Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az heti (788 db)

Apa hányszor meg veltek sétálni egy héten? Ha munkája miatt megengedhetné hogy majdnem mindig ráér, kb mennyi az optimális? Ti mennyit igényelnétek egy héten?

Nem tudom én váok-e túl sokat... Csak jól esne ha nem egyedül látnának mindig a gyerekel.

Legjobb válasz: Ha éppen úgy ér haza, hogy akkor indulunk sétálni, akkor szó nélkül jön velünk, meg sem kell kérdeznem. Ez heti 1-2 alkalmat jelent. Hétvégén viszont elõfordul, hogy õ egyedül elviszi a Tököst, amíg én itthon teszek-veszek (pl. takarítok, vagy éppen bevágom magam a fürdõkádba, hajat mosok, ilyesmi). És szerintem ez nagyon nem fáradtság kérdése, szerintem. (Hiszen mi gyakorlatilag 24 órás "szolgálatban" vagyunk a gyerekkel, és mégis elmegyünk vele sétálni, nem?) (B)

7 hónapos a lányom..2x jött velünk. Egyszer 5 naposan, meg 4 hónaposan, de akkor úgy kellett hisztiznem hogy jöjjön. Egyedül soha nem vitte sétálni. :(( Nem is fürdette. :(( Szóval nem sokat érdekli a séta, inkább itthon marad és pihen ami persze rám is rám férne mert éjjel 3-kor kel a törpi, eszik, mire vissza alszik 4-negyed 5, vissza aludni nem tudok, mire sikerülne, addigra a nagyobbikat kell suliba vinnem. :( Ada
Ha éppen úgy ér haza, hogy akkor indulunk sétálni, akkor szó nélkül jön velünk, meg sem kell kérdeznem. Ez heti 1-2 alkalmat jelent. Hétvégén viszont elõfordul, hogy õ egyedül elviszi a Tököst, amíg én itthon teszek-veszek (pl. takarítok, vagy éppen bevágom magam a fürdõkádba, hajat mosok, ilyesmi). És szerintem ez nagyon nem fáradtság kérdése, szerintem. (Hiszen mi gyakorlatilag 24 órás "szolgálatban" vagyunk a gyerekkel, és mégis elmegyünk vele sétálni, nem?) (B)
Az én párom nagyon ritkán jön velünk. Szerintem meg tudnám számolni, hányszor jött sétálni a 19 hónap alatt. Egyedül se viszi el a kicsit, de nem is nagyon bánom. Szeretek sétálni a kicsivel (hamarosan kicsikkel), ráadásul ez nálunk olyan barátnõs program, együtt megyünk sokszor, neki is hasonló korú gyerekei vannak.
Az én párom itthonról dolgozik, így mindig jön velünk. De tudom, hogy ezt sokan nem tehetik meg. Ha Õ is fix munkaidõben dolgozna, valószínû, hogy csak hétvégén tudnánk együtt sétálni.
Mi úgy csináljuk, hogy mivel Apa korán végez (du 1-2), így mikor jön hazafelé elindulunk ketten a kisfiammal, lesétálunk a metróig, és vissza együtt jövünk hárman. Ha jó idõ van kerülõ úton jövünk, vagy megállunk a játszótéren. Viszont, ha apa szabadnapos, akkor nem nagyon van kedve kimozdulni, ilyenkor a sarki boltig, vagy anyósomig (nem messze tõlünk dolgozik) sétálunk, vagy kihívom a szomszéd lányt.
Szia.Nálunk Apa vasárnap és hétfõn szabadnapos, olyankor közös séta, játszóház, cukrászda, mikor mi. Hétköznap, meg megyünk elé a munkahelyre és séta hazáig. Üdv:Ancsy és Gergõ
Apa hétvégente nem dolgozik, amúgy hétköznap 6körül ér haza, akkor meg már nem sétálunk. De ha úgy van (nincs esõ, köd..és megyünk), akkor hétvégén mindig együtt megyünk sétálni és olyankor Õ tologatja büszkén a kislányát (5, 5 hónapos).
Hétköznap már nem sétálunk olyankor, mikor haza ér a munkából. Hétvégén mindig jön velünk, kérés nélkül.
Az en ferjem minden nap jon velunk setalni mi minden hova egyut megyunk.Szerencser ugy dolgozik hogy 12:00-kor jon haza ebedelni aztan mi viszakiserjuk ot a munkaig es ha szep az igo akkor 4-kor ismet elebe megyunk, az is jo hogy a munkaheje nincs mesze az othonunktol.De lehet a parod el van faradva a munka utan es orul egy kicsit ha tud piheni.Ne szomorkodj e miat majd megvaltozik ez!
Amikor közös programunk van.Nincs olyan, hogy optimális.Ha dolgozik egész nap, akkor lehet fáradt, és nincs kedve sétálgatni, akkor sem ha otthon "ráér".
Sajna rengeteget gürizik, de ha itthon van mindig jön velünk-vagy õk mennek ketten, hogy fõzzek, takaritsak stb:-)
