Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az egy 10 (124 db)

Egy számtani sorozat második és nyolcadik tagjának összege 2, kilencedik és harmadik tagjának különbsége 24. Mennyi az első 10 tag összege?

Legjobb válasz: -a2+a8=2 *a9-a3=24 -a1+d+a1+7d=2 *a1+8d-(a1+2d)=24 -2*a1+8d=2 -a1=1-4d *6d=24 *d=4 -a1=1-4*4 -a1=-15 a10=-15+9*4=21 S10=10*(-15+21)/2=30

-a2+a8=2 *a9-a3=24 -a1+d+a1+7d=2 *a1+8d-(a1+2d)=24 -2*a1+8d=2 -a1=1-4d *6d=24 *d=4 -a1=1-4*4 -a1=-15 a10=-15+9*4=21 S10=10*(-15+21)/2=30
1)a2+a8=2 2)a9-a3=24 1)a1+d+a1+7d=2 2)a1+8d-(a1+2d)=24 1)2*a1+8d=2 1)a1=1-4d 2)6d=24 2)d=4 1)a1=1-4*4 1)a1=-15 a10=-15+9*4=21 S10=10*(-15+21)/2=30 lehet hogy az elõbbi jelölés félreérthetõvolt :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)

Az alábbi előadók szerinted mennyire híresek egy 10-es skálán MANAPSÁG?

- Robbie Williams

Legjobb válasz: *hányan És légyszi írjatok életkort is! Köszi.

