Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az hizas (31 db)

Fogamzásgátló szedése során mennyi az esélye a hízásnak? ( bővebben)

El szeretném kezdeni szedni, már 9 hónapja együtt vagyok a barátommal, így úgy gondolom, hogy nem ártana, viszont nagyon sok embertől azt hallom, hogy mindenki hízik a fogamzásgátlótól, én pedig rettenetesen félek ettől:D Tapasztalatokat írnátok? L/17

Legjobb válasz: én nagyon hajlamos vagyok hízásra, és ezt közöltem is a nõgyógyásszal mikor elõször felírattam. yasminelle-t kaptam, egy dekát nem híztam tõle már 2 éve, csak a mellem nõtt tõle de az egy egész méretet. vannak olyan fogamzásgátlók amiket fõként túlsúlyosoknak és cukorbetegeknek írnak fel. a hízás esélye ezeknél a legkisebb. ez a yasminelle és a yangee azt hiszem 21L

én nagyon hajlamos vagyok hízásra, és ezt közöltem is a nõgyógyásszal mikor elõször felírattam. yasminelle-t kaptam, egy dekát nem híztam tõle már 2 éve, csak a mellem nõtt tõle de az egy egész méretet. vannak olyan fogamzásgátlók amiket fõként túlsúlyosoknak és cukorbetegeknek írnak fel. a hízás esélye ezeknél a legkisebb. ez a yasminelle és a yangee azt hiszem 21L
én nem híztam el tõle. amúgy hülyeség hogy mindenki hízik, nekem meg egyetlen olyan ismerõsöm sincs, aki elhízott volna tõle.. szerintem genetika is befolyásoló, aki hajlamos az elhízásra az elhízhat tõle. Ja és az egyik barátnõmnek, meg az orvos direkt olyan fogazásgátlót írt fel, amitõl hízik, mert elég vékony. Szóval ahhoz képest, hogy milyen magas hormonszintût adott neki egy dekát se hízott, talán még fogyott tõle. szóval ennyit errõl :) ))
Az, hogy ki hízik tõle és ki nem, egyéni reakció. Elõször 4 éve szedtem 2 éven át, akkor nem híztam egy grammot se. Aztán 1 év szünet után újra elkezdtem, akkor 3 hónap alatt felszaladt rám (10!!!) kiló, pedig nem ettem többet, ugyanúgy aktívan sportoltam, ráadásul világéletemben olyan vékony voltam mint a nádszál (179 cm, 59 kg), szóval alapvetõen nem is vagyok hízásra hajlamos. Próbáltam leadni ezt a 10 kg-ot, de az istennek se sikerült. Mikor abbahagytam a gyógyszert, érdekes módon magától lement pikk-pakk... én többet már nem fogok szedni ilyesmit, az tuti.

Mennyi az ideális hízás a várva várt 9 hónap alatt? Mitől függ, hogy valaki vizesedik e vagy sem?

Szeretnék étkezési tanácsokat is kérni ki mit evett, hogy kismamaként is csinos és fitt maradjon???

Legjobb válasz: Én azt ettem, amit a diétám miatt muszáj ennem. (inzulinrezisztenciám van) Magyarul semmi cukor, figyelni a szénhidrátokat (lassú vagy gyorsan felszívódó), a glikémiás indexet, lisztes dolgokat minimálisan és mozogni annyit, amennyit lehetett az adott idõszakban. Nekem ezt örökre tartanom kell, szóval nem volt változás. 5 kilót híztam hála az égnek, ebbõl 2995 g volt a baba. A vizesedést nem tudom mitõl függ, de egy kollégám nagyon vizesedett a terhessége alatt, a lábában is bedurrant egy ér, bedagadt, vizesedett. Pedig 3500 g körüli volt a baba és csak 7 kilót hízott, szóval nem volt nagy súlyteher. Másoktól még nem hallottam, hogy ezzel lenne nagy problémájuk. Nem hiszem, hogy van ideális hízás, van aki annyit hízik, mint a baba súlya + pár kiló, vagy hízik 30-40 kilót. Anya pl. velem fogyott 6 kilót a terhesség elõtti súlyából, mert végighányta a terhességet és mindenre érzékeny volt. Talán 10 kg pluszra raknám az ideális mércét. :)

Én azt ettem, amit a diétám miatt muszáj ennem. (inzulinrezisztenciám van) Magyarul semmi cukor, figyelni a szénhidrátokat (lassú vagy gyorsan felszívódó), a glikémiás indexet, lisztes dolgokat minimálisan és mozogni annyit, amennyit lehetett az adott idõszakban. Nekem ezt örökre tartanom kell, szóval nem volt változás. 5 kilót híztam hála az égnek, ebbõl 2995 g volt a baba. A vizesedést nem tudom mitõl függ, de egy kollégám nagyon vizesedett a terhessége alatt, a lábában is bedurrant egy ér, bedagadt, vizesedett. Pedig 3500 g körüli volt a baba és csak 7 kilót hízott, szóval nem volt nagy súlyteher. Másoktól még nem hallottam, hogy ezzel lenne nagy problémájuk. Nem hiszem, hogy van ideális hízás, van aki annyit hízik, mint a baba súlya + pár kiló, vagy hízik 30-40 kilót. Anya pl. velem fogyott 6 kilót a terhesség elõtti súlyából, mert végighányta a terhességet és mindenre érzékeny volt. Talán 10 kg pluszra raknám az ideális mércét. :)
Szerintem sokat számít, hogy mikor vagy várandós. Én decemberben szültem, tehát megúsztam a végére a nagy meleget, egy cseppet sem vizesedtem. Összesen 7kg jött fel, minden le is ment a szüléssel, zsír semmi nem volt rajtam pluszban ( az most a szoptatással jött fel sajna ). Én nem diétáztam, bár faltam a zöldséget, gyümölcsöt nyáron, mert kívántam, a vége felé viszont rengeteg süteményt, csokit ettem. Szerintem a hajlam mellett azért sem híztam, mert a legutolsó napig aktív maradtam ( kirándulás, úszás, kerékpár és rengeteg szex!!). Szerintem ennek is köszönhetõ, hogy a szülés után szinte azonnal fitt voltam.
A védõnõ azt mondta, havi 1 kg az ideális. Persze alkattól függ. Olvastam már hogy 5 kg... Mondjuk szerintem mivel a baba súlya az elején nem gyarapszik olyan nagy mértékben, inkább a harmadik trimeszternél várható nagyobb súlynövekedés a mamánál is. A súlynövekedésnél meg ha normálisan eszel, nem zsír halmozódik fel, hanem nõ a baba, az õ súlya, a magzatvíz, a lepény súlya, és a vizesedés... Én alig eszek fehér kenyeret és tésztát, sütit. Kerülöm a cukrot. A kulcsszó az alig. Sanyargatni felesleges magad. Sok zöldségleves, fõzelék...és legalább 2 liter folyadék. Semmi varázslat. 4 kg-ot híztam 25 hetesen. Ha kell, este 9-kor is eszek vagy hajnal négykor is ettem már többször pl. joghurtot vagy zabpelyhet tejjel. A vizesedés biztos nem fog elkerülni, jön a nyár, ilyenkor nálam alapban elõjön. Felpolcolt láb pihenéskor, sok séta, lapos cipõ, fõtt burgonya, kevés só, sok víz a javaslatom. Remélem segítettem. :)
Én pont tegnap olvastam egy cikket errõl.Bár butaságnak tartom.Azt írják, hogy attól függ mennyit hízhat az anya, hogy a teherbeeséskor mennyi volt a BMI értéke. Ha kevesebb mint 18, 5 akkor 12, 5-18 kg 18, 5-25 akkor 11, 5-16 kg 25-30 akkor 7-11, 5 kg 30 felett 5-9 kg Én ezt azért tartom butaságnak, mert aki 40 kiló, õ a terhessége alatt sem fog 20 kilót hízni, de aki meg mindig küzdött a súlyával, és könnyen jöttek fel rá a kilók(mint én is)biztos nem fog 9 kilónál megállni a hízással, ez szerintem képtelenség.
Ezek azok az adatok amikre gondoltam. http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-t..
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a sok-sok segítséget, igyekszem majd betartani:-)
Kedves 4-es! MEgcáfolnám amit írtál! Világ életemben (sajnos) hízékony voltam. A terhességet 85 kilóval kezdtem. A 20ik hétig fogytam 5 kilót, majd a terhességem végéig ezt az 5 kilót szedtem vissza, plusz még 2kg-t. Azaz összesen 7kg-t, de az induló súlyomhoz képest csak 2-t. Ebbõl a Fiam 3.880gr volt. A kórházból 15kg-val!!!! kevesebbel jöttem haza, és semmi bajom nem volt. Így alakult. :) (aminek örülök) :)

