Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a maximális összege (13 db)

Mennyi a maximális összeg, amit követelhetek a páromtól gyerektartás képpen?

1 gyermekem van. 2 éve külön vagyunk..

Legjobb válasz: A fizetésének valahány százaléka úgy tudom, pontosabban nem tudom megmondani, de biztos lesz valaki, aki tudni fogja a részleteket is.

A fizetésének valahány százaléka úgy tudom, pontosabban nem tudom megmondani, de biztos lesz valaki, aki tudni fogja a részleteket is.
ma 08:22-es: EGY gyerekre maximum 25%-ot lehet megítélni, ennél többet nem. Az 50% arra vontakozik, amikor több gyerek van, akkor az összes gyerekre együtt jár a max. 50%. Ebben az esetben - amikor ennyire magas az apa jövedelme -, NEM százalékosan határozzák meg, hanem egy reális összegben, ez kb. 50-60ezer Ft-ot jelent maximum.
Az abszolút maximum 50%, mivel a keresete felét neki kell megkapnia.
A kérdező hozzászólása: Az apa kb. 170 ezret keres nettóban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.. föleg az utolsónak..
Felütteted magad és még lenne képed követelõzni?
Fizetése 20%-ka ha ez túl irreális lenne akkor kevesebb. Egy gyerekre max 60 ezer körül ítélnek de ahhoz az apának nagyon jól kell keresni persze bejelentve.
A kérdező hozzászólása: Igen van ilyen papír.. a gyámhatóságtól van.
" és hogy 2 éve lemondott a gyermek neveléséröl és én nevelem tovább egyedül.." Erröl is van valamiféle hivatalos papír? Mindenesetre célszerü a bíróságon kérni a gyerekelhelyezés határozatba foglalását (mert egyedül ez kötelezö érvényü mindkettötökre nézve) és a gyerektartás mértékének megállapítását is. A bíróságokon van ingyenes tanácsadás, ott minden szükséges felvilágosítást megkaphatsz és a szükséges beadnivalókat is segítenek elkészíteni.
A kérdező hozzászólása: Apasági nyilatkozat van csak.. és hogy 2 éve lemondott a gyermek neveléséröl és én nevelem tovább egyedül.. se élettársi nyilatkozat hivatalosan nincs , se házasok nem voltunk soha..
Gyerekenként 15 és 25% közötti összeg az általában megítélt, de amennyiben a tartásra kötelezettnek szokatlanul magas a jövedelme, akkor ennél kevesebbet - amennyi reális egy gyerekre - adnak meg. De gyerektartás csak akkor jár, ha el vagytok válva (illetve ha élettársak voltatok, nem éltek egy háztartásban) és a gyerekelhelyezésröl bírósági határozat van.
A kérdező hozzászólása: Rendben, Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket és azt, hogy idöt szántatok rám.

Mennyi az a maximális összeg, amit pénzváltóknál át tudok váltani másik valutára?

Legjobb válasz: Szerintem bármennyit átválthatsz. Sõt, ha többet váltasz jobb árfolyamot is ki lehet alkudni.

Szerintem bármennyit átválthatsz. Sõt, ha többet váltasz jobb árfolyamot is ki lehet alkudni.
Bármennyit, de nagyobb összegnél szólni kell elõtte egy nappal, mivel milliókat nem tartanak készleten.
A kérdező hozzászólása: Na és mennyi az a nagyobb összeg? xD
Pénzváltótól függ, de 1 millió felett szerintem már érdemes elõre bejelenteni.


Akkor most mennyi a maximális GYED netto összege, amit végül is kézhez kap a kismama? Köztisztviselő vagyok.

Legjobb válasz: Nem a Gyedet emelték, hanem a minimálbért (ez befolyásolja).

