Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az annak, (729 db)

Az avatar aang legendája illetve korra legendája, mennyiben számít animenek? Egyáltalán annak számít?

Legjobb válasz: Nem,ha a "szokásos" értelemben vett animéket nézzük(anime=japán rajzfilm). De japánban az anime maga rajzfilmet jelent(úgy tudom),így ott lehet,hogy annak számít,de mivel mindkettõ amerikai nem mondható "szokásos"értelemben vett animének.

Nem, ha a "szokásos" értelemben vett animéket nézzük(anime=japán rajzfilm). De japánban az anime maga rajzfilmet jelent(úgy tudom), így ott lehet, hogy annak számít, de mivel mindkettõ amerikai nem mondható "szokásos"értelemben vett animének.
*Japánban Elnézést elírtam, országnév nagybetû :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.: )
ahogy irták: a nyugati kulturában az anime az csak a japán animációs filmeket takarja. de attól ez még egy krva jóó sorozat ^^
Semennyire!
Egy kicsit sem! Egyedul Katara-nak nagyobb egy kicsit a szeme, de egyaltalan nem! Ez egy amerikai sorozat! :)

Ki lehet azt valahogy számolni, hogy mennyi az esélye annak, hogy 2 embernek ugyanarra a napra esik a szülinapja?

Legjobb válasz: Ugye úgy érted a kérdést, hogy mi a valószínûsége annak, hogy ha szembejön veled egy ember, annak pont az a szülinapja, mint neked? Ez 1/365 lesz... (Természetesen csak akkor, ha minden nap azonos valószínûséggel születnek gyerekek, ami nem igaz.) Viszont van más, érdekesebb oldala is a kérdésnek: Mi a valószínûsége annak, hogy egy szobában, ahol van N ember, lesz kettõ, akiknek ugyanaz a szülinapja. Érdekes hogy ennek meglepõen nagy a valószínûsége, pl. csupán 23 ember esetén már több mint 50%. Egy 30 fõs iskolai osztályban pedig már több mint 70%! További érdekesség, hogy már 7 ember esetén is 50% fölötti valószínûséggel lesz kettõ, akik egy héten belül születtek!

Ugye úgy érted a kérdést, hogy mi a valószínûsége annak, hogy ha szembejön veled egy ember, annak pont az a szülinapja, mint neked? Ez 1/365 lesz... (Természetesen csak akkor, ha minden nap azonos valószínûséggel születnek gyerekek, ami nem igaz.) Viszont van más, érdekesebb oldala is a kérdésnek: Mi a valószínûsége annak, hogy egy szobában, ahol van N ember, lesz kettõ, akiknek ugyanaz a szülinapja. Érdekes hogy ennek meglepõen nagy a valószínûsége, pl. csupán 23 ember esetén már több mint 50%. Egy 30 fõs iskolai osztályban pedig már több mint 70%! További érdekesség, hogy már 7 ember esetén is 50% fölötti valószínûséggel lesz kettõ, akik egy héten belül születtek!
1/730, azaz kb. 0, 14 százaléknyi esély, ha nincs szökõév.
Igen.
lehet hogy én vagyok a gyökér, de miért 1/730 miért nem 1/365?
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, és ezt hogy lehet kiszámolni? Gondolom faktoriálisokat kell alkalmazni. Ez kombinatorika lenne? Tegyük fel hogy 20-an vannak 1 szobában, akkor mennyi az esélye, hogy abból 2 embernek ugyanakkor van a születésnapja.
:) 25en voltunk 1. 2en 1napon születtünk 2. 2en 3nap külöbséggel születtünk
Szia! Az esély megvan, tesztelni pedig leghamarabb a nemvárt napján, szerintem annál hamarabb nem érdemes!
Szia!! Szerintem nem sok esély van rá, mert a peteérésed 2 hete volt, ti meg egy héttel a nemvárt elõtt voltatok együtt. De minden megtörténhet.
A kérdező hozzászólása: 3-án megjött, sajnos nem jött össze. :( De sejtettem. Ebben a hónapban mikor legyünk együtt, van valamilyen táblázat ami kiszámolja vagy megmutatja, hogy mikor van a legtöbb esély rá?
Persze, keress rá az ovulációs kalkulátorokra.Amikorra teszi kb akkor használj ovulációs tesztet és figyeld a tested jelzéseit! nagy kalappal:D
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. :)
Szia! Elvileg a ciklusod kozepe felé van peteérésed. Kb a 14-16 napon. Akkor érdemes naponta, 2 naponta egyutt lenni. Azt mondják a hüvely váladékából is lehet tudni az idõpontot. Amikor peteérésed van akkor nyúlós, átlátszó, mint a tojásfehérje. De össze lehet keverni a spermiummal is, ha az éppen távozik beéõled. Én megszoktam érezni hasfájással. Nekem 29-30 naposak a ciklusaim, most a 18-19. napon volt ovum, de most spontán tortént, mert eddig a 15. napon volt, de az tuszorepeszto sedítségével. Nézem a ciklus.hu-n is, de ott még soha nem jott ki arra napra, amikor ténylegesen is volt ovum. Persze ha rendszeres a ciklusod, akkor pontosan kitudja számolni neked. Sok szerencsét!!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, próbálkozunk ebben a hónapban is. :)