Mennyi az átlagos hízás az első trimeszterben? Van valami átlagos hízás, hogy mikor meddig normális és mikortól sok?

Legjobb válasz: Az elsõ trimeszterben, nem igazán szoktak hízni a kismamák, de ha igen akkor csak csekély pár kg-ot, de ez változó, én az elsõben 5kg-ot híztam,ami szerintem sok, és ez késõbb csak fokozódott, de számtalan oka lehet ha sokat szedsz fel, pl. ilyenkor rakják le a cigit, vesz.terhesek tehát ágyhoz kötöttek! Velem nagyon pl nagyon elszaladtak a kg-ok 20kg-nál járok és 38 hetes vok! De ez van! Nincs se cukrom, sem semmi baj, jól vagyunk! Az a lényeg hogy jól érezd magad, és azt az elvet hogy kettõ helyett kell enni felejtsd el. Egyél sok vitamint, gyümölcsöt, egészséges ételeket! sok sikert

Az elsõ trimeszterben, nem igazán szoktak hízni a kismamák, de ha igen akkor csak csekély pár kg-ot, de ez változó, én az elsõben 5kg-ot híztam, ami szerintem sok, és ez késõbb csak fokozódott, de számtalan oka lehet ha sokat szedsz fel, pl. ilyenkor rakják le a cigit, vesz.terhesek tehát ágyhoz kötöttek! Velem nagyon pl nagyon elszaladtak a kg-ok 20kg-nál járok és 38 hetes vok! De ez van! Nincs se cukrom, sem semmi baj, jól vagyunk! Az a lényeg hogy jól érezd magad, és azt az elvet hogy kettõ helyett kell enni felejtsd el. Egyél sok vitamint, gyümölcsöt, egészséges ételeket! sok sikert
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ! Nem híztam sokat, csak 2 kg-ot de én olyan kövérnek látom magam, hogy megilyedtem valami baja lesz a babának. Én pont annyit eszem mint eddig csak wc-re nem tudok menni. Már mindent kipróbáltam a hashajtón kívül, de semmi nem mûködik. Nevetséges ez a 2 kiló, de már olyat is olvastam, hogy sok és megilyedtem most vagyok a 13. héten. Ezek szerint embere válogatja, és ha jól vagyok akkor önmagában nincs baj a kilóval.

Mennyi az ideális hízás szerintetek és milyen táplálkozással érhetem ezt el?

Àtlag 61-62 kg voltam terhesség elõtt és 174 cm.Az elsõ pà hónapban eléggé hànyingerem émelygésem volt néha hànyàs is

Legjobb válasz: A "nagy könyv szerint" normál BMI (azaz testtömegindex) mellett 13-14 kg hízás a normális terhesség alatt. De ugye nem vagyunk egyformák,van aki alig szed fel egy-két kilót valaki a harmincat is túlszárnyalja. A lényeg hogy ne két ember helyett egyél, hanem két emberért. Napi kb 300 kalóriával nagyobb most az igényed (ezt lehetõleg necsokiból, édességbõl, nasiból tevõdjön össze). Nyugi a gyarapodásod csak ezek után fog beindulni, sõt az utolsó hetekben akár heti 1 kg-ot is felszedhetsz. Boldog, problémamentes babavárást kívánok neked!

A "nagy könyv szerint" normál BMI (azaz testtömegindex) mellett 13-14 kg hízás a normális terhesség alatt. De ugye nem vagyunk egyformák, van aki alig szed fel egy-két kilót valaki a harmincat is túlszárnyalja. A lényeg hogy ne két ember helyett egyél, hanem két emberért. Napi kb 300 kalóriával nagyobb most az igényed (ezt lehetõleg necsokiból, édességbõl, nasiból tevõdjön össze). Nyugi a gyarapodásod csak ezek után fog beindulni, sõt az utolsó hetekben akár heti 1 kg-ot is felszedhetsz. Boldog, problémamentes babavárást kívánok neked!
Én azt ettem, ami volt itthon, vagy amit megkívántam és elkészítettem.. Viszont ott volt a bibi, hogy ha megéheztem, iszonyúan fájt a gyomrom. Mindig. És csak akkor múlt el, ha ettem. Na így feljött szépen 21 kg (160cm vagyok és 57 kg-mal indultam). De mire a fiam 7 hós lett, mind lement. Az ideális tényleg úgy 12-14 kg körül van, de attól még lehet makkegészséges gyereked, ha többet hízol az "elvártnál". És ugyanúgy le is adhatod.:) Boldog babavárást.:)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia!Az elsõ terhességemnél 15 kg-ot híztam 40 hét alatt.Soknak találtam, mert nagyon nehezen ment le, még 2 év múlva is volt rajtam +4 kg.Most várom a másodikat, 12. hétig 2 kg-ot híztam, rám is szólt a védõnõ, hogy kicsit lassítsak, mert ez sok.Onnantól kezdve végig (most vagyok lassan a 38. hétben) egészségesebben éltem, étkeztem, normális kajákat ettem, nagyon odafigyeltem, minden nap sétáltam, kivéve az utóbbi pár hetet, plusz itt van a majdnem 3 éves örökmozgó fiam, de majdnem hiába tettem ezt, mert megint majdnem +13 kg-nál tartok.Még kb. 1-1, 5 hetem van hátra, és az elmúlt fél-egy hónapban nagyon gyorsan nõtt a súlyom, mindegy, mennyire vigyáztam, "utolértem magam".Már hetente majdnem +1 kg-ot hízok, és nem vizesedek, a doki is mondta, hogy teljesen kitölti a baba a hasamat, semmi felesleg nincs ott sem, ami kidudorodik, az mind gyerek, nem háj :) Szintén 62-rõl indultam, de nem volt bajom se hányingerrel, se étvággyal. Szóval a saját példámat nézve, nem lehet megállapítani, ki mennyit fog hízni. :(