Velunk mindig jon amikor korabban jon haza es persze hetvegen is de mivel O is az epito iparban dolgozik most a jo ido miatt eleg sokaig dolgoznak.8 ora korul jar haza.Szeret velunk setalni, buszken tolja a fiat aki 8 honapos.En is azert szeretem ezeket az alkalmakat mert jokat tudunk ilyenkor beszelgetni.
Apa nálunk 3mûszakban dolgozik és hulla fárat, így csak hétvégén sétalunk, ha van kedve-amúgy meg utál sétálni. Mindig én viszem a kislányunkat, de nem is bánom, mert ha összefutok anyuka ismerõssel jót dumálunk, -a férjemnek ehhez nincs türelme.
10 hós alányom még csak egyszer jött el velünk.
Szia Nálunk nyáron általában ha otthon volt apa, akkor jött velünk sétálni, de mostanában majdhogynem este ér haza, mi meg olyan 2-3 körül megyünk sétálni, így õ nincs itthon.. Viszont ha együtt megyünk, mindíg azon vitázunk már elõre, hogy ki fogja tolni a kocsit...:D Így úgy szoktuk csinálni, hogy egyszer õ, egyszer pedíg én tolom a kiscsajt..:D De olyan is volt, hogy annyira akartuk mindketten tolni, hogy fogtuk mindketten a tolókart egy-egy oldalról...Na gondolhatod hogy tolhattuk akkor....:D
Én párom 03 hónap alatt nem sokat jött velünk, talán 10-12x. Ha itthon van, inkább pihen, vagy netezik. Én nem is erõltetem, ha jönni akar, mindég mondja.
Na az én férjem meg mindig jön velünk. Egy éves a kislányunk, de egy kezemen megtudnám számolni hányszor voltunk nélküle. Én nagyon szeretem ezeket a sétákat, mert ilyenkor nagyon jókat beszélgetünk, otthon nem igazán van erre mód is idõ. Sztem beszélj vele, hogy neked jól esne, ha legalább egyszer-kétszer elmenne veletek.
Szia! Szinte soha, de nem is igénylem, hogy sétálgasson velünk :) Ha valahová együtt megyünk, akkor õ is szívesen tologatja a lányát, de másképp nem. Néha õ megy egyedül vele biciklivel a boltba vagy a triciklivel tologatja az utcán, de arra igazán nincs e ideje, se késztetése, hogy csak úgy flangáljunk a városban babakocsit tologatva. Engem nem érdekel, hogy mennyit látnak együtt minket...Bár itt egy kismamával se sétálgat a férje :)
Van hogy õ viszi le egyedül van hogy velünk jön ha itthon van elég gyakran folyamatos mûszakban dolgozik és amikor hazajön van hogy kint vagyunk s még lent van egy darabig õ is velünk szóval elég gyakran jön velünk optimális olyan nincs amikor ráér és nem fáradt de nem panaszkodhatok ez ügyben õ sokat foglalkozik a lányával pl mindig õ fürdet vagy vannak játékok amiket csak õ játszik a lánykával.egy éves
Amikor itthon van, nem dolgozik, akkor mindig jön velünk, igaz, még csak 1 hónapja sétálgatunk a Picivel :) Ha mindig ráérne, akkor lehet, hogy lenne olyan is, hogy én nem megyek velük! Egy kis szépítkezés beleférne legalább....
Velünk soha nem sétál.Egyrészt fizikai munkát végez, másrészt utál sétálni.Még a szomszéd utcába is kocsival, vagy motorral megy.Még a biciklire sem hajlandó felülni.
Hétvégén mindig együtt megyünk, hétköznap nem ér rá.
Az én párom az építõiparban dolgozik, és nagyon silányul jött össze ez a tél. Így sokat volt otthon. Mindig jött sétálni velünk, ha az idõ engedte. Most már kezd beindulni, és 6-7 körül ér csak haza, akkor meg már nem megyünk. Most pont helyben dolgozik, majd arra sétálunk.
Csakis az apa hozzáállásán múlik, nincs olyan, hogy optimális.Velünk 2* jött el a 17 hónap alatt.Utál sétálni:)
én férjem 1x jött velünk sétálni és 1x ment nélkülem :) sokat dolgozik, hétköznap késõn ér haza hétvégén meg nem megyünk sétáklni, nem fér bele a napunkba a családi látogatások és a babás programok mellett, de oda õ visz minket, illetve együtt megyünk :) ha egyébként ráérne a férjem szerintem csak õ menne sétálni picurral, én utálok sétálni :(

35 hetes terhes vagyok a 3-dik gyermekem várom. Az első kettő 37-38-dik hét közt született meg. Mennyi az esély hogy most ebben az időben szülök?

Hamar fáradok, sokat keményedik a hasam.ez jelenthet valamit?

Legjobb válasz: Én az elsõt,kisfiú 38 hétre szültem A másodikat kislány,40 hétre A harmadik szintén fiú,õ a 37 héten jött. :) Szerintem ezek közt nincs összefüggés!