Abortusz után mennyi az esélye annak, hogy teherbe lehet esni az elöváladéktól?

nekem sajnos a 12 hétben vették már el a babát de ennek kb 2éve már (anyagi okok miatt nem tudtam válalni)és egy abortusz után tényleg nehezebben lehet teherbe esni föleg ha ennyire rizikos volt az abortuszom? 28L

Legjobb válasz: "Abortusz után mennyi az esélye annak, hogy teherbe lehet esni az elöváladéktól?" 28éves létedre továbbra is ennyi eszed van, hogy védekezés nélkül akarsz .ugni??? Gratulálok!!!

"Abortusz után mennyi az esélye annak, hogy teherbe lehet esni az elöváladéktól?" 28éves létedre továbbra is ennyi eszed van, hogy védekezés nélkül akarsz .ugni??? Gratulálok!!!
kb ugyanannyi, mint abortusz elött... védekezzéééé, gumira gyüjtsd a pénzt, ne abortuszra.
nee máááár.. nem volt elég az abortusz, megint nem akarsz védekezni??? észnél vagy te????
Hogy lehet valaki ennyire felelõtlen?? Sajnálom a leendõ gyerekedet!!!
nem a gyerekgyilkolással van a gond, hanem h 2 x is bevállalná!!
Ha nem toltak el semmit az ab. közben (aminek sokkal nagyobb a valószínûsége), akkor ugyanakkora mint elõtte. Ha eltoltak, akkor az életben nem lehet több gyereked.
Okoskák, nekem is volt egy abortuszom 2 éve, igen, ostorozzatok:) most a 7. Hétben vagyok:) egyébként, ítélkezés elõtt, ismerjék ék meg az abortusz valódi okait, ti tiszta, szent tehenek, , , , ,

Mennyi az esélye annak hogy ha szeretkezés után az óvszerben lévő ondót vissza öntöm a hüvelyembe össze jöjjön a terhesség? Mennyi ideig él a gumiban?

Nem kérek negatív hozzá szólást tudom, hogy morbid és gusztustalan.

Legjobb válasz: Nem túl sok, annak kell az a "löket" is. Akkor már inkább lyukaszd ki a gumit.. Véleményt a kérésedre nem írok, de megvan..

