Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az a terhességnek, (424 db)

Mennyit híztatok a terhesség alatt? Illetve az milyen elosztásban? Mennyit híztatok a terhesség utolsó harmadában?

Most 28 hetes vagyok! Eddig összesen 8,5 kg-ot híztam, de ennek a nagy részét szinte 6 hét alatt! Attól tartok, ha így megy nagyon sokat fogok összességében hízni, hiszen most fog n?ni igazán a baba!

Legjobb válasz: Én összesen 7 kg-ot híztam eddig.De én is az utolsó 2 hónapban,szinte mindet. 36 hetes km

Én összesen 7 kg-ot híztam eddig.De én is az utolsó 2 hónapban, szinte mindet. 36 hetes km
8 kg-t össz. az utolsó harmadban kb. 4-5öt
Én 30.hétig 10 kg-ot fogytam /folyamatos hányás miatt/, utána 7 jött fel.
A 24. hétig 3 kg-ot, azóta semmit. Terhességi cukros vagyok, szóval valószínüleg a diéta miatt ennyi. 36 hetes kismami
Hú szuper fitt kismamik vagytok, voltatok. Èn 30 kg ot híztam.1 év alatt minden lement rólam. Leírom neked pontosan a kiskönyvemböl. Indultam 50 kgról. 12 hetesen:- 54, 2kg 14+4: - 56, 2kg 18+5:-59, 8kg 22+5:-66, 0kg 26+6:-66, 8kg 30+4:-70, 5kg 34+4:-72, 7kg 36+6:-76, 1kg 38+6:-76, 7kg 40+0:-77kg A lányom 40+6 született és 80 kgmal mentem szülni.
Elsõ terhesség: 30kg Második: 35kg Harmadik: elsõ 20 héten 13 kg
Elsõ terhesség 6kg, második eddig 13, 30 hetes vagyok.
Szia! 10kg-ot híztam, minden hónapban 2kg-ot a 12.hét után, elõtte semmit. Most már megálltam a "hízásban". Pocakom van inkább, a régi bugyik és nadrágok is feljönnek ugyanúgy, bár a nacit nem tudom begombolni a pocak miatt. 37hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!

Missed ab után mennyi időnek kell eltelni a szexig és mennyinek az ujabb terhességig?

Legjobb válasz: SZEX: amikor elmúlt a vérzésed, jól érzed magad , nem fáj semmi, és kívánod, akkor lehet ( általában a doki a kontroll vizsgálatig nem javasolja) , de te érzed mikor vagy rá készen TERHESSÉG: 2 ciklust általában jó, ha megvársz

SZEX: amikor elmúlt a vérzésed, jól érzed magad , nem fáj semmi, és kívánod, akkor lehet ( általában a doki a kontroll vizsgálatig nem javasolja) , de te érzed mikor vagy rá készen TERHESSÉG: 2 ciklust általában jó, ha megvársz
Szia! Ne haragudj, hogy csak a terhességre válaszolok. Szeretnélek biztatni: ugyanígy 2 ill. 3 ciklust javasoltak és nagy nagy szerencsénkre a 2. után összejött. Azóta már 5 és fél hónapos a kislányunk és úgy vélem Õ jött vissza hozzánk. Nagyon sok sikert kívánok!
Nálam a szexre 6 hetet mondtak, de nem bírtuk ki. nem lett semmi bajom, igaz fájt egy kicsit, amikor jó volt... A babával szerintem is várj egy pár hónapot, én fél évvel késõbb estem teherbe. Valaki 3 valaki 6 hónapot javasol, de volt olyan orvos, aki azt mondta, hogy a következõ menstruáció után már kész a szervezet az új terhességre, mert ez a természet rendje... Szurkolok. 24 hetes kisanya
Nekem 2hétig nem lehetett szex és ülõfürdö.Az ujabb terhességig 3honapot mondtak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek reménlem minnél hamarabb sikerül a baba nagyon szeretnénk mindenkinek boldog babavárást

Mennyire függ a terhesség előtti súlytól az, hogy valakinek nem sikerül leadni a súlyfeleslegét terhesség után (lent részl. )?