Azok a nők akik szednek fogamzásgátlót mennyire tapasztaltak hízást vagy bármilyen mellékhatást?

Mostanában gondolkodom egyre jobban, h kellene vmi rendszeres védekezés,ami nem a gumi,de félek a hízástól,amúgy sem vagyok vékony alkat,meg olvastam olyat,h vki nehezen esett teherbe t?le vagy medd? lett.Mennyi ennek az esélye?Ha alacsony hormontartalmút szedek akkor nem hízok t?le?A válaszokat el?re köszönöm.

Legjobb válasz: Én híztam, és nagyon örültem neki, mert nagyon soványka vagyok... De nem vészes, mert én szándékosan rá"zabáltam" (bocsi a kifejezésért), szóval lehet, hogy csak a tudatalattim segített rá a hízásra és nem a gyógyszer. :)

Ezek nem rémhírek, hanem tapasztalatok. 82%-os: Semmi gond:)
Csak egyszerûen fárasztó a nyafogásod. Mondtam, én leszarom, hogy hogyan védekezel. Én személy szerint felelõtlenségnek tartom a megszakítást, ezért nem is alkalmazom. De ha neked jó, akkor egészségedre. Csak ha teherbe esel, akkor ne mond, hogy "de te mindent megtettél" meg "védekeztél". Nem értem, miért mondod, hogy "nem lehet örökké óvszerrel védekezni", meg "nem mondhatod azt, hogy nincs szex" ... Egyszerûen csak meg akarod nyugtatni magad, hogy márpedig neked más lehetõséged nincsen, és ha teherbe esel, akkor az nem a te hibád lesz. Egyébként nem beszóltam, a kérdésedre anno teljesen normálisan válaszoltam.
Uhh, sajnálom:( Ennyit arról, hogy nem okozhat semmi gondot... Komolyan nem értem miért nem hiszi el az emberek nagy része, hogy igen is okozhat bajt...
nincs bûntudatom. egyáltalán. ez volt, és kész. nekem is elegem van már, h állandóan beszólsz.
84 - es, ezt már megbeszéltük. örülök, h te védekezhetsz gumival, én nem. ha nem tetszik amit irok, ne olvasd. én csak a kérdésre válaszoltam. igy ismeretlenül elég csúnya dolog elitélni. az h neked vmi sz.r védekezés, másnál még beválik. mint pl. nálam. söprögessen mindenki a saját háza elõtt.
Igen, a bogyó elõtt minden rendben volt velem.
A kérdező hozzászólása: Köszi mégegyszer, h ilyen sokan írtatok!:) Még midig nem tudnám eldönteni, h mit csináljak ezzel.Vannak akiknek bevált, van akinek nem.Én igazából elég ilyen "érzékeny" típus vagyok.Úgy értem, h allergiás vagyok mindenre, kipattogok, asztmás is vagyok.Ez persze tudom nem feltétlenül jelenti azt, h lenne káros hatása rám, de lehet, h pont azért lenne, mert ennyire parázok rajta. A pharmatexes dolog pedig nem hülyeség, vmi fórumon olvastam.És nem azt, h tuti meddõséget okoz, de hajlamosít rá.Nekem rendszeres a ciklusom, szóval nem tudom, h mennyire befolyásolná ha hosszabb szedés után abbahagynám. A másik, h olvastam, h elvileg aki szed fog- gátlót, annak 1-2 év után szüneteltetni kellene min fél évre.Aki nem tartja be, az meg ne csodálkozzon, h meddõ.Sztem.
82%-os: Tabi elõtt nem volt semmi problémád? Normális volt a ciklusod?
71%-os: Ne haragudj, de már kicsit sok lesz a nyöszörgésedbõl. A te dolgod, hogy hogyan védekezel, de ha szarul, akkor ne keress kifogást. Olvastam már a sztorid. Védekezel megszakítással, pharmatexszel és naptármódszerrel is, mégis úgy alakult, hogy peteéréskor csak a megszakítást alkalmaztátok. Most bûntudatot van, és próbálod mentegetni magad. De ez nem mentség. Én is azon "szerencsétlen" emberek közé tartozom, akik nem szedhetnek gyógyszert. Nekem is "szar" a gumi, jobb lenne nélküle, végre tényleg érezni a párom, mert sajna sosem volt gumi nélküli szexben részem. De tudomásul vettem, hogy ez van. Vagy védekezek óvszerrel, vagy keresek más, kevésbé biztonságos módszert. Én nem akarok kockáztatni, ezért marad a gumi. Ha nem is életem végéig, de addig, míg babát nem szeretnék, ez marad. Majd utána lehet megpróbálom a spirált, bár anyumnak nem vált be. Nincs olyan, hogy "de nem lehet élete végéig blabla". De lehet csak akarni kell. Én leszarom, felõle aztán csinálhatod védekezés nélkül is, csak ha teherbe esel, ne fogd arra, hogy "neked nem volt más választásod". Mert igen is volt.
Utolsó...miért nem lehetne gumival védekezni "örökké"?Inkább azzal szoktak, ugyanis változó korban már nem nagyon szednek a nõk bogyót.Amúgy az eredeti kérdésre válaszolva:minden szar dolog kijött rajtam.Híztam, magas lett a vérnyomásom, megzavarodott a hormonháztartásom, kialakult a PCOS betegség, inzulinrezisztenciám lett és még sorolhatnám.Életem végéig gyógyszert kell majd szednem és nehezen eshetek teherbe.Ja, és tornázom, diétázom és így sem tudok fogyni.
de gumival se lehet életünk végéig védekezni..
Nah jó, én tovább nem vitatkozom:) Nekem van egy véleményem, nektek is van, és úgy látszik nem jutunk közös nevezõre. Mindenesetre szerintem vannak olyanok, akik meg tudnák cáfolni, hogy nem okoz meddõséget.
Meddõ nem leszel tõle. Az alacsony hormontartalmú, többfázisú tablettáknak meg kevesebb is a mellékhatásuk, mert követik a természetes ciklust. Az viszont elõfordulhat, ha jól tudom, hogy miután abbahagyod, akár fél év is eltelhet, mire készen állsz a terhességre. Ez egyéntõl függ. A hízással kapcsolatban általában azt mondják nem, vagy csak keveset lehet hízni. Én azért híztam vagy 15 kilót. De nekem az étvágyam is nõtt. A legtöbben viszont nem híznak tõle, akik pedig felszednek pár kilót, ésszerû étrenddel és egészséges életmóddal meg tudják tartani az alakjukat. Ha tényleg felmerül a gyanú, hogy a nagyobb mértékû hízáshoz a fogamzásgátlónak van köze, akkor beszélni kell a nõgyógyásszal és ír ki másikat.
