hogy hiszed? Ki az Atya? Ki a Fiú? Miért mondta Jézus, hogy az én Atyám nagyobb nálamnál? Miért mondta, hogy arról a napról és óráról senki sem tud csak az Atya? Ki ez az Atya? Halála elött miért kérte az Atyát, ha lehetséges távozzon el tölem ez a pohár, de ne az én akaratom legyen, hanem a Tied? --Kinek címezte ezt az imát? Tudnál kérlek erre felelni videó és egyébb nélkül, csak a Bibliából? De ha kérhetlek, ne hagyd ki a magyarázatodból ezeket a verseket :-)
Judit! még mindíg "8"as vagyok. Megnéznéd ezt a kis filmet, és véleményt írnál róla? http://www.youtube.com/watch?v=dWjTdOXJsew

Miben nyilvánul meg az hogy egy autónak mennyire kopott a motorja? Lehet tõle több a fogyasztás és kb mennyivel?

Legjobb válasz: Igen ha kopott a motor akkor több a fogyasztása,gyengébb és lehet hogy hangja is van. Nem tudom hogy kocsikba mennyire jó cucc,de Én kipróbáltam motorba a xado.hu 2t adalékát és azt kell hogy mondjam hogy érezni hogy jobb a moci amióta azt az olajat használom amiben a xado adaléka van,és nem horrordrága(ukrán olaj holland technológiával) Ha régikocsiról van szó szerintem akkor érdemes kipróbálni.

Igen ha kopott a motor akkor több a fogyasztása, gyengébb és lehet hogy hangja is van. Nem tudom hogy kocsikba mennyire jó cucc, de Én kipróbáltam motorba a xado.hu 2t adalékát és azt kell hogy mondjam hogy érezni hogy jobb a moci amióta azt az olajat használom amiben a xado adaléka van, és nem horrordrága(ukrán olaj holland technológiával) Ha régikocsiról van szó szerintem akkor érdemes kipróbálni.
Ha kopott a motor, akkor nem biztosít kellö olajnyomást, mert a kopott henger és dugattyú közt átmegy az olaj. Jelez az olajnyomás lámpa elöször csak akkor ha üzemmeleg, aztán idövel mindig, és végül besül a motor. Ekkor már nem megy tovább.

Mennyire jellemző, hogy ilyen kapcsolatok vannak manapság, mint az éjjel nappal Budapest egyik részében?

Az éjjel nappal Budapestnek láttam egy részét. És abban volt egy jelenet, amin kicsit elkeseredtem. 7:50 perctől

Legjobb válasz: Én láttam egy filmet, amiben Bruce Willis egy szál trikóban szétgyakta az összes gonoszt és megmentette a világot. Szerinted ez mennyire jellemzõ? És láttam egy másik filmet, amiben Rocco Siffredi két kézzel öklözte egy nõ ánuszát. Szerinted ez mennyire jellemzõ? Szerinted mennyire jellemzõ, amit az RTL Kulbon a pofádba tolnak?

Én láttam egy filmet, amiben Bruce Willis egy szál trikóban szétgyakta az összes gonoszt és megmentette a világot. Szerinted ez mennyire jellemzõ? És láttam egy másik filmet, amiben Rocco Siffredi két kézzel öklözte egy nõ ánuszát. Szerinted ez mennyire jellemzõ? Szerinted mennyire jellemzõ, amit az RTL Kulbon a pofádba tolnak?
A kérdező hozzászólása: 1-es Nyilván ez egy kitaláció film az egész, de vajon valós életben mennyire van ez jelen?
Én is mindig a Die Hard-ot hozom példának, de a másik filmet nem láttam :D
szerintem van ilyen a valóságban is, az ilyen kapcsolatokban van érzelem is de nem sok

Imádom nézni a Paprika TV-t és közben csinálni azokat az ételeket, amit ott látok (főleg sütiket). Na de most mennyi az egy csésze? Mindig ezzel volt bajom, hogy nem tudom, hogy az mennyi, hisz mindenkinek más van. Ezt most akkor hogyan?

