Találatok a következő kifejezésre: Mennyi a kisfiamnak a (274 db)

Mennyi a normális amit egy 12 hetes béby eszik, mert van hogy 120 ml eszik de van hogy úgy nézem a 140 ml se elég neki, na most azt tudni kell hogy az én kisfiam ha 200 ml lenne a cicimben azt is megenné, nem tudja mi az hogy elég? Jucus

Legjobb válasz: Az én kisfiam 13 hetes, és néha (gondolom amikor van annyi tejem) megeszi õ is a 200-at, sõt olyan is volt hogy 210-et. Mivel nem jön neki vissza, így gondolom nem baj.

Az én kisfiam 13 hetes, és néha (gondolom amikor van annyi tejem) megeszi õ is a 200-at, sõt olyan is volt hogy 210-et. Mivel nem jön neki vissza, így gondolom nem baj.
Bár mennyi lehet normális. Amennyit szopik, annyi a normális. NEm kell minden szopit mérni, fõleg nem egy 3 hónaposnál. Ha az összfejlõdése jó, akkor nem kell egyáltalán méricskélni, hanem igény szerint szoptatni, és rendben lesz. Egyébként ha eddig kizárólag szoptattad és rendben gyarapodott, akkor ezután is elég lesz neki.
bármennyi normális ha nõ a súlya és jókedvû baba, akkor akármennyit eszik neki az a jó. Én elsõ babámat mértem egy hónapi minden evés elõtt és után jól bestresszeltem tõle, a most 11 hetes csak akkor mérem ha a védõnõ kérdezi a súlyát. Kb átlagban 130 ml-t eszik, ezt is csak onnan tudom, hogy néha kap cumisüvegbõl anyatejet, és abból láttam.
3 hónapos körül van egy növekedési ugrás, ezekben a hetekben simán eszik többet a szokottnál, utána majd visszaáll.

Tényleg olyan nagynak számít a kisfiam? A ti kisfiatok milyen hosszú és mennyi kg?

Ma voltunk méretk?zni és 10,10 kg és 80 cm.A véd?n? szerint óriásbébi:)

Legjobb válasz: Ja 9,5 hós.

A kérdező hozzászólása: Ja 9, 5 hós.
kicsit hosszú, de a súlya normál az én fiam 75 cm és 10 kiló. 9 hós lesz a jövõ héten
mi majd nem 6 hósan 9700g és 70, 5 centi.ma voltunk
Az én lányom 70, 5 centi és 7300g volt a 8 hónapos mérlegelésen.Hozzánk képest óriási, de az ismerettséi körünkben lévõ fiú babák, mind nagyobbak nálunk.Tény, h a te fiad sem kicsi:)
Szia! Az én kisfiam is ilyen hosszú volt ennyi idõsen, de csak 8.5 kg. Most 10.5 hósan volt 9 kiló és 83 centi.... Az biztos, hogy nem a tornasor közepén fog állni:)
Nagy baba, az biztos, de nem "óriás". Gondolom már akkor is nagy volt, amikor született. Az én kisfiam is 10, 50 kg körül van (ha jóllakik és rajta van a ruha 11 kg :-D), és valahol 75 centi fölött és 80 centi alatt, de a hosszát nem nagyon hagyja megmérni. Õ is 9, 5 hónapos múlt, lassan közeledik a 10 hónapos korhoz.
Az én kisfiam 7 hónapos, 72cm és 9, 43kg.Szerintem õ sem kicsi, úgyhogy ne aggódj!
10hós 12.3kg 77cm .<apuka 194cm>
Az én kisfiam 5 hónapos, 65 centi, 7660 gramm. Mi sem vagyunk dagadtak. Amúgy meg te látod, hogy nagyon duci-e. De szerintem egy kisbaba nem szép vékonyan, nekik az áll jól, ha husikások, nem? :)

Ma délután kapja a kisfiam a második dupla oltását. Nurofen kúp, és szirup van itthon. Szerintetek elég a szirupot adni neki? Ha mégsem, akkor mennyi időre rá lehet egy kúpot is beadni?