"örülök, h te védekezhetsz gumival, én nem" Kifogás. Miért nem védekezhetsz vele, Azért, mert nincs kedved. Mert nem akarsz az óvszerrel szarakodni. Szíved joga egyébként. Van más módszer is, nem kötelezlek rá, hogy gumival védekezz. Tényleg a te dolgod. Csak ne mondd azt, hogy nem lehet gumival védekezni, mert igen is lehet. Az más kérdés, hogy te nem akarsz. Attól még mást nem kellene róla lebeszélni.
jaa, látom mennyire leszarod, minden kérdésnél ezzel jössz nekem.. nem vagyok már tizenéves, nem használok gumit mert nem akarok, egyszerûen nem tetszik. ahogy te a tabletta ellen vagy, én a gumi ellen. ha más lenne a szitu, nyilván nem igy védekeznék, ahogy most. de nem más, ez van. unalmas vagy és fárasztó. amúgy pedig itt 1 link az elõváladékról, amit tõlünk sokkal okosabb emberek irtak. http://www.vital.hu/themesinter/doktor/v2877 baj tehát csak akkor lehetséges, ha vkik nem szakitják meg a kellõ percben.. nálunk ilyen nincs.. szó sem volt arról, h bárkinek is ajánlgattam volna, csak mondtam, h én h védekezek.
különben én használnék óvszert, de a baratom nem birja, mert lekonyul neki, igy meg elég nehéz szeretkezni.. én pedig szeretem és kivánom õt. de nem érdekel a véleményed! egyáltalán! és hagyd abba a beszólogatást!
az lesz a legjobb, ha beszélsz 1 orvossal.. többet ér mint itt olvasni a rémhireket..
Bocs, igen, igazad van.Én olvastam félre.A "nem" szõ felett átsiklottam és az jött le, hogy miért hiszik az emberek, hogy okozhat bajt.Mégegyszer ezer bocs, ne haragudj...
Azt meg, hogy "ennyit arról, hogy nem lehet mellékhatása" nyilván azoknak írtam, akik elõtte itt bizonygatták, hogy nem lehet. A kérdezõnek pedig: Nem vagyok tabi párti, de a megszakításnál minden jobb. Persze ha nem lenne baj a baba, és nem rohannál egybõl abortuszra, akkor tök mindegy, csináld. De ha nem akarsz még babát, akkor egy terhességmegszakítás sem sokkal egészségesebb, mint a tabi..És megszakítás nélkül jó esélyed van egy picire...egy év alatt kb. 35%. Azért az nem kevés. Ha ennyire nem bírod a gumit, és mindenképp megszakítást alkalmaztok, akkor legalább kombinálhatnád vmivel, pl. pesszáriummal vagy spermicidekkel.
Te most miért is nekem magyarázol? Nézd már meg a kommentjeim. Kb. én voltam itt az egyetlen, aki nem tapasztalatot írt, de azt mondta, hogy igen is bajt okozhat. Máskor legyél figyelmesebb és ne olyat [email protected], aki melletted van...
Kedves tegnap 13:03-kor....olvass csak vissza...amúgy meg nem tud más véleménye izgatni.És kérdezz meg pár orvost, vannak mellékhatásai egy fog.gátlónak.Rá is van írva, hogy mi és az is hogy mikor nem szabad szedni, mert bajt okozhat.Akkor honnan veszed, hogy nem okoz?Még a betegtájékoztató is írja.Amúgy meg nem kell nagy logika...mesterséges hormonnal bombázni a szervezeted?Az emberek nagy részénél vált ki valami gondot, ha nem tartósat, de vált.Amúgy engem már csak azért sem érdekel más véleménye, mivel orvosok mondták, hogy nem kellett volna szednem, mert attól lettem beteg, nem is kicsit.A vérnyomásom elõtte jó volt, meg azóta is.Mikor szedtem, 220/180 volt!!!De nem attól volt ugye?Itt voltál és megvizsgáltál és azóta is velem vagy és látod a kínlódásom, ami a bogyó elõtt nem volt és még csak nem is volt a szervezetemben semmilyen jele, ugyanis voltam vérvételen.De persze, neked nem okozott gondot és így másnak se okozhat.Utálom az ilyen embereket.Csak okoskodnak és az lehet ami szerintük igaz.
A kérdező hozzászólása: Vitatkozni igazán kár.Mindenkinek más jön be.Vkinek a tabi vkinek a gumi, ki mit szeret. Szóval tényleg nincs értelme, h összekapjatok ezen.:) Mi is csináltuk gumival, és legtöbbször megszakítással, ezért akarok vmi hatásos módszert védekezésre. Mi nem akarunk óvszert, megbeszéltük, de lehet, h az marad, mert félek a tabitól, de az is rendben van, h vkinek teljesen bevált.:)
hát ha ugy jött le, nem vergõdni akartam.. csak irtam alternativát, illetve az én tapasztalatomat.. de ok..
Ennél a kérdésnél te kezdtél el vergõdni. De igazad van, zárjuk le.
ezt már megbeszéltük, h egyszer hülyék voltunk, én mondtam h tudom, és h máskor majd okosabb leszek.. de komolyan ennyi idõd van h beszólogass nekem? te kezdtél nekem nyivákolni h értsem meg h ez nem védekezés, blablabla.. de már elegem van a témából is. zárjuk már le.
De nem fogod fel, hogy egy büdös szó sem esett errõl, csak te kezdtél el nyivákolni? Marhára nem szóltam le a pharmatex ÉS megszakításos módszert, mert azt egyáltalán nem tartom rossz védekezésnek, ha a ember nem akar tabizni és gumizni. Tudom, hogy így a kettõ együtt eléggé biztonságos. Egy büdös rossz szót nem szóltam rá, csak te képzeled bele a hülyeséget. Én annyit mondtam, hogy önmagában a megszakítás nem biztonságos, és ha vki azzal védekezik, akkor teherbe esés után kár mentegetnie magát, hogy "de õ nem tehet róla, mert védekezett". Neked is írtam a kérdésednél, hogy semmi gond nem lett volna a módszereddel (pharmatex és megszakítás és naptármódszer), ha alkalmaztad volna. De nem tetted. Ez kb olyan, mintha gumival védekeznék, aztán egyszer "elkapna a hév" és "elfelejteném", majd utána azon szenvednék, hogy "de hát én védekezek". Hát védekezek hát, csak akkor éppen nem. Akkor min is csodálkozok? Te is ugyanúgy offolsz, mint én, és te is legalább annyira unalmas vagy, elhiheted. Hál istennek ez egy olyan oldal, hogy az ember oda ír, ahová akar. Errõl ennyit.
