Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az egy jó minőségű (13 db)

Mi a különbség az elektromos gitár és a basszusgitár között? és mennyi az áruk? Milyen márkák vannak? Egy punk-rock zenekarba milyen a jó? Mármint mennyibe kerül egy jó minőségű gitár? és milyen márkát ajánlotok, ami strapabíró?

Legjobb válasz: Más a hangolása. A gitár 6 húros, a basszusgitár többnyire 4, de van 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 húros is. Egy jobb gitár ára 100 000 Ft-os nagyságrendû. Márkákat nem ismerem, de biztos van olyan híres márka, mint a hegedûnél a Stradivari. Szerintem teljesen mindegy, hogy a punk-rock zenekarba milyen gitár van, a lényeg a gitáros tudása.

Más a hangolása. A gitár 6 húros, a basszusgitár többnyire 4, de van 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 húros is. Egy jobb gitár ára 100 000 Ft-os nagyságrendû. Márkákat nem ismerem, de biztos van olyan híres márka, mint a hegedûnél a Stradivari. Szerintem teljesen mindegy, hogy a punk-rock zenekarba milyen gitár van, a lényeg a gitáros tudása.
A kérdező hozzászólása: -.- a punkok és a skinek is öszetartottak régen!! jó hogy ezt te, felvilágosult személy ily jól tudod -.-
Punk zenekarba vegyél egy 12ezer forintos gitárt, és az éppen megfelel a Punk színvonalnak üdv:egy Skin
A kérdező hozzászólása: a 'milyen a jó' alatt márkát értettem... :S
Én az egyik kérdésedre kifejezetten felfigyeltem. "Egy punk-rock zenekarba milyen a jó?" - megmondom õszintén majdnem elnevettem magam mikor elolvastam. Egy punk-rock zenekarba mindkettõ kell, ugyanis amíg az elektomos gitár adja a zene nagy részét, addig a basszusgitár ugyanazt játsza csak sokkal mélyebben, mivel annélkül majdnem egy egércincogás lenne az egész zene.Szóval akármilyen zenérõl van szó a punk-rocktól kezdve a metálig, mindig kell mindkét fajta gitár.Viszont elektromos gitárból néha szokott kettõ lenni, hogy a szolóknál nem álljon le a dallam, de basszusgitárból sosincs kettõ mivel az úgy nézve csak "dörmög". Remélem érthetõ volt.xD
ha van egy elektromos gitáros is akkor szerintem lehet
öcsém, te tisztára hasonlitasz rám :) én is gitározni akarok, és eleinte én is bass gitáros akartam lenni, mostmár nem vok benne biztos :) am. sztem lehet csak ne úgyanazt játszátok :)
A kérdező hozzászólása: de nekem meg a basszer teccik. és az megoldható h 2 basszer van 1 bandában?
A kérdező hozzászólása: és még azt nem tudom hogy nekem, mint lánynak az elektromos gotár lenne jobb ugye? bátyám legalábbis ezt mondta h ne basszusgitárral kezdjek a 'zenekarban' :D gitározni naggyából tudok, osztálytársam aki tanult, õ tanít engem :D szerinte sem a basszusgitár a legjobb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, sokat segítettetek!
jó sok kérdés. én ugyan p.csölok gitárokkal ey pár éve, csak kevés az idõm, így nem a legjobb ütemben haladok, de azért tudok segíteni. elektromos gitár kisebb mint a basszus és vékonyabbak a húrjai is. Alapesetben 6 húron fut átlagosan. Ez a gitár adja magat a rock zene alapját, persze nem csak torzítva tudsz játszani rajta, hanem clean módban is azaz úgy mint a dobgitáron, persze nem ugyanaz a hangzás. ezenkívül kell hozzá erõsítõ, anélkül halk. ez pl egy elektromos gitár: http://www.bananas.com/multimedia/5577/FullImage/5577.jpg a bass gitár alapból 4 húrral indít, és jó vastagok. Õ adja a zene mély hangzását, azért basszus. Lehet belõle 5húros is vagy 6. 5húrosnál elsõsorban egy plusz mély húrra gondolok, az inkább a keményebb metál zenéhez passzol jobban. http://pctrs.network.hu/clubpicture/2/4/8/_/basszusgitar_248.. hátránya, h nehezebb lefogni a húrokat, de pl akinek vastagabb ujja van, annak ez jobban fekszik. árban 30ezertõl több millióig terjednek a gitárok. keress rá neten, egy csomó hangszerbolt van. punk zenekarba tök mind1 szerintem, ott nem annyira a hangzás a lényeg általában, hanem a szöveg. erõsítõt is venni kell hozzá ezt ne felejtsed el. márkából kezdõnek talán a vorson az egyik legjobb. jó márka is, és van benne olcsó is.
a basszusgitár alapvetõen ritmushangszer, bár más máfajokban szólóznak is rajta, nem keveset. lüktetést, egyenletességet ad. annyira nem hallani, sokkal inkább a hiánya tûnik fel. szóval 2 basszgitár egy bandába tök felesleges, mert akkor az egyiket vagy felkéne úgy hangolni magasra hogy szólónak szóljon (de akkor minek bõgõ, ) vagy mind a ketten totál mm-re ugyanazt játszátok, aminek sok értelme pedig nincsen.. a basszgitárnak sokkal hosszabb a nyaka, mivel nagyobbak a bundok, és egy oktávval lejjebb van alapállásban. márka ár, 20 ezer forittól a csillagos ég mindkettõnél. kezdõként neked egy squier , cort, ilyesmit ajánlok ezekbõl vannak használhatók. 100 ezer körül kijössz használható gitárral meg erõlködõvel is, futja hangolóra meg tokra, madzagra, húrkészletre miegymásra. az hogy basszerozol vagy sima gitározol az már rajtadmúlik. nézegessed a gitarshop.hu-t és a hangszerdiszkont.hu-t.

