Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a után a (6012 db)

Császáros szülés után rád teszik a babát, láthatod? Mennyit kell feküdni, ha nem altatásban történik? Mikor hozzák, mennyi idő után a babát szopni?

Legjobb válasz: A barátnõm császáros volt, én szerencsére nem, de õ úgy mesélte, hogy odatették a fejéhez és adott neki puszit. Epidurált kapott, ezért utána 12 órát kellett neki feküdni. A férje bent lehetett vele a "fekvésnél" és neki odaadták a babát. Õ segített a barátnõmnek mellre tenni, amíg nem kellhetett fel.

A barátnõm császáros volt, én szerencsére nem, de õ úgy mesélte, hogy odatették a fejéhez és adott neki puszit. Epidurált kapott, ezért utána 12 órát kellett neki feküdni. A férje bent lehetett vele a "fekvésnél" és neki odaadták a babát. Õ segített a barátnõmnek mellre tenni, amíg nem kellhetett fel.
Mindkét babámat császárral szültem. Az elsõt epidurális, a másodikat spinális érzéstelenítéssel. Az elsõnél 8 óra után felállítottak, a másodiknál 12 óra után kellett volna, de a nõvér nem ért rá, így 19 óra után állítottak talpra. Mindkétszer rögtön az arcomhoz tették a babát, megpuszilgathattam õket. A kisfiamat csak azután hozták szoptatni, miután már fel tudtam kelni. Elõtte is behozták és egy kicsit mellém tették, de megfogni még nem nagyon tudtam. A kislányomat már nagyon hamar hozták szopizni, más kérdés, hogy nem tudott még szopni, de jó volt összebújni.
Elsõ babánál, rögtön elvitték, majd visszahozták , megmérve, felöltöztetve.24órát kellett feküdni. Másodiknál (másik kórház) kiemelés után rögtön megmutatták, majd mérés, öltöztetés után odahozták, fejemhez (rám)tették, közben azért tartották, simogathattam, puszilgathattam pár percig. 8óra múlva fel kellett kelni.
Az ÁEK-ben szültem, nem altattak. Nem fektették rám a babámat, viszont odahozták rögtön megmutatni, ott tartotta a fejemhez közel a mûtõsfiú egy darabig, aztán kivitték az apjának. Kb 1 órát vele lehetett, amíg engem "befejeztek", és bevittek a szobába. Én akkor aludtam, de ahogy felébredtem, behozták a babámat is, karomba fektették, de feküdnöm kellett. Reggel volt a szülés, délután felkelhettem zuhanyozni. Este próbálhattam meg szoptatni. Másnap már nem kellett szigorúan feküdni.
Szia! Amikor kivették a babócáat, akkor is felemelték egy pillanatra, hogy lássam még mazsatosan is. Utána a mosdatás és felöltöztetés után nekem odahozák a fejemhez, és adhattam neki egy puszit és megsimogathattam. :) Én délben kerültem ki a mûtõbõl, és 3kor már hozták szoptatni. És én emelgettem a fejem utána, és kb 4-5 hétig fájt a fejem utána, de azért annyira nem volt vészes, én most sem bírnék mozdulatlanul feküdni... :) Remélem tudtam segíteni...
Szerintem ez kórházfüggõ. A SOTE I-es klinikán pl. nem teszik rád, de megnézheted, megpuszilhatod, majd az apukája részt vehet a méricskélésen. Spinális érzéstelenítés után - ha jól emlékszem - 8 vagy 9 óra múlva kellett felkelni elõször. Pontos idõpontokra nem emlékszem, de nekem pl. reggel 9-kor volt a mûtétem, és délután 4-5-6 óra körül hozták a babát a császáros õrzõbe. Utána legközelebb másnap reggel láthattam, amikor lekerültünk a csecsemõosztályra, de akkor már mindig mellettem volt.
Én csak a saját tapasztalatomról tudok beszélni! Érzéstelenítéssel császároztak. A babát nem tették rám, de pár másodpercig láthattam amíg elvitték. 6órát feküdtem. Éjfél után 7perccel lett meg a lányom, és már 7kor keltettek. Utána nem sokkal hozták a babát, de elõtte még zuhanyoztam.
Szia, az én lányom a Péterfyben jött világra császárral, egybõl megmutatták nekem még véresen, óriási puszit adtam neki és amíg varrtak, addig a férjemmel együtt elvitték mosdatni és ellátni. Az egész mûtét kb. 20 perc lehetett, meglepõen rövid (elõtte persze az elõkészület hosszabb), aztán kitoltak a mûtõbõl és egybõl hozták a kincsemet, a szülésznõ nyomogatta a mellemet, hogy az elõtej jöjjön, marhára fájt, de valamit ki tudott préselni, onnantól nálam volt a kicsim, néha vitték el vizsgálatra. Én a Péterfy-t nagyon ajánlom mindenkinek, nagyon anya és gyermekbarát.
A kérdező hozzászólása: Én szegeden fogok szülni, ott nem is lehet bent a férjem a császáros szülésnél sajna, még a fejemnél sem...
A kérdező hozzászólása: És az adatokat (súly, centi, stb) azt a zárójelentésbe beleírják? Vagy hogy? Sajnálom ha butaságokat kérdezek, de elsõ baba, én meg már parázok, mert jövõhéten születik a babánk:)
A baba kiskönyvét meg fogod kapni, abban minden adat benne lesz, azt fogja majd megnézni a védõnõ meg a gyerekorvos is, õk is írogatnak majd bele adatokat. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Akinek az első babájával nem volt egy perc nyugalma sem, mennyire könnyen vállal még egy babát? Ha vállal mennyi idő után? A másik baba lehet hogy teljesen más természetű?

