Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az hónapos a babák (58 db)

5 hónapos a babám, az elmúlt hónapban 300g-ot hízott. Így tuti nem lesz meg a születési súlyduplázás 6 hónapos korára, mert 3670g-mal született, és most 6085g. Ez mennyire probléma?

Csak szopizik. Elkezdjük a hozzátáplálást? Amúgy nagyon jókedv?, mozgékony baba, forog mindkét irányba és kutyázik négykézláb.

Legjobb válasz: Nem probléma, nem kell mindent elhinni, amit a nagykönyv ír. Az én babám 4 kg-al született, 10 hónapos korára duplázta meg a születési súlyát. A triplázás, ami úgy-e 1 éves korra "meg kell legyen", majd másfél-két éves korára, ha meglesz. Szerintem ráérsz még a hozzátáplálással, ha van mégg bõven tejed.-természetesen te döntessz.

Nem probléma, nem kell mindent elhinni, amit a nagykönyv ír. Az én babám 4 kg-al született, 10 hónapos korára duplázta meg a születési súlyát. A triplázás, ami úgy-e 1 éves korra "meg kell legyen", majd másfél-két éves korára, ha meglesz. Szerintem ráérsz még a hozzátáplálással, ha van mégg bõven tejed.-természetesen te döntessz.
nem gond! a 300 g az majdnem 400, ami az alsó határ. gond akkor lenne, ha fogyott volna. hogy álltok a mozgással? miket csinál már? mit eszik egy nap?
bocs, nem olvastam az apró betûs részt... akkor megvan a kulcs: sokat mozog, nagyon kis sajtkukac, ezért nem hízik többet, mert lemozogja. enyém csak 6 hó után kezdett el forogni, és kutyázni csak 7 hótól. most már tuti-tuti nincs baj :-) ne kezdd még hozzátáplálni, várd ki a 6 hónapot. akkor se kezdd el, ha az orvos mondja, a legtöbbje nem szoptatáspárti.
Én kislányom 1 éves korára duplázott. Én aggódtam, de rajtam kívül minden orvos nyugtatott, hogy minden rendben, van ilyen. Õ már 6 hósan felült, 8 hósan már kapaszkodva ment folyamatosan, mászott folyamatosan. Õ is szopott 1 éves koráig, 6 hós korában tápláltam hozzá, bár nem sokat evett. 4250gr-al született. 17hós, 9600gr most, és még mindig nem aggódik senki. Már én sem. Jókedvû, jópofa, örökmozgó:)
A kérdező hozzászólása: Csak anyatejes. Forog hasról hátra és hátról hasra, négykézláb kutyázik.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi a választ! Akkor nem aggódom :)
A kérdező hozzászólása: Szuper hírek, köszönöm, ment a zöld kéz mindenkinek!

10-hónapos a babám mennyi az az édes ételek-deszetek amit lehet adni és nem lesz rászoktatva? Gyümölcs joghurtot Túrókrémek Túró Rúdi már eszünk? Napi egyszer de van hogy kétszer

Legjobb válasz: 10 hónaposnak semennyi, ha meg napi 2x kap desszertet az tényleg egyenes út lehet ahhoz, hogy 2 évesen az asztalt veri, hogy chipszet akar enni :) mondjuk nem feltétlenül, de ez sok. túrórudi az nagyon "káros vacak", túrót nem is igen látott még, viszont tartósítószert, ízfokozót, cukrot, annál inkább. 10 hónaposnak még nem kéne adni szerintem. házi joghurtot adj neki, meg házi túrókrémet! :)

10 hónaposnak semennyi, ha meg napi 2x kap desszertet az tényleg egyenes út lehet ahhoz, hogy 2 évesen az asztalt veri, hogy chipszet akar enni :) mondjuk nem feltétlenül, de ez sok. túrórudi az nagyon "káros vacak", túrót nem is igen látott még, viszont tartósítószert, ízfokozót, cukrot, annál inkább. 10 hónaposnak még nem kéne adni szerintem. házi joghurtot adj neki, meg házi túrókrémet! :)
Hát szerintem 10 hónaposan már a heti 1 túró rudi is sok, szerintme ekkor még semmi szüksége nincs édességekr, e elõtt az egész élet, hogy csokit egyen. Az persze más, ha gyümölcsbõl és natúr joghurtból vagy túróból te csinálsz adalékanyag-mentes ételt, de a bolti édességek rengeteg cukrot tartalmaznak, nagyon könnyû rászokni.