A kérdező hozzászólása: *hányan És légyszi írjatok életkort is! Köszi.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, olyan 20 év körüli vagy? Azért gondolom, mert a Tokio Hotelre utaltál, és õk akkor voltak híresek, mikor én kijártam az általánost. Én 20 vagyok.
Ez az én saját véleményem, nem kérdeztem róla senkit:) 1 Robbie: 10/9 Sambora: 10/3 Gaga: 10/9 Tokio hotel: 10/5 (ismerem, mert akkor voltak ismertek amikor még az én korosztályom hallgatta) Mika: 10/9 szeretem. Bon Jovi: 10/9 Adam Lambert: 10/8 Freddie Mercury: 10/9 Justin Bieber: 10/9 tudom ki, de nem hallottam még a zenéit. a véleményeket látva nem is bánom:) One Direction: 10/9 ismerem, de kifejezetten nem szeretem. Blondie: 10/10 mert szeretem! No Thanx: 10/5 ugyan az a helyzet mint a tokio hotellel. ha megerõltetném magam még szöveget is tudnék, de így hirtelen nem:) õket szerettem - tini voltam... :D BJ Amstrong: 10/3
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Amúgy azért érdekel, mert pl. a One Directon feldolgozta a Blondie számát, a One way Or Anothert, ami nagyon jó (mármint az eredeti), de kétlem, hogy ezt bármelyik tini tudná. Én nagyon szeretem a Bon Jovit, és sokan dicsérik a gitárost, Richie Samborát, de ha így külön hangzik el a neve, nem annyian tudják, hogy kirõl van szó. A Bon Jovi azért került bele, mert összekeverik a bandát az énekessel. Robbie Williams azért, mert csak Európában népszerû. A Tokio Hotel és a No Thanx azért, mert régen döbbenet, hogy milyen népszerûek voltak, ma meg azt sem tudom, mi van velük. Jó, a No Thanx sosem volt akkora, csak akartam bele magyart is. Justin Bieber, Lady Gaga, One Direction, õk amolyan ellensúlyozásként, meg érdekel, hogy még tart-e a láz. Freddie Mercury csak azért került bele, mert jó. :D Mika azért, mert egy cikkben azt olvastam, hogy az "eljelentéktelenedeõ" jelzõt használták vele szemben, és való igaz, hogy az elsõ lemeze sokkal híresebb volt a többinél, de én ezzel akkor sem értek egyet. Billie Joe-n meglepõdtem, hogy szerintetek nem híres a Green Day nélkül, de úgy tûnik, mégis beletrafáltam. De ez a komment ne befolyásolja a késõbbi válaszolókat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Én amúgy nem szeretem adam lambertet, 1-2 jó dala van, de akikrpl tudom, hogy szeretik, azok nem tinik. de nem vitatkozom, csak mondom. Köszi neked is!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Akiket ismerem azokat véleményezem. :) Robbie Williams 10/5 kb. már pár éve kiment a divatból úgymond szerintem, de nagyon jó hangja van azt meg kell hagyni. :DD Lady Gaga 10/8-9 Õ fõleg tinédzserek körében népszerû. 3-4 éve volt az, amikor igazán népszerû volt. Persze nem azt mondom, hogy most nem szeretik hihetetlenül sokan, csak akkoriban elég menõ volt Gaga. Neki is jó hangja van, van egyénisége, de szerintem néha túlzásba viszi. Tokio Hotel 10/5 A hûséges rajongók még hallgathatják ugyan, de már eléggé elfelejtõdött ez a banda szerintem. Sokat nem tudok rólak, sose szerettek õket. Mika 10/6 A legjobb száma a Happy Ending egyértelmûen , legalább én így gondolom. :) Adam Lambert 10/7 Õ is pár éve volt nagyon népszerû, mára õ is kicsit elfelejtõdött. Tetszik, hogy felvállalja, hogy meleg egy egész világ elõtt. A hangja is rendben van, bár én nem szeretem a zenéit. Õt is tinédzserek hallgatják csak. Freddie Mercury 10/7-8 Hát õt nem felejtették el az emberek, az biztos. Hihetetlen jó hangja van. Justin Bieber 10/10 Elég népszerû mostanában a lányok körében, sõt a fiúk körében is, fõleg az ilyen swag meg páwa körökben.:D:D Nem értem mi értelme van lemelegezni õt, még ha az is lenne miért lenne attól rosszabb ember? Amúgy szerintem az akusztikus számai még egész jók. A többi nem stílusom. (õ is tinédzserek körében népszerû) One direction 10/10 Ez a banda a legnépszerûbb most a tinilányok körében. Nem mondom, hogy rosszak, de annyira nem is jók véleményem szerint. Egy nagyon jó számuk van: Story of my life. No thanx 10/2 Nem hiszem hogy bárki is hallgatná már õket. Régebben tinik körében voltak népszerûek. 16/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az alapos választ! Igen, erre is kíváncsi voltam, hogy pl. zenekar nélkül felismerik-e az emberek Samborát. A Bon Jovit én is nagyon szeretem, de azt írod sajnos, pedig nem sokakat ítélsz náluk híresebbnek, csak Biebert meg Gagát, de véleményem szerint õk úgy fognak járni, mint a Tokio Hotel. Elõzõnek pedig igaza van, pl. Robbie Williams valóban Európában sikeresebb. De én saját szemszögedbõl gondoltam.
Saját környezetbõl úgy fogom értékelni, hogyha megkérdeznék 10 embert, abból mennyi ismerné (vagy mondjuk 100-at, és az osztva 10-el). Robbie Williams: 6-7/10 Richie Sambora: ilyen néven 1-2/10, Bon Joviként... lejjebb láthatod. Lady Gaga: 9/10 Tokio Hotel: 6/10 Mika: 6/10 Bon Jovi: 6/10 (sajnos, pedig én nagyon szeretem) Adan Lambert: 2/10 (nem ismerem) Freddie Mercury: 5/10 (ismét sajnos) Justin Bieber: 10/10 (megint csak sajnos...) One Direction: 9/10 (sajnos már megint) Blondie: 3/10 (nem ismerem) No Thanx: 1/10 (nem ismerem...) Bilie Joe Armstrong: ilyen néven 3/10, Greenday-ként 7/10
Attól függ, hogy hol híres. Robbie Williams pl Europában nagyon felkapott, Amerikában sose szerették. Azt meg nem értem, a Feel pl miért lenne hulladék. Vagy a Sexed Up. Aztán BJ Armstrong mindenhol híres, mivel a GD mindenhol ismert. A tobbirol nem tudok nyilatkozni, mert nem ismerem õket. Oké, Lady Gagat ismerem, de egy számát nem hallottam még...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de szeretném, ha tényleg 10-es skála lenne, de minimum mindenkire reagálnátok.
Robbie Williams-nek az Angel , ami tetszett.a többit nem tudnom értékelni, mert hulladékok.
A kérdező hozzászólása: És köszi.


Egy számtani sorozat 2. és 6. tagjának összege 2, kilenedik és harmadik tagjának különbsége 24. Mennyi az első 10 szám összege?