18hónapos a kislányom,és nagyon nehéz vele. Piciként hónapokig hasfájós volt,se éjjelünk se nappalunk. Sokat sírt,és nyughatatlan volt. Mostanra borzalmas akaratos,hisztis,és állandóan fel van pörögve. Nagyon nehéz vele,és nem lehet semmivel lekötni. De nagyon okos,gyorsan tanul,de határtalan az energiája! Vacilálok a tesón,mert az az igazság hogy még egyszer nem szeretném azokat átélni amit a lányommal. Mai napig nem tudom kialudni magam és regenerálódni. Lehet hogy szörnyen hangzik,de számomra borzalmas volt a csecsem?kor. Mennyi az esélye hogy megint egy ilyen kis ördögfiókám legyen?

Legjobb válasz: Azt elfelejtettem,hogy ezektõl függetlenül IMÁDOM!

A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem, hogy ezektõl függetlenül IMÁDOM!
Kicsiként detto ilyen volta az én lányom is, kétségbe is estem rendesen, amikor kiderült, hogy becsúszott a kistesó! 17 hónap lett köztük, az elsõ idõszak most is nehéz volt, de kizárólag a nagyobb miatt. Az öcskös nagyon jó csecsemõ volt, huszadannyit nem "kínlódtam" vele mint a lányommal. Aztán ahogy nõtt, úgy változtak a dolgok, a lányommal fokozatosan könnyebb lett és a fiam egyre nehezebb esetté vált. Most 3 és 1.5 évesek.
Mintha lányomról írtál volna. Hát nem tudom...én még nem tartok ott, hogy bevállaljak még egy babát. A csecsemõkor nekem is iszonyat volt. Üvöltés, hasfájás, sírás, sikítás...ahh... Még csak 1 éves, de szerintem igazi kis hisztigombóc lesz belõle. Én is imádom, õ mindenben az elsõ, mindent megteszünk érte. DE nem tudom, hogy akarom-e még egyszer. Azt mondják kétszer nem üt ugyanoda a ménkû, de hát ki tudja...Anyukámnak 3x tört el a lába, akkor az elsõ után azt mondta, hogy kétszer nem eshet meg ilyen. Viszont bennem van, hogy szeretnék még egy gyereket. Mindig azt gondoltam két babám lesz. Úgyhogy lehet, hogy majd 4-5-6 év múlva megváltozik a véleményem és rászánom magam. De amíg az egyik kicsi, másik pici lenne és esetleg mindkettõ ordítana...na ezt nem akarom.
A kérdező hozzászólása: Hát igen ha tudnám 100%ra hogy a második babával sokkal könnyebb lesz, akkor 1percig sem vacilálnék!
Enyém lány is ilyen volt! Jaj még ma is a hideg fut végig a hátamon, ha eszembe jut a kicsi kora, pedig imádtam nagyon, de nagyon, de iszonyú nehéz volt vele. 6 hónapos koráig csak sírdogált, már vizsgálta doki, de semmi baját nem látott, egyszerûen csak síros, ez volt a válasz! Késõbb hisztis lett, és még ma is kis nyughatatlan, értetlen, mindenért nyöszörgõ. Most 3, 5 éves nagylány. Nem volt még egészen 2 éves, mikor úgy döntöttem, ha most nem lesz tesó és vissza megyek dolgozni, akkor már nem is vállalok tesót. Inkább -csúnyán kifejezve magam- tudjuk le egyszerre mindkettõ. Terhes lettem a kicsivel, 2 év 7 hónap van köztük. A kicsi egy áldott jó gyerek. Egy hangja nincs babának sem volt sírós, evett, aludt, most kezd nyûgösebb lenni, jönnek a fogai és kezdõdik a szeparációs szorongás. 8 hónapos a drága. Amúgy ahogy én tapasztaltam saját bõrömön, sokban befolyásolja a gyerek viselkedését anyuka lelki állapota! A lányommal mindent olyan nagyon jól akartam csinálni, nagyon jó anyuka akartam lenni, szoptatni és persze nem ment a szoptatás, nem tudtam miért sír ideges, feszült voltam és ez a gyerekre is kihatott. A másodiknál úgy voltam vele, hogy lesz ami lesz, már jól hozzászoktam a gyereksíráshoz, és tapasztaltabb vagyok, hát ment is a szoptatás azóta is megy és a baba is tök nyugis én sem bosszantom magam felesleges dolgokon, amiért mondjuk az elsõvel az idegeim a plafonban voltak. Sokkal lazábban kezelem a dolgokat! Ja és a kicsivel még pocakban megbeszéltem, hogy nem lehet kis ördögfióka, mert akkor anya világgá megy! :) )
