Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az egy 10 hónapos (7 db)

Mennyi az alvásigénye egy 10 hónapos gyereknek?

Az én fiam napközben 1- 1. 5 órát alszik, és ez minden! Egész nap játszani kell vele, de hiába, ? nem fárad el.

Legjobb válasz: Nagyon eltérõek az alvásigények. Ilyenkor nõhet a foguk, már nem akarják elhagyni a szüleiket egy percre sem és olyan érdekes a világ... :-)) Ha gyarapszik, van étvágya és jókedvû, nincs baj. Az én fiam sem volt nagy alvó, másfél éves kora után nem is aludt napközben, csak késõbb néha az oviban. Bezzeg most, kiskamaszként...! A lányom sem aludt ennyi idõsen többet, és éjszaka õ is fent volt egy-kétszer... Kitartás!

Nagyon eltérõek az alvásigények. Ilyenkor nõhet a foguk, már nem akarják elhagyni a szüleiket egy percre sem és olyan érdekes a világ... :-)) Ha gyarapszik, van étvágya és jókedvû, nincs baj. Az én fiam sem volt nagy alvó, másfél éves kora után nem is aludt napközben, csak késõbb néha az oviban. Bezzeg most, kiskamaszként...! A lányom sem aludt ennyi idõsen többet, és éjszaka õ is fent volt egy-kétszer... Kitartás!
Az én gyerekeim ennyi idõsen napi 2×1 órát aludtak, de ez nem törvényszerû

Egy 7 hónapos babának kb. mennyi zöldség v. gyümölcs tesz ki egy teljes ebédet? Hogyha 10 óraira pl. csak barackot kap az elég neki?

Nem grammra érdekelne, hanem inkább darabra.

Legjobb válasz: Az én kisfiam 7,5 hónapos, 9 kiló. Neki ebédre 1 szem krumpli ugyanannyi zöldséggel + tápszer hígításra kb. 30-50 ml. Tízóraira 1 egész alma + negyed banán vagy fél barack vagy 1 egész körte + 1-2 db. babakeksz. De ha kihagyom a babkekszet akkor kb. 1,5-2 óra múlva lesz éhes. Uzsonnára kb. ugyanannyi mint ebédre, mert én a dokink ajánlására uzsira is fõzit adok, mert az táplálóbb. De van hogy tejpépet 1 héten 1-2-szer, akkor kb. 120 ml vízzel + 1 alma vagy fél banán + a tejpép por 4 evõkanál. Nekünk nem lenne elég csak a barack tízóraira, abból meg tudna enni 2-3 db-ot is hogy jól lakjon, de akkor megfájdulna a pocija tõle. Attól függ milyen súlyú a babád és hogy eddig mit evett. Ha most kezdtétek a hozzátáplálást, elég lesz kisebb mennyiség is. Én inkább almával keverném a barackot, nem önmagában adnám.