Én az elsõt, kisfiú 38 hétre szültem A másodikat kislány, 40 hétre A harmadik szintén fiú, õ a 37 héten jött. :) Szerintem ezek közt nincs összefüggés!
Szerintem sincs összefüggés, az elsõ a 37 hét közepén született, a második 34+5-re, most a harmadikkal 36+5-nél tartunk. Tegnap voltam NST-n, keményedek én is, dokim szerint nyílik a méhszáj is, és mivel 3. baba, talán a jövõ héten meg is lesz. Ha sokat keményedsz, úgyis látják az NST-n, az már adhat némi támpontot. Hol fogsz szülni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Debrecenben szülök majd a Kenézyben.és te?

Ha a 6. héten nem látott szívhangot, mennyi az esélye hogy két hét múlva lesz?

Legjobb válasz: Nagy esélye van, hogy lesz. A 6. héten még nekem sem volt, azt mondta a doki napok kérdése lehet. A 8. héten kellett újra mennem, akkor már hallható volt. Én is izgultam miatta.

Nagy esélye van, hogy lesz. A 6. héten még nekem sem volt, azt mondta a doki napok kérdése lehet. A 8. héten kellett újra mennem, akkor már hallható volt. Én is izgultam miatta.
simán lehet már ma van, csak hamar mentél!
Amikor az elsõ uh-t megbeszéltem az orvosmmal, azt mondta, hogy a 7-8. héten menjek elõször, mert akkora lesz biztosra szívhang. Szóval ha a 6. héten nincs, az semmit nem jelent.
Lehet persze, a 6. héten kevés kismama hallja a baba szívhangját!
én mikor 6 hetes voltam délelõtt mentem uh ra akkor nem volt szívhang de sajnos még ott az orvosi rendelõbe be is véreztem ezért beutalt a kórházba és délután 2kor már volt szívhangja a picinek úgy hogy ne aggódj biztosan látni fogják már 8 hetesen
Persze, lesz, ne izgulj! Még korai, meg elképzelhetõ az is, hogy nem is 6.hetes, hanem csak 5, mert késõbb fogant. Szóval, nyugalom! Rendben lesz!
Azt, hogy 6. héttõl van szívhang, úgy kell érteni, hogy a menstruációtól számítva 6. hét (tehát 4 hetes a magzat) vagy UH alapján 6 hetes?
A kérdező hozzászólása: Menstruációtól számítva. És lett szívhang, ma már 17+5 hetes kismami vagyok:) ):) :)
Köszi! :) És gratulálok! :)

29 hetig hany kilot szedtetek össze? Nem aggodom a sulyom miatt, csak erdekelne mennyi az idealis.

en 56 rol 62,5 lettem,vagyis 6,5 kg,mennyi varhato meg?

Legjobb válasz: Idealis szerintem nincs, en mar nagyon sok kulonbozo velemenyt olvastam. A nagyon netto, amivel a terhesseg jar az kb 7 kg egy 3 kg-os szuletesi sulyu baba eseteben. Olyan leirast talaltam a multkor, hogy ha tenylegesen nem hizol, csak a babaval kapcsolatos dolgok miatt no a sulyod, akkor az ossz sulynovekedes negyede a 20. hetig jon fel, fele a 20-30. het kozott, szinten negyede az utolso 10 hetben.

