Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az egy (6293 db)

Imádom nézni a Paprika TV-t és közben csinálni azokat az ételeket, amit ott látok (főleg sütiket). Na de most mennyi az egy csésze? Mindig ezzel volt bajom, hogy nem tudom, hogy az mennyi, hisz mindenkinek más van. Ezt most akkor hogyan?

Legjobb válasz: "Teljesen mindegy mennyi egy csésze, ha minden hozzávalót azzal mérnek." Ez NEM egészen igaz, CSAK akkor, ha a tojást is ezzel mérik. Ugyanis a legtöbb csészés receptben 1-2-3 DB tojás van megadva és akkor már egyáltalán nem mindegy, hogy 1 tojáshoz a 3 csésze lisztet 1/dl-es vagy 1/2l-es csészével méred ki. Viszont ha a receptben az van, hogy fél csésze tojás, akkor ok.

"Teljesen mindegy mennyi egy csésze, ha minden hozzávalót azzal mérnek." Ez NEM egészen igaz, CSAK akkor, ha a tojást is ezzel mérik. Ugyanis a legtöbb csészés receptben 1-2-3 DB tojás van megadva és akkor már egyáltalán nem mindegy, hogy 1 tojáshoz a 3 csésze lisztet 1/dl-es vagy 1/2l-es csészével méred ki. Viszont ha a receptben az van, hogy fél csésze tojás, akkor ok.
Teljesen mindegy mennyi egy csésze, ha minden hozzávalót azzal mérnek.
HA! minden hozzávalót azzal mérnek. Ami amúgy elég szomorú, hogy a 21. században, visszafelé megyünk a Viktoriánus Anglia buta begyepesedett, követhetetlen mértékegységeit honosítva. Vannak kimondottan csészés receptek, elismerem, akad 1-2 dolog, amihez praktikus. De ez talán az 1 %-a annak, ahány dologhoz erõltetik az ostoba csészézést. Lisztbõl pl itt is mértük már le többen is, mennyi lehet egy csésze, elképesztõ, 25%-os eltérések voltak attól függõen, milyen liszt volt, át volt e szitálva, mennyire volt összetömörödve, stb. A deka meg deka, az S.I. mértékrendszer nem csal! Szóval egyáltalán nem mindegy, mennyi egy csésze!
Utolsónál van a pont. Az arányok számitanak. Ha gyûszûvel méred az egyiket, akkor azzal kell a másikat is.
Tojásból is van kisebb, nagyobb. Ha több kell, akkor elég szép eltérés is összejöhet.
A 7. vagyok még egyszer: általában a csésze 230 ml, ha nem irnak mást. Ha egy 2, 5 dl-es bögrével mérsz mindent, akkor sikerülnie kell a receptnek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én a 7.-kel értek egyet, mert ha a tojást is cup-pal mérik akkor jó...na mindegy. Még töprengek ezen :D
Igen, én is úgy tudom hogy cup az csésze.. nekem csak rendes 2-3dl bögréim vannak. Nem tudom miket nézel de általában amiket én nézek abban megmondják a mértékegységet is :)
Na, akkor ezt megbeszéltük, mi lenne, ha sütnénk is valamit? :)
2, 5 deci az általános, bár mostanában már sokféle van.
Minden szupermarketben lehet kapni "cup" készletet. Ezek általában 1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup és 1/4 cup darabokból állnak. Ezekkel ki lehet mérni mindent. A csésze a cup fordítása, és itthon egy bögrét/csészét 2, 5 vagy 3 dl alatt el sem tudnak képzelni, pedig az 1 cup-os poharam szerintem maximum 2 dl, de semmiképpen sem 2, 5. És mivel az amerikai receptekben nem minden van csészére megadva, így nem mindegy, hogy mennyi liszthez teszel mennyi folyadékot, ha az egyik csészével van megadva, a másik meg mondjuk dl-ben.
"A hivatalos mértékegység táblázat szerint egy csésze 2, 36 dl, a gyakorlatban általában 2, 5 dl-el számolnak. Egy csésze cukor kb. 200 gr, egy csésze sütõmargarin kb. 250 gr, egy csésze liszt kb. 150 gr, egy csésze tej kb. 2, 5 dl."
"Tojásból is van kisebb, nagyobb. Ha több kell, akkor elég szép eltérés is összejöhet." ELVILEG igazad van, csak a receptben közepes méretü (M-es) tojást adnak meg, ha ettöl lényesen kisebb vagy nagyobb tojásokat használ valaki, akkor azt neki kell figyelembe vennie.