15 hónapos lányom mái napig nem alszik soha egyetlen percre nem képes egyedül játszani, semmi nem tudok mellette csinálni, fõzni is éjszaka szoktam...romon vagyok :((( Imádom, mert ügyes, okos, és gyönyörû, de kistestvére az 1000+1%, hogy nem lesz!!!!
Mintha a 16 hónapos kisfiamról írtál volna.Szeretnénk még babát, de én már elõre félek, hogy megint egy eleven babánk lesz.Hisztis, nincs el egyedül, minden érdekli, ami veszélyes.Tanulékony baba.Ígyis IMÁDOM!!
Az elsõ babánk 2 hónapig hasfájós volt, de ez nem riasztott el a kistesótól. Igaz, ha nem fájt a pocija, akkor nyugodt volt. 2, 5 év a korkülömbség. Most nem egyszerû a nagyobbal, mert õ is nagyon pörgõs, és õt is minden veszélyes dolog vonz, délután szintén nem alszik. Plusz már benne van a dackorszakban és iszonyú hisztis lett. Valamint itt a testvérféltékenység. Viszont annyiból meg könnyû, hogy már nagyjából önálló. Egyedül eszik, egyedül wc-zik. Pl. amikor a kicsit szoptatom, és neki akkor kell pisilni, el tudja egyedül intézni. Nekem a második babám lett sokkal sírósabb és hasfájósabb, vele 3 hónapos koráig semmit nem aludtam én sem. Ki voltam teljesen. Már kinõtte szerencsére, de így is fárasztó kettõ gyerekkel egyszerre. Viszont megszoktam-mint ahogy szokták mondani mindent meg lehet szokni-, hogy fáradtan üzemelem végig a napokat. Lehet, hogy a kicsi is pörgõs lesz, mert nagyon mozgékony, és õ sem alszik sokat, akkor így jártam...elfogadom így a dolgot. Egy szónak is száz a vége: nem bántam meg a kistesót.

Mikor kezdődnek mennyi nap után a terhesség elsö gyanújelei?

Legjobb válasz: azt mondták már 3nap után is ez igaz?

A kérdező hozzászólása: azt mondták már 3nap után is ez igaz?
Szia! Nekem szep 1-én volt peteérésem. tegnap kellett volna megjönnie...teszteltem tegnap...negatív.....teszteltem ma reggel...nagyon halvány pozitív...5 napja mensis érzés meg émelygés, de attól féltem hogy bemesélem magamnak...álltalában 10-14 nap...de én nálam ez megcáfolódott! :) legalábbis remélem hogy ez a halvány csík nem délibáb! :)
Gratula az elsõ válaszolónak :) A csík az már csík :) ) Szerintem max. a mensihez hasonló hasfeszülést érezheted de azt is csak mikor már beágyazódott tehát megtermékenyítés után 4-5-6 nappal...émelygés, hányinger ilyenek szerintem ha korábban jelentkezik mint legalább a mensi elmaradása, akkor az pusztán pszichés dolog...vagy gyomorrontás :) )
Köszönöm a második hozzá szólónak! :) Az elsó hozzá szóló!
A kérdező hozzászólása: tehát akkor mindenképp meg kell várnom a menstruációm kimaradását és akkor lehetnek jelei????? elöbb nem is egyébként énis szeptember 1.-jén voltam együtt a párommal elöször védekezés nélkül...de azota rendszeresen ugy vagyunk együtt hogy nem védekezünk... és nekem 12.-én kell megjönnie...