márpedig leszólják az embert. mintha csak ez a 2 módszer létezne. légy szives, ne irj off olj nekem itt többet, mert idegesitõ. kérdést meg nyilván azért tettem fel, mert érdekelt. aztán irtam egy orvosnak is, mondta h nem valószinû, úgyh megnyugodtam. máskor ott lesz a pharmatex. de neked nem kell magyarázkodnom.
Ha ilyen baromira biztos vagy magadban és a védekezési módszeredben, akkor miért is tettél fel kérdést? Egyébként te kezdted itt a hülyeséget már megbocsáss. Volt egy kérdés a tablettáról, te is leírtad a véleményed és én is. Erre elkezdtél pampogni, hogy de itt rögtön leszólják az embert ha nem gumival védekezik, meg hogy nem lehet örökké gumizni. Holott errõl baromira nem esett egy büdös szó se.
De remélem nem Yurie vagy, mert akkor már láttad ezt:)
az is lehetséges, h volt köztünk olyan, aki tologatta a mensijét.. akkor nem is kell csodalkozni..
Én nem híztam, vagy fogytam tõle, viszont könnyebb volt tartani a súlyomat, kevésbé kellett odafigyelnem az alakomra. Viszont eszméletlenül fájt tõle a fejem, ezért abbahagytam.
én is gondolkoztam rajta, h kellene szedni, de barátnõim akik szednek mind híztak tõle és ezt én nem akarom, hisz hajlamos vagyok a hízásra.most meg vagyok elégedve 5 év utáán elõször az alakommal.10 kg-ot fogytam le és nagyon nem szeretném visszaszedni. meg sajnos a barátom családjában van akinek a fog.gátlótól nem lehet saját gyereke a lombikot meg nem tudja kihordani. így õ még annyira sem szeretné, h szedjek, mert tudja, h milyen fontos számomra, h legyen majd 1x kisbabánk :) 19/l (4 éves kapcsolattal)
Én egy 1 évi szedtem, de nem híztam se elötte se utána, de nem is ettem többet.Egyedül a mellem lett feszesebb és kicsit nagyobb.De az jó volt, viszont amikor abbahagytam, teljesen megzavarodott a hormonháztartásom és a menszm össze vissza jött meg és fájdalmasabb is lett, illetve pattanásosabb lettem mint a gyógyszer szedése elött.De ez godnolom ember és gyógyszer függõ.Nõvérem és anyukám viszont hízott, de csak amikor abbahagyta, de õk alapból hajlamosak a hízásra...
Okés.
A kérdező hozzászólása: Megköszönném ha elküldenéd.Nagyon rendes vagy.:) Privibe megírom az email címem, mert amivel ezen vagyok regizve, azt nem nézem annyira.:)
Egyszer csináltam egy kérdõívet a tablettákról. 75-en töltötték ki, de csak 50et lehet sajna megnézni (fizetni kellene a többiért:D) Ha úgy gondolod segíthet a döntésben és érdekel, szívesen elküldöm.
A kérdező hozzászólása: Félek tõle, nagyon szeretnék majd késõbb babát, és nem akarom, h ne lehessen.Gondolkodtam más fogamzásgátló módszereken, de nem tudom eldönteni, h mit kellene szednem, használnom.Lehet maradok annál, h nem szedek. Azért még várok tapasztalatokat!Köszönöm az eddigi válaszokat!:)
Azért az nem mindig igaz, amit a második mond. Örüljön neki, hogy szerencséje volt. Bizony elõfordul, hogy nem indul újra a peteérés az abbahagyás után. Ilyenkor vagy tud segíteni a doki, vagy nem. De vkinek meg simán helyreáll. Ne lehet elõre tudni sajna. Általában akinek alapból rendszeres a ciklusa, és van normális peteérése, annak könnyebben visszaáll. Akinek alapból rendetlenkedik a ciklusa, annak nagyobb vszínûséggel lesz baja vele utána is. De beszéltem már olyannal is, akinek tabi elõtt 28 napos, percre pontos vérzése volt, tabi után meg semmi. Neked kell mérlegelni, hogy megéri-e a kockázatot vagy sem.
mercilon, yaz, alacsony volt, magasat fel se irnak.
A kérdező hozzászólása: Utolsó te milyet szedtél?Milyen volt a hormontartalma?
nem leszel tõle meddõ.. ahogy abbahagyod, kiürül 1-2 hónap alatt a szervezetedbõl, aztan mar lehet babóó.. én nem hiztam tõle. csak a fejem fajt, ezert abba kellett hagyni..
A kérdező hozzászólása: Értem.Igazából jobban ettõl a meddõség dologtól félek, mert hízás ellen éppen lehet tenni, de az ellen, h nem tudok teherbe esni késõbb az ellen nehezebb.
Menj el nõgyógyászhoz, vagy házi orvoshoz kérj egy beutalót laborba... Én sajnos, csak felírattam egy fogamzásgátlót...rá fél évre kiderült, hogy nekem nem is lehet mert trombózisom lett belõle majd tüdõembóliám. Igaz nem híztam, de helyette 100-szor sulyosabb betegségem lett belõle. Ez nem ijezgetés... csak egy vérvizsgálat az egészséged érdekében. Fél év gyogyszerszedés ára az hogy életem végéig szedhetem a véralvadásgátlót a fogamzásgátló helyett. Sok ember érzékeny rá csak még nem jött elõ náluk, de erre ha a dokinál rákérdezel bõvebben kifejti neked. VIGYÁZZ KÉRLEK!!! :)
akkor marad a pharmatex + megszakitás, teljesen természetes, és nem kavar be semmibe..
