Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az hizas az utolso (6 db)

Fél éves, nem tápszeres, pár napja hozzátáplált babátok mennyit hízik hetente 4-5 hónapos kora óta átlagban? Lassult ez a hízás az utolsó hónapban? Nekem nagyon mozgékony a babám, egyfolytában a mászást gyakorolja, de eléggé lelassult a hízása. :- (

Legjobb válasz: Az én gyerekeim már felnõttek.De a tapasztalatom szerint,amikor már mozognak akkor egy ideig csak nõnek,csak a mozgással törõdnek, és nem híznak,azután lassul a mozgás,és újra hízni kezdenek.És ez a trend váltja egymést,még 1-2 éves korban is.

Az én gyerekeim már felnõttek.De a tapasztalatom szerint, amikor már mozognak akkor egy ideig csak nõnek, csak a mozgással törõdnek, és nem híznak, azután lassul a mozgás, és újra hízni kezdenek.És ez a trend váltja egymést, még 1-2 éves korban is.
Én 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, addig csak szopott. A 4 hónapos mérésen 5900g volt, 5 hónaposan 6410g, 6 hónaposan pedig 6670g volt. Szóval ekkor 1 hónap alatt 26 dekát hízott csupán...Hetente sosem mértem... Egyébként az enyém is nagyon mozgékony volt már akkor is, 4 hónaposan forgott, 5 hónaposan a pihenõszékben felült, 6 hónaposan kúszott és mászott, 7 hónaposan eg felállt a bútorok mellett, néhány nap múlva lépegetett is mellettük... Az, ha tiédnek is lassul a súlynövekedése, az teljesen normális, hiszen nem hízhatnak végig havi 70-80 dekákat...
Most 6 hónapos a picikém.Pár napja kap gyümölcsöt hozzátáplálásként. 4 hósan 7000 gramm volt most 7000 gramm.Az természetes hogy lassul a hízása a babáknak mert már intenzíven mozognak és a szoptatás is ritkul.Ne aggódj, ez így természetes:) )
Elõzõ vagyok most 6 hósan nem 7000 hanem 7800 gramm:) )

Szerintetek nagyon sok ennyi hízás? Ti mennyit híztatok az utolsó 7 hétben?

Már 13 kilót híztam(csak azt nem tudom, hogy mit?l amikor azért oda szoktam figyelni)és nem tudom, hogy mennyi jöhet még fel. 33 hetes kismama

Legjobb válasz: Én összesen 13 kilót híztam.Ebbõl az utolsó 10 hétben jött fel 6 kg.Azt nem tudom,te még mennyit fogsz,hisz mindenki más testalkat,nem lehet meg tippelni.2 hónapja szültem és most van 3 kg.pluszom!Szóval lement már,neked is lefog!Csak lehet,hogy a dokid fog majd esetleg piszkálni érte,vagy mondja majd a terhességi cukorbetegség veszélyeit...Igyál rengeteget és naponta lakj jól legalább 2xgyümölcsel,zöldséggel!Jó babavárást és könnyû szülést neked!Timi

Én összesen 13 kilót híztam.Ebbõl az utolsó 10 hétben jött fel 6 kg.Azt nem tudom, te még mennyit fogsz, hisz mindenki más testalkat, nem lehet meg tippelni.2 hónapja szültem és most van 3 kg.pluszom!Szóval lement már, neked is lefog!Csak lehet, hogy a dokid fog majd esetleg piszkálni érte, vagy mondja majd a terhességi cukorbetegség veszélyeit...Igyál rengeteget és naponta lakj jól legalább 2xgyümölcsel, zöldséggel!Jó babavárást és könnyû szülést neked!Timi
Én az eddigi 5 terhességembõl (beleértve a mostanit is) 4-nél ugyanolyan ütemben gyarapodtam, mint te, így a végére 16-17 kg jött fel. (Igaz, most még csak 28. héten vagyok, de ugyanúgy 10 kilónál tartok, mint máskor ilyen tájt.) Viszont kb. fél év alatt (volt, hogy hamarabb) lement minden szülés után viszonylag könnyen. Egyetlen terhességemnél tudtam "csak" 14 kg-t hízni, mert akkor borzasztó szigorúan vigyéztam... Aztán rájöttem, hogy 2-3 kilót nem ér meg az, hogy ne tudjak egy jót enni... Szerintem nem sok, teljesen normális, és ha szerencséd van (és szoptatsz), akkor le fog menni gyorsan!
Én a terhességem legelején híztam 8 hétig 4 kg-ot aztán 8 héttõl 33 hétig 3kg-ot és az utolsó 6 hétben meg 3kg-ot a végén tényleg gyorsan felment az a 3 kg!!Hát nem hiába csak akkor növekszik a baba a leggyorsabban!!
Én 20kg-ot szedtem fel, de ez is szinte csak víz. Folyamatosan dagadok, még ilyen idõben is. Majd szülés után lejön. 39hkm
12. hétig nem híztam semmit, majd onnantól a 37. hétig + 16 kg, és itt megállt. A babám még gyarapszik, de én nem híztam azóta. 39 hkm

