Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az a teherbeesésnek, ha a (53 db)

Mennyire akadályozza a teherbeesést, ha az ember diétázik? Mióta abba hagytam a gyógyszert, felszedtem pár kilót, de nem lettem terhes? Le kellene ezt adnom, mert nem érzem jól magam!

Na meg ha arra gondolok, hogy nagyon sok ember diétázik egész életében és mégis terhes lett!

Legjobb válasz: Pár kilótól való megszabadulás nem hiszem, hogy akadályozza a teherbe esést. Drasztikus fogyókúra esetén fordulhat az elõ, hogy a szervezet tartalékos üzemmódba kapcsol. A peteérés gátlásával illetve szélsõséges esetben a vérzés elmaradásával "védekezik".

Pár kilótól való megszabadulás nem hiszem, hogy akadályozza a teherbe esést. Drasztikus fogyókúra esetén fordulhat az elõ, hogy a szervezet tartalékos üzemmódba kapcsol. A peteérés gátlásával illetve szélsõséges esetben a vérzés elmaradásával "védekezik".
Szia! Szerintem egy ésszerû fogyókúra, ami rendszeres mozgásból és egészséges étkezésbõl áll, még segítesz is a teherbeesésnek. Az a lényeg, hogy ne egyoldalú étkezéssel, éhezéssel vagy ne étrendkiegészítõkkel, bogyókkal fogyókúrázz. Az valóban akadálya lehet a teherebeesésnek!
A kérdező hozzászólása: Mennyire egyoldalúnak számít a 90 napos? Ott reggel eszik az ember gyümölcsöt, délbe meg este salátát a kajához. Max. ha kell nem csinálnék gyümölcsnapot csak a 3-at váltogatnám. Az az igazság ez az a fofyókúra amit kibírok ás használ is. Nem megy le gyorsan a kiló viszont hatásos, tartós. Most is azért híztam vissza mert leszoktam a cigirõl. Szednék Elevitet. Szeintetek?
Szerintem megpróbálhatod a 90 napost, ha szeded az elevitet mellette! De azért óvatosan, ha gyengének érzed magad tõle, vagy lement annyi amennyit akartál hagyd abba és térj át egy egészséges étkezésre. Sokszor keveset!

Mennyire esélyes a teherbeesés, ha az aktus után a fiúról lecsúszott az óvszer, és annak tartalma kifolyt, és nem a lányba?

Szóval nagy a teherbeesés valószín?sége, ha az aktus után a fiú rövid id?re a lányban marad, és a pénisze kihúzásakor (mivel az már ernyedt az el?bbi orgazmus miatt)az óvszer lecsúszik róla, és a lányban marad? A gumiban lév? ondó viszont kívülre távozik. Lehetséges az ondósejtek visszajutása a hüvelybe (és így a megtermékenyülés), ha a váladék tulajondképp' a lány szeméremkörnyékén van?

Legjobb válasz: Szerintem igen is visszajuthat,mert szex közben nedves a lány,és az ondósejt meg imád úszni.Meg ugye az óvszerek dobozán is rajta van,h orgazmus után nem szabad a lányban maradni,pont ezért... Tényleg nemjó a hetvenkétórás,de szerintem még indig jobb,mint a mensiig idegeskedni.Irass fel fogamzásgátlót!