4 honapos a babám 100-110m szopizik 3oránként, mennyi lenne az ideális?

5-10perc alatt végez az evéssel tejcsim az van mert ha megnyomkodom a mellem akkor jon a tejcsi.7 kg

Legjobb válasz: Szerintem ha 7 kg-os , nem sír, van pisije akkor eleget eszik. Az én lányom 6 hónaposan volt 7 kg, addig csak anyatejet kapott.

Szerintem ha 7 kg-os , nem sír, van pisije akkor eleget eszik. Az én lányom 6 hónaposan volt 7 kg, addig csak anyatejet kapott.
Ha nyugodt baba és szépen fejlõdik, akkor pont ideális. Hány kilóval született? 6 hós korára kell megdupláznia a születési sújt, addig egyéni a fejlõdés minden babánál.
elsõ vagyok egyik gyerekem sem duplázott 6. hónapra, mind a kettten nagy súllyal születtek
Szia! A fiam 5 hónapos és 7 kiló. 160-200 között szopik kb. három óránként. Néha kibírja a 4 órát is a kis adagjával. De kiköveteli, ha kevés neki. A Te babád is biztosan annyit szopik, amennyi kell neki. Majd ha nõ az igénye, többet szopik.
A kérdező hozzászólása: 3.85kg és 54cm szuletett. Kaki és pisi is van rendesen. Boldog Karácsonyt Mindenkinek
elsõ az én lányom 3, 95 kilóval született, úgyhogy ti nagyon jók vagytok
Ahogy Te is érzed, mennyire száraz a levegõ, mennyire gyakran szomjazol meg. Szerintem.
Tápszeres?
enyém nyekereg, ha szomjas, féldecis pohárkából iszik, van, mikor egy korty is elég. Szerintem 2 decinél többet nem nagyon fog inni. Akár tápos, akár szopik, mindegyik étel és ital egyben, úgy tudom.
A kérdező hozzászólása: Igen, tápszeres!
5 hónapos kora óta kínálgatom, nem sok sikerrel...Minden reggel friss vizet teszek a csõrös poharába, étkezések után mindig kínálom, és naoközben ha eszembe jut, vagy nyûgös de nem találom az okát. Az én fiam reggel-este megissza a tápszeradagját és összesen még úgy 50ml vizet. Ha kínálgatod neki egy idõ után te is rájössz mennyi a babád folyadékigénye és mikor kéri.
Kínáld, amikor gondolod. Ha szomjas inni fog, ha nem, akkor nem.
Az én babám is 4 hós. õ egy nap megiszik általában egy 125 milis cumisüveggel, de vannak napok, amikor két ilyen cumisüveggel is. Én a 3 óránkénti szopizások félidejében kínálom meg, és mindig iszik valamennyit, de igazán sokat este szokott inni fél 6 körül. Ilyenkor bármennyi van a cumisüvegben, mind megissza, még ha tele is van, akkor is. Csak anyatejes.

3 hónapos a babám és rengeteget alszik. Mennyi az az idő, amit ilyen korban ébren kell lenniük?

Napi kb 6 órát van összesen ébren, 18-at alszik. De ez a 6 ez 3 szor 2, vagy 2szer 2 plusz 2szer 1..

Legjobb válasz: Szerintem teljesen jó. Hogyha szépen fejlõdik és kiegyensúlyozott akkor nincs probléma. Nálunk az a gond hogy napközben max.3 órát alszik. Minden babának más az alvásigénye.