Az első alkalommal nagyon fájtak a kis lábai,főleg másnap. A kúpnál sír,ezért kérdezem. 5 hós.

Legjobb válasz: Ha úgyis most kapja ezt nem egyszerûbb a dokitól megkérdezni?

Ha úgyis most kapja ezt nem egyszerûbb a dokitól megkérdezni?
A kérdező hozzászólása: Ha ilyen dokihoz mennél, te sem kérdeznéd meg tõle. Èrdekes gondolkodása van, amúgy nem gyerekorvos, hanem háziorvos. Ma megyünk hozzá utoljára.
Ha Nurofen a kúp is, akkor legalább nyolc órának kell eltelnie a szirup és a kúp között. Tehát ha mindkettõ Nurofen, akkor vagy kú, vagy szirup. A szirup nagyon jól szokott mûködni mind láz, mind fájdalom csillapításnál.
Mi ugyan nem Nurofent használunk, hanem Panadolt és Naturlandnak a kúpját, de ezeket 4 óra elteltével lehet beadni...de ez a Germicidre is igaz...szóval én 4 órát mondanék. Nem hiszem, hogy ne lenne elég egyébként. Az én kislányom is mindig 2 oltást kapott egyszerre, és egy esti hõemelkedésen kívül kutya baja sem volt, szóval egy adag bõven elég volt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor maradok a szirupnál elõször.
Nekem mindig mondták, ha hazaértünk fél Germicid-C kúp és rá 4 órára a másik fele.Hát nem mindig jött össze, mert volt hogy ahogy betoltam, kikakilta a felet.De volt többször is olyan, hogy mire a 4óra letelt volna, õ már aludta az éjjeli alvását és nem keltettem fel sosem emiatt.Nem garantált , hogy lázas lesz egyébként...Mindenképpen várnék 4 órát a szirup után is.A nurofen kúp nagyon picike, az tuti nem fájhat neki, fõleg hogy csak a kézmelegtõl is elolvad már.A Germicidet is túlélik a picik, pedig az elég böhöm kúp.
A Nurofennek teljesen más a hatóanyaga, mint a Panadolnak, ezért nagyobb két adag közt a várakozási idõ. Harmadik féle a hatóanyaga a Germicidnek. Nekünk a Nurofen szirup elég volt.


5, 5 hónapos a kisfiam. A férjemmel a válás folyamatban van. Mennyi lesz az apának a joga alapból a gyermek láthatására? Milyen jogszabály szabályozza ezt? Hol lehet utánanézni? (ügyvéden kívül)

Legjobb válasz: azért vigyázz, hogy ne szakadjon meg a baba-apa kapcsolat nagyon, mert a fiad is férfi, és ha egy nap egy másik nõ teszi ezt vele akkor az meg neked nem fog tetszeni. mondom ezt úgy, hogy nem tudom miért váltok. ha alkesz és ver, bocsánat. de ha nem és amúgy jó apa lenne, a kéthetente egy órányi láthatásból nem lesz semmilyen kapcsolat, az pedig a fiadnak fog fájni.

