Találatok a következő kifejezésre: Mennyi az állapota egy (18 db)

Nagymamám egyik szeme 21 a másik 22 dioptriás.73 éves, nincs cukor problémája. Lenne értelme szemműtétnek alávetnie magát? Mennyit javíthatnak az állapotán?

Legjobb válasz: Húú 22 dpt. Nekem 3 dpt a szemem, de szemüveg nélkül semmit sem látok. Napi teendõiben mennyire korlátozza? Idõseknél sajnos bármilyen beavatkozás nagyobb rizikóval jár, mint egy ifjú titán esetében. Alapvetõen én nem javasolnám kivéve, akkor ha a napi teendõit sem tudja már maradéktalanul elvégezni. Mamának szürke hályogja volt, és azt megmûtettük, mert vakság a következõ megálló, de látás javítóra nem gondoltunk (mondjuk neki nem 22 dpt-s a szeme).

Húú 22 dpt. Nekem 3 dpt a szemem, de szemüveg nélkül semmit sem látok. Napi teendõiben mennyire korlátozza? Idõseknél sajnos bármilyen beavatkozás nagyobb rizikóval jár, mint egy ifjú titán esetében. Alapvetõen én nem javasolnám kivéve, akkor ha a napi teendõit sem tudja már maradéktalanul elvégezni. Mamának szürke hályogja volt, és azt megmûtettük, mert vakság a következõ megálló, de látás javítóra nem gondoltunk (mondjuk neki nem 22 dpt-s a szeme).
A kérdező hozzászólása: Sajnos már nem nagyon tudnak neki szemüveget csinálni.A mostanival viszont már semmit sem lát, ezért is gondoltam a mûtétre.
Azt csak a kivizsgálás alapján tudják eldönteni, mit lehet ezzel kezdeni. Egy optikus ilyet nem tud megítélni.
A kérdező hozzászólása: Régebben már beszéltem a mûtétrõl, de elég akaratos volt.Tipikus idõskori hozzáállás.Azért kérdeztem, hogy érdemes-e próbálkoznom a meggyõzésével?
Ilyen nagyfokú rövidlátást általában nem a szemlencse deformitása okoz, hanem magának a szemgolyónak a nyúlása hátrafelé, ami értelemszerûen nem gyógyítható a szemlencse lézeres mûtétével vagy cseréjével. Ráadásul szövõdményként egy egy ilyen szem retináján sorvadás lép fel, mivel az erek nem tudják követni a nyúlást, és elpattannak.
mûlencsebeültetéssel orvosolják, hályogmûtéteknél bevett gyakorlat. biztos nagy dolog lenne de lehet csak te szeretnéd. Érdemes õt meghallgatni..az öregedés egy értékes lelkiállapot , csak az öregek tudják milyen. A 22 dio mondjuk tök vakság azt elismerem és nem ártana látni valamit.
Nagyon régen láttam, de szerintem az a TRANZIT A MINDENHATÓHOZ a csodálatos Meryl Streeppel.
A kérdező hozzászólása: Az az ! Köszönöm!

Ha egészségügyi okok miatt most kénytelen vagyok elköttetni magam de valami csoda folytán javulna az állapotom mennyi esélyem van egy lombikbébire? Hogyan működik ez?

Legjobb válasz: Hát csak ha csak elkötnek, akkor a petefészked mûködik. Annyi esélyed lenne egy lombikbébire, mint bárki másnak.

Hát csak ha csak elkötnek, akkor a petefészked mûködik. Annyi esélyed lenne egy lombikbébire, mint bárki másnak.
A kérdező hozzászólása: Akkor most egy kicsit megnyugodtam! Köszönöm a válaszod!
Elsõ vagyok. De azért az anyagiakról érdeklõdj. Arról nem tudok semmit, hogy meddõség esetén mennyibe kerül a lombikprogram. De lehetséges, hogy esetleg ha elkötés után gondolod meg magad, akkor drágább. De tényleg nem tudok semmit, csak szerintem nézz utána!
A kérdező hozzászólása: Nekem már ez is elég hogy testileg van rá esély és "csak" pénz kell hozzá! Mert most semmi esetre sem vállhatok be több babát, se testileg, se lelkileg, se anyagilag!
Amikor kórházban voltam a terhességem alatt, akkor volt ott egy nõci, akit mûtöttek, mert elvolt kötve. De mivel új férje lett, mégis szerettek volna kisbabát. Visszaállító mûtétet csináltak nála. Én sem hallottam eddig ilyenrõl, de ezek szerint van. :) Úgyhogy nyugodj meg. :)


Mennyi az ébrenléti állapota egy 1, 5 hetes babának? Lehetséges 1, 5-2 óra/nap? Több vagy kevesebb kell legyen? Egy huzamban vagy több részletben?