Szerintem teljesen jó. Hogyha szépen fejlõdik és kiegyensúlyozott akkor nincs probléma. Nálunk az a gond hogy napközben max.3 órát alszik. Minden babának más az alvásigénye.
A kérdező hozzászólása: szépen fejlõdik és vigyorog ezerrel ha ébren van és gõgicsél, beszélget, énekel velünk... lehet, h nagyon fárasztó vagyok számára..uuuuh
Az én kisfiam is 3hónapos és nincs fönt többet mint a tiéd, õ is szeret aludni, ha nem alszik eleget hisztis nyûgös, ha alszik kiegyensúlyozott baba.Gondolom akkor nekik igy jó

Ha gyermekem apjának óvodás korában volt egy agyvérzése, (de felépült belőle) akkor mennyi esély van, hogy az én babámnak is lesz? Vagy ez nem örökletes? Most 6 hónapos a babám.

Legjobb válasz: Attól függ, hogy mi volt az agyvérzés oka. Az én családomban is volt ilyen, szintén felépült belõle (ilyen kis korban történt sérüléseknél csodákra képes az emberi szervezet), de nem tudták megmondani a kiváltó okot. Vagyis valamilyen magyarázatot adtak rá, ha gondolod privátban bõvebben írok róla. A lényeg, hogy orvosok szerint gyógyult, tehát mos õ is és a gyerekei is ugyanolyan eséllyel kapnak ilyen betegséget, mint bárki más. Nincs növelt kockázat

Attól függ, hogy mi volt az agyvérzés oka. Az én családomban is volt ilyen, szintén felépült belõle (ilyen kis korban történt sérüléseknél csodákra képes az emberi szervezet), de nem tudták megmondani a kiváltó okot. Vagyis valamilyen magyarázatot adtak rá, ha gondolod privátban bõvebben írok róla. A lényeg, hogy orvosok szerint gyógyult, tehát mos õ is és a gyerekei is ugyanolyan eséllyel kapnak ilyen betegséget, mint bárki más. Nincs növelt kockázat
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen érdekelne privátban, hogy mi történt. Megköszönném.
Írtam, még jelezz ott vissza, hogy sikerült-e megkapnod, aztán írom a többit
A kérdező hozzászólása: Írtam. :D
Van rá esély, de szerintem minimális - bár nem vagyok orvos. Viszont a keringési megbetegedéseket, mint pl. az agyvérzést is, okozhatja C vitamin hiány. Úgyhogy azt mindenképpen adj neki! Pár száz mg-ot naponta.

Amióta terhes lettem, nem cigiztem. Már 6 hónapos a babám, és az a helyzet, hogy nagyon szeretnék rágyújtani. Mennyire árt még a babának?

Szoptatom, de már kiváltottunk egy étkezést. Az jutott eszembe, ha reggel 8kor szoptatom, 11-kor gyümölcsöt kap, és 2kor szoptatom újra, akkor még a 8 órás szopi után cigizhetnék-e egyet. Utána úgyis 6 óra eltelik a következ? szopiig. Vagy úgy is sok nikotin átmegy a tejbe?

Legjobb válasz: Nem kellene drogoznod amikor a testedbõl eteted a kisbabádat! Csak nekem tûnik ez elfogadhatatlannak?