Az, hogy egy 25 év fölött járó férfinek (én) nem sikerült kialakítania még párkapcsolatot mennyire az egyén, vagy mennyire a környezet hibája?

Nem vagyok nyomulós fajta, és régebben sem voltam az, szórakozóhelyekre se szívesen járok, kicsit nehezen nyílok meg idegenek előtt, de mondjuk vannak így egy páran, ez szerintem nem zárná ki hogy legyen kapcsolatom. Nem szokásom dicsekedni sem, nincs is mire felvágnom, ha esetleg lenne is akkor se tenném. Nem így akarok bevágódni senkinél sem. Ennek ellenére mégsem jön össze kapcsolat, vagy egy jó baráti köröm.

Legjobb válasz: De azért eljársz bárhova is? Mert otthon ülve nem lehet kapcsolatokat kialakítani.

De azért eljársz bárhova is? Mert otthon ülve nem lehet kapcsolatokat kialakítani.
Rajtad mulik..., hogy kivel milyen kapcsolatod lesz/van meg persze azert a masikon is! :)
Igen tényleg ne keresd a hibákat, és ne akard görcsösen, de változtatnod kell. Ha ez megnyugtat nekem az egyik legjobb barátom 35 évesen jött össze az elsõ barátnõjével. Azóta innmáron három éve együtt vannak, sõt gyerekük is született és nagyon boldogok. Amúgy a gyerekkel nem volt baj, csak nehezen tudott nyitni lányok felé. Volt egy pont ahol mindig megragadt és nem tudott tovább lendülni, ezért soha nem lett belõle szerelem. De a végén csak megoldotta.
Nem a hibást kell keresni, csak változtatni kell a szokásaidon. Keress magadnak egy új hobbit pl társastánc vagy valami ilyemi ahol nyüzsögnek a csajok és szükség van a pasikra. Akkor már több lehetõséged lesz.
Na én kb. ugyanez vagyok amit leírtál. Szerintem szard le, hogy kinek a hibája volt ez, inkább csak tegyél meg mindent amit tudsz, hogy változzon.(feltéve hogy akarod a változást)
Mindig minden a környezet hibája, véletlenül se az emberré.
A leírásod alapján eléggé (ön)bekorlátozódottak a lehetõségeid, és annyit bizton mondhatok, hogy egy p.ina se fog bekopogtatni magától hozzád, hogy ugyan húzd már fel magadra... A baráti körödnek pedig rég ki kellett vna már alakulnia azokból a közösségekbõl, ahová amúgy is jártál/jársz (iskola, munkahely stb...)
A kérdező hozzászólása: Mostanában nem járok el sehová úgy kimondottan ismerkedési szándékkal, régebben, amikor iskolába jártam, akkor se találtam a helyem. Nem voltam az a feltûnõ figyelem felkeltõ jelenség.
A világ hibája, te mindent megtettél. Túl jó vagy nekik. XD
Keress egy hasonló tulajdonságokkal rendelkezõ csajt, de nála muszáj lesz kezdeményezned
én azt tapasztaltam, hogy az ilyen férfiakat az anyukájuk írányítják! de ne sértõdj meg nem megbántani akartalak


Mennyi az egy főre eső négyzetméterek száma egy fitness teremben?