Idealis szerintem nincs, en mar nagyon sok kulonbozo velemenyt olvastam. A nagyon netto, amivel a terhesseg jar az kb 7 kg egy 3 kg-os szuletesi sulyu baba eseteben. Olyan leirast talaltam a multkor, hogy ha tenylegesen nem hizol, csak a babaval kapcsolatos dolgok miatt no a sulyod, akkor az ossz sulynovekedes negyede a 20. hetig jon fel, fele a 20-30. het kozott, szinten negyede az utolso 10 hetben.
elsõvel 20 kg-ot hiztam, 3260 lett a súlya.most 27 hetes vagyok, 12kg-ot hiztam, de mindkét esetben sok a magzatviz, vagy mit magyaráz a doki.
Szia! Elsõ babánál 47 kg-mal kezdtem és 67 kg-mal mentem szülni.(20 kg) Most, 46, 6 kg-mal kezdtem, 26 hetes vagyok és 56, 2 kg. (9, 6 kg plusznál járok) Bár az elsõ babánál is reménykedtem, hogy néhány kiló rajtam marad, dehát még fogytam is. Remélem most marad vmennyi. :)
Én is 25 hetes vagyok sajnos 12 kiló jött már rám... na ez nem ideális, és még hol a vége:-((((((
Szia. Az ideálisnak a könyvek és az orvosok 10-12 kilót mondanak, de azért ez függ attól hogy pl mennyire vizesedsz. Én is 29 hetes vagyok, és 6 kg-nál tartok. 60kg-ról 66-ra. És ez is leginkább a pocakomra és a comb-fenékre ment, de aki megnéz azt mondja hogy szerinte semmit nem is híztam. (ebben a kg-ban azért ott van már a baba súlya+méhlepény+vér+magzatvíz...) Na és persze az sem mindegy hogy valaki túlsúllyal kezdte-e a terhességet vagy sem. Tökéletes a súlyod! Boldog babavárást!
Szia! Ma kezdtük meg a 30. hetet és 3kg plusz van rajtam. Eleve pici túlsúllyal indultam és cukros lettem, szóval diétáznom kell, valszeg azért híztam csak ennyit.
Én 66, 5-ról kezdtem, most vagyok 71 kg. 30 hetes.
Én a 29. hétben vagyok és eddig 8 kg híztam......pedig nagyon vigyázok.Az ismerõseim szerint nem látszik rajtam és én se érzem annyinak....
Jó reggelt! Én 25 hetes vagyok, 11 kilót híztam eddig...:(
Szia!60 kg-mal kezdtem és 69 vagyok most.A védõnõ szerint ez tökéletes, annak idején azt mondta, hogy összesen 15 kg a "megengedett" a szülésig az ilyen átlagos alkatúaknak, mint én.Szóval a tiéd az tökéletes. 30hetes pocis
szióka én ekkorra 11kilót szedtem fel ami szerencsére nem gyarapodott azóta ilyen intenziven már most vagyok 33.hétben és 12-13kiló van rajtam változó, h kire mennyi kiló jön föl, nincs 2 egyforma várandóság se kismama inkább gyarapodjon a kiló, de ésszel, h aztán legyen mit felhasználnia a szervezetednek a tejcsihez boldog babóvárást
Hát a nagykönyv és az orvosok szerint havi 1 kiló az ideális.Tehát összesen 9kg. Én 8 hét alatt 6kg híztam, sajnos missed lett a vége. De legközelebb vigyázok a kilókkal! Szerintem neked jó a súlyod!
A kérdező hozzászólása: latom nem csak en vagyok neha korai elzö valaszolo...amugy köszönöm a johireket.az elejen meg ne akartam hizni, akkor attol feltem, bar most is inkabb az aggaszt hogy nehogy keves legyen, olyan nehez belöni a helyes utat.nehogy hatranya legyen a keves sulynak, de sok se legyen....hat ez legyen a legnagyobb gondom nem?
27 hetes vagyok és 14 kg-nál járok. Most vagyok 60 kg.

29. héten járok, és 6 kg-ot hízam eddig. Ebből mennyi az ami lemegy szülés után, és mennyi a zsír ami rámrakódott?

Legjobb válasz: Szia! Én 13 kg-ot híztam és a szülés után már csak nagyon pici hasam volt! Amikor hazajöttem a kórházból kb. 5 kiló volt még rajtam! Utána kb. 2 hét alatt le is ment rólam! De nem azért mert fogyóztam!!!

Szia! Én 13 kg-ot híztam és a szülés után már csak nagyon pici hasam volt! Amikor hazajöttem a kórházból kb. 5 kiló volt még rajtam! Utána kb. 2 hét alatt le is ment rólam! De nem azért mert fogyóztam!!!
Gratulálok! Ez eddig semmi! Én a 26. hetet kezdem 8 márlehet 9kilóval..nemigen látványos, de én érzem...engem nem is annyira érdekel. A szülés után ha szoptatsz akkor sok lemegy és igen hamar..fõleg a zír is lemegy, mert az anyatejhez arra van szükség, ezért a szülés után bevitt zsír szépen megy az anyatejbe, ami meg rajtad van az megy lefele.
Szia! Én nyolc kilót híztam az egész terhességem alatt. Amikor bementem a kórházba 80 kiló voltam, amikor kijöttem, akkor már csak 68. És 72 kilóval kezdtem a terhességet.

37. hét után már ugye már jókor jön a pici? Mennyi az "ajánlott"?

Ma töltöm a 37. hetet.

Legjobb válasz: A 36. hét után már teljesen mindegy, minden hét "ajándék" :) Ilyenkor már mindene fejlett, csak a súlya gyarapodik még.