Az én kisfiam 7, 5 hónapos, 9 kiló. Neki ebédre 1 szem krumpli ugyanannyi zöldséggel + tápszer hígításra kb. 30-50 ml. Tízóraira 1 egész alma + negyed banán vagy fél barack vagy 1 egész körte + 1-2 db. babakeksz. De ha kihagyom a babkekszet akkor kb. 1, 5-2 óra múlva lesz éhes. Uzsonnára kb. ugyanannyi mint ebédre, mert én a dokink ajánlására uzsira is fõzit adok, mert az táplálóbb. De van hogy tejpépet 1 héten 1-2-szer, akkor kb. 120 ml vízzel + 1 alma vagy fél banán + a tejpép por 4 evõkanál. Nekünk nem lenne elég csak a barack tízóraira, abból meg tudna enni 2-3 db-ot is hogy jól lakjon, de akkor megfájdulna a pocija tõle. Attól függ milyen súlyú a babád és hogy eddig mit evett. Ha most kezdtétek a hozzátáplálást, elég lesz kisebb mennyiség is. Én inkább almával keverném a barackot, nem önmagában adnám.
1 db elég neki szerintem. Legalábbis az enyémnek elég volt.
Minden babának más az étvágya, így ezt nem lehet megmondani. Az enyém pl. ennyi idõsen kb. 1 felet evett meg jó esetben...Csinálj meg 1-et és meglátod..egyszerre csak keveset tegyél a tányérra és ha még kér, újra..a maradékot tedd a hûtõbe, holnap odaadhatod!
Az én lányom 8 kg és 8 hónapos, de nem eszik többet, mint 7 hónaposan. Szóval pl barackból 1-1, 5 db + 1 kisebb alma az adagja ( ez kb 160-180 ml, ennyi az üveges bébipapi is) Répából 2 db+ 3-4 rózsa brokkoli, vagy 2 répa+ 1 közepes krumpli. Mindig arra törekszem, hogy kb 180 ml legyen a végeredmény, mert a lányom annyit simán megeszik.
A kérdező hozzászólása: 7700 gr a fiam és 75 cm. Az a baj, hogy õ addig eszik amíg kapja. Utána meg jön ki belõle a felesleg. Ezért vagyok bizonytalan abban, hogy mennyitõl lakik jól. Tízóraira 1 üveg bébiételt szokott enni, az ebédet 1 hete kezdtük kiváltani krumplival.

Ha egy 2 hónapos baba átalussza az éjszakát (10-11 órát), nappal mennyi az alvásigénye?

Baj,ha csak fél órákat alszik nappal? Kipiheni így magát?

Legjobb válasz: nem baj, kipiheni. a babák tudják, hogy mennyit kell aludniuk. (épp úgy, ahogy tudják, hogy mikor kell enniük, stb. :) ) ne aggódj, minden oké.

nem baj, kipiheni. a babák tudják, hogy mennyit kell aludniuk. (épp úgy, ahogy tudják, hogy mikor kell enniük, stb. :) ) ne aggódj, minden oké.
Az én lányom két hetes kora óta végigalussza az éjszakát. Most egy éves, este 8kor lefektetem, reggel 7/ha meleg van 10kor!/ kel. Napközben 2-4x alszik. Azt saját maga tudja, hogy mennyi az igénye. Nálunk van, hogy fél órákat alszik nap közben, de van, hogy 2.5 órát. Szóval ez nagyon változó!
Ha nem is tudják, de valószínüleg érzik, hogy mennyi alvásra van szükségük. A körülmények nagyon fontosak. Ha megvan a megfelelõ, nyugodt környezet az alváshoz és mégsem alszik, akkor valószínüleg neki ennyi elég. Az én gyerekeim azután is 1-1, 5 órát aludtak nappal az étkezések között, hogy átaludták az éjszakát. Amúgy az a 10-15 perc, amíg fent van enni egy baba, nem sokkal rövidíti meg az alvásidõt. Szóval nem alszik lényegesen többet azért mert már nem kel fel enni éjjel.


Segítsen valaki, a kutyám 5 napja tüzel (10 hónapos kutya, első tüzelése) ma bejött hozzá egy kan kutya, nem szeretném ha kölykei lennének mert tenyészteni szeretném majd! Mennyi az esélye, hogy kölykei lesznek? Első tüzelésnél vemhes lehet a kutya?

Legjobb válasz: Általánosságban az elsõ 5 napban még nem vemhesül a kutya. De kivételek mindig vannak. Ha tenyészteni akarsz, miért is nem vagy képes megfelelõen elzárni a tüzelõ szukát? Ez a minimum egy tenyésztõnél.