Legjobb válasz: Isteneeeem, és a járókõ az öltözõben a fallal párhuzamos, vagy a kissé radikálisabb, átlós fajta? Ennél specifikusabb kérdést...hát a terem méretétõl, az elrendezésétõl, és az egyszerre beengedett emberek számától függ. Argo, honnan tudjuk? Nyilván ha van esze, nem enged be egy limit felett embereket.

Isteneeeem, és a járókõ az öltözõben a fallal párhuzamos, vagy a kissé radikálisabb, átlós fajta? Ennél specifikusabb kérdést...hát a terem méretétõl, az elrendezésétõl, és az egyszerre beengedett emberek számától függ. Argo, honnan tudjuk? Nyilván ha van esze, nem enged be egy limit felett embereket.
2 négyzetméter, 8, 26895 négyzetcenti, de lehet egy tizedet tévedtem!
A kérdező hozzászólása: Ha annyira okos lennél mint amilyennek gondolod magad akkor vmi olyasmit írtál volna h.gépek nélkül 60nm.en kb.40 a max.befogadóképesség v.hasonló... Még jó h.nem csak ilyen gyökerek vannak a világon és már megkaptam a választ... Köszi
De ember! Honnan a fenébõl kéne tudnunk? Van ezerféle konditerem. A kis falusi maszek túlzsúfolt 60m2-estõl a profi, többszintes több száz négyzetméteres edzõtermekig, mégis ilyen kérdésre hogy adjunk pontos választ? Nyilván nem fogsz megfulladni, de ha tömeg van, elõfordulhat, hogy kerülgetned kell az embereket, és nem férsz oda a gépekhez.
Kérdezõ, te vagy egy barom! Szerinted van ilyen? Láttam már pár termet, van ami zsúfolt, tele gépekkel, a másikban focizni lehetett volna. Melyikrõl beszélünk? Tegyél fel értelmes kérdést, és kapsz értelmes választ!
A kérdező hozzászólása: Nagyon érdekes h.van olyan aki tudott értelmes választ adni a hülye kérdésemre! Azért szoktak ide írni az emberek mert nem tudnak vmit szerintem. Ha hülyeséget is kérdezek v.hülyén, attól még lehet normálisan közölni h.nincs jól feltéve a kérdés... Nem egybõl leugatni meg arcoskodni. De köszi a segítséget)))

Egy 9 hónapos babának mennyi az egy adag?

Kb. mennyi f?zeléket kellene megennie egy étkezésre?

Legjobb válasz: áááááá, ha fogzik, az egészen más. akkor minden fölborul. cicit neki! szopizzon csak nyugodtan, amennyit akar. a napi 2 fõzelékrõl rossz véleményem van. fölösleges rossz. hiába mondja a védõnõ. nekem is mondta. sokkal több vitamint meg fehérjét kap, ha változatosan eteted, pl. adsz neki tejterméket, túrót, joghurtot, ezeket kevered gyümölccsel, gabonapépet kaphat, stb. és a rendes fõzelékhez délben ne keverj gyümölcsöt, szoktasd le róla, fokozatosan, egyre kevesebb legyen a gyümölcs. 2-es voltam.

