Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az hónapos a (207 db)

Az 1 hónapos babának mennyit kell aludnia? A Te gyermeked mennyit és mikor aludt 1 hónaposan?

Legjobb válasz: Szia! Az én lányom 3 hónapos korái,csak addig volt ébren,mig evett! Már azt hittem valami baja,de a doki megnyugtatott,hogy Õ ilyen! :) Most 7 hónapos,és ûgy alszik,hogy reggel 5 kor kell enni aztán alszik 7-ig. 8-11-ig megint alszik,majd 1-2 körül megint 1 órát,vagy ha csúszik az alvása akkor fél 3-fél 4-ig a babakocsiban,és végül fél-6-alszik negyed 7-ig.fürcsi,vacsi,és fél 8-kor már ragadnak a szemei,akkor rakom le :) Kis Szundika :)

Szia! Az én lányom 3 hónapos korái, csak addig volt ébren, mig evett! Már azt hittem valami baja, de a doki megnyugtatott, hogy Õ ilyen! :) Most 7 hónapos, és ûgy alszik, hogy reggel 5 kor kell enni aztán alszik 7-ig. 8-11-ig megint alszik, majd 1-2 körül megint 1 órát, vagy ha csúszik az alvása akkor fél 3-fél 4-ig a babakocsiban, és végül fél-6-alszik negyed 7-ig.fürcsi, vacsi, és fél 8-kor már ragadnak a szemei, akkor rakom le :) Kis Szundika :)
szia.mi pont tegnap voltunk 1 hónaposak.még nem igazan van napirendünk de azt mondom elég sokat alszik egyhuzamba olyan 3-3.5 órát utana kajcsi ami általában 1 óráig tart olyan 100 ml-et eszik utana alvas.most kezdem rászoktatni az egyedül elalvásra sajnosn cumi segítségével.de én ugy vagyok vele inkabb cumival aludjon el mint mindig a kezemben és ahoz szokjon hozzá.tegnap lezdtük el bevezetni az láncetetést tök jó sikerrel mert fél 9 körül elaludt és 2 körül kellt fel utana 6-kor utana 10 körül és ismét szunya van:) neked mennyit alszik vagy h áll egy napotok?sok boldogságot..
A legtöbb baba ilyenkor még csak eszik és alszik, tehát gyakorlatilag egész nap. Valahol azt olvastam, hogy napi 20 óra alvás kell nekik. Persze, ha hasfájós, akkor sajnos ez nem sikerül neki. Elõzõ: bocsi, de mi az a láncetetés?
elõzõ vagyok:) a láncetetés az amikor pl 6-kor megetteted kb egy óra pihi míg pici azt szokták taácsolni h aludjon de hát sztem ez nem mindenkinek sikerül h egy órácskát aludjon pláne ahogy irtad h hasfájos szoval utana fürcsi és rá még egy etetés kb olyan 8 körül ha addig fent tud maradni ha csak másfél óra telik el az sem baj.én késöbb az álometetést is szeretném bevezetni ami olyan 22-23 óra között van és elvileg alszik reggelig.ennyi...remélem segítettem...

10-hónapos a babám mennyi az az édes ételek-deszetek amit lehet adni és nem lesz rászoktatva? Gyümölcs joghurtot Túrókrémek Túró Rúdi már eszünk? Napi egyszer de van hogy kétszer

Legjobb válasz: 10 hónaposnak semennyi, ha meg napi 2x kap desszertet az tényleg egyenes út lehet ahhoz, hogy 2 évesen az asztalt veri, hogy chipszet akar enni :) mondjuk nem feltétlenül, de ez sok. túrórudi az nagyon "káros vacak", túrót nem is igen látott még, viszont tartósítószert, ízfokozót, cukrot, annál inkább. 10 hónaposnak még nem kéne adni szerintem. házi joghurtot adj neki, meg házi túrókrémet! :)

