Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az a teherbe (230 db)

Ha nem a "megfelelő" napokon történik a megtermékenyítés, akkor mennyi az esélyem teherbe esni?

Legjobb válasz: hm :)ez az én kérdésem.. szoval én nem a megfelelo napon estem teherbe pontossan 2héttel az ovulácio után szoval ez is lehetséges...individuális...(kivétel erositi a szabályt:) )

hm :) ez az én kérdésem.. szoval én nem a megfelelo napon estem teherbe pontossan 2héttel az ovulácio után szoval ez is lehetséges...individuális...(kivétel erositi a szabályt:) )

Munkahelyet váltok, de gyereket szeretnék : vajon mennyi az a minimális idő, amit "illik" ledolgozni, mielőtt teherbe esem?

Én 1 évre gondoltam, mert azt követően is dolgoznék még, ameddig bírom, így kb 1,5 évet ott lennék. Nem szerettem volna munkahelyet váltani, de az előző cég megszűnt, így nem volt más választásom. Különben már most a "babaprojecten" lennénk, de így halasztjuk...

Legjobb válasz: szerintem is 1év, aztán majd meglátod mennyire vadállat a fõnök. (kedves Zsuzsám)

szerintem is 1év, aztán majd meglátod mennyire vadállat a fõnök. (kedves Zsuzsám)
Minimum 1 év ilyen kényszerváltásokkor. Ha nincs valakinek munkatapasztalata korábbi idõrõl, akkor pedig 2-3 év minimum. Ez már van annyi idõ, hogy komolyan vegyék és szülés után visszavegyék dolgozni. Mert aki próbaidõ lejárta után már szalad az orvoshoz kiíratni magát, azt nem csodálom, hogy nem veszik késõbb vissza. Valamennyire illik bedolgozni magad. Esetedben az 1 év már korrekt szerintem.

Mennyi az a minimum idő, amit kemoterápia, sugárterápia után várni kell, hogy teherbe eshessen valaki? !

Legjobb válasz: Errõl az onkológusod kérdezzed. Itt szerintem senkinek sincs onkológus szakvizsgája.

Errõl az onkológusod kérdezzed. Itt szerintem senkinek sincs onkológus szakvizsgája.
A kérdező hozzászólása: Nyilván ezen már túl vagyok, és többektõl többféle választ kaptam. Ezért vagyok kíváncsi, ha nincs is itt onkológus, olyan lehet, akivel megtörtént már mindez..
bár férfi az illetõ, neki azt mondták, hogy 4-5 évig ne probálkozzanak babával, elõbb legyen "teljesen gyógyult" amit viszont nem árt ha tudsz (bár valoszinû, h tudod), hogy örökölhetõ, az illetõnek van kisgyereke már, õt most hurcolják mindenféle genetikai vizsgálatokra, és az eredményekbõl az látszik eddig, hogy kb 30%, h õ is rákos lesz, 15-20 éves korában, most 5 éves a kisfiú. az illetõ anyja ebben hunyt el pár éve...a fia ebben szenved, a kisfiú szenvedni fog alapos kivizsgálás érdemes (sokba kerül, de inkább mint hogy beteg baba legyen) mielõtt belevágtok ... kitartást
csinálj egy méregtelenitõ kúrát, kb. 1 év mire igy kimegy a szervezetedbõl a sok káros anyag, de szigorúan orvosi felügyelet mellett és tényleg keress fel egy genetikust elõtte sok sikert, további jó egészséget, és egészséges kisbabát kívánok neked! szoritok nektek
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! Van egy 5, 5 éves kislányunk, és vele együtt nagyon vágyunk egy kistesóra. Volt orvos, aki szerint 5 évet kell várni, volt, aki azon a véleményen volt, hogy fél-egy év után lehet teherbeesni; eddigre kitisztul a szervezet, és különben is, nincsen garancia arra, hogy 6 év múlva vagy 10 év múlva nem újulhat ki. De félelemben nem lehet élni, törekedni kell a pozitív szemléletre; hiszen bárkivel megtörténhet bármi, példának azt hozta, h egy egészséges embert is érhet pl. halálos baleset, stb... Köszönöm, hogy segítetek, köszönöm a bíztatást, én is minden jót kívánok!
A kérdező hozzászólása: Azt honnan lehet tudni, hogy a kisfiúnak 30% esélye van a daganatos megbetegedésre 10-15 év múlva???
nem igazán értek hozzá (vagyis egyáltalán nem), pesten voltak kivizsgáláson többször, genetikusnál, ezt õ közölte, ugyhogy most pár évig nem vizsgálgatják, de utána évente szûrés. a kislánynak viszont nincs több "esélye" megbetegedni, mint egy átlag embernek, csak a kisfiúnak tegnap 12:19 voltam neked milyen fajta volt?
A kérdező hozzászólása: Orrszaglóideg daganat volt. Érdekes, amit írtál, a jó Isten védje meg a kisfiút, és az összes többi gyereket... Köszönöm, hogy válaszoltál.
A kérdező hozzászólása: És azt tudod 12:19-es :) , hogy miért van nagyobb esélye kisiúnak az öröklésre?