Általánosságban az elsõ 5 napban még nem vemhesül a kutya. De kivételek mindig vannak. Ha tenyészteni akarsz, miért is nem vagy képes megfelelõen elzárni a tüzelõ szukát? Ez a minimum egy tenyésztõnél.
Igen vemhes lehet a kutya elsõ tüzelésnél is! Megállta a kannak? Összeragadtak? Ha igen akkor lesz kiskutya nagy valószínûség. (Bár nem hiszem, hogy az 5. nap megállna a kannak). Szerintem ne tenyéssz, ha még kutyára se tudsz odafigyelni.
jaj bocs.. én azt olvastam, hogy nem akarsz tenyészteni.. de igen.. ha tenyészteni szeretnéd, akkor zárd el biztos helyre. Egyébként ha most befedezik, akkor fejlõdésében kárt okozol. Ez olyan, mintha egy 11 éves gyereknek születne gyereke... most durva példa...
miért ne lehetne vemhes? Láttad õket összeragadva? Ha igen, akkor valszeg sikeres volt a dolog. De miért nem ivartalaníttattad eddig, ha nem akarsz kölyköket? Hülyeség, hogy meg kell várni az elsõ tüzelést, annak nincs jelentõsége. Figyelj rá, zárd el, hogy kan ne férhessen a közelébe. És ivartalaníttasd minél elõbb!
Egy (leendõ) tenyésztõnek nincsenek ilyen problémái! Inkább szaporítónak mondanálak. Pakoltasd ki a kutyádat a biztonság kedvéért, és majd akkor vállalj tenyésztést, ha megvan minden engedélyed és legfõképp tudásod hozzá.
Ne haragudj de ha tenyészteni akarsz akkor ez a minimum, hogy ennyit tudj!
Nem tenyészteni akarsz, hanem szaporítani.
és a megfelelõ papírok, minõsítések meg vannak/lesznek ahhoz hogy tenyéssz? Szaporítani ne szaporíts... így is vannak elegen a menhelyen.
"Csak is jó körülmények közé adnám és ha nem is tudnám az összeset eladni akkor se raknám ki a szõrüket! " Mindenki ezt hajtogatja, mégis tele a menhely és a gyepi. A másik, remélem ezt az eladás dolgot a NAV-al is lepapírozod...
Sajnos, lehet, hogy vemhes lesz. És bizony, ezek után már nem fog fajtatiszta kölyköket elleni. Nem tudtad, hogy amelyik kutya egyszer párzott már keverékkel, az többet nem hoz fajtatisztát ? Remélem, megfontolod a tenyésztési terveidet.
A Rodáziai Ridgeback is elég ritka és drága fajta. Szaporítója még alig van inkább csak rendes tenyésztõk vannak Mo.-n. Mégis van fajtamentõje ahol egy csomó 5-6-7 éves ilyen fajta kutyák vannak. Sokszor ez nem a kutya árától függ, hogy menhelyre kerül e vagy nem. Lehet egy egy szaporítótól vett 20.000Ft-os kutya nem került menhelyre hanem egy szeretõ családnál él de egy 150.000Ft-os kutya meg bekerül a menhelyre vagy a fajtamentõkhöz. (Az utóbbira nem is egy eset van)!
# 23, elég negy butaságot írtál... Mindenesetre amit a kérdezõ tenni akar, annak semmi köze sincs a tenyésztéshez. Ráadásul, ha most vemhesült a kutya, akkor az ezáltál el is lett cs*szve egy életre. Ha kihordja akkor megáll a fejlõdésben és sosem lesz olyan, mintha vigyázott volna rá a gazdája, ha nem hordja ki (hormon injekció), akkor meg az tesz be neki. Egyetlen bölcs döntés ilyenkor az ivartalanítás. Most, minél hamarabb! Még egy variáció, hogy továbbra is követed a megkezdett utadat és lesz-ami lesz alapon ráhagyod. Vagy lesznek kölykök és bebuktad, vagy nem és akkor mázlid van. De vemhes szukát kétféleképp lehet megvédeni a kanoktól: - Vagy tudod (nem reméled, nem sejted, nem gondolod, hanem tudod), hogy semmilyen körülmények között sem tud bemenni idegen kutya az udvarra és a tied se tud kimenni onnan, - vagy a tüzelés idejére beviszed a lakásba és ott biztonságban van.
Kedves 25 válaszoló, szerintem a 23. válasz csak egy vicc, hogy megértse a kérdezõ hogy a tenyésztés nem neki való....