10 hónaposnak semennyi, ha meg napi 2x kap desszertet az tényleg egyenes út lehet ahhoz, hogy 2 évesen az asztalt veri, hogy chipszet akar enni :) mondjuk nem feltétlenül, de ez sok. túrórudi az nagyon "káros vacak", túrót nem is igen látott még, viszont tartósítószert, ízfokozót, cukrot, annál inkább. 10 hónaposnak még nem kéne adni szerintem. házi joghurtot adj neki, meg házi túrókrémet! :)
Hát szerintem 10 hónaposan már a heti 1 túró rudi is sok, szerintme ekkor még semmi szüksége nincs édességekr, e elõtt az egész élet, hogy csokit egyen. Az persze más, ha gyümölcsbõl és natúr joghurtból vagy túróból te csinálsz adalékanyag-mentes ételt, de a bolti édességek rengeteg cukrot tartalmaznak, nagyon könnyû rászokni.

Aki tápszerezi 4 honapos babáját, annak mennyit eszik meg? A tápon az van, hogy3-4 honapos baba 1napi adagja 1000ml. Az én fiam, néha tul haladja az nembaj? és még éjszaka is kér? Nembaj, hogy ennyit eszik?

1 hét mulva lesz 4 honapos,6700gramm,61 cm.kb.1 honapja lett tápszeres,eddig nem evett ilyen sokat belöle,mert eleinte csak potlásnak adtam,aztán rákapott,és a tejem is elapadt.

Legjobb válasz: Nem baj ha egy kicsit többet eszik. 4 hónaposan az én kisfiam is többet evett, mint amit megírtak. 1 hét múlva szépen lecsökkent a mennyiség- nem igényelt annyit. Az orvos szerint növekedési ugrás lehetett :)

Nem baj ha egy kicsit többet eszik. 4 hónaposan az én kisfiam is többet evett, mint amit megírtak. 1 hét múlva szépen lecsökkent a mennyiség- nem igényelt annyit. Az orvos szerint növekedési ugrás lehetett :)
Szia! Nem mindegyik baba eszik egyformán, mi sem eszünk mindig ugyanannyit. Ha éhes kér is, adj is neki, én sosem törõdök azzal mennyi van azon a hülye dobozon. Ha emelni kell az adagját úgyis látod, ha nem kell neki annyi úgysem eszi meg.


Mennyi ideig tart nálatok az evés? A kanalas étkezésre gondolok, 6-7 hónapos babátok mennyi idő alatt eszi meg az adagját?

Amikor elkezdtünk hozzátáplálni olyan gyorsan kellett neki adnom, hogy majd leszakadt a karom... Gondolom azért, mert furcsa volt neki a cumisüveg után, hogy nem állandóan jön a kaja. De már most fél óráig is eltart egy étkezés, annyit "rágódik" (két foga van :D )a kaján. Kitelik az id?mb?l, nem is az, csak fura, hogy ennyire lelassított...

Legjobb válasz: Nálunk még mindig elég gyors, mivel fog még nincs. 22-én lesz 8 hónapos, már lehet hogy közeledik a foga. :) Nekünk maximum az lassított be néhány hete, hogy egyre inkább mocorog az etetõszékben, próbálja megszerezni a kanalt, mázolja szét a száján és amit ér a kaját...úgyhogy két kanalanként törölgetem néha, ami jelentõsen lassít. ^^

Nálunk még mindig elég gyors, mivel fog még nincs. 22-én lesz 8 hónapos, már lehet hogy közeledik a foga. :) Nekünk maximum az lassított be néhány hete, hogy egyre inkább mocorog az etetõszékben, próbálja megszerezni a kanalt, mázolja szét a száján és amit ér a kaját...úgyhogy két kanalanként törölgetem néha, ami jelentõsen lassít. ^^
A kérdező hozzászólása: Az etetõszékbõl Lili is szabadulna... :D
Enyém is Lili :) Egy adagot már amikor megeszi, akkor kb. negyed óra...
A kérdező hozzászólása: :) ))))
Elsõ vagyok és...Lilla. :D Már azon is agyaltam, hogy bekötöm, mármint van az etetõszéknek ilyen biztonsági cucca, hátha akkor legalább picit visszafogható az elõre dõlés. ^^
A kérdező hozzászólása: :D Én bekötöm... 5 pontos és kiakarja rágni magát.... :D

4 honapos a babám 100-110m szopizik 3oránként, mennyi lenne az ideális?