Nem túl sok, annak kell az a "löket" is. Akkor már inkább lyukaszd ki a gumit.. Véleményt a kérésedre nem írok, de megvan..
Szerintem kicsi az esélyed. De akkor minek a gumi?? Vagy át akarod vágni a párod? Ez nem morbid és gusztustalan, hanem tisztességtelen. Akarata ellen apává tenni....
(tényleg az. és az inkorrekt kimaradt.) ha applikátort használ az illetõ, akkor talán.
Ha így akarsz teherbe esni, akkor ajánlom, hogy fecskendõvel szívd ki a spermát a gumiból, és jó mélyen tedd fel a hüvelyedbe, és egy jó erõset nyomj rajta! Patikában kapsz ingyen fecskendõt! :D Amúgy elég érdekes kérdés......
:O hát...nem is tudom..de aki védekezik vagyis gumit húz, az azért teszi, mert nem akar apa lenni. Számomra ez egyértelmû. Nem szívesen írom, de ez nem fer a részedrõl...mondhatni hazugságra fogod építeni a jövõtöket. Ha lesz egyáltalán, és nem hagy faképnél amiért teherbe esel...
14:02-es vagyok. Kedves 14:45! Tisztelem a véleményedet. A kérdezõnek írtam hogy ne tegye. Ebbõl következtetni lehet hogy nekem mi a véleményem errõl. Persze nem ordenáré stílusban írtam, lehet ezért nem értetted. Mellesleg idézem a kérdezõt : " Nem kérek negatív hozzá szólást tudom, hogy morbid és gusztustalan. De fontos! " Minden jót neked!
Én úgy tudom az óvszerben spermaölõ anyag van. A legtöbben legalábbis. Persze nem 100% hogy el is pusztul mind, de nem sok esélyt látok rá hogy így életben marad valami is. "Ne ítélj hogy ne ítéltess" ... én nem ítélkezem, de ne tedd! :)
Ti meg még adjatok tippeket neki... Én nem segitenék tönkretenni egy életet.
a ne ítélj, hogy ne ítéltess..k.va szépen hangzik... eddig csak hülyéktõl hallottam, akiknek nincs értékrendjük és markolatig be vannak sz.rva a másik véleményétõl. normális ember nyugodtan ítélje vagy utasítsa el a hülyeséget és az aljasságot. azzal ugyanis, azt kell tenni.
Te vagy akinek gombája van?
Figyu! Ha kérdezel, akkor igazán lehetnél ennél egyenesebb is. Miért nem mondod el, hogy miért kérdezed? Ha titok, akkor meg tartsd meg magadnak és ne hozd hátrányos helyzetbe azokat, akik tényleg fontos és lényeges kérdéseket tesznek föl!! Te kérdeztél, õk (mi) csak válaszoltak!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat! Mindenkinek igaza van aki elítél de aki nem tudja hogy miért kérdezem ne ítélkezzen!
Itt sokan azt hiszik, hogy a csaj át akarja verni a pasit. De mi van, ha nem? Volt nemrég egy olyan kérdés, hogy teherbe eshetek-e ha gombám van. Akár az a kérdezõ is lehet és az sem kizárt, hogy a párja (is) mindennél jobban szeretne babát és még ezt a hónapot sem akarják kihagyni. Ezért "erõlködnek" mindennel. Nyilván egyszerûbb lenne ha leírná, hogy mi a helyzet. (ja, és kösz, hogy lepontoztatok amikor megkérdeztem, hogy õ-e az aki beteg)
Nem tudom, nem is érdekel a pszichológiája, majd a terapeutájával egyeztetnek. Viszont az jutott eszembe, hogy mindig mennyire szánalmasak voltak férfiak, akik nõket erõszakoltak meg. Elcseszett típus, akinek így lesz szex. Itt, a felvetett kérdés is a megerõszakolás egy formája, csak nem erõfölény kell hozzá, hanem taktika. Azt nem tudom, hogy a spermadonor mennyire eszes férfi de egy közepesen rátermett ügyvéd már fájintos kis pert tudna csinálni a dologból. (ha van gyerek és ha napvilágra kerülnek a részletek, természetesen)
