Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a után a gyed, (91 db)

Mennyi az a bruttó jövedelem ami után a gyed maximalizálva van?

Szoval mennyi bruttomnak kéne lennie hogy a max. gyed-et kapjam,és annak mennyi az össege nettóban?

Legjobb válasz: Bruttó 168 volt a bérem.Max GYED-et kapok,ami családi adókedvezménnyel nettó 111 ezer forint. Sajnos azt nem tudom,hogy mennyi kell lennie a bruttó bérnek,hogy max.GYED-et kapj.

Bruttó 168 volt a bérem.Max GYED-et kapok, ami családi adókedvezménnyel nettó 111 ezer forint. Sajnos azt nem tudom, hogy mennyi kell lennie a bruttó bérnek, hogy max.GYED-et kapj.
235 bruttóval kapok két gyermekkel 120 körüli GYED-et. Elvileg a minimálbér kétszerese a max. bruttó GYED, legalábbis tavaly még így volt :)
én úgy tudom hogy bruttó 186 000 Ft körül van a minimum
izé, mármint maximum. bocsi
137200 a max GYED. [link] ezen számold ez jó
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, nem tul egységes a válasz, de nagyjábol látom:) Utolso:sajnos nem jo a link! Ha én 2015-ben szülnék, de 2014 végén tp-n lennék akor ott annak az összegével számolnak?
Nekem mûködik a link, de akkor: http://www.adozona.hu és itt menj rá a kalkulátorokra
A kérdező hozzászólása: Köszi....hát eszerint 63ezret kapnék kb.ez nem tul sok, ezt azért se értem mert ikor az elsö gyerekem született, akkor 95ezer volt a bruttóm, és 70 felett kaptam. (most átlag 130ezer a bruttóm)

GYED után vissza szeretnék menni dolgozni, de ki kell vennem a szabadságomat. Mennyivel kapok kevesebbet a GYED-hez képest?

Eddig max. GYED-et kaptam.

Legjobb válasz: Mire mennyivel kapsz kevesebbet? A szabadságra? Nem értem a kérdést, de megpróbálok válaszolni:) A szabadságod idejére ugyanannyi pénzt fogsz kapni, mintha dolgoznál, hiszen a szabadság idejére a normál béred jár. Vagyis semmivel nem kapsz kevesebbet, mint gyedet, sõt, többet fogsz kapni:)

Mire mennyivel kapsz kevesebbet? A szabadságra? Nem értem a kérdést, de megpróbálok válaszolni:) A szabadságod idejére ugyanannyi pénzt fogsz kapni, mintha dolgoznál, hiszen a szabadság idejére a normál béred jár. Vagyis semmivel nem kapsz kevesebbet, mint gyedet, sõt, többet fogsz kapni:)
A táppénz az, amikor a béred 60-vagy 70%-át kapod csak! Fizetett szabadság idejére, a teljes fizetésed jár, a szabadnapjaid keretéig.
A szabadság idejére fizetésedet kapod, tehát az nem a gyed-nél kevesebb, hanem több lesz várhatóan, igy a kérdésed értelmezhetetlen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igazából én azt hittem, hogy csak a bérem bizonyos százalékát fogom kapni! Most azért megnyugodtam, hogy "nem fogunk éhen halni".


Mennyi idős koráig jár tartósan beteg gyermeket nevelő szülőknél a gyermekük után a GYED?

Tudom a GYED az egészséges gyermek után addig a hónapig jár ahol a gyermek a 2. életévétét betölti, mig a GYES addig a hónapig jár amelynél a 3. életévét betölti.

Legjobb válasz: A gyed nincs összefüggésben a tartós betegséggel, és nem jár mellette semmilyen más ellátás ( a gyes mellett sem jár az ápolási). A gyed maximum a kicsi 2 éves koráig jár egészséges gyerek esetén ugyanúgy, mint tartósan beteg gyerek esetén.

A gyed nincs összefüggésben a tartós betegséggel, és nem jár mellette semmilyen más ellátás ( a gyes mellett sem jár az ápolási). A gyed maximum a kicsi 2 éves koráig jár egészséges gyerek esetén ugyanúgy, mint tartósan beteg gyerek esetén.
Ja, és nem addig a hónapig jár, mindkettõ naptári napra jár, így addig a születésnapjáig kapod.

A baba születése után mennyi ideig jár a gyed? és a gyes?

Legjobb válasz: A gyed elõtt van még a tgyás, ami a gyermek születésétõl 180 napig tart. A GYED legkorábban a terhességi-gyermekágyi segély, illetve a szülési szabadság lejártát követõ naptól vehetõ igénybe, és a gyermek 2. életévének betöltéséig jár. A gyes pedig a gyermek 3. életévéig.

A gyed elõtt van még a tgyás, ami a gyermek születésétõl 180 napig tart. A GYED legkorábban a terhességi-gyermekágyi segély, illetve a szülési szabadság lejártát követõ naptól vehetõ igénybe, és a gyermek 2. életévének betöltéséig jár. A gyes pedig a gyermek 3. életévéig.
Elõször van tgys, ami 168 napig jár, utána a baba 2 éves koráig van a gyed, majd 3 éves koráig a gyes.
GYED: a baba 2 éves koráig GYES: a baba 2-tõl 3 éves koráig
Születés után 24 hétig a Tgyás jár, de ezt a szülés kiír idõpontja elõtt 28 nappal korábban is meg lehet igényelni. Tgyás lejárta után jár a gyed a baba 2 éves koráig, utána 1 évig a gyes.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, és családi adókedvezményre gondolsz, az jár erre az összegre?
a minimál bér az most 93 ezer forint.A tgyás a családi adókedvezménnyel saccolom csak kb 70000 forint lesz a gyed ennél 10%al kevesebb mert abból járulékot is vonnak.remélem nem írtam hülyeséget és valamennyire segítettem.Ha nem te veszed igénybe a családi adókedvezményt akkor még mínusz 10000 el számolhatsz.
Tgyás 54700 Gyed 48000 Nagyjából, és adókedvezmény nélkül.
Persze, jár. Ha igénybe veszed, akkor 10 ezerrel több ami kézben marad.