Legjobb válasz: A mi babánk már 3 hetes lesz kedden, de 1,5 hetes korában még õ is szinte csak evett meg aludt. Így szerintem lehetséges, hogy napi max két órát volt ébren. Pár napja viszont már nem alszik el rögtön etetés után, inkább tágra nyílt szemekkel figyelget.

A mi babánk már 3 hetes lesz kedden, de 1, 5 hetes korában még õ is szinte csak evett meg aludt. Így szerintem lehetséges, hogy napi max két órát volt ébren. Pár napja viszont már nem alszik el rögtön etetés után, inkább tágra nyílt szemekkel figyelget.
Ne aggódj teljesen normális. A gond csak az vele, hogy késõbb nem fog ám ennyit aludni te pedig alig várod, hogy aludjon hogy pihenni tudj.:-) Pár hónap múlva megfordul. 4 hónapos volt a lányom és megfordult a séma, napközben 2 órát aludt és fenn volt egész nap. Éjszaka viszont alszik hála az égnek! Teljesen normális, hogy ennyit alszik! Sok sikert! Erika

Nőneműek! Szerintetek egy hímnemű (ember nyilván) mennyi idős korára éri el átlagosan azt az állapotot, amikor a legkelendőbb a "húspiacon"?

Mert szerintem nagyon nem fair, hogy a nők ilyen 20-22 éves korukra nagyon kelendővé válnak ÚGY, hogy kb semmit sem kell tenniük érte, mert kinő a mellük meg iylesmik.

Legjobb válasz: 25-45 között. Akkor már mind a fiatalabb, mind a saját és az idõsebb korosztályból is kedvére válogathat.

25-45 között. Akkor már mind a fiatalabb, mind a saját és az idõsebb korosztályból is kedvére válogathat.
Szerintem egy nõnek is kell dolgozni magán, nem is keveset....! De a 30-as pasik....hmmm....a legjobb korosztály! :-)
Ne is folytasd, semmi értelme...
A kérdező hozzászólása: Persze mindenki tudja, hogy egy önbizalommentes, tündérmesék világában megrekedt puhatestü pasinak nincsenek jó belsõ tulajdonságai, legalábbis olyanok nincsenek, amik kézzelfoghatóan élönyösek (azaz JÓK) az élet viszontagságaival folytatott harcot illetõen. Tehát a kutyát nem érdekli, hogy a 27 éves jólelkû és kedves bécike, akinek még az anyukája veszi a kínai alsógatyákat mennyire kedves és odaadó, hogyha szociálisan képességek tekintetében nulla és nem tudja még a saját életét sem irányítani. Eleve a feltevés rossz, amibõl kiindul, miszerint a nõknek ELSÕSORBAN kedvességre van szükségük. De nem is folytatom
A kérdező hozzászólása: de még valahogy a 100+ IQ se fogja fel, hogy most általánosságban beszélek! És az az általános, hogy egy fiatal lány igen könnyen jut szexhez. Egy pasinak meg egy csomót kell dolgoznia önmagán, hogy kelendõ legyen a nõk körében (kivéve ha felsõ 20%-ba tartozik külsö adottságai alapján)...és ez tart el 30-35 évig egy átlag pasinak! Mert abból már rohadtul elegem van mondjuk, hogy itt is sir a sok gyökér, hogy õ még 20on évesen szüz és hogy miért nem érti meg a világ, hogy NEKI SZÉP BELSÕ TULAJDONSÁGAI VANNAK!
Nem eretnekség, hanem gyomorforgató kifejezés. Különben én nõ létemre nem a testi adottságaim miatt akarok "kelendõvé" válni, de úgy látszik, te csak ezt tartod fontosnak, azért gondolod, hogy egy nõ nem csinál "izzadalmas dolgokat", csak kiteszi a kitennivalót... Vannak 100+ IQ-jú nõk is, de azokat nem neked találták ki...
A kérdező hozzászólása: huspiacot emlegetni eretnekség? akkor legyen inkább "belsõ jótulajdonság piac?"
Úristen de sötét vagy kérdezõ... Amúgy meg ki akar dizsiben ismerkedni, oda csak kalandozni, d.gni mennek a pasik, az meg kinek kell... Ja, a 30-as pasikat kedvelem én is, igaz ezt esetemben már az én korom is indokolja...
Nem tudom, de ha most úgy itt teremne az álomférfi, nem lenne több 24 évesnél. És nem a dizsiben szedném össze a kinõtt melleim segítségével... Egyébként undorító ez a hozzáállás, ahogy beszélsz a párválasztásról. Mintha valami árucikk lenne a partner. Húspiac, az eszem megáll... Mindegy, biztos én vagyok lemaradva. egy 19 éves idealista...
"És az az általános, hogy egy fiatal lány igen könnyen jut szexhez." Továbbá az az általános, h a fiatal lányok 90%-ának NEM CSAK SZEX KELL!!! EZt fogjátok már föl férfiak!!! És a 90%-kal még lehet, h keveset mondtam... Ha meg már az a kérdés, h a fiatal lányok mennyire tudnak komoly kapcsolatra normális, nekik tetszõ pasit találni, akkor kb ugyanolyan nehéz a helyzetük, mint nektek a szexpartner keresésnél, ha nem nehezebb... Amúgy meg menj krvához és kész, nem kell itt tovább rinyálnod..
1 hónap múlva tudsz fogorvoshoz elmenni? A jelenlegi állapotról tudsz küldeni 1 képet?
A kérdező hozzászólása: most átlagosan 700-800e körül van
500-600ezer
Lopj egyet. . . Úgy ingyen van ;)
Picit kevesebbe, mint most egy 99-es.