Mennyire befolyásolja a teherbe esésemet, ha a párom az elmúlt 3hónapban szájon át (nem szúrta magát) kokszolt? Úgy tudom, csak aki évekig szedett ilyesmiket, azoknál van spermalassúság, meddőség stb.

Már nem szedi,de fájdogál a veséje,és ez is egy mellékhatás!De remélem 3hónap elég kevés ahhoz,hogy bármi baj legyen!lehet ennyi id? után beteg babánk?

Legjobb válasz: Hát pedig inkább edzene, mint drogozna!

Hát pedig inkább edzene, mint drogozna!
Egy drogos embertöl nem szabad teherbe esni, ennyire nem lehetsz könnyelmü!!!!!! Megigérni könnyü, hogy abba fogja hagyni, de ez mindig csak igéret marad.
Befolyásolhatja sajnos. Kérdezz meg orvost, mert nem mindegy gondolom, milyen szert szedett, több féle van gondolom. A baba szerintem nem lehet ettõl beteg, de a kokszolás viszont elég beteg dolog, ne hagyd, hogy a párod tönkre tegye magát vele! Igen, meddõség, impotencia is lehet a mellékhatása, nem ér semmi ennyit. A szerencsésebbeknél késõbb jelentkeznek ezek, a kevésbé szerencséseknél elõbb.. Én soha nem hagynám, hogy a párom ilyeneket szedjen, próbáld lebeszélni!
A kérdező hozzászólása: Igyekszem, csak volt egy 3hóanpos szünetünk, és ezalatt neki fogott, de sokat regélek neki és megígérte, h nem szedi!Néha már könyörögtem, de tudom, h nem szedi, de a veséje fáj, ezért sztem elmegyünk orvoshoz!Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Basszus, jól leoltottál!Azelõtt soha nem csinálta és most meg van ijedve, hogy fáj a veséje!Azóta sem, és bízom benne annyira, h nem is fogja teszi!Õ is nagyon szeretne babát, és bármit megtenne az érdekében!Egyébként egy normális ember, ez az egy kilengése volt!De azért köszi...
A kérdező hozzászólása: Jól leírtam, na mindegy...bízom benne, h nem teszi, azóta edzeni sem jár...!
Egészségedre! Ennyinek nincs semmi káros hatása.
A bor kismértékben gyógyszer! nyugodtan ihatsz, legalább kicsit el is lezulsz estére és nem csak a pé-re koncentrálsz. A tömény szesz az ártalmas. De egy pohár finom bor az nem.

Babát szeretnénk de közben rendszeresen tornázok. Leginkább hasizom erősítést csinálok. Mennyire befolyásolja a teherbe esést vagy ha már megfogant a baba az intenzív tona amíg nem veszem észre a terhessége?

Legjobb válasz: Szia! Az intenzív torna, fõleg hogyha hastájékra csinálod vetélést is okozhat! Én elmentem az Aviva módszert (torna) megtanulni, ahol csak hastájékra, medencére, és csipõre dolgoztunk. Ennek 2 funkciója is lehet: 1. ciklusod elsõ felében ha rendszeresen csinálod elõsegíti az ovulációt, és megerõsít 2. vannak olyan gyakorlatok, amelyeket kifejezetten arra talált ki, hogy a nem kívánt terhesség elmenjen, és ezt fõleg a ciklus végén kell csinálni, és bizonyított a sok-sok visszajelzés alapján! Szóval szerintem azért óvatosan kellene, ha babát szeretnél. Azt is hallottam, hogy a nagyon ugrálós sportok, és trappolós szögdécselések sem tesznek jót! Sok szerencsét kívánok, és remélem segítettem.