36 hetes kismama vagyok, 54 kg-ról indultam és most vagyok 70 kg! Sok ez a 16 kg hízás? Hány kg hízás várható az utolsó hónapban? Mennyi fog lemenni kb szülés után 1 héttel?

Legjobb válasz: Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.

Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.
Általában azt mondják, hogy 9-13 kiló a "megengedett". Szerintem meg amíg sem a vérnyomásoddal, sem a cukroddal nincs baj, addig nem az számít, mennyi a plusz! Azért a 20-30 kiló már kicsit sok. :) Az változó, hogy kinek mennyi megy fel utolsó hónapban, mert van olyan, akinél újra elõjön az étvágytalanság. Szóval ez is egyénfüggõ lehet és az is persze, hogy mennyi megy le utána. Attól is függhet a leadott kiló, hogy szoptatsz-e.
Ja amúgy kiegészíteném magam: a szülés után fõleg a baba súlyával, a méhlepény súlyával és a víz súlyával leszel kevesebb, de van olyan, aki az elsõ hetekben nagyon sokat leadott.
Ne azzal foglalkozz, hogy hány kilót híztál és még mennyit fogsz. Én örültem volna ha eljutok 36.hetes korig :( Örülj inkább, hogy egészséges babád lesz és majd úgyis fogyni fogsz szülés után és szoptatás alatt. Egyébként teljesen egyénfüggõ. Van aki 35 kilót szed fel és pár hónap mulva leadja, de ismerek olyat is aki fogyott a terhessége alatt és miután megszült, meg elhízott.
Én vékony voltam szülés elõtt, terhesség alatt 21 kiló jött fel rám, mondjuk a végén már vizesedtem is. Mikor 3 hetes volt a kisfiam, akkor álltam elõször mérlegre és pont annyi voltam mint szülés elõtt. Most ismét babás vagyok, a rosszullétek miatt 3 hétig csak feküdtem, így már 10 hetes van rajtam 2-3 kiló pluszban, de nem érdekel:) Majd lemegy, ezen nem szabad idegeskedni!
Mi a 37. hétben vagyunk, és 55 kg-ról indulva ( 170cm ) most 72-nél tartok. Hát nem kevés. Az elején se volt gondom az evéssel( minimális émelygét volt csak), és most is tudok kajálni rendesen. Egyedül Anyum szólogat be néha-ami idegesít ( Õ picit engem félt emiatt ) de amúgy mindenki azzal jön hogy alig hízhattam, mert hátulról pl. szinte semmi nem látszik rajtam. Elõlrõl persze annál inkább... egy jó nagy poci :) , és nagy mellek. Hát ez van. Babóka sem kicsi mondjuk :) de azért nem indokolt hogy ennyivel több legyek. De mindegy is, a lényeg hogy egészség legyen ( Babókával minden rendben legyen ), a kilók meg majd lemennek azért valamennyire. Ahogy itt olvasgattam, teljesen egyéni hogy ki mennyit/milyen ütemben hízik, és hogy utána hogy adja le a kilókat.
Szia. Én az elsõ terhességem alatt 50kg-ról indultam és voltam 78 is...76-tal szültem. Semmmi bajunk nem volt. Most 31 hetes vagyok és ismét 50-rõl indultam (tehát lemegy) és most elhagytam a 70-et. Semmi jele a vizesedésnek vagy bárminek:D Ha jól érzed magad akkor ne izgulj a kilókon. Ja az elsõval a szüléskor pont 10 kg ment le, ebbõl 4130 volt a baba, majd hónapok alatt a többi mivel szoptattam és kellett a kaja:D További gondmentes pocakoskodást:D:D
Szia!Én 23 hetes kismama vagyok a harmadik babát várom.6kg +súllyal kezdtem a terhességet(76 kg-al)ma áltam a mérlegre, eddig 8 kg jött fel.Amúgy sem vagyok egy egyszerû alkat, mindig gondjaim voltak a súlyommal.Lányommal 30 kg-ot híztam , de most semmiképpen nem szeretnék debella lenni, most kicsit aggaszt a súlygyarapodásom, már sószegény diétáznom is kell mert be-bevizesedek.Hát ez van.Sztem ne aggódj , olyan vészesen sok már nem fog felmenni ez alatt a pár hét alatt.Kellemes babavárást kívánok!
Szia! Én ugyanennyit híztam mint te. Kb 18-20 kg jött fel rám a végére. Amikor 11. hónapos volt a kisfiam és teherbe estem a másodikkal 2 kg-val könnyebb volta mint annak elõtt. Szülés után rólam 6-7 kg-nál több nem ment le de nem is lesz idõd arra hogy ezzel foglalkozz!