Szerintem igen is visszajuthat, mert szex közben nedves a lány, és az ondósejt meg imád úszni.Meg ugye az óvszerek dobozán is rajta van, h orgazmus után nem szabad a lányban maradni, pont ezért... Tényleg nemjó a hetvenkétórás, de szerintem még indig jobb, mint a mensiig idegeskedni.Irass fel fogamzásgátlót!
Szerintem is visszajuthatott. Nem szabad lebecsülni az ondósejtek képességeit, miattuk marad fenn az emberiség. A leírt eseményt csak úgy tudom elképzelni, hogy jutott a lányba is a spermából. Nem kell pánikolni, az esemény utáni még mindig jobb egy nem kívánt terhességnél.
A teherbeeséshez szükséges az ondósejt, tehát nem jutott a lányba, akkor nem lehet a lány terhes.
Vissza tud jutni, de igazán csak akkor, ha hüvelynyíláshoz is került. Szabad levegõn elhalnak a spermiumok. Elenyészõ az esély a teherbeesésre, de azért legközelebb jobban vigyázzatok. Ja, és ha ilyen elõfordulna akkor irány a mosdó. Én a fogamzásgátlót (amit rendszeresen kell szedni) nem ajánlom. Inkább irass fel a dokival Esemény utáni tablettát, hogyha legközelebb ilyen elõfordul legyen mihez nyúlni. Csak mondd el a dokinak hogy óvszerrel védekeztek, és ha bármi gond van, akkor nyúlnál hozzá. Akkor szívesen felír neked ilyet.
Ha nem beléd folyt, vagy ha nem nyúlt beléd úgy, hogy olyan volt a keze, akkor szinte semmi esély rá.

Mennyi lehet az esélye a teherbeesésnek ha menzesz előtt kb 1-1, 5 héttel voltunk együtt, és a megszakításos módszert alkalmaztuk?

Leszólást nem kérek, tudatosan "védekeztünk" így, ugyanis nem probléma, ha jönne a kistesó. Köszönöm a választ!

Legjobb válasz: 50%. Bár az elõváladékban lehetnek életképes spermák,de ez nem minden férfinál fordul elõ- pl. Nálunk sem :-) Attól függ,milyen az életvitele a Párodnak (mennyit és mit dolgozik,mennyire stresszesek a mindennapok...) Ha az idõzítés rossz volt,akkor minimum 90 % az esélye annak,hogy babás lehetsz. Üdv: 3 lányos,18hkm

50%. Bár az elõváladékban lehetnek életképes spermák, de ez nem minden férfinál fordul elõ- pl. Nálunk sem :-) Attól függ, milyen az életvitele a Párodnak (mennyit és mit dolgozik, mennyire stresszesek a mindennapok...) Ha az idõzítés rossz volt, akkor minimum 90 % az esélye annak, hogy babás lehetsz. Üdv: 3 lányos, 18hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Villanyszerelõ-daru karbantartó a férjem. Pár nap, és kiderül, hogy lesz e tesó vagy sem. Végül is bármikor összejöhet egy baba, én pl menzesz alatt lettem terhes.

Ha van egy kis fertözésem, de nem vészes, akkor az mennyire gátol a teherbeesésben?

Legjobb válasz: Attól függ, milyen fertõzés? Gomba?

Attól függ, milyen fertõzés? Gomba?
A kérdező hozzászólása: Olyasmi lehet....kicsit érzékeny, pirosas....., de nincs az a durva turószerü folyás. Pimafucort krémmel kenem és elmulik. Vajon igy teherbe tudok esni, hogy van ez a kis probléma?
Orvosnak kell ezt eldöntenie, mert a felszálló fertõzések veszélyesek lehetnek. Szerintem otthoni kezelgetés és a neten szavazás arról, lesz-e gond vagy sem, nem elég biztonságos, mert a babáról van szó. Menj orvoshoz, õ felír neked olyat, ami célirányosan erre a fertõzésre jó, és tanácsot ad abban is, hogy gondot jelentene-e terhesség esetén. Szerintem most legyél precíz, ne utólag bánd, hogy ha mégis gond van! A terhesség amúgy is egy alacsonyabb immunrendszert eredményez, így az ilyen fertõzések, melyeket egy otthon "talált" szerrel el tudsz fedni, fellobbanhatnak. Az én véleményem: Orvos! :) Sok szerencsét a picihez! L27

Elég egyszeri alkalom a teherbeeséshez ha igen mennyi rá az esély?