Úgy értem, hogy mondjuk adott egy 50 kilós, nem túl hízékony n?, és egy 75 kilós n? (mondjuk mindketten 162 cm-k). Mindketten híznak 14 kilót a terhesség során. Az 50 kilós könnyebben visszafogy a saját súlyára?

Legjobb válasz: fokent eltmod kerdese. ha figyel valalki a taplalkozasra es mozog akkor le fog menni a felesleg. ha nem figyel ezekre akkor valoszinuleg nem, hacsak nem genetikailag olyan. en pl 48 kiloval kezdtem a terhesseget, viszont genetikailag hizekony vagyok (68 kilorol fogytam le anno) szoval mivel figyelek es mozgok remelem nem is fogok eleve sokat hizni, na meg utana is figyelek es remelem le is adom hamar. illetve biztos le fogom adni mivel ez csak elhatarozas kerdese.

fokent eltmod kerdese. ha figyel valalki a taplalkozasra es mozog akkor le fog menni a felesleg. ha nem figyel ezekre akkor valoszinuleg nem, hacsak nem genetikailag olyan. en pl 48 kiloval kezdtem a terhesseget, viszont genetikailag hizekony vagyok (68 kilorol fogytam le anno) szoval mivel figyelek es mozgok remelem nem is fogok eleve sokat hizni, na meg utana is figyelek es remelem le is adom hamar. illetve biztos le fogom adni mivel ez csak elhatarozas kerdese.
Én annyiban vélek összefüggést felfedezni hogy aki világéletében 50 kilós volt, valószínûleg szeret sportolni és/vagy ösztönösen vagy szándékosan de egészségesebben táplálkozik, kisebb adagok kevés édesség, nem szereti a zsírosat túl édeset stb. Viszont aki csokifüggõ mint én:) az ha nem figyel egy kicsit oda máris meghízik. Én terhességeim elõtt 74-75 kiló voltam (177 cm hez) és szülés illetve szoptatás után erre viszonylag könnyû volt visszafogyni, dehát ez nem az ideális súlyom. Így állandó odafigyelésre és végülis egyfajta diétára szorulok hogy tartsam azt amit nemrég sikerült elérnem (67 kiló). Ellenben a barátnõim mind 165 cm 55 kilók voltak terhesség elõtt, amire visszafogytak viszonylag könnyen, nekik az alakjuk, alkatuk változása a fõ gondjuk. (nagyobb maradt a poci, vagy kisebb a mell stb.) nem a kilók visszanyerése.
A második vagyok újra, az lemaradt hogy lehet hogy amit én diétának élek meg az más embernek a teljesen normál táplálkozása. (mint a barátnõimnek is, akik viszonylag kicsi adagokat ettek/esznek, édességet szinte sose, vagy ha igen akkor is gyümölcsöst, vagy túróst ilyesmit, sokat isznak vizet stb.) Tehát amit én követek az másnak normál életmód.
Semmi összefüggés.Én 55-el kezdtem 85 kg-mal mentem szülni, visszafogytam, na jó még van rajtam 1-2 kg de ezért már nem teperek.

Missed ab. műtét után mennyi idővel fogant meg a következő baba? Az a terhesség rendben zajlott? Egészséges lett a pici?

Legjobb válasz: Nekem tavaly január 17.-én volt egy laparoszkópiás mûtétem méhen kívüli terhesség miatt. A jobb oldali petevezetékem is el kellett távolítani. Azt mondták, hogy közös babánk nem lehet, ezért nem is védekeztünk, vártuk hogy 6 hónap múlva mehessünk újra inszeminációra, erre február végén megfogant a kisfiam. :) A terhességemben voltak nehézségek, de az nem a mûtét miatt, de december 22.-én egy egészséges 4010g-os, 54cm-es kisfiúnak adtam életet. :)