Mi fér nektek bele egy kapcsolatba, és mennyi idő után? A topic nem véletlen.

~15 éves lányok válaszát várom. 17f

Legjobb válasz: 10 perc alatt mosogass el

10 perc alatt mosogass el
bocsi, én 17évesen válaszolok, de szerintem azóta nem változott az értékrendem. pár hét járás után feküdtem le elõször a szerelmemmel, és szerintem 2 éve is is megtettem volna, ugyanígy. nem tartom magam könnyen kaphatónak, vagy ribancnak. szerintem nem az idõ számít, hanem a bizalom, a szenvedély és a szerelem...

Ha nincs 2 éve bejelentett munkahelyem és most terhes vagyok milyen állami támogatást kapok és mennyit? Magam után a tb-t fizetem amióta nem dolgozom.

Legjobb válasz: Ha a tb fizetés alatt a 4.500,- Ft-ot érted, akkor az egészségügyi ellátásra jogosít, baba után járó ellátásra nem. Munkaviszony nélkül csak az alanyi jogon járó gyesre leszel jogosult. Ennek bruttó összege a legkisebb öregségi nyugdíj összegével egyezõ, jelenleg 28.500,- Ft. Jogosult vagy még egyszeri anyasági támogatásra. Összege 64.125,- Ft. Feltétele legalább 4 alkalommal részt kell venni a terhes gondozáson. (koraszülés esetén egy alkalom is elegendõ) Egy gyerkõcre járó családi pótlék jelenleg 12.200,- Ft, egyedül állóként 13.700,- Ft.

Ha a tb fizetés alatt a 4.500, - Ft-ot érted, akkor az egészségügyi ellátásra jogosít, baba után járó ellátásra nem. Munkaviszony nélkül csak az alanyi jogon járó gyesre leszel jogosult. Ennek bruttó összege a legkisebb öregségi nyugdíj összegével egyezõ, jelenleg 28.500, - Ft. Jogosult vagy még egyszeri anyasági támogatásra. Összege 64.125, - Ft. Feltétele legalább 4 alkalommal részt kell venni a terhes gondozáson. (koraszülés esetén egy alkalom is elegendõ) Egy gyerkõcre járó családi pótlék jelenleg 12.200, - Ft, egyedül állóként 13.700, - Ft.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm segítségedet!

Mennyi a belépődíj a Morrisons 2-be este kilenc óra után?

Legjobb válasz: Hölgyeknek 500Ft Uraknak:1500Ft

Hölgyeknek 500Ft Uraknak:1500Ft

Mennyi a veszélye a fertõzésnek illetve a betegségeknek egy nyelvpiercing behelyezése után?

Nyelvpiercinget szeretnék,de sok olyat hallottam hogy pl: Hív fertõzést vagy akár több veszélyes problémát okozhat egy piercing! Ez mennyire lehetséges és mennyire igaz?

Legjobb válasz: Teljes mértékben igaz.

Teljes mértékben igaz.
Teljesen, de az az igazság, hogy bármilyen nem megfelelõ körülmények között behelyezett ékszer fertõzõdéshez vezethet... LÁttam olyat, akinek egy sima fülbevaló miatt kellett megmûteni a fülét (eltaláltak valami ideget és elfertõzõdött)... Azért nézz utána neten, hogy milyen hátrányai lehetnek, mert minden ékszernek megvannak a maga hátrányai, és jó ha az ember tisztában van velük, mielõtt megcsináltatja... Én az industrialom elõtt elfertõzõdött industrialos képeket videókat nézegettem, hogy felkészüljek a legrosszabbra is - semmi baja, tökéletes...kicsit kiszakadt az alsó része, de fertõzõdés nem volt... Amúgy attól, hogy ez megeshet nem feltétlen fog elõfordulni...nagyon sok múlik a pierceren és az "alany" szervezetén is... Amúgy én is szeretnék majd nyelvpiercinget, de engem az tart távol tõle egyelõre, hogy fogszabályzóm van, és az már kicsit sok lenne...de majd ha leveszik...:D
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves kérdezõ! Veszélye van, mégis csak egy idegen tárgyat raknak a nyelvedbe. Ha normális helyen csináltatod meg, akkor a HIV fertõzés esélye szinte zérus, legalábbis ott helyben. Utána már a te dolgod. Ha egy AIDS vagy HIV hordozós illetõvel testnedves kölcsönhatásba keveredsz, akkor magasabb egy kicsit, de amúgy akkor is van esélye (eléggé magas)... Tiszta, steril hely, steril tû, steril ékszer, steril eszközök... majd utána a rendes ápolás és nem lesz bajod. (és fontos az is, hogy profinál csináltasd!) Szóval 50%ig igaz, 50%ig nem. Bármi egyéb kérdésed lenne, csak írj privátban! - The Blueskin -
A cégnek? Semennyi.
Semennyi. Járulékkedvezményben részesül, tehát annyit "nyer" vele, hogy olcsóbb a foglalkoztatása.