áááááá, ha fogzik, az egészen más. akkor minden fölborul. cicit neki! szopizzon csak nyugodtan, amennyit akar. a napi 2 fõzelékrõl rossz véleményem van. fölösleges rossz. hiába mondja a védõnõ. nekem is mondta. sokkal több vitamint meg fehérjét kap, ha változatosan eteted, pl. adsz neki tejterméket, túrót, joghurtot, ezeket kevered gyümölccsel, gabonapépet kaphat, stb. és a rendes fõzelékhez délben ne keverj gyümölcsöt, szoktasd le róla, fokozatosan, egyre kevesebb legyen a gyümölcs. 2-es voltam.
A kérdező hozzászólása: Igen kap tejterméket, gabonával, gyümölccsel, este néha tejpépet. Fokozatosan csökkentem a gyümit, de sajnos így csak fél adagot eszik meg, de már azon vagyok hogy neki ennyi is elég, nem idegesítem magam. Amikor csak szopizni volt hajlandó, akkor is evett éjjel 2-szer, és amikor evett rendesen akkor is. szóval nem ettõl függ.
ha jol tudom 150-200got, de a lanyom csak 100-at eszik, megis hizik, a tied mennyit eszik? En mar reg rajottem, hogy nem eri meg stresszelni, hogy mennyit esznek
enyémnek 200 ml-es a tányérja (Aventes kistányér), azt színültig szoktam tölteni, megeszi. 7 hónapos korától mindig megeszi ezt az adagot, napi 3x, plusz kap 2x 220 ml tápszert.
Pont annyi, mint amennyit megeszik :) Nagyon változó!! Fiam még 100 gr-ot sem evett meg ennyi idõsen. Valakinek meg a 220 sem elég...
A kérdező hozzászólása: Nálunk az van, hogy mondta avédõnõ adjak neki 2-szer fõzeléket. Én adok is, de csak ugy hajlandó megenni mióta jön a foga, ha keverek bele gyümölcsöt. Ha üvegeset kap, akkor kb. fele-fele alapon, de ebbõl általában hagy pár kiskanállal. Engem sem érdekel túlzottan, hízik rendesen, neki ennyire van szüksége. csak kíváncsi voltam másoknál ez hogy van. Ma pl. semmit nem evett, csak kétszer szopizott, és már délután 3 óra van.

Nálatok mennyi az egy főre jutó nettó jövedelem?

Soknak vagy kevésnek érzed? Mi durván 300-ból élünk 6-an, szóval az 50e Ft körül van...

Legjobb válasz: 165 ezer, egyedül élek.