Nem kellene drogoznod amikor a testedbõl eteted a kisbabádat! Csak nekem tûnik ez elfogadhatatlannak?
Tudod hányszor gondolom, hogy rágyújtok és iszom egy pohár alkoholt? Én se cigizek már 15 hónapja, és gyakran álmodom, hogy bagózok, és utána tök lelkiismeretfurdalásom van álmomban :) Na a lényeg, kibírom, egy száltól is elég sok méreg kerül a szervezetembe. Nem gondoltam, hogy ennyi kihagyás után is még eszembe jut :)
A kérdező hozzászólása: nem kell rögtön támadni, pont azért tettem fel a kérdést, hogy tudjam, mi van...
jah áltassátok csak magatokat, hogy 3 óra alatt kiürül... 24 óra alatt távozik a szén-monoxid AMI MÉRGEZÕ a véráramból és a nikotin 48 óra alatt.
A kérdező hozzászólása: És Ti rágyújtottatok, így szopi mellett?
Én is ugyan ezt hallottam mint az utolsó.
Nekem azt javasolták hogy ha három óránként szopizik akkor szoptatás után egy szál, mert 3 óra kell hogy kiürüljön a nikotin.
Az a gond ha egyet már elszívsz akkor utánna jön a következõ és így tovább.
fura, hogy kibírtad 15 hónapig és még kívánod a cigit. én szó szerint láncdohányos voltam terhesség elõtt, napi 2-3 doboz cigit szívtam. A fiam 10 hónapos, már nem szopik, de eszembe sem jut rágyújtani. Nem kívánom, utálom, ha mellettem bagózik valaki, borzalmas szaga van, felfordul a gyomrom is. Szeretnék sokáig a babámmal maradni, minél tovább és a cigi nem éppen ezirányba terelné az egészségi állapotomat. inkább neki veszek plusz egy játékot abból a pénzbõl. emellett a babák megérzik a cigiszagot még ha utána kezet és fogat mosol akkor is. és az utolsó jól írta. 48 óra alatt ürül ki.
a nikotin 48 óra alatt ürül ki a szervezetbõl, szóval nem éri meg sakkozni az idõvel...
A kérdező hozzászólása: elsõnek: ugyanezt szoktam én is álmodni. :) Hát szerintem várok még a cigivel. Nekem is az a cél, hogy amíg szopik, ne gyújtsak rá, csak nem könnyû. De jó, hogy megkérdeztem, mert jó tudni, hogy más is van ilyen helyzetben, de kitartotok! :) Köszi, ez bíztat engem is!
Szerintem az kicsit túlzás, h drogozik... Sztem várd meg, ameddig majd nem szoptatsz és utána szívj el egy cigit. Én is 6 hónaos koráig szoptattam a babámat, és amikor már nem volt tejem, akkor szoktm vissza napi 1 szálra.(Amikor lefektetem ebéd elõtt, akkor szoktam kimenni a folyósóra dohányozni.Tehát nem a baba közelében, és a cigi után kezet és fogat is mosok, h ne érezze a baba a szagát. Persze még így sem a legjobb dolog dohányozni, de felnõtt emberek vagyunk, el tudjuk dönteni, h mi a jó nekünk és sztem napi 1 szál, az nem a világvége...
Elsõ vagyok, nekem is elfogadhatatlan a drogozás, csak átérzem a kérdezõ helyzetét.
Én is cigiztem a terhesség elött, de ahogy megtudtam h gyereket várok, egyszerüen elment töle az étvágyam. Ez a fejben döl el. Jót nem tesz sz biztos, de már nem annyira "ártalmas", mintha terhesség alatt tennéd...most is csak akkor tedd, ha már nagyon megkívánod, és nem muszály elszívni egy egész szálat egyszerre.
10(!!) évig cigiztem, de mikor erhes lettem azonnal letettem, s amig szoptattam sem gyujtottam rá, de midig bennem motoszkált h hu de jó lenne, és ugyanugy jól esne és kivántam stb(persze nem betegesen, sosem mérgezem volna a picit)mikor lemaradt a szopi, nagyobb lett a baba elmentem a lányokkal szülinapot ünnepelni...na vééégre mondtam...beleszoivtam az imádott cigibe és borzalmas volt!!!:) fulladtam rossz izû volt stbstb...pedig 100%ig bztos voltam benne h uganolyan jol fog esni mint elötte, mint ahogy bennem van...de nem...de legalább nem valsz H visszaszokok:D apa legnagyobb örömére:)

1 hónapos a babám, anyatejes. Pár napja nagyon össze gyültek a viharfelhők sajnos felettem, és nagyon rágyujtanék. Mennyire ártanék az anyatejen keresztül a babámnak napi 1 szállal?