Budapesten hol van olyan üzlet, ahova bevihetem azokat a jó állapotban lévő, használt ruháimat, amit már nem hordok, és kapok érte pénzt? Ha van ilyen, akkor kb. mennyit fizetnek pl. egy pulcsiért?

Legjobb válasz: Turkálókban próbálkozz, hátha valahol beveszik. Amúgy Vöröskereszt szóba se jöhet? Pénzt nem kapsz érte, de sok emberrel jót tehetsz, én oda szoktam vinni...

Turkálókban próbálkozz, hátha valahol beveszik. Amúgy Vöröskereszt szóba se jöhet? Pénzt nem kapsz érte, de sok emberrel jót tehetsz, én oda szoktam vinni...
Turikba nem veszik be, már próbáltam én is.(Angol import) Szerintem vaterán, vagy jófogáson próbálj hirdetni fényképesen.
Turkálóba nem érdemes elvinni. Ott pár száz forintért árulják a ruhákat, akkor neked mennyit fizetnének érte, hogy utána még hasznuk is legyen rajta? Én is inkább a neten keresztül próbálnám meg eladni, bár ez elég macerás. Én mindig a Máltai Szeretetszolgálatnak szoktam õket adni.
Bizományi

Mennyit áramot igényel az autó rádió memóriája? Illetve egy autóriasztó bekapcsolt állapotban hány ampert vesz fel, mennyire meríti az akkumulátort ezen 2 eszköz együttesen?

Köszi a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: Alig igényel áramot 0.01 A alatt. Ha az aksi jó állapotban van, 1-2 hónapig zokszó nélkül ki kell hogy bírja, és akkor is inkább az önkisüléstõl készül ki,minthogy e 2 fogyasztó leszívná.

Alig igényel áramot 0.01 A alatt. Ha az aksi jó állapotban van, 1-2 hónapig zokszó nélkül ki kell hogy bírja, és akkor is inkább az önkisüléstõl készül ki, minthogy e 2 fogyasztó leszívná.
Én direkt kimértem a riasztót, 20mA bekapcsolva az áramfelvétele, + a led, amennyit felvesz villogás közben.

Találtam egy verébpapagájt az egyik kisállatkereskedésben, amelyikről azt mondták már, hogy ingyen is odaadják, mert rossz állapotban van. Szerintetek ilyen állapotban mennyit lehet rajta segíteni?

A madárkának nagyon görbék a lábai, szó szerint szinte súrolja a földet a hasával, annyira szétállnak. Nagyon megtépték a társai, mert kisebb náluk és olyan "más". A kereskedő már elválasztotta a kis nőstény papagájt egy külön ketrecbe egy hímmel, akivel jól elvannak. Annyira szeretnék rajta segíteni, de abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán repülni tud-e, mert az ülőrudakra is csak a csőrével segítette fel magát nagy nehezen. Ha hazahoznám, mondjuk a hímmel, akivel szeretik egymást, akkor megerősödne annyira, hogy a tollai szépen kinőnének és egy kicsit jobban érezné magát? A görbe lábain nem lehet esetleg valahogyan segíteni? Mondjuk műtéttel, vagy bármivel?

Legjobb válasz: Próbáld meg!Egy esélyt Õ is megérdemel.

Próbáld meg!Egy esélyt Õ is megérdemel.
Az eldeformálódott lábakon nem lehet segíteni, valszeg rossz ülõrudak miatt alakult ki. Megfelelõ faágakkal, ülõrúddal esetleg javulhat egy idõ után a helyzet. Van esély a gyógyulásra, ha ennyire megesett rajta a szíved, nem tartalak vissza. Papagájkórra mindenképpen vizsgáltasd le, nehogy elkapd, a többi betegségre is, kitudja mit szedett össze az a szerencsétlen állat.... Csak akkor vállald ha van az állatorvosra, esetleges kezelésekre elég pénzed. Szerintem rendbe tudna jönni.
hol laksz? szegény nagyon sajnálom :( Ha nem lenne messze én is be tudnám fogadni, fajtársai közé...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!