165 ezer, egyedül élek.
2. vagyok, bocsánat. Most így leírva egyébként soknak tûnik, de hihetetlenül gyorsan el tud menni :( sok kiadás van :(
hát én kapok most, 129 ezret, áprilistól 135 ezret + 22 ezer kafetéria. a férjemnek változó, átlagban 90 ezer. Olyan átlag 120 ezer fejenként. ketten vagyunk egyelõre.
Gondolom le leszek pontozva, de 170 felett kicsivel. Plusz cafetéria. 3an vagyunk, én még gyed-en. Szeptembertõl megyek vissza dolgozni, akkor 200 körül lesz az egy fõre jutó, plusz a dupla cafetéria.
72000.- 2 felnõtt 3 gyerek albérletben + hitel ha nem lenne albi és a hitel akkor simán elég lenne mindenre így viszont kevés ha levonom akkor 47 000.- jön ki
OFF Kedves Elsõ, nem leszel le pontozva, de igazán irigyellek és biztosan sokan mások is. OFF Nálunk kb. 45 ezer Ft az egy fõre jutó jövedelem és irtó kevés. Nehezen élünk meg, pedig mindkét szülõm dolgozik :(
5 millió Ft.
33E 1 fõre!! 3 vagyunk
Mi 180-ból élünk 5-en. Tehát körülbelül 30 az egy fõre jutó. Szerintem nem kell mondanom, hogy kevésnek érzem vagy sem.
370-400e Ft/fõ, 2 felnõtt és két gyerek. Bevétel nekem 1.2 -1.4M, asszonypajti 200e Ft havonta.
200 felett az egy fõre esõ, bevételünk kb harmadából élünk.
500 körül van a bevétel kettõnkre, így 250 körül egy fõre.
300-ból élünk, 3-an, vagyis egy fõre 100 jut.
90000 körül.
250.000.- körül. Hárman vagyunk, hamarosan négyen.
Nalun 45 ezer, ami semmire se eleg. Ebbol most von a bank, ha ez letellik, akkor 50 ezer lesz/fo. Na az se jelent boseget...
1700 euro, 3 gyerek + 2 felnõtt. Albérlet, 2hitel, külön óra a gyerekeknek, benzin.ezek a plusz kiadások.de nem élünk rosszul.
Jelenleg munkanelkuli vagyok, most meg kapok ebben a honapban kb 20E- et, ezen felul a parom most kapott fizu emelest, igy 95 E Ftot hoz haza.. Amig dolgoztam addig kb 170E volt a bevetelunk. Emelett most is akkor is volt mellekes, kisegitettunk ismerosnel... Az havi 40 korul van.... Ebbol lejon a havi 40 lakas takarek, ha van munkam ha nem azt fizetni kell......a tobbibol elunkmeg tartjuk fenn a lakast autot stb. Nem mondanam h rosszul elunk, meg igy sem, hogy nem talalok munkat, mert eddig is tudtunk sporolni, de jo lenne ezt nem felelni...
1 fõre az 50 nem sok, mi most még kevesebböl kb 280ból 7-en 4gyerek, szülök, és egy nagyszülõ, mondanom sem kell szerintem, hogy nagyon kevés :( , sokan lehetnek még rosszabb helyzetben.Nekünk hála Isten nemsokára jobb lesz , mert akkor 80e/fõ lesz kb. Már nagyon várjuk
1/5*1/4=1/20
Ki az aki ilyen analfabéta kérdést feltett? Ki kötelez ilyen baromságra?
Sõt, ki az, aki egy analfabétát kötelez arra, hogy kérdést írjon ki?
A kérdező hozzászólása: Szóval, az okoskodó urak/hölygek nevében közlöm hogy sajnos egy éppen enyhén alkohol hatása alatt lévõ haverom írta ki.De, ettõl fügetlenül ne analfabétázz.. ^^
Analfabéta jelentése: egyáltalán nem, vagy nagyon rosszul írni, olvasni tudó ember. A jelzõ teljesen ráillik a fenti mondat „megalkotójára”, mivel a következõ helyesírási hibákat követte el: - Az „Egy” szót kisbetûvel kell írni. - Az egyötöd szót egybe kell írni. - Az „ötödnek” szó után nem kell pont, mivel a következõ mondattal együtt képeznek egy mondatot. - „A egy” helyett „az egy” a helyes. - Az egynegyedet egybe kell írni. - A „kérdéem” szóból hiányzik egy „s”. - Az enggem helyesen: engem. - A köteleztek után vesszõ kell. - Az utolsó mondat kijelentés, tehát pont kellene a végére. - A zárjel elé nem kell szóköz. Másfél sorban – ami normál betûmérettel egy sor sem lenne – tíz hiba, az már nagyjából megüti az analfabéta színvonalat. (Igen, az alkohol ideiglenesen analfabétává tudja tenni az embert. Tehát az analfabéta jelzõ teljesen helyénvaló.) A #4 válaszod is tartalmaz pár helyesírási hibát, bár erre már nem mondanám, hogy analfabetizmus lenne, pusztán csak rossz helyesírás. * * * Az okoskodásnak nem csak pejoratív jelentése van, de pejoratív értelemben is akkor használjuk, ha valaki öncélúan akarja fitogtatni a létezõ, vagy inkább nem létezõ tudását. Szerintem nem errõl van szó az elõzõ válaszoknál. A dolog nem öncélú, hanem azt a célt szolgálja, hogy gondolkodj el azon, hogy mennyire negatív hatást kelt az ilyen rossz helyesírás, még ha ez a figyelemfelhívás akár tekinthetõ provokatívnak, csipkelõdõnek is. Ne keverd tehát össze az építõ jellegû, tudásból fakadó kritikát a okoskodással. Nem felháborodni kell rajta, hanem megérteni, változtatni. (Feltéve, ha jobbá akarsz válni ezen a téren.) (Most ez független attól, hogy végül is megmagyaráztad, miért lett ilyen ez a kérdés.)