Nem merek rágyujtani,bántana a lelkiismeret furdalás,de sajnos a párommal ellégé hadilábon áll a kapcsolatunk.Kérlek ne ítéljetek el. Terhesség alatt nem dohányoztam

Legjobb válasz: Napi egy szál nem hiszem, hogy nagyon árt. de jól gondold végig! Szerintem annyit nem ér egy vita sem. Inkább tanuld meg máshogy levezetni a feszültséget, inkább vágj földhöz egy poharat, csapd be az ajtót, vagy mittudom én. De ne hagyd hogy az a hülye cigaretta irányítsa az életedet! tudom, mirõl beszélek, 10 évig szívtam én is. De amikor gyereket keztünk el tervezni leraktam és azóta sem nyóltam hozzá, lassan 3 éve. pedig az én életemben is voltak azóta is nehéz pillanatok! Legyél ügyes!

Napi egy szál nem hiszem, hogy nagyon árt. de jól gondold végig! Szerintem annyit nem ér egy vita sem. Inkább tanuld meg máshogy levezetni a feszültséget, inkább vágj földhöz egy poharat, csapd be az ajtót, vagy mittudom én. De ne hagyd hogy az a hülye cigaretta irányítsa az életedet! tudom, mirõl beszélek, 10 évig szívtam én is. De amikor gyereket keztünk el tervezni leraktam és azóta sem nyóltam hozzá, lassan 3 éve. pedig az én életemben is voltak azóta is nehéz pillanatok! Legyél ügyes!
Szia! Ha terhesség alatt nem dohányoztál és kibírtad, nem hiszem el, hogy hiányzik. Nem szabadna ennyi idõ után még az sem, hogy eszedbe jusson, hogy valaha dohányoztál. Terhesség alatt nem voltál ideges soha? Akkor mit tettél ellene? Tedd most is azt! Én is cigiztem terhesség elõtt és tuti nem szokom vissza szülés után, ha már ennyit kibírtam nélküle. A másik, hogy gondolj a babádra, inkább vegyél neki valamit azon a pénzen, amit cigire költenél. Gondolj arra, hogy minden egyes szállal amit elszívnál, a babádtól vonsz meg valamit.
Így igaz! Ne hagyd magad!Legyen erõd és oldd meg a problémádat, de ehhez nem a cigi a segítség!
Az a gond ezzel az esti szoptatással, hogy a tej folyamatosan termelõdik, úgy, ahogy a veséd sem áll le, hanem folyamatosan szûri a véred. Így ez a kiürülés nem teljesen igaz. Szerintem az elsõ cigit ennyi idõ után úgysem tudod elszívni egyben, mint régen, mert megszédülsz tõle. Ha te úgy érzed, muszáj beleszívnod, hát tegyed, a városi levegõ sem éppen egészséges, mégis beszívjuk. De azt tudnod kell, hogy rendszeres napi egy szál szépen lassan rendszeres napi több szálhoz vezet, így ha most hirtelen nem bírod ki és jól esne pár slukk, akkor mondom, ám legyen, de ha jót akarsz magatoknak, akkor a szopi alatt lehetõleg mellõzd.
Én is így voltam, de én 4 hónapig bírtam. Azóta is tiszta ideg vagyok, hogy minek szoktam vissza. 10-12 hónapig meg tudtam állni azt a napi 1-2 szálat, de mostmár nem szoptatok simán egy doboz. Ne csináld!!! Szotyi, ropi, Nutella...
Ne tedd!! Az az egy szál úgysem segítene, még többet akarnál, ha már ráérzel az ízére.És a babádnak nagyon sokat ártanál.Nem ér annyit az egész.Próbálj valakivel beszélgetni, hátha segít.Csak bírd ki!!! Sok sikert!
Ne gyújts rá.Nem a baba miatt, hanem magad miatt. Mert az egy szállból gyorsan 20 lesz.Ha eddig megálltad, ezután is tedd azt.Találj ki helyette mást
Igen, valóban az esti szoptatás után a "legalkalmasabb". Én 10 évig cigiztem, de amint terhes lettem abbahagytam. Mostanában néha -kéthavonta- este elszököm a barátnõkkel és ott bizony van, hogy megiszom 1-2 sört és rágyújtok - általában a cigi feléig jutok, mert szédülök tõle, meg minden bajom van. Mondjuk az én kisfiam 1 éves.
Kiürül pár óra alatt, úgyhogy ha lehet, mondjuk az esti szoptatás után gyújts rá, akkor hajnalra/reggelre kiürül. De ettõl sajnos a gondod nem oldódik meg :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon jól esett hogy nem lekezelõ hanem "együttérzõ" megnyugtató válaszokat kaptam! Igérem nektek, erõs leszök és nem gyujtok rá! Nem ér ennyit egy férfi sem! Látni akarom a picilányomat felnõni!
Együttérzek veled az én fiam 2 hónapos, és mi sem vagyunk valami jóban mostanában. Ti mi miatt nem vagytok jóban? Olyan jó lenne valakivel errõl beszélni, aki hasonló cipõben jár.
Szia, Tegnap beleszívtam a hugom cigijébe. Mondanom se kell nagyon szr volt. Az íze utánna már nem lesz olyan jó, mint régen. Na meg a pici persze akkor kelt fel, pedig még nem kellett volna, és kérte a cicit. Két sluk, nekem meg olyan lelkiismeret furdalásom lett. Na meg hányingerem. Nem ér annyit. És elég sok dolog miatt tobzódhatnék. Ilyenkor megyek rötyögök egyet a Picur mutatványain inkább:D Kitartást