Engem azért érdekelne, hogy miért tennél ilyet...Nem akarok itélkezni feletted, inkább vmi olyasmire gondolok.hogy nem találtad meg az igazi párod az életben és talán nem az "apukával akarsz kiszúrni, hanem csak babát szeretnél, ha már nics társad...De ha így van, még megtalálhatod azt, akivel egy teljes igaz családot alapíthattok!
mindegy sztem hogyan fogalmazunk, hogy a kérdezõ nem kér negatív válaszokat...de végülis mindenkinek joga van elmondania a véleményét...és végülis miért is ne mondaná el az ember, háta jobb belátásra bírjuk az olyanokat akiknek fogalmuk sincsen hogy mit vállalnak ezzel magukra. Elõttem is leírták...az ilyen nem akarásnak csak nyögés lesz a vége...és nem feltétlen a fiataloknak lesz rossz, hanem a "nagyszülõknek", és persze a gyereknek. De leginkább a születendõ gyermek fogja a kárát látni. Véleményem szerint...és persze a tapasztalatok is ezt mutatják, de az olyan apa vagy anya nem szereti annyira a nem kívánt gyerekét, mint az olyan aki eleve akarta. Legalább 70%-uk teherként tekinti..mint egy véletlen "botlást". Lehet h te akarod meg szeretni is fogod, de az apja nem biztos. És egy gyereknek 2 szülõ szeretetére van szüksége.
15.01, neked is minden jót. dehogynem, értem én az ordenárét is meg a Kazinczy verseny díjasainak írásait is. egészen jól kódolom. (még egy másik érdekes a formán kívül: tartalom)
csak megtörtént eset...:( Barátnõmnek egy éves kapcsija volt. Gumival védekeztek, a srác nem akart még gyereket, ezér tvédekezett. De a csaj viszont a babával akarta meg fogni a barátját. Igy az óvszert ( fogalmam sincs hogy maradt nála) haza vitte. Ahogy elõttem irták, egy fecskendõ segitségével, magába "lövelte" az ondót. Babás lett. A csaj akkor 16 a srác 19 éves volt. Amikor kiderült hogy terhes, hatalmas botrány tört ki. Megszületett a pici, de még a terhesség elején szét mentek. Mivel nem szoptathatta a babát ( valami oknál fogva nem volt teje) igy az apa, már akkor meg fogadta ellfgoja venni a babát és õ fogja felnevelni. Igy is lett, mivel megvolt az oka hogy el vegyék a csajtól. Azóta az apuka neveli, látástól vakulásig dolgozik, robotol, és az anyukája testvérei segitségével együtt nevelik a picit. Erre inkább nem is irok semmit, milyen viselkedés z. Ezzel nem magatoknak, hanem a kis ártatlan babának teszitek tönkre az életét....
De nem mindegy, hogy fellöveli valami vagy felöntöd
A kérdező hozzászólása: de ha kilyukad a gumi attól lehet terhes az ember így akkor a benne lévõ cucctól is ...
Kis pici tévedésben vagy te is...és azok is, akik az ítélkezéstõl tartanak. Miért kéne nekem tudnom, hogy miért kérdezed? A felvetésben elég információ van, hogy ezt valaki elutasítsa és nem szükséges az önéletrajzod hozzá. Alapvetõen nagyon aggályos morális kérdést vetettél fel, amit ráadásul ostobán moderáltál végig. Kicsit hiteltelen, hogy viselkedés órát tartasz a többieknek.
jó kis halmazábrát készítesz egyébként (a) P=0, 3 (30%), (b) 11% hanyadikos vagy?
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen ! másodikos egyetemen