Nettó 100ezerből mennyi 2gyerek után a gyerektartás max?

Legjobb válasz: A csjt. szerint gyermekenként 15-25%, maximum összesen 50%. A bírói gyakorlat szerint gyermekenként 20%.

A csjt. szerint gyermekenként 15-25%, maximum összesen 50%. A bírói gyakorlat szerint gyermekenként 20%.
16% a minimum, számold ki.
20 ezer 10%/per gyerek. Kivéve ha sokan vannak, mert max 50%-ot vonhatnak tõled.
Jól irta valaki, hogy 15 és 25 % közti összeg az, megitélnek, de általában a 20% gyerekenként. Ebben az esetben ez 40ezer lenne a két gyerekre. A fix összeggel csak az a baj, hogy azt mindenképpen kellene fizetni és ezt sokan azért nem vállalják, mert ha netán elvesztené a munkahelyét, akkor is ki kellene ennyit fizetnie, akkor is, ha nincs miböl. Ezért a legöbben ragaszkodnak a %-os szabályzáshoz és ez érthetö is.
A kérdező hozzászólása: És köszi a válaszokat. Ha itt megjelenne a pontozgatás, én se zöldet-se pirosat nem adok(bocsi).
A kérdező hozzászólása: Valahogy csak lesz, ez még a jövõ. Tényleg csak érdekelt, mert azért vannak nagyon vérmes nõszemélyek, akiknek gyt címen az államadósság abszolút összege se lenne elég, rettentõ sok mindenre hivatkozva. És nem értik, hogy ha csak albiban, de miért csak önerõbõl akarok kilépni a házasságból.
Akkor egyezzetek meg fix összegben.
A kérdező hozzászólása: Nem kívánnám el a fizetése felét- most csináltam egy jójderózsaszínazélet kalkulációt. Végzettségem szakmai gyakom szerint egy 190nettó fizetést meg tudok kapni(az ég is ezt akarja remélem), ehhez jön majd a két csp. És ebbõl már egy 50ezres albi+rezsi+kaja+ovi ha nem luxusban de kijön, sõt:) megtanultam beosztani a kajapénzt:D
A családi pótlék mennyi most? Az is jár. És adókedvezmény is van a gyerekekre. Ha így is alacsony jövedelem jön ki egy fõre, akkor lehet kérni támogatásokat az önkormányzattól.
Amennyit adni akarsz, annyit adhatsz, nincs fölsõ határa. Ha nem akarsz, csak akkor van letiltás, de akkor a minimum a kérdés, nem a maximum, de valóban a felsõ határ 50% az összes gyerekre.
A kérdező hozzászólása: Volt tegnap egy kérdésem, aminél a csajok jöttek a gyt-vel, hogy hát ha majd válunk mi az, hogy a gyt-t nem akarom alap bevételnek venni. Na ezért:D Mert akárhogy számolok, 100 a lakhatásra kell(albi+rezsi), kell majd az ovi-suli, enni-ruházkodni. És ez a 20-32döntsön aki akar hát fedezi az ovi-suli kaját(ha a mi térítési díjainkkal számolok). Jah én lenni a nõ.
A gyermek tartasdij a netto jövedelem max 50 %a lehet. Egy gyermek eseteben ez általában 20, kettõ eseteben 25-25, három eseteben 16, 6% szokott lenni. A lényeg, hogy mindegy hány gyerek van, a jövedelem felénél nem lehet magasabb a tartasdij.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!