Legjobb válasz: felírod elsõ tag és differencia segítségével, majd megoldod az egyenletrendszert, és behelyettesítesz az összegképletbe http://www.tananyag.com/2012/09/feladatok-szamtani-sorozatok..

felírod elsõ tag és differencia segítségével, majd megoldod az egyenletrendszert, és behelyettesítesz az összegképletbe http://www.tananyag.com/2012/09/feladatok-szamtani-sorozatok..

Mennyit kell ennie egy 10 kilos mopsznak, ? most került hozzám sajnos nagyon le van harcolva az előző tulaj csak fialni tartotta

4 éves félénk .most kezdem helyre hozni vittem orvoshoz szegénykét vitaminhiányos állapotban van.. már kap vitaminokat..nállam..mennyit lehet neki adni hogy elég legyen de nem adjak neki tul sokat sem ..mert tuletettem a mult héten roszul lett..ezért kellett orvoshoz vinnem.

Legjobb válasz: ha veszel tápot rajta van, hogy mennyit kell adni egy 10 kilós felnõtt súlyú kutyának. De általában a minõségi tápoknál 150 grammot írnak / nap. Mérleggel is kitudod mérni, vagy lehet ingyen elhozni kimérõ poharat kutya boltokból. ÉS ha tudod akkor elõször napi 3szor etesd ,neh megterhelje a pociját a kaja, aztán ha már ok minden akkor rgegel meg este, a végén meg lehet napi 1szer is etetni :)

ha veszel tápot rajta van, hogy mennyit kell adni egy 10 kilós felnõtt súlyú kutyának. De általában a minõségi tápoknál 150 grammot írnak / nap. Mérleggel is kitudod mérni, vagy lehet ingyen elhozni kimérõ poharat kutya boltokból. ÉS ha tudod akkor elõször napi 3szor etesd , neh megterhelje a pociját a kaja, aztán ha már ok minden akkor rgegel meg este, a végén meg lehet napi 1szer is etetni :)
A kérdező hozzászólása: igen én is gondoltam..de nem szobatiszta hogy taníthatom meg hogy az legyen?? lehet már ilyan idõs korban nevelni??meg tanítható a szobatisztaságra?
nyáron persze tarhatod kint, de õsszel, meg télen inkább ne. Persze ha hozzá van szokva lehet h kibírja, de mivel nyomott az orra, nagyon hamar megtudnak fázni és akkor meg lehet dokihoz vinni, meg a sok gyógyszert adni neki :( ha teheted télre engedd be, és csak nyáron hagyd kint.Szerintem. :)
Jó lenne ha megtudnád mondani a táp nevét. Konzervet lehetõleg ne adj neki, a nagy része víz, szinte semmi tápérték. Egy jó minõségû tápból nem kell sok. Én boxert etetek brittel napi adagja kb 30 dkg, és 27 kg-os a kutya. Gondold végig hogy az a mennyiség amit te adsz a kutyának az vajon ehhez képest mennyi. Rengeteg!
A kérdező hozzászólása: rendben köszi ...:-) egyébbként lehet a mopszokat kint tartani..persze rendezett házikóban neki elkerített helyen.
nem biztos h túl sulyos, lehet izomzat miatt is nagyobb súlyú. A mi bulldogunk is 14, 5 kilo de olyan izmos h egy gramm felesleg sincs rajta. PEdig elvileg ez már túl sulynak számit. SZerintem az a 15 deka kicsit sok. Azért ne etesd túl h gyorsan "meghizzon". Igen minden kutya imád enni, és kipukkadásig enne. Ne hagyd magad. Nézd meg h mit ír a táp v konzerv hátulja. Most 10 kilo kb, szóval azt nézd meg h egy 10 kilos kutyának hány grammot kell adni 1 NAP! és azt szerintem tarsd be, és azzal heteken, hónapokon belül elfogod érni a kívánt kinézetet a kutyidnál :)
A kérdező hozzászólása: nem nevezném tulsulyosnak nagyon vékony...a hátán kint álla a csont.. ezért adok neki többet enni..
Szia! 10 kilósan egy kicsit túlsúlyos. A mopsz ideális súlya : 6, 3 - 8, 1 kg. Vigyázz, nehogy elhízzon! Szeretnek enni, így könnyen elhíznak!
A kérdező hozzászólása: akkor sokat adok neki?? de kéri még akkor mit csináljak???meg nagyon kis sovány ...
egy alalommal 15 dekát? a mi kutyánk (francia bulldog) 14 és fél kilo és egy nap eszik 20 dekát. Az nem túl sok egy kicsit? A száraz táp amugy jobb, abban van vitamin meg tápanyag is, a konzerves kajába nem sok tápláló van. :(
A kérdező hozzászólása: van ilyen granulátumos táp is.. meg ilyen aszpikos konzerv ezt szereti jobban az utóbbit, , , de napi 3 szor etetem .. egy alkalommal..kb 15 dkg ot kap.. de még éhes..kéri..ugat..vagy mi a baja??
Mivel eteted? A tápok zacskóján rajta van az etetési útmutató.
A napi 3x150gr sok.Mivel durván sovány a kutyád, ok, hogy többet kapjon, de ne ilyen sokat.Jó minõségû eledel kell! Mopszom 9, 5 kg és napi 140 gr az adagja 2 részre osztva. Mivel a te kutyádnak híznia kell szerintem napi 200gr elég neki elosztva. Persze, hogy éhes :D A mopszok annyit ennének amennyi beléjük fér.Szemléltetésként a kutyám volt, hogy ellopta a tápot és simán beevett 2kgot..