Szia! Az intenzív torna, fõleg hogyha hastájékra csinálod vetélést is okozhat! Én elmentem az Aviva módszert (torna) megtanulni, ahol csak hastájékra, medencére, és csipõre dolgoztunk. Ennek 2 funkciója is lehet: 1. ciklusod elsõ felében ha rendszeresen csinálod elõsegíti az ovulációt, és megerõsít 2. vannak olyan gyakorlatok, amelyeket kifejezetten arra talált ki, hogy a nem kívánt terhesség elmenjen, és ezt fõleg a ciklus végén kell csinálni, és bizonyított a sok-sok visszajelzés alapján! Szóval szerintem azért óvatosan kellene, ha babát szeretnél. Azt is hallottam, hogy a nagyon ugrálós sportok, és trappolós szögdécselések sem tesznek jót! Sok szerencsét kívánok, és remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Nem szoktam ugrálós spotot ûzni csak kerózok és hasizmot erõsítek és egy kicsit megmozgatom a testrészeimet :) Akkor nem csinálom célzottan a felüléseket.
Sztem nyugodtan sportolj azt és annyit amennyi jólesik. A hasizomgyakorlat akkor nem javasolt ha már terhes vagy! ELõtte semmi összefüggés nincs a teherbeesés és a torna között. Ki hallott már ilyet? :-) Persze nem vitázom, de a jó kondi, izmos test, egészséges élet, pont hogy elõsegíti.

Több mint fél éve szedek fogamzásgátlót (Diane 35-t). Még soha nem mertem egyéb védekezési módszer nélkül szeretkezni. Hogyan küzdhetném le a félelmemet? Mit tanácsoltok? Egyáltalán mennyi az esélye körülbelül, hogy teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Nyugodj meg!!Én még csak egy hónapja szedek fogamzásgátlót és nem estem teherbe!1% esélye van annak hogy teherbe esel!De ez kizárt dolog!Felesleges más védekezési módot is használni hiszen teljes mértékben védve vagy!Én biztos vagyok benne hogy nem esel teherbe! De ha mégsem tudod leküzdeni a félelmedet akkor meg felesleges tablettát szedned!

Nyugodj meg!!Én még csak egy hónapja szedek fogamzásgátlót és nem estem teherbe!1% esélye van annak hogy teherbe esel!De ez kizárt dolog!Felesleges más védekezési módot is használni hiszen teljes mértékben védve vagy!Én biztos vagyok benne hogy nem esel teherbe! De ha mégsem tudod leküzdeni a félelmedet akkor meg felesleges tablettát szedned!
ilzen kerdes mar nagyon sok volt. Ha nem bizol a tablettaban, akkor folosleges szedni, kidobni ra a penzt, vedekezz ovszerrel. Amugy ez gyerekes, olvass utana az interneten, meg mielott eleve elkezdted, akkor kellett volna az orvosodat megkerdezni, szerinted mire talaltak fel??? ha rendesen szeded, akkor van olyan 0, 1 szazalek koruli az esely a teherbeesesre.
OFF Szia! Közvetlen nem ide tartozik, de.. figyelj rá, hogy 1-1, 5 évnél ne szedd tovább a Diane-t.. Én 4!!! évig szedtem az új nõgyógyász azt mondta, hogy ez abszurd...tulajdonképpen 4 éve alatt egyetlen normális vérzésem sem volt.. (én hormonprobléma miazz szedtem) szóval vigyázz szerintem te is a Dianeval.
én is egy hónap után kezdtem el védekezés nélkül nemi életet élni... de egyvalamire vigyázz, csak akkor csináld ezt, ha állandó partnered van, mert ha különféle fiúkkal fekszel le óvszer nélkül, akkor sokkal durvább dolgok is történhetnek veled egy terhességnél... a tabletta csak a nem kívánt terhességtõl óv meg de a nemi betegségektõl nem!
Én úgy tudom, fél évnél tovább nem szabad ezt szedni. Nekem is ezt akarta felírni a doki, de mondtam, hogy ne. Féltem, mert rengeteg rosszat hallottam róla. Így végül Lindynette 20 lett belõle. Inkább legyen az a pár pati rajtam, legyen zsíros a bõröm, minthogy csomó mellékhatás és fél év után váltogassak fog.gátlót. Ha meg abbahagyod, visszatérnek a problémák, amik miatt eredetileg felírta a doki, szal akkor nem sokra mész vele... Mivel van fogamzásgátló hatása is (eredetileg nem fog.gátló, hanem bõr, szõrösödési problémákra írják)ennek a gyógyszernek, így védett vagy. Bogyó mellett ritkán esnek teherbe a nõk. Az antibiotikum szedésével kell nagyon vigyázni, mert az gyengíti a hatását!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Nem a védekezés miatt kezdtem szedni.Ennek más oka van.De ha már szedem, akkor gondoltam felesleges más eszközökkel is védekezni.Csak biztosra akartam menni.

Szoptatom a kisfiamat, aki öt hónapos. De mivel nehezen estem teherbe így nem szedek antybabyt. Szoptatás alatt lehetek terhes? Mennyi az esélye?