5-10perc alatt végez az evéssel tejcsim az van mert ha megnyomkodom a mellem akkor jon a tejcsi.7 kg

Legjobb válasz: Szerintem ha 7 kg-os , nem sír, van pisije akkor eleget eszik. Az én lányom 6 hónaposan volt 7 kg, addig csak anyatejet kapott.

Szerintem ha 7 kg-os , nem sír, van pisije akkor eleget eszik. Az én lányom 6 hónaposan volt 7 kg, addig csak anyatejet kapott.
Ha nyugodt baba és szépen fejlõdik, akkor pont ideális. Hány kilóval született? 6 hós korára kell megdupláznia a születési sújt, addig egyéni a fejlõdés minden babánál.
elsõ vagyok egyik gyerekem sem duplázott 6. hónapra, mind a kettten nagy súllyal születtek
Szia! A fiam 5 hónapos és 7 kiló. 160-200 között szopik kb. három óránként. Néha kibírja a 4 órát is a kis adagjával. De kiköveteli, ha kevés neki. A Te babád is biztosan annyit szopik, amennyi kell neki. Majd ha nõ az igénye, többet szopik.
A kérdező hozzászólása: 3.85kg és 54cm szuletett. Kaki és pisi is van rendesen. Boldog Karácsonyt Mindenkinek
elsõ az én lányom 3, 95 kilóval született, úgyhogy ti nagyon jók vagytok

6, 5 hónaposak vagyunk. A gyümölcsöket nagyon szeretjük, két evés között kap tízóraira. A babócám annyit enne belőle amennyit adnék, de mennyi az a mennyiség amennyit szabad egyszerre? Pl. Almából?

Legjobb válasz: Nekem 6,5 hónaposan a Kislányom megevett 190 grammot a gyümölcsbõl. Igaz án ezt akkor uzsonnára adtam de szerintem 1vagy 1,5 almát odaadhatsz mondjuk attól is függ hogy mennyi idõre rá adod az ebédet.

Nekem 6, 5 hónaposan a Kislányom megevett 190 grammot a gyümölcsbõl. Igaz án ezt akkor uzsonnára adtam de szerintem 1vagy 1, 5 almát odaadhatsz mondjuk attól is függ hogy mennyi idõre rá adod az ebédet.
Jaj, hat ennek csak orulj, de nagyon:) )) Adjal neki amennyit eszik, nem art azt tudod. Tobbszor lehet olvasni, hogy a gyerek semmi de semmi gyumit, zoldseget nem eszik meg, csak a joghurt, nassolni valok csusznak neki. Adjal neki nyugodtan, es kostoltass meg vele kulonbozoeket. Ezzel nem artasz!
Nekem egy banánt egy nagy almával egyszerre meg eszik.Sõt néha kevés is. Nyugottan add neki.

5 hónapos a babám, az elmúlt hónapban 300g-ot hízott. Így tuti nem lesz meg a születési súlyduplázás 6 hónapos korára, mert 3670g-mal született, és most 6085g. Ez mennyire probléma?

Csak szopizik. Elkezdjük a hozzátáplálást? Amúgy nagyon jókedv?, mozgékony baba, forog mindkét irányba és kutyázik négykézláb.

Legjobb válasz: Nem probléma, nem kell mindent elhinni, amit a nagykönyv ír. Az én babám 4 kg-al született, 10 hónapos korára duplázta meg a születési súlyát. A triplázás, ami úgy-e 1 éves korra "meg kell legyen", majd másfél-két éves korára, ha meglesz. Szerintem ráérsz még a hozzátáplálással, ha van mégg bõven tejed.-természetesen te döntessz.