Legjobb válasz: "Teljesen mindegy mennyi egy csésze, ha minden hozzávalót azzal mérnek." Ez NEM egészen igaz, CSAK akkor, ha a tojást is ezzel mérik. Ugyanis a legtöbb csészés receptben 1-2-3 DB tojás van megadva és akkor már egyáltalán nem mindegy, hogy 1 tojáshoz a 3 csésze lisztet 1/dl-es vagy 1/2l-es csészével méred ki. Viszont ha a receptben az van, hogy fél csésze tojás, akkor ok.

"Teljesen mindegy mennyi egy csésze, ha minden hozzávalót azzal mérnek." Ez NEM egészen igaz, CSAK akkor, ha a tojást is ezzel mérik. Ugyanis a legtöbb csészés receptben 1-2-3 DB tojás van megadva és akkor már egyáltalán nem mindegy, hogy 1 tojáshoz a 3 csésze lisztet 1/dl-es vagy 1/2l-es csészével méred ki. Viszont ha a receptben az van, hogy fél csésze tojás, akkor ok.
Teljesen mindegy mennyi egy csésze, ha minden hozzávalót azzal mérnek.
HA! minden hozzávalót azzal mérnek. Ami amúgy elég szomorú, hogy a 21. században, visszafelé megyünk a Viktoriánus Anglia buta begyepesedett, követhetetlen mértékegységeit honosítva. Vannak kimondottan csészés receptek, elismerem, akad 1-2 dolog, amihez praktikus. De ez talán az 1 %-a annak, ahány dologhoz erõltetik az ostoba csészézést. Lisztbõl pl itt is mértük már le többen is, mennyi lehet egy csésze, elképesztõ, 25%-os eltérések voltak attól függõen, milyen liszt volt, át volt e szitálva, mennyire volt összetömörödve, stb. A deka meg deka, az S.I. mértékrendszer nem csal! Szóval egyáltalán nem mindegy, mennyi egy csésze!
Utolsónál van a pont. Az arányok számitanak. Ha gyûszûvel méred az egyiket, akkor azzal kell a másikat is.
Tojásból is van kisebb, nagyobb. Ha több kell, akkor elég szép eltérés is összejöhet.
A 7. vagyok még egyszer: általában a csésze 230 ml, ha nem irnak mást. Ha egy 2, 5 dl-es bögrével mérsz mindent, akkor sikerülnie kell a receptnek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én a 7.-kel értek egyet, mert ha a tojást is cup-pal mérik akkor jó...na mindegy. Még töprengek ezen :D
Igen, én is úgy tudom hogy cup az csésze.. nekem csak rendes 2-3dl bögréim vannak. Nem tudom miket nézel de általában amiket én nézek abban megmondják a mértékegységet is :)
Na, akkor ezt megbeszéltük, mi lenne, ha sütnénk is valamit? :)
2, 5 deci az általános, bár mostanában már sokféle van.
Minden szupermarketben lehet kapni "cup" készletet. Ezek általában 1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup és 1/4 cup darabokból állnak. Ezekkel ki lehet mérni mindent. A csésze a cup fordítása, és itthon egy bögrét/csészét 2, 5 vagy 3 dl alatt el sem tudnak képzelni, pedig az 1 cup-os poharam szerintem maximum 2 dl, de semmiképpen sem 2, 5. És mivel az amerikai receptekben nem minden van csészére megadva, így nem mindegy, hogy mennyi liszthez teszel mennyi folyadékot, ha az egyik csészével van megadva, a másik meg mondjuk dl-ben.
"A hivatalos mértékegység táblázat szerint egy csésze 2, 36 dl, a gyakorlatban általában 2, 5 dl-el számolnak. Egy csésze cukor kb. 200 gr, egy csésze sütõmargarin kb. 250 gr, egy csésze liszt kb. 150 gr, egy csésze tej kb. 2, 5 dl."
"Tojásból is van kisebb, nagyobb. Ha több kell, akkor elég szép eltérés is összejöhet." ELVILEG igazad van, csak a receptben közepes méretü (M-es) tojást adnak meg, ha ettöl lényesen kisebb vagy nagyobb tojásokat használ valaki, akkor azt neki kell figyelembe vennie.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!