Legjobb válasz: Mindenkinek mas az eselye ra. Minden szervezet mas. Van aki egybol, van akinek evek... Mi 3 honapja dolgozunk babara, es irigylem azokat akiknek elsore sikerul :)

Mindenkinek mas az eselye ra. Minden szervezet mas. Van aki egybol, van akinek evek... Mi 3 honapja dolgozunk babara, es irigylem azokat akiknek elsore sikerul :)
Igazából teljesen felesleges az esélyeket számszerûsíteni, ha valaminek 99% vagy csak 0, 1 % a valószínûsége, ha velem történik az nekem pontosan 100 %.
Igen eleg, sot mar a legelso alkalommal, amikor eloszor vagy fiuval, akkor is terhes lehetsz, par perc alatt!!! Mennyi az esely? Hat 50% arra, hogy terhes leszel, es 50% arra, hogy nem leszel terhes. Ez nemcsak az elso alkalommal van igy, hanem mindig. Ugyhogy jol vigyazz!!!!
Megfelelõ idõben, megfelelõ egészségi állapotban 100%.
Van akinek elsõre összejön, de van aki hónapokig próbálkozik és nem sikerül teherbe esnie. Mindenkinél más, de az esély mindig megvan rá, ha nem védekeztek és jó idõben vagytok együtt.

Ha tegnap voltam együtt a párommal, mennyi esélyem van a teherbeesésre, ha az ovulációm 23-ra esik?

Az egyik kalkulátor szerint 22-re,a másik szerint 23-ra esik az ovum,úgy,hogy az utolsó mensim 9-én volt?

Legjobb válasz: Jó esélyed van. Fõleg kislányra. :o) De ha egy számlálós kalkulátor az összes, amire hagyatkozol, akkor korántsem lenék biztos benne, hogy tényleg akkor van ovu. Úgyhogy várd ki a végét... Azért szorítok, hogy sikerüljön!

Jó esélyed van. Fõleg kislányra. :o) De ha egy számlálós kalkulátor az összes, amire hagyatkozol, akkor korántsem lenék biztos benne, hogy tényleg akkor van ovu. Úgyhogy várd ki a végét... Azért szorítok, hogy sikerüljön!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat! Igazán nem csak a kalkulátorra hagyatkozom, hiszen amióta az eszem tudom a ciklusom 28 napos, a peteérésem majdnem minden esetben érezni szoktam.Sajnos múlt hónapban elvetéltem, de a nõgyógyász megnyugtatott és csak annyit mondott, hogy HAJRÁ! :-) Nem keseredtem el, hiszek benne!Pozitívan kell látnom! Neked pedig nagyon köszönöm a bíztatást :-)

Ha vasárnap voltam együtt a párommal, mennyi esélyem van a teherbeesésre, ha az ovulációm 23-ra esik?

Az egyik kalkulátor szerint 22-re,a másik szerint 23-ra esik az ovum,úgy,hogy az utolsó mensim 9-én volt?

Legjobb válasz: Max 2 napig él a sperma benned, úgyhogy a 22 az még határeset.

Max 2 napig él a sperma benned, úgyhogy a 22 az még határeset.
A spermák 3-5 napig életképesek!!Éppen a minap kérdeztem rá a nõgyógyászomnál(mert mi is babát szeretnénk), hogy a spermák minõsége szempontjából mégis hány naponta érdemes együtt lenni, és azt mondta, hogy 3-5 nap!!Úgyhogy nyugi!:) Bár az az igazság, hogy mi nem igazán számolgatunk, egyszerûen csak szeretjük egymást, és kész!:) Sok sikert!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást :-) Számolgatok, de nem görcsösen...az elõzõ hónapban elvetéltem, de most remélem összejön és itt is marad az a baba :-) Én is sok sikert kívánok Neked!
Köszönöm!:) És sajnálom, ami történt!:(Próbálj arra gondolni, hogy mindennek oka van, és csak pozitívan állni a dolgokhoz!Bár ezt mondani könnyû...Szívbõl kívánom, hogy ha legközelebb sikerül, akkor veletek maradjon!:) Én drukkolok!Sok sikert!:)

Ha az utolsó alacsony hőnél együtt voltunk, utánna már nem tudtunk, azóta magas a hőm, mennyivel kevesebb a teherbeesés esélye, ha az emelkedett hőnél egyátalán nem voltunk együtt?