A 36. hét után már teljesen mindegy, minden hét "ajándék" :) Ilyenkor már mindene fejlett, csak a súlya gyarapodik még.
Komoly probléma nem valószínû, de minél késõbb jön a világra, annál kisebb az esélye bármilyen szövõdménynek, és azért nem véletlenül 40 hét a terminus. A 39. -ik hétig semmi keresnivalója kint:) Az utolsó hetekben még növesztik a kis zsírpárnáikat, ami ire igenis szükségük van a nehéz útra, és az elsõ fura kinti napokra. nem véletlenül veszítenek annyit születési súlyukból, át kell állni a kinti létre. Jó az, ha van mibõl leadni:)
A lányom 37+3 hetesen született 3280 grammal és 50 cm-rel, totálisan fejlett, megfelelô mennyiségû zsírpárnával rendelkezô baba volt. Most 2, 5 éves és minden rendben van vele. Ne izgulj, mostantól már minden oké.
Én úgy olvastam, hogy a 37.héttõl (a 42. hétig, bár van amelyik kórházban nem várják meg csak a 41. hetet) már jöhet a pici, de ezt a doki is meg tudja mondani az ultrahangos értékek alapján!! :) De jó neked már nem sokára láthatod Õt! :) Nekem még van jó pár hetem, 27hetes vagyok! :)
Nekem már 36 hetesen azt mondták, hogy egyetlen perccel sem tartanának bent tovább minket, ha megszületne. Akkor õt is 3300 grammra becsülték, 38. hétre jött, 3870 grammal.
A legtöbb kórházban és ha semmi nem indokolja a 36. hét után már nem tartják vissza ha beindul a szülés. De maradjon még egy picit, bár én nem szeretném ha 40-41 hétig bent maradna, így is elég nagy baba, 38-al kiegyeznék. 35 hetes kismama
37.héttõl már jöhet nyugodtan! :) Nekem a 36.héten becsülték 3000grammra a lányomat, ennek ellenére 38 héten született 2640grammal! :) )))) Szerintem ne izgulj, 36.hétre már kifejlõdik mindenük, utána már csak a súlyuk nõ a hetek elõrehaladtával!
A be nem töltött 37. hétig koraszülésrõl beszélünk, te már betöltötted, így jókor jön! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, totálisan megnyugtattatok :) Néztük az ultrahangon; nagyon aranyos, átlagos baba. Én még szeretném, ha gyarapodna egy picit; hát mert ugyebár +/- 200 g, ugyanis gyakran elmérik. Most 59 cm.

27 hetes terhes vagyok. Ha a babám most, esetleg egy hét mulva akarna megszületni, mennyi az esélye, hogy egészséges marad, és hogy egyáltalán megmarad?

Legjobb válasz: Szia!ha mostanában születne meg,akkor meg van rá az esélye,hogy éeletben marad."8 héttõl mondják azt,hogy életképes a baba,mert tüdeje és szervei kifejlõdtek már!De az a jó,ha minnél tovább bent marad:).Én már a 41 hétben járok és még nem bújt elõ a babám:).Jól érzi bent magát!

Sok függ attól, hogy miért születik ennyire korán. Ha valami fertõzés okoz burokrepedést, akkor õ még nem tud védekezni ellene - több, mint valószínû, hogy õ is megkapja tõled. Fontos, hogy mennyi a súlya, mérete a korához képest. Ha pl. a méhlepény nem mûködik megfelelõen, akkor õ is lemaradhat a fejlõdésben és akkor az esélyei csökkennek. Azt mondják, hogy a lányoknak nagyobb az esélye. A 34. hét után és 2, 5 kg felett már elég jók az esélyei az egészséges életre.
Szia!ha mostanában születne meg, akkor meg van rá az esélye, hogy éeletben marad."8 héttõl mondják azt, hogy életképes a baba, mert tüdeje és szervei kifejlõdtek már!De az a jó, ha minnél tovább bent marad:) .Én már a 41 hétben járok és még nem bújt elõ a babám:) .Jól érzi bent magát!
bocs!28 héttõl!
ismerõsõm 28.hétre szülte a babócáját, pár hétig voltak a picen, azóta jól vannak.
Szia! Oka is van a kérdésednek vagy csak a kíváncsiság? Remélem, csak az utóbbi... Nos, a saját tapasztalatom az, hogy az 1.fiam 28 hétre született, minden különösebb ok nélkül. 1440 g és 34 cm volt.2 hónapot töltöttünk a szolnoki koraszülött központba, sok mindenen ment keresztül-szegénykém. Szerencsére semmi károsodás nem érte-még csak szemüvegre sincs szüksége. Ja! Ma, 176cm, 67kg, 18 éves lesz augusztusban és az NB 1-ben kézilabdázik. De ne gondolkodj ilyeneken. A te kis pocaklakódnak még jó sok idõt kell odabenn eltöltenie. Minden jót nektek. Kriszti
A mai korszeru technikaval mar nagy az eselye, hogy eletben marad, de az esely, hogy nem lesz egeszseges meg mindig jelentos. A 2, 5 kilonal kevesebb sulyu babaknak is jo eselyeik vannak. (Pl. az unokaocsem 1900gr-al szuletett 5 evvel ezelott, es semmi baja, okos intelligens kisfiu) De miert agyalsz ilyenen? A 28. heten meg mindenkepp elkovetnek mindent, hogy bent maradjon a baba, de a mama kap tudoerlelo injekciot, hogy ha megsem sikerult bent tartani a picit.
ha valami arra utal, hogy megszületik pihenj rengeteget, szigorúan feküdj! meg szokták próbálni a dokik visszatartatni a szülést, esetleg adnak tüdõ-érlelõt http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=28
22. héttõl már megpróbálják életben tartani, de komoly esélyei csak a 32. héttõl vannak.Ha jól tudom, a 28. héten még csak néhány % az esély arra, hogy minden fajta károsodás nélkül életben maradjon.
50 %
A kérdező hozzászólása: Nem tudom miért, mindig azt hiszem hogy koràbban itt lesz. Persze ez a terhesség elejétöl igy van. Most 3 napja nagyon beteg voltam, azt hittem megszülök, de a korhàzban nem tartottak bennt, a dokik szerint a picivel minden a legnagyobb rendben. Aggodo tipus vagyok, de azért remélem hogy nem most fog kibujni! Köszi a vàlaszokat!
Szia azota már nagy a babád, csak érdeklödöm, hogy mi lett végül is? mikor szültél? én most vagyok 27 hetes, és én is erre gondolok mindig föleg hogy a dokim megijesztett, hogy nagyon nyitva vagyok 3110 a méhszájam.