Amilyen hülye a kérdezõ, még baromságot is megéri írni, hogy el menjen a kedve a felelõtlen szaporítástól.
ma 12:12 :) )
Ha a 23-as tényleg csak vicc, akkor bocs... Csak hát így születnek a városi legendák, mert olyanok is komolyan veszik, akiknek nem kellene.
Nem olvastam végig a kommenteket, lehet már kérdezték: törzskönyves kutya, ugye? Valamilyen kiváló vérvonalból van?
ma 15:58 Él ez is, mint sok más téves dolog. De talán ez egyszer megérte volna , ha bejön.....
Igen, vemhes lehet, és Te is terhes lehetsz, ha szûzen lefekszel egy fiúval és nem védekeztek. (Csak mert ilyen ismeretekkel gondolom az lesz a következõ kérdésed egy kategóriával arrébb...)
Vagyis most már 17/20-as hozzászóló!
Kedves elõttem szóló, most nem a kérdezõ védelmében, de nekem van mentett afgán agaram, és ha jó tudom õk se 20ezerbe kerülnek, szóval szerintem az se számít hogy mennyiért veszi a kutyát, attól még hogy van 150ezer forintja egy kutyára, nem biztos hogy felelõs állat tartó lesz! Kedves kérdezõ kennel nélkül nem leszel tenyésztõ, és még az sem biztos hogy a most 10 hónapos kutyád valaha jó tényészszuka lesz, ezt is tudja egy felelõs tenyésztõ. Amúgy meg ezt az állatorvosodtól kellett volna megkérdezned, hogy ilyenkor mi van....
A kérdező hozzászólása: tenyészteni szeretném, és 10.hónapos korába éppen nem a legideálisabb ha vemhes lesz egy kutya, kb 2 éves korára szeretnék almot egy azonos fajta kutyától, nem pedig egy ilyen utcai kutyától akitõl nem tudni milyen örökletes betegségei lesznek a kiskutyáknak! ezért szeretném tudni, mibõl tudom ha sikeres volt a megtermékenyités
A kérdező hozzászólása: ilyen kérdés nem volt, hogy tenyéstés és szaporitás azonos-e! Ha keveset tudnék valószínû nem 2 éves korára tenném az almait, hanem már most megpróbáltam volna! Tulajdonképpen egy szóval nem mondtam, hogy kennelt akarok magamnak! És köszönöm a normálisaknak a válaszokat!
nekem is van szaporítótól olcsó kutyám, egészséges, szuper kutya, viszont van tenyésztõtõl is méregdrága kutyám, aki szintén egészséges, tökéletes kutya. De megfogadtam, többet nem veszek TK nélküli kutyát... Aki megvesz egy méregdrága ebet, az tudatos gazdi, aki a menhelyrõl kihoz egyet, az is tudatos, hiszen lepapírozzák a dolgokat. De aki szaporítótól hoz el... annál nem garantált, hogy jó helyen lesz a kutya.... tisztelet a kivételnek!
pf nem csak egy utcabajnok kutyával való szaporítás miatt leszel szaporító te eszes. Azért is az leszel fõleg azért leszel az mert fajtatiszta kutyával párosítód és csak pénzért eladod õket ezért leszel az! Attól nem leszel tenyésztõ mert van mondjuk egy máltaid és keresel hozzá egy ugyanolyat..pakoltasd ki a kutyádat õ nem akar kicsiket és az ország sem akar több szaporítót már :@ Onnét is látszik lövésed sincs a dologról mert ilyen kérdést hogy elsõ tüzelésnél lehet -e terhes..szerinted?? Légy tudatos gazdi kérlek!