Mennyit fogyaszt egy asztali számítógép közelítőleg, ha napi 10 órában be van kapcsolva? Hány kWatt/óra egy hónap alatt? És az menny pénz?

Benne van? Tápegyság:300W-os Alaplap:JW-IG41M-L Winchester:Samsung 100Gb-os DvDolvasó és író VGA:Nvidia Gforce Gt430 1Gb Processzor: Intel Celeron inside 2 magos 2,5ghz Ram:2*1GB 800Mh Válaszokat előre is köszönöm :D

Legjobb válasz: Ez leginkább attól függ, hogy abban a 10 órában mire használod. Ha csak netezel rajta, azaz alapjáraton döcög CPU és a GPU , akkor kb. 120W/h, ha sok számítást igénylõ alkalmazás fut (játék), akkor akár a 300W-ot megközelítõ értéket is felveheti óránként.

Ez leginkább attól függ, hogy abban a 10 órában mire használod. Ha csak netezel rajta, azaz alapjáraton döcög CPU és a GPU , akkor kb. 120W/h, ha sok számítást igénylõ alkalmazás fut (játék), akkor akár a 300W-ot megközelítõ értéket is felveheti óránként.
A kérdező hozzászólása: Körülbelül 5 óra Netezés másik 5óra játék :D És mennyi ez Ft-ben?
Számoljunk átlag 200W fogyasztással. Az napi 2KW, azaz napi kb. 90 Ft (ha 1kWh = 45 forint). Ez 30 napra vetítve 2700 forint.
A kérdező hozzászólása: Nagyon Köszönöm a felvilágosítást :)

-1-10 az mennyi? Minusz egy ből 10 az mennyi?

Legjobb válasz: Hányadikos vagy? Most tanulod, és nem érted, hogyan kell negatív számokkal mûveleteket végezni, vagy csak lusta vagy?

Hányadikos vagy? Most tanulod, és nem érted, hogyan kell negatív számokkal mûveleteket végezni, vagy csak lusta vagy?
-11

Az autópályán tett megfigyelések, azt mutatják, hogy 12 autóból 5 átlépi a sebességhatárt 10 perc alatt. Mennyi az esélye annak, hogy fél óra alatt legfeljebb egy autót kell lefényképezni gyorshajtás miatt? mi a megoldás?

Ez lenne a feladat, diszkrét valószínűségi változók témakörből. Előre is köszi a segítséget, mert nem bírom kiszámolni :c

Legjobb válasz: Megfigyelésekrõl van szó többes számban, tehát ez azt jelenti, hogy egyrészt 5/12 a valószínûsége annak, hogy egy autó gyorsan hajt, másrészt azt, hogy 10 percenként 12 autó megy át az adott szakaszon. Fél óra alatt n = 3·12 autó halad majd át, annyi esemény történik, és p = 5/12 a bekövetkezés valószínûsége. Annak a valószínûsége érdekel, hogy k-szor következik be az esemény. Ez egy n és p paraméterû binomiális eloszlás: P(X=k) = (n alatt k)·p^k·(1-p)^(n-k) Legfeljebb egy azt jelenit, hogy 0 vagy 1 esemény következik be. Ennek az esélye P(X=0)+P(X=1), ezt számold ki.