Én nem híztam tõle, és az h baj lesz belõle nagyon sok mindentõl függ. Elõször is attól h ha tüneteket észlelsz gyógyszert váltasz e. Ha nem váltasz akkor komoly bajok lehetnek. A második h meddig szeded folyamatosan. Ha valaki betartja a kötelezõ 1-2 évenkénti szünetet, akkor elég kicsi az esély h baj lesz. De sokan 5-8 évig szedik szünet nélkül persze h gond lesz és várni kell a gyerekvállalásra. Ahogy olvasgattam ez olyan mint h mennyi az esélye a fogamzásgátló mellett a teherbeesésre. Annak h baj lesz ugyan ilyen esélye van, persze sose tudhatja az ember elõre h a statisztika melyik részbe fog tartozni. Egyet lehet tenni rendszeres orvosi felügyelet, és nagyon oda kell figyelni!
Javítok: de NEM mutatja az összetartozó válaszokat. Ha gondolod elküldöm a linket. Írj egy e-mail-t.
Nem, sajnos nem. Elég részletes volt a kérdõív, de kerdoivem.hu kicseszett velem. Én is összefüggéseket szeretem volna keresni, de mutatja az összetartozó válaszokat. Csak felsorolja, mik fordultak elõ és mibõl mennyi. Hát szerintem 50 emberbõl igen is sok a 10. 5 embernek EGYÁLTALÁN nem állt helyre a vérzése, 5 embernek pedig orvos rakta helyre. Itt persze az is kérdés, hogy mivel. Mert ha úgy, hogy újra felírta a fogamzásgátlót (mert ált. azt szokták tenni, akkor az ugye nem rendberakás.
Na most ha jól értem akkor 40-nek semmi baja sem lett, 10-nek pedig igen, abból 5-nek még nem állt helyre. H õszinte legyek engem kicsit megnyugtattál rosszabb eredményre számítottam. Ebbõl lehet azt tudni h ki meddig szedte? Kiváncsi lennék én is erre a felmérésre. 16:15 voltam.
normalis ember nem gondolhatja h 10 évig szedi szünet nélkül.....
Egyébként azt hozzáteszem, hogy NEM a védekzés ellen akarok beszélni. Még mindig jobb a tabletta, mint a megszakítás... De azért ha lehet, szerintem jobb a hormonmentes megoldás.
De azt se felejtsd el, hogy az orvosok legalább 50%-a azt mondja, hogy nyugodtan lehet szedni megszakítás nélkül akár 10 évig is. Egyébként elküldtem egy kérdõívet a kérdezõnek. 50 kitöltõ közül 5 mondta azt, hogy nem állt helyre a vérzése a tabi után, 5-nek pedig csak orvosi segítséggel. (Külön volt olyan kategória, hogy ne állt helyre, de elõtte is rendszertelen volt). Az 10%. Persze, nem túl reprezentatív a felmérés 50 emberrel, de elgondolkodtató.
14:49 Nem azt mondom h nem lehetséges, ugyan annyira lehetséges, mint fogamzásgátló mellett teherbe esni, kicsi az esély de ott van. Igen sajnos elõfordul ilyen, és sok ilyen véleményt, tapasztalatot olvasok, mert engem is érdekel a téma és ezek 90% úgy ír h már 6-8 éve szedi folyamatosan, szünet nélkül és nem érti mi a baj. Én csak ettõl tudok kiakadni, h ennyien nem figyelnek magukra, és ezzel NEM azt mondom h nincs olyan akinek tényleg nem okoz bajt, mert MINDEN gyógyszer okozhat, de azt is be kell látni h a többség bizony azért kerül nehéz helyzetbe mert nem figyel magára. Akinek baja lett és nem hibázott, annak nem kell ezt magára venni, de ha fórumokon véleményezõ embereket végignézi bárki, láthatja h valami nem stimmel.
van, aki nem birja.. de ha meg vki más módszert választ, ami urambocsá, nem az óvszer, akkor már mindjárt le van szólva.. fõleg itt :S
Utolsó: Akármennyire is hihetetlen számodra, tényleg van olyan nõ, akinek nem indul újra a peteérése. Ha tabletta elõtt vkinek van egy 28 napos, rendszeres ciklusa, aztán tabi után meg nincs semmi (értsd: se menzesz, se peteérés), akkor az igen is azt jelenti, hogy meddõ lett. Ne legyünk már ennyire elvakultak. Nem mindenkinek egyforma a szervezete. Vki így reagál rá és kész. Én tudom, hogy rengeteg pozitív hatása is van, de azért nem kellene behunyni a szemünk és úgy tenni, mint ha nem okozhatna bajt. Mert bizony okoz. És errõl sajnos több nõ tudna mesélni, mint gondolod.
Nézd, akik szedik azok se kockáztatják, HA odafigyelve szedik. Nem ettõl lesz meddõ valaki. Akinek gyógyszerszedés után nem jön össze a baba és kiderül h meddõ, az csak azért lehet, mert elõtte sose vizsgálták ilyesmire. A különféle betegségek, fertõzések, gyulladások nagyobb eséllyel tesznek meddõvé és ezek is a ritka esetek közé tartoznak. És ha már a betegségeknél tartunk, az is köztudott, h azok közt akik gyógyszert szednek lényegesen csökkent a daganatos megbetegedés (méhnyakrák stb.). H õszinte legyek mivel a családban már lezajlott ilyen betegség (és szomorú végkifejlettel), ettõl jobban félek, mint h nem szülhetek. Ha nem szülhetek, én szívesen fogadnék örökbe.
pharmatex meddõséget?? hol olvastál ekkora baromságot?? az 1 spermicid anyag, ami megöli a spermiumokat.. megbénitja, majd megöli õket..
A kérdező hozzászólása: Pharmatex is eszembe jutott, viszont arról is olvastam, h meddõséget okozhat.Azt hiszem, h maradok az eredeti ötletemnél, h jobb ha nem szedek fogamzásgátlót, barátom megérti, csak mégis szerettem volna, ha ezzel úgy "nincs baj". Túl sok a mellékhatás, és nem szeretnám kockáztatni, h egyszer lehessen babám.:)
Én híztam, és nagyon örültem neki, mert nagyon soványka vagyok... De nem vészes, mert én szándékosan rá"zabáltam" (bocsi a kifejezésért), szóval lehet, hogy csak a tudatalattim segített rá a hízásra és nem a gyógyszer. :)