Tenyészteni akarsz de nem akarsz kennelt? Akkor nem tenyészteni hanem szaporítani fogsz.....
Ez tetszik :) ) "szeretnék almot egy azonos fajta kutyától, nem pedig egy ilyen utcai kutyától akitõl nem tudni milyen örökletes betegségei lesznek a kiskutyáknak! " Komoly tenyésztõi hitvallás.
A kérdező hozzászólása: ettõl független semmi jogod nincs ahhoz, hogy olyat mondj, hogy a menhelyen sok kutya van!Azt feltételezed rólam, hogy menhelyre adnám, vagy éppen olyannak adnám el aki által a sorsuk ide jut! Csak is jó körülmények közé adnám és ha nem is tudnám az összeset eladni akkor se raknám ki a szõrüket! De szerintem kevesenek tudnák megítélni úgy a megtermékenyítést, hogy arra érnek haza, hogy egy kan kutya van bent az udvarba! Nem vagyok médium, hogy láthassam megtörtént-e az aktus!
Nem valószínû, de lehet h vemhes lett. Ilyenkor még nem szokták engedni a szukák, a 10-14. nap környékén szokott ez bekövetkezni. Vidd el állatorvoshoz, õ tud adni rá vmit, ilyen esemény utáni tablettához hasonlít, ha nem akarok ivartalaníttatni.
nem is azt mondtuk, hogy médium vagy. Csak olyat kérdezel, amit egy felkészült tenyésztõ tud. Hiszen ha valaki tenyésztõ akar lenni, akkor felkészül erre az egészre, õ is és a kutyái is... Azt sem mondtam, hogy menhelyre adnád... de lehet hogy elviszik tõled a kutyát mondjuk, 20 e forintért, és késõbb kivágják, mert nem kell.. ergo menhelyre kerül (vagy agyonütik - sajnos ismerek ilyet -) De.. aki 100 e forintért (vagy többért) megvesz egy kutyát az nekem elhiheted, nem fogja kivágni az utcára, mert nem kevés pénze áll benne. És aki büszke a kenneljére, az nem igazán ad el 90 ezer alatt kutyát.
Sajnos nem ennyire egyszerû az, hogy a kutyád kölyke és annak kölykei nem kerülnek menhelyre vagy sintértelepre. Inkább nagyon is valószínû, hisz nem tudod majd ellenõrizni, fõként a tovább szaporodásukat. Nem fogod tudni ellenõrizni, hogy 5 év múlva, 10 év múlva még az eredeti gazdánál vannak-e a kölykök és azok kölykei + azok kölykei. Ez egy ördögi kör, amit, ha elkezdesz, akkor nagy valószínûséggel kutyák rosszul fognak járni. Hidd el a menhelyre bekerült kutyák 60-70 százaléka hasonlóan jó szándékkal indult, de valami baj történt... És nagyon-nagyon sokan vannak õk, reményük a gazdira pedig egyre fogy, hisz nincs annyi jó gazdi, mint gazdit keresõ kutya.
meg azért az sem mellékes, hogy 100ért már TK-t is vár az ember az állat mellé, hiszen csak úgy nem adunk ki ennyi pénzt olyan állatra, amirõl nem tudunk semmit (se a szüleirõl). És mivel adás-vétel készül róla, tetoválási szám, chip regisztrálva van, és regisztrálni KELL így mindig nyomom követhetõ az aktuális gazda.
Lehetséges Csak ugye nem ajánlott egy év alatt a terriereket tenyészteni ha legalább is terrier, ha nem az akk tud vemhesülni, A legjobb ha a kan kutyától távoltartod vagy az állatkereskedésben kapható "bugyit" raksz rá.