Ha a 28. héten születik meg egy baba, mennyi az esélye az életben maradásra?

Esetleg ismertek olyan picit , aki ez id? körül született?

Legjobb válasz: Életben maradhat szigorú korházi megfigyelés és kezelés mellett,de valószínûakor is elkülönítve lenne a rendes kiírt napig..valószínû tüdõérlelõre lenne szüksége, mert még nem tudna egyedül lélegezni..általában a 36.hét után nem tartjákvissza ababa születését, de elõbb minden koraszülés..a hetek viszonylatában egyre kockázatosabb,tehát minél elõbb jön annál kisebb az esély.

Életben maradhat szigorú korházi megfigyelés és kezelés mellett, de valószínûakor is elkülönítve lenne a rendes kiírt napig..valószínû tüdõérlelõre lenne szüksége, mert még nem tudna egyedül lélegezni..általában a 36.hét után nem tartjákvissza ababa születését, de elõbb minden koraszülés..a hetek viszonylatában egyre kockázatosabb, tehát minél elõbb jön annál kisebb az esély.
szia! mikor szültem, akkor szült egy ismim is 28.hétre, naon pici volt a babója és inkubátorba volt pár hétig, de már otthon vannak és egészséges!
hogyha a 24, 25 stb. heteken megszülöm, életben marad.Kisfiamról is lemondtak az orvosok és látod, igazi küzdõ volt. Megfogadtam, hogy a következõ terhességemnél nem fognak megijeszteni, megríkatni.Légy te is erõs és bátor, nincs már sok hátra és a te kisfiad is egészséges lesz, csak pihenj sokat. Bocsánat, az elõzõ is én voltam, csak megnyomtam a küldést...:o).
Kedves Kismama!Elmesélem röviden a történetem.5 hetesen egy uh-on megállapították, hogy terhes vagyok, aztán másnap mehettem az ügyeletre, mert ömlött belõlem a vér.Az ügyeletes orvos azt mondta, hogy semmi esélye a babának és ha gondolom, ott helyben elvégzi a kaparást.Egyedül az tartotta vissza, hogy volt a kisembernek szívhangja.Megmaradt.Egészen a 10.hétig vérezgettem.12.héttõl szintén fennállt a vetélés kockázata, félelem a 18.hétig.Majd amikor már kezdtem megnyugodni, el kezdett nyilni a méhszájam 23.héttõl.Rettegés...Aztán 41.héten indítással megszültem a világ legcsodálatosabb kisfiúját.Tanulság talán annyi, hogy mindig bíznod kell.Én is rettegésben éltem 9 hónapon keresztül.Nézegettem mindenhol, hogy mennyi az esélye annak, ho
2. válaszoló vagyok. Próbálj meg sokat pihenni, olvasni, filmet nézni, rejtvényt fejteni, olyan dolgokat csinálni, amivel telik az idõ. Napközben aludni, vagy szülõt, barátnõt meghívni egy kis beszélgetésre. Nem írtad miért vagy otthon, de nyilván oka van, úgy hogy ne takaríts, ne fõzz, ne csinálj semmi megerõltetõt. Nekem az elsõ három hét volt szörnyû, akkor egy könyvtárba is fektethettek volna, az se lett volna elég lefoglalni magam, utána viszont hozzá tudtam szokni a pihenéshez. Most már persze unom, de 11 hete itthon vagyok. Ahogy telnek a napok, hetek, azért már jobban merek mocorogni, sétálni, most már lightosan házimunkát is csinálok. De ha nem muszáj tényleg semmit se csinálj!
Az elõzõ vagyok! Most olvastam a kommentet! Ki vagyok és örülök, hogy nem akar megszületni csak te parázol! Hát foglald el magadat vmivel! varjál thermo anyagból kis kockákból takarót a babának, vagy írd meg a karácsonyi képeslapokat, vagy készíts karácsonyi dekorációt a lakásba mert arra már nem lesz idõd ha a 40. héten megszületik a baba!!!!!
Ha lány, akkor nagyobbak az esélyei, de nagyon veszélyes ez az idõ! Azon kívûl, hogy a tüdeje éretlen a kinti világhoz, az erei szakadékonyak, könnyen kaphat agyvérzést vagy más belsõ vérzést-amitõl késõbb idegrendszeri vagy egyébb betegségei lehetnek. Vszû. lélegeztetésre szorúl majd! Remélem-nagyon remélem, hogy nem fog még megszületni-ilyenkor minden egyes méhben eltöltött napnak óriási jelentõsége van! Ha mégis megszületik és te vagy az anyukája, akkor azt tartsd szem elõtt, hogy amint lehet kerûlj vele testi kapcsolatba-nyúlj be az inkubátorba, simogasd, vedd a mellkasodra, hogy ott melegedjen és érezze a szíved verését. És merjél kérdezni a dokitól, hogy mi van , milyen az állapota mit tehetsz. Szorítok! Miért gondolod, hogy 28-hetesen fog megszületni? van valami probléma?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Lehet, hogy nem kéne annyira aggódnom, de annyira féltem a babámat. Sajnos én is táppénzen vagyok itthon és egész nap hülyeségeken jár az agyam.