Mennyi az élettartama egy jó minőségű teflonserpenyőnek?

legjobb tudásom szerint vigyázok rá mégis elég gyoersan tönkremegy.(kb1.5 év)Egy id? után elkezd peregni róla a teflon kis apró darabokban.Olyan csipkés lesz.Talán értitek mire gondolok.

Legjobb válasz: Hali! Hát szerintem akkor mégsem volt igazán jó minõségû az a teflonserpenyõ. Érdemes az igazán jó minõséget megfizetni egy-egy nagyon jó serpenyõért, mert akkor hosszú évekre meg van oldva. Súrolni, vágni benne nem szabad. Ezt biztos tudod is. Nekem a Tefal Ingenio nagyon-nagyon bevált. Készletet vettem, már kb.3-4 éve és azóta is tökéletes.

Hali! Hát szerintem akkor mégsem volt igazán jó minõségû az a teflonserpenyõ. Érdemes az igazán jó minõséget megfizetni egy-egy nagyon jó serpenyõért, mert akkor hosszú évekre meg van oldva. Súrolni, vágni benne nem szabad. Ezt biztos tudod is. Nekem a Tefal Ingenio nagyon-nagyon bevált. Készletet vettem, már kb.3-4 éve és azóta is tökéletes.
Halványul persze, de attól is függ , hogy mennyire van kitéve a napsütésnek.
A kérdező hozzászólása: De ezt pontosan, hogy képzeljem el? Tehát egyértelmûen fog látszódni, hogy rossz minõségû lesz vagy mi?
durván 8-10 év távlatából megfigyelhetõ egy enyhébb fakulás Nem drasztikus csak valamennyit veszit a szinébõl
Mindenképp halványul valamennyit, mivel a bõröd új hámrétege fölé nõ, szóval tompít rajta valamelyest. Ha utána óvni akarod a káros uv sugaraktól, akkor ne szolizd/napoztasd szét, illetve kend be mindig naptejjel, ha kimész a szabadba nyáron. A rossz minõségû tetoválás onnan ismerszik meg, hogy foltos, egyenetlen lesz a színezés a legyógyulás után, Egy tetováló
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi a válaszokat! :)

Mennyibe kerül egy Tisza cipő? Illetve megéri az árát, jó minőségű?

Legjobb válasz: 20ezer körül. Én csak azt hordok, nagyon jó minõségû és kényelmes.

20ezer körül. Én csak azt hordok, nagyon jó minõségû és kényelmes.
20-23 ezer körül, nekem 2 van jelenleg, az egyiket 22 ezerért, a másikat 23-ért vettem. Tényleg jó minõség, és iszonyat kényelmes. Én nem is nagyon vágyom már más cipõre évek óta. Bár szerintem kicsit túl vannak árazva.
barátnõmnek van tisza cipõje, és már harmadik éve hordja..szóval szerintem jó minõség.megéri a pénzt:)

A melltartót egy jó minőségű fűző (beépített melltartós résszel) mennyire tudja helyettesíteni? Inkább azt vegyek, vagy melltartót?

Legjobb válasz: imádom a fûzöt, de még nem práltam a melltartót ezzel helyettesíteni... de lehet 1 próbát megér :)

imádom a fûzöt, de még nem práltam a melltartót ezzel helyettesíteni... de lehet 1 próbát megér :)
Igen, tud helyettesíteni. Azt vegyél, amire szükséged van. A fûzõt szerintem nem használja az ember minden nap, bár biztos vannak, akik igen. Minden nõnek kellene, hogy legyen legalább 1 ilyen szép, szexszis darabja. http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=29860&.. http://manna.ro/kandiva/valentin_nap_fehernemu_vasarlas_2010..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Jók a linkek is!! :)

Ha lehetséges h teherbe estem de még várnom kell azzal h a tesztet meg tudjam csinálni. Mennyi egy igazán jó minőségű teszt? Melyik lenne a legjobb arra h ki mutassa az egy hetes terhességet?

