Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a táppénz, ha előtte (4 db)

Mennyi a passziv táppénz, ha előtte be voltam jeletve, és igy kaphatok -e GYED-et?

Legjobb válasz: Tehát arra lennék kiváncsi hogy a passziv táppénz bele számit -e a 200 nap biztositásba?

A kérdező hozzászólása: Tehát arra lennék kiváncsi hogy a passziv táppénz bele számit -e a 200 nap biztositásba?
Passzív tp 45 naptári nap. Csak a biztosítási jogviszony megszûnése után 3 nappal nappal igényelhetõ.Gyed ezután nem igényelhetõ.

Tisztelt! Most 12 hetes terhes vagyok, a szerződésem szept.30-ig van, ha elmegyek táppénzre, csak a lejárat után küldhetnek el? És ha tavaly okt.24-től dolgozom, előtte pedig gyes-en voltam, a bruttóm 160000ft. Mennyi táppénzt kapok?

Legjobb válasz: Hiába mégy táppénzre, mert a határozott idejû munkaviszony megszûnik a határozott idõ lejártával akkor is, ha táppénzen vagy. Mikorra vagy kiírva? Ha el tudod kezdeni legkésõbb szeptember 30-án a tgyást, akkor passzív jogon a gyed is járni fog utána. Ha nagyjából április végéig dolgozol, és csak utána mégy táppénzre, akkor meglesz a 180 bérezett napod, így a táppénz alapja a bruttó kereseted lesz. Ha nem lesz meg a 180 bérezett napod, akkor a tavalyi gyes miatt a táppénzedet a minimálbér alapján fogják megállapítani.

Hiába mégy táppénzre, mert a határozott idejû munkaviszony megszûnik a határozott idõ lejártával akkor is, ha táppénzen vagy. Mikorra vagy kiírva? Ha el tudod kezdeni legkésõbb szeptember 30-án a tgyást, akkor passzív jogon a gyed is járni fog utána. Ha nagyjából április végéig dolgozol, és csak utána mégy táppénzre, akkor meglesz a 180 bérezett napod, így a táppénz alapja a bruttó kereseted lesz. Ha nem lesz meg a 180 bérezett napod, akkor a tavalyi gyes miatt a táppénzedet a minimálbér alapján fogják megállapítani.


Ha terhesen táppénzre megyek, de nem volt előtte 1 éves munkaviszonyom, mennyi lesz a tp?

Arra gondolok, nem volt 1 éves a munkaviszony, igaz, hogy ilyenkor nem a fizum 60%-át kapom tp-nek, hanem a tb által megállapított összeget, ami általában a minimálbér 60%-a?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!