Nem probléma, nem kell mindent elhinni, amit a nagykönyv ír. Az én babám 4 kg-al született, 10 hónapos korára duplázta meg a születési súlyát. A triplázás, ami úgy-e 1 éves korra "meg kell legyen", majd másfél-két éves korára, ha meglesz. Szerintem ráérsz még a hozzátáplálással, ha van mégg bõven tejed.-természetesen te döntessz.
nem gond! a 300 g az majdnem 400, ami az alsó határ. gond akkor lenne, ha fogyott volna. hogy álltok a mozgással? miket csinál már? mit eszik egy nap?
bocs, nem olvastam az apró betûs részt... akkor megvan a kulcs: sokat mozog, nagyon kis sajtkukac, ezért nem hízik többet, mert lemozogja. enyém csak 6 hó után kezdett el forogni, és kutyázni csak 7 hótól. most már tuti-tuti nincs baj :-) ne kezdd még hozzátáplálni, várd ki a 6 hónapot. akkor se kezdd el, ha az orvos mondja, a legtöbbje nem szoptatáspárti.
Én kislányom 1 éves korára duplázott. Én aggódtam, de rajtam kívül minden orvos nyugtatott, hogy minden rendben, van ilyen. Õ már 6 hósan felült, 8 hósan már kapaszkodva ment folyamatosan, mászott folyamatosan. Õ is szopott 1 éves koráig, 6 hós korában tápláltam hozzá, bár nem sokat evett. 4250gr-al született. 17hós, 9600gr most, és még mindig nem aggódik senki. Már én sem. Jókedvû, jópofa, örökmozgó:)
A kérdező hozzászólása: Csak anyatejes. Forog hasról hátra és hátról hasra, négykézláb kutyázik.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi a választ! Akkor nem aggódom :)
A kérdező hozzászólása: Szuper hírek, köszönöm, ment a zöld kéz mindenkinek!

Ti hogyan altatjátok, altattátok 1, 5 hónaposan a babátokat? Mi az esti rituálé? Mennyit alszik egyhuzamban?

Legjobb válasz: Másfél hónaposan még nem volt nálunk nagy "cécó". Fürdés "jelzi" mindig a babának, hogy az az "esti lefekvés", mert hogy napközben is még csak leginkább eszik-alszik egy ekkorka. Egyik gyerekem 6 hetes korától átaludta az éjszakákat, 6-7-8-10 órát, a másik szerintem 11-éjfél körül már ébredt is. Neki 20 hónap kellett, hogy aludjon egybe mondjuk 8 órát.

Másfél hónaposan még nem volt nálunk nagy "cécó". Fürdés "jelzi" mindig a babának, hogy az az "esti lefekvés", mert hogy napközben is még csak leginkább eszik-alszik egy ekkorka. Egyik gyerekem 6 hetes korától átaludta az éjszakákat, 6-7-8-10 órát, a másik szerintem 11-éjfél körül már ébredt is. Neki 20 hónap kellett, hogy aludjon egybe mondjuk 8 órát.
fél7körül fürdés, 7kor szopi, majd leraktam az ágyába-és nem dajkálgattam, mert az elsõ babámat elrontottam és nagyon nehezen aludt el.
ja, és az én lányom ennyi idõsen még 3-4óránként ébredt
Nálunk is fürdés, evés aztán a szobájába sötétben hasrafordítva a kiságyában alvás. Csak a bébiõr fénye világít, hogy ne legyen vaksötét. 9-10 körül teszem le (bár most pl alszik pedig még nem is fürödtünk) és utána fél 3 és fél 4 között ébred. Akkor gyors szopi (10 perc) és vissza az ágyába, alszik tovább majd reggel fél 7-7 körül ébred újra. Nekem ez nagyon jó mert a lányom anno 3 óránként evett éjjel-nappal 4 hónapos koráig. Akkor nagyon ki voltam készülve. Most panaszra semmi okom. Különben van, h. Nappal is bealszik 5 óra hosszára. Nem keltem fel, nem akarom elrontani. :) A tiéd hogy csinálja? :)
Ja és azért írtam, hogy a szobájában az ágyában mert amúgy soha nem alszik ott csak éjjel.
1, 5 hónaposan még szoptattam, este 8kor fürdetés, aztán 8:30körül cicire tettem, általában el is aludt de volt amikor büfizett és utána aludt el az kb. 9.körül volt aztán be raktam a kiságyába és aludt hajnal 3-ig akkor tápszert kapott és alvás 8-ig.3hónapos kora óta 7kor fürdik és hajnal 5-ig alszik este 8-tól.Most 4hós.
Ahogy Te is érzed, mennyire száraz a levegõ, mennyire gyakran szomjazol meg. Szerintem.
Tápszeres?
enyém nyekereg, ha szomjas, féldecis pohárkából iszik, van, mikor egy korty is elég. Szerintem 2 decinél többet nem nagyon fog inni. Akár tápos, akár szopik, mindegyik étel és ital egyben, úgy tudom.
A kérdező hozzászólása: Igen, tápszeres!
5 hónapos kora óta kínálgatom, nem sok sikerrel...Minden reggel friss vizet teszek a csõrös poharába, étkezések után mindig kínálom, és naoközben ha eszembe jut, vagy nyûgös de nem találom az okát. Az én fiam reggel-este megissza a tápszeradagját és összesen még úgy 50ml vizet. Ha kínálgatod neki egy idõ után te is rájössz mennyi a babád folyadékigénye és mikor kéri.
Kínáld, amikor gondolod. Ha szomjas inni fog, ha nem, akkor nem.
Az én babám is 4 hós. õ egy nap megiszik általában egy 125 milis cumisüveggel, de vannak napok, amikor két ilyen cumisüveggel is. Én a 3 óránkénti szopizások félidejében kínálom meg, és mindig iszik valamennyit, de igazán sokat este szokott inni fél 6 körül. Ilyenkor bármennyi van a cumisüvegben, mind megissza, még ha tele is van, akkor is. Csak anyatejes.