Aki 17 éves fejjel, (L) bele képes lépni egy több mint 15 éves házasságba, annak mennyi az esélye, hogy másokkal is megteszi?

Legjobb válasz: Ne haragudj, de átfogalmaznád a kérdést? Nem igazán értem, hogy mit szeretnél megtudni... Addig oké, hogy a 17 éves lány robbantana egy több, mint 15 éve fennálló házasságot... Most annak mennyi az esélye, hogy újabb házasságot tesz tönkre, vagy hogy ez a pasi megcsalja majd õt is?

Ne haragudj, de átfogalmaznád a kérdést? Nem igazán értem, hogy mit szeretnél megtudni... Addig oké, hogy a 17 éves lány robbantana egy több, mint 15 éve fennálló házasságot... Most annak mennyi az esélye, hogy újabb házasságot tesz tönkre, vagy hogy ez a pasi megcsalja majd õt is?
gondolkodási mód kérdése. nekem pl az a véleményem, hogy minden megcsalás okkal történik, volt oka, hogy azt a házasságot szét lehetett robbantani, de nem biztos, hogy ezt mindenkivel meglehet csinálni...
persze megteheti megint, de az is lehet hogy rájön hogy nem olyan jó szeretõnek lenni és soha többet nem lesz az. ha a pasi a férjed akkor viszont én azon gondolkodnék hogy megcsal e vajon újra, és a válasz a valószínûleg igen.
Szerintem pont 50-50. Bármikor megteheti az ember. Nem kor függvénye, és értékrendünk is változhat az évtizedek alatt, tehát az is megteheti, akinek addig ez nem fért bele.
Szerintem is inkább a férjed a bûnös... Hiszen ha nem ezzel a lánnyal, akkor mással dobbantott volna. Ha nem most, késõbb. Rajta állt ez leginkább.
Attól függ, ribi volt-e, vagy naiv.
-senki
Fontos ez a te szempontodból? Fájdalmas, el tudom képzelni, de senki nem a kiscsaj tehet arról, hogy megcsalt a férjed...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat !
Ne haragudj hogy megkérdezem de saját tapasztalat? Egyébként attól függ tényleg hogy csak egy naiv buta lány akit könnyû félre vezetni vagy egy álszent mérges kígyó aki azt élvezi ha mások életét tönkre teheti. Sajnos mindkettõbõl akad bõven. Viszont régi igazság hogy kettõ kell a tánchoz. A férfi is éppen olyan hibás sokszor még hibásabb hiszen õ az idõsebb és neki kéne több eszének legyen nemet mondania és nem foglalkozni egy 17 éves lánnyal.
Úgy gondolom elsõnek is a pasi a hibás de ha már 15éve van felesége bárkivel félrelépett volna.A lány apakomplexusos a pasi meg szereti a fiatal lányokat.Melyik lánynak ne tetszene egy olyan pasi aki ért a nõk nyelvén és mindent meg tud adni.
Szerintem sem a lány hibás (hanem a férj és a feleség), a lány szimplán hülye. És magával szúr ki, de nagyon.
A házasság intézménye nehéz dolog, az igaz, hogy ha nem mûködik jól és valamelyik fél félrelép, akkor abban a másik fél is hibás, ezt aláírom.csak hát miért az a legegyszerûbb megoldás, ha megcsalom a másikat?Oldjuk meg inkább a problémákat, mire való a beszélgetés!?
Én is mindenféleképpen a férfit etnném kérdõre, hisze egy 17 éves lány még naiv.Egy férfi meg ha képes egy "gyerek" miatt otthagyni a feleségét, vagy megcsalni, akkor csak a férfi hibáztatható.Amúgy nem feltétlenül tenne tönkre más házasságot, mert szerintem ha a férfi azt állítja szereti és elhagyja miatt az asszonyt, akkor a lány nem hibás, max lehet lelkifurdalása, de õt semmi féleképpen nem hibáztatnám.Aztán lehet tényleg õk egymásnak az igazik, csak nagy a korkülönbség.Sok olyan pár van aki a házassága után ismeri meg az igazit, vagy akik közt akár 20 év korkülönbség van...
Embertol fugg. Nekem egy ismerosom van, aki 17 evesen egy 38 eves, 2 gyerekes ferfival allt ossze. Most nekik van egyutt gyerekuk es mar tobb, mint 8 eve hazasok. Hat ilyen is van, de szerintem legtobbszor az ilyenek nem tartosak, azert nem is emlekszem peldara ilyen tonkrement kapcsolatokrol.
Szerintem egy 15 éve nõs férfinek több esze kéne, hogy legyen, mint egy 17 éves lánykának.
A kérdező hozzászólása: hogy újabb házasságot tesz tönkre
A kérdező hozzászólása: igen, saját tapasztalat

Az Anime Studio c. programot hol lehet itthon megvenni és körülbelül ez mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Itthon megvenni? Kevés az esélye, hogy van ilyen itthon. 300$-ért (kb. 80-81k Ft) adják a pro10-est: my.smithmicro.com/anime-studio-pro-10.html Amazon-on 174$-ért (kb. 46-47k Ft) lehet megvásárolni a pro10-et: www.amazon.com/Smith-Micro-Software-Inc-ASP10HDVD/dp/B00ILBO 1MS A pro 9.5-ösért 45$-t (kb. 12k Ft) kérnek: www.amazon.com/Smith-Micro-Software-Anime-Studio/dp/B00G7WP2 R6