Hány kg-os hízásnál fogják az embert diétára? Félidős terhességnél mennyi az átlagos hízás?

Legjobb válasz: Szia. Rajtam 20 hetesen 2-3 kg plusz volt, és azt mondta a védõnõ, ez a normális, mert a java még ez után fog következni. Egész terhesség alatt a normális súlygyarapodás 13-14 kg. Hogy mikortól fognak diétára, az attól is függ, mennyi volt a kezdõ súlyod, és hogy milyen hirtelen hízol. Te mennyit szedtél fel?

Szia. Rajtam 20 hetesen 2-3 kg plusz volt, és azt mondta a védõnõ, ez a normális, mert a java még ez után fog következni. Egész terhesség alatt a normális súlygyarapodás 13-14 kg. Hogy mikortól fognak diétára, az attól is függ, mennyi volt a kezdõ súlyod, és hogy milyen hirtelen hízol. Te mennyit szedtél fel?
Szia! Én a 20. héten 5kg-val voltam több. A 30. hétre ehez jött még 7kg. Most 32hetes vagyok, az elmult 2 hétben nem híztam semit. Összesen eddig 12kg-ot híztam. Nem nézek ki bálnának, a pulcsijaim, és a nadrágok is csak hasban szûkek. Remélam azért több mint 2-3kg nem jön fel. Állitólag a 20-30. hét között a legjelentõsebb a gyarapodás. Azt nem mondanám, hogy diétáztam ebben a szakaszban, de nem is zabáltam, sõt gyakran feküdtem le úgy este, hogy ennék valamit. Mégis felszaladt ez a hét kiló. Valószínû, hogy nem tûnök túl kövérnek, mert a dokim eddig szóba sem hozta a súlyom:) Szerintem ha minen soron kívüli (nasi, jaj úgy ennék valamit) étkezésnél átgondolod, hogy valóban kell-e az neked, vagy hogy túllépted-e már az egészséges mértéket (tehát nem zabálsz), akkor nem leszel bálna.
Félidõben már 4-5 kg-os hízással lehet számolni. Nagyon meglendülni az utolsó harmadban fog a súlyunk. Diétára komoly fölösleg után szokták fogni a kismamát. 13-14 kg teljesen normális egy terhesség során. 21 hetes kismama
Szia.Én a 33héten tartok, és eddig 6kg-ot híztam... Minden jót:)
A kérdező hozzászólása: Én hétfõn töltöm a 19. hetet. 67 kg-mal kezdtem, most 69, 5 kg vagyok. De mostanában egyfolytában azt érzem, hogy éhes vagyok, szinte mindig tudnék enni valamit. Ezért félek attól, hogy ezután gyorsabban jönnek majd a kilók, és nem szeretnék bálna lenni.

Mennyi az atlagos hizas az utolso trimeszterben? Hetfon leszek 30 hetes, eddig 15 kilot hiztam.

Legjobb válasz: Ne aggódj, lehet az még 20 is, de átlagosan még három feljön azonkívül függ a hajlamtól is , meg hogy mennyire vizesedsz stb..Szoptatásnál csomó lemegy!!!

Ne aggódj, lehet az még 20 is, de átlagosan még három feljön azonkívül függ a hajlamtól is , meg hogy mennyire vizesedsz stb..Szoptatásnál csomó lemegy!!!
A kérdező hozzászólása: Igazabol nem zavar az sem, ha 25 lesz, csak kivancsi vagyok mire szamithatok. Egyelore semmi vizesedes! Koszi a valaszt!
Az elsõ válaszoló vagyok , csak abból tudok kiindulni, hogy abarátnõmnél mi volt, meg vissza van 8 hét neked és addig a baba is csomót hízik. Amit hízol az nagy rész a baba lesz. Remélem továbbra sem vizesedsz... 8 hét múlva könnyû szülést kívánok, nekem még messze van.
Nekem akkor jött fel a legtöbb kiló. Havonta kb. 2-3. És sajnos a szoptatással sem akar lemenni. Szerintem ez is alkatfüggõ. Pedig én sosem voltam nagydarab.
Szerintem 21-23 kilónál fogsz megálni. A 30. hét körül én is ennyinél tartottam, most a 36. héten közel 20 kilónál vagyok, szerintem még 1-2 kiló jön fel.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat, akkor az nem tul veszes. boldog babavarast mindenkinek!
Szia! Én a 35. hétig 9 kilót szedtem fel, aztán hirtelen elkezdtem vizesedni és 2 hét alatt 2 kg jött fel, most vagyok 37 hetes. Hát, ez ennyire kiszámíthatatlan és változó... Minden jót!

Mennyi az ideális hízás hetente tápszeres babáknál?

8 napja született a kislányom, 4100 grammal.

Legjobb válasz: uannyi mint az anyatejes babáknál

uannyi mint az anyatejes babáknál
Átlagos súlygyarapodás 1 éves korig A következõ útmutatóban átlag értékeket találsz, de mivel minden gyermek súlygyarapodása egyedi, az eltérõ számok - vagyis ha gyermeked nem a megadott adatok szerint növekszik - nem feltétlenül adnak okot az aggodalomra! A növekedés ritmusát befolyásolhatja az étkezési mód is: például egy rendszeresen anyatejjel táplált baba súlygyarapodása egyenletesebb, mint egy tápszeres társáé. Egy egészséges csecsemõ átlagos súlygyarapodása: ● az elsõ négy hónapban 750-800 grammot fog gyarapodni havonta, vagyis 175-200 grammot hetente ● a 4. és 8. hónap között 500-600 grammot havonta, vagyis 100-125 grammot hetente ● a 8. hónaptól egy éves koráig pedig 250-300 grammot havonta, vagyis 60-75 grammot hetente. Naponta számítva, egy csecsemõ átlagosan: - az elsõ trimeszterben 25 grammot - a másodikban 20 grammot - a harmadikban 15 grammot - a negyedikben pedig 10 grammot kell gyarapodjon. A 4-6. hónapban a születési súly megduplázódik és egy éves kor körül pedig a háromszorosa lesz. 18 hónapos korban, egy gyereknek - melynek átlagos a fejlõdése - kb. 12 kg kell legyen a testtömege. Három évesen pedig már elérheti a 13, 5-14 kg-t. Koraszülöttek esetében a születési súly 3 - 3, 5 hónapos korban duplázódik meg és a 6. hónapban nõ háromszorosára, egy éves korban pedig már négyszerese lesz. Azok a gyerekek, akik kisebb súllyal születnek, általában késõbb gyorsabban nõnek, behozva a lemaradást. Ha egy csecsemõ 1-2 hét alatt nem gyarapszik, az figyelmeztetõ jel lehet és mindenképp orvosi kivizsgálása ajánlott!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ! :)

Mennyi az ideális hízás terhesség alatt?

170cm vagyok és 65 kg-ról kezdtem és már akkor sem találtam magam valami vékonynak.A 10.hétben járok,de már feljött rám 1,5 kg.Nagyon kívánós vagyok,szinte minden jöhet...és ha rám tör az éhségérzet be tudok vágni simán 1 egész pizzát..rendesen félek magamtól :( Mi lesz így a végéig?Mit csináljak,hogy ne kívánjak meg mindent?