Nekem tavaly január 17.-én volt egy laparoszkópiás mûtétem méhen kívüli terhesség miatt. A jobb oldali petevezetékem is el kellett távolítani. Azt mondták, hogy közös babánk nem lehet, ezért nem is védekeztünk, vártuk hogy 6 hónap múlva mehessünk újra inszeminációra, erre február végén megfogant a kisfiam. :) A terhességemben voltak nehézségek, de az nem a mûtét miatt, de december 22.-én egy egészséges 4010g-os, 54cm-es kisfiúnak adtam életet. :)
Szia! 2010. novemberében volt a mûtétem. Az orvos javaslatára vártunk 3 ciklust, utána kezdtünk próbálkozni. 2011. május elején pozitív lett a teszt, most itt alszik a szobában a 7 hetes kicsi hugi. A terhességem rendben zajlott, semmi probléma nem volt vele.
4 hónap telt el a mûtét és a pozitív teszt között. Már 1 éves a nagylány.
Szia! Nekem 2011. október elején volt a mûtétem. 2012. február 23-án teszteltem pozitívat, ma vagyok 8 hetes. :) Volt egy pici barnázásom, kaptam rá Duphastont (már elmúlt), táppénzen vagyok, pihenek. A dokim azt mondta érdemes megvárni a 3 hónapot. Neked mikor volt a mûtét?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok. Nekem 3 hónapos javasolt a doki, hogy addig ne esek újra teherbe. De akkor ezek szerint nem kell annyit várni?
mûtét után 2! héttel ismét terhes lettem, 2 és fél éves a lányom.(idõre nagy súllyal született, egészséges) Tavaly augusztusban spontán vetélés, most 16 hetes vagyok.
Elõzõ vagyok, lemaradt, hogy 2009-ben még egy gyerekünk született.
2006 márciusában volt az elsõ m.ab-om és augusztusban sikerült a baba, rendben volt minden és most lesz 5 éves. A második m.ab-om 2011 szeptemberben volt és novemberben a harmadik mensim már nem jött meg. Most vagyok 20 hetes kismama és eddig minden rendben van.
2011 októberben volt a missed ab-om, decemberben már nem védekeztünk, egybõl terhes lettem :) most 16 hetes vagyok és eddig minden rendben :) Nem is álmodtem róla, mert a kicsi lányom elött is volt missed-abom, és a kicsi lányomra 1, 5 évet vártunk, de vele is minden rendben volt, most 2 éves örökmozgó :) )
nekünk nemrég vetélt el egy kedves barátunk :( nekik fél évet mondtak... elég soknak tartom! 2-3 vérzést azért várnék! sok sikert! 8hkm

Anyukák! Akinek terhességi diabétesze volt, elmúlt a szülés után? Mennyi lett a szülés utáni cukorterhelésetek eredménye? Mennyi az a maximum érték, ami még elfogadható nem terhesen?

Legjobb válasz: HÁt az én eredményeim nem a legjobbak, de még nem vagyok cukorbeteg. Mindháromszor diétával karbantartott terhességi diabéteszem volt. 3 hónappal szülés után végeztek terheléses vércukormérést. Az elsõ baba után lett a legjobb. Eredményeim (induló, fél óra, egy óra, két óra) 5,8-7,9-7,5-5,6 5,6-9,3-9,6-6,6 5,6-9,9-10,8-6,1 Az a lényeg, hogy a két órás érték visszaálljon 6 (vagy 7) mmol/l alá. Nekem most is oda kell/ene figyelnem a szénhidrátfogyasztásra, és kb évente ismételni kell a terheléses vizsgálatot, mivel az egy órás értékem magas volt.