azért vigyázz, hogy ne szakadjon meg a baba-apa kapcsolat nagyon, mert a fiad is férfi, és ha egy nap egy másik nõ teszi ezt vele akkor az meg neked nem fog tetszeni. mondom ezt úgy, hogy nem tudom miért váltok. ha alkesz és ver, bocsánat. de ha nem és amúgy jó apa lenne, a kéthetente egy órányi láthatásból nem lesz semmilyen kapcsolat, az pedig a fiadnak fog fájni.
A férjed 3 éves koráig csak a te felügyeleteddel látogathatja a picit. Elvileg mindennek a fele jár neki: fél szünidõ, fél ünnep...stb. Ezt úgy szokás elintézni, hogy egyik szünet itt, másik ott. Majd a következõ évben csere. Jogod van tudni, hogy majd a volt férjed hova viszi a kicsit és ha veszélyhelyzetet sejtesz, akkor megtagadhatod a láthatást. Persze, a láthatás megtagadásához már jogi út szükséges, hiszen csak úgy önkényesen nem tilthatod el apát és gyermekét egymástól. Ez hosszadalmas procedúra. Azért, hogy mind a két fél érdeke képviselve legyen, üljetek le ügyvédek társaságában és beszéljétek meg, írjátok le, hogy mi lesz és hogyan szeretnétek. Ebbõl nem kell haragnak lennie, de a késõbbiek folyamán könnyebb, ha tisztázni tudjátok, hogy kit mikor illet meg az ünnep.
17:06-os vagyok! Egyébként a láthatást a gyermek érdekében az otthonában szokták javasolni, amikor még kicsi. Jelen pillanatban, amikor még baba, akkor nektek kell eldönteni, hogy hogy a legjobb nektek a találka, hogy ne ütközzön ebédidõbe, alvásba, stb...
A férjednek pont ugyanannyi joga van a gyerekhez, mint Neked, amíg a bíróság mást nem mond.
Mi a biztosíték arra, hogy neked ítélik a gyereket? Ítélhetik neki is és akkor neked lesz láthatási jogod.
Miért kezeli minden nõ úgy a gyereket, mint ha saját tulajdonuk lenne?
Én most váltam ikreim vannak 3, 5 hónaposak!Az apa nem tehet semmit mert még nem 3 éves!!!És a láthatás is csak otthon a gyerek lakhelyén történhet és nem viheti el!!!És

Szeptemberig GYES-en vagyok a kisfiammal, a 2. baba októberben érkezik. Menjek el most táppénzre? Hogy járok jobban? Mi után számítják a juttatásokat és kb. mennyire számíthatok? Köszönöm: Lya

Legjobb válasz: Szerintem Gyesrõl nem lehet táppénzre menni. A juttatásokat a Gyes, Gyed után fogod kapni. Sehogy nem jársz jól, ha nem dogoztál a 2 gyerek között.

Szerintem Gyesrõl nem lehet táppénzre menni. A juttatásokat a Gyes, Gyed után fogod kapni. Sehogy nem jársz jól, ha nem dogoztál a 2 gyerek között.
Én úgy tudom, hogy ha több ellátásra is jogosult vagy, akkor a kedvezõbbet választhatod. Ha munkaviszonyban állsz valahol, és igényeled a táppénzt, akkor annak vagy ugyan az lesz az alapja, mint a tgyásnak és a gyednek, vagy a minimálbér figyelembevételével állapítják meg. Én így tudom.
Szóval akkor még munkaviszonyban vagy, ugye? Ha szeptemberbig jár le a GYES-ed, akkor után menj szabadságra. 3 év alatt szerintem 1-1, 5 fél hónap szabadságod simán összegyûlt. Nézd meg a bérpapírodon, vagy telefonálj be a munkahelyedre, hogy mennyi szabid van most, és úgy számolj vele, hogy ugye 5 nap szabadság, 2 nap szabadnap, szóval ha mondjuk van 15 nap szabadságod, az 3 hét. Ezt most csak példának mondtam, ennél szerintem több kell hogy legyen.
A szülés várhetó idõpontja elõtt negyedik héttõl már lehet Tgyást kérni, de a szabadsággal is jól jársz, ha el tudod intézni. A Tégyás és a Gyed alapja a mindenkori minimálmér kétszerese, de ha az eredeti fizetésed ennél kevesebb volt, akkor azt veszik megint figyelembe. Akkor kb annyit kapsz, mint az elsõ babánál.

Egy 19 napos babának mivel telik a napja, mennyit alszik és mennyi időt van ébren? A kisfiam délután még szinte semmit nem aludt. Normális ez?