Itthon megvenni? Kevés az esélye, hogy van ilyen itthon. 300$-ért (kb. 80-81k Ft) adják a pro10-est: my.smithmicro.com/anime-studio-pro-10.html Amazon-on 174$-ért (kb. 46-47k Ft) lehet megvásárolni a pro10-et: http://www.amazon.com/Smith-Micro-Software-Inc-ASP10HDVD/dp/B00ILBO1MS A pro 9.5-ösért 45$-t (kb. 12k Ft) kérnek: http://www.amazon.com/Smith-Micro-Software-Anime-Studio/dp/B00G7WP2R6

Mennyi az esélye annak, hogy 12 véletlenszerûen kiválasztott elméletileg teljesen 3 esélyes mérkõzésen egyetlenegyszer sem gyõz a hazai csapat?

Nem tanultam valószínûség számítást, a kiszámítás módja is érdekelne. Tekintsük a három kimenetel esélyét mindig 33,33%-nak és mindig vagy döntetlen vagy vendég gyõzelem születik 12 meccsen át. Elõre is köszönöm!

Legjobb válasz: 2/3^12 ~ 0,0077 -> 0,7% Kiszámítás módja: Annak a valószínûsége, hogy 1 mérkõzésen nem gyõz a hazai csapat, 2/3 -> 66,66%. Annak a valószínûsége, hogy 12 mérkõzésen ilyen eredmény születik, 2/3*2/3*.....*2/3

2/3^12 ~ 0, 0077 -> 0, 7% Kiszámítás módja: Annak a valószínûsége, hogy 1 mérkõzésen nem gyõz a hazai csapat, 2/3 -> 66, 66%. Annak a valószínûsége, hogy 12 mérkõzésen ilyen eredmény születik, 2/3*2/3*.....*2/3
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor jó irányba mentem mert nekem is ez jött ki csak nem hittem el... Csinálok egy tesztet véletlenszerûen kiválasztott (közel) 3 esélyes meccsekrõl és, hogy milyen eloszlásúak a lehetséges kimenetelek. Még kicsi a mintám de már most sikerült produkálnom egy 0, 7°% valószínûségû eseményt. :) 12 meccs zsinórban hazai gyõzelem nélkül... ennyit a hazai pálya elõnyérõl. :)

Az autópályán tett megfigyelések, azt mutatják, hogy 12 autóból 5 átlépi a sebességhatárt 10 perc alatt. Mennyi az esélye annak, hogy fél óra alatt legfeljebb egy autót kell lefényképezni gyorshajtás miatt? mi a megoldás?

Ez lenne a feladat, diszkrét valószínűségi változók témakörből. Előre is köszi a segítséget, mert nem bírom kiszámolni :c

Legjobb válasz: Megfigyelésekrõl van szó többes számban, tehát ez azt jelenti, hogy egyrészt 5/12 a valószínûsége annak, hogy egy autó gyorsan hajt, másrészt azt, hogy 10 percenként 12 autó megy át az adott szakaszon. Fél óra alatt n = 3·12 autó halad majd át, annyi esemény történik, és p = 5/12 a bekövetkezés valószínûsége. Annak a valószínûsége érdekel, hogy k-szor következik be az esemény. Ez egy n és p paraméterû binomiális eloszlás: P(X=k) = (n alatt k)·p^k·(1-p)^(n-k) Legfeljebb egy azt jelenit, hogy 0 vagy 1 esemény következik be. Ennek az esélye P(X=0)+P(X=1), ezt számold ki.

Megfigyelésekrõl van szó többes számban, tehát ez azt jelenti, hogy egyrészt 5/12 a valószínûsége annak, hogy egy autó gyorsan hajt, másrészt azt, hogy 10 percenként 12 autó megy át az adott szakaszon. Fél óra alatt n = 3·12 autó halad majd át, annyi esemény történik, és p = 5/12 a bekövetkezés valószínûsége. Annak a valószínûsége érdekel, hogy k-szor következik be az esemény. Ez egy n és p paraméterû binomiális eloszlás: P(X=k) = (n alatt k)·p^k·(1-p)^(n-k) Legfeljebb egy azt jelenit, hogy 0 vagy 1 esemény következik be. Ennek az esélye P(X=0)+P(X=1), ezt számold ki.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!