Legjobb válasz: álltalában már lehet 1000 ft alatt is jó tesztet kaapni ami a beágyazodást követõ 3 nap kimutatja a terhességet szorítok neked

álltalában már lehet 1000 ft alatt is jó tesztet kaapni ami a beágyazodást követõ 3 nap kimutatja a terhességet szorítok neked
Nekem legkorábban a one step terhességi teszt mutatta ki egyértelmûen, hogy pozitív, a nem várt mensi elõtt 1 nappal. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Az jóóó...és kösszi:) ))
ha elmaradt a mensid akkor lehet tesztelni elött szinte semmilyen teszt nem mutatja ki, mert a hcg hormonod még nem elég magas. és tesztek a hcg hormont mérik. szóval mikor kérsz egy tesztet a patikában nyugottan mond hogy érzékeny teszt kell mert korai terheségre kell, ha boltban veszed akkor minél alacsonyabb a hcg szinten mutat ki az a jó. neve mindegy. mikor megcsinálod két csíknak kell lenni, ha egysincs akkor a teszt volt rossz.
A kérdező hozzászólása: értem...akkor várok a menstráció után ha nem jönn meg...akkor meg csináltatom a tesztet...és akkor azt tuti ki fogja mutatni...h várandós lettem e vagy nem?

Mennyibe kerül egy olyan jó minőségű babakocsi, ami két részes, van benne hordozó (ami ha jól tudom 1 éves korig jó), és ha azt kivesszük belőle, akkor sport kocsi, vagyis sima ülős?

Tervezzük még csak a babát párommal, de már nézegetem a cuccokat:)Azok tetszenek, amibe be lehet tenni a hordozót is(akár úgy is, hogy nem lehet kivenni az ül?s részt).

Legjobb válasz: amúgy ez olasz márka?

A kérdező hozzászólása: amúgy ez olasz márka?
Mi 30 000-ért vettük Pesten a Baby Outletben. Szerintem jó áron volt. Sajnos most képet nem találok. De a hordozót szerintem felejtsd el, hogy egy éves korig lehet használni. A lányom 7 hónaposan kinõtte, de szerintem ritka aki 10 hónapnál tovább tudja használni.
Szia! Ha még tervezitek a babát, szerintem ne csak ezt a típusú babakocsit nézegesd! Sokmindent kell még figyelembe venni. Pl. nekem téli babám lesz, kellett a sport és a hordozó mellett a mózeskosár is, ami téliesíthetõ. Nyári babánál már nem biztos, de tutira a sportrésznek vízszintesig hajtható kell hogy legyen, hogy az újszülött babát bele tudd rakni. (persze ha nem kaptok, vagy nincs külön mózeses kocsitok) Ha van autótok, a hordozó egyrészt mindenképpen kell, függetlenül attól, hogy mennyi idõs koráig tudjátok használni, mert hacsak gyalog nincs közel a korház, az autóba mindenképpen szükséges márcsak a hazahozatalkor is. Azok a kocsik, amibe a hordozót a sportrészbe rakod, általában sportrésszel együtt csukhatók össze, így nagyobb helyet foglal: befér e a kocsiba összecsukva? Nekünk ezek voltak a fõ szempontok, én is az összes kocsit megnéztem a neten, aztán azt vettük meg, amit legeslegelõször kinéztem. Úgyhogy szerintem ezek alapján is tájékozódj, és ne csak egyfajtákat nézz! Mihamarabbi babásodást kívánok! 28h km
Az elõzõ vagyok. Nem tudom, mennyit szántok rá, nekünk 100 ezer volt a határ. 80-ért vettük a pierre cardin 3 részes babakocsit: hordozó, mózes, sport. És a váza tök könnyû, és úgy befér a csomagtartóba, hogy bármi más is még befér mellé. Tapasztalatom még nincs róla, csak itt a lakásban tologatjuk még egyenlõre üresen :o)
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm!A 80 reális, és jól is hangzik, ahogy leírtad milyen!Utánanézek majd:)
A kérdező hozzászólása: találtam egy ilyet, valami ilyesmitek van? http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://images.minimano.. ez nagyon tetszik:)
Igen erre gondolt a válaszoló, és az elöttem szólók jókat irtak! Viszont legközelebbi babánál ilyet vennénk:http://babakocsipiac.unas.hu/shop_artdet.php?shop_id=3541&ci.. Itt dönthetõ rendesen a sportrész, a PC kocsinál a támla ahogy dõl, ugy emelkedik a lábrész mintha egy nagyobb hordozó lenne.(ja ezen a belinkelt oldalon nem a legolcsóbb, máshol jobb árban is láttam)
A kérdező hozzászólása: köszi:)
A 10:36-os vagyok. Igen, ilyesmit vettünk, nem tudom pontosan, hogy PS692-es, vagy a 682-es. Az, amelyiknek keskenyebb a hátsó tengelye. Az elõzõ válaszoló Giordanijat is néztem, amikor már lemondtam a lapra csukhatókról, mert nem fér el a kocsi hátuljában. Szerintem is jó a Giordani, csak nekem mindenképpen telikaros kocsi kelltt, nem kétkezes. (nem tudom, hogy mondják, szóval nem esernyõs)