Egy 12 éves kislányt ismerek, aki 26. hétre született, 1000 grammal, és meg tudták menteni maradandó károsodás, vagy fejlõdési elmaradás nélkül. Ez 12 éve volt, nyilván most még fejlettebb az orvostudomány. De szerintem egyedi, hogy melyik babát mikor lehet megmenteni, biztos, hogy függ a koraszülés okától, a baba fejlettségétõl. Szerintem egyértelmûen nem lehet igent vagy nemet mondani. Mindenesetre minden eltelt héttel jobban az esélyek. Engem 23 hetesen vettek veszélyeztetettre, akkor nagyon be voltam parázva, ahogy teltek a hetek kezdtem megnyugodni, szerencsére babóval minden rendben, szépen fejlõdik, nagyobb is mint az átlag. De azért maradjon még bent egy kicsit, biztos ami biztos. 32 hetes kismama
A harmadik trimeszter a 27. héttõl kezdõdik. Ekkor a gyermeknek legalább 35 cm hosszúnak és 1000 gramm súlyúnak kell lennie, ez egyben az életképesség "hivatalos" határa is koraszülés esetén. A baba nagyot nõ, szervei a 7. hónapra lényegében kifejlõdtek, tehát koraszülöttként is életben tudna maradni. Szemei már nyitva vannak, képes a világosság és sötétség érzékelésére. Tapintása, hallása, ízlelése is van a babának. A 29. hetes baba testarányai már lényegében megegyeznek a születendõével. A 28.-32. héten egyre élesebben elkülönülnek alvási és ébrenléti periódusai. A 30 hétre már önálló hõszabályozásra is képes. A 32. hét tüdeje és keringése annyira fejlett, hogy ha megszületne, képes volna önálló légzésre, de teljesen csak a 38. hétre fejlõdik ki a légzése. Az ilyen korú baba csuklását is azzal magyarázzák, hogy levegõ híján vizet nyel, ami csuklásra készteti. A fiúk heréi 32. héten szállnak le a herezacskókba. A nyolcadik hónapra nagyon megerõsödik, amit rúgásainak erõssége is jelez, de már nem mozog olyan szabadon, mert nincs hozzá elég helye. Az utolsó hónapban hetente 250 grammot hízik. Ebben az idõben a babának fel kell vennie azt a testhelyzetet, amibõl majd meg kell születnie: A 29. héten a babák nagy része már fejjel lefelé helyezkedik el a méhben, de ha mégsem így volna, akkor a szülés elõtt hónapban megfordul, és fejecskéje a kismedence bemenetébe illeszkedik. A 39. héten beleiben az ún. magzatszurok gyûlik össze, ami születés után elsõ székletként távozik majd. Ezt találtam.28 hetes kismami Vigyázzatok magatokra
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!
és naná h félsz, én is izgultam és vártam h teljenek a hetek..nekem 37.hétre jött a babóca...én akkoriban volt a zone realittyn a születések cimû sorozat, mindig azt lestem...meg unalmamban majdnem az összes sorozatot, , én már 5.héttõl otthon voltam, melom miatt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást.
A kérdező hozzászólása: ja, egyébként kisfiú. :)
A kérdező hozzászólása: Jelenleg szerencsére nincs, de elég nehéz terhesség az elejétõl fogva: bevérzés, magzatvíz szivárgás gyanú, és persze sok-sok fekvés... A családom sajnos nagyon messze van és néha kicsit kiborulok. Amikor a férjemmel vagyok nincsenek rossz gondolataim, de nap mint nap egyedül itthon, már fél éve nehéz...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Mennyi az ideális heti edzések száma? Heti 3-szori edzés az elegendő vagy esetleg több kell ahhoz, hogy karbantartsam magam?

Legjobb válasz: A párom testépítõ , õ heti 4-5 alkalommal 1-1.5 órát jár.ha csak karbantartás miatt jársz, és nem építõ jelleggel akkor elég a 3 hetente.