Legjobb válasz: 20kg-ig nincsen vész:-) Én tavaly nyáron kóros soványsággal küzdöttem. 171cm 64kg-ról lefogytam 48kg-ra. De hál istennek felnyílt a szemem, és láttam, hogy így nem jó! 59kg voltam terhességem elõtt, 62re visszahíztam, direkt. 63kg-al estem teherbe. Eddig 15 kg pluszom van, de szerintem 20 lesz a finis. 31hkm Amúgy én is piszkos kívánosmvoltam...

20kg-ig nincsen vész:-) Én tavaly nyáron kóros soványsággal küzdöttem. 171cm 64kg-ról lefogytam 48kg-ra. De hál istennek felnyílt a szemem, és láttam, hogy így nem jó! 59kg voltam terhességem elõtt, 62re visszahíztam, direkt. 63kg-al estem teherbe. Eddig 15 kg pluszom van, de szerintem 20 lesz a finis. 31hkm Amúgy én is piszkos kívánosmvoltam...
eléggé félek ettöl én is.hizékony csaladbol szarmazom anyum is meg növérem is 30kgot szedett fel anno, és amugy sem voltunk sovanyak. növérem 156cm és 80kg rol indult anya 160cm és 65kg rol.én 170 és 80 kg vagok most 7hetesen de egyenlöre nem nagyon van étvagyam. reménykedem nem jön fel sok. bar elég izmos és erös csontu vagyok, nem csak hájas de félek nem lesz ez sokaig igy. föleg hogy nem emelhetek pedig ezt sportoltam. sulyzo bicikli fevötamasz...
nekem anno 15 kg-t mondott az orvos
A helyzet az, hogy lefogyni sokkal nehezebb, mint nem meghízni. Erre gondolj, amikor benyomod az egész pizzát... Az elsõ 2 trimeszterben nincs szükség több kalóriára, mint korábban, a 3-ban is csak kb. +200 kalória (=1 pohár tej vagy egy szendvics) kell.
Az orvos szerint havi 1 kg az ideális, vagyis max 9-10.
Én is híztam mindentöl terhességem elött is meg alatt is. szóval. Próbállok sómentesen élni. de hát... elég rossz úgy az étel. de ez van, már ugy vagyok vele, hogy ezt a két hónapot már kibírom sómentesen.
Hiába mondják, hogy fog vissza magad étkezésileg...ha valaki lehet egy meggyszemtõl is hízik (pl én) de nem mindig volt ez így..most hogy kismama vagyok, szerintem a levegõtöl is hízok:D Amennyire tudod fog vissza...ha nem megy, akkor nem.. Ha jó a vérnyomásod, nem fektetnek be. Bár a túlsúly az császárra is vezethet...:(
Hát igazából 169 és 90kg. 75-röl kezdtem. :) De akik megkérdezik, hogy mennyit híztam és mondom nekik azt mondják nem is látszik. Amugy én sem látom magamon. A combom lett nagyobb meg ugye a hasam. Szóval nem tudom hol van az a 15 kg.
Dehogy tartanak...:-)) Anyum az öcsémmel s velem 24-25 kg hízott. Kerezstanyám aki giga csinos mai napig, õ 30kg-t. Ngynéném 35kg. És nem hiszed el, de anyum 62kg 170cm, nagynéném 164cm 50kg körül kerezstanyám 185-186 cm és 68 kg:-)) szóval... Ennyi.. Ha csak nem olyan vagy hogy pl 165 cm 75kg és úgy plusz 30. A úgy nem okés:-) Elsõ voltam
Eddig én is 15 kg-ot híztam. 29-30 hetes vagyok. Félek, hogy nagyon sok lessz a végére. Az elején én is kívánós voltam jöhetett nekem is minden. Az lenne a kérdésem, hogy ez végett bent fognak a kórházba ha ennyit híztam. ? ugye nem?
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! Hát azért 15 fölé nem nagyon szeretnék menni, de nagyon nehéz ellenállni bárminek is..Vannak napok, hogy kibírom napi 3-4 kajállással, de van, hogy sétálok a városban és a szembejövõ emberek kezébõl ki tudnám tépni a kaját..ilyen bevásárlóközpontokba meg már be sem mehetek, mert elsírom magam annyi mindent szeretnék megvenni :) Olyan érzésem van sokszor, hogy miután eszek fél órájára rá megint ennék, mintha a baba megenné elõlem a kaját, pedig tudom, hogy ez lehetetlenség :) Nektek is volt így?Vagy csak én vagyok ennyire megbolondulva?

Használta valaki ezt a súly kalkulátort? Vélemény, hogy mennyi az ideális hízás terhesség alatt?

http://bertengo.com/kalkulatorok/terhessegi-sulykalkulator/ - Ha a terhesség előtt a BMI 18,5-24,9 közé esik, az ajánlott hízás 11 ½ - 16 kg, - Ha a terhesség előtt a BMI 25-29,9 közé esik, az ajánlott hízás 7-11 ½ kg, - Ha a terhesség előtt a BMI nagyobb, mint 30, az ajánlott hízás 5-9 kg. Én itt az elsőbe tartozom, akkor normális ha feljön a terhesség végéig 15 kiló? :)

Legjobb válasz: Huh... ezek szerint, én a 62 kg-mal és 163 cm-mel alultáplált voltam, és most se állok fényesen, a +5 kg-mal, a 26. héten. Hát... nem tudom. Szerintem, nem éppen pontos.

Huh... ezek szerint, én a 62 kg-mal és 163 cm-mel alultáplált voltam, és most se állok fényesen, a +5 kg-mal, a 26. héten. Hát... nem tudom. Szerintem, nem éppen pontos.
Az ideális, mikor ugye nincs vizesedés, túl nagy baba, súlyfelesleg, olyan 6-8 kiló. De szerintem érdemes vigyázni, hogy 12-nél többet ne szedjünk fel.
A magasságot méterben adjátok meg, akkor szerintem kb reális a dolog :)
Utolsónak igaza van én is elõször cm be adtam meg most méterben! Ha centiben adtam meg akkor alultáplált voltam most méterben és most azt írja normális! Szerintem ha az elsõbe tartozol nem vészes a 15 kg mert azt mondják olyan 12 kg-ig az ideális de én szerintem az a plusz 3 kg nem vészes. Jó mondjuk én is az elsõbe tartozom 36 hetes leszek és 8 kgnál tartok! de én így érzem magam jól! Szerintem ez az egyik legfontosabb , hogy te hogy érzed jól magad!
A kérdező hozzászólása: Ó, eddig nem is jól adtam meg a magasságom! :) Jó, hogy szóltatok! Nos, így normális a hízásom. Most 34 hetes vagyok és 11kg-nál tartok, és ahogy most megadtam a jó magasságom, így csak 13kg jöhet fel. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!