HÁt az én eredményeim nem a legjobbak, de még nem vagyok cukorbeteg. Mindháromszor diétával karbantartott terhességi diabéteszem volt. 3 hónappal szülés után végeztek terheléses vércukormérést. Az elsõ baba után lett a legjobb. Eredményeim (induló, fél óra, egy óra, két óra) 5, 8-7, 9-7, 5-5, 6 5, 6-9, 3-9, 6-6, 6 5, 6-9, 9-10, 8-6, 1 Az a lényeg, hogy a két órás érték visszaálljon 6 (vagy 7) mmol/l alá. Nekem most is oda kell/ene figyelnem a szénhidrátfogyasztásra, és kb évente ismételni kell a terheléses vizsgálatot, mivel az egy órás értékem magas volt.
A kérdező hozzászólása: Ezek az én eredményeim 6 héttel a szülés után: éhgyomri 5.7 30p: 8.3 60p: 9.8 120p: 6.5 Dokihoz a héten megyek. Akkor ezek szerint nekem is figyelnem kell a szénhidrátfogyasztásra? Kell aggódnom?
Elsõ vagyok. Azt mondják, akinek terhességi diabétesze volt, annak nagyobb az esélye, hogy késõbb kialakul a 2. típusú cukorbetegsége. Ezért, hogy ezt megelõzze, illetve késleltesse oda kell figyelni a szénhidrátfogyasztásra, a túlsúly elkerülésére. Idõnként biztosan ellenõrizni kell majd a vércukorértékeidet. Azonban túlságosan ne aggódj, majd az orvos mindent részletesen elmagyaráz.
Hát én 2 hónappal a szülés után jutottam el oda, hogy megcsináljuk a cukorterhelést. De nekem csak éhgyomri meg két órás volt, mind a kettõ 4 egész valamennyi lett. Ennek már örültem, mert a terhesség alatt 8, 3-mal lett diabéteszem. Már a szülés utáni napon ettem a csokikat, madártejet, alig vártam már... a doki azt mondta, hogy amíg bent van a bébi, addig semmit (még szõlõcukrot sem), ha kijött, akkor lehet... Azóta is nagyon kívánom az édességet, eszem is rendesen, és mégis fogytam. Mi lenne, ha nem enném... akkor már az a 6 kiló plusz is lemenne, ami még a babó elõtt volt rajtam pluszban. De szeretném már elkezdeni megint a ch diétát, de nem tudom, hogy a gyerkõc mellett hogy lehet ezt tartani, hiszen van, hogy 11-kor reggelizek, 5-kor ebédelek és ennyi.. eltelik a nap.. na mindegy is...
Nekem elvileg elmúlt. Remélem nem is lesz. :(
Nekem is volt a második babával. A szülés utáni (kb 2 hónappal) utáni treheléses jólett, adatra nem emlékszem. De én azóta kicsit árgondoltam a dolgokat, fõleg, hogy apám cukorbeteg, naymamás is az volt, anyai ágon is van.

Nemvárt napján + teszt, mennyi idős a terhesség, és az orvos ilyenkor már tud mondani vmit?

Legjobb válasz: Az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják a terhességet, tehát kb 4-6 hetes, a ciklusaid hosszától függõen. Az orvos nem nagyon fog tudni mit mondani azon kívül, hogy megállapítja, korai terhes vagy. :)

Az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják a terhességet, tehát kb 4-6 hetes, a ciklusaid hosszától függõen. Az orvos nem nagyon fog tudni mit mondani azon kívül, hogy megállapítja, korai terhes vagy. :)
A terhesség korát az utolsó havivérzés elsõ napjához számolják, tehát 4 hetes terhességrõl van szó. A vélt fogamzástól számított 20-25 napon lehet a terhességet ultrahanggal igazolni, ilyen korán még nem látnak semmit. ( a tesztek jó pár nappal hamarabb "látnak" mint a dokik) Orvosi értelemben az a terhességet tekintik élõnek amikor már szívhang is van. Ez kb. hat hetesen esedékes, ezért ha nincs semmi extra panasz akkor bõven elég a vérzés kimaradásától számított két hét múlva leghamarabb orvoshoz menni.

Milyen és mennyi az a pecsételő vérzés? Illetve színe? Esetleg keveredik a barna nyákkal? Terhesség első szakaszában?

Legjobb válasz: Szerintem semmilyen pecsételõ vérzés nem normális terhesség bármely szakában. Nekem csak a beágyazódáskor volt ilyen pecsételõ vérzés, de az sima egy csepp vérzés volt nem barnás. Azért a nõgyógyászoddal beszélj szerintem, mégis csak õ az orvos!