Megfigyelésekrõl van szó többes számban, tehát ez azt jelenti, hogy egyrészt 5/12 a valószínûsége annak, hogy egy autó gyorsan hajt, másrészt azt, hogy 10 percenként 12 autó megy át az adott szakaszon. Fél óra alatt n = 3·12 autó halad majd át, annyi esemény történik, és p = 5/12 a bekövetkezés valószínûsége. Annak a valószínûsége érdekel, hogy k-szor következik be az esemény. Ez egy n és p paraméterû binomiális eloszlás: P(X=k) = (n alatt k)·p^k·(1-p)^(n-k) Legfeljebb egy azt jelenit, hogy 0 vagy 1 esemény következik be. Ennek az esélye P(X=0)+P(X=1), ezt számold ki.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

Egy medencébe két csövön keresztül folyik be a víz. Az egyik csövön keresztül 10 óra alatt, a másikon 12 óra alatt telne meg a medence (ha egy csövön folyna a víz). Mennyi idő alatt telik meg a medence, ha mindkét csövön át egyszerre folyik be a víz?

Ellenőrzést is szeretnék kérni!

Legjobb válasz: Ugyebár az egyik csövön keresztül egy óra alatt 1/10 medencényi víz jön ki, a másikon 1/12 medencényi víz. Ha egyszerre megnyitod mindkettõt, akkor már tudod, hogy 1 óra alatt meddig töltik meg a medencét. Innen már nem nehéz.

Ugyebár az egyik csövön keresztül egy óra alatt 1/10 medencényi víz jön ki, a másikon 1/12 medencényi víz. Ha egyszerre megnyitod mindkettõt, akkor már tudod, hogy 1 óra alatt meddig töltik meg a medencét. Innen már nem nehéz.

Van egy üres telkem. Szeretnék rá építeni egy 10 x 10 m-es klasszikus sátortetős egy szintes házat. Mennyibe kerüle kb az anyag, a munkadíj, az engedélyek megközelítőleg?

Leg alapabb,legolcsóbb dolgokkal számolva B30 tégla stb,egyszerű szigetelés...

Legjobb válasz: Tudtommal egy átlagos ház 250-300 ezerre jön ki négyzetméterenként. Viszont érdemes az építkezésnél elgondolkozni, hogy talán nem a legolcsóbb a legjobb: például nem lesz eladható a ház, ha nem megfelelõ energetikai kategóriába tartozik. Erre mindenképp érdemes egy kis pluszt áldozni.

Tudtommal egy átlagos ház 250-300 ezerre jön ki négyzetméterenként. Viszont érdemes az építkezésnél elgondolkozni, hogy talán nem a legolcsóbb a legjobb: például nem lesz eladható a ház, ha nem megfelelõ energetikai kategóriába tartozik. Erre mindenképp érdemes egy kis pluszt áldozni.
Lehet, hogy inkább egy szigetelt faházat kellene venni. Annak csak az alapot kell megcsinálni. Az engedélyekrõl érdeklõdj a helyi önkormányzatnál, de a neten is meg tudod nézni.
2. vagyok. Bocs, sztornó amit íírtam. Én a 10x10-et négyzetméternek vettem.:(
Én 62 nm ert építettem 3 éve szintén meglévõ telekre plusz 35nm-ert újítottam fel ami egy romos parasztház volt.A kettõ össze lett építve.Így majdnem 100nm-es lett.Akkor 9 millióba került.Anyag munkadíj.Csak a cserepem volt használt de az is szinte újszerû.Rengeteg dolgot magam csináltam.Mesteremberekbõl megkerestem a legolcsóbbat. A régi házrész felújítása max 600 ezerbe került saccra.A többi a 62 nm-re ment el.A válság miatt az anyagárak nem gondolom hogy nagyon emelkedtek volna.A mesterekkel is biztos tudsz alkudni mostanság kevesen építkeznek.Ja és a közmûvek már eleve benn voltak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!