Találatok a következő kifejezésre: Mennyi adót fizetni öröklésnél (1 db)

Mennyi adót kell fizetni öröklésnél?

Egyenesági, de nem közvetlen rokona vagyok nagynénémnek,(apukám testvére) aki egyedülálló, de én vagyok am legközelebbi hozzátartozója. Végrendelete nincs, így én örökölök utánna. Szeretném megtudni, mennyit kell adóznom a háza, meg az értékpapírjai után?

Legjobb válasz: 1990. évi XCIII. törvény Ez az illetéktörvény. Itt megtalálod. Tudni kéne a ház értékét ahhoz, forintosítani tudjam az illetéket. De ebbõl ki tudod számolni te is.

1990. évi XCIII. törvény Ez az illetéktörvény. Itt megtalálod. Tudni kéne a ház értékét ahhoz, forintosítani tudjam az illetéket. De ebbõl ki tudod számolni te is.
Nem adót, hanem illetéket fizetsz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Amazonról rendelnék 65$ értékben azután milyen költségek lennének?

1

4 órás bejelentett munkaviszony mellett lehet-e alkalmi munkaviszonyt folytatni?

3

Meg tudná mondani valaki, hogy hogy mondjuk németül azt, hogy összevont adóalap?

2

ÁFA nem csak a termékre vonatkozik hanem a csomagolásra és a szállításra? Ha igen akkor mennyi külön külön

1

Szlovákia számvitele és a magyar számviteli rendszer között mik az alapvető különbségek? Honnan szerezhetek aktuális irodalmat Szlovákia számviteli rendszerével kapcsolatban?

Próbáltam a nagykövetségen és egy szlovák-magyar könyvelőirodánál érdeklődni, de nem kaptam választ. Előre is köszönök minden segítséget!

0

Nyugta javítás utólag?

Mi a teendő akkor, ha kiderül több pénztárgéppel kiállított nyugtáról, hogy rossz ÁFA gyűjtőbe lett néhány tétel beütve, mert egy terméket az eladó rossz ÁFA kulccsal értelmezett (5 helyett 27) és ez utólag derül ki (pl több, mint egy hónap múlva).

Ilyenkor mit lehet tenni? Jegyzőkönyvet írni és utólagos könyvelés javítással lehet korrigálni?

0

Ha valaki egyéni vállalkozó lesz, vagy gazd társulást alapít (Pl BT), akkor mikortól kell fizetnie a járulékot, a kezdetektől, vagy amikor bevétele származik (nem nyereség, bevétel)?

járulék fizetése

2

Apport után számolok el écs-t?

Egy most induló cég jegyzett tőkéjének 60 %-át. A bevételezéssel tisztában vagyok, de kell écs-t elszámolnom utána? Ha jól tudom 5 évig nem selejtezhetem, és meg kell őriznem, de értékcsökkenéssel mi a helyzet? Köszönöm

1

Ha PayPal számláról 50. 000 forintot szeretnék lehívni a bankszámlámra az adómentes?

Köszi

1

Ezt hogy könyvelem le?

Egy korlátolt felelősségű társaság a tárgyévben bérleti jogot vásárolt. A bérleti joggal kapcsolatban a következő információk állnak rendelkezésre:
- Vételi ára: 4.000.000 Ft
- Beszerzési időpontja: tárgyév július 1.
- Az áfa 27 %-os mértékű
- A bérleti jog használati ideje 8 év
- a leírási mód: lineáris
A vállalkozás fizetési kötelezettségeit a tárgyévben fizetési határidőre az elszámolási betétszámláról kiegyenlíti. Az értékcsökkenést az eszközök bruttó értéke után számolja el napra arányosan, illetve maradványérték nem állapítható meg.
Feladat:
Könyvelje a bérleti jog tárgyévvel kapcsolatos gazdasági eseményeit!

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!