Legjobb válasz: persze, nem kell mindig aludniuk. az én kisfiam 3hetes és délelöttönként ( 8- 13ig ) szinte sosem alszik.aztán délután ,éjjel bepotólja.

persze, nem kell mindig aludniuk. az én kisfiam 3hetes és délelöttönként ( 8- 13ig ) szinte sosem alszik.aztán délután , éjjel bepotólja.
Az én lányom is alig alszik valamit napközben. Viszont az éjjelt végigalussza:-) Engem is meglepett, hogy már a kórházban nézett velem szembe egész nap, és alig aludt:-) 9 hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: De ha alszik akkor folyamatosan sír és csak a ölben nyukszik meg. félek hogy nagyon rákap a kézben léthez és nem tudok majd mellette semmit sem csinálni. Éjjelente a 2-2, 5 óra alvás beszokott tartani.
A kérdező hozzászólása: ha nem alszik, akkor sír:)
Az enyém 5 hetes és ugyanezt csinálja! Engem is érdekelne, hogy mit tegyek? Csak ölben van el ha nem eszik, vagy nem alszik, de sokszor akkor is csak üvölt!
Az enyém is ezt csinálta, aztán 6 hetesen magától "megjavult". Eleinte sokat sírnak, látszólag ok nélkül. Kell nekik az a 6 hét, hogy megszokják idekint. Addig is kitartás!

A családi napköziben rá váró csordaszellem valóban képes rávezetni kisfiam a szobatisztaságra, ha most idehaza még sehol sem tartunk? Mennyi idő alatt számíthatok eredményre?

Legjobb válasz: Az attól is függ, hogy mennyi idõs. 2,5 éves gyereknél egész gyorsan lehet eredményre számítani, de hajlamtól is függ. Az én kisfiam 3 hét alatt lett teljesen szobatiszta. MI kihagytuk a bilit is, volt neki, de nem volt hajlandó ráülni. Vettünk wc szûkítõt, és azóta ott végzi a dolgát. De fontos, hogy ne siettesd!

Az attól is függ, hogy mennyi idõs. 2, 5 éves gyereknél egész gyorsan lehet eredményre számítani, de hajlamtól is függ. Az én kisfiam 3 hét alatt lett teljesen szobatiszta. MI kihagytuk a bilit is, volt neki, de nem volt hajlandó ráülni. Vettünk wc szûkítõt, és azóta ott végzi a dolgát. De fontos, hogy ne siettesd!
A kérdező hozzászólása: Hát a mienk 3 éves elmúlt, és sem a bili, sem a wcszûkítõ nem jött be. Mint aki utálja a bilit, hisztit csap, ha egyáltalán szóba kerül, hogy ráüljön, illetve oda pisiljen, vagy kakiljon. Egyszer-kétszer pedig már sikerült neki és akkor ünneplõs ovációban törtünk ki (ahogy a nagykönyv írja). Tisztában van az egész mûködésével, imádja a Pisis Elmo bábfilmet, de valahogy mégis irtózik ettõl az egésztõl. Remélem a csordaszellem változást hoz majd lelkében.
Szerintem jót tesz neki a napközi ebbõl a szempontból. Azt olvastam, hogy a szobatisztaság nem elfogadása lehet dacreakció is a gyermeknél. Érthetõ, hogy már szeretnétek, ha szobatiszta lenne, de valóban nem szabad sürgetni. lehet, hogy neki egyszerûen kényelmetlen a bili. Nálunk ez volt. A szûkítõ vált be. nem szabad erõltetni a bilit. A kisebbikem se akar bilizni, mert látja, hogy a nagyobb a Wc-re ül. vannak olyan karakterû gyerkek, akik rögtön mindent úgy akarnak csinálni , ahogy a felnõttek, és nem fogadnak el más alternatívát. Érdemes még arra figyelni, hogy zavarja-e ha kakis, vagy pisi a pelus. HA ez még nem zavarja, nem jelzi, akkor távolabb van a szobatisztaságtól . Bocs, ha evidenciákat írtam, de nemt tudom, ki mit tud.

Milyen az a rizspép? Ugyan az, mint a tejpép? Sok helyen olvastam már, hogy azt adják a babájuknak. A tejpép a kisfiam bőrét kiüti, ez hátha nem. Milyen fajta a jó belőle, és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Az e kisfiam rizspepet eszik hipp-es. Megfozik a rizset, megszaritjak majd puhara daraljak. Legalabbis nekem ezt mondtak. Ha vizzel kevered akkor iztelen, ha meg anyatejjel/tapszerrel akkor ismert izu a babanak. En a gyumolcs vagy a zoldseg puret is ezzel szoktam dusitani/surusiteni amikor nincs idom krumplit fozni. Gyumolcs purevel imadja a kisfiam kepes egyszerre 250ml bevagni belolle pedig csak 6 honpos. :) Vacsira szoktam neki adni mert jo laktato es keverek neki bele egy kis gyumolcsot, hogy legyen ize. Forro vizzel szoktam higitani ha tul vastag.