Legjobb válasz: Ha 1 vagy 2 nappal elõtte együtt voltatok, nagy az esély a babára, mert 3-5 napig élhetnek a hímivarsejtek. Az én elsõ lányom úgy fogant, hogy 3 nappal az emelkedés elõtt voltunk együtt... Van remény!

Ha 1 vagy 2 nappal elõtte együtt voltatok, nagy az esély a babára, mert 3-5 napig élhetnek a hímivarsejtek. Az én elsõ lányom úgy fogant, hogy 3 nappal az emelkedés elõtt voltunk együtt... Van remény!
A kérdező hozzászólása: mi az emelkedés elötti napon, és 3 nappal az emelkedés elött.Csak elbizonytalanodtam teljesen, mert ezen az oldalon irjátok, hogy a biztos miatt, a megemelkedett hõ napján is együtt kell lenni.de ha megemelkedik a hõ akkor már volt ovu, vagyis nem is nagyon értem, hogy akkor még miért olyan fontos az együttlét.
Mi is elõtte voltunk eggyütt 1 nappal, és utánna úgy alakult hogy nem tudtunk eggyütt lenni.Most vagyunk 21 hetesek:-))Úgyhogy van esélyed:-)
Általában hajnalban van az ovu, ettõl a reggeli hõ megemelkedik, a petesejt élettartama 12-24 óra, ezért ha aznap vagytok együtt, akkor a legnagyobb az esély, hogy a friss katonák közül valaki célba ér, ezért javasolják azt az együtt létet.
Az utolksó alacsony hõnél a legjobb együtt lenni. A petesejt csak egy napig életképes, a megemelkedett hõ azt jelzi, hogy már kiszabadult. Azaz ebben a szakaszban csak az elsõ nap termékeny még, a többi már nem az.
én elcsiptem az ovu hõjét, képzeld. reggel 5kor 36, 4, aludtam tovább, 6kor 36, 7, és 7kor amikor minden nap mérem, már 36, 9 volt. nem tudtam, mit irjak be.:)
hmm?nagy??
nem biztonsagos. kicsi az esély h a terméketlen napokban teherbeess, de nem kizart. miert nem lehet normalisan védekezni?
A méhnyak nyákja az ovuláció idején megváltozik, mennyisége megnõ, átlátszóbbá és síkosabbá válik. Ezt a nyákot a mutató és a hüvelykujjunk között széthúzva nyúlós szál keletkezik, ez a nyújthatóság jelensége. A terméketlen napokon ez a nyák sûrûbb, színe opálos vagy sárga. A váladék jellegét azonban számos dolog befolyásolhatja: hüvelyi fertõzés, bizonyos gyógyszerek, sõt akár maga a szexuális izgalom is. Ezen kívül ilyenkor elõfordulhat köztes vérzés, késszúrás szerû fájdalom, mellfeszülés..
mas folyas, magasabb ho (de ehez minden nap kell merni) regisztralj a http://www.ciklus.hu-ra. bevezeted az elozo menstruacioid, rakattintasz h naptar modszer nezet es kiirja h mikor szabad. mondjuk igy sem tuti de tobb mint semmi
A kérdező hozzászólása: Peteéréskor milyen folyásom van?? és milyen jelekbõl vehetem észre??
Nos. Én 7. éve vagyok együtt párommal, és kb 6 éve alkalmazunk megszakításos módszert. Azért ezt, mert egyelõre nem akarunk szándékosan gyereket, de ha közbejön, az se túl nagy probléma. Viszont eddig nem jött közbe. :P Szóval úgy gondolom, hogy elég kicsi az esélye a teherbeesésnek így, VISZONT az egyértelmû, hogy megtörténhet. Szóval ha nagyon nem akartok gyereket, akkor inkább válasszatok más védekezési módszert.