Legjobb válasz: Szia, nekem annak idején azt mondta a védõnõm, hogy ugyanannyi az esélye, mintha nem szoptatnék, és sokan esnek teherbe szoptatás alatt. Ha még nem akartok második babát, érdemes óvszert használni. Egyébként, lehet, hogy elsõre nehezen estél teherben, de ha most még nem szeretnél, akkor tuti, hamar összejönne!!! :-))

Szia, nekem annak idején azt mondta a védõnõm, hogy ugyanannyi az esélye, mintha nem szoptatnék, és sokan esnek teherbe szoptatás alatt. Ha még nem akartok második babát, érdemes óvszert használni. Egyébként, lehet, hogy elsõre nehezen estél teherben, de ha most még nem szeretnél, akkor tuti, hamar összejönne!!! :-))
Van olyan ismerõsöm, akinek az elsõ babája lombik baby, a második meg egyszercsak megfogant:) Tehát nem kell aggódni, lehet könnyebben fog menni.!
Kisebb az esélye, de eshetsz teherbe. Én más okból, de szintén nem akartam gyógyszert szedni, mi úgy döntöttünk, amíg szoptatok (még ha több évig is), kibírjuk, hogy óvszert használunk.
szia, Nekünk is nehezen jött össze a csajszi. Úgy tudom (sokaktól hallottam így), ha az elsõ nehezen fogant, akkor a következõ(k) pikk-pakk megfogannak. Igaz, hogy nincs mensi egy darabig szopi alatt, de peteérés attól még van. Tehát simán tehetrbe eshetsz. A védekezés módja rátok van bízva, de mindenképpen kell, ha még nem szeretnétek kistesót.

1 hónapja hagytam abba a gyógyszert, az utóbbi időben nem nagyon bírta a szervezetem. Mennyi az esélye és mennyi idő kb. , amíg teherbe esem így?

Legjobb válasz: ha babát szeretnél, akkor fél évet ajánlatos várni, hogy ne legyen már plusz hormon a szervezetedben, és hogy a baba egészséges legyen. Teherbe esni pedig rögtön utána tudsz, nem befolyásolja, hogy korábban gyógyszert szedtél.

ha babát szeretnél, akkor fél évet ajánlatos várni, hogy ne legyen már plusz hormon a szervezetedben, és hogy a baba egészséges legyen. Teherbe esni pedig rögtön utána tudsz, nem befolyásolja, hogy korábban gyógyszert szedtél.
Ha abbahagyod, másnap teherbe eshetsz (kivéve, ha rendesen beszedted a 3 heti adagot, mert akkor még a szokásos 1 hétben véd). Nem kell fél évet várni, de 3 hónapot azért nem árt (hogy rendezõdjön a ciklusod). Addig persze más módszerrel kell védekezni.
igen, lehetsz terhes.
kicsi az esélye, szinte minimális, de azért elõfordulhat, ha nagyon szerencsétlen vagy.
A kérdező hozzászólása: Ez a "barátod is az" szitu egyáltalán nem volt poénos... :S A 72 órás tablettát a fiúnak is kiadhatják, ha õ a 16 éven felüli? Ugyanis én még nem töltöttem be.
A kérdező hozzászólása: És amúgy valószínûleg az elõváladék sem folyhatott ki... de nem vagyok benne biztos(emiatt veszem figyelembe inkább a legrosszabb eseteket). A tus ugye nem sokat segített a dolgon, ha az elõváladék esetleg kifolyhatott?
tudtommal csak nagykorú személynek írják fel a 72 órást. mert barátnõm a nagykorú barátnõjét kérte meg, de nem biztos
Hát ha vki így teherbe esik, akkor azon már a 72 órás sem segít, annyira szerencsétlen, már bocsi:) Teljesen benned maradt? Vagy a vége kilógott? Szerintem az esélye, hogy így teherbe esel nagyon nagyon közel van a nullához.
NOs, ha az óvszer benned maradt, akkor az az elõváladékot is felfogta. Kizárt, hogy az elõváladék megkerülve a gumit, tovább jutott volna a testedben. Amúgy az elõváladék nem minden esetben tartalmaz spermiumot. A terhesség esélye gyakorlatilag nulla. Nem kell félni, a mai világban egyre nehezebb teherbe esni, még annak is, aki szeretné!
A kérdező hozzászólása: ma 11:44 -esnek üzenem, hogy az óvszer nem lógott ki, de viszont éppen hogy csak érte kellett nyúlnom. éreztem a felpenderedett szélét. Valószínûleg egybõl észleltük.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!