Mennyi gyedet fogok kapni bruttó 131500 Ft (nettó 85500 Ft) jövedelem után? A gyedet a bruttó vagy a nettó kereset alapján számolják?

Számításaim szerint ha a bruttó alapján, akkor a levonások után is kb. 10 ezer Ft-al többet kapok majd.

Legjobb válasz: Kedves Mimózalélek! Nem kioktatásnak szántam, ne kapd fel ennyire a szart. ha 70 %, akkor 70, De ez nettó 69 ezer Ft, az tuti, annak is nyugodtan utánanézhetsz.

Kedves Mimózalélek! Nem kioktatásnak szántam, ne kapd fel ennyire a szart. ha 70 %, akkor 70, De ez nettó 69 ezer Ft, az tuti, annak is nyugodtan utánanézhetsz.
Szió! Sajnos konkrét összeget nem tudok neked mondani, mivel még csak TGyás-t kapok. Az én bruttóm is itt körül van, de nekem azt mondták, hogy a Gyed összege maximált, ami olyan 83.000.- körül van. Ettõl állítólag senki sem kap többet. Zita (23 hetes baba anyukája)
TGYÁS csak 6 hónapig van, utána a gyerek 2 éves koráig GYED, ami a fizetésed 80 %-a, de maximum a minimálbér kétszeresének 80 %-a, ami nettó 69 ezer Ft.
Szerintem a 2. hozzászóló nem kioktatott. Csak válaszolt a kérdésre. Ha ez kioktatás, akkor miért kérdeztek?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek. Kérlek titeket, hogy ne veszekedjetek, mert nem olyan célzattal tettem föl ezt a kérdést.
Valóban bruttó 96 e Ft a maximum GYED, DE van, akitõl elõzõ évi jövedelme alapján 38%, mástól 18% SZJA-t vonnak. Sajnos én átléptem az adósávot, így 69 e Ft Gyedet kapok, mert 38% SZJA-t vonnak. Jövõre már nem lépem át az 1.550 e Ft éves jövedelmet / ha jól emlékszem ennyi.../, akkor már tõlem is csak 18%-ot vonnak, így kb. 83 e Ft lesz a Gyedem és ez a maximum nettóban. Sajnos a pontos összeget nem tudom.

A baba szuletese utan a GYED stb.. Mennyi ideig jar?

Legjobb válasz: A gyed összesen 2 évig jár, aztán gyes van aminagyon kicsi összeg,tehát nagyjából 3 éves korig jár ilyesmi..azonkivül pedig van a családi pótlék, ami ha jól tudom 18 éves korig jár vagy amíg a gyerek nappali tagozaton tanul, max 25 éves koráig.De mire a migyerekünk 18 lesz lehet nem így lesz.

A gyed összesen 2 évig jár, aztán gyes van aminagyon kicsi összeg, tehát nagyjából 3 éves korig jár ilyesmi..azonkivül pedig van a családi pótlék, ami ha jól tudom 18 éves korig jár vagy amíg a gyerek nappali tagozaton tanul, max 25 éves koráig.De mire a migyerekünk 18 lesz lehet nem így lesz.
Szia! Ha munkaviszonyod van, abban az esetben kaphatsz szülési szabit 24 hétig, majd gyermeked 2 éves koráig GYED-et. Mindkét összeg a fizetésed 70 %-a. Táppénzen is lehetsz, vagy dolgozhatsz szülésig. A szülési szabi szülés elõtt 4 héttel is igénybevehetõ. Érdeklõdl utánna munkahelyeden mennyi összeg lesz. Választhatsz, hogy az elõbb leírtakat veszed igénybe, vagy szülés napjától GYES. Melyik több összeg??!! Szülés után jár a szülési segély. ez egyszeri összeg.Igazolás kell hozzá, hogy legalább 4x megjelentél tanácsadáson.
Szia! A gyerekabc.hu-n és a magyarorszag.hu-n utána tudsz nézni minden fontos információnak.

Szülés után mennyi lesz a gyes a gyedem? És milyen pénzeket fogok kapni?

Legjobb válasz: jav: ikreknél az anyasági tám 28500*300%/gyerek

jav: ikreknél az anyasági tám 28500*300%/gyerek

Ki tudja mennyi a gyed a 2. gyerek után?

Arra gondolok, hogy els? gyermekemmel összegben a maximum gyedet kapom, ha kb 2 év van a két gyerek között akkor mennyit kapok a kistesó után?

Legjobb válasz: Ha még nem telt le a 3 év, akkor ugyan annyit mint eddig. Remélem jól tudom, azért várd meg mások véleményét is.

Ha még nem telt le a 3 év, akkor ugyan annyit mint eddig. Remélem jól tudom, azért várd meg mások véleményét is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!