A párom testépítõ , õ heti 4-5 alkalommal 1-1.5 órát jár.ha csak karbantartás miatt jársz, és nem építõ jelleggel akkor elég a 3 hetente.
te bunkó okoskodó caps lockos, nagy baromságot mondtál, mert aki versenyszerûen sportol az még reggel is jár.a heti 7 minimum.a három az nevetséges szal gázz volt és ha tudsz normális választ adni akkor minek írsz?menj inkább chatelni ott írhatod a faszságaid...pfff
hát ha csak magadtól az egézséges életmód miatt mész akkor igen, de ez is az intenzitástól függ.ha versenyszerûen csinálsz valamit akkor elég kevés, de gondolom nem mert akkor az edzõ szólna:P
Szerintem karbantartásra (állapotfenntartásra) a heti 3*40 perc elég, ha figyelsz az evés mennyiségére és minõségére is. Én heti 5-6* mozgok, mindennap mást: aerobik, jóga, futás, súlyzózás, tánc, stretching stb, idõtartama 1/2 órától 2 óráig terjed (kora reggel vagy este szakítok rá idõt, egy idõ után nem fárasztó). Nagyon jó és villámgyorsan formál.
szóval, az aerobicos edzésekhez nem nagyon értek, de gondolom a lényee, hogy amig csináldo 40 percig, addig a pulzusodat viszonylag magasan, 120-130 környékén tartod. ez elég jó alakformálásnak tûnik, ha mindennap egy ilyen negyvenperces idõszakot rászánsz, illetve, nem is muszáj mindennap elég 5ször egy héten. ez arra, hogy "karbantartsd" magad bõven elég.
Heti ideális sport! 3x1.5óra Én úgy csinálom h 2 küzdõsport 2 gyúrás, de küzdõsport 1.15perc gyúrás erõsítõ kicsit formáló jelleggel mivel nekem nem az a célom h vadkan legyek:) 45perc(szuper szett) valamikor még gyúrás végén kis cardio. max 30p
HÁT HA NÁLLAD 1 EDZÉS 2 ÓRÁT JELENT AKKO SOK HA 10 PERCET AKKO KEVÉS HA 2 ÓRA KONDITERMET JELENT AZ MARHASOK HA KÉTÓRA ÚJJ KÖRZÉST JELENT AZ KEVÉS SZÓVAL EZ BNEM NAON PONTOSKÉRDÉS DE HA PONTOSITANÁL AKKO MONDANÁK VALAMIT!
A kérdező hozzászólása: Sajnálatos, hogy ennyi gyengeelméjû nagyokos is van ezen az oldalon! Õszontén szóéva nem ilyen választ vártam! 1. Szó NEM volt gyúrásról! Ki beszélt itt arról? Én aerobicozom egy nap kb. 40 perc! De csak egy átfogó, SEGíTÕ!!!! választ szerettem volna kapni! 2. Ha erre kedves "caps Lock-os" válaszadó nem vagy képes akkor legyél szíves hanyagolni a válaszadást az okosságaiddal, mert szerintem senki nem kíváncsi rád! 3. Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik!!!
hû, mennyi inntelligens caps locksos válaszadó, kisbetûvel is érti szerintem. ha az edzés alatt gyúrást értesz, és nem valamilyen sportot, a heti 3+ 1, 5 óra elég, karbantartásra, csak mellé kell kis futás, nyújtás, lazítás.
NEM AKAROK KÖTEKEDNI DE A TESTÉPÍTÕK(AZ IGAZIK MINT VÖRÖS ZOLI MEG BOGNÁR GERGÕ MEG NÉMETH PISTI MEG LAUTER VIKTOR) AKIK MO. LEGNAGYOBB TETÉPÍTÕJI AZOK JÁRNAK HETI 3 SZOR! AZÉ MERT KELL A REGENERÁLÓDÁSI IDÕSZAK IS TE BUTUSKA LEÁNYZÓ!!!!!
Aerobic edzés után nincs szükség annyi regenerálódásra, mivel az izmok nem dolgoznak a maximumon. (mert a központi idegrendszer hamarabb elfárad, minthogy az izmok rendesen dolgoznának) Ilyen edzést nyugodtan csinálhatsz minden nap, a heti három nem elég belõle, mert nem elég intenzív. Súlyzós edzésbõl elég volna és az sokkal hasznosabb is a testednek. (az alakodat formálni például mással nem tudod igazán)

Mennyi az esélye hogy a héten szülök?

2100-as méhszáj 40+2 hetesen.?

Legjobb válasz: 40. héten vagy, tehát bármikor szülhetsz. :o) Én a 3. babámat 41+6-ra szültem. Szóval még az is lehet hogy várnod kell... Szép szülést!

40. héten vagy, tehát bármikor szülhetsz. :o) Én a 3. babámat 41+6-ra szültem. Szóval még az is lehet hogy várnod kell... Szép szülést!
Szia igazából bármikor szülhetsz én a lányomat 40+3 ra szültem.
Nem méhszájfüggõ. Nekem már 37 hetesen 2111 volt, azt "jósolta" a doki is, hogy nem viszem végig a terminusig a terhességet, végül 40+3-ra szültem csak meg. De bármikor megszülhetsz már, tudom, milyen idegõrlõ a várakozás a terminus után, mindkét babámat túlhordtam. Szerintem jó eséllyel megszülsz a héten, de ezt nem a méhszáj alapján mondom, hanem mert 41. hétben vagy. :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!