4 hónapos a babám, éjjel alszik most már végig. De nappal is sokat alszik. Nem gond ez? Mennyi az alvási idő ebben a korban. Vagy hagyjam aludni? Bár nem keltem fel csak aggódom hogy sokat alszik.

Legjobb válasz: örülj neki :) ha éjjel alszik, akkor szerintem nyugodtan hagyhatod nappal is aludni, egyébként 14-16 óra, de az enyém pl. csak 12-13 órát alszik

örülj neki :) ha éjjel alszik, akkor szerintem nyugodtan hagyhatod nappal is aludni, egyébként 14-16 óra, de az enyém pl. csak 12-13 órát alszik
De jó lenne, ha az enyém is ennyit aludna! Éjjel úgy alszik, h kb 10-tõl hajnali 4-ig, aztán fél 5-tõl fél 8-ig. Majd délelõtt kb 1-1, 5 órát, és délután is kb 1, max 2 órát. Ezeket azonban szakaszokban. Egyszer csak éppen lehunyja a szemét 20 percre, aztán a következõ szakaszban alszik mondjuk fél órát, délután is kb 3/4 órát, majd megint 20-30 percet... Így csinálja sajnos. :(
Nálunk éjjel egyszer eszik majd hétkor felkel, két óra mulva huny fél órát majd déltõl a babakocsiban alszik fél háromig, utána este fél kilencig már csak egy fél órát alszik. Tehát nappal össz. Max öt órát alszik. Jó alvó a babusod, de valósziinüleg egyre többet lesz fent, ahogy érdekesedik a világ:) addig meg had szundizzon, addig pihenj, amig engedi:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. :-)
Hm, addig örülj, míg alszik!:-) az én babócám nagyon nem akar, max napi 12-13órát az éjjelivel együtt.A minap rákérdeztem a védõnõnél, mennyit kéne ilyenkor aludniuk, és annyit mondott : 20-16 órát.Na ehhez képest????Nálunk is szakaszokban történik, 6hetesen már átaludta az éjjelt, de most a héten újra kel 1-2x éjjel enni.Este kb.7:45tõl úgy 1-3ig alszik, majd kel, és megint olyan 4-6 ig.Napközben reggel vissza se alszik, max 1 órácskára, du meg van hogy 20 percre, de van hogy 3 órát is szunyókál. kicsit zavaró, hogy a jól bevált napirendünk így felborult-de ez van.4 hónapos

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!