Az e kisfiam rizspepet eszik hipp-es. Megfozik a rizset, megszaritjak majd puhara daraljak. Legalabbis nekem ezt mondtak. Ha vizzel kevered akkor iztelen, ha meg anyatejjel/tapszerrel akkor ismert izu a babanak. En a gyumolcs vagy a zoldseg puret is ezzel szoktam dusitani/surusiteni amikor nincs idom krumplit fozni. Gyumolcs purevel imadja a kisfiam kepes egyszerre 250ml bevagni belolle pedig csak 6 honpos. :) Vacsira szoktam neki adni mert jo laktato es keverek neki bele egy kis gyumolcsot, hogy legyen ize. Forro vizzel szoktam higitani ha tul vastag.
Rizspépet házilag is tudsz csinálni, fõzd meg jó puhára a rizst szinte mászkosra és utána turmixold le.Sokkal olcsóbb így mintha boltit vennél.
A kérdező hozzászólása: Én se láttam, sõt nem is hallottam még a HIPPes péprõl, pedig szimpatikus a link alapján. :)
Mi a Milupa HA -rizspépet esszük, ettõl tuti nem lesznek pöttyei. Ezt onnan tudom hogy amikor elkezdtük enni aznap a kislányomnak is volt a nyakán és a pociján pöttyöcske és nem tudtam eldönteni hogy a péptõl e vagy a melegtõl. Felhívtam a védõnõt és õ azt mondta hogy 100% hogy nem a péptõl hiszen hipoallergén. Ette tovább és nincsenek pöttyök. Az ára talán 1300 Ft receptre, de ez nem biztos!
A kérdező hozzászólása: A milupásat én is kipróbáltam már, de annyira rossz íze van, hogy nem kell neki. :) Egyébként a mulipa sima tejpéptõl lett kiütéses. És a hippesnek milyen a csomagolása? Mert sima tejpépet láttam már, meg vettem is, annak rózsaszínes a doboza. A rizsesnek milyen? Abban nincsen tejszármazék?
Ha rossz az íze, gyümölccsel felturbózhatod.
Elso valaszado vagyok. En kulfoldon elek es itt veszem neki a hipp-es rizspepet. Itt ilyen sarga es zold a csomagolasa: http://images.ethicalsuperstore.com/images/68007%20-%20Hipp%.. Nem tudom, hogy otthon is ilyen szinu vagy mas. 100% bio rizsbol keszult + B1 vitamin van benne, nincs benne cukor es tejet kell hozzaadni vagy gumolcs puret, zoldseg puret mert maskent iztelen.
Mi is milupásat használunk. Létezik ebbõl (HA-s rizspépbõl) vaníliás is, próbáld ki azt. De mi a natúrt szeretjük, azt szoktam turbózni gyümölccsel. A hippeset még nem is láttam...

1 hónapos a kisfiam, eszik elég rendesen, van is kaki mindig. Talán túl sokszor. Mennyire normális, hogy gyakorlatilag minden alkalommal kakis a pelus, nem is kicsit?

Minden etetésre 2 pelenkázás jut, el?tte és valamivel utána, szinte mindig termel valamit.

Legjobb válasz: Teljesen normalis. Azt jelzi, hogy jol eszik a baba, ne aggodj miatta. Az en kisfiam 4,5 honapos, es meg mindig naponta 3-4 kakis pelus van.