Kiknek nem kell TB-t fizetniük? Mennyi az egy főre jutó havi jövedelem minimum amire kérhetek ún. "lakos egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságot? "

Legjobb válasz: Az nem fizet, aki szociálisan rászoruló. Az egy fõre esõ jövedelem nem haladja meg a nyugd.minimum(28500) 120%-át, 34200 ft-ot.

Az nem fizet, aki szociálisan rászoruló. Az egy fõre esõ jövedelem nem haladja meg a nyugd.minimum(28500) 120%-át, 34200 ft-ot.
Természetesen ellátás nélküli.
A kérdező hozzászólása: én azt olvastam valahol, hogy ha van egy 18 év feletti gyermekem aki nappali tagozaton tanul, annak több, azt hiszem 38 ezer körüli a havi jövedelme. Ez akkor nem igaz?
Azt sajnos nem tudom, nekem 18 alatti van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :)

6 hós babának üveges bébiételből mennyi az egy étkezésre elfogadhatónak nevezett mennyiség?

Kislányom rosz ev?, egy ideje a tápszert nem igazán kéri, de a bébiételekb?l még csak keveset eszik. Van amikor egy étkezésre csak negyed üveget,van mikor felet,de sohasem egy egészet (a 190 grammosból). Ez elég neki?

Legjobb válasz: Azért a fözelek sokkal laktatóbb, mint a tápszer, és abból se eszik 190 g-ot! Az elején föként elég a negyed üveg, ha nem kiván többet, akkor meg akarod tömni? Egy gyerek ha éhes, akkor eszik, ha van rá lehetösége, ha meg éhes, akkor sir!

Azért a fözelek sokkal laktatóbb, mint a tápszer, és abból se eszik 190 g-ot! Az elején föként elég a negyed üveg, ha nem kiván többet, akkor meg akarod tömni? Egy gyerek ha éhes, akkor eszik, ha van rá lehetösége, ha meg éhes, akkor sir!
Hát elvileg, ha ki van váltva az az étkezés, akkor az üveggel meg kellene ennie. Persze nem kötelezõ, de egy negyed üveg tutira nem elég egy étkezésre.
Lányom 8hónapos múlt, Õ sem eszi meg az egész üveggel. Van amikor felét vagy annál egy picivel többet. Ha kevésnek találom, adok utána gyümölcsöt vagy egy kevés tápszert. Nem fogzik véletlenül? Akkor is csökken az étvágyuk. Pár napig a lányom sem fogadott el szinte semmit, már orvoshoz akartam vinni mikor láttam az ínyét.
Én babám 6 hós korában fél üveggel evett meg. Örültem mint a majom a farkának. Mostmár kevés neki.
A kérdező hozzászólása: Huh, köszi. Reméltem hogy lesz aki szerint elég neki. Igazából én nem is várom el tõle hoyg többet egyen, fõleg hogy eddig csak kóstoltunk, és most kezdtük csak el a kiváltást, mert a tápszert már nem eszi meg annyira, mint ahogy azt írtam is. Remélem majd kialakul. Nem fogzik most éppen. Már kettõ kibújt alul, akkor annyit se veett mint 2 hós korában, de pár nap alatt túl voltunk rajta. Azóta nincs rendben teljesen az evés, meg amióta elkezdtük a kóstolást. Kicsit olyan, mintha az ízes dolgok után a tápszert már nem szeretné. De azért az még kell neki.
Szerintem elég neki, lányom sem evett többet eleinte, szoknia kell. Annyit eszik különben is, amennyire szüksége van.
A kérdező hozzászólása: A védõnõnek meséltem, hoyg kb egy hónapja rosszul eszik, hol normál mennyiség hol egész kevés. Egybõl jött hogy húha hûha, ajaj, oda kell figyelni, stb... (Nem értem, azt gondolja hoyg szándékosan éheztetetm??) A gyerek jókedvû, játékos, nem bágyadt vagy ilyesmi, tekintete élénk, akkor nem éhezik, nem kell emiatt aggódnom, ugye? Köszi a válaszokat mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!