Szerintem semmilyen pecsételõ vérzés nem normális terhesség bármely szakában. Nekem csak a beágyazódáskor volt ilyen pecsételõ vérzés, de az sima egy csepp vérzés volt nem barnás. Azért a nõgyógyászoddal beszélj szerintem, mégis csak õ az orvos!
Minél elõbb menj dokihoz, mert lehet, hogy kell terhességmegtartó gyógyszer. Nézesd meg magad. Nem normális egyik sem!!!!!!Semmilyen állapotban sem, vérzés nem lehet!!!
Nekem nem csak az elsõ szakaszban hanem a második terhességem alatt 3 alkalommal volt vérzésem. Nem sok, csak egyszeri. A színe barnás pirosas volt. Az elsõnél megijedtem és rohantam az orvoshoz, aki azt mondta semmi baj, minden rendben. A második és harmadik esetnél már csak felhívtam. Azt mondta, erõs hormonális változásnál elõfordul. Ennyi. De persze feltétlen menjél orvoshoz. Ha több napig van pecsét vagy ha csak egyszeri, akkor is.
Nekem is volt pecsételõ vérzésem a terhesség elsõ szakaszában. Engem meg sem vizsgált a doki, csak azt mondta, hogy, ha nem jár semmiféle fájdalommal, akkor ez teljesen normális, és tényleg minden rendben volt. Azért megnyugtatásul kérdezz ki egy orvost.

Azt szeretném megkérdezni, hogy a menopausa alatt teherbe lehet-e esni? Normális dolog-e, hogy nagyon feszülnek a melleim? Ön szerint mennyire biztonságosak a terhességi tesztek, vagy van-e olyan, amivel 100%-osan meg lehet állapítani a terhességet?

Azt szeretném megkérdezni, hogy a menopausa alatt teherbe lehet-e esni? Normális dolog-e, hogy nagyon feszülnek a melleim? Ön szerint mennyire biztonságosak a terhességi tesztek, vagy van-e olyan, amivel 100%-osan meg lehet állapítani a terhességet?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Menopauza után már nem lehet teherbe esni, így a mellfeszülést más, valószínűleg a korral járó változások okozzák. Javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Menopauza után már nem lehet teherbe esni,  így a mellfeszülést más, valószínűleg a korral járó változások okozzák. Javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Azt szeretném megkérdezni, hogy a menopausa alatt teherbe lehet-e esni? Normális dolog-e, hogy nagyon feszülnek a melleim? Ön szerint mennyire biztonságosak a terhességi tesztek, vagy van-e olyan, amivel 100%-osan meg lehet állapítani a terhességet?

Azt szeretném megkérdezni, hogy a menopausa alatt teherbe lehet-e esni? Normális dolog-e, hogy nagyon feszülnek a melleim? Ön szerint mennyire biztonságosak a terhességi tesztek, vagy van-e olyan, amivel 100%-osan meg lehet állapítani a terhességet?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Menopauza után már nem lehet teherbe esni, így a mellfeszülést más, valószínűleg a korral járó változások okozzák. Javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Menopauza után már nem lehet teherbe esni,  így a mellfeszülést más, valószínűleg a korral járó változások okozzák. Javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tényleg ennyire veszélyes a cickafarkfű terhesség alatt? Esetleg van is itt olyan, aki elvetélt tőle vagy hallott ilyenről? Mennyi az a mennyiség, ami már árt?

Legjobb válasz: Szia, vedd komolyan amit a cickafarkfûrõl írnak, és terhesség alatt inkább ne fogyaszd. Ha fel vagy fázva inkább szedd a tõzegáfonyát, és vannak direkt pl. felfázásra homeopátiás bogyók. Nekem azt mondta a védõnõ anno heti 1-2 bögrével ihatok. Az meg semmit sem ér felfázásra. Egyébként meg inkább spuri az orvoshoz vagy a védõnõhöz tanácsárt. Ne magadon tapasztald meg vajon neked árt-e ez a tea.

Szia, vedd komolyan amit a cickafarkfûrõl írnak, és terhesség alatt inkább ne fogyaszd. Ha fel vagy fázva inkább szedd a tõzegáfonyát, és vannak direkt pl. felfázásra homeopátiás bogyók. Nekem azt mondta a védõnõ anno heti 1-2 bögrével ihatok. Az meg semmit sem ér felfázásra. Egyébként meg inkább spuri az orvoshoz vagy a védõnõhöz tanácsárt. Ne magadon tapasztald meg vajon neked árt-e ez a tea.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!