Teljesen normalis. Azt jelzi, hogy jol eszik a baba, ne aggodj miatta. Az en kisfiam 4, 5 honapos, es meg mindig naponta 3-4 kakis pelus van.
Igen, ennyi idõsen nálunk is szinte minden pelusban volt kaki.
A kérdező hozzászólása: Ja, és még annyi hozzá, hogy nagyon sokat pukizik.
az én babám is minden etetésnél telerakta a pelenkát ilyen idõs korában, 8-10x is cseréltem néha most 3 hós és beállt neki, hogy 3-4-5x van egy nap kakis pelus és 1-2 pisis
A kérdező hozzászólása: Nagyon kösz :) kicsit megnyugodtam. olyan gyorsan átmegy rajta a kajcsi. igaz tudom, hogy nincs ami megfogja, de hát mégis.

Az oviban mennyire lesz baj, ha a kisfiam csak ülve tud pisilni?

Legjobb válasz: A kisfiam ugyan még csak bölcsis, de náluk a fiúkat is ülve pisiltetik. Úgy tudom, jobb is, mert jobban el tudják engedni így a záróizmaikat, és nem fog utána még a bugyiba menni.

A kisfiam ugyan még csak bölcsis, de náluk a fiúkat is ülve pisiltetik. Úgy tudom, jobb is, mert jobban el tudják engedni így a záróizmaikat, és nem fog utána még a bugyiba menni.
A mi ovinkban van egy kis függöny minden Wc elõtt, így gyakorlatilag úgy pisil mindenki, ahogy neki a legjobb. Mivel 28 fok van az oviban (nem tudják a kazánt rendesen beállítani) csak tréning és zokni van a fiamon bent.
# 9/10 Mindenképp szoktasd rá a fiadat, hogy tudjon ülve pisilni. Otthon úgy csináljátok, ahogy nektek tetszik.
14:07-es vagyok. Én rétegesen öltöztetem, és a bölcsiben is dupla nadrágban viszik õket ki, meleg zokni, meleg cipõ, vékony felsõ, pulcsi, télikabát, stb..a lakásban 24 fok van+szõnyegpadló, ott szabadidõ nadrág hosszú ujjú felsõ+zokni. Üdv.
Ez komoly, hogy megszabjak ki hogy pisiljen?? Fiam jovore menne oviba, de o mindig allva pisil, nem szeret ulni a wcn. Ez akkor baj, szoktassam ra??
A kérdező hozzászólása: ma 14:07 Te mennyire öltözteted melegen (rétegesen)?
A kérdező hozzászólása: Mondjuk ezt én is észrevettem, hogy ha hidegebbre fordul az idõ, akkor többet jár a vécére. Vettem neki meleg harisnyát, ha mégis a felfázástól lenne.
Igen, ez így van. Ha állva pisilt a kisfiam akkor egy csomó vizelet még bent maradt, mivel megfeszült az izomzat, viszont ülve teljesen ki tud ürülni, el tudja engedni magát. A sok húgyúti fertõzés miatt, mivel szeretik nagyon ezt a baktériumok, nálunk bevezették az oviban az ülve pisilést fiúknak. Ez nem játék! Én is azt hittem, hogy felfázott és azért járunk gyakran wcre. Áh. A fenéket!
Igen. Nekem gyerekorvos mondta, mivel otthon állva pisiltettem a kisfiamat, és utána még vagy 3-szor visszamentünk wc-re, mert azt mondta, kell pisilni, és valóban pisilt is. Megkérdeztem az orvostól, hogy esetleg felfázott-e, azt mondta, nem valószínû, próbáljam ki ülve. Azóta megoldódott a problémánk. Minden jót, üdv. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Én úgy vagyok vele, hogy pisiljen ülve, mert gyakran lepisili a lábát, de ha késõbb állva szeretne, akkor hát legyen. Az elsõ válaszadó írja, hogy a záróizmokat jobban tudja elengedni. Miért, állva nem annyira tudja?
Az én kisfiaim, ha odakint vagyunk és nagyon kell pisilni akkor állva szoktak, de idebent mindig csak ülve, az oviban is így szoktak, nem tudom miért lenne ez probléma.
Amikor oviba járt a fiam, minden fiú ülve pisilt (mint a lányok), ezt kérték ugyanis az óvónõk. Most harmadikos a fiam, s most is ülve pisil. Neki így jó. Kérdezted már tõle, hogyan szereti?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!