Mennyi az atlagos hizas az utolso trimeszterben? Hetfon leszek 30 hetes, eddig 15 kilot hiztam.

Legjobb válasz: Ne aggódj, lehet az még 20 is, de átlagosan még három feljön azonkívül függ a hajlamtól is , meg hogy mennyire vizesedsz stb..Szoptatásnál csomó lemegy!!!

Ne aggódj, lehet az még 20 is, de átlagosan még három feljön azonkívül függ a hajlamtól is , meg hogy mennyire vizesedsz stb..Szoptatásnál csomó lemegy!!!
A kérdező hozzászólása: Igazabol nem zavar az sem, ha 25 lesz, csak kivancsi vagyok mire szamithatok. Egyelore semmi vizesedes! Koszi a valaszt!
Az elsõ válaszoló vagyok , csak abból tudok kiindulni, hogy abarátnõmnél mi volt, meg vissza van 8 hét neked és addig a baba is csomót hízik. Amit hízol az nagy rész a baba lesz. Remélem továbbra sem vizesedsz... 8 hét múlva könnyû szülést kívánok, nekem még messze van.
Nekem akkor jött fel a legtöbb kiló. Havonta kb. 2-3. És sajnos a szoptatással sem akar lemenni. Szerintem ez is alkatfüggõ. Pedig én sosem voltam nagydarab.
Szerintem 21-23 kilónál fogsz megálni. A 30. hét körül én is ennyinél tartottam, most a 36. héten közel 20 kilónál vagyok, szerintem még 1-2 kiló jön fel.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat, akkor az nem tul veszes. boldog babavarast mindenkinek!
Szia! Én a 35. hétig 9 kilót szedtem fel, aztán hirtelen elkezdtem vizesedni és 2 hét alatt 2 kg jött fel, most vagyok 37 hetes. Hát, ez ennyire kiszámíthatatlan és változó... Minden jót!

Mennyi hízás várható még az utolsó néhány hétben? Mik a tapasztalatok? Szoptatás alatt hízni vagy inkább fogyni szoktak? 36+3 hetes km

Legjobb válasz: én diabetesz miatt összesen 1.5 kg-t híztam a terhesség alatt, és azt is a végén. Szoptatás alatt tartottam a súlyom, de mellette szó szerint zabáltam. Amióta már 3 étkezést kiváltottunk (10 hós a babám), azóta jött fel sajna 4 kg.

én diabetesz miatt összesen 1.5 kg-t híztam a terhesség alatt, és azt is a végén. Szoptatás alatt tartottam a súlyom, de mellette szó szerint zabáltam. Amióta már 3 étkezést kiváltottunk (10 hós a babám), azóta jött fel sajna 4 kg.
Én csak a saját tapasztalatom mondhatom, mert ez is mindenkinél más. Az utolsó hetekben már alig híztam (összesen 13 kg-ot a terhesség alatt, 64-rõl 77-re). Szoptatás alatt folyamatosan fogytam, most 8, 5 hós a kisfiam és 61 kg vagyok, még mindig szoptatok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!