Mennyit kell ennie egy 5 honapos babanak? Mennyi tapszert eszik a babatok? Kostoltattok vele mar? Esetleg kivaltottatok mar etkezest? Atalussza az ejszakat?

Legjobb válasz: Reggel 8-kor tápszer (130ml körül) 10-kor gyümölcs (alma, barack, banán) 12-kor fõzelék (krumpli+sárgarépa v. krumpli+paradicsom) 3-kor 120 ml vízbõl tejpép 6-kor tápszer (130 ml körül) 9.30-kor tápszer (150 ml körül) 5-6 körül kel, akkor is tápszer (130 ml körül) Mi nem sokat alszunk napközben fél órákat, vagy ebéd után 1 nagyobbat, de nem nyügi, viszont általában 7.30 körül alvás van este. Mióta elkezdük a hozzátáplálást, azóta elhagyta az éjszakai evést.

Reggel 8-kor tápszer (130ml körül) 10-kor gyümölcs (alma, barack, banán) 12-kor fõzelék (krumpli+sárgarépa v. krumpli+paradicsom) 3-kor 120 ml vízbõl tejpép 6-kor tápszer (130 ml körül) 9.30-kor tápszer (150 ml körül) 5-6 körül kel, akkor is tápszer (130 ml körül) Mi nem sokat alszunk napközben fél órákat, vagy ebéd után 1 nagyobbat, de nem nyügi, viszont általában 7.30 körül alvás van este. Mióta elkezdük a hozzátáplálást, azóta elhagyta az éjszakai evést.
Hali! Kisfiam 4.5 hónapos! 21.30-tól 5-6 ig alszik! 4 alkalommal kap 120ml víz+ tápszert. Ebéd zöldség, délután gyümölcs, este tejpép!
4 hósan elkezdtük a hozzátáplálást, most 5 hós a lányom, szopizik. 7 körül kel, szopi 200-220 mili 9 szopi 1 óra alvás 10 barack vagy alma 11 szopi 1 próbálok neki zöldséget adni de öklendezik tõle, nehezen mennek az új ízek. Kóstolás után ismát szopi majd alszik 1-2 órát 3 szopi 5 tejpép 7fürdetés majd szopi + néha táp majd 8- alszik reggel 7-ig. Mióta megszületett átalussza az éjszakát. 5x kelt fel talán mikor maminál vagy dédinél aludtunk de akkor sem sírt csak felkelt játszottunk 1 órát szopi és vissza aludt reggelig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!