patikába kapható PG/53 peteérést megmutató mikroszkóp. Nyálból, vagy hüvelyválladékból kimutatja a peteérést. Amúgy a nõ a havi elsõ napjától számított 14. napon érleli a petét. Ám ha 3 nappal elötte sperma jut be akkor is terhes lehetsz, mert a sperma 3-4 napig él benned. a pete meg 2-3 napig él. Ha ezt összeadjuk akkor összesen 7 nap esélyed van a teherbeesésre. Ám a ciklusok mások mindenkinél. Ezért nem tudod pontosan kiszámolni. Amit írtam mikroszkópot az viszont jó.
A kérdező hozzászólása: És mibõl tudhatom azt ha peteérésem van??? rendszeres a ciklusom meg minden...3 hónapja így védekezünk...
A legtermékenyebb a 12. napon van. De ez nem azt jelenti, hogy csak ezen a napon eshetsz teherbe. Bármikor megeshet a baj, ha védekezés nélkül szeretkeztek. Csak valakinek szerencséje van, valakinek meg nincs.
Mindenkepp vedekezzetek, nem csak a termekeny napokon lehetsz terhes! 32/n
Ezt így nem lehet pontosan megmondani. Meg kell figyelned a tested és a peteérés jeleit. Az a baj, hogy általában persze a ciklus közepén van ez az idõpont, de vannak akiknél nem. Orgazmus is válthat ki peteérést.. és olyankor nagyon könnyen teherbe eshetsz. Ez nem biztos módszer! Kicsit sem.ez nem igazi védekezés. Ha mondjuk már házas lennék és nem lenne baj, ha becsúszik egy baba, esetleg akkor alkalmaznám. Estek már teherbe így..nem is kevesen.
ha egy kis elõváladék bejut akkor ott már lehet gond mert VAN BENNE SPERMIUM!!!védekezni kéne inkább (1. voltam)
Ha ismerjük a hüvelybõl távozó váladék változásait, elõre meghatározhatjuk a peteérés idejét és a fogamzás szempontjából nem biztonságos napokat. Ebben a módszerben, amely egyébként igen megbízhatatlan, a ciklus négy szakaszát különböztetjük meg. Menstruáció: minden egyéb váladékot láthatatlanná tesz. Kerüljük a nemi érintkezést, ha nem szeretnénk gyermeket, mert akad néhány nõ akinél a havi vérzés idején következik be a peteérés. Korai napok: viszonylag „száraz” napok, amelyeken alig képzõdik váladék, az is zavaros, ragacsos. A nemi érintkezés csak nagyon rövid idõtartamú ciklus esetén nem biztonságos, ha nem szeretnénk gyermeket. Termékeny napok: a peteérést nagyobb mennyiségû nyálkás, áttetszõ váladék jelzi. A változás észlelésétõl a folyás tetõpontját követõ három napig tartózkodunk a nemi élettõl, ha nem szeretnénk gyermeket. Viszonylag biztonságos, terméketlen napok: a folyás tetõpontjától számított negyedik naptól a következõ vérzés kezdetéig tart a nemi élet legbiztonságosabb, terméketlen szakasza természetes védekezés szempontjából. A kis mennyiségû folyás ismét zavaros, ragacsos és sûrû.
Amennyi kell, az úgyis bent marad, a többi meg kijön a gravitáció hatására.
persze...hidd el aaminek kell az bent marad. drukkolok neki.
A lényeg feljutott, elég 1 db sperma is a babához. A lényeget a férfi rögtön a méhnyakra juttatja, és onnan már meg is indulnak felfelé...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!