Nem a Gyedet emelték, hanem a minimálbért (ez befolyásolja).
2. vagyok. Ma kaptam meg a bérlapomat, valóban 100.100, -Ft lett a maximum Gyed, én nettoban 83.915, -Ft-ot kaptam.
nem emeltek rajta semmit, már régóta bruttó 96 600 ft!
Ha emelték, akkor mindenkit érint, aki GYeden van, ez olyan, mint a családi pótlék.
igen, én már 1 éve kapom és tegnap küldtek levelet hogy februárban már emelt lesz, ez mindenkire vanatkozik
és ez mindenkit érint? úgy értem, aki pl. már fél éve kapja a gyed-et, annak is emelkedik?
72-73000 ft, nem tudom pontosan, de br. 100.100.- ft.
Emelték 100.100-ra tegnap jött a határozat.
az, hogy mennyi a nettó, egyéni dolog, mert attól függ, hogy mit és mennyit vonnak le.
2. vagyok, most olvastam az elõzõ kérdést, nem tudtam, hogy idén emelték a GYED maximumát, na ennek örülök.:o)Szóval én a maximumot kapom, azt tuti, kíváncsi vagyok mennyi lesz nettoban az a 100.100, -Ft, 02.03-án érkezik a számlámra.
Brutto 96.600, -Ft, én nettoban 81 e Ft-ot kapok, de hallottam már olyat is, akinek nettoban 84-85 e Ft-ra kijön. Szerintem a különbség abból adódik, hogy kinek mennyi magánnyugdíjat vonnak.
Én pedig 84103 ft-ot kaptam Bruttó 100100 jár. 9510 adóe. 6461

2009-ben mennyi a maximális GYED nettó értéke? Nekem 70.575 Ft-ot utalt a munkáltató, ebben szerintem nem szerepel az adójóváírás összege. Hogyan tudom az adóbevallásnál ezt érvényesíteni? Ha beírom az ide vonatkozó részbe, nem történik semmi.

Legjobb válasz: Ennyi. Nem szerepel benne az adójóváírás. Azt most tudod az adóbevallásnál visszaigényelni.Mármint a 2009-est. Az ideit pedig most kell aláírnod a munkahelyen, hogy kéred. Ill. elvileg már alá kellett volna írnod. Ha nem tetted, a 2010-es adójóváírást majd a 2011-es adóbevallásnál visszaigényled. ( remélem nem voltam túl kusza:) )

Ennyi. Nem szerepel benne az adójóváírás. Azt most tudod az adóbevallásnál visszaigényelni.Mármint a 2009-est. Az ideit pedig most kell aláírnod a munkahelyen, hogy kéred. Ill. elvileg már alá kellett volna írnod. Ha nem tetted, a 2010-es adójóváírást majd a 2011-es adóbevallásnál visszaigényled. ( remélem nem voltam túl kusza:) )
Tyûûû-ha!!!! Nekem amikor vonták az adót is csak 40-et kaptam 29napra- a max 42.000 volt. Most hogy nem vonnak adót is csak 45000-et utalnak.... Hol dolgoztál Te?
Hát ebben tuti nincs adójóváírás. Kérd a munkáltatódnál, vagy jövõ májusban tudod majd visszaigényelni.
Ha jól értem a kérdésed, elektronikus adóbevallást készítenél éppen, és hiába írod be a jövedelmed, nem dobja ki a visszaigényelhetõ adójóváírást. Írd be a 30. sorba a jogosultsági hónapok számát (ha egész évben GYED-en voltál, akkor 12-t), és így a c oszlopban megjelenik pirossal a "súgó", vagyis az az összeg, amelyet adójóváírásként igénybe vehettél volna az adatok alapján. Ezt az összeget írd át a 30. sor b oszlopába, így a program a következõ oldalon a 70. sorban már ki is számolja Neked a visszaigényelhetõ adó összegét. Remélem, tudtam segíteni, én így csináltam, nekem hibátlan lett az adóbevallásom.
A kérdező hozzászólása: SZuper! Köszönöm! Kihagytam a 30.b. sort!!!!! Így nekem is jónak tûnik!

Mennyi most a munkanélküli járulék maximális összege?