Ha egy analóg kvarc karórát hosszú időn át megállítva (tehát kihúzott koronával) tartok úgy, hogy közben benne van egy jó, nem lemerült elem, akkor mennyire kell tartani attól, hogy az elem (márkás, magas minőségű elemről van szó) folyni kezd?

Legjobb válasz: Az elem kifolyását a rossz technológiával készített gombelemeknél általában a hõmérséklet emelkedése okozza. Megfigyelheted, h egy melegebb nyár után õsszel megszaporodnak az ilyen jellegû problémák az órákkal és egyéb gombelemmel mûködõ szerkezetekkel. A legjobb, ha nem használod hosszabb ideig (hónapokig), kivenni az elemet és hûvös, állandó hõmérsékletû, száraz helyre vinni és ott tárolni azért, h a drága óra ne károsodjon.

Az elem kifolyását a rossz technológiával készített gombelemeknél általában a hõmérséklet emelkedése okozza. Megfigyelheted, h egy melegebb nyár után õsszel megszaporodnak az ilyen jellegû problémák az órákkal és egyéb gombelemmel mûködõ szerkezetekkel. A legjobb, ha nem használod hosszabb ideig (hónapokig), kivenni az elemet és hûvös, állandó hõmérsékletû, száraz helyre vinni és ott tárolni azért, h a drága óra ne károsodjon.
Még egy márkás elemnél is elõfordulhat hogy kifolyik. Csak az esély kisebb .
A kérdező hozzászólása: Kösz. De a dolog fizikai háttere érdekelne, tehát hogy miért történhet ez meg?

Ha egy mkv-t avi-ba konvertálok format factoryval, az mennyire lesz jó minőségű?

nem hd a film,mert 700 mega,csak azt nem viszi a dvd-m,ezért aviba akarom konvertálni,de nemtudom,hogy a format factory mennyi kárt ejtene benne.a minőséget magasr venném,jó lenne úgy?

Legjobb válasz: A legnagyobb minõségromlást nem a konvertáló okozza, hanem a rossz beállítások. Egy konvertálás esetén mindig van minõségromlás. Ha rosszul állítod be a kimeneti fájl jellemzõit akkor lehet nagyon [email protected] a végeredmény. Egy 700MB-ás fájl eleve nem HD, ahogy írtad, de nagyobb minõségromlás nélkül át lehet konvertálni, szinte bármivel. A titok a beállításokban rejlik. Én nem szoktam konvertálni, inkább nekem kellõ formátumban töltöm le, ezért ebben konkrétan nem tudok segíteni...

A legnagyobb minõségromlást nem a konvertáló okozza, hanem a rossz beállítások. Egy konvertálás esetén mindig van minõségromlás. Ha rosszul állítod be a kimeneti fájl jellemzõit akkor lehet nagyon [email protected] a végeredmény. Egy 700MB-ás fájl eleve nem HD, ahogy írtad, de nagyobb minõségromlás nélkül át lehet konvertálni, szinte bármivel. A titok a beállításokban rejlik. Én nem szoktam konvertálni, inkább nekem kellõ formátumban töltöm le, ezért ebben konkrétan nem tudok segíteni...
A kérdező hozzászólása: sajnos a kellõ formátumot(avi) nem tudom letölteni, mert ez belados torrent, még nCore-on is csak így van fent :( majd megírom hogy sikerült konvertálni. ja, a kimenet beállításainál akkor kb hogy állítsam be?a bitarányt magasra vagy inkább alacsonyabbra?
A kérdező hozzászólása: egyébként nem is a hd-be van besorolva, hanem az xvidbe, azért nem értem.ezt vinné a dvd-lejátszó?(avit visz).
Az AVI nem egy konkrét formátum. Ha Xvid akkor lejátsza ha a DVD-d képes erre...
A kérdező hozzászólása: igen, tudom, sajnos nem minden kodeket visz a lejátszó, de tudom, hogy mibe kell konvertálni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!