Van egy 2 hónapos Angol bulldog kölyök kutyám, nem tudom mennyit kell neki egyszerre adni a tápból? 6 kiló, és nagyon falánk! Nem lehet 10 percre előtte hagyni az ételt!

Legjobb válasz: Nézd meg a táp adagolását! A kutyád súlya szerinti adagot osztd el 3-4 egyenlõ részre és azt napi 3-4 alkalommal tedd elé. Ne hagyj elõtte kaját egész napra, azt nem szabad. Ilyen korban a holdat megennék az égrõl! És vigyázz hogy ne hízzon el, ezzel ne terhelje feleslegesen az amúgy is fejlõdésben lévõ szervezetét.

Nézd meg a táp adagolását! A kutyád súlya szerinti adagot osztd el 3-4 egyenlõ részre és azt napi 3-4 alkalommal tedd elé. Ne hagyj elõtte kaját egész napra, azt nem szabad. Ilyen korban a holdat megennék az égrõl! És vigyázz hogy ne hízzon el, ezzel ne terhelje feleslegesen az amúgy is fejlõdésben lévõ szervezetét.
Húzd végig a kezed az oldalán, a bordás felett: ha kitapintható akkor nem túlsúlyos...ha nem tapintható vagy kevéssé, akkor van egy kis fölösleg, de ez kölyök korban még nem egy nagy katasztrófa. Mindig tartsd az adagolási útmutatót, és ha ennyire falánk akkor oszd el több részre. És nem árt neki megtanítani hogy csak akkor egyen amikor azt mondod neki. Ezzel is kicsit kordában lehet tartani a falánkságát.

1 hónapos kislányom nappal nem nagyon akar aludni.10-kor kel, és utána csak fél-egy órákat alszik egyfolytában, sokat van fent az esti fürdetésig. Éjszaka nincs gond, kétszer kel és rögtön vissza is alszik. Mennyire nagy baj ez?

Legjobb válasz: szia én kislányom is egy honapos.Reggel hattol este hatig kb 30 percet alszik össz-vissz.Éjjel nekünk sincs gond.Ha az enyém is ilyen meg a tiéd akkor nem lehet nagy gond :)

szia én kislányom is egy honapos.Reggel hattol este hatig kb 30 percet alszik össz-vissz.Éjjel nekünk sincs gond.Ha az enyém is ilyen meg a tiéd akkor nem lehet nagy gond :)
Szia! Az én kislányom csak a babakocsiban hajlandó egyhuzamban többet aludni, ha bent van õ is alig alszik, csak nyüglõdik. Bajnak nem baj, csak õ sem pihen rendesen, meg te sem jutsz ötrõl a hatra, ha fentvan. 8 hetes kislány anyukája
Ti legalabb szerencsesek vagytok, hogy ejjel nincs gond. Nallunk nappal sem alszik de ejjel is van hogy 3-4 orat virrasztunk mellette.
Nálunk is így volt, semmi baj. 4 hónaposan beállt, hogy alszik 4-5 alkalommal, de fél óránál sosem többet:-) Addig meg volt, hogy csak 1X aludt fél órát...
A kérdező hozzászólása: Látom nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Remélem ezek a pici Manók nálam és nálatok is elõbb-utóbb jobb alvók lesznek nappal :-) Köszönöm a válaszokat és boldog babázást!
A standard súlyt kell nézni. Szóval, hogy felnõtt korában mennyi fog majd nyomni! :)
Attól függ, melyik táp. Vmelyik a jelenlegi tömeget veszi alapul, vmelyik a felnõtt korit.
Elsõ vagyok. Egyébként ezt általában feltüntetik a tápon extra apró betûvel, nehogy véletlenül is észrevedd. Elsõ pár napban én sem tudtam és rosszul adagoltam a tápot. Jól nézd meg, hogy mi van ráírva esetleg a táp márkájának honlapján is megnézheted, ott is szokták írni. Amúgy általában a felnõtt súlyt kell nézni. BÁr kérdés, mivel etetsz?
Általában a jelenlegi tömeg. De a kutya úgy is jelez, ha éhes maradt.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Dog Chow Junior-al etetek és igen a felnõttkorit kell nézni tehát kicsit kevesebb adtam 2 napig a kelleténél.
Ne ajd neki e
A kérdező hozzászólása: Ne adjam ezt?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!