Légyszi konkrét számot írjatok, ne azt, hogy "a mindenkori öregségi nyugdíj ennyi-meg annyi százaléka"! Ja, és azt, amit az ember nettó kp-ban kap meg. Köszi

Legjobb válasz: A munkanélküli ellátás maximális összege a minimálbér 120 %-nál több nem lehet. A jelenlegi minimálbér 71.500, a 120 %-a 85.800.- Ft, nettóban 70.000,- Ft körül van. Ez az összeg max. 91 napig jár, utána átlagkeresettõl függetlenül a minimálbér 60 %-a jár mindenkinek.

A munkanélküli ellátás maximális összege a minimálbér 120 %-nál több nem lehet. A jelenlegi minimálbér 71.500, a 120 %-a 85.800.- Ft, nettóban 70.000, - Ft körül van. Ez az összeg max. 91 napig jár, utána átlagkeresettõl függetlenül a minimálbér 60 %-a jár mindenkinek.

Mennyi a Gyed maximális NETTÓ összege 2013-ban?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy 98.000.-

Én úgy tudom, hogy 98.000.-
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :-)

Mennyi a diákhitel maximális összege?

Nekünk a K&H-ban azt mondták, hogy 30 ezer, pedig én úgy tudtam, hogy 40.

Legjobb válasz: 40 államin, 50 költségesen

40 államin, 50 költségesen
S érdemes tudni még, hogy: A Diákhitel kamata változó. A kamat mértékét a kormányrendeletben rögzített szabályok szerint határozzuk meg. A 2009. július 1-jétõl december 31-ig érvényes kamatláb 10, 50%.
Szabadon választhat, hogy mekkora összeget utaljunk bankszámlájára. A 2008/2009-es tanévben az államilag támogatott képzésben részt vevõ hallgatók havi * 15 ezer, * 21 ezer, * 25 ezer * 30 ezer, vagy * 40 ezer forintot igényelhetnek. Havi 50 ezer forintot kizárólag költségtérítéses képzésben részt vevõ hallgatók kérhetnek. A magasabb hitel feltétele, hogy vállalják a magasabb törlesztési hányadot. A Diákhitelt havonta részletekben, vagy tanulmányi félévenként egy összegben lehet felvenni. Aki félévente egy összegben igényli a kölcsönt, az egy összegben kapja meg a teljes szemeszterre jutó, 5 havi Diákhitelt. Szabadon választhat, hogy mekkora összeget utaljunk bankszámlájára. A 2008/2009-es tanévben az államilag támogatott képzésben részt vevõ hallgatók havi * 15 ezer, * 21 ezer, * 25 ezer * 30 ezer, vagy * 40 ezer forintot igényelhetnek. Havi 50 ezer forintot kizárólag költségtérítéses képzésben részt vevõ hallgatók kérhetnek. A magasabb hitel feltétele, hogy vállalják a magasabb törlesztési hányadot. A Diákhitelt havonta részletekben, vagy tanulmányi félévenként egy összegben lehet felvenni. Aki félévente egy összegben igényli a kölcsönt, az egy összegben kapja meg a teljes szemeszterre jutó, 5 havi Diákhitelt. Forrás:http://www.diakhitel.hu/mekkora-osszeg-erd.php

Mennyi a GYED maximális összege?

Tudom, hogy a GYED a fizetésed 70%-a, és maximum a minimálbér kétszeresének 70%-a, ami most 91500 Ft. Ez bruttó vagy nettó?

Legjobb válasz: netto

netto
Szerintem bruttó, hiszen a bruttó min.bér 65500-ft.

Ki kaphat maximális gyedet és mennyi annak a nettó összege?

Legjobb válasz: A minimálbér kétszeresének 70 %-a, kb. 70 000 Ft nettó. Akkor kapod, ha a fizetésed alapján kiszámolt % ennél több lenne.

A minimálbér kétszeresének 70 %-a, kb. 70 000 Ft nettó. Akkor kapod, ha a fizetésed